Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Χρειάζονται να βγουν κι άλλοι σαν τον Κανελλάκη!

Να βγουν κι άλλοι σαν τον Κανελλάκη στα κανάλια και να τα πουν "έξω από τα δόντια"!


Χείμαρρος ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Παπαγιάννη. Και τι δεν είπε; Από κατσαρόλες της Siemens μέχρι τριάντα εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι μίζες που πήραν οι "μητσοτάκηδες" και οι άλλοι. Κόμμα της μίζας θα κάνουν, κανένα άλλο κόμμα δεν μπορούν να κάνουν, αυτοί οι πολιτικοί.

Φόβοι για πάρα πολλά θύματα!

Θα ξεπεράσουν  τις 100.000 οι νεκροί κάτω από τα συντρίμμια; Αυτό αναφέρει αυτή τη στιγμή με την παρακάτω φωτογραφία η εφημερίδα BILD


φωτο: BILD

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Αρρυθμίες στη ΝΔ προκαλεί ο εκλογικός νόμος και το μεταναστευτικό

Του Σπύρου Γκουτζάνη, από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 


Εσωκομματικές αρρυθμίες παρουσιάζει η ΝΔ καθώς βουλευτές και στελέχη εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τα θέματα της επικαιρότητας από τις επίσημες τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.
Χαρακτηριστική είναι η επιμονή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις απόψεις του για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είχε εκφράσει την άποψή του σε ανύποπτο χρόνο και ότι τώρα δεν μπορεί να υπαναχωρήσει. Ως λύση προτείνει να συζητηθεί το ζήτημα στα όργανα του κόμματος και δη στην κοινοβουλευτική ομάδα και να

Παπανδρέου: «Νέα αρχή, τώρα ή ποτέ»

Απολογισμός του πρωθυπουργού για τις πρώτες 100 ημέρες
Από ΤΑ ΝΕΑ

«Το μέγεθος των προβλημάτων επιβάλλει να κάνουμε νέα αρχή, ή τώρα ή ποτέ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κάνοντας τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη να βγούμε από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.  Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ ούτε σχεδιάζει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα λοιδωρείται σχεδόν καθημερινά από ξένους οίκους και δημοσιεύματα, γεγονός που κανέναν δεν χαροποιεί.

Αυτό κι αν είναι παράξενο!

 Η Σάλκε υποθήκευσε τους παίχτες της!


                                                                          φωτο:Sport Bild
Η ομάδα της Α΄εθνικής και πρωταγωνίστρια του πρωταθλήματος, Σάλκε 04,  έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Προφανώς δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα τα μεγάλα οικονομικά βάρη που είχε αναλάβει και χρειάστηκε να υποθηκεύσει τους επαγγελματίες παίχτες της για να σωθεί. Σωτήρας της ένας μεγάλος αμερικάνικος χρηματοπιστωτικός οίκος, ο οποίος διέθεσε, πέρυσι, το

Καλό κι αυτό!

Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε το κόστος αυτής της τουαλέτας!

φωτο: Ν24
Αν βάζατε στοίχημα για το πόσο κοστίζει μια τουαλέτα στο διαστημικό σταθμό (ISS), σίγουρα θα το χάνατε. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κοστίζει ... (κρατήστε την αναπνοή σας) ούτε λίγο ούτε πολύ ... 170 εκατομμύρια ευρώ; Ναι, καλά διαβάσατε. Τόσο κόστισε, αλλά προς το παρόν είναι πάλι χαλασμένη, ύστερα από 6 μήνες. Ευτυχώς που δεν έχουν μόνο μια τουαλέτα στο σταθμό. Οι λεπτομέρειες για τη βλάβη δε μας ενδιαφέρουν.

Από σύμβουλος της ΝΔ, στέλεχος επί ΠΑΣΟΚ...

Από το http://politikiprotasi.blogspot.com/
.
O νέος περιφερειάρχης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρτσιώτης, κομματικά ενταγμένος φυσικά του ΠΑΣΟΚ, όλως περιέργως ήταν σύμβουλος πληροφορικής επί Νέας Δημοκρατίας.
Με άλλα λόγια... από το σύνολο των υποψηφίων για τη θέση του συμβούλου πληροφορικής, η ΝΔ επέλεξε τον κ. Καρτσιώτη που ανήκει φυσικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό για να γίνει ξεκάθαρη για άλλη μια φορά η απάτη του...

opengov αλλά και η πολιτική που ακολουθούσε η τραγική κυβέρνηση της ΝΔ που ακόμα απορεί γιατί έχασε με 10 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει το πως οι αρεστοί είναι και πάντα οι πιο ικανοί.
Η ΝΔ μπορεί άνετα να πάρει μαθήματα από τους "πρυτάνεις" της πράσινης κυβέρνησης.
Υ.Γ. Ποια η σχέση του κ. Θόδωρου Καρτσιώτη με τον Θέμη Καρτσιώτη της ΔΕΘ και την Ιφιγένεια Καρτσιώτου πρώην διευθύντρια κατάρτισης του ΟΕΕΚ και μετέπειτα συμβούλου στο υπουργείο Μεταφορών επί Στυλιανίδη;
Απλό ερώτημα...

Βαθμοφόρος της Αλ Κάιντα νεκρός

Ο αντιτρομοκρατικός αγώνας συνεχίζεται στην Υεμένη

Όπως μεταδίδουν πολλά πρακτορεία ειδήσεων από τη ΖΑΝΑ, την πρωτεύουσα της Υεμένης, οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας  σκότωσαν έναν από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Αλ Κάιντα στα ανατολικά της χώρας τους.  Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Σβάμοβα. Σϋμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο φονευθείς ήταν αρχηγός ενός τρομοκρατικού πυρήνα στην περιοχή Χούτα,

Ο πρόεδρος της Κ.Ε. των Γερμανοκαθολικών αντικρούσει τις κατηγορίες

 Δεν κάνουμε τίποτε λιγότερο από την Ευαγγελική Εκκλησία!

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Γερμανών Καθολικών, Αλόις Γκλυκ, αντικρούει τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η Καθολική Εκκλησία, ότι  αδρανεί και σιωπά μπροστά στην υπόθεση Αφγανιστάν. Η Καθολική Εκκλησία δεν κάνει τίποτε λιγότερο από αυτό που κάνει και η Ευαγγελική Εκκλησία, είπε σε ραδιοφωνική συνένετυξη στο "Ράδιο Πολιτισμός" σήμερα το πρωί. Πολλές φορές εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας μίλησαν επί του θέματος και δεν σιωπήσαμε ποτέ.

Ο ...Υπουργός να βάλει το χέρι του!

Γιατί αυτή η μισθολογική διαφορά;Στις δημοσιευμένες, από πολλούς ιστότοπους, μισθοδοτικές καταστάσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι πολλών ταχυτήτων. Έτσι έχουμε για παράδειγμα δημοσιογράφο που  εμφανίζεται στη μισθολογική κατάσταση στο νούμερο 57 να εισπράττει  1800 ευρώ μικτά και στο νούμερο 53 να εμφανίζεται άλλη κυρία με μικτά 5.500 Ευρώ. Η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη και δεν παρατηρείται σε καμιά άλλη δημόσια υπηρεσία, όσο αρχάρια ή παλιά να είναι η δημοσιογράφος. 

Νυχτερινό κέντρο οργίων στα Γιάννινα

Από την εφημερίδα: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Γράφει ο: Αλέξανδρος Θεμελής

Βιντεοσκοπούσαν τα όργια με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης
Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία
peripoliko-magicasΚαι τι δεν είδαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης μόλις μπήκαν σε κέντρο διασκεδάσεως που βρίσκεται μέσα στην πόλη προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Οι πληροφορίες που είχαν ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί δούλευαν παράνομα γυναίκες οι οποίες εκπορνεύονταν βγήκαν πέρα για πέρα αληθινές με τις σκηνές που αντίκρισαν να είναι απερίγραπτες.

Συνολικά 16 συλλήψεις έγιναν γύρω στις 1.30 το βράδυ με 9 συνολικά αλλοδαπές που εργάζονταν ως «σερβιτόρες», κυρίως από τη Ρουμανία αλλά και από άλλες χώρες, να οδηγούνται στα κρατητήρια μαζί με 5 ακόμα αλλοδαπούς, πελάτες του καταστήματος, αλλά και τρεις Έλληνες εκ των οποίων οι δύο εργάζονταν ως σερβιτόροι ενώ ο ένας ήταν ο υπεύθυνος λειτουργίας του κέντρου. Την ώρα των συλλήψεων έλειπαν από το κέντρο οι τρεις ιδιοκτήτες του, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι και αναζητούνται.

Φτάνει πια!

Αγανακτισμένοι οι Γερμανοί με τα "καμώματα" στον κυβερνητικό συνασπισμό

φωτο: Spiegel
Η μαχρόχρονη ρήξη και η συνεχής διαφωνία των εταίρων κομμάτων του συνασπισμού, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η προτίμηση στα κόμματα αυτά κι  έφτασαν τους Γερμανούς ψηφοφόρους στο σημείο να πουν δυνατά: "φτάνει πια". Σε σχετική δημοσκόπηση  της εταιρεςίας FORSA φαίνεται ο συνασπισμός των κιτρινόμαυρων να έχει χάσει την πλειοψηφία Η μεγάλη άνοδος των Ελεύθερων

Η βροχή και οι κράμπες τα ... χάλασαν!

Ο Σουμάχερ σε σκληρή δοκιμάσια!

φωτο Ν24
 Ο διεθνής οδηγός της φόρμουλα 1, Μίχαελ Σουμάχερ, μετά τους πρώτους γύρους προπόνησης με το αγωνιστικό του GP2 στη διεθνή πίστα (γράψαμε σχετικά χτες για την κατ΄εξαίρεση άδεια προπόνησης), έχει ένα "θετικό προαίσθημα". Δύσκολα, ύστερα από τόσο καιρό δεν είναι εύκολο να αντέξει κανείς στη σκληρή δοκιμασία της υψηλής πίεσης, αλλά "οι πλάτες του καλά κρατούν

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας

Η πάλαι ποτέ κρατερή γερμανική οικονομία κλείνει το 2009 με μεγάλες υποχωρήσεις

φωτο Ν24

Το για όλους οικονομικά  δύσκολο έτος, 2009, έκλεισε για τη Γερμανία με μια υποχώρηση της τάξης του 5%. Τέτοια μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος δεν έζησε ποτέ η Γερμανία μέχρι τώρα, ύστερα από το Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Η γερμανική βιομηχανία έπεσε πάρα πολύ κατά το προηγούμενο έτος (σχετικά γράψαμε και χτες), αλλά τα μονα ελπιδοφόρα σημάδια είναι οι

Το Ιράν κατηγορεί τις μυστικές υπηρεσίες

"Υπεύθυνοι είναι η ΣΙΑ και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ", δήλωσε ο Λαριτσανί


φωτο Ν24

Χτες περιγράψαμε για το μυστηριώδη θάνατο του ατομικού φυσικού, καθηγητή Μασούντ Αλή-Μουχαμαντή, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας ύστερα από έκρηξη βόμβας. Σήμερα όλα τα πρακτορεία κάνουν λόγο για τις ευθύνες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ιρανών. Ο Ιρανός πρόεδρος της Βουλής, Λαριτσανί, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη συμμετοχή των υπηρεσιών αυτών  στο θάνατο του γνωστού ιρανού καθηγητή. "Τρομοκρατική ενέργεια" σχεδιασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες της ΣΙΑ στην Τεχεράνη, ήταν τα λόγια του Προέδρου Λαριτσανί,  μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο πριν από λίγο. (Ειδήσεις από το Ν24)

Φρίκη και απελπισία στην Αϊτή

Η κατάσταση, ύστερα από τον τρομακτικό σεισμό, είναι απελπιστική!

                                                                        φωτο: Ν24
Οι φωτογραφίες, που φτάνουν από όλα τα πρακτορεία ειδήσεων, είναι συγκλονιστικές και φρικιαστικές. Δεν τολμά κανείς να δείξει τη μεγάλη φρίκη της περιοχής. Τώρα που  συνειδητοποίησαν  οι κάτοικοι, τι ακριβώς συνέβη, περιφέρονται απελπισμένοι στους δρόμους. Επικρατεί παντού το χάος,  η φρίκη και η απελπισία. Στους δρόμους και στα πεζοδρόμια κείτονται νεκροί, χτυπημένοι από τον Εγκέλαδο. Πόσοι είναι κάτω από τα ερείπια, είναι νωρίς ακόμα να εκτιμήσει κανείς. Η πρωτεύουσα, μια πόλη των δύο εκατομμυρίων, σημάδι της φτώχειας και της ανεργίας (πάνω από 50 % η ανεργία) "καταστράφηκε". Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές φρίκης. Ακόμη και το προεδρικό μέγαρο, που ήταν από τα πιο στέρεα οικοδομήματα,  δεν άντεξε στον καταστροφικό σεισμό.

Είπαμε να ξυπνήσουμε, αλλά όχι και να ...παραξυπνήσουμε!

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει το άθλημα της "αντιγραφής" σε όλα τα πλάτη και ύψη, αλλά όταν φτάνει στα όρια της παραβίασης κάθε λογικής, τότε και οι πιο ήρεμοι εξανίστανται.
Είναι γνωστό από την αρχή της λειτουργίας αυτού του ιστότοπου, ότι όλα τα παιδιά είναι μετανάστες κι  ερασιτέχνες. Σε καμιά περίπτωση δεν φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες. Θέλουν με τον τρόπο αυτό να επικοινωνούν με τους συνέλληνες και ομόγλωσσους ανά τον κόσμο. Έχουν επίσης ελληνική παιδεία (από αυτή που λέμε κλασική αρχαιολελληνική και όχι αυτή που στηρίζεται στο σημερινό ελληνικό πολιτισμό του τύπου "γύρο", το "σουβλάκι" και τη "ρετσίνα").  Ελληνικό δεν είναι ό,τι είναι μέσα στην Ελλάδα. Ελλάδα είναι παγκόσμια έννοια και δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά