Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

   Από το FIMOTRO  
Γράφει ο Ναπολέων Γιωτίτσας(αναγνώστης μας από την Φραγκφούρτη)

Αγαπητο fimotro,
με αφορμή τους καθημερινούς αγροτικούς αγώνες, κάνω τις παρακάτω σκέψεις : Τόσον καιρό που ασχολούμαι με τις διεθνείς ειδήσεις δεν καταλάβαινα, γιατί δεν μπορούν να βρουν μια λύση, όλοι αυτοί που δαπανούν κόπο και χρήμα για το καλό των Αφγανών. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί το Αφγανιστάν δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, παρά τη συνεχή βοήθεια και τις ενισχύσεις της Διεθνούς Κοινότητας! Τώρα, έτσι ξαφνικά, επιτέλους το κατάλαβα. Τώρα μού ήρθε, όμως...
μια ιδέα: Το Αφγανιστάν είναι σαν το Τρακτεριστάν, το Χωριοχαλαστάν και το @@λακιστάν!
Κάθε μέρα ζαλίζομαι με τις ειδήσεις από το Αφγανιστάν. Να κι εχθές, ακόμα, διάβασα για την επίσκεψη του προέδρου Καρσάι στη Γερμανία. Πάλι ζητά βοήθεια από τις μεγάλες δυνάμεις, γιατί τόσα χρόνια, ύστερα από το "τέλος" του πολέμου, οι κρατικές του υπηρεσίες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Είναι γυάλινα κι ευαίσθητα. Και τόση βοήθεια πού πάει; Άφαντη και αναποτελεσματική αποδεικνύεται!
Αυτός όμως κάνει τον πρόεδρο ολόκληρου του Αφγανιστάν, αν και κυβερνά μόνο στην πρωτεύουσά του. Μήπως αυτό σάς θυμίζει κάτι τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα;

Γιατί σιωπά ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

Από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  

Εχθές η Politikiprotasi έκανε μία ανάρτηση με αφορμή μήνυμα αναγνώστη και με θέμα "Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κοροϊδεύει με την ανακύκλωση"

Μέχρι τώρα ΔΕΝ έχουμε πάρει απάντηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης (έστω και διάψευσης).
Το περίεργο είναι ότι οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αποστέλλουν συχνά πυκνά στο blog μηνύματα με τις δραστηριότητες του Δημάρχου και τις διάφορες ανακοινώσεις και ομιλίες του, τις οποίες και αναρτούμε κανονικά.
Που είναι τώρα όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την εικόνα του Δημάρχου;
Γιατί δεν απαντούν σε ένα θέμα που μπορεί να μην είναι ζωής και θανάτου, αλλά αποδεικνύει το πως μας συμπεριφέρονται και την κοροϊδία γίνεται εις βάρος μας;
Στο φαίνεσθαι και στα εύκολα λόγια με τις ανέξοδες υποσχέσεις όλοι καλοί είμαστε.
Όταν πρέπει να αποδείξουμε τα λόγια με έργα ζορίζουν τα πράγματα.
Όταν δε τα έργα είναι αντίθετα με τα λόγια τότε πλέον πρόκειται για την πλήρη απογοήτευση και απαξίωση.
Ελπίζω έστω και την τελευταία ώρα να υπάρξει εξήγηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί διάψευση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

΄Ενας... "Φούστης" παίζει...!

Από το i-Reporter  
Οταν ο Καρβέλας τον είπε... "Φούστη" χάλασε τον κόσμο. Ο τηλεαστέρας των πολλών μηδενικών στην τελευταία του εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha και στο "τσαντίρι του" πρόβαλε δυο άθλια και εμετικά βίντεο - σε στυλ...σάτιρας - εναντίον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

 Στο ένα τον εμφανίζει να τον...σοδομίζουν(!) και στο άλλο τον λοιδορεί ως παίκτη τηλεπαιχνιδιού που η μάνα του ψάχνει...νύφη για αυτόν (με το υπονοούμενο ότι είναι "μαμάκιας"-γι αυτό στο κάδρο έχει και την μητέρα του Μαργαρίτα - και ότι δεν μπορεί...ούτε γυναίκα να βρει κλπ). Και ο Αριστοφάνης - τον οποίο επικαλείται - έκανε σάτιρα χρησιμοποιώντας ο,τι λέξεις ήθελε, αλλά εδώ δεν μιλάμε για σάτιρα. Μιλάμε για...αλητεία και προσβολή θεσμών (όχι προσώπων). Δηλαδή εάν έβαζε γονατιστό στα...τέσσερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον...σοδομούν θα ήταν...σάτιρα; Αυτό που έκανε δηλαδή για τον Πρωθυπουργό. Εχει ξεφύγει εντελώς ο "παχουλούλης"; Αλήθεια μιας και δημοσιεύουμε τώρα πόσα "χαρτζιλικώνουν" οι αστέρες (τρομάρα τους...) της ΕΡΤ μήπως μπορεί το λογιστήριο του Alpha (οι φίλοι μας "Γερμανοί") να μας στείλουν πόσο τους κοστίζει το χρόνο ο... "γλυκούλης Λάκης"; Και το ΕΣΡ αυτά ΔΕΝ τα βλέπει; Το αν πει καμμιά..βρισιά παραπάνω τους μάρανε;
Στο Μαξίμου δεν θέλουν να του κάνουν αγωγές και μηνύσεις γιατί θα το παίζει μετά και...αντιστασιακός να το πουλάει για άλλα δέκα χρόνια. Απλά κουνάνε μελαγχολικά το κεφάλι τους...
Ο Πρωθυπουργός ενοχλημένος από όλα αυτά τα φαινόμενα και την δημοσιοσχετίστικη συμπεριφορά πολλών μελών του ΕΣΡ μελετά να το ...καταργήσει και στη θέση του να αναβαθμιστεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αυξημένες αρμοδιότητες και επικεφαλής έμπειρο δημοσιογραφικό στέλεχος.

Η ακριτική Πωγωνιανή τιμά τον Κάρολο Παπούλια

Οι παλιοί καλοί φίλοι, από τα παιδιά χρόνια διοργάνωσαν, μια ξεχωριστή εκδήλωση
Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πωγωνιανής, καθώς και των εκπολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής Πωγωνίου, διοργανώνεται ειδική "πωγωνίσια" βραδιά για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.   Με την επίδοση τιμητικής πλακέτας, αλλά και με άλλα ενθυμήματα από τη μαθητική του ζωή στο ιστορικό Γυμνάσιο Πωγωνιανής, ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο ακριτικό αυτό πνευματικό Ίδρυμα, θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα παραστεί στην ειδική τελετή. 
Η πανηγυρική εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. στο  ξενοδοχείο Grand Serai Ξενία στην πόλη των Ιωαννίνων. 
Παίρνουν μέρος και συνδιοργανώνουν η Διευρυμένη Κοινότητα Πωγωνιανής, ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πωγωνιανής και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Δολού, Δρυμάδων, Πωγωνιανής και Σταυροσκιαδίου. 
Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά ανταμώματος και συγκίνησης για τον συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ - ΑΓΡΟΤΕΣ:ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ...

Από το KAKOPOULI

Νέες κατηγορίες εναντίον του γερμανικού στρατού

Αφορά στην υπόθεση Κούντους του Αφγανιστάν
 
φωτο:dpa
Σύμφωνα με μυστικό έγγραφο του ΝΑΤΟ (οι πληροφορίες είναι από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel), ο συνταγματάρχης, υπεύθυνος της γερμανικής στρατιωτικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κούντους του Αφγανιστάν, απομονώθηκε από  από το υπόλοιπο "μικρό σύστημα ελέγχου" των ειρηνευτικών δυνάμεων και δεν  έδρασε απολετεσματικά.  Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, που αφορούν στους βομβαρδισμούς της 4ης Σεπτέμβρη του 2009, όπου χτυπήθηκαν δύο βυτιοφόρα από γερμανικές δυνάμεις, ρίχνουν ευθύνες στο γερμανό  στρατιωτικό υπεύθυνο, ότι απέκρυψε πληροφορίες από τους πιλότους που βομβάρδισαν τα βυτιοφόρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 142 άνθρωποι.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΑΝΕΙΟ


Μόνο για μισθωτούς!

Από το: ΟΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙΚατηγορίες μισθών. Βρες σε ποια κατηγορία ανήκει ο δικός σου! 
Ο μισθός Κρεμμύδι: Τον βλέπεις, τον πιάνεις και μετά κλαις.

Ο μισθός Σύντροφος: Σου κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν ζεις χωρίς αυτόν

Τα τελικά αποτελέσματα στο γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου


Δεν έχει δρόμο να διαβώ, σοκάκι να περάσω

Θόδωρος Γαλανόπουλος  Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τραγική οικονομική κατάσταση.
Αυτοί που τα αρπάξανε, άντε βρες που τα έχουνε κρύψει στην Ελβετία, και εμείς όλοι οι φανεροί τροφοδότες της οικονομίας μας, είμαστε πάλι υποχρεωμένοι να της αγοράσουμε τα φάρμακα, μπας και τη σώσουμε. Μειώσεις μισθών στον ορίζοντα, αυξήσεις παντού, στην ήδη πανάκριβη χώρα μας. Στο παραπέντε είναι να κλείσουν και όσες επιχειρήσεις κρατάνε ακόμα. Και όλα βαίνουν χειρότερα.
Με αυτό το κακό κλίμα ο κάθε Έλληνας κρατάει το τελευταίο του κομπόδεμα, γιατί δεν ξέρει αύριο να θα έχει να φάει, αν θα πληρωθεί το μισθό του και σε τι νόμισμα.
Βλέπεις καθαρά πόσοι είναι οι απολυμένοι, πόσα μαγαζιά είναι ξενοίκιαστα, πόσοι δεν έχουν να τα βγάλουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους, και γενικά οι πάντες αντιλαμβάνονται πόσο η χώρα και η αγορά είναι μια αλυσίδα, στην οποία ο ένας χρειάζεται τον άλλον.
Ο εργαζόμενος τον βιοτέχνη να βρει καμιά δουλίτσα, ο μαγαζάτορας τον δημόσιο υπάλληλο να εισπράξει κανένα ευρώ, ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου τον φοιτητή που θα πάει στη σχολή του, και ο καφετζής τον συνταξιούχο να πιει κανένα καφεδάκι η κανένα ούζο να κάνει λίγο νταραβέρι.
Οι πάντες καταλαβαίνουν τι καιρός διαβαίνει, που λένε και στο χωριό μου.
Και όλα σχεδόν τα κόμματα, εκτός ίσως από κάποια που θεωρούν ότι η λύση είναι να αφήσουμε μούσι, να πάρουμε φυσεκλίκια και όπλα και να βγούμε στο βουνό να πολεμήσουμε.
Και φυσικά μια μερίδα αγροτών με ακριβά δερμάτινα μπουφάν, υπέρβαροι και με χοληστερίνη, που για κάποιο λόγο, μάλλον ψηφοθηρικό, οι κυβερνήσεις και οι κρατικοί μηχανισμοί τους έχουν αφήσει να κάνουν θεσμό το βίτσιο τους.
Και κάθε χρόνο να κλείνουν τους δρόμους ΜΑΣ, και να απαιτούν: Η τα παίρνουμε ή σας παίρνει ο διάολος.

BHMAτοδότηs

Από το ΒΗΜΑ  σελίδα ΓΝΩΜΕΣ
 
Θα αυξηθεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν; Συνεργάτης μου με προειδοποιεί για μια φρέσκια προκήρυξη του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) σχετικά με την προμήθεια 5.000 στολών ασκήσεως εκστρατείας παραλλαγής ερήμου. Οι πλέον καχύποπτοι εκτιμούν ότι ίσως αυξηθεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν. Αλλοι λένε ότι ο Στρατός προετοιμάζεται για την επερχόμενη ερημοποίηση της χώρας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τι έχει να πει ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Ευ. Βενιζέλος;

***
Μαθαίνω ότι στο πλαίσιο των περικοπών σε όλα τα υπουργεία, στο ΥΠΕΞ αποφάσισαν να μειώσουν ως και πέντε φορές το κονδύλι για δημόσιες σχέσεις στις πρεσβείες, στα προξενεία και στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες. Βαθύτατα δυσαρεστημένοι πρέσβεις λένε ότι μετά το «πάγωμα» των εθνικών θεμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, η σημερινή δραστική μείωση των διπλωματικών κοκτέιλ έρχεται να ολοκληρώσει την προετοιμασία για την κατάργηση του υπουργείου Εξωτερικών.  
***
Πάντοτε κόντρα στο ρεύμα ο κ. Κ. Χατζηδάκης. Ο πρώην υπουργός επιδιώκει να χαλάσει το... κακό κλίμα που διαμορφώνεται εντός της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι υπερβολές, η καχυποψία και η ενοχοποίηση της «ντορικής» άποψης από τους «προεδρικούς» και της «προεδρικής» από τους «ντορικούς». Δεν νομίζω να εισακουστεί η άποψη του κ. Χατζηδάκη, αφού αντιβαίνει στην απλή αρχή ότι οι εξουσίες στερεώνονται με «θυσίες».

"Γυρνάμε τη σελίδα της κακής κληρονομιάς"

Στηρίζουν την Ελλάδα Μέρκελ - Σαρκοζί  Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τη στήριξή τους στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης παρείχαν ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο ίδιος είχε συνάντηση με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα είχε σήμερα στο Νταβός.
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «πολύ καλή» και η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνομιλίας και για την κατανόηση, που έδειξαν οι ξένοι δημοσιογράφοι, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει σε βάρος της χώρας και στην εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και πώς θα ελεγχθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων,

Σκιτσο του Hλια Mακρη

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  


Πληροφοριοδότης "πουλάει" στοιχεία φοροδιαφυγάδων

Για τις "υπηρεσίες" του ζητά από τον Υπουργό Οικονομίας το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ.
Είναι να τρελαθούμε εντελώς! Τι επαγγέλματα υπάρχουν που οι περισσότεροι από μας δεν τα γνωρίζουν; Το επάγγελμα του πληροφοριοδότη, για παράδειγμα,  είχε πάντα την απέχθεια του κόσμου, γιατί συνδυάζεται με το χειρότερο που μπορεί να κάνει άνθρωπος σε άνθρωπο: Να καταδώσει και να βλάψει συνάνθρωπό του.
Με την  παραπάνω είδηση μπορεί να βγει καινούριο "λαυράκι" ή σκάνδαλο. Κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει σίγουρα  και προσφέρει στον κ. Σόιμπλε ένα δισκάκι (CD) με δεδομένα από 1500 φοροδιαφυγάδες.  Πέντε κιόλας σημαδεύτηκαν από το δοκιμαστικό υλικό που έστειλε ο πληροφοριοδότης, ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν πραγματικά φορολογικές παραβάσεις.  
Για την  προσφορά  των υπηρεσιών του και παράδοση τν στοιχείων, ζητά  2,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της έγκριτης και μεγάλης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η πληροφορία είναι σοβαρή και ο υπουργός μπορεί να βγάλει πολλά "λαυράκια" του ... πελάγους. Περιμένουμε τις εξελίξεις!

Είδηση χωρίς πολλά λόγια

Στα κουτσομπολίστικα περιοδικά κι εφημερίδες παρουσιάζεται σήμερα η είδηση ότι η Αντζελίνα Ζολί έχει σχέσεις με άλλη σούπερ σταρ Lady Gaga. Δικαίωμά τους!
                                                          φωτο:dpa Picture-Alliance, Reuters

Ξανά χιονοθύλλες και χάος στη Γερμανία

 Εκατοντάδες ατυχήματα στους δρόμους, όπου δεν "κινείται" φύλλο
Ιδιαίτερα στη Βόρεια Γερμανία, η νέα κακοκαιρία που ξέσπασε πάλι σήμερα, ακινητοποίησε την οδική κίνηση στις εθνικές οδούς, όπου έγιναν πάρα πολλά ατυχήματα. Πριν από λίγο η αστυνομία δήλωσε ότι μαζί με τις εκατοντάδες τραυματίες, έχουμε και τρεις νεκρούς.  Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση κι επιδείνωση της κακοκαιρίας. 
Εδώ που τα λέμε, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιον "χειμωνιάτικο" καιρό στη Γερμανία.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Φέτος δεν έχω καμία δυσκολία να βρω τι θα ντυθώ στα πάρτυ μασκέ που με έχουν καλέσει.Το τίτλο της ανάρτησης.Νομίζω ότι θα είναι η πιο επίκαιρη μεταμφίεση.Έχουμε όλοι επιδοθεί σε ένα κυνήγι αποδείξεων.Τις μαζεύουμε από παντού,από καφετέριες εστιατόρια φαρμακεία νυχτερινά κέντρα κτλ.Βέβαια όπως το βλέπω και πάει το πράγμα-καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση της-μάλλον στον κάδο σκουπιδιών θα καταλήξουν.Άσε που αυτοί που τα παίρνουν χοντρά όπως οι γιατροί συνεχίζουν να μην δίνουν αποδείξεις και αν σου δώσουν ανεβάζουν το μαλλί υπερβολικά.Οπότε όπως πάντα αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι μισθωτοί και οι μικροεπιχειρηματίες που δεν μπορούν να κλέψουν.Και ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν ούτε πρώτο μισθό, οι υπάλληλοι της βουλής ετοιμάζονται να απεργήσουν αν τους κόψει τον 15ο και τον 16ο μισθό!!!Αμ καλά κάνουν στην Ευρώπη και μας κράζουν.Πάντως όποιος έχει αποδείξεις τις αγοράζω όσο όσο για να ολοκληρώσω την την στολή μου.

Θέλουμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε σε συνεντευξή του τη πρόθεση της κυβέρνησης να ξανακάνει την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη!
Σε εκτενή συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο Euronews ο κ. Παπανδρέου λέει σε όλους τους τόνους: «Έχουμε κάνει ένα πρώτο θετικό βήμα», "Θέλουμε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας", "Δε ζητήσαμε από κανέναν ειδική μεταχείριση", "Θέλουμε να πατάξουμε τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στο εσωτερικό της χώρας", "Θα επαναφέρουμε την αξιοκρατική ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην Ελλάδα", "Με τις εξεταστικές επιτροπές, θέλουμε να ρίξουμε άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα που μας ταλανίζουν και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών῾.
Σε σχετική ερώτηση αν η Ελλάδα είναι η αιτία για τη μεγάλη κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της «μάχης», όπως είπε, που δόθηκε επί διήμερο στο Νταβός, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του 40ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Όλα μπορεί να είναι ...αγροτικά


ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Περί εναλλακτικής προεδρίας…
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* Από το:ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η βρετανική αποικιοκρατία με το πρώτο δοτό σύνταγμα του 1882 εισήγαγε στην Κύπρο τη στρέβλωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας που άνθιζε τότε στην Ευρώπη και ειδικά στη Βρετανία και η οποία μάλιστα προχωρούσε σε νέες κατακτήσεις. Το σύνταγμα αυτό -και όσα προτάθηκαν στη συνέχεια- εισήγαγε την αρχή της φυλετικής ψήφου, κάτι που πουθενά αλλού δεν έγινε αποδεκτό, σε καμιά δημοκρατία. Ερχόταν άλλωστε σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές του διαφωτισμού. Έτσι βρεθήκαμε με ένα Νομοθετικό Συμβούλιο του οποίου οι βουλευτές δεν εκλέγονταν από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα αλλά από τους Έλληνες και τους Τούρκους ξεχωριστά στη βάση φυλετικών κριτηρίων. Είναι η αρχή της κακοδαιμονίας της Κύπρου με τα διχοτομικά σχέδια του Λονδίνου να προωθούνται όλα τα επόμενα χρόνια.
Το δυστύχημα είναι πως ακόμη και σήμερα βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που μας κληροδότησε η αποικιοκρατία. Και προτείνουμε οι ίδιοι τον δικοινοτισμό, την εναλλακτική προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο που οδηγούν επί της ουσίας στον εθνοφυλετικό διαχωρισμό της κοινωνίας και στη στρέβλωση και τον βιασμό της δημοκρατίας. Κανένας βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα του όποιου Κύπριου πολίτη, ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής, να εκλεγεί σε οποιοδήποτε πολιτειακό αξίωμα. Με την έννοια αυτή κανένας δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ένα Τουρκοκύπριο πολίτη από του να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όμως... Στις ΗΠΑ και στον Καναδά που είναι ομοσπονδίες, κανείς δεν πρότεινε τον δικοινοτισμό ή την εναλλακτική προεδρία για να εκλεγεί ο Αφροαμερικανός Μπαράκ Ομπάμα πρόεδρος. Κανείς δεν πρότεινε τον δικοινοτισμό και την εναλλακτική πρωθυπουργία στον Καναδά για να κυβερνήσουν τη χώρα αυτή Γαλλοκαναδοί πρωθυπουργοί περισσότερο από 25 χρόνια τα τελευταία 40. Για την εκλογή Αφροαμερικανών και Γαλλοκαναδών στις ανώτατες πολιτειακές θέσεις των χωρών τους δεν χρειάστηκε η στρέβλωση και ο βιασμός της δημοκρατίας, έστω και αν προέρχονται από μειονότητες. Ούτε και το ομοσπονδιακό σύστημα των χωρών αυτών χρειάστηκε να μεταλλαγεί για το σκοπό αυτό σε διζωνικό-δικοινοτικό.

Κουράζομαι όταν ... δουλεύω, γιαυτό δεν πάω για δουλειά

Απίστευτο κι όμως αληθινό
 
φωτο:Bildzeitung
Ένας Γερμανός βρήκε την καλύτερη δουλειά. Κάθεται, συνήθως, στον καναπέ του σαλονιού του ή σε κάποιο στούντιο τηλεόρασης, ρίχνει τα τσιγαριλίκια του με όλη την άνεση του χρόνου  και ... πληρώνεται από το κράτος. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Έπιασε το νόημα της ζωής του, ισχυρίζεται ο άνεργος (54 χρονών σήμερα). Εδώ και 36 χρόνια δεν εργάστηκε ποτέ του, γιατί ... κουράζεται πολύ γρήγορα, όπως ισχυρίζεται. Εκτός αυτού, δεν μου προκαλεί κανένα ενδιαφέρον η εργασία! Βρε, τον απίθανο!  

Ξέφραγο αμπέλι η προστασία του περιβάλλοντος

Η αυλή μας πάντα καθαρή, αλλά ο δημόσιος δρόμος ... σκουπιδότοπος
Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που φταίει, αλλά η εικόνα που βλέπουμε στον ελληνικό χώρο, στο φυσικό περιβάλλον,  κάθε άλλο παρά φιλικη προς το περιβάλλον είναι. 
Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν φύλακες. 
Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν επιθεωρητές και πάει λέγοντας. 
Σημασία έχει ότι ο καθένας χειρίζεται το περιβάλλον κατά το δοκούν.Αρκεί η αυλή μας να είναι καθαρή και... ο δημόσιος δρόμος ας γίνει σκουπιδότοπος!
Κι όμως φύλακες υπάρχουν: Ένδεκα εκατομμύρια περίπου είμαστε όλοι κι όλοι και δεν μπορούμε να φυλάξουμε μια κουτσουλιά ελληνικό τόπο. 
Επιθεωρητές υπάρχουν: Άλλα ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες. 

Τα άρρωστα μυρμήγκια ... πεθαίνουν στη μοναξιά

Από τα πολύ παράξενα του κόσμου
Είμαι σίγουρος ότι κανείς από μάς δεν κάθεται να ασχοληθεί με τα μυρμήγκια. Αυτά τα άπειρα  μέλη  των εργαζόμενων κοινωνιών, ζουν υποδειγματικά με την "κοινωνική"συνοχή τους. Οι επιστήμονες δε σταμάτησαν όμως εκεί. Έκαναν το απλό ερώτημα:Πώς τελειώνει η ζωή τους; 
Οι διαπιστώσεις τους είναι από τα πολύ παράξενα. Μυρμήγκια που ασθενούν, εγκαταλείπουν τη φωλιά τους, λίγο πριν πεθάνουν (δεν παίρνουν σύνταξη αυτά), παίρνουν ένα είδος  αναρρωτικής άδειας και πεθαίνουν στη μοναξιά. Αυτό διαπίστωσαν και ανακοίνωσαν οι ερευνητες-βιολόγοι, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ρέγκενσμπουργκ. 

Οι εξαγγελίες Μπατζελή

Μαραθώνια συνάντηση  είχε σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους  του Συντονιστικού από τα Μπλόκα.
Παρά τη μεγάλη διάρκεια της συνάντησης φαίνεται ότι τίποτα δεν θα κριθεί όσον αφορά την εξέλιξη των κινητοποιήσεων καθώς έπειτα από 19 μέρες στα μπλόκα, τα πρώτα σημάδια εκνευρισμού μεταξύ των αγροτών είναι πλέον εμφανή.  Λέτε να ανοίξουν οι δρόμοι;

 Η κ. Μπατζελή έκανε τις παρακάτω :νέες εξαγγελίες για τον αγροτικό τομέα κατά την εκδήλωση για τον καπνό και το βαμβάκι που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή:  
•    Διοχέτευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα 28 δις, τα οποίο προοριζόντουσαν για τις τράπεζες με σκοπό την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010

Βαθιά «ευρωανάσα» για ομόλογα, μετοχές

Αποκλιμακώνονται οι πιέσεις μετά τα σενάρια διάσωσης  Από ΤΑ ΝΕΑ

Μια ανάσα πριν από τις 2.050 μονάδες, στις 2.048,32 και με άνοδο 3,15% έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου- αντανακλώντας την βελτίωση του κλίματος που προκάλεσαν οι δηλώσεις στήριξης της ελληνικής οικονομίας- ενώ το spread των 10ετών ομολόγων μειώθηκε σήμερα ακόμα και κάτω από τις 380 μονάδες βάσης, σε σύγκριση με τα γερμανικά, ενώ χθες είχε καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, φτάνοντας τις 405 μονάδες βάσης. Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της «μάχης», όπως είπε, που δόθηκε επί διήμερο στο Νταβός, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του 40ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.    Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου έχει τρωθεί ουσιαστικά η αξιοπιστία της, δώσαμε σκληρή μάχη επί δύο ημέρες για να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και των θεσμών, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο πνιγμένος από τον …. Αλογοσκούφη πιάνεται

Από: Spindoc.gr  

Να γιατί ορισμένοι προτείνουν στον Σαμαρά να τα αλλάξει όλα – ακόμα και το όνομα – σ΄ αυτό το ρημάδι που λέγεται «Νέα Δημοκρατία». Σιγά μην κάθεται να απολογείται για τις λαμογιές που έγιναν επί προηγουμένων κυβερνήσεων.
Διεγράφη πρόστιμο 5,5 δισ. ευρώ στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της διαγραφής προστίμων 5,5 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστή από τη συμμετοχή της στις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων. Η απόφαση του 2008 για διαγραφή των προστίμων στην εταιρεία φέρεται ότι ανήκει στoν προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει θεωρήσει ως εμπρόθεσμη την ακυρωτική προσφυγή της εταιρείας. Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπενθύμισε πως της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας και επιφυλάχθηκε να δώσει πλήρεις διευκρινίσεις κατά τη συζήτηση του Απολογισμού στην Ολομέλεια.
Περιμένουμε να μάθουμε τι ακριβώς έγινε. Και να τιμωρηθεί αυστηρά όποιος φταίει.
Μέχρι τότε όμως γιατί δεν κάνει και η ΝΔ μια επερώτηση για τα διαφυγόντα κεφάλαια από τον προϋπολογισμό με τα εξοπλιστικά της εποχής Σημίτη και Τσοχατζόπουλου; Και το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει με την ΑΓΕΤ – Ηρακλής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να επανέλθει η ΝΔ με τα «ελληνικά τηλέφωνα» επι Ανδρέα κοκ

Σώθηκε την τελευταία στιγμή

Αν έχεις τύχη ... διάβαινε!

Τύχη στην ... ατυχία είχε ο οδηγός αυτού του Γκολφ, που σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, για την ακρίβεια, όταν παρασύρθηκε από το τρένο και τραυματίστηκε βαριά. Επιβάτες τον τράβηξαν από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Συνέβη πριν από λίγο στη Βαυαρία!