Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΤ - ΜΙΣΘΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Από το fimotro

Αγαπητό fimotro,
Είμαι εργαζόμενος στην ΕΡΤ (στο Ραδιομέγαρο) και όχι ένας απλός αγανακτισμένος πολίτης που θέλει να διαβάλει το όνομα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της. Το όνομα μου και την ειδικότητα μου δυστυχώς δεν μπορώ να σας την πω για λόγους ασφαλείας δικούς μου. Το θέμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν είναι αυτοί που έχουν σύμβασης έργου (Λυριτζής - Οικονομου κλπ - κλπ). Το θέμα συζήτησης εδώ και 3 εβδομάδες στην ΕΡΤ είναι οι μισθοί των μονίμων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το Γενικό κανονισμό λειτουργίας της ΕΡΤ, αν κάποιος βρίσκεται στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο (πολλά χρόνια δουλειάς) είναι διευθυντής έχει διδακτορικό, είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έχει και 2 ανήλικα παιδιά ο μισθός του πρέπει να είναι:

Υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Αγαπητό kapistri,

κάθε μέρα και σε όλα τα μπλογκ δε γράφετε τίποτε άλλο από τα μισθολογικά της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν έχει μόνο το Λυριτζή και τον Οικονόμου και όλους αυτούς που τα παίρνουν χοντρά. Έχει κόσμο και κοσμάκη που δεν πληρώνονται με τόσα λεφτά. Μας ζαλίσατε όμως με αυτούς που παίρνουν τα πολλά. Για κείνους που παίρνουν τα λίγα και είναι με σύμβαση δεν μας λέτε τίποτε. Για ψάχτε το κι αυτό! Εγώ ξέρω αρκετούς που παίρνουν πολύ λιγότερα ακόμα και από εκείνους που δουλεύουν στα ιδιωτικά. Δεν είναι όλα τόσο απλά τα πράγματα.
Ένας αναγνώστης

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία στις εξαγωγές.Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία στις εξαγωγές.Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή ο πρωταθλητής των εξαγωγών. Ήδη από τον Οκτώβρη  του 2009 η αναδυόμενη οικονομική δύναμη, που ακούει στο όνομα ΚΙΝΑ, εξήγαγε πολύ περισσότερα προϊόντα από τη Γερμανία. Πολύ σύντομα, υπολογίζεται, ότι η Κίνα θα είναι η δεύτερη οικονομικά ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο. Η Κίνα, σύμφωνα με κινέζικους υπολογισμούς,

Θερμή παράκληση

Αγαπητοί αναγνώστες,

η ελευθερία του λόγου είναι δεδομένη στον ιστότοπο αυτόν, όπως και σε πολλούς άλλους. Οποιοσδήποτε αναγνώστης  θέλει να γράψει, να σατιρίσει και να σχολιάσει δικά μας ή κείμενα άλλων συνεργατών αυτού του ιστότοπου, μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα, αφού του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Η αθυροστομία έκφρασης με προσβλητικά λόγια και βωμολοχίες  για τους άλλους αναγνώστες δεν είναι ελευθερία έκφρασης, αλλά περιφρόνηση της προσωπικότητας των άλλων. Είμαστε υποχρεωμένοι, σε τέτοιες περιπτώσεις, να διαγράφουμε τα άκρως προσβλητικά ή βωμόλοχα σχόλια, για να διαφυλάξουμε έτσι τους αναγνώστες μικρής ηλικίας. Αν συνεχιστεί τέτοια προσβλητική λεκτική επίθεση, θα υποχρεωθούμε να περιορίσουμε τη δυνατότητα σχολιασμού σε αυτόν τον ιστότοπο. Σε όποιον δεν αρέσει, είναι πολύ εύκολο να μη μας ξαναεπισκεφτεί. Δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε επαγγελματίες σε αυτόν εδώ το χώρο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι που τα καταφέρνουν καλύτερα!

Φιλικά
kapistri

Το ανέκδοτο της ημέρας


Ειλικρινής εξομολόγηση

Ο σύζυγος, δήμαρχος γνωστού μεγάλου επαρχιακού δήμου,  είναι με ανίατο ασθένεια στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Οι γιατροί του μετρούν μέρες για την "αποδήμησή του εις κύριον" και το ξέρουν πια όλοι ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμος.

ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΟΙ ΚΟΛΕΓΙΑΡΧΕΣ !

Επειδή τα θέματα παιδείας δεν ενδιαφέρουν μόνο εμένα προσωπικά, αλλά όλους τους Έλληνες, θεωρώ σημαντικό να γίνει γνωστό το άρθρο που αντιγράφω εδώ από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ, μπας και καταλάβουμε καμιά φορά ότι άλλο η Λωζάνη κι άλλο η Κοζάνη. Διαβάστε το, σηκώνει συζήτηση:

Από τον ιστότοπο:ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ -
Εκπλήσσοντας – ευχάριστα – την ακαδημαϊκή κοινότητα, η Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προχώρησε στο δεύτερο και ουσιαστικό βήμα, στο ζήτημα με τα, περιβόητα, Κολέγια, (το πρώτο ήταν η ακύρωση της ανεκδιήγητης απόφασης του Σπηλιωτόπουλου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, για την παροχή επίσημων αδειών, σε 33 Κολέγια), ξεκαθαρίζοντας, πως για την πολιτεία «…δεν είναι Πανεπιστήμια !...», αλλά μεταλυκειακά