Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΟ 'ΠΕ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τι κάνει ο καιρός;

Το κακό με τον καιρό χτύπησε όλο το βόρειο ημισφαίριο!

Φωτο:Ν24

Για την Ευρώπη είναι γνωστό ότι το χαμηλό βαρομετρικό "Νταίιζη" μας άλλαξε τα φώτα την τελευταία εβδομάδα. Επ΄αυτού γράψαμε αρκετά. Δεν είμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι  μόνο που τα βάλαμε με τον καιρό. Αμερικάνοι, Κινέζοι και Ινδοί δεν έμειναν ανηπερέαστοι από το ψυχρό κύμα.

"Σεβαστείτε τους μετανάστες"

Το θέμα με τους μετανάστες ήταν και είναι πάντα επίκαιρο σε όλες τις βιομηχανικές χώρες και πάντα ξεσήκωνε θύελλα συζητήσεων. Για το θέμα μίλησε και ο Πάπας. Το ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ έγραψε σήμερα σχετικά το παρακάτω κείμενο:


Για τους μετανάστες μίλησε κατά τη σημερινή προσευχή των Αγγέλων ο Πάπας Βενέδικτος XVI, με αφορμή τα γεγονότα ρατσιστικής βίας στην Καλαβρία.
Ο Πάπας δήλωσε ότι «ο μετανάστης είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να σεβόμαστε». «Πρέπει να ξεκινήσουμε από την καρδιά του προβλήματος, πρέπει να ξεκινήσουμε από την έννοια του ανθρώπου» τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ;‏

Από το VETO 300


Η γνώμη της Κυριακής

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!
Γράφει ο: Ναπολέων Γιωτίτσας, αναγνώστης μας


Διαβάζοντας χτες τις πρώτες ελληνικές  δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, έκανα ορισμένες απλές σκέψεις, που υποθέτω κάνει ο κάθε Έλληνας αυτή την εποχή.
Σαν τι θα μπορούσαν να δείξουν αυτές οι δημοσκοπήσεις;
Απλά  και καθαρά: Κανείς δεν ξέρει να πει αν είναι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος από το έργο της κυβέρνησης.

Το ανέκδοτο της Κυριακής

Τι έχω ανάμεσα από τα πόδια μου;

Τελευταία γινόταν μια συνεστίαση του Συλλόγου ελληνογερμανικής φιλίας και κάθησαν όλοι με τα καλά τους ρούχα στο τραπέζι, που το είχαν σε σχήμα Π, για να βλέπονται μεταξύ τους.
Ο Στέφανος, το πειραχτήρι της παρέας, κάθησε ακριβώς στη γωνία, δίπλα από τη Μόνικα, τη γκόμενα της παρέας, έχοντας ανάμεσα στα πόδια του τα πόδια του τραπεζιού.
Κάπως άβολα για τον ίδιο, αλλά ο Στέφανος ήθελε επίτηδες να είναι δίπλα από τη γκόμενα, να κάνει ψηστήρι.
Ενώ έπιναν το απεριτίφ, ούζο με νερό και παγάκια, γυρνάει ο Στέφανος στη Μόνικα και τη ρωτάει:

Νέκρωσε η Βόρεια Γερμανία

Το χαμηλό βαρομετρικό "Νταίιζη" νέκρωσε ολόκληρη τη Βόρεια Γερμανία και όχι μόνο!


Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν συνεχώς λεπτομέρειες από διάφορα μέρη της Γερμνανίας. Αν και είναι αρκετά βαρετό, να επαναλαμβάνουμε το θέμα της κακοκαιρίας, εντούτοις είναι σημαντικό για εκαταμμύρια συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε βρίσκονται (πρέπει) στους δρόμους, είτε είναι υποχρεωμένοι, λόγω εργασίας, να βγουν στους δρόμους.

Ηγέτης: η σημασία και ενδείξεις


Ηγέτης: η σαμασία και ενδείξεις

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Ενας ηγέτης (κάθε ηγέτης) κρίνεται χωρίς προθεσμίες – από την πρώτη στιγμή που αναλαμβάνει ηγετικές ευθύνες. Το αίτημα «να του δώσουμε χρόνο» (να μην βιαστούμε στις κρίσεις μας), όταν εμφανίζεται, είναι προγνωστικό σημάδι εγγυημένης ηγετικής ανικανότητας.

Το ηγετικό χάρισμα δεν γεννιέται με την εκλογή στο ηγετικό υπούργημα ούτε το αποκτά κανείς με τον καιρό, «μαθαίνοντας» να ασκεί ηγεσία. Ο ηγέτης είναι ηγέτης προτού τον εκλέξουν για ηγέτη. Είναι έτοιμος να ηγηθεί επειδή έχει στόχους, πιστεύει στους στόχους του με μαχητική αποφασιστικότητα. Τόσο οι στόχοι του (το διαγνωστικό του χάρισμα σφυρηλατημένο στο αμόνι επίπονης σπουδής) όσο και το πείσμα για την επίτευξή τους, είναι δεδομένα αμέσως ευδιάκριτα στον λόγο του ηγέτη: Δεν υπάρχει λέξη περιττή ή συμβατική όταν μιλάει, ούτε παραμικρή έκφραση που να αποβλέπει στον εντυπωσιασμό και όχι στην ουσία.

Ο παραλίγο δολοφόνος του Πάπα ξανά στο προσκήνιο!

Θέλει να κερδίσει εκατομμύρια με ιστορίες  της ζωής του!
 
φωτο Spiegel online

Θυμάστε ποιος τραυμάτισε βαριά στις 13 Μάη του 1981 τον τότε Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Ιωάννη-Παύλο τον ΙΙ;  Ο Μεχμέτ Αλή Άγκτσα, περί αυτού πρόκειται, την άλλη εβδομάδα βγαίνει από τη φυλακή και κάνει κιόλας μεγαλεπίβολα σχέδια. Προκειται για μια ταινία με σενάριο τις διηγήσεις του, με την οποία προσδοκά να κερδίσει τα εκατομμύρια!
Περισσότερες φωτογραφίες από αυτή την παλιά ιστορία:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-2

Ο ΠΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ 2 - 1!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ !...

Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Ο γολγοθάς των υπουργών

Απόσπασμα πό την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ online

Τα σχέδια της κυβέρνησης, οι έλεγχοι των κοινωτικών επιτηρητών και ο φόβος της απότομης δημοσιονομικής προσαρμογής 
«ΤΕΣΣΕΡΙΣ Εβδομάδες των Παθών» έχουν ξεκινήσει για την κυβέρνηση και ιδίως για τους οικονομικούς υπουργούς καθώς θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που θα κριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και επαρκές. Παράλληλα θα πρέπει το Πρόγραμμα να περιβληθεί από ένα σύγχρονο πολιτικό πλαίσιο που να σηματοδοτεί μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της χώρας και των πολιτών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν πολιτικά οι αντιδράσεις και οι αμφισβητήσεις οι οποίες προεξοφλείται ότι θα ασκηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από το εσωτερικό του ΠαΣοΚ. Ουσιαστικά το 2010 άρχισε με την
κυβέρνηση να επιχειρεί να ανακαλύψει τη «Λυδία Λίθο» που θα συνδέσει τις απαιτήσεις των Βρυξελλών με τις αντοχές και τις αναμονές της ελληνικής κοινωνίας. Την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από εισήγηση στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στελεχών που συμμετέχουν στον «πρωινό καφέ», δόθηκε εντολή στο υπουργείο

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο "Καποδίστριας ΙΙ"

Από το: EPIRUSGATE
Το θέμα του "Καποδίστρια 2" θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.Χθες, ο κ.Γ.Ραγκούσης ενημέρωσε τον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το νομοσοχέδιο «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση». Αύριο, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»

Ομόθυμη καταδίκη της βοβμιστικής επίθεσης στη Βουλή
Χρυσοχοΐδης: "Οι δράστες Θα συλληφθούν"
Από την εφημερίδα τα TA NΕΑ online

                                                                   Φωτο: TA ΝΕΑ online
Εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος εξερράγη το απόγευμα του Σαββάτου σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Οι δράστες της επίθεσης είχαν ειδοποιήσει δέκα πέντε λεπτά πριν από την έκρηξη -με τηλεφώνημα τους σε απογευματινή εφημερίδα- και η αστυνομία είχε εκκενώσει τον χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές.
Δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης από όλο τον πολιτικό κόσμο. «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Νόμιμη η ποδηλατάδα… μέσα στη λίμνη

Ό,τι ισχύει για τον πολίτη, δεν ισχύει για το δημόσιο! 
Από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Γράφει η:  Βαρβάρα Αγγέλη


Το Δημόσιο μπορεί να παρεμβαίνει σε προστατευόμενες περιοχές χωρίς να ρωτά κανέναν, όπως δείχνουν τα πράγματα. Κάτι τέτοιο, για έναν ιδιώτη είναι ανήκουστο, ανεπίτρεπτο και παράνομο. Η κατασκευή του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου στο ανάχωμα Ανατολής-Κατσικά αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα για την κοινή λογική.
Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έχει όμως διαφορετική γνώμη. Θεωρεί στην ουσία ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα κακής διοίκησης εκ μέρους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που ήταν ο τελικός δικαιούχος του έργου. Τη γνωμοδότηση του κ. Ρακιντζή, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα καταγγελίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, τη δημοσιοποίησε χτες η Νομαρχία. Ο σύλλογος, από τη μεριά του, εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη ενώ δεν κρύβει την πρόθεσή του να προσφύγει στα δικαστήρια.
Η Νομαρχία ξεκίνησε να κατασκευάζει τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο πάνω στο ανάχωμα, με πόρους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ηπείρου (2,9 εκατ. ευρώ ο

Βούλιαξαν στα χιόνια!

Η βόρεια Γερμανία "πλακώθηκε" από τα πολλά χιόνια!

                                                           Φωτο: Frankfurter Allgemeine
Τελικά αυτό το κύμα που οι μετεωρολόγοι το λένε "Ντέιζη",  χτύπησε άσχημα ολόκληρη τη Γερμανία, αλλά ιδιαίτερα τη Βόρεια Γερμανία, απ΄ όπου και η φωτογραφία. Περισσότεροι από 170 οδηγοί με τους συνεπιβάτες τους απεγκλωβίστηκαν κι απομακρύνθηκαν  από τα οχήματά τους. Ο καιρός δε λέει να υποχωρήσει ή να καλμάρει. Από τη Δευτέρα αναμένεται καλύτέρευση του καιρου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους  κι επάνοδο στα κανονικά επίπεδα.


Αστεροειδείς: Απειλή από το διάστημα;

Ποιο θα είναι το μέγεθος των καταστροφών από τους αστεροειδείς;


                                                                     Φωτο: Ν24                                                          
Απειλή από το διάστημα; Αποτελούν απειλή για τη γη οι αστεροειδείς, που περιφέρονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στο διάστημα; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα σε ένα εξαιρετικό και πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ, που έδειξε χτες βράδυ το κανάλι Ν24.  Ο καθένας από τους άπειρους μικρούς πλανήτες  του ηλιακού μας συστήματος, που είναι αόρατοι με γυμνό μάτι, μπορεί να είναι  συγκεκριμένος κίνδυνος για τη γη, αν φυσικά, εκπληρώνει ορισμένες

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Από το fimotroΡεπορτάζ : Βασίλης Ζήρας
(από την Καθημερινή της Κυριακής)

Με περιορισμένης κλίμακας προσαρμογές στις υποδείξεις των στελεχών της Ε.Ε. και κυρίως με πολιτική διαπραγμάτευση με τα κράτη - μέλη, στην οποία θα αναλάβει ρόλο και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, θα επιδιώξει η κυβέρνηση να παρακάμψει την Κομισιόν που πιέζει για πρόσθετα σκληρά μέτρα και να εξασφαλίσει έγκριση για το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η Κομισιόν θεωρεί ότι τα μέτρα που έχει περιλάβει η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν είναι επαρκή για τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ με...
διατηρήσιμο τρόπο. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ύψους 1,5% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ.

Γερμανίδα Υπουργός απειλεί την Google

Απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια!


Φωτο Ν24
Η γερμανίδα Υπουργός Δικαιοσύνης, Σαμπίνε Σιάρενμπεργκερ, από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), ερευνά με λεπτομέρεια ορισμένες από τις προσφορές του γίγαντα του διαδικτύου Google.  Η γερμανίδα υπουργός άσκησε σκληρή κριτική για το "ψαχτήρι' της Google.

Ο Βέστερβελε στο Ριάντ

Το ευαίσθητο ταξίδι του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών στη Σαουδική Αραβία 

 
Φωτο: Spiegel

Η Σαουδική Αραβία είναι ένα από τα πιο συντηρητικά κράτη στον κόσμο. Εδώ κυριαρχεί πλήρης διαχωρισμός των φύλων. Οι ομοφιλόφυλοι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κινδυνεύουν από τη θανατική ποινή. Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Βέστερβελε, ταξίδεψε στο Ριάντ κι απέδειξε ότι  κι ένας ομοφιλόφυλος πολιτικός μπορεί να εκπροσωπήσει τα γερμανικά συμφέροντα σε ένα ισλαμικό κράτος.