Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ;

Γράφει ο Ναπολέων ΓιωτίτσαςΑγαπητοί αναγνώστες και τηλεθεατές, όσοι από σας βλέπετε ακόμα κρατική τηλεόραση, παρατηρήσατε κάτι, τώρα τελευταία, στα προγράμματα της κρατικοδίαιτης τηλεόρασης;

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ


Μπορεί να μην είμαστε στην Ελλάδα, αυτόν τον καιρό, δεν παύουμε όμως να κρατάμε καλά το kapistri και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να παρακολουθούμε τα ελληνικά δρώμενα από κοντά. Μας ενδιαφέρει, όμως, η ζωή των απόδημων Ελλήνων και γιαυτό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε και λεπτομέρειες από τη ζωή τους και τον τόπο εργασίας και κατοικίας τους. Κάθε νέο από τους απόδημους Έλληνες θα γίνεται ευχαρίστως δεκτό και θα αναρτάται, χωρίς λογοκρισία.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗΜεγάλη ελληνική πρωτοχρονιάτικη βραδιά διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Φραγκφούρτης και Περιχώρων την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 στη μεγάλη αίθουσα στο Nied. Έχει καθιερωθεί από χρόνια τώρα, να αποχαιρετούν οι Έλληνες της Φραγκφούρτης και Περιχώρων τον παλιό χρόνο στη μεγάλη και άνετη αυτή αίθουσα και να υποδέχονται το νέο έτος με ελληνική μουσική και τα ελληνικά έθιμα, που θέλουν ακόμα να κρατούν με πείσμα μικροί και μεγάλοι.

Ήταν και μια ευκαιρία να ανταμώσουν γνωστοί και φίλοι έλληνες απόδημοι, καθώς κι εκείνοι που ήταν για επισκέψεις στη Φρανκφούρτη. Το γλέντι κράτησε, σχεδόν, μέχρι το πρωί. Συγχατηρήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Φραγκφούρτης και Περιχώρων.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗΤελικά κανείς Έλληνας δεν είχε χρήματα, όλοι κλαίγονταν και κλαίγονται, αλλά πολλοί περισσότεροι από πέρυσι πήραν ... τα βουνά. Θα μου πείτε η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Συμφωνώ απόλυτα! Στο κάτω κάτω όλοι έχουν το δικαίωμα στην κατανάλωση. Και οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ πίσω, όταν πρόκειται να καταναλώσουν. Για ένα πιάτο φαΐ κάθονται στην ταβέρνα και τρώνε τον αγλέουρα. Τώρα που ο καιρός βοηθάει, γιατί πρέπει να μείνουν στην αφιλόξενη Αθήνα; Καλό ταξίδι και με το καλό στην επιστοφή!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Με την αρχή του νέου χρόνου ξεκινάμε κι εμείς με το καπίστρι στο χέρι, να βάλουμε φρένο σε κείνους που δεν μας υπολογίζουν. Δεν υπολογίζουν, δηλαδή, εμάς που δεν έχουμε την πολιτική και οικονομική δύναμη, για να τους τη σπάσουμε! Στην προσπάθεια αυτή, είμαστε σίγουροι, ότι θα μας στηρίξετε κι εσείς με τη συνδρομή σας σε κείμενα, ιδέες και σχόλια. Δε φιλοδοξούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που ήμασταν, είμαστε κι ελπίζουμε να είμαστε για πολύ καιρό ακόμα.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kapistri@gmail.com

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και
ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ