Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Σύγχυση με το δημοσίευμα της Le Monde

Στα ύψη τα spreads των ομολόγων   Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας από μία πιθανή χρεοκοπία επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Γερμανία και η Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde.

Το σχέδιο, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί κατά το δημοσίευμα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, προβλέπει την παροχή όσης οικονομικής βοήθειας χρειαστεί η Ελλάδα , ακόμη και μέσω διμερών δανείων, καθώς δεν είναι δυνατό να εγκαταλειφθεί στις ορέξεις των κερδοσκόπων μία χώρα της ζώνης του Ευρώ.

Ως βασική προϋπόθεση τίθεται, πάντα κατά το δημοσίευμα, η εφαρμογή από την κυβέρνηση Παπανδρέου της απαραίτητης για την δημοσιονομική εξυγίανση πολιτικής.

"ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ"...

Από το FIMOTRO  
 Μεγάλη επιτυχία του Χατζηνικολάου που εξασφάλισε σήμερα και είχε στα παράθυρα του Alter τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη, σε μια μέρα που όλοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ στην εταιρεία "Ακρόπολις" ΑΧΕΠΕΥ. Ο Σαχινίδης... είπε την αλήθεια. "Ο Κουσελάς αναφέρθηκε στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία αναφέρει για "διαγραφή χρεών στην σελίδα 17", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για "διαγραφή χρεών" κάνει λόγο η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατά συνέπεια όλα όσα υποστηρίζει ο Μπέζας δεν είναι αλήθεια. Εκτός και αν... το Ελεγκτικό συνέδριο έκανε λάθος, πράγμα εντελώς απίθανο σε τέτοιες εκθέσεις.

Γ. Παπανδρέου: Δεχόμαστε επίθεση

Συζητείται ξανά η έκδοση ευρωομολόγων       Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


«Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια επίθεση στην ευρωζώνη, από άλλα συμφέροντα. Εμείς, έχουμε γίνει στόχος ως ο πιο αδύναμος κρίκος  με απώτερα κίνητρα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην διάρκεια της ομιλίας του στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός.  
Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα εφαρμοστούν και θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόνισε ο πρωθυπουργός.
"Φταίει η ευρωζώνη; Επιρρίπτω όλες τις ευθύνες σε εμάς. Δεν θέλω να κάνω μικροπολιτική, αλλά κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση υπήρχε αρκετή κακοδιαχείριση", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου διεύψευσε τα περί συζητήσεων με τη Γαλλία και τη Γερμανία, ώστε να εξασφαλίσει η Ελλάδα κάποιο δάνειο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρο της γαλλικής εφημερίδας LeMonde, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΕΕ εξετάζει τρόπους κατευνασμού των αγορών.

Εισπράκτορας-συνοδός σε τρένα "πετάει" έξω ένα 16χρονο κορίτσι

Με 18 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν,  δεν είναι εύκολο να επιζήσεις έξω

 Τελικά αυτοί οι εργαζόμενοι στα τρένα δεν μπορούν να μάθουν ότι πρέπει να δείχνουν κι ένα ίχνος  ανθρώπινης ευαισθησίας στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.
Ένα ανήλικο κορίτσι 16 χρονών έμεινε εκτός τρένου χτες το βράδυ στις δέκα η ώρα κι  έπρεπε, παρά λίγο,  να διανυκτερεύσει στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό με θερμοκρασίες ...Ανταρκτικής. Ευτυχώς που είχε κι ένα κινητό μαζί της και ζήτησε βοήθεια.
Η Τζένιφερ είχε επισκεφτεί το φίλο της στο Βερολίνο κι επέστρεφε σπίτι της. Πλήρωσε ένα εισιτήριο 5,10 ευρώ για να πάει και τόσα είχε και για την επιστροφή της. Δυστυχώς, η

Ποια εταιρεία κατασκευάζει τα πιο εντυπωσικά αυτοκίνητα;

Δυο αυτοκίνητα, από εκείνα που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά γρηγορότερα, εδώ  δίπλα δίπλα!

Η ΦΕΡΑΡΙ και η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ δίπλα δίπλα για ... σύγκριση!Λίγα στοιχεία για τα δυο αυτοκίνητα που βλέπετε:
Το ΦΕΡΑΡΙ έχει την ακριβή ονομασία: Ferrari 458 
έχει μηχανή V8 Ότο σε 3.500 κ.ε. αναπτύσσει δύναμη 570 PS
και πιάνει τα 100 χιλμ. σε 3,4 " με τελική τα 325 χιλμ την ώρα.


Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ λέγεται: Mercedes SLS AMG 
έχει Ότο μηχανή των 6.200 κ.ε. , αναπτύσσει δύναμη 571 PS, πιάνει τα 100 χιλμ σε 3,8 " κι έχει τελική στα 317 χιλμ την ώρα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Άλλες λεπτομέρειες των αυτοκινήτων

Τα αστέρια του .... Τρακτεριστάν ή αλλιώς Ελλαδιστάν!

Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην ...Ελλάδα!


Όποιο κανάλι και να ανοίξεις... αυτούς τους τρεις (και μερικούς άλλους) θα δεις. Άν δεν πάρουν ρίγο "καναλο"δόξα, δεν τους πάει καλά η μέρα. Τα κανάλια ζουν από αυτές τις σκηνές και οι ίδιοι τρέφονται με αναγνωρισιμότητα και ... καλλιεργούν το αγωνιστικό προφίλ. Αν δεν πάνε μια μέρα τα κανάλια κοντά τους, έρχονται αυτοί στα κανάλια. 
Είναι σίγουρο ότι αυτό που καβάλησαν και βγήκαν στον αγώνα είναι το τρακτέρ κι όχι ... καλάμι;

Όσα δε φτάνει η αλεπού... τα κάνει κρεμαστάρια!

Άμα δεν μπορείς να το αγοράσεις... το κατασκευάζεις μόνο σου!


Για το νέο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1

Η Φεράρι παρουσίασε πρώτη απ΄όλους το νέο της αυτοκίνητο


φωτο Ν24
Το καινούριο της αυτοκίνητο παρουσίασε σήμερα η ΦΕΡΑΡΙ, πρώτη από όλες  τις αντίπαλες ομάδες, δείχνοντας πανέτοιμη για τους αγώνες ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1, της νέας σεζόν.  Το καινούριο αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο, φαίνεται πιο "επιθετικό" και ονομάζεται "κόκκινη θεά". Στο Μαρανέλο της Ιταλίας έγινε η πρώτη επίδειξη του μονοθεσίου οχήματος, μέσα σε ενθουσιασμένο πλήθος καλεσμένων. Με το όχημα αυτό φιλοδοξούν να κατακτήσουν πάλι τις νίκες και να επιστρέψουν στην κορυφή.

Διαψεύδουν το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας Ζαγορίτης και Σπυρόπουλος...

Ήθελα να ξέρω, ποιος λέει την αλήθεια;Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτε! Κανείς δεν γνωρίζει το Χριστοφοράκο, ούτε  ο Λευτέρης Ζαγορίτης (Ν.Δ.) ούτε και  ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Και οι δυο δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σήμερα ότι δεν γνωρίζουν τον κύριο αυτόν, που έκανε την Ελλάδα άνω κάτω με τις μίζες που μοίρασε, ούτε που είχαν επαφές μαζί του.
Και η Ελευθεροτυπία που έγραψε ότι συναντήθηκαν μαζί του;  Είχε λάθος πληροφορίες ή λάθος πληροφορίες θέλουν να περάσουν οι δυο πολιτικοί; 
Ας περιμένουμε λόγο ακόμα... θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις. Τόσο καιρό περιμέναμε!


Χρειάζονται εξηγήσεις

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος           Από το ΕΘΝΟΣ ONLINE 

          Καθημερινές είναι πια οι πληροφορίες στον Τύπο για αγροτοσυνδικαλιστές που πρωταγωνιστούν στα μπλόκα, δίνοντας την εντύπωση με όσα λένε ότι βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και ότι θα πρέπει να σιγοντάρουμε όλοι για να πληρώσουν τις επιταγές τους, τα δάνειά τους και τις όποιες άλλες οικονομικές εκκρεμότητές τους. Και οι πληροφορίες αυτές, στον βαθμό που είναι αληθινές, άλλα δείχνουν. Αν μη τι άλλο, μια χαρά τακτοποιημένοι δείχνουν να είναι όλοι τους και αρκούντως βολεμένοι κάποιοι απ’ αυτούς, αφού φαίνεται ότι η κοινωνικο-πολιτική τους δράση τους εξασφαλίζει ή προνομιακή αντιμετώπιση ως αγρότες ή άλλες πηγές εισοδήματος ως πολιτικά στελέχη.
          Μια, λοιπόν, και όλοι τους έχουν γίνει, κατά κάποιον τρόπο, «δικοί μας άνθρωποι» και μας βομβαρδίζουν κάθε βράδυ από την τηλεόραση με τα προβλήματα και τις εκκρεμότητές τους, δεν θα ήταν καλύτερα να μας προσφέρουν και μια σαφή εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης για να ξέρουμε με ποιους ακριβώς έχουμε να κάνουμε και να μην παρασυρόμαστε, ενδεχομένως, και απ’ όσα λέγονται και γράφονται σε βάρος τους;

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία!

Από το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. 

Σε ρήξη οι σχέσεις Καραμανλή - Σαμαρά  

Προς οριστική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του Καραμανλή με τον Σαμαρά μετά την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να κρατήσει σαφέστατες αποστάσεις από το κυβερνητικό παρελθόν και να βάλει μάλιστα δικούς του βουλευτές όπως τον Μιχαλολιάκο και τον Κασσαπίδη, να αμφισβητήσουν έμμεσα την ηθική υπόσταση του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα της Siemens. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ...Ελευθεροτυπία, παραμονές των εκλογών του 2007 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Εκείνοι τον είχαν καλέσει και αυτός «επέστρεψε» το τηλεφώνημα.

Ο καιρός επηρεάζει την ανεργία

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, ανέβηκε απότομα και η ανεργία

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας του τρομερού κρύου. Ο συνεχιζόμενος πολύ ψυχρός καιρός είναι μια από τις αιτίες που ο αριθμός των ανέργων παίρνει την ... ανηφόρα. Αυτό επηρεάζει πάρα πολύ τις εξωτερικές εργασίες, οι οποίες όπως είναι φυσιολογικό "μπήκαν στον πάγο".
Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρουν οι αριθμοί, αλλά το Γενάρη του 2010 οι άνεργοι έφτασαν τον αριθμό 3.617 εκατομμμύρια στη Γερμανία (342.000 περισσότεροι από τον προηγούμενο μήνα). 
Σε ποσοστά αυτό σημαίνει αύξηση κατά 0,2 % κι έτσι φτάσαμε στο 8,6 % παγγερμανικά.  Αυτό οφείλεται τόσο στον καιρό, όσο και στο "μούδιασμα" που αισθάνονται οι εταιρείες να προσλάβουν νέους εργάτες και υπαλλήλους, επειδή ακόμα δεν είναι ορατό ότι ξεπεράστηκε η οικονομική κρίση, παρά τις αισόδοξες προβλέψεις.

Κινδυνεύει το αγνό ανθρώπινο είδος.

Από το: COBRA-ARGOS
SΟS για 468 σπάνια ελληνικά είδη που θα αντιμετωπίσουν εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης από το φυσικό περιβάλλον τους στο άμεσο μέλλον. Αρκούδες, τσακάλια,ερπετά,αρπακτικά,δελφίνια και φυσητήρες κινδυνεύουν, εάν δεν ληφθούν μέτρα διαχείρισης των πληθυσμών τους.
Αυτά στο φυσικό περιβάλλον της Γής γιατί στη ζούγκλα της Κοινωνίας που ζούμε τα αρπακτικά,τα τσακάλια και τα ερπετά αυξάνονται με τέτοιους ρυθμούς,που αρχίζει να τείνει προς εξαφάνιση το αγνό ανθρώπινο είδος.
Για τα παράσιτα κάθε είδους οι έρευνες είναι ενθαρρυντικές αφού καταφέρνουν και επιβιώνουν σε κάθε μορφή περιβάλλοντος.Είναι πολύ ανθεκτικά μαθαίνουν ταχύτατα και πολλαπλασιάζονται αστραπιαία.

ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ!!!

Από το ΚΑΚΟΠΟΥΛΙ


Μπλόκα δύο ταχυτήτων

Αποκλιμάκωση στα τελωνεία, αποκλεισμοί σε Νίκαια και Μικροθήβες 

 
Με δύο ταχύτητες κινούνται πλέον τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα, αφού σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται αποκλιμάκωση, ενώ σε άλλες οι κινητοποήσεις παραμένουν. Αποκλεισμένους κρατούν τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Ανοικτός παραμένει, από χθες το βράδυ, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου επικρατεί ψύχος και συνεχής χιονόπτωση.
Ανοιχτή από τις 6:30 το πρωί είναι και η Εγνατία Οδός, στο μπλόκο Κερδυλλίων, καθώς, λόγω χιονόπτωσης, οι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το μπλόκο για να διευκολύνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και την οδική κυκλοφορία.

Τι μοιράζουν;

Γράφει ο: Γιώργος Απηλιώτης                                                     Από το: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένα παλιό ανέκδοτο έλεγε: Μπροστά σε μια βιτρίνα ήταν πολύς κόσμος μαζεμένος. Πέρασε ένας Αμερικανός και το ερώτημα που του δημιουργήθηκε ήταν «ποιος σταρ του σινεμά είναι εκεί μέσα;». Σε λίγο πέρασε ένας Ιταλός και με τη σειρά του ρώτησε «ποια γυναίκα είναι εκεί μέσα;». Κι όταν ήρθε ο Έλληνας ρώτησε «τι μοιράζουν εκεί μέσα;».Το ανέκδοτο μας το θύμισε, η μορφή της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το χορό ξεκίνησαν οι γνωστοί ευτραφείς γαλάζιοι, κόκκινοι κλπ. αποχρώσεων χασομέρηδες του κάμπου της Θεσσαλίας. Το ξέρουν εδώ και χρόνια το τροπάρι. Τους μάθαμε πια με τα «μικρά τους ονόματα». Κάθε χρόνο ζητάνε λεφτά και κοτσάρουν σαν κολαούζο και θεσμικά αιτήματα. Καμιά φορά, βρίσκουν και κάποιο εν δυνάμει υπουργοποιήσιμο ν’ ανεβεί στα ογκώδη τρακτέρ τους. Δυστυχώς,  εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις υποκύπτουν μόνο σ’ αυτούς που πιέζουν. Δεν δίνουν σ’ αυτούς που πραγματικά πρέπει να ενισχυθούν, αλλά σ’ όσους εκβιάζουν. Κι έτσι δημιουργήθηκε η αντίληψη ότι «εκεί μοιράζουν»! Μοιάζουν σ’ όποιον εκβιάζει.

Όλοι στον αγώνα!

Το αφεντικό μου με έβαλε να το φυλάξω. Αυτός πήγε με το τρακτέρ στα μπλόκα!


Νέα Κοινοτική Οδηγία κατά του καπνίσματος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε τον πόλεμο κατά των καπνιστών

φωτο Ν24
Δημιουργείται ειδική  "Αστυνομία εναντίον του καπνίσματος". Απαγορεύονται τα τασάκια στα καταστήματα. Δίκες βιτρίνα  εναντίον προσωπικοτήτων καπνιστών προς εκφοβισμό και παραδειγματισμό.  Με τέτοια μέτρα θέλουν να  ελέγξουν και  να "εξαφανίσουν" την εικόνα του καπνιστή σε δημόσιους χώρους. Αυτά αποκαλύπτει ο σχετικός φάκελος των "Συστάσεων - Οδηγιών" της Ε.Ε. προς τις 27 κυβερνήσεις των κρατών-μελών της. 
Δηλωμένος στόχος: Ένα 100 στα εκατό απαλλαγμένο περιβάλλον  από καπνιστές!
Οι Υπουργοί Υγείας των κρατών-μελών της Ε.Ε. ενέκριναν ήδη την οδηγία, η οποία θα περάσει από ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Δήλωση «σοκ» του αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη

Σε συνδυασμό με το άρθρο μου, "Γιατί δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του το Αφγανιστάν", ταιριάζει το παρακάτω κείμενο, που βρήκα στην πηγή που αναγράφω:
 
Από το: ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Θέλω να αφαιρέσω από το βιογραφικό μου ότι κάποτε ήμουν πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Γεωργίας κ. Βαγγέλης Αργύρης.Οι συνεταιρισμοί, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, έχουν πλέον ξεφύγει από το ρόλο τους, δεν βοηθούν στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, αλλά ζουν από το εισόδημα των παραγωγών, αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, αντί να παρεμβαίνουν στην αγορά και να διευκολύνουν τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, έχουν περιορισθεί στην αποδοχή αιτήσεων για κοινοτικές επιδοτήσεις.

Έκρηξη φυσικού αερίου, γκρεμίζει πολυκατοικία

Βρέθηκαν και ανασύρθηκαν μέχρι τώρα 9 νεκροί!

φωτο Ν24
Μετά από την ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου σε σπίτι -πολυκατοικία στα ανατολλικά της Λιέγης, κατέρρευσε το οίκημα, παρασέρνοντας στο θάνατο 9 ανθρώπους (που μέχρι στιγμής βρέθηκαν). 
Η πυροσβεστική που έσπευσε αμέσως, είναι της άποψης ότι μπορεί να κρύβονται κι άλλοι κάτω από τα ερείπια της οικοδομής. Η αναζήτηση για τη διάζωσή τους γίνεται σε εντατικούς ρυθμούς. Πόσοι ακριβώς ήταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι, δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα.

Χάνεται το καλό όνομα στην αγορά

Πρόκειται για τη  μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ΤΟΓΙΟΤΑ


Η Τογιότα,σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, διαπιστώνει λάθος σε αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν και τα αποσύρει.  Το ένα κακό  μετά το άλλο (έχει ξαναγίνει τέτοια διόρθωση),  καταρρακώνουν τη φήμη της εταιρείας. Στην προσπάθειά της να διορθώσει το λάθος που διαπιστώθηκε (πρόκειται για ένα λάθος στο πεντάλ του γκαζιού) και να εξασφαλίσει την ποιότητα των αυτοκινήτων της, η μεγάλη εταιρεία είναι αναγκασμένη να καλέσει εκατομμύρια αυτοκίνητά της στα συνεργεία για δωρεάν επισκευή. Αυτό μειώνει, στα μάτια των πελατών της, την  παγκόσμια καλή  φήμη ποιότητας των προϊόντων της.

Βρέθηκε ζωντανή μετά από 15 μέρες!

 Μετά το χτεσινό, κι άλλο "θαύμα" σήμερα

φωτο Ν24
Περισσότερο από δυο εβδομάδες ήταν καταπλακωμένη κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στην Αϊτή μια 16χρονη, που ανασύρθηκε ζωντανή.  Γάλλοι διασώστες "καθάρισαν" τα συντρίμμια με τα χέρια κι έβγαλαν ζωντανή (φωτογραφία) την κοπέλα. Αν κι, επίσημα, έχουν σταματήσει να ψάχνουν για επιζώντες, οι διασωστικές δυνάμεις δε χάνουν ευκαιρία να προσέχουν πολύ, όταν απομακρύνουν συντρίμμια απο πεσμένα σπίτια.

Γιατί δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του το Αφγανιστάν

Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί το Αφγανιστάν δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, παρά τη συνεχή βοήθεια και τις ενισχύσεις της Διεθνούς Κοινότητας! 
Τώρα μού ήρθε, όμως,  μια ιδέα: Το Αφγανιστάν είναι σαν το Τρακτεριστάν, το Χωριοχαλστάν και το @@λακιστάν!
Κάθε μέρα σάς ζαλίζω με τις ειδήσεις από το Αφγανιστάν. Να κι εχθές, ακόμα, σας έγραφα για την επίσκεψη του προέδρου Καρσάι στη Γερμανία. Πάλι ζητά βοήθεια, γιατί τόσα χρόνια, ύστερα από το "τέλος" του πολέμου, οι κρατικές υπηρεσίες του δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Είναι γυάλινα κι ευαίσθητα. Και τόση βοήθεια πού πάει; Άφαντη και αναποτελεσματική αποδεικνύεται! 
Αυτός όμως κάνει τον πρόεδρο ολόκληρου του κράτους Αφγανιστάν, αν και κυβερνά μόνο στην πρωτεύουσά του. Μήπως αυτό σάς θυμίζει κάτι τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα; Δε μοιάζει πολύ με την κατάσταση της Ελλάδας. Την Ελλάδα, που οι Έλληνες διαμαρτυρόμενοι αγρότες (δικαίως ή αδίκως διαμαρτυρόμενοι και αγωνιζόμενοι, δε θα το κρίνω εγώ αυτό), την έκοψαν  σε κομμάτια σπανακόπιτας και χορτόπιτας, αφήνοντας ελεύθερο μόνο το κομμάτι που είναι μετά τη Θήβα (εκτός Ζαπείου μέχρι Κολωνακίου)!

Διάσκεψη στο Λονδίνο σήμερα

Αυτή τη στιγμή διασκέπτονται στο Λονδίνο για το μέλλον του Αφγανιστάν

φωτο Ν24
Αντιπρόσωποι από 60 χώρες, συσκέπτονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Διεθνής Κοινότητα στο Αφγανιστάν κατά τα επόμενα χρόνια.  Οι πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις και οι περαιτέρω επενδύσεις πρέπει να τεθούν επί τάπητος για να καθοριστούν επακριβώς. Η διάσκεψη γίνεται υπό την προεδρία  του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Βρετανού πρωθυπουργού και φυσικά του Προέδρου, Καρσάι, του ενδιαφερόμενου κράτους, δηλαδή του Αφγανιστάν. Θα συζητηθούν οι τρόποι, με τους οποίους θα μεταβιβαστεί σταδιακά η ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας. Πότε δηλαδή δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία των ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν και οι δυνάμεις ασφάλειας της χώρας αυτής θα μπορούν να δρουν από μόνες τους. Το τι θα κάνει η Γερμανία το είπαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας και το παρουσίασε ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού είχε αρμονική και στενή συνεργασία με τη Γαλλλία και τη Βρετανία (θα αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμεων από 4.500 κατά 850 ακόμη).


Η ανεργία ακόμα σε υψηλά επίπεδα, αρά τις ευοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ

Πολύ ανησυχητικά τα νέα από τη διεθνή αγορά εργασίας.

Χτες γράφαμε για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης (διάβασε εδώ),  σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά σήμερα με τα στοιχεία  του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, περί ανεργίας, πρέπει ξανά να προβληματιστούμε.
Να προβληματιστούμε, αν η παράταση σε διάρκεια  της παγκόσμιας ανεργίας θα ξεπεραστεί έτσι ανώδυνα και χωρίς κοινωνικές αναταραχές.  Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας στην έκθεσή του "περί απασχόλησης και ανεργίας" αποτυπώνει  ανάγλυφα, τόσο  το μέγεθος της 

Στις σκιές της εκπαίδευσης


Αν και η ειδική αγωγή είναι υποχρεωτική από το 2008, οι μαθητές με αναπηρία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο σχολείο


Η Ανθή Δούπη είναι μια γυναίκα 30 χρονών που πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός πανελλαδικού συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με σοβαρά προβλήματα όρασης με την επωνυμία «Ήρα». Αυτό που παρακίνησε την Ανθή στο να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γιος της στο σχολείο.
Ο Άκης, 7 χρονών, πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια πάθηση που προκαλεί βαθμιαία μείωση της όρασης και που μπορεί να φτάσει μέχρι την τύφλωση. Σήμερα ο γιος της έχει αναπηρία σε ποσοστό 70%. «Ξέρει τι έχει. Βέβαια δεν ξέρει όλα τα στάδια της ασθένειας και πού μπορεί να φτάσει. Τον ενημερώνω σιγά σιγά» μας λέει η Ανθή, η οποία γνωρίζει πολύ καλά αυτή την πάθηση. Είναι η πάθηση από την οποία πάσχει και η ίδια! Το πρώτο «μπαμ», όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, έγινε όταν ήταν 8 χρονών και το δεύτερο στα 19 της. Η όρασή της βρίσκεται κάτω από το 1/20. Ζει μέσα στις σκιές. Λόγω της πάθησής της, δεν εργάζεται ενώ η εκπαίδευσή της σταμάτησε σχετικά νωρίς. Αυτό που θέλει για τον γιο της, όπως και για άλλα παιδιά που έχουν κληρονομικές εκφυλιστικές ασθένειες ή άλλες παθήσεις όρασης, είναι μια αξιοπρεπή εκπαίδευση. Και γι’ αυτήν παλεύει.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΛΟΒΕΡΔΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

Από τις: ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
΄Εχεις ξεφύγει τελείως ; Πας και διαμορφώνεις νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις ακολουθώντας, κατά γράμμα, το πρόγραμμα και τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ;
Μα καλά, δεν άκουσες τον κύριο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορηματικά γνωμάτευσε, πως η κυβέρνηση αθέτησε, καθ΄ όλοκληρίαν, τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ; Δεν πας καλά !
Δεν είναι μέρες, τώρα, για μέτρα υπέρ των ανέργων και την προστασία της απασχόλησης, ούτε, πολύ περισσότερο, όταν αντιμετωπίζονται, χρονίζοντες, απαράδεκτες καταστάσεις, όπως τα «μπλοκάκια». Θα φέρεις σε δύσκολη