Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Εκτακτος νόμος για τους έχοντες και κατέχοντες

Σύστημα προσωπικής περαίωσης                      Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει στο γραφείο του πρόταση σύμφωνα με την οποία κάθε Ελληνας πολίτης που έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την Εφορία θα μπορεί να προχωρήσει σε «προσωπική περαίωση». Χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, εισοδηματίες, μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι προκει- μένου να αποφύγουν τον μελλοντικό έλεγχο από την Εφορία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Θέλει να Αγιάσει και δεν μπορεί

     Θέλει να Αγιάσει και δεν μπορεί                              Από το ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

Με περίεργο τρόπο παραθέτει τα γεγονότα το site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
όσων αφορά της κινητοποιήσεις για τα διόδια ...Τι να κάνουμε Μάκη μας δίνεις "ψωμί"......
Στο δημοσίευμα του σήμερα το zougla online αναφέρει ότι για δυο ώρες τα διόδια ήταν δωρεάν (λες και θα μπορούσαν να μην είναι) και ότι οι διαδηλωτές ζητούν "να μη δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων και να μη γίνουν αυξήσεις στους ήδη υπάρχοντες"
Τώρα τι να πω ρε Μάκη ότι δεν ξέρεις τι ζητάνε οι διαδηλωτές ? ? ? ότι κατά λάθος το έγραψε κάποιος συνεργάτης σου ? ? ?ή ότι είναι κολλητοί σου οι εργολάβοι ? ? ?

Αγαπητέ Μάκη οι διαδηλωτές ζητούσαν και θα συνεχίσουν να ζητούν την κατάργηση όλων των διοδίων στη χώρα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ με μεγάλα γράμματα γιατί δεν βλέπεις και καλά ...... ή βλέπεις μόνο ότι θέλεις ? ? ? ? ?
daskalos
Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα.....

Το επίδομα γονέων πρέπει να επεκταθεί χρονικά

Αντί για 14 μήνες, θα παίρνουν 16 μήνες στο εξής τις γονικές παροχές οι δικαιούχοι.

φωτο Ν24
Αυτό είναι ευχάριστο για πολλούς γονείς και κηδεμόνες, που μετά τη γέννηση του παιδιού τους, έπαιρναν μόνο  για 14 μήνες γονικές παροχές. Τώρα, σύμφωνα με την Υπουργό Οικογένειας, Κριστίνα Κέλερ (CDU), θα λαμβάνουν αυτές τις παροχές όχι μόνοι οι δικαιούχοι γονείς, αλλά και οι επιμελητές  - κηδεμόνες των νεογέννητων, όταν αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους.
Εκατομμύρια μητέρες και πατεράδες έχουν πλέον δικαίωμα γονικής παροχής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα,  δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung η προαναφερθείσα υπουργός και αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα στην οικογένεια θα

Ποια μάρκα θα βγάλει τη ... μούρη μπροστά, BMW σειρά 5 ή Mercedes κατηγορία E;

Πέρα από το προσωπικό γούστο, υπάρχουν και στοιχεία για σύγκριση

                                                                          φωτο Autobild

Από το 1972 οι δυο αυτές μάρκες αυτοκινήτου, BMW σειρά 5 και Μερσεντές κατηγορία Ε (που παλιά την έλεγαν με παύλα 8, δηλαδή 280-8), βρίσκονται σε συνεχή αγώνα συναγωνισμού.
Πώς πάει σήμερα ο αγώνας μεταξύ τους;
Καρότσα:  Η BMW μοιάζει με καλογυμνασμένο αθλητή, ενώ η Μερσεντές μοιάζει περισσότερο με μπάτλερ, κορδωμένος και αλύγιστος. (1-0 για την BMW)

Εσωτερικό:  Η BMW μοιάζει να περικλύει τους επιβάτες της σε ένα γάντι τερματιοφύλακα. Όλα είναι στο ταμπλό. Αντίθετα στη Μερσεντές κι εξαιτίας του πολύ φωτισμού από τα μεγάλα παράθυρα, χάνει το ταμπλό και τηνν  αίσθηση "ζεστού" εσωτερικού χώρου. 2-0 για την MBW

Τα φάρμακα στο μικροσκόπιο

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Ρέσλερ, θέλει να μειώσει, οπωσδήποτε,  τις δαπάνες της φαρμακευτικής περίθαλψης


foto N24
Δύσκολοι καιροί και για το γερμανικό ιατροφαρμακευτικό σύστημα. Ο αρμόδιος ομοσπονδιακός υπουργός, Φίλιπ Ρέσλερ, θέλει να πάρει τα ανάλογα μέτρα για τη μείωση των δαπανών φαρμακευτικής περίθαλψης. Ιδιαίτερα θα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο τα φάρμακα, που ξέφυγαν από τον έλεγχο και ανέβασαν το κόστος στα ταμεία.  Θα πρέπει να δει κανείς με λεπτομέρεια τις τιμές που χρεώνονται για τα φάρμακα, τα οποία είναι και η αιτία του κακού, δηλαδή της εκτίναξης των δαπανών υγείας στη Γερμανία. Θα πρέπει να δει κανείς, επίσης,  αν τα φάρμακα που συνταγογραφούνται είναι σε άμεση σχέση με τις διαπιστωμένες ιατρικές διαγνώσεις. 

Δεν είμαστε λαός εμείς κυρίες και κύριοι

Δεν είμαστε λαός εμείς κυρίες και κύριοι     Από την  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗΠαρακολούθησα την Παρασκευή το βράδυ την εκπομπή "Στα Άκρα" της Βίκυς Φλεσσα με καλεσμένη τη Δόμνα Σαμίου και ομολογώ ότι ντράπηκα για το κατάντημα κάποιων ανθρώπων.
Για τη Δόμνα Σαμίου τι να πω;
Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε πως πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης, για μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην διατήρηση των παραδόσεων προσφέροντας τις γνώσεις της σε όλους μας.
Αυτήν την γυναίκα, βρέθηκε...

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ!Ό,τι χρειαστείτε, θα το πάρετε από την καινούρια αποθήκη μας, μετά τη σύσκεψη!

 

Σχέδιο Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης: ΣΧΕΔΙΟ Β΄«Εχω 5 χειρουργεία, τα θες; Απάντησε σήμερα»

..Λίστα με 200 ονόματα γιατρών που έπαιρναν μίζες για προώθηση ιατροτεχνολογικού υλικού βρέθηκε σε βαλίτσα από την ΥπΕΕ                           Από το: CITY PRESS - GR  
 Του Τασου Tελλογλου
H σύζυγος του γιατρού στέλνει μέσω SMS στον εκπρόσωπο της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών Depui Hellas, το εξής «εύγλωττο» μήνυμα. «Εχω 5 χειρουργεία, τα θες; Απάντησέ μου σήμερα…».
Βρισκόμαστε στο 2005, και οι γιατροί πιέζουν τις προμηθεύτριες εταιρείες υλικών για τα «ποσοστά» τους, ενώ πριν συνέβαινε το αντίθετο... Λίγες ημέρες αργότερα η σύζυγος στέλνει στον αντιπρόσωπο της ίδιας εταιρείας νέο μήνυμα, λέγοντάς του ότι την «ξέχασε». Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία, συγκεντρώνονται στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) αναφορικά με τη μεγαλύτερη υπόθεση παράνομων πληρωμών (μιζών) για την προώθηση ιατροτεχνολογικού υλικού, που αποκαλύφθηκε ποτέ. Σημειώνεται ότι η ΥπΕΕ είχε από πέρυσι τον Μάρτιο προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού της αντιπροσώπου της εταιρείας, της Δ. Φ.
Εκεί, μέσα σε μία βαλίτσα βρέθηκαν σημειώσεις με 200 ονόματα γιατρών και ποσά που δόθηκαν, αλλά η δυσκολία της έρευνας συνίσταται στο ότι ένα τμήμα -το συντριπτικά μεγαλύτερο- των χρημάτων είχε δοθεί «χέρι με χέρι», έτσι δύσκολα αποδεικνύεται το αδίκημα της δωροδοκίας.

Για ποιο σχέδιο Β΄ μιλάτε;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για δεύτερο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, (Σχέδιο Βήτα), όπως συνηθίσαμε να το ακούμε.

 Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε οικονομικές αναλύσεις και άλλα τέτοια, δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι, θέλουμε να ξέρουμε τι καταλαβαίνει κανείς κάτω από μια τέτοια ορολογία;  Γιατί το επαναλαμβάνουν ως απειλή; 
Μήπως, τελικά είναι ... φουρτούνα που έρχεται;

Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι μια εναλλακτική μορφή στο πρώτο σχέδιο  (Σχέδιο Άλφα) και φυσικά θα είναι αυστηρότερο.  Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι θα γίνουν περισσότεροι και μεγαλύτεροι περιορισμοί στις δαπάνες, μεγαλύτερη μείωση σε μισθούς και ...θα πέσει μεγαλύτερη πείνα!  Όλα σε ...ύτερα!

Μήπως κάνουμε λάθος κι ερμηνεύουμε διαφορετικά τα πράγματα;

Να προστατευτεί ο “Καθρέφτης” της Αρκίτσας

Καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για την προστασία του "Καθρέφτη" της Αρκίτσας, ενός σπάνιου φυσικού αποθέματος γεωλογικού ενδιαφέροντος.                          
                                                                                                Από το: ABOUT MY LAMIA

Να προστατευτεί ο “Καθρέφτης” της Αρκίτσας
Ο “καθρέφτης” της Αρκίτσας, η γνωστή σε όλους μας κάθετη επιφάνεια πάνω από την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, αποτελεί μια εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων. Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό, κατά τον καθηγητή κ Παπαζάχο. Ονομάζεται κατοπτρική επιφάνεια στη γλώσσα των γεωλόγων, γιατί η επιφάνειά του είναι λεία και μοιάζει με καθρέφτη. Εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και ύψος 80 μέτρων περίπου. Το ρήγμα εμφανίζεται επιφανειακά με τη μορφή λείων επιφανειών στον ασβεστόλιθο. Οι λείες αυτές επιφάνειες είναι χαραγμένες από αναρίθμητες γραμμώσεις λόγω της τριβής των πετρωμάτων την ώρα του σεισμού και έχουν σχηματιστεί από αλλεπάλληλα σεισμικά γεγονότα τα οποία έχουν πλήξει τη περιοχή. Για το λόγο αυτό καθίσταται ως ένα γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος.

ήρθε από τα βόρεια

Ταιριάζει και με το σημερινό καιρό! 
                                   Το βρήκαμε στο: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κε ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ !...

Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ


«Δεν υπάρχει σχέδιο Β...»

Η ανόρθωση της Οικονομίας είναι μια φοβερή δοκιμασία, μια εθνική πρόκληση, στην οποία δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε, τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος

«Ψυχραιμία και ο καθένας να βελτιώσει την παραγωγικότητά του», συστήνει στους πολίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. «Ο πολίτης να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του χωρίς ακρότητες, βιαιότητες και αυθαιρεσίες», τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» και εκφράζει την αισιοδοξία του πως «αν αυτά συμβούν σιγά σιγά θα κατακτήσουμε αξιοπιστία και αργά ή γρήγορα θα πετύχουμε το ελληνικό οικονομικό θαύμα». Χαρακτηρίζει καταστροφικό το ενδεχόμενο να φθάσουμε στο «σχέδιο Β» και προειδοποιεί όσους χαίρονται για την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας πως μια τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη. «Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και η Λ. Κατσέλη είναι σιαμαίοι», προσθέτει, καθώς «από την επιτυχία του ενός κρίνεται και η επιτυχία του άλλου»...
«Εάν αυξηθεί η παραγωγή, εάν πετύχει η κ. Κατσέλη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα και τότε θα έχει πετύχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου» τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Συνέντευξη στον Γιάννη Αντύπα
«Εάν αυξηθεί η παραγωγή, εάν πετύχει η κ. Κατσέλη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα και τότε θα έχει πετύχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου» τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Καραμανλής: "Γιατί ευχαρίστησα τον Χριστοφοράκο"

Από το: ΟΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ


Τα μπλόκα εκθέτουν τη χώρα


 ΤΕΛΙΚΑ έγινε κι αυτό: οι αγροτικοί αποκλεισμοί και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς και στα τελωνεία προσέλαβαν ήδη διαστάσεις διμερούς διπλωματικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να εγκαλείται η χώρα από τη Βουλγαρία για αδυναμία διασφάλισης των προϋποθέσεων ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και να εκτίθεται διεθνώς.

ΦΥΣΙΚΑ οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι η παρέμβαση της Κομισιόν σε τέτοιες περιπτώσεις εξαντλείται σε κάποιες νουθεσίες και ότι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη διεκδίκηση αποζημίωσης μπορεί να μην έχει καμία τύχη, αλλά τίποτα από αυτά δεν μειώνει τη σοβαρότητα του προβλήματος που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που κουβαλάμε αυτό τον καιρό.

Χωρίς αναδασώσεις, ενώ λήγει η προθεσμία την Δευτέρα!


Παραμένουν απροστάτευτα τα καμένα δάση της ΒΑ. Αττικής
Γράφει η Μαριάννα Τζάννε                                          Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


     Αποφασισμένη  να εξαντλήσει τα περιθώρια που της  δίνει ο νόμος εμφανίζεται  η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου  να κηρύξει αναδασωτέα περίπου 200.000 στρέμματα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. 
     Στο νομοσχέδιο για την προστασία των καμένων, που από χθες συζητείται στην ολομέλεια της βουλής με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή ως προθεσμία για την κήρυξη της αναδάσωσης, αναφέρεται η 25η Ιανουαρίου.        
     Τρεις μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, οι αναδασώσεις δεν έχουν υπογραφτεί.  
Τόσο στο υπουργείο  Περιβάλλοντος στο οποίο έχουν  περάσει πλέον οι αρμοδιότητες των  δασών όσο και στην Περιφέρεια επικρατεί σιωπή για τις αιτίες της πεντάμηνης αδράνειας καθώς  από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, οι οποίες έδωσαν την χαριστική βολή στα δάση της Αττικής έχουν μεσολαβήσει πέντε μήνες.

Τα «ζιζάνια», οι αγρότες και η γεωργία

Παθογένεια και κομματικοποίηση                                         Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

Την εικονική πραγματικότητα της ελληνικής γεωργίας παρουσιάζει σε εκτενές αφιέρωμα η «Κ». Παρά τον πακτωλό κοινοτικών και εθνικών κεφαλαίων που επενδύθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, σήμερα ουδείς γνωρίζει πόσοι είναι οι Ελληνες αγρότες, ποια η έκταση της γεωργικής γης ούτε καν πόσα χρήματα εισπράττονται και από ποιους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% της καλλιεργήσιμης γης στην Ελλάδα δεν ανήκει σε αγρότες, ενώ «παλαιολιθικές» καλλιέργειες ευδοκιμούν αποκλειστικά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές μας. Προϊόντα παράγονται χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές και

«Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο»


     

     Ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τη νίκη της 7ης Μαρτίου 2004, με προσωπική επιστολή, που σήμερα αποκαλύπτει η «Ε», αναφέρει στον Mister 2% (του πολιτικού μαύρου χρήματος που αυτός μοίραζε στα κόμματα εξουσίας): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα».
Η επιστολή αυτή (δημοσιεύεται σήμερα αυτούσια) φέρει ημερομηνία 24 Μαΐου 2004, είναι γραμμένη από τη Ρηγίλλης 18 και ο τότε πρωθυπουργός την απευθύνει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο υπό τον τίτλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η προσφώνηση «Κύριε Χριστοφοράκο» αλλά και η υπογραφή «με εκτίμηση, Κ. Καραμανλής» είναι χειρόγραφες.
Η σημαντική αυτή επιστολή κρατήθηκε στο προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου (αρχείο Γενικής Διεύθυνσης στη Siemens Ελλάδος) και μάλιστα με ειδική φροντίδα.
Και με σφραγίδα

Κρίσιμο ραντεβού Μπατζελή με το Συντονιστικό Όργανο των αγροτών

Σήμερα, Κυριακή, η συνάντηση
Γράφει ο Βαγγέλης Ανδρουλιδάκης                                       Από το: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Την ώρα που  οι αγρότες των Σερρών στα Τελωνεία του Προμαχώνα είχαν συνάντηση  με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, κανόνιζε συνάντηση τους με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή. Η ημερομηνία που συμφώνησαν οι δύο πλευρές είναι την Κυριακή 24, νωρίτερα δηλαδή από την ημέρα που έχει καθοριστεί να πραγματοποιηθεί ο εθνικός διάλογος στο Ζάππειο.

Πρέπει να τονίσουμε  ότι μέρος της συνάντησης αφορούσε και την κατάσταση που επικρατεί  με τα μπλόκα. Για το λόγο αυτό, εκπρόσωποι από 10 μπλόκα στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς και από τη Θεσσαλία (μεταξύ αυτών και τα «γαλάζια» μπλόκα) αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους μέχρι και τη συνάντηση με την Υπουργό.

Γερμανική ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν

Ο γερμανός Υπουργός Άμυνας, Γκούτενμπεργκ, ανακοινώνει νέα στρατηγική!

φωτο Ν24
Μεγάλη ασάφεια επικρατεί με τις γερμανικές θέσεις, σχετικά με την ειρηνευτική της δύναμη στο Αφγανιστάν. Πού πάμε; Τι κάνουμε τώρα;
Οι ΗΠΑ ζητούν μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου από τους Γερμανούς. Οι Σοσιαλδημοκράτες όμως έχουν άλλη άποψη και θέλουν τη σταδιακή  αποχώρηση κι επιστροφή των ειρηνευτικών τους δυνάμεων μέχρι το 2015. Αλλά και ο Υπουργός Άμυνας έχει τα σχέδιά του.
Η Καγκελάριος, Μέρκελ περιμένει τη διάσκεψη για το Αφγανιστάν, που θα γίνει την ερχόμενη