Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

 ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΡΑ    ΚΑΙ  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
 
ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, 
1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 
ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ 
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ 
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ
ΦΙΛΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
KAPISTRI

Την Τετάρτη εγκρίνεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας

«Ειδικό απεσταλμένο» στην Αθήνα σχεδιάζει να στείλει ο νέος επίτροπος Οικονομικών
Από ΤΑ ΝΕΑ

Την Τετάρτη, η Κομισιόν αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά για το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ 2010-2012), πιέζοντας, παράλληλα, για πρόσθετα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, κυρίως στο σκέλος των δαπανών.
Η ΕΕ θα δώσει διορία ως τα τέλη του 2012 για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Στο κείμενο της αξιολόγησης θα επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» και θα υπάρχουν οι συνηθισμένοι «αστερίσκοι», κυρίως σε ό,τι αφορά επιπλέον περικοπές δαπανών, τη σφικτή εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο και τα προβλήματα αξιοπιστίας της ΕΣΥΕ.
Η σύσταση αυτή θα επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στην επόμενη συνάντησή τους, στις 16 Φεβρουαρίου. Το Ecofin έχει την «πολιτική αρμοδιότητα» να εγκρίνει ή να απορρίψει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά οι προθέσεις θα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 3 Φεβρουαρίου.

η Πανηπειρωτική για τον Γιώργο Αρμένη

Από το DORAF
 ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
                                                      ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
για καρπούς ανίει*
Η Πανηπειρώτικη Συνομοσπονδία Ελλάδος κατανοώντας το χρέος της προς ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης πολιτιστικής δημιουργίας καθιερώνει μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν σε σύγχρονους συμπατριώτες μας δημιουργούς, όπως συνολικά και στο έργο τους.
Αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2009 επιχειρεί την παρουσίαση εκείνων , που διακρίθηκαν στο γραπτό λόγο , λογοτέχνες ή ποιητές , γενικότερα στις τέχνες , το θέατρο και τις επιστήμες , που σημάδεψαν με την παρουσία και το έργο τους , τους αντίστοιχους τομείς του πολιτισμού όπου διέπρεψαν.
Ακόμη σ΄ότι αφορά ιδιαίτερα την παρουσίαση των σύγχρονων λογοτεχνών , ποιητών και ιστορικών , αλλά και ευρύτερα , η συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του Φιλοσοφικού τμήματος κρίθηκε περισσότερο αναγκαία , ώστε τόσο η επιλογή , όσο και η παρουσίαση να γίνει κατά το δυνατόν πληρέστερη και πλέον αντικειμενική από κάθε πλευρά, χωρίς να αφήνονται αισθητά κενά ή περιθώρια αμφισβήτησης…
Η συνολική και συνοπτική παρουσίαση του έργου τους , έχει ανατεθεί σε έγκριτους ειδικούς , ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα το έργο τους και να φωτίσουν κάθε πτυχή τόσο της προσωπικότητας του δημιουργού , όσο και του έργου του συνολικά. Την εκδήλωση συμπληρώνουν εκάστοτε σχετικές προβολές , μουσικά ακούσματα , απαγγελίες ποιημάτων , ανάγνωση κειμένων και αναμνηστική πλακέτα στον τιμώμενο.

Διαφωνίες για την εξαγορά των πληροφοριών με προσωπικά δεδομενα

Τελικά δεν είναι μόνο ένα απλό δισκάκι


Χτες έγραψα για την απίστευτη ιστορία (διάβασε εδώ)  με τα στοιχεία φοροφυγάδων, που προσφέρθηκαν για αγορά στο Υπουργείο Οικονομικών αντί του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει και συνέχεια αυτή η ιστορία. Υπάρχουν περισσότερα από 1500 ονόματα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα για καταθέσεις και  κίνηση των λογαριασμών τους γίνονται αιτία για να υπάρχουν διαφωνίες εντός κι εκτός συνόρων της Γερμανίας. Να αγοραστούν ή όχι;
 Όπως φαίνεται από το δείγμα των στοιχείων που εξετάστηκε, πρόκειται για  Γερμανούς που διατηρούν "κρυφούς" λογαριασμούς στην Ελβετία κι έτσι αποφεύγουν τη νόμιμη φορολογία. 

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2/2010

   Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική  οργάνωση των  Ηπειρωτών που έχει στην δύναμή της  400 οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική  πολιτιστική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»  την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.30  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
    Η εκδήλωση την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ηπειρωτική Α’ βάθμια  και Β’ βάθμια  αυτοδιοίκηση, φέτος είναι αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Στέγη.
    Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την χώρα συμμετέχουν στην εκδήλωση και αποτελούνται κυρίως από νέους και παιδιά, Hπειρωτόπουλα, μαζί με σολίστες της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής, που θα συνοδεύσουν κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές και παρουσιάζουν ένα τρίωρο υπερθέαμα, που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
    Αναμένεται  η προσέλευση των συμπατριωτών μας  και φίλων της Ηπείρου να ξεπεράσει  κάθε προηγούμενο κατακλύζοντας  για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Σταδίου.
    Με  την ευκαιρία της εκδήλωσης θα επιβραβευθούν ηπειρωτικοί φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους.
    Το  πρόγραμμα θα παρουσιάσουν  οι Δημοσιογράφοι Γιώργος Αμυράς και Μαρίνα Τζόκα.
    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
    Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ 

Εις γνώση ........Φ.Πετσάλνικου!

Από το ΚARFOMA 
«Όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της». 
Ιωάννης Καποδίστριας
Α! Κυβερνήτης της Ελλάδος

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ


Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Καθημερινά βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα. Δεν περνά μέρα χωρίς η χώρα να αντιμετωπίζεται με πικρόχολα σχόλια στο διεθνή τύπο. Φήμες και σενάρια πάνε κι έρχονται. Σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται σε πτώχευση ή να εξέρχεται της ευρωζώνης. Χωρίς να αρνείται κανείς το υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεθνείς κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται την αδυναμία της χώρας και την υποχρεώνουν να δανείζεται με υπέρογκους τόκους σε σχέση με άλλες χώρες. 
Και ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οικονομίες και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά αυτές της ζώνης του ευρώ η Ελλάδα δέχεται τις πιο σκληρές επιθέσεις από τους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών επειδή θεωρείται ο αδύνατος κρίκος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αγγλοσαξονικός τύπος είναι αυτός που σέρνει το χορό των επιθέσεων. Ξαφνικά Άγγλοι και Αμερικανοί που στο παρελθόν υπονόμευσαν με κάθε τρόπο το ευρώ, σήμερα παρουσιάζονται τάχα ως «υπερασπιστές» του, διακινώντας φήμες και σενάρια για την Ελλάδα. Ακόμη μια φορά, χωρίς να αρνείται κανείς το σοβαρό υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επίθεση εναντίον της Ελλάδας στοχεύει και την ίδια την σταθερότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος και μέσω αυτού την ίδια τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερευνητικές συνεργασίες με καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού

Από το ΕΘΝΟΣ
Φέτος το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 45 χρόνια της ίδρυσής του. στερα από μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία, είναι το τρίτο σε μέγεθος πανεπιστήμιο της χώρας στο οποίο λειτουργούν 4 σχολές με 22 τμήματα, στα οποία παρέχεται εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Οι φοιτητές του, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, ανέρχονται σε περίπου 28.000. Ο αριθμός του πάσης φύσεως προσωπικού υπερβαίνει τα 2.500 άτομα.
 
Το πανεπιστήμιο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της παρεχόμενης ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα, καθώς και στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας μας, με την παραγωγή και τη μετάδοση υψηλού επιπέδου γνώσης, εκπαίδευσης και έρευνας. Ο πρωτοποριακός του χαρακτήρας εξακολουθεί να το χαρακτηρίζει. Η διεθνοποίηση του πανεπιστημίου αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του, έχει δε συνάψει συμφωνίες εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με καταξιωμένα πανεπιστήμια σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα, Αφρική, Μέση Ανατολή.
Η σύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών με τον κοινωνικό περίγυρο αποτελεί στρατηγική του και η συμβολή του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι ουσιαστική. Το πανεπιστήμιο συμβάλλει στη δημιουργία και στην προαγωγή του πολιτισμού ως μέρος της αποστολής του. Συμβάλλει, επίσης, στην αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσιών υγείας στην πόλη των Πατρών και στην ευρύτερη περιφέρεια, μέσω της Ιατρικής του Σχολής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος, στην εκπόνηση ειδικών μελετών για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας και στην προβολή νέων ιδεών, στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Πού είναι τα λεφτά;
Κόψιμο βασιλόπιτας Μορφωτικού Συλλόγου Κουτσελιού Ιωαννίνων

Από το φίλο και αναγνώστη μας Ξενοφώντα Δρόσο πήραμε σήμερα το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύουμε αμέσως

Αγαπητό Καπίστρι,
σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρακάτω ανακοίνωση από το Μορφωτικό μας Σϋλλογο.
Ευχαριστούμε!

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσελιού Ιωαννίνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα  Γενικών Συνελεύσεων του Κοινοτικού Καταστήματος του Δ.Δ. Κουτσελιού του Δήμου Παμβώτιδας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Οικονόμου, η αντινομάρχης κ. Πανωραία Μπούτζα , η δ/τρια του κέντρου αιμοδοσίας του περιφερειακού Γενικού Ν οσοκομείου Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ και πλήθος κόσμου.
Η Διευθύντρια του Νοσοκομείου  στον χαιρετισμό της είπε το εξής χαρακτηριστικό: "Ο σύλλογος Κουτσελιού είναι ο παλαιότερος σύλλογος που έχει τράπεζα αίματος στο Δήμο Παμβώτιδας".  Η  αντινομάρχης κ. Μπούτζα στο χαιρετισμό της υποσχέθηκε να βοηθήσει το σύλλογο για τις δραστηριότητες του. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δήμαρχος του δήμου Παμβώτιδας κ. Ευάγγελος Πήχας  και απάντησε στις αιτιάσεις του λόγου  του Γ.Γραμματέα του Συλλόγου Ξενοφώντος  Δρόσου, σχετικά με την αργοπορία της αξιοποίησης του παλιού δημοτικού σχολείου. Πριν τη λήξη της εκδήλωσης  οι παραβρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Συλλόγου Γ. Μάντζιου και του πρόσφατα αδικοχαμένου αιμοδότη Β. Ζιάρκα  (ποδοσφαιριστή) και παράγοντα του ποδοσφαίρου. 
Η εκδήλωση έκλεισε με το κόψιμο της πίτας από τον Γ.Γραμματέα  Ξενοφώντα Δρόσο. 

Αυτοκίνητα καλούνται για έλεγχο

 Τα μοντέλα ΠΕΖΟ 107 και ΣΙΤΡΟΕΝ C1
Την εβδιομάδα που πέρασε η αυτοκινητοβιομηχανία ΤΟΓΙΟΤΑ έστειλε μήνυμα στους κατόχους πολλών αυτοκινήτων της μάρκας αυτής να τα φέρουν για έλεγχο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της, για κάποιο λάθος που παρουσιάστηκε στο πεντάλ του γκαζιού. Σήμερα ακολούθησαν το παράδειγμα αυτό και οι εταιρείες  ΠΕΖΟ και ΣΙΤΡΟΕΝ.  Αφορά στα μοντέλα  ΠΕΖΟ 107 και ΣΙΤΡΟΕΝ C1, που κατασκευάστηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου 2005 και Αυγούστου του 2009. Αφορά όμως σε εκείνα που κατασκευάστηκαν στην Τσεχία και είναι περίπου το 10 % των αυτοκινήτων,  αυτών των μοντέλων, δηλαδή γύρω στα 100.000.

Αϊτή και ο φόβος για επιδημίες

Η ελονοσία είναι μόνο η αρχή του κακού που διαφαίνεται
 
φωτο Ν24
Όπου φτωχός και η μοίρα του. Όλα τα κακά συσσωρεύονται στην Αϊτή. Βιασμοί, εμπόριο ανηλίκων, βία: Η κατάσταση στην Αϊτή  είναι πάρα πολύ επισφαλής, ύστερα από την πάροδο τριών εβδομάδων από τον καταστροφικό σεισμό.  Τώρα γίνεται χειρότερη, κάτω από το φόβο των επιδημιών.
Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην πάμπτωχη  αυτή χώρα, όλο και περισσότερο έρχεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της διεθνούς αρωγής, η καταπολέμηση επικίνδυνων ασθενειών. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ !...


Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

"Κόσμος και ντουνιάς" στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου

Από το FOREIGN PRESS      
Περισσότεροι από 20 πολιτικοί παρελαύνουν από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».
Η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, θα αρχίσει την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα ξεκινά η διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου.

Κατηγορηματικά διαψεύδει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ότι γνώριζε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και πολύ περισσότερο ότι είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News που θέλει και το όνομα του κ. Σιούφα να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens.
"Δεν ξέρω τι σημειωνόταν και τι δεν σημειωνόταν στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Εκείνο που ξέρω -και το τονίζω ρητά και κατηγορηματικά- είναι ότι ουδέποτε συμμετείχα και ουδέποτε προσκλήθηκα σε δείπνο που προγραμμάτιζε. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί του», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Σιούφας και καταλήγει: "Κάθε άλλη αναφορά είναι τόσο ανυπόστατη, ώστε να είναι ανάξια ακόμη και διάψευσης".

Βουλγάρικο κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών οργιάζει στην Θεσπρωτία!


Από το: ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ  Σε καθημερινή βάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας,καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες, προσπαθώντας να βρουν τρόπο για να… «τρυπώσουν» κρυφά σε κάποια νταλίκα.Τα κυκλώματα προώθησης λαθρομεταναστών οριγιάζουν στην περιοχή!Τη σύλληψη τεσσάρων Βούλγαρων διακινητών - μελών διεθνούς κυκλώματος προώθησης λαθρομεταναστών - σε δύο περιστατικά,ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.Αναλυτικά:
-Στις 10.00΄ χθες,στο 3ο χλμ της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων από περιπολούντες αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, ιδιοκτησίας έτερου ομοεθνή τους, τρεις λαθρομετανάστες Ασιατικής καταγωγής με τελικό προορισμό την Πάτρα Αχαΐας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα φιλαράκια τα καλά!

Η παλιά φιλία δε χάνεται εύκολα!


Νταβός: Συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Από ΤΑ ΝΕΑ
Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών είχαν σήμερα στο Νταβός υπουργοί Οικονομικών και διοικητές τραπεζών, με κύριο αντικείμενο τις ρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα, τις οποίες μελετούν αρκετές κυβερνήσεις. Στη συνάντηση πήραν μέρος αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, την Κομισιόν, όπως επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν.
Συμμετείχαν επίσης, τραπεζίτες από την Deutsche Bank, την JP Morgan, την HSBC, την Chase, την Bank of America. Η συνάντηση επέτρεψε «την ανταλλαγή απόψεων» χωρίς όμως να προκύψουν αποφάσεις, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος.

Mέτρα ή κηδεμονία

Τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες: Περιθώριο έως τις 16 Μαρτίου προς την Αθήνα  για να ανακοινώσει το Σχέδιο Β
 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προβληματισμένος, στο Φόρουμ του Νταβός.

Εως τις 16 Μαρτίου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει στις Βρυξέλλες τα επιπλέον μέτρα που θα λάβει στην περίπτωση που σημειωθούν αποκλίσεις από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν δεδομένο.
Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση του λεγόμενου Σχεδίου Β είναι ανελαστική κι έχει πλέον, σαφώς, τη μορφή τελεσιγράφου. Αλλιώς η κηδεμονία κρίνεται αναπόφευκτη. Το δίλημμα για τη χώρα μας είναι μεγάλο και ιδιαίτερα κρίσιμο, ιδιαίτερα μετά και τη δημοσιοποίηση του αυστηρού κειμένου των συστάσεων που θα κάνει το επόμενο EcoFin στη χώρα μας.
Εκεί, διαπιστώνεται ότι τα μέτρα του ΠΣΑ κρίνονται επαρκή, αλλά δεδομένων των κινδύνων (μεγαλύτερη ύφεση, λιγότερα έσοδα), θα πρέπει να «ετοιμαστούν» και άλλα μέτρα, άμεσης εφαρμογής. Ως τέτοια προτείνονται, μεταξύ άλλων, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα και στα πολυτελή αγαθά. Στο ίδιο κείμενο, το οποίο θα «περάσει» στις 3 Φεβρουαρίου από το Κολέγιο των Επιτρόπων και θα εγκριθεί στις 16 του μήνα από το EcoFin, παρατίθενται και μέτρα που περιλαμβάνει ήδη το ΠΣΑ (για μείωση μισθών, πάγωμα προσλήψεων κ.λπ.) και καλείται η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει κατά γράμμα. Επίσης, θα εγκριθεί ένα κείμενο συστάσεων για διαρθρωτικές αλλαγές, όπου θα προτείνονται σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό

Εσείς, τι μπορεί να σκέφτεστε;

Ποιον να πρωτοσκεφτούμε;

Το νέο Γαλλλικό ΜΙΝΙ από τη Σιτροέν

Μπορούν οι Γάλλοι να χτυπήσουν το ΜΙΝΙ με το Σιτροέν DS3;

Το νέο Σιτροέν DS3 φιλοδοξεί να γίνει το νέο ΜΙΝΙ της αγοράς. Ρίξτε μια ματιά στη γραμμή του

Γαλλική βολίδα Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 3,95 μ. και διατίθεται μόνο ως τρίθυρο

 Το πίσω μέρος κοφτό, αλλά κρύβει ένα καπό που χωρά 285 λίτρα αποσκευές

Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν

Ζωσμένος με εκρηκτικά παίνρει 16 ανθρώπους μαζί του στο θάνατο
 
φωτο:N-TV
Στην πόλη του Πακιστάν Καρ, ένας άνδρας, ζωσμένος με εκρηκτικά, προσπάθησε να πλησιάσει στα κυβερνητικά κτήρια. Στον καθιερωμένο έλεγχο, από τους ανθρώπους της φρουράς, έγινε και σωματική  έρευνα.Τότε έγινε η έκρηξη και μαζί με τους 16 νεκρούς τραυματίστηκαν κι άλλοι πάρα πολλοί.
Η περιοχή αυτή κατοικείται στην πλειψηφία από ισλαμιστές επαναστάτες. Το περιστατικό συνέβη μια μέρα μετά αφότου, οι δυνάμεις ασφαλείας  με αεροπορικές επιχειρήσεις σκότωσαν 24 ισλαμιστές αγωνιστές. Από το 2007 σκοτώθηκαν, εκατέρωθεν, από επιχειρήσεις των επαναστατών και των σωμάτων ασφαλείας περισσότερα από 2700 άνθρωποι.

Η Καγκελάριος Μέρκελ δεν τρέφει αυταπάτες


Ύστερα από τις πρώτες εκατό μέρες διακυβέρνησης
Σχεδόν εκατό μέρες κυβερνά η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον "κιτρινόμαυρο" συνασπισμό. 
Ο απολογισμός της δεν  είναι και πολύ θετικός, όπως η ίδια δηλώνει: "Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στην κυβερνητική περίοδο που αρχίσαμε". 
Αν και τα δυο αυτά κόμματα έχουν συγκυβερνήσει κατά το παρελθόν (με καγκελάριο τον Κολ και αντικαγκελάριο τον Γκένσερ), εντούτοις στη σημερινή συγκυβέρνηση υπάρχουν πολλές διαφορές  μεταξύ τους. Η καγκελάριος δεν έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της κυβέρνησης στις εκατό πρώτες μέρες και δηλώνει "Δεν τρέφω καμία αυταπάτη. Αυτό που θέλω να πω ότι για

Η πτώχευση της Ελλάδας, κίνδυνος για το ευρώ;

Ο απόηχος από το Νταβός
      Η Ελλάδα, η Ισλανδία και η Ρουμανία είναι τα "άτακτα"  και προβληματικά παιδιά της Ε. Ε., που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης και είναι η μεγάλη πρόκληση για όλους μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. "Θα πρέπει να αγωνιστούμε για τα επόμενα 5 με 8 χρόνια ώστε να τους βγάλουμε από την κρίση. Το δημόσιο χρέος αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο μπελά και τη μεγαλύτερη πρόκληση για όλους μας.
     Ανάλογα με το κράτος θα πρέπει να βάλουν όλες τις δυνάμεις τα υπόλοιπα κράτη για να σώσουν τα προαναφερόμενα κράτη, για να αποφύγουν μεγαλύτερους κινδύνους της Ε.Ε. και κυρίως να μη κινδυνεύσει το νόμισμα του ΕΥΡΩ.
     Πολλά κράτη έχουν βουνά από χρέη, γιατί  έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια για την αναζωογόνηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μετά από την κατάρρευσή  τους.