Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Δύο παράξενα ατυχήματα

Από το: I-DIADROMI 
Μια γυναίκα καθώς δοκίμαζε ένα παλτό για να αγοράσει έβαλε το χέρι της μέσα στη μια τσέπη. Ένιωσε ένα τσίμπημα στο δάχτυλό της και το τράβηξε έξω. Είδε ότι η πληγή είχε βγάλει λίγο αίμα, δεν ανησύχησε όμως γιατί σκέφτηκε ότι θα ήταν κάποια καρφίτσα που θα ξεχάστηκε μέσα. Την επόμενη μέρα μπήκε στην εντατική με έντονο πόνο στο λαιμό. Οι γιατροί διέγνωσαν δηλητηρίαση. Όταν εξετάσανε στη συνέχεια το παλτό, διαπίστωσαν ότι είχαν ράψει μέσα του ένα δηλητηριώδες φίδι. Το παλτό προερχόταν από μια ανατολίτικη χώρα. Η εταιρία ρούχων πλήρωσε την γυναίκα με μεγάλο ποσό για να μη γνωστοποιηθεί το θέμα. Η ιστορία όμως διαδόθηκε σαν μύθος.
periergi 

Αύριο Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010 η επανεκλογή του κ. Παπούλια!

Αύριο Τετάρτη η επανεκλογή του κ. Παπούλια!

Σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, αναμένεται να επανεκλεγεί ο νέος "παλιός"Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας..
Την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, για άλλα πέντε χρόνια, (υπερ)ψηφίζουν το πρωί της Τετάρτης, 3 Φλεβάρη 2010 τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.
 Ο κ. Παπούλιας αναμένεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος με 266 ψήφους, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.
Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ «παρόντες» θα ψηφίσουν -για συμβολικούς λόγους- οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ορκωμοσία του θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.
Ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών, εκλέχθηκε έκτος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, με ψήφους-ρεκόρ (279).
Είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που ανανεώνει τη θητεία του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ:Μια διαφορετική αντίληψη για την «Άλλη Ελλάδα»

  Του Αλέξη Μυρτάλη           Από το:ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Σεμνή και ταυτόχρονα δυναμική η παρουσία και δράση του Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα ο οποίος αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή του κινήματος στην περιοχή της Ηπείρου. Ο πολιτικός του λόγος άλλοτε υπερβατικός ενίοτε δε και αιρετικός και πάντως απόλυτα τεκμηριωμένος και θεσμικά δομημένος έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο του κομματικού ακροατηρίου του ΠΑΣΟΚ αλλά ολόκληρης της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας της Ηπείρου. Εξ αυτού του λόγου πολλοί είναι αυτοί που ήδη προδιαγράφουν εντυπωσιακή εξέλιξη για τον Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας που διέκοψε την λαμπρή σταδιοδρομία του στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων αποδεχόμενος την πρόσκληση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή του δικαιώθηκε απόλυτα από τους Θεσπρωτούς συμπατριώτες τους οι οποίοι τον ανάδειξαν Βουλευτή με μεγάλη διαφορά δίνοντας ταυτόχρονα στο ΠΑΣΟΚ μια από τις μεγαλύτερες

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Από το:FIMOTRO 


Ως «σχήμα οξύμωρο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το γεγονός ότι η πορεία της χώρας κρίνεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων, άνευ προηγουμένου, τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, επισημαίνοντας... ότι το άλμα του κόστους κρατικού δανεισμού είναι «εντελώς αδικαιολόγητο».
«Το επίπεδο των spreads των ελληνικών ομολόγων είναι εντελώς αδικαιολόγητο σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στο έλεος των δανειστών της, πρέπει να μπορεί να καθορίζει την δική της πορεία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση σημειώνοντας ότι ένα χρόνο μετά την κρίση οι κυβερνήσεις δεν έχουν πάρει τα μαθήματα που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να επικρατεί ακόμη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν προβάδισμα έναντι της πολιτικής. Και κατέληξε: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι οικονομικό αλλά και πολιτικό».

Ο ... εμπαθής κ. Αριστοφάνης

Έτσι για να μην Ξεχνιόμαστε! Aπό το LISTONPLACE
 
΄Οταν η "εμπάθεια" υπερτερεί
του "ταλέντου" τότε το αποτέλεσμα
είναι "ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ"!!!

Παρέμβαση του Βουλευτή Θανάση Οικονόμου για τον Νιτσιάκο και το Βιολογικό.

Από το γραφείο του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σάκη Οικονόμη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ" και με τη σύνδεση αυτής της Πτηνοτροφικής Επιχείρησης  με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού περιφέρειας Ιωαννίνων.


Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η περίπτωση της μη σύνδεσης της πτηνοτροφικής επιχείρησης με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού. Η συγκεκριμένη περίπτωση φέρνει στο προσκήνιο με κραυγαλέο τρόπο τον ρόλο των προσώπων που ασκούν τοπική εξουσία αποκαλύπτοντας συγχρόνως τις πιο άσχημες πλευρές της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Συγκεκριμένα, αναδεικνύει την επιεικώς πλημμελή λειτουργία της Νομαρχιακής αρχής και της ηγεσίας της όπως εκφράζεται από τον Νομάρχη κ. Α. Καχριμάνη και τον πρόεδρο του Ν.Σ κ. Κ. Πέτσιο.
Η Νομαρχιακή Αρχή ενώ γνώριζε ότι με δική της ευθύνη, η επιχείρηση δεν είχε συνδεθεί με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού διαβεβαίωνε ψευδώς τους πολίτες για το αντίθετο, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αδιαφορώντας για τα σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της επιχείρησης υπό αυτές τις συνθήκες. Η στάση της Νομαρχιακής Αρχής πλήττει και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά απαξιώνει στη συνείδηση των πολιτών και τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την έκδοση των σχετικών εγγράφων που αφορούν τη διάθεση αποβλήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε εντός είτε εκτός της Βιομηχανικής Περιοχής.
Την ώρα που η χώρα διέρχεται την πιο βαθειά κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας και έχει ανάγκη από την επίδειξη μέγιστης κοινωνικής ευθύνης απ’ όλους και ιδιαίτερα από τα πολιτικά πρόσωπα, η Νομαρχιακή αρχή, η επιχείρηση, αλλά και παράγοντες της διοίκησης, επιδεικνύουν προκλητική κοινωνική ανευθυνότητα στέλνοντας τα πιο καταστρεπτικά μηνύματα στους πολίτες.
Τέτοιες συμπεριφορές αποκαλύπτουν και το πραγματικό πρόσωπο, όσων με επιμέλεια οικοδομούν την εικόνα του «φίλου του λαού» και του προστάτη του περιβάλλοντος.
Οι πολίτες όμως διαθέτουν και νου και μνήμη.

Κοπή πίτας με ευχές για ίσες ευκαιρίες

Σύλλογος ΑμΕΑ Ν Πρέβεζας και ο Σύλλογος Γονέων κηδεμόνων 
και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
pita_ameaΜε την ευχή ο ερχομός του 2010 να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, έκοψαν την Κυριακή το πρωί τη βασιλόπιτα ο Σύλλογος ΑμΕΑ Ν Πρέβεζας και ο Σύλλογος Γονέων κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Στις προσδοκίες των μελών του Συλλόγου, σε όλα όσα έγιναν καθώς και στα σχέδια και τους οραματισμούς της διοίκησης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Φαρμάκης.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος Ηπείρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Λευτέρης Φλούδα μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν και τόνισε ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν με κοινούς αγώνες όλων των συλλόγων.
Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας αλλά και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Νομαρχίας Θεόδωρος Βέργος ως εκπρόσωπος του Νομάρχη ευχήθηκαν τη νέα χρονιά να κατοχυρωθούν περισσότερα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία και σημείωσαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες τους.
Ίσες ευκαιρίες
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα Άτομα με Ειδικές Αναπηρίες είναι αρκετά. Δεν στέκονται όμως η αφορμή για όλους αυτούς τους ανθρώπους να πάψουν να αγωνίζονται για την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων, όπως δεν αποτελούν εμπόδιο και για τα όνειρα τους. Για μια καλύτερη ζωή σαφώς με ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.
Η εκδήλωση των δύο συλλόγων διοργανώθηκε την Κυριακή στην αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς υπό την παρουσία πλήθος κόσμου, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και μελών όπου ευχήθηκαν η νέα χρονιά να φέρει υγεία και επίλυση των προβλημάτων.

Οι πιο ακριβοί παίχτες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

 Σήμερα σάς παρουσιάζουμε του πιο ακριβούς παίχτες που άλλαξαν πρόσφατα ομάδα


Χτες γράψαμε ότι έπεσε φτώχεια και στο γερμανικό ποδόσφαιρο με αφορμή τις μεταγραφές της χειμερινής περιόδου (διάβασε εδώ). 


Ο Ελβετός  Μάριο Γκαβράνοβιτς (20 ετών) ήρθε από την ΞΑΜΑΞ στη ΣΑΛΚΕ 04 αντί 250.000 ευρώΟ  Σλοβάκος Γιαν Ντούριτσα (28 χρονών) ήρθε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΑΝΝΟΒΕΡΟ 96 με 300.000 ευρώ


 Ο  Σέρβος Ζόραν Τόσιτς (22 ετών) ήρθε από τη Μάντσεστερ στην Κολωνία αντί του ποσού των 500.000 ευρώ.

Ξεκινά η δίκη για την πτώση του Κονκόρντ

Ύστερα από δέκα χρόνια, έρχεται στο προσκήνιο η τραγωδία με το Κονκόρντ
Το τεχνολογικό θαύμα της αεροναυπηγικής  ήταν η "Βασίλισσα των αιθέρων", όπως έλεγαν το Κονκορντ, για αρκετά χρόνια. Το Κονκόρντ ήταν το πιο γρήγορο μεταφορικό μέσο και θα εκτελούσε για τελευτάια φορά τον Ιούλιο του 2000 τη διαδρομή Παρίσι - Νέα Υόρκη με 109 επιβάτες. Δυστυχώς αυτό ήταν και το τέλος μια εποχής Κονκόρντ. Έπεσε φλεγόμενο λίγα λεπτά πριν καλά καλά σηκωθεί κοντά στο αεροδόμιο, επάνω σε ένα ξενοδοχείο. Οι 97 από τους επιβάτες ήταν Γερμανοί.  Σήμερα ξεκινά η δίκη για την  ανεύρεση των αιτίων της πτώσης και των

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ
                             ... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ

Μπράβο στον Προεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, για την απόφασή του να ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών για τις εργασίες που θα προσφέρουν (ούτε λίγο ούτε πολύ 1,7 εκατομμύρια θα στοίχιζε αυτή η ιστορία). 
Αν ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια παραδείγματα από ψηλά,... θα ακολουθήσουμε κι εμείς από τα ... χαμηλά!

Εκτεταμένη κατάχρηση κοινωνικού επιδόματος στη Γερμανία

Για να μη λένε ότι μόνο οι Έλληνες κάνουν "κομπίνες" με το δημόσιο χρήμα!
 
Σε υπερβολικά μεγάλα νούμερα φτάνουν οι καταγγελίες για κατάχρηση του ειδικού κοινωνικού επιδόματος, με το οποίο επιχορηγούνται οι για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι στη Γερμανία.  Στις 165.000 μηνύσεις έφτασαν οι υπηρεσίες, εναντίον καταχραστών αυτού του δικαιώματος.  Για σκεφτείτε! 165.000 Γερμανοί θα πρέπει να εμφανιστούν στα δικαστήρια και να απολογηθούν για την ... κομπίνα τους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μη μάς ζαλίζουν ότι μόνο οι Έλληνες ξέρουν να τα "παίρνουν" παράνομα από το κράτος!

Ειδήσεις από τους Έλληνες στις ΗΠΑ

Το αντιγράφω όπως είναι στο: ΚΑΛΑΜΙBravo Dora-Μεγαλεία: Η Βουλή των Ελλήνων, με απόφαση του πρώην προέδρου της, θα τιμήσει αρχές Φεβρουαρίου τον εκδότη της ημερήσιας ''γεροντοκόρης'' του γκέττο μας, ''γιά την μεγάλη της προσφορά στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό''. Λέτε επειδή ''ενημερώνει αντικειμενικά''; Ευχόμαστε και σε $ανώτερα$...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ 
ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ 
ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΡΙ ΛΕΙΡΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΟΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
kapistri.blogspot.com

ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 

Ένα νέο blog!

Επαιζε πιάνο σε εμπορικό κέντρο επί 103 ώρες

Από το The news bus Ο πολωνός πιανίστας Ρομουάλντ Κοπέρσκι κατέγραψε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ παίζοντας πιάνο επί 103 ώρες και 8 δευτερόλεπτα σε εμπορικό κέντρο του Γκντάνσκ, μετέδωσε το πολωνικό ραδιόφωνο. "Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, κανένα μαρτύριο δεν είναι σκληρότερο από το να μην μπορείς να κοιμηθείς αρκετά" δήλωσε ο Κοπέρσκι στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΡΑΡ μετά το μαραθώνιο κονσέρτο του στη βόρεια Πολωνία.
Ο πιανίστας είχε δικαίωμα να κάνει διάλειμμα πέντε λεπτών όταν είχε παίξει επί μια ώρα, σύμφωνα με τους κανόνες των Ρεκόρ Γκίνες. Ο πιανίστας

Πού χαλάμε τα λεφτά μας;

Όλοι έχουν τις απορίες τους !!!


Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ,  ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2/2010
   Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική  οργάνωση των  Ηπειρωτών που έχει στην δύναμή της  400 οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική  πολιτιστική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»  την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.30  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
    Η εκδήλωση την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ηπειρωτική Α’ βάθμια  και Β’ βάθμια  αυτοδιοίκηση, φέτος είναι αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Στέγη.
    Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την χώρα συμμετέχουν στην εκδήλωση και αποτελούνται κυρίως από νέους και παιδιά, Hπειρωτόπουλα, μαζί με σολίστες της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής, που θα συνοδεύσουν κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές και παρουσιάζουν ένα τρίωρο υπερθέαμα, που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
    Αναμένεται  η προσέλευση των συμπατριωτών μας  και φίλων της Ηπείρου να ξεπεράσει  κάθε προηγούμενο κατακλύζοντας  για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Σταδίου.
    Με  την ευκαιρία της εκδήλωσης θα επιβραβευθούν ηπειρωτικοί φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους.
    Το  πρόγραμμα θα παρουσιάσουν  οι Δημοσιογράφοι Γιώργος Αμυράς και Μαρίνα Τζόκα.
    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
    Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ 

Τετ α τετ αρχηγών για νέες θυσίες

Στη μέγγενη οι μισθοί και φωτιά στα καύσιμα - διάγγελμα από τον Γ. Παπανδρέου 
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος                        Από  ΤΑ ΝΕΑ

 Ώρα μηδέν για τη λήψη σκληρών μέτρων για την κυβέρνηση. Ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο τεστ του Προγράμματος Σταθερότητας στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση θέτει στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τα σκληρά μέτρα που απαιτεί η Κομισιόν και δίνοντας δραματικό τόνο στις εξελίξεις, καλεί σήμερα εκτάκτως τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις για διαβουλεύσεις. 
Προαναγγέλλεται επίσης ότι ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, ίσως και απόψε, με διάγγελμα. 
Ηπρόσκληση που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης έγινε ασμένως αποδεκτή, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα είναι το ίδιο εύκολη και η συναίνεση που θα ζητήσει στα μέτρα που προτίθεται να λάβει. Με εξαίρεση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, που δημοσίως από το βήμα της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί έως αρνητικοί, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση που αντιμετώπισε στο Νταβός, αλλά και για τα σημερινά δεδομένα όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύεται ότι θα τους ενημερώσει και για τις περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την «εξειδίκευση» των μέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.  

Σε τι χρώμα βγαίνει;

Από το  MOLEMOU, ΓΕΛΑΤΕ 


Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα:
- "Γεια σας, έχετε σημαίες", λέει στον υπάλληλο.
- "Βεβαίως, κυρία μου, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε..."
- "Μια ελληνική σημαία θα ήθελα... Σε τι χρώμα βγαίνει;"
- "Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!"
- "Ωραία, δώστε μου τότε μια... Γαλάζια!"

Πού πήγαν τόσα λεφτά;

ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ 55 ΔΙΣ;


Πού είναι ο Καραμανλής;

 Να, πώς μεγαλώνει το δημόσιο χρέος!

Από τα στοιχεία που ακούσαμε χτες κράτησα ένα νούμερο: 55 δισεκατομμύρια ευρώ πέσαμε έξω πέρυσι στον προϋπολογισμό. Μετά άρχισαν να μαγειρεύουν τα στοιχεία, για να τα στείλουν στην Ευρώπη, λες κι εκείνοι τρώνε ... σαλατικά. 
Βρε, Παπαθανασίου, πού πήγαν τόσα λεφτά; Τι ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ κάνατε στο "κρυφο" σχολείο της Νέας Δημοκρατίας; 
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, πού είναι; Έχασε τη λαλιά του; Γιατί δε λέει ούτε κουβέντα εδώ και κάτι μήνες; 
Δεν έχει ή δε θέλει να μας πει τίποτε; 
Καλά έλεγε ο Γιώργος: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Γελάμε, όταν ακούμε αυτή τη φράση, αλλά ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!

Οδυνηρό “plan B” αν δεν εκτελεστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας

“Άρωμα” παραπομπής σε εξεταστικές για τα δημοσιονομικά χάλια
Του Κωστή Πλάντζου    Από το: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεγάλη αντεπίθεση στην Οικονομία. Το οικονομικό επιτελείο επιλέγει να ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα μέτωπα, για να ανακτήσει το έδαφος που έχασε –σε πολλά επίπεδα- μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες της διακυβέρνησης:
Την Δευτέρα έδωσε στη δημοσιότητα και ανήρτησε στο διαδίκτυο το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής που συνέστησε για την «καταγραφή» στα δημόσια οικονομικά. Το πόρισμα έχει έντονο άρωμα πολιτικών ευθυνών και παραπομπών αφού ξεκάθαρα θέτει θέμα αξιοπιστίας και πολιτικών παρεμβάσεων όχι μόνο στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αλλά και στην «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –ακόμα όμως και στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Στα χνάρια των διαπιστώσεων που ανακοίνωσε η Eurostat προ δεκαημέρου, διαπιστώνει στρέβλωση των δημοσιονομικών στοιχείων, αλλοίωση του ύψους της «άσπρης τρύπας» των ασφαλιστικών ταμείων και, γενικότερα, περιγράφει ένα σύστημα παραγωγής παραποιημένων «κατά το δοκούν» στατιστικών στοιχείων που λειτούργησε από το 2004 –ενδεχομένως διότι η έρευνα δεν επεκτάθηκε σε προηγούμενα χρόνια που αφορούσε η «Απογραφή» της Νέας Δημοκρατίας και για τα οποία η Eurostat έχει θέσει και τελεσίδικα πλέον τη «σφραγίδα» της.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ακόμα σε διαμάχη για το δισκάκι με τα στοιχεία

 Από νομικής πλευράς είναι γκρίζα η ζώνη αγοραπωλησίας
 
φωτο Ν24
Επειδή η υπόθεση της αγοραπωλησίας  είναι σε γκρίζα ζώνη από νομικής πλευράς, δεν συμφωνούν όλοι για την αγορά των στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των φοροφυγάδων. 
Χτες η καγκελάριος υποσχέθηκε να δώσει το πράσινο φως για την αγορά των στοιχείων (διάβασε κι αυτό). 
Σήμερα, πριν από λίγο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, υποσχέθηκε την αγορά των στοιχείων. Άλλα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού εκδηλώνουν  ενδοιασμούς,  γιατί από νομικής πλευράς η περίπτωση είναι σε γκρίζα ζώνη. Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δε χρειάζεται να πάρουμε βεβιασμένες αποφάσεις. Θα προχωρήσουμε στην απόκτηση των στοιχείων και το αποφασίσαμε με την καγκελάριο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Τάτοιες υποθέσεις δε χρειάζονται βιασύνη, αλλά ορθολογική προσέγγιση.

Μια λούτσα (ποτίστρα για τα ζώα)!

Από τα πιο παράξενα που έχω δει. Το βρήκα στην εφημερίδα: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τι γυρεύει μια περίφραξη στη μέση του πάλλευκου τοπίου; Δεν πρόκειται ασφαλώς για κάποιο κήπο ή για κάποια χειμερινή καλλιέργεια. Μια λούτσα (ποτίστρα για τα ζώα) είναι στο βουνό με τα πολυάριθμα πέτρινα δάση και τους ανεπανάληπτους πέτρινους κρατήρες. Καταμεσής του Στούρου, ανάμεσα στο Μονοδέντρι και τον Ελαφότοπο, το μονότονο και πάντα υπέροχο λευκό του χιονιού «σπάει» η περίφραξη, που περιμένει υπομονετικά τους κτηνοτρόφους να ανηφορίσουν στα βουνά μαζί με τα κοπάδια τους. Και, όπως βλέπετε, σε «συνεργασία» με τη φύση, φροντίζει από τώρα να ανταμείψει τους νέους επισκέπτες της περιοχής.

Σύγκριση δύο αυτοκινήτων υψηλής τάξης

Μεγαλύτερη πολυτέλεια, περισσότερη λεπτομέρεια στις νέες τεχνικές! ΄Ετσι εμφανίζεται το νέο πολυτελές  ΑΟΥΝΤΙ 8, το οποίο πήρε και σε ...μήκος. Μπορεί να συναγωνιστεί το ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ της κατηγορίας S; 
Εδώ μια μικρή σύγκριση του σχεδίου και των τεχνικών δεδομένων:
Το νέο ΑΟΥΝΤΙ 8 παρουσιάζεται με  νέα "μούρη" και διεκδικεί τα πρωτεία από τη ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ S

Και η πολυτελής ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ; Πάντα γοητευτική και τόσο ... άνετη όσο ποτέ άλλοτε.

Σκιές από τη συμπεριφορά του Σουμάχερ

Ο Μπαρικέλο συμβουλεύει το Νίκο Ρόσμπεργκ να φύγει!
 
φωτο Ν24
Ο παλιός καλός συνάδερφος του Σουμάχερ, Ρούμπενς Βπαρικέλο, συμβουλεύει το Νίκο Ρόσμπεργκ να φύγει από την ομάδα που είναι τώρα (στη Μερσεντές μαζί με τον Σουμάχερ), όσο το δυνατόν γρογορὀτερα. Αυτή η συμβουλή του Μπαρικέλο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του πρώην συναδέρφου του, Μίχαελ Σουμάχερ, γιατί, όπως ισχυρίζεται, ο Νίκο θα χαθεί στη σκιά του Σουμάχερ και θα σβήσει η καριέρα του πριν καλά καλά το καταλάβει.   Αν θέλει να έχει επιτυχίες στο επάγγελμα που διάλλεξε, θα πρέπει να είναι μακριά (πάντως όχι μαζί) από το Μιχαέλ Σουμάχερ.  "Φύγε αμέσως" τον συμβούλεψε .
Για να το λέει ο Μπαρικέλο, κάτι θα ξέρει περισσότερο από όλους μας.