Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Αν είναι αλήθεια, τότε πρέπει να πάρουμε όλοι τα βουνά

Το μεταδίδει αυτή τη στιγμή στις ειδήσεις ο Γ. Παπαγιάννης στο Ἁποκαλυπτικό Δελτίο" στο κανάλι ΕΞΤΡΑ 3Χαρίστηκαν τα χρέη 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμα προς την ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
στις 10 Ιουνίου 2008,  από τον τότε ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ!

Βρε πώς τον λένε, πώς τον λένε..

Μιλάγαν δύο παππούδες:
- Άσε ρε φίλε, τι έχω πάθει. Όλο ξεχνάω τελευταία. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά μαζί μου.
- Α, και εγώ το είχα, αλλά πήγα σε έναν γιατρό και με έκανε περδίκι. Μιλάμε φοβερός γιατρός!
- Αλήθεια; Πώς τον λένε, να πάω και εγώ;
- Πώς τον λένε ρε γα**το, πώς τον λένε ... Θυμάσαι έναν πόλεμο που είχε γίνει παλιά;
- Ποιόν λες, τον πρώτο παγκόσμιο;
- Όχι, πιό παλιά.
- Την επανάσταση του 1821;
- Όχι, ακόμα πιο παλιά. Στην αρχαία Ελλάδα ...
- Τον Πελοποννησιακό;
- Όχι μωρέ... Έναν που είχε γίνει για μία γυναίκα;
-Α, τον Τρωικό λες!
- Αμ, μπράβο! Πώς την λέγαν την γυναίκα αυτή;
- Ωραία Ελένη.

Γυρνάει και φωνάζει ο παππούς:
- Ελένη; Ρε θύμησέ μου... Πώς τον λέγανε τον γιατρό που πήγαμε;

Τα περιμένουμε μετά τα μπλόκα!
Αυτό είναι ειδικής κατασκευής: για χωριό και για πόλη!


Ύποπτες αγοραπωλησίες Δημοσίου - Μονής

Από το: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΜε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητούν μεταξύ άλλων να πληροφορηθούν τι απέγινε ή σε ποιο πόρισμα κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα για κακουργηματικές πράξεις, σχετικά με αγοραπωλησίες εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στη Σκύρο
Η ερώτηση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Στο νησί της Σκύρου, μια έκταση 37.000 στρεμμάτων μεταβιβάστηκε στην κυριότητα της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, ενώ άλλα 1.935 στρέμματα πωλήθηκαν από την ίδια Μονή στο ελληνικό Δημόσιο με υπέρογκο τίμημα.

Ο Σαμαράς απέστηλε επιστολή για την επανεκλογή Παπούλια!


Από το:Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. 
Η επιστολή Α. Σαμαρά στον Φ. Πετσάλνικο 

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, απέστηλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, όπου γνωστοποίησε την πρόταση του κόμματος για ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε την πρόταση της Κ.Ο. στον πρόεδρο κ. Παπούλια

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μετέφερε και ανακοίνωσε, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για ανανέωση της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, επισήμανε πως άφησε το θεσμικό του στίγμα και ενίσχυσε την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς στη χώρα.
«Οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο Κάρολος Παπουλιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου για την πρόταση του κόμματός του για ανανέωση της θητείας του και παρατήρησε πως δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το καθήκον του.
  Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η χώρα και ζήτησε από όλους  να συναισθανθούν το καθήκον τους (αυτό αφορούσε τους αγρότες). Τόνισε ότι η χώρα δίνει μεγάλο αγώνα  στο εσωτερικό και εξωτερικό κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρος.

Ποιά είναι η νομική σχέση μεταξύ του συζύγου, της συζύγου του και του εραστή της;

Από το MOLEMOU-ΓΕΛΑΤΕ  
Ο σύζυγος έχει την κυριότητα και ο εραστής την επικαρπεία.

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής


Ποιοι από τους βουλευτές των κομμάτων παίρνουν μέρος στο έργο της Εξεταστική Επιτροπής για την υπόθεση ΒατοπαιδίουΜε εντολή και απόφαση του  Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, συστάθηκε σήμερα η αναμενόμενη Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι. Αποτελείται από τους παρακάτω βουλευτές

Από το ΠΑΣΟΚ
1. Αράπογλου Χρύσα
2. Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης
3. Ζωΐδης Νικόλαος
4. Λαφαζάνης Αργύριος
5. Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας
6. Μπεντενιώτης Εμμανουήλ
7. Παπουτσής Δημήτριος
8. Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη
9. Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
10. Τσιρώνης Δημήτριος

Τα παιδια μας και το μελλον τους στα σχολεια,

Γράφει ο: Γιώργος Τρούλης*

         Η κοινωνία στην οποία ζούμε, σε μικροεπίπεδο (τοπική) και σε μακροεπίπεδο (εθνική/ευρωπαϊκή και παγκόσμια), αλλάζει διαρκώς. Οι όροι, με τους οποίους διαμορφώθηκαν χθεσινές ιδέες, αντιλήψεις καθώς και ολόκληροι θεσμοί, έχουν πλέον αλλάξει -ή αλλάζουν στο αέναο ταξίδι της εξέλιξης- και πολλές φορές λειτουργούν σαν «άγκυρες» καθηλώνοντας, πρόσκαιρα, τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας.
Μέσα σ’ αυτό το κοινωνικά διαμορφούμενο συνεχές, θεσμοί όπως το σχολείο οφείλουν να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές αλλαγές όχι ως αποδέκτες μιας ειλημμένης και τελεσίδικης μεταλλαγής αλλά ως προπομποί αυτής της εξέλιξης.

Δώρα, επιδόματα και άδειες και στα μπλοκάκια

Αορίστου χρόνου οι συμβάσεις έπειτα από τρεις μήνες 
                                                                           Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ανάσα για τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενους δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο  σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία επιχειρεί να βάλει μία τάξη στο  εργασιακό χάος που επικρατεί  στον ιδιωτικό τομέα.
Με το σχέδιο νόμου  που δόθηκε στους κοινωνικούς  εταίρους από τον υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο αποκτούν μετά από 3 μήνες συνεχόμενης απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη δικαίωμα επιδομάτων (δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας) καθώς και αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, όσοι απασχολούμενοι εργάζονται σήμερα με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή έργου, ορισμένου ή αόριστου χρόνου, ιδίως στις περιπτώσεις φασόν, τηλεργασίας ή κατ’ οίκον απασχόλησης.

Επιπλέον προβλέπεται  ότι στην περίπτωση περιορισμού  της δραστηριότητάς της η επιχείρηση μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 6 μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση  και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο γερμανικό σχολείο

Ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ

φωτο 24
Ένα ζευγάρι γερμανών ζήτησε από τις ΗΠΑ πολιτικό άσυλο και το πήρε.  Η οικογένεια, Romeike,  αισθάνεται ότι διώκεται για τη χριστιανική τους πίστη. Περισσότερο βέβαια τους ενδιαφέρει η αποχή των παιδιών τους από το σχολείο. Το αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο για τους μετανάστες εκδίκασε την υπόθεση και χορήγησε το άσυλο στην οικογένεια αυτή, η οποία έφυγε από τη Γερμανία, επειδή τα παιδιά τους ήταν υποχρεωμένα να φοιτήσουν στο δημόσιο

Κλείνουν την Εγνατία οι πατατοπαραγωγοί

 
agrotes_egnatia   
Σε αποκλεισμό της Εγνατίας στο ύψους του Μικρού Περιστερίου θα προχωρήσουν οι πατατο-παραγωγοί της Χρυσοβίτσας από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα σήμερα ως αντίδραση στην αλλαγή του προγραμματισμένου για αύριο ραντεβού τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συνάντηση τελικά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, εκτός αν υπάρξει και άλλη μετάθεση από πλευράς Υπουργείου.

Αψιμαχία στα θαλάσσια σύνορα

Η Βόρεια Κορέα προκαλεί με τις εκπαιδευτικές ασκήσεις

φωτο Ν24
Η Βόρεια Κορέα με ασκήσεις βαρέων όπλων του ναυτικού, κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα στην "κίτρινη" θάλασσα, προκαλεί ανησυχίες και συναγερμό.
Η Νότια Κορέα απάντησε με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς. Έτσι εξελίχθηκε η διαμάχη, με ανταλλαγές προειδοποιητικών πυροβολισμών,  στα αμφισβητούμενα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών, στην Κίτρινη Θάλασσα. Ο στρατός της Βόρειας Κορέας που επιχειρεί σ΄αυτή την αμφισβητούμενη  θαλάσσια περιοχή, ανταπάντησε με πυροβολισμούς και προειδοποίησε για συνέχιση των πυροβολισμών. Όλα παρέμειναν, ευτυχώς, σε αυτούς τους προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και το συμβάν θεωρείται λήξαν.Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν στη Μέρκελ

Το Αφγανιστάν θέλει να αναλάβει την ασφάλειά του, χωρίς ξένη βοήθεια

φωτο Ν24
Ο Καρσάι, πρόεδρος του Αφγανιστάν, συναντήθηκε αυτή τη στιγμή με την Καγλκελάριο της Γερμανίας, Μέρκελ, στο Βερολίνο. Στη συνάντησή τους συζητήθηκε το θέμα της Ασφάλειας του Αφγανιστάν. Μια ημερομηνία που φαίνεται να μπορεί το Αφγανιστάν από μόνο του να αναλάβει την ασφάλειά του, είναι  το 2014. Τότε θα μπορεί να είναι σε θέση, το ίδιο το κρατικό σύστημα, να αναλάβει και την ασφάλειά του. Δήλωσε ο Πρόεδρος, υπενθυμίζοντας ότι συμπίπτει με τη λήξη

Aρχισαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια...

Aπό το: COBRA - ARGOS


Aρχισαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια οι εταιρίες με αφορμή την επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς στις πρώτες ύλες.Δε χάνουν ευκαιρία οι βρυκόλακες της αγοράς ακόμη και σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος του πολίτη που νοιώθει απροστάτευτος, αφού η κανείς από την Κυβέρνηση δε θεωρεί χρέος του να τον προστατέψει από τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα

«Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις είναι ορατές, καθώς ο αποκλεισμός των δρόμων έχει προκαλέσει επιβάρυνση στο κόστος των μεταφορικών κατά 5% στις πρώτες ύλες», λέει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης (ΤΑ ΝΕΑ).

Κι άλλο θαύμα:Βρέθηκε επιζών, ύστερα από τόσες μέρες!

                                        Στην Αϊτή δε σταματούν οι ευχάριστες εκπλήξεις


                                                                              φωτο Ν24
Αμερικανοί στρατιώτες ανακάλυψαν, τυχαία, κάποιον επιζώντα κάτω από τα συντρίμια του καταστροφικού σεισμού. Κανείς δεν περίμενε, βέβαια, να υπάρχουν ακόμη ζωντανοί κάτω από τα ερείπια, τα οποία καθαρίζονται  αυτο τον καιρό με μεγάλα μηχανήματα, για δημιουργία νέου περιβάλλοντος και ανοικοδόμηση.
Κι όμως! Χτες οι δυνάμεις διάσωσης έζησαν μια μεγάλη ευχἀριστη έκπληξη: Ύστερα από 12 ολόκληρες μέρες ένας 31χρονος ανασύρθηκε, ζωντανός, από τα ερείπια ενός γκρεμισμένου σπιτιού. Δυστυχώς, ύστερα από τόσο καιρό, χάνονται οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων!


Επιτέλους, άρχισε πάλι να κερδίζει

Η YAHOO μπήκε πάλι στη "χώρα"των κερδών.


φωτο Ν24
Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιστροφή της διαφήμισης. Η μεγάλη διαδικτυακή εταιρεία YAΗOO  αισθάνεται την ευχάριστη οικονομική  "αύρα" στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Ύστερα από τη μεγάλη "χασούρα" του 2008, παρουσίασε κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2009 !
"Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αφήνει περιθώριο μεγάλης αισιοδοξίας για το τι θα ακολουθήσει", είπε περήφανα στην ετήσια συγκέντρωση ο εκπρόσωπους της εταιρείας.

Στη «Δωδώνη» αύριο οι κτηνοτρόφοι

Από: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ζητούν να δεσμεύσει η Γ.Σ το νέο Δ.Σ για τις τιμές
ktinotrofoi_dodoniΗ Γενική Συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί αύριο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων του νομού και της Ηπείρου. Οι παραγωγοί αναμένεται να δώσουν δυναμικά το παρόν στο χώρο του εργοστασίου, με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα θέλοντας με αυτή την κινητοποίηση να πιέσουν τους μετόχους και δη την μεγαλομέτοχο Αγροτική Τράπεζα να δεσμευθεί για ανάκληση των τιμών παραγωγού που ανακοινώθηκαν πριν τα Χριστούγεννα και δεν τους ικανοποιούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μιχάλη Τζίμα, ανάλογα με την ανάληψη δέσμευσης από το διοικητικό συμβούλιο που θα αναδειχθεί, θα καθοριστεί και η στάση των κτηνοτρόφων έναντι της γαλακτοβιομηχανίας.

Τα ταμεία ασφάλισης στο ... μικροσκόπιο!

 Η Μέρκελ τα "πήρε στο κρανίο"με τις αυξήσεις που προετοιμάζουν τα ταμεία


φωτο Ν24 Τα πήρε αλήθεια στο κρανίο!

Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, τα λέγαμε από προχτές (διάβασε περισσότερα) για τις αυξήσεις που έρχονται στα ιατροφαρμακευτικά ασφαλιστικά ταμεία.
Η Καγκελάριος, Μερκελ, τα πήρε στο κρανίο από τις "αποφάσεις" των ταμείων, χωρίς να το συζητήσουν πρώτα με την κυβέρνηση και γιαυτό θέλει να βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία. 
Θέλει να ξέρει, τι ακριβώς συμβαίνει και πού πάνε τα χρήματα των ασφαλισμένων. 
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 
Είπαμε ελεύθερη, αλλά όχι ασύδοτη αγορά!
Το παράδειγμα της Μέρκελ, να ψάξει ακριβώς τι γίνεται και σαν συνεννοημένα όλα τα ταμεία ζητούν αύξήσεις, μπορεί να κρύβουν και κανένα ΚΑΡΤΕΛ. Όλα είναι δυνατά. Ας το ψάξουν!

Έκτακτη είδηση από Νέα Υόρκη!

Από το ΚΑΛΑΜΙ ΝΕΤ

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: Ξυλοδαρμοί στο κτίριο της ελλην. Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, επέμβαση της αστυνομίας, συλλήψεις... Με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ο ένας από τους εμπλεκόμενους
Σε ανοιχτή συγκέντρωση (26 Ιαν. '10) γιά το ζήτημα απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες στην...Ελλάδα. 'Εντονη η παρουσία ακροδεξιών στοιχείων, φανατικών της εκκλησίας και υποστηρικτών του ΛΑΟΣ... Η αστυνομία συνέλαβε δύο (ο ένας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου και της Νομαρχιακής ''Νέας Δημοκρατίας'')... Αθλιότητες, διασυρμός του Ελληνισμού από ολίγους τυχοδιώκτες, πολιτικούς απατεώνες. 'Ηταν αναμενόμενο ότι η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην υπό διάλυση ελληνική Ομοσπονδία θα οδηγούσε και σε ξυλοδαρμούς-συλλήψεις...
Ο πρόεδρος (Δ. Καλαμαράς), ο γεν. γραμματέας (Π. Γαλάτουλας, που μετάτρεψε τo κτίριο της Οργάνωσης σε άτυπη έδρα Ν.Δ.) και οι ολίγοι βασιλοχουντικοί του ΔΣ, είναι η πηγή του κακού... Eπιβάλλεται ν' απομονωθούν, γιατί διασύρουν, όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και την Ομογένεια.

Ευτυχώς, παρεμβαίνει η Ομοσπονδία του γκέττο μας της Αστόρια: Αφού οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν μπορούν να τα ''βρουν'' γιά το ζήτημα απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες, οι ασπόνδυλοι ομοσπόνδυλοι του γκέττο μας αποφάσισαν να δώσουν την λύση, όπως έδωσαν ''λύση'' στα δικά τους διαχρονικά προβλήματα, γι' αυτό διοργάνωσαν ανοιχτή συγκέντρωση, με ομιλία-συζήτηση... Και ψήφισμα ''κατά της απόδοσης ιθαγένειας''!!!

Οι χειρουργοί της Νεολιθικής εποχής

                                                   Από την: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
Και όμως, υπήρχαν Νεολιθικοί χειρουργοί, που έκαναν πετυχημένους ακρωτηριασμούς, σύμφωνα με νέα ανακάλυψη.


Πριν από περίπου 6.900 χρόνια (4.900 π.Χ.), οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης είχαν πολύ πιο εξελιγμένες ιατρικές γνώσεις από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σε βαθμό που έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις ακρωτηριασμού, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.
Ο χειρουργός, ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου, κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα και χρησιμοποιώντας κάποια φυτική αναισθητική ουσία, ακρωτηρίασε το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου «ασθενούς» του με επιτυχία. Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με συνθήκες αντισηψίας, το κόψιμο ήταν «καθαρό» και στη συνέχεια ο «γιατρός» περιποιήθηκε το τραύμα. Αυτό ακριβώς πιστεύουν οι επιστήμονες ότι συνέβη, με βάση όσα ανακάλυψαν ένα τάφο της πρώιμης νεολιθικής εποχής, στην περιοχή Μπιτιέ-Μπουλανκούρ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (INRAP) της Γαλλίας.

Αφαιρέθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

 Το ψέμα ... έχει κοντά ποδάρια!

φωτο Ν24
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο χτησιμοποιεoύν τα φυσικά βότανα εναντίον  του κρυώματος με το όνομα Umckaloabo. Τώρα ο "εφευρέτης"  αυτής της συνταγής και κατασκευυαστής αυτού του "γιατρικού" έχασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ατυτόχρονα το μονοπώλειο παρασκευής του. Του αφαιρέθηκε από το  Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Αιτία είναι ότι η εταιρεία που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά αυτό το δικαίωμα "ευρεσιτεχνίας" δεν νομιμοποιείται. Φαίνεται ότι δεν ήταν δική της εφεύρεση, αλλά απλή αντιγρφαφή παλιότερης γνωστής, ήδη, συνταγής.

Το προφίλ του ευτυχισμένου Έλληνα

Μια παλιότερη έρευνα που είναι και τώρα επίκαιρη όσο ποτέ!

Γράφει η: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ                     Από την: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Το χρήμα, η μόρφωση και οι μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις αποτελούν τη συνταγή της ευημερίας, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 


 Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.140 ατόμων αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο από τη ζωή του δηλώνει το 47% των ερωτηθέντων, ενώ καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο το 23%.
Βασικό παράγοντα για την αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή παίζει το χρήμα, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς οι οικονομικά ευκατάστατοι αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των ικανοποιημένων. Η πλειοψηφία των ευχαριστημένων από τη ζωή τους, είναι επίσης μέσου ή ανώτερου μορφωτικού επιπέδου, ενώ η πολιτική ιδεολογία φαίνεται να επηρεάζει την ποιότητα ζωής, με τους κεντροαριστερούς και τους κεντροδεξιούς να "πλησιάζουν" περισσότερο στην ευτυχία από τους οπαδούς των άκρων, αλλά και τους "απολιτίκ".
Όπως εξηγείται στην έρευνα, της οποίας επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς, ο ατομικός δείκτης ευημερίας υπολογίζεται βάσει  επτά βασικών καταστάσεων της προσωπικής ζωής όσων μετέχουν σε αυτήν: Την υγεία, το επίπεδο διαβίωσης, την επιτυχία των στόχων στη ζωή μας, την ασφάλεια, τις προσωπικές σχέσεις, την συνεκτικότητα με την κοινότητα και την μελλοντική εξασφάλιση.

Η κρίση ήταν ... χτες!

Πέρασε ήδη η κρίση και δεν το καταλάβαμε;

φωτο Ν24
Με αυτόν τον ενθαρρυντικό τίτλο "η κρίση ήταν χτες" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιγράφει τη σούπερ ανάπτυξη, που περιμένει. Το Δ.Ν.Τ. με αυτή την εκτίμηση θέλει να δώσει θάρρος στην παγκόσμια οικονομία και να βγει πρώτα πρώτα από την "ψυχολογική" ύφεση. 
Χάρη στα προγράμματα φορολογικών κινήτρων κι εγγυήσεων, που δόθηκαν σε όλα, σχεδόν, τα κράτη και χάρη στην  ανάκτηση της "χαμένης" οικονομική εμπιστοσύνης που επιδεικνύεται στο  χρηματοπιστωτικό σύστημα, η ανάκτηση θα είναι πιο γρήγορη, πιο ισχυρή και πιο θεαματική από ότι αναμενόταν.

Η Καγκελάριος Μέρκελ αυξάνει την πίεση προς το Ιράν

Τελείωσε ο χρόνος υπομονής και αναμονής. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

φωτο Ν24
Αυτά τα λόγια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Μέρκελ, όταν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, για να συζητήσουν τι μέτρα και τι κυρώσεις θα πάρουν για το θέμα "Ιράν". 
Η γερμανίδα πολιτικός "έτριξε" τα δόντια της απειλώντας την κυβέρνηση του Ιράν με κυρώσεις, επειδή δεν δείχνει δείγματα καλής θέλησης και συνεργασίας για τα πυρηνικά προγράμματα. Είναι γνωστή η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την παρουσίαση και την ξεκάθαρη θέση του Ιράν των σχεδιασμών και προγραμμάτων με πυρηνικούς σχεδιασμούς.
Η Μέρκελ είναι υποχρεωμένη να αυξήσει την πίεση προς το Ιράν για τις πυρηνικές του προθέσεις, γιατί το θέμα "τράβηξε" πολύ σε χρόνο. Έπρεπε, ήδη, το Ιράν να είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του και να είχε συμμορφωθεί με το αίτημα της Διεθνούς Κοινότητας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, είπε κατά τη συνάντησή της με τον ισραηλινό πρόεδρο, πρέπει να δράσουμε, γιατί τα μέτρα της Διεθνούς Κοινότητας δεν είχαν, μέχρι τώρα, κανένα αποτέλεσμα.