Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Οι Σαουδάραβες ανακοινώνουν στρατιωτική επιτυχία!

Οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί είναι περήφανοι που επανακατέκτησαν μιά πόλη στα βόρεια σύνορα της χώρας τους

Πρόκειται  για το Ντσιαμπίρι στα βόρεια της χώρας τους κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.  Εκεί , σύμφωνα με ανακοίνωσή τους σημείωσαν μεγάλη νίκη στη μάχη εναντίον των επαναστατών Σιιτών και ξανακατέλαβαν την πόλη. Κατά τη μάχη σκοτώθηκαν εκατοντάδες από τους Σιίτες επαναστάτες (δεν αναφέρεται ακριβής αριθμός των θυμάτων). Αυτά τα λίγα είναι μια περίληψη από εκείνα που μεταδίδουν αυτή τη στιγμή τα πρακτορεία  ffr/AFP/Reuters

Πάλι η ΕΡΤ στο προσκήνιο

Η πονεμένη ιστορία με την ΕΡΤ δεν έχει τέλος. Χτες το βράδυ ο Παπαγιάννης στο ΕΞΤΡΑ 3 μάς έκανε κοινωνούς και άλλων αποδεικτικών ότι στην ΕΡΤ δεν βρωμάνε μόνο οι τουαλέτες. Αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα με τους μισθούς των σκληρά ή λιγότερο σκληρά εργαζόμενων στην ΕΡΤ γεννούν πολλά ερωτηματικά: Το ό,τι οι "ειδικές θέσεις" έχουν και ειδικά μισθολόγια, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Από τέτοιες θέσεις μπαίνουν και στα κομματικά ταμεία τα απαραίτητα χρήματα. Πώς μπαίνουν; Σιγά τώρα που ένας υπάλληλος σε μια ΔΕΚΟ μπορεί να παίρνει τα πολλαπλάσια από έναν υπουργό ή έναν απλό βουλευτή. Τότε όλοι οι βουλευτές θα γινόταν μετακλητοί υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ! Κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει: Η απλή λογική ενός απλού και μέσου ανθρώπου, αλλά καθόλου φαντασιόπληκτου, λέει:

Βαν Ρομπέι: Η Ελλάδα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα

Από  ΤΑ ΝΕΑ

Με τον Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπέι.Την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει «τα απαιτούμενα περαιτέρω μέτρα» στην οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαν Ρομπέι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Όπως ανέφερε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει «ουσιαστικές δημοσιονομικές προκλήσεις», επισημαίνοντας πως είναι ζήτημα κοινού συμφέροντος για την Ευρωζώνη να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις.
Ο κ. Ρομπέι τόνισε πως απαιτείται επειγόντως ένα πακέτο μέτρων, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική δέσμευση για μείωση του ελλείμματος σε τρία χρόνια πρέπει να υποστηριχθεί από συγκεκριμένα και αξιόπιστα μέτρα.

Η οικονομική εγκληματικότητα σε έξαρση!

Το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους!

Μεγάλη έξαρση του οικονομικού εγκλήματος παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια στη Γερμανία.
Κάθε τρίτη εταιρεία  παθαίνει οικονομικές ζημιές, ιδιαίτερα από απάτες μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με μελέτη για την αύξηση του οικονομικού εγκλήματος, πολλές γερμανικές εταιρείες (μόνο γερμανικές;) ταλαιπωρούνται ή εξαπατώνται από οικονομικούς εγκληματίες με εργαλείο το διαδίκτυο. Τα ποσοστά είναι ανησυχητικά: 37 % των εταιρειών έπεσαν τουλάχιστον μια φορά θύμα οικονομικής εγκληματικότητας, ενώ τρια χρόνια πριν, με ίδια έρευνα τα ποσοστά ήταν στο 26%.

Βγήκαν τα κουμπούρια ή κάνω λάθος;

Βρε, τι χάσαμε! Επειδόδιο, που το ακούσαμε στο ραδιόφωνο και γράψαμε στα ρήγορα κάτι! Πρέπει να δουλέψουμε και λίγο, γιατί από τον ιστότοπο δεν βγάζουμε ψωμί!
 Ευτυχώς που υπάρχουν κι άλλοι ιστότοποι και μας ενημερώνουν. Διάβασα λοιπόν ότι ξαναβγήκαν τα όπλα στα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα την ανάρτηση του αναγνώστη μας, στην οποία αναφέρονταν τριγμοί (διαβάστε περισσότερα  εδώ). Δεν πιστεύω να αρχίσουν να παίζουν και τα όργανα, γιατί τότε την κάτσαμε τη βάρκα. 

Από την Λίμνη των «Κύκνων» στην Λίμνη των «Ρύπων»

Οικολόγοι Πράσινοι
Τοπική Κίνηση Ιωαννίνων      
                 
Από το: ΕPIRUSGATE

Μας εξέπληξε δυσάρεστα η απάντηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στην αναφορά που είχε καταθέσει σχετικά με το έργο ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων. Δεδομένου ότι ο κ. Γενικός Επιθεωρητής μας είχε στον παρελθόν συνηθίσει σε περιβαλλοντικές ευαίσθητες τοποθετήσεις (βλ. Νήσος Ιωαννίνων - αυθαίρετη δόμηση Μυκόνου) θεωρούμε ότι η η απάντησή του είναι άστοχη καθώς δικαιώνει ουσιαστικά την επιλογή της Νομαρχίας, και της Περιφέρειας Ηπείρου να κατασκευάσουν με χρηματοδότηση του Γ΄ Κ.Π.Σ. το εν λόγω έργο. Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι το ανάχωμα ανακόπτει πλήρως το φυσικό αυτοκαθαρισμό της λίμνης, αλλοιώνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της φύσης και η περαιτέρω ασφαλτόστρωσή του “ψαλιδίζει” εκ νέου τα όρια της λίμνης και καθιστά αδύνατη την τροφοδοσία της λίμνης από τις

Τους κατέβασαν με ελικόπτερο από το τελεφερίκ!

 Η αιτία για το ξαφνικό σταμάτημα βρέθηκε:


                                                                        φωτο: Spiegel
Τους πήγε η καρδιά στην κωλοτσέπη! 43 επιβάτες τα χρειάστηκαν για τα καλά, όταν η γόνδολα του τελεφερίκ που τους μετέφερε στο χιονοδρομικό, σαμάτησε ξαφνικά, σήμερα το πρωί στην περιοχή του βαυαρικού Λένγκρις. Κινητοποιήθηκαν αμέσως οι δυνάμεις διάσωσης και αστυνομίας και τους απεγκλώβισαν με ελικόπτερο, ύστερα από δυόμισι ώρες αγωνίας και φόβου σε αρκετά μεγάλο ύψος.

Αγροτικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Από: TROKTIKO


 Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, μέλη αγροτικών συλλόγων του νομού Χανίων που συμφωνούν με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση)...

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ζήτησαν τη λήψη μέτρων, για στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και των αγροτικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η ακολουθουμένη σήμερα αγροτική πολιτική δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για τον Έλληνα αγρότη.

Εξι αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια από φέτος

Αλλάζουν τα δεδομένα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε περίπου 100.000 φετινούς υποψήφους οι οποίοι ετοιμάζονται για την υποβολή της Αίτησης- Δήλωσής τους τις επόμενες μέρες.
Από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Από 1 έως 22 Φεβρουαρίου καλούνται οι 100.000 φετινοί υποψήφιοι να υποβάλουν Αίτηση- Δήλωση στο σχολείο τους για να δηλώσουν:
● Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που θα εξεταστούν πανελλαδικά ● Αν θα εξεταστούν πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ● Αν θα εξεταστούν σε κάποιο/α από τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική)
● Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές ή/και Αστυνομικές Σχολές (δεν έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΓΕΛ)
● Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ● Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Οι έξι αλλαγές.

1. Με νέο τρόπο η εξέταση των ειδικών μαθημάτων
Από φέτος η εξέταση κάθε ειδικού μαθήματος ξένης γλώσσας γίνεται ως εξής: Όσον αφορά την
κατανόηση του γραπτού λόγου, δίνεται στους υποψηφίους αυθεντικό κείμενο έκτασης περίπου 330- 370 λέξεων. Δίνονται 8- 10 ερωτήσεις επί του κειμένου. Η κατανόηση γραπτού λόγου βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται στην κάθε ερώτηση με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων. Όσον αφορά τη γλωσσική επίγνωση, δίνονται τρεις (3) δραστηριότητες/ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο ορθό και κατάλληλο για την κάθε περίσταση.

Αύξηση με κάθε κόστος

Η Κίνα θέλει την αύξηση της παραγωγικότητας με κάθε τρόπο

φωτο:  Spiegel
Για να δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα της βιομηχανίας της η Κίνα συνδέει εκ νέου το νόμισμά της με το δολλάριο. Με την επιθετική πολιτική των συναλλαγματικών ισοτομιών η κινεζική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τις εξαγωγές της (γίνονται φθηνότερα τα προϊόντα της), αλλά ταυτόχρονα επιδεινώνει τις παγκόσμιες ανισορροπίες. Στο τέλος τέλος η ίδια θα έχει ζημιές από αυτή την πολιτική.

Ανακάμπτει η βαριά βιομηχανία

 Επιτέλους μπορεί να ελπίζει κανείς για το άμεσο μέλλον!


                                                                          φωτο: Spiegel
Ύστερα από ένα μεγάλο (πάνω από ένα χρόνο) και "στεγνό" χρονικό διάστημα "υποαπασχόλησης" στη βαριά βιομηχανία, τώρα φαίνονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης. Μέχρι το Νοέμβρη του 2009 οι παραγγελίες ήταν αυξημένες κατά 12 % από το προηγούμενο έτος (2008) και πολύ ανεβασμένες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του

Νεκρός ο επιστήμονας ατομικής φυσικής


 φωτο : Ν24
Ο ιρανός καθηγητής ατομικής φυσικής, Μασούντ Αλή-Μουχαμαντή,  σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας, που τοποθετήθηκε κοντά στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.   Η κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τους κατασκόπους τους ότι είναι υπύθυνοι για την αποτρόπαια πράξη. Κατ΄αρχήν δεν έγινε γνωστό αν ο συγκεκριμένος επιστήμονας ήταν μέλος της ομάδας εργασίας στο αμφισβητούμενο πρόγραμμα ατομικής ενέργειας. Ήταν 50 χρονών και ουδέτερος ως προς την ιρανική κυβέρνηση.

Συνεργασία Aριστεράς - ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Κύρκος

φωτο: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας χρειάστηκε να διακομιστεί, ο Λεωνίδας Κύρκος,  μετά την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την ευκαιρία των 85ων γενεθλίων του και την έκδοση του νέου βιβλίου του.
Η πρωτοβουλία του Λεωνίδα Κύρκου να καλέσει 45 προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και των γραμμάτων σε δείπνο προκάλεσε προκαταβολικά έντονες αντιδράσεις.
Στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Κύρκος, στο Ζάππειο, έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και η ηγεσία του Συνασπισμού, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Τέρμα οι νυχτερινές τροπολογίες


Ο Παπουτσής το είπε πριν από λίγο ξεκάθαρα: Τέρμα οι τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια και νύχτα. Ο Παπανδρέου το είχε πει επίσης ξεκάθαρα, ότι αυτή η παλιά πρακτική δεν θα πραγματώνεται από την κυβέρνησή του. Όχι μόνο ο Παπουτσής, αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη είχαν την αντίρρησή τους σε αυτή την πρακτική και είναι  "... η τελευταία φορά που περνά κάτι τέτοιο" δήλωσε με νόημα ο πολιτικός του ΠΑΣΟΚ.

Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε!

Ο Ομπάμα θέλει τα λεφτά πίσω!Για να μπορέσει να πάρει πίσω από τις τράπεζες τα χρήματα, που τους είχε δώσει για να σωθούν στην αρχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση κι ενόψει του μεγάλου ελλείμματος, ο Πρόεδρος Ομπάμα σκέφτεται να αλλάξει τη ρύθμιση του νόμου που υποχρεώθηκε να πάρει το 2008, με την οποία οι τράπεζες θα μπορούν να σχηματίζουν μεγαλύτερα αποθεματικά.
Οι δημοκρατικοί πολιτικοί επικροτούν την πρωτοβουλία του Προέδρου.


Όλα στο προσκήνιο!


Από τη χτεσινή συζήτηση στην εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ:
Όλα έγιναν καλά και γίνονται συνεχώς καλύτερα, παρά τα λάθη που παρουσιάστηκαν, είπε ο Ευθυμίου. Λάθη κάνουν αυτοί που εργάζονται.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ήρθε ως κυβέρνηση μεγάλων προσδοκιών, καθημερινά απογοητεύει τους ψηφοφόρους του και όλους τους Έλληνες, διαπίστωσε ο Παναγιωτόπουλος.
Και οι δυο έχουν δίκιο.
Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν για να κάνουν λάθη ή κάνουν λάθος που δουλεύουν;

Μείναμε από μετρητά!

Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά στα ΜΜΕ; Δηλαδή τι θα κάνουμε τώρα; Δε θα πληρώσουμε;


Μείναμε από μετρητά ή από καταθέσεις; Μόνο αυτά τα λεφτά (τα μετρητά) λείπουν από το δημόσιο αυτή τη στιγμή; Αφού είναι γνωστό ότι χρωστάμε παντού και με δάνεια τα βγάζουμε πέρα. Αυτό τι ήθελε και το έλεγε ο Λοβέρδος; Για να αρχίσουμε νηστεία; Η νηστεία δεν έχει πλέον καμιά σχέση με τις χριαστιανικές συνήθειες. Οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και κάνουν.Μέχρι αύριο Τετάρτη, που είπες πως τελειώνουν τα χρήματα, έχεις χρόνο να κάνεις ακόμα ένα δάνειο και να πληρώσεις τα επίδόματα, έστω και χωρίς σάλιο.

Και οι πράσινοι έγιναν επαγγελματίες πολιτικοί σήμερα

Ύστερα από τριάντα χρόνια το κίνημα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ έγινε επαγγελματικό πολιτικό κόμμα.

φωτο: Frankfurter Allgemeine
Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine παρουσιάζει σήμερα όλη την ιστορία των πρασίνων με ένα πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στη φωτογραφία από την ίδια εφημερίδα φαίνεται στα δεξιά ο Σίλι, που αργότερα μεταπήδησε στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κι έγινε  μάλιστα και υπουργός δικαιοσύνης.

Ανάσα για τους πολίτες οι αλλαγές στα δάνεια

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


φωτο: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά και με ξεκάθαρη την στάση  της πολιτικής ηγεσίας του  υπουργείου Οικονομίας να μην υποχωρήσει στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τους καταναλωτές, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση της  Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Δεν εξαιρέθηκαν, παρά την πίεση των τραπεζών, τα στεγαστικά δάνεια από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των δανειοληπτών, το οποίο καταθέτει η κυβέρνηση την Τετάρτη στην Βουλή.

Ανιαρή συζήτηση για τους μετανάστες!Χωρίς ουσία και επιχειρήματα εμφανίστηκαν στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ χτες το βράδυ οι πολιτικοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων Ευθυμίου και Παναγιωτόπουλου για το θέμα "ψήφο στους μετανάστες". Δικαιολογούνται, εν μέρει, αφού αυτό δεν ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης, αλλά έστω και στην αποστροφή του λόγου τους θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι στο τι ακριβώς θέλουν τα κόμματά τους.

Ο Τσάβες έκλεισε την αγορά

Στα σοσιαλιστικά κράτη δεν επιτρέπονται οι ανατιμήσεις!

φωτο Ν24

Ο πρόεδρος έκλεισε ένα κατάστημα, εξαιτίας των ανατιμήσεων. Στα σοσιαλιστικά κράτη δεν υπάρχουν ανατιμήσεις. Αυτό ισχυρίζεται και  απέδειξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Τσάβες. Διέταξε τον εθνικό στρατό να κλείσει ένα σουπερμάρκετ για 24 ώρες, το οποίο εξαιτίας της υποτίμησης  του νομίσματος έκανε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.
Όχι παίζουμε! Εδώ αυξάνουν οι τιμές των πολυκαταστημάτων κατά βούληση, αφού δεν "μπορούν" ή δεν πρέπει να εξεγχθούν.

Η προβολή και η μαγκιά γίνεται, πλέον,με μικρά αυτοκίνητα!


φωτο: Ν24
Η νέα μόδα στα αυτοκίνητα, στην Αμερική και όχι μόνο,  φαίνεται ότι στη χρονιά που έρχεται και με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κατάσταση. θα είναι πλέον τα όμορφα, ευκίνητα και μικρού κυβισμού αυτοκίνητα. Αυτές τις δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι στη χώρα αυτή, γελούσαν με τα μικρά αυτοκινητάκια και προτιμούσαν τους "γίγαντες" σε κυβισμό και όγκο αυτοκίνητα.
Πώς περνούν οι καιροί και αλλάζει η μόδα!

Ο Βέστερβελε μπλοκάρει την "υπόθεση" ΑφγανιστάνΟ Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέστερβελε (Ελεύθεροι ΔΗμοκράτες) μπλοκάρει τις εσωκυβερνητικές συζητήσεις για παραμονή και αποστολή νέων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Όλες οι προτάσεις, προς το παρόν, απορρίπτονται  από τον υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησαν οι εσωκυβερνητικές συζητήσεις για το θέμα αυτό μπροστά στην αντίσταση αυτή του πολιτικού υπεύθυνου και αντικαγκελάριου.