Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Όποιος δεν ξέρει τι καιρός περνά, το ρίχνει στο ... χαχανητό

Να ένας ... μεγάλος!!
 
Κι άλλος ένας πιο μεγάλος! 
 

Δεν ντρέπεστε;Γελάτε κύριοι της Ν.Δημοκρατίας;

Είναι να μην τα πάρεις στο κρανίο με τα χαχανίσματα;
Τα πήρε στο κρανίο πριν από λίγο στη βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας  από το βήμα και βλέποντας τους βουλευτές της Ν.Δ. να .. μην παίρνουν στα σοβαρά την τρομερά σοβαρή κατάσταση της Ελλάδας. Γελάτε; Δεν ντρέπεστε! ... τους είπε σε ψηλό τόνο. 
Στην προ ημερεσίας διάταξης  συζήτηση σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από αίτημα του κ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι βουλευτές της Ν.Δ. άρχισαν να χαχανίζουν, όταν ήρθε το σημείο που αναφέρθηκε στα χρήματα. "Δεν... ντρέπεστε! Γελάτε; Ναι, υπήρχαν λεφτά. Πού πήγαν; "
Κανείς από τους Έλληνες δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα στο Νταβός, όπου τον πήραν "σβάρνα" οι άλλοι Ευρωπαίοι και μιλούσαν για διαφερετικά DNA και άλλες  "δικές" τους διαπιστώσεις. Όλα αυτά βέβαια σε σοβαρό ύφος. Ύστερα έχεις και τους βουλευτές να χαχανίζουν! Πλάκα κάνουν; Δεν κατάλαβαν ακόμα σε πόσο δεινή οικονομική θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Και λίγα τους είπε ο Παπανδρέου!

Από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  


Η αλητεία των Ελληνικών τραπεζών είναι σε όλους μας γνωστή.
Από που να ξεκινήσει κανείς και τι να πει:
Έχουμε από τις υψηλότερες, για να μην πω την υψηλότερη, διαφορά στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων.
Οι τράπεζες εξακολουθούν παράνομα να παίρνουν προμήθειες για διάφορες συναλλαγές (π.χ. κατάθεση σε λογαριασμού τρίτου)...
Εξακολουθούν να εφαρμόζουν παράνομα έξοδα φακέλλου στη χορήγηση δανείων.
Στις δόσεις των δανείων πληρώνεις, δυσανάλογα τοκοχρεολύσια και απόσβεση δανείου στα πρώτα χρόνια προκειμένου η πρόωρη εξόφληση του δανείου να είναι εντελώς ασύμφορη αφού στην ουσία έχεις πληρώσει σχεδόν το σύνολο των τόκων τα πρώτα χρόνια και έχεις εξοφλήσει ελάχιστο ποσό του κεφαλαίου.

Η Ελλάδα υπό Ευρωπαϊκή Επιτήρηση

Πριν από λίγο στο Γερ. πρακ. Ειδήσεων για την Ελλάδα: Επικείμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Αν δεν καταφέρουν να μας τρελάνουν οι Ευρωπαίοι με τις συχνές και πυκνές αρνητικές δηλώσεις για τα Οικονομικά της Ελλάδας, θα τρελαθούμε μόνοι μας. Ποιον και τι  να πιστέψουμε τελικά;  Τη μια μέρα είναι όλοι ικανοποιημένοι με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, την άλλη δεν αρκούν και ανεβαίνουν τα επιτόκια, την άλλη θα μάς στείλουν ιδιαίτερη βοήθεια και την επομένη θα μας ... που πώς πρέπει να ξοδεύουμε και να εισπράττουμε τα εισόδήματά μας.  Με το δίκιο του μετά ο κάθε φορολογούμενος αμφισβητεί κάθε είδηση που διαβάζει ή ακούει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει την  Ελλάδα ξανά σε επιτήρηση. Αυτό δεν είναι νέο. Πάντα ήμασταν στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων, αποό τότε που τους παίξαμε την ιστορία με το λύκο στα πρόβατα. Δεν μας πιστεύει κανείς πλέον, ακόμα κι αν δουν να ματώνουμε. Ακόμα και το αίμα θα το χαρακτηρίσουν ... κέτσαπ.  Η Κυβέρνηση των Αθηνών σχεδιάζει δραστικά μέτρα περικοπής δαπανών.  Το ακούσαμε πάλι πριν από λίγο στη βουλή.  Σε ολόκληρη τη χώρα μεγαλώνει η δυσαρέσκεια. Όλοι απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις! Είναι κάτι συνηθισμένο για τους Έλληνες, αλλά τώρα μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Οι τελωνειακοί και εφοριακοί υπάλληλοι, οι πιο καλοπληρωμένοι στο δημόσιο τομέα, έκαναν ήδη την αρχή με τις απειλές τους.

Καταργούνται τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου!

 Κίνδυνος να μη συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά και τρεις σχολές ΤΕΙ Ηπείρου

Η καθυστέρηση ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής  φέρνει πίσω την  ίδρυση του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα (παρά τις επιμονές του Πρύτανη, που αναφέρουμε σε άλλο άρθρο) και παρουσιάζονται κι άλλα προβλήματα λειτουργίας Σχολών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εκτός από την αρχιτεκτονική σχολή, η αναβολή της λειτουργίας της οποίας, θα φέρει πίσω και την ίδρυση του πολυτεχνείου στα Γιάννινα, το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου. Πρόκειται για τα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Ηλεκτρονικής και Οπτικής Οπτομετρίας, με δύο απ' αυτά να πρόκειται να λειτουργήσουν στην Άρτα και το άλλο στην Ηγουμενίτσα. Ο λόγος για τον οποίο τα τμήματα αυτά δε θα συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, είναι ο ίδιος. Η απουσία δηλαδή των κτιρίων που θα τα στεγάσουν.

«Πράσινο φως» από Αλμούνια στην Ελλάδα

“Φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο το Πρόγραμμα Σταθερότητας”

«Φιλόδοξα, πλην ... επιτεύξιμα» χαρακτήρισε τα προβλεπόμενα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη ριζική μεταρρύθμιση της οικονομίας μας και την κατά το δυνατόν γρηγορότερη δημοσιονομική προσαρμογή ο απερχόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος για τα Οικονομικά Χοακίν Αλμούνια.
Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για περικοπές δημόσιων δαπανών είναι φιλόδοξα και αντιμετωπίζουν ορισμένους κινδύνους, αλλά είναι δυνατή η εφαρμογή τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εγκρίνει πλήρως, ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Θεμάτων Χοακίν Αλμούνια.

Υποδομές και διδακτικό προσωπικό τρώνε την αρχιτεκτονική

Γράφει ο: Αλέξανδρος Θεμελής        Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δεν θα βρίσκεται στο φετινό μηχανογραφικό, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθεί ούτε του χρόνου.
Πανέτοιμο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιμένει ο Πρύτανης

Όνειρο θα παραμείνει, τουλάχιστον για φέτος, η λειτουργία της αρχιτεκτονικής σχολής στα Γιάννινα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσανατολίζεται στο να μην εντάξει το νέο τμήμα στις υπό επιλογή σχολές του μηχανογραφικού δελτίου. Αιτία, όπως λέει η Κυβέρνηση, είναι η απουσία των κατάλληλων κτιριακών υποδομών αλλά και η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, δύο προϋποθέσεις που ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωάννης Γεροθανάσης με δηλώσεις του, θεωρεί ότι πληρούνται, επαναλαμβάνοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να δεχτεί από φέτος φοιτητές για τη σχολή της αρχιτεκτονικής.
 Ούτε του χρόνου η αρχιτεκτονική
Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως αναμένονται για λίγες ημέρες ακόμη οι προτάσεις των ιδρυμάτων και, εάν δεν είναι επαρκείς οι υποδομές τους, τα τμήματα αυτά δεν θα λειτουργήσουν.
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε η αρχιτεκτονική σχολή στα Γιάννινα δε θα συμπεριληφθεί ούτε του χρόνου στο μηχανογραφικό δελτίο, αφού ο ίδιος ο Πρύτανης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της αρχιτεκτονικής σχολής τον περασμένο Οκτώβριο, είχε παραδεχτεί ότι το κτίριο που θα στεγάσει το νέο τμήμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
Στην ίδια συνέντευξη όμως ο κ. Γεροθανάσης είχε τονίσει ότι επιδίωξη του Πανεπιστημίου θα είναι η λειτουργία της αρχιτεκτονικής σχολής να ξεκινήσει άμεσα, αφού, όπως είπε, η πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που υπάρχει στην Ελλάδα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που θα προκληθούν από την ύπαρξη μιας ακόμα σχολής στο χώρο της, με τις υπάρχουσες κτιριακές δομές της.
Το Υπουργείο όμως δε φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη αυτή και ουσιαστικά ζητά να υπάρχουν ήδη οι κτιριακές υποδομές έτοιμες πριν ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία της αρχιτεκτονικής.

Φτώχεια στο γερμανικό πρωτάθλημα!!!

Οι αγορές του χειμώνα δεν ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια ευρώ
 
Το καλοκαίρι, όλες οι γερμανικές ομάδες μαζί, παρά του ό,τι είχαν αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές, διέθεσαν άλλα 221,75 εκατομμύρια ευρώ για αγορά "νέων" παιχτών παγκόσμιας εμβέλειας. Στη χειμερινή περίοδο που μόλις έκλεισε, όλες μαζί, διέθεσαν ΜΟΝΟ 13 εκατ. ευρώ,  για να αγοράσουν 38 παίχτες!!!.  Αυτά είναι 7 εκατ. λιγότερα από εκείνα που διέθεσαν οι 18 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ένα χρόνο πριν.  
Αυτό σημαίνει δυο πράγματα:΄Η οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές και δε χρειάζονται ενίσχυση ή ότι τα χρήματα λιγόστεψαν και η παγκόσμια οικονομική κρίση αγγίζει και το αγαπημένο άθλημα των Γερμανών και όχι μόνο. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι το δεύτερο, γιατί ποτέ μια ομάδα δεν μπορεί να πει ότι έχει τους καλύτερους παίχτες. Το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο!

Σάλος για τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων στη Γερμανία

Ψάχνουν να μάθουν αν είναι αληθινά τα στοιχεία με τα προσωπικά δεδομένα


Η Μέρκελ θέλει να αγοράσει τα προσωπικά δεδομένα των φοφυγάδων

Είναι αποφασισμένη να προβεί στην "αγορά" των στοιχείων

 
Το  έχουμε ξαναγράψει και ξαναπεί ότι αυτή η "ιστορία"με την αγοραπωλησία των προσωπικών δεδομένων, που περιλαμβάνονται στο δισκάκι που πρόσφερε κάποιος "επαγγελματίας" του κρυφού κόσμου στη γερμανική κυβέρνηση  αντί του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, μπορεί να βγάλει σκάνδαλο. Χτες είχαμε τη διαμάχη μεταξύ των πολιτικών ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ της αγοράς και σήμερα έχουμε την απόφαση της Καγκελαρίου.  Έδωσε το πράσινο φως για την αγορά των στοιχείων. Ως γνωστό πρόξειται για τα στοιχεία 1500 Γερμανών που έχουν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία και ξέφεύγουν έτσι τη νόμιμη φορολογία. 
Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί το δισκάκι με τα στοιχεία και να αγοραστεί, αν τα στοιχεία αυτά είναι έτσι όπως προσφέρθηκαν και για μας έχουν την αξία που τους αποδίδουμε, πρέπει να τα αποκτήσουμε οπωσδήποτε!  δήλωσε σήμερα.

Εν αναμονή ανακοινώσεων

Λέτε να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις;


Έχουν ένα παντοδύναμο όπλο......

Από το  COBRA-ARGOS   
«Μαύρη λίστα» με γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους που στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζουν είτε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα είτε πολύ υψηλές δαπάνες, προκειμένου να μειώσουν τα καθαρά τους κέρδη, έχει ετοιμάσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ), το πρώην ΣΔΟΕ.

Βρήκαν πάλι τα σαίνια του Υπουργείου Οικονομικών αυτούς που φοροδιαφεύγουν.Τους επιστήμονες και τους τεχνικράτες.
Φυσικά ούτε λόγος για τις μεγάλες εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα.....Εύκολο είναι να βάλεις χέρι εκεί;
Εμείς απλά να πληροφορήσουμε τα σαίνια,ότι μπορεί οι απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες οι τεχνοκράτες και οι επιστήμονες να μην έχουν τις "πλάτες" των μεγάλων συμφερόντων αλλά έχουν ένα πολύ χρήσιμο και παντοδύναμο όπλο τη ΓΝΩΣΗ
Μπορούν παράδειγμα οι δικηγόροι να βρουν το τρόπο,οι μηχανικοί να φτιάξουν ένα ωραίο 2x3,οι γιατροί να βεβαιώσουν το θάνατο και μετά θα μαζευτούμε όλοι μαζί να πάμε στο συμβολαιογράφο να ανοίξουμε τη διαθήκη του "συγχωρεμένου" ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε και "έκλεψε"τη ψήφο του Ελληνικού λαού,με το ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΜΑ του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".

Ο Σουμάχερ παρουσιάζει το καινούριο "ασημένιο βέλος"

Έτοιμοι   για τους αγώνες

Δεν είναι μόνο το ό,τι το  παρουσιάζει ο παγκόσμιος πρωταθητής το καινούριο "ασημένιο βέλος" της Μερσεντές, αλλά είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία φτιάχνει  τη ΒΟΛΙΔΑ  ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ μέσα στο εργοστάσιό της, ύστερα από 55 χρόνια.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής χαμογελούσε ικανοποιημένος στις κάμερες που τον περιτριγύριζαν και απολάμβανε την "παράσταση"παρουσίασης του νέου αυτοκινήτου.  Μόλις οι μηχανικοί το "έσυραν" στη ράμπα, ο Σουμάχερ στάθηκε δίπλα του, μαζί με το συνάδελφό του Νίκο Ρόσμπεργ, για τις απαραίτητες φωτογραφίες και το στούντιο άστραφτε από τα φλας.

Εξαίρεση για ενοικιαζόμενα

Η εξαίρεση των κατοικιών που προσφέρονται για ενοικίαση από την υποχρέωση έκδοσης «ενεργειακής ταυτότητας» είναι μία από τις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον Φεβρουάριο η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μαζί με το πακέτο των μέτρων που στοχεύει στη μείωση της σπατάλης ενέργειας στον οικιακό τομέα, ο οποίος στη χώρα μας φτάνει στο 40%. Διατηρείται, πάντως, η υποχρέωση για όλες τις νέες οικοδομές, καθώς και για κτίρια άνω των 1.000 τετραγωνικών, για τα οποία εκδίδεται άδεια πλήρους ανακαίνισης.
«Επιλέξαμε να δώσουμε περίοδο χάριτος για τις ενοικιαζόμενες κατοικίες, που θα κυμαίνεται από ένα έως δύο το πολύ χρόνια, αποδεχόμενοι το αίτημα των ιδιοκτητών, αλλά και να οργανώσουμε καλύτερα τους ελέγχους», διευκρίνισε στην «Ε» η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που έχει την ευθύνη για το πρόγραμμα. Μας εξηγεί ότι σε δύο χρόνια η χώρα μας, που έχει ήδη καταδικαστεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί καθυστέρησε στη λήψη μέτρων, οφείλει να θέσει σε εφαρμογή τη νέα, πιο αυστηρή κοινοτική Οδηγία.
Χθες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά τον έλεγχο και τη δημιουργία του νέου σώματος των ενεργειακών επιθεωρητών, στην οποία πήραν μέρος με προτάσεις και παρατηρήσεις περίπου 2.500 πολίτες. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των τελικών διατάξεων, που προβλέπεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάρτιο.

Κατάσχεση 62 κιλών χασίς στη Λάρισα

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες "ανακαλύψεις"

 
 Το έχουμε συνηθίσει πια! Κάθε λίγο και λιγάκι, σε κάθε αστυνομικό δελτίο κυριαρχεί η είδηση για "ανακαλύψεις" ναρκωτικών σε κάθε χώρο που μπορεί να βάλει κανείς με το νου του. Από καπό αυτοκινήτων μέχρι παρατημένες αποθήκες σε "ξεχασμένα" χωριά και πάει λέγοντας. Σήμερ και πριν από λίγο αναφέρεται το αστυνομικό δελτίο σε "ανακάλυψη"  χασίς μέσα σε παρατημένο σχολείο!!! 62 κιλά χασίς βρήκαν οι αστυνομικές αρχές κρυμμένο σε παρατημένο σχολείο στο χωριό Μύρα της Λάρισας.

Λαθρεμπόριο παιδιών στην Αϊτή

 Το χάος στην Αϊτή συνεχίζεται κι επιδεινώνεται η κατάσταση για τα παιδιά
 
 Χτες έπαιζε σε όλες τις γερμανικές ειδήσεις:Κάτι δεν πάει καλά με τις "υιοθεσίες"στην Αϊτή. Κάτι παράνομο πρέπει να γίνεται στα παρασκήσια και πολλοί επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία, στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του 2010 κι επιδίδονται στο λαθρεμοπόριο παιδιών."Πληροφορηθήκαμε μέσω των ΜΜΕ ότι πολλά παιδιά εγκατέλειψαν τη χώρα, όμως καμιά άδεια αναχώρησης δεν εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευημερίας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η Ζαν-Μπερνάρ Πιέρ, διευθύντρια του οργανισμού αυτού που ανήκει στο υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας. Παραδέχθηκε ότι πολλλά παιδιά, των οποίων οι υιοθεσίες τους είχαν οριστικοποιηθεί ή επρόκειτο να οριστικοποιηθουν, πήραν άδειες για να φύγουν νόμιμα.

Πού να παρκάρει η Ελληνική Οικονομία;

 ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
 

Πριν αποφασίσετε ... φάτε λίγη ζάχαρη

 Η ζάχαρη κάνει τους ανθρώπους υπομονετικούς και λιγότερο παρορμητικούς!
Όποια ζάχαρη κι αν προτιμήσετε, θα σας κάνει καλό στις αποφάσεις σας!
Παλιότερα μάς έλεγαν ότι η ζάχαρη σκοτώνει. Τώρα πειράματα έδειξαν ότι η ζάχαρη μπορεί να είναι βοηθητική δύναμη ... στις αποφάσεις. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αύξηση του ζαγκχάρου στο αίμα κάνει τους ανθρώπους περισσότερο υπομονετικούς. Άρα αν πρόκειται να πάρετε σοβαρές αποφάσεις... να γλύκάνετε πρώτα το αίμα σας. Αυτή η ανακάλυψη έγινε στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Ντακότα από ψυχολόγους ερευνητές. Τα πειράματα έγιναν σε φοιτητές. "Είναι όπως με το φαγητό: όταν το ζάχαρο στο αίμα είναι υψηλό, τότε μπορεί κανείς να περιμένει πιο πολλή ώρα μέχρι να φάει", δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι συμπέραναν ότι το

Από πού ν΄αρχίσουμε και με ποιο σκοπό ...


Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Μετά το ναυάγιο της συνάντησης με την Κ.Μπατζελή… Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σε αναζήτηση  της λύσης του αγροτικού προβλήματος που εδώ και σχεδόν 20 μέρες έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση που ήδη έχει «σπαταλήσει» τις δύο ευκαιρίες που είχε.  
Μετά την αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βρει μία συμβιβαστική λύση και για τις δύο πλευρές στην πολύωρη συνάντηση της Παρασκευής, το λόγο τώρα έχουν οι λιγότερο διαλλακτικοί αγρότες της Θεσσαλίας, του Προμαχώνα και της Μακεδονίας οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν το Σάββατο τα εννέα τους αιτήματα.
Τα μπλόκα τα οποία συμμερίζονται τα εννέα  αυτά αιτήματα είναι: του Προμαχώνα (Σερρών), της Νίκαιας (Λάρισας), των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης), της Δοϊράνης (Κιλκίς), της Γαλάτιστας, της Νέας Τρίγλιας, της Ορμύλιας και των Καλυβιών (Χαλκιδικής), των Σερβίων (Κοζάνης), του Μελισσίου, της Κρύας Βρύσης και της Παραλίμνης Γιαννιτσών (Πέλλας), του Λιτοχώρου (Πιερίας), του Λούρου (Πρεβέζης), του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς (Έβρου), του Μαντούδιου (Εύβοια), της Κέρκυρας, των Χανιά, του Αιγίου και της Ερμίτσας Αιτωλοακαρνανίας.
Οι αγρότες  δήλωσαν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι θα ζητήσουν συνάντηση με την Υπουργό «όταν θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Τα καινούρια στατιστικά στοιχεία


“Κόψτε μισθούς και βάλτε νέους φόρους”

Τι θα μας ζητήσει η Κομισιόν                

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη                                             Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κρίσιμες και «σκληρές» αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αφού παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση του ίδιου του πρωθυπουργού στο Νταβός, οι Ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές μας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αμβλύνουν τις πιέσεις προς τη χώρα μας για άμεση λήψη έκτακτων μέτρων προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης κάλυψης της δημοσιονομικής μας «μαύρης τρύπας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ – με πρώτους και πάλι τους Financial Times που ανήρτησαν σχετικό κείμενο στην ηλεκτρονική τους σελίδα – τις επόμενες ημέρες και δη στο διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να περικόψει τους μισθούς στο Δημόσιο, να καταστήσει αποτελεσματικότερο το σύστημα συλλογής φόρων και να αλλάζει άρδην το ίδιο το στάτους κβο στο Δημόσιο Τομέα!  

Σύγκριση εξι αυτοκινήτων 4 επί 4Έξι γνωστά αυτοκίνητα (4Χ4) δίπλα δίπλα στο χιόνι  για να συγκρίνετε
 


Λίγο πριν ξεκινήσουν για το τεστ από αριστερα: Audi TT RS, Porsche 911 Turbo, Lamborghini Gallardo Spyder, Mitsubishi Lancer Evo, Nissan GT-R und Subaru WRX STi


Το Μιτσουμπίσι χρειάζεται 8,6"για να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα. Η απόσταση φρεναρίσματος, με αυτή την ταχύτητα, είναι 100, 8 μέτρα. Είναι τετρακύλινδρο και βενζινοκίνητο με 295 άλογα.


Το Σουμπαρού Impreza WRX STi έχει μηχανή των 2.500 κυβικών εκατοστών, 300 άλογα και χρειάζεται 8,8"για  τα εκατό. Για να σταματήσει με αυτή την ταχύτητα χρειάζεται 96,1 μέτρα.

Τι κάνει κακό στο συκώτι μας;

Το αλκοόλ, η ηπατίτιδα και τα λιπαρά είναι αυτά που βλάπτουν περισσότερο το συκώτι
 
φωτο Bildzeitung
Όποιος έχει πρόβλημα με το συκώτι του, υποφέρει κατ αρχήν από την υποψία των άλλων ότι είναι αλκοολικός. Συνδυάζουμε, χωρίς να το πολυεξετάσουμε, την ηπατίτιδα με τον αλκοολισμό. 
Τι πρέπει να κάνουμε για να μην βλάψουμε το συκώτι και τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας;
Οι ειδικοί εξηγούν:
Μια γενική συνταγή για όλους είναι αδύνατο να προταθεί με λίγα λόγια, είναι ατομική υπόθεση του καθενός μας, λέει ο καθηγητής Μαν: Εκτός από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και την αποφυγή των λιπαρών και της παχυσαρκίας του σώματος, να παίρνουμε και να καταναλώνουμε  όσο το δυνατόν λιγότερα φάρμακα. Η μεγάλη κατανάλωση φαρμάκων περνά υποχρεωτικά από το συκώτι και το επηρεάζει αρνητικά. Έτσι για παράδειγμα το  παυσίπονο Acetominaphen βλάπτει το συκώτι, αν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Επιπλέον μια καλή άμυνα κατά των λοιμώξεων ηπατίτιδας, είναι πολύ σημαντική.
.

Οι ΗΠΑ είναι χρεωμένες μέχρι το ...λαιμό

 Προοπτικές για τον προϋπολογισμό του 2011
 
φωτο Ν24
Το σχέδιο προϋπολογισμού που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζει ένα έλλειμμα της τάξης των 1,6 τρις. δολλαρών.  Ποτέ δεν ήταν σε αυτό το ύψος στην ιστορία των Ηνωμένων Πιλιτειών Αμερικής.
Το σχέδιο αυτό που θα υποβάλει η κυβέρνηση του Ομπάμα στο Κογκρέσο,  εμφανίζει μεγαλύτερες δαπάνες κατά 1.3 τρις  δολλάρια. Στον παρόντα προϋπολογισμό, που λήγει τον Οκτώβρη του 2010, το έλλειμμα ανεβαίνει, όπως προαναφέραμε,  στο 1,6 τρις δολλάρια. Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2011 έχει ένα μέγεθος των 3.8 τρις δολλαρίων και το δημόσιο έλλειμμα, για τα επόμενα 10 χρόνια, υπολογίζεται ότι  θα είναι του ύψους των 4,5 % του εγχωρίου ακαθαρίστου εισοδήματος.

Πέντε χρόνια ζωής στον ΑΡΗ!!!

 Κανείς δεν το πίστευε να κρατήσει τόσο πολύ!
΄Οταν το 2004  εκτοξεύτηκαν από τη ΝΑΣΑ οι δύο ανιχνευτές, Spirit kai Oppurtunity, με αποστολή τον πλανήτη  ΑΡΗ   και "πάτησαν"ομαλά στο έδαφός του, κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η αποστολή θα είχε ζωή μεγαλύτερη των έξι μηνών. Κι όμως όλοι διαψεύσθηκαν, αφού έκλεισαν αισίως μια πενταετία κι έστειλαν στη γη πάνω από 100.000 φωτογραφίες, υψηλής ανάλυσης μάλιστα.  Αποστολή των ανιχνευτών ήταν η αναζήτηση νερού στον κόκκινο πλανήτη. Πάντως το ντοκιμαντέρ που  προβλήθηεκε αυτή την εβδομάδα από τον  τηλεοπτικό σταθμό Ν24 ήταν καταπλητκικό. Ενθουσίασε κι κείνους που δεν πιστεύουν σε ... τεχνολογικά θαύματα.