Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Αναμένεται μεγάλος ... συνωστισμός στο Βανκούβερ

Στους χειμερινούς Ολυμπικαούς Αγώνες οι ιερόδουλες αναμένουν συνωστισμό πελατών
 
φωτο Ν24
Δεν είναι σίγουρες, οι ιερόδουλες,  ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο συνωστισμό των πελατών, που αναμένεται, κατά τη διάρκεια των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά. Ήδη από τώρα κάνουν σκέψεις οι εκεί εργαζόμενες, αν θα πρέπει ήδη να κάνουν νέους διορισμούς ιερόδουλων για να εξυπηρετήσουν τους πολλούς πελάτες που αναμένονται. Φοβούνται ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Από παλιές εμπειρίες σε τέτοιες διοργανώσεις παρατηρείται συνωστισμός στους οίκους "ελαφρών ηθών" ή αλλιώς "οίκους ανοχής".  Για να μπορούν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες των πελατών, πρέπει να επεκτείνουν το  ωράριο λειτουργίας και να προσλάβουν οπωσδήποτε συμπληρωματικό προσωπικό.   Δεν υπάρχει ανεργία στο επάγγελμα αυτό!

Θύμα των διεθνών κερδοσκόπων η Ελλάδα

Στον απόηχο των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα
 
φωτο Euronews
Η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της θύμα των διεθνών κερδοσκόπων. Αυτό ισχυρίστηκε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου, γράφει σήμερα η ιστοσίδα των  Ευρωειδήσεων (EURONIEWS). Η Ελλάδα, διαπιστώνει ο δημοσιογράφος της έκθεσης αυτής, είναι το ασθενέστερο από τα 16 μέλη -κράτη της Ευρωζώνης με ρεκόρ δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι μόνο για τον ευατό της δύσκολη κι επικίνδυνη, αλλά απειλεί και την Ευρωζώνη με το κοινό νόμισμα, το ευρώ.  Ο Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει την  ευθύνη για αυτή την οικονομική κατάσταση ή καλύτερα η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι όμως σίγουρο ότι δεν είμαστε εμείς μόνο, ως Έλληνες, εκτεθειμένοι στις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Ορισμένοι στοιχηματίζουν για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και άλλοι στοιχηματίζουν στο Ευρωνόμισμα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Οι διεθνείς κερδοσκόποι είναι πάντα κερδισμένοι!

Ο Χέλμουτ ΚΟΛ στο νοσοκομείο

Ο παλιός και μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμου Κολ, στο νοσοκομείο
Σίγουρα θα τον θυμούνται πολλοί τον παλιό Γερμανό Καγκλάριο, Χέλμουτ ΚΟΛ, που για περίπου 20 χρόνια καθόρθιζε την τύχη της Γερμανίας και της Ευρώπης. Μπήκε στο νοσοκομείο και του αφαιρέθηκε η χολή. Σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου, η υγεία του είναι φυσιολογική και ανάλογη με τη μετεγχειρητική κατάσταση.  Σήμερα ο Καγκελάριος είναι 79 χρονών και δεν μπλέκεται,  ενεργά,  πλέον με την πολιτική, παρόλο που διατηρεί το πολιτικό του γραφείο στο Βερολίνο. Η παραμονή του στο νοσοκομείο υπολογίζεται, εκτός απροόπτου για  μερικές, λίγες μέρες.

Τα πιο γρήγορα τρένα του κόσμου

Τα τρένα είναι τα πιο διαδεμένα μέσα μαζικής μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Πολλά κράτη έχουν επενδύσει στην ταχύτητά τους, για να κερδίσουν περισσότερους επιβάτες. Στην Ελλάδα, τι γίνεται;
Μια μικρή επιλογή από φωτογραφίες με λίγα από τα στοιχεία των τρένων με τη μεγαλύτερη ταχύτητα:

Εγκαταστάθηκε στην ΤΑΙΒΑΝ το 2007, σύμφωνα με το Ιαπωνικό πρότυπο. Πολύ σίγουρο και γρήγορο. Ταχύτητα 300 χλμ. την ώρα
Το ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ ΕΞΠΡΕΣ της Γερμανίας είανι από το 1991 στην κυκλοφορία κι έχει αναπτυχθεί η τρίτη γενιά του. Κινείται στο Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία και Ολλανδία. Αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 330 χλμ την ώρα.


Το ΕΞΠΡΕΣ της ΚΟΡΕΑΣ (Νότιας Κορέας) συνδέει στη Νότια Κορέα τις σπουδαιότερες  επαρχιακές πόλεις με την πρωτεύουσα ΣΕΟΥΛ. Ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2004 και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 352 χλμ.(συνήθως πάει μέχρι 300) την ώρα. Για μεγαλύτερες ταχύτητες (μέχρι 400 χλμ. την ώρα) είναι σχεδιασμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2011.

Η αλήθεια ... δεν κρύβεται!

Το βρήκα σε κάτι παλιά καρτποστάλ

Τον πάτο τον πιάσαμε. Προσοχή μην τρυπήσει

Γράφει ο: Θόδωρος Γαλανόπουλος   Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αυτό που βιώνει σήμερα η χωρά μας νομίζω ότι το καταλαβαίνουν οι πάντες.
Τρεις μήνες κυβέρνηση το Πασοκ και δεν ξέρει πού να βουλώσει τρύπες για να μην μπαίνουν τα νερά και πλημμυρίσει το σπίτι..
Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ φυσικά και ήξερε την κατάσταση που και αυτή είχε δημιουργήσει.
Απλά έψαχνε κάποιον τρόπο να την κοπανήσει έξυπνα και κάποιον πρόθυμο να δώσει το μαγαζί, ο οποίος θα πίστευε ότι θα τα βολέψει, μόνο με λίγο φτιασίδωμα.
Και βρήκε τον Γιώργη Παπανδρέου μαζί με όλους τους νέους που έβαλε στις υπουργικές θέσεις, και νομίζω μάλλον έχουν την αίσθηση τώρα ότι βρίσκονται μέσα σε αρένα και όχι με έναν, αλλά με πέντε - έξι ταύρους και δεν έχουν ούτε σουγιά για να αμυνθούν.
Ψεύτικα στοιχειά για την οικονομία και τα ελλείμματα, ψεύτικες απόγραφες, ψεύτικα ποσοστά ανεργίας, η Ευρώπη σε κρίση μαζί με το ευρώ και λόγω Ελλάδας και η κυβέρνηση σε δίλλημα.
Αν πάρει δραστικά μέτρα με μειώσεις μισθών και αυξήσεις σε ΦΠΑ και καύσιμα, πάει έκαψε στο ακέραιο τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αν δεν πάρει μετρά την πηρέ και την σήκωσε.
Και μέσα σε όλα αυτά, κάτι τροφαντοί αγροτοπατέρες να ζητάνε, εδώ και τώρα λεφτά που δεν υπάρχουν για να ανοίξουν τους δρόμους ...του πατέρα τους.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της έλαχε ο κλήρος να καθαρίσει το στάβλο και να τον κάνει χειρουργείο.
Οι πολίτες δε να αναρωτιούνται:
Πόσο χειρότερα να πάμε;
Υπάρχει χειρότερο;
Βεβαίως υπάρχει, και αυτό δεν είναι να δηλώσει η κυβέρνηση ότι χρεοκοπήσαμε, είναι να πει δεν τα βγάζω πέρα, δεν βοηθά κανένας, δεν θέλει κανένας να χάσει ούτε ένα ευρώ.
Τα παρατάω.

Η διαμάχη για την αγορά του "παράνομου υλικού" συνεχίζεται!

Μπορεί να νομιμοποιηθεί η αγορά "παράνομου υλικού";
 
φωτο BILD
Μεγάλο χάος επικρατεί στις απόψεις για την απόκτηση ή μη απόκτηση του υλικού (αγορά ή μη αποδοχή παράνομου αποδεικτικού υλικού) με τα στοιχεία των προσωπικών δεδομένων 1500 Γερμανών υπηκόων, οι οποίοι όπως φαίνεται διέπραξαν φορολογικά εγκλήματα (κρυφοί λογαριασμοί στην Ελβετία, χωρίς να υπόκεινται σε νόμιμη φορολογία). 
Οι Γερμανοί πολιτικοί το ρίχνουν στον κλήρο: Να τα αγοράσουμε ή να μην  τα αγοράσουμε; Ότι κάτσει δηλαδή. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, αν πρέπει να νομιμοποιηθεί μια παράνομη πράξη (υποκλοπή προσωπικών δεδομένων) και το παράνομο αυτό υλικό να χρησιμοποιηθεί ως

Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας σήμερα είναι από την εφημερίδα: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Χθες το μεσημέρι, μια από τις πολλές κλούβες των ΜΑΤ που βρέθηκαν στα Γιάννενα ελέω του αγώνα κυπέλλου του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στη γωνία Μιχαήλ Αγγέλου και Χριστοβασίλη. Εκεί, προσπαθώντας να κάνει μανούβρες καθώς δεν χωρούσε στο δρόμο και υπό… καθοδήγηση μάλιστα αστυνομικού, το λεωφορείο έπεσε πάνω στον κρουνό της πυροσβεστικής και μετά έγινε το… έλα να δεις. Το νερό σχημάτισε πίδακα που έφτασε τα τρία-τέσσερα μέτρα, τα αυτοκίνητα πήραν υπαίθριο ντους και το ρυάκι έφτασε μέχρι την αρχή της Τζαβέλλα.

Ο Κάρολος Παπούλιας επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Βουλή των Ελλήνων ανανέωσε τη θητεία του Προέδρου Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
 
φωτο: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Ο Κάρολος Παπούλιας θα είναι ξανά  στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Επανεκλέγη σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων  με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Θα ορκιστεί ενώπιον της Ολομελείας την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010. Υπερψηφίστηκε, όπως αναμένονταν, από σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Απουσίασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Σοφία Καλαντίδου.
Ο κ.Κάρολος Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους. Η πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε στις 11 το πρωί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

 

Το ΙΡΑΝ δοκιμάζει την εκτόξευση δορυφόρων

 Η Δύση είναι πολύ συγκρατημένη μπροστά στην επιχείρηση "δοκιμή"του ΙΡΑΝ
 
φωτο Ν24
 Ο Πρόεδρος του Ιράν, Αχμαντινετζάτ, έκανε χτες την έκπληξη με τη δήλωση ότι θα υποχωρήσει  στην πυρηνική διαμάχη με τη Διεθνή Κοινότητα. Σήμερα όμως, η χώρα του ανακοινώνει τη δοκιμή εκτόξευσης δορυφόρων. Ο δυτικός κόσμος είναι συγκρατημένος σε αυτή την ανακοίνωση. 
Το Ιράν έχει  δοκιμάσει έναν νέο δορυφόρο, που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα αυτή. 
Οι δοκιμές αυτές έγιναν στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 31η  επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979, αναφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 
Η Διεθνής Κοινότητα  υποψιάζεται την Τεχεράνη ότι εργάζεται μυστικά για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Γιαυτό βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανησυχία αυτές τις δοκιμές εκτόξευσης δορυφόρων. Το Ιράν, δε δέχεται, κατηγορηματικά,  τέτοια κατηγορία.
Τι δεν μας είπε ο κ. Παπανδρεου !!!

Από το  listonplace 
http://diktyon.files.wordpress.com/2008/06/ceb3ceb1cf80.jpgΠολύ "παραστατικά" μας περιέγραψε ο Πρωθυπουργός
την δραματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας.
Με πολύ "λυπημένο" ύφος μας ανακοίνωσε τις νέες θυσίες που πρέπει να κάνει (για μία ακόμη φορά) ο Ελληνικός Λαός για να βγεί η χώρα απο την κατάσταση "πτώχευσης" και ζήτησε την βοήθεια όλων μας για να πετύχουν αυτές .
Κάτι ξέχασε όμως να μας πεί ο κ. Παπανδρέου.
Ξέχασε να  δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα όλων μας.
Που πήγαν τα χρήματα των Ελλήνων;
Ποιοι τα καταχράστηκαν;
Ποιοι τους βοήθησαν σε αυτό;
Τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει η Κυβερνησή για αυτό;
Πότε επιτέλους θα μπεί έστω και ένας απο αυτούς τους ΚΛΕΦΤΕΣ φυλακή;
Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα  η Κυβέρνηση δεν θα βρεί καμία συναίνεση στην εφαρμογή των μέτρων και καμία βοήθεια απο τους πολίτες.
Η κοινωνική συνοχή θα χαθεί με απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν γίνεται κάθε φορά ο κοσμάκης να πληρώνει τον "λογαριασμό".
Αν θέλει ο Πρωθυπουργός να πετύχει στο έργο του ήρθε η ώρα να αποδείξει στούς Έλληνες ότι το σύνθημα που μας έλεγε προεκλογικά κάθε μέρα ότι <<ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ>> το πιστεύει και είναι αλήθεια.


Ξεκίνησαν και είναι σε δράση οι προειδοποιητικές απεργίες

 Οι προειδοποιητικές απεργίες είναι πετυχημένες παγγερμανικά

Οι προειδοποιητικές απεργίες των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι σε εξέλιξη. Σε πολλά μέρη της Γερμανίας οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης και να διεκδικήσουν καλύτερες αποδοχές.
Σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια τα συνδικάτα οργάνωσαν τις διαδηλώσεις, οι οποίες κυλούν παράλληλα και πετυχημένα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Στις υπηρεσίες εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας. 
Η κυβέρνηση δεν πήρε ακόμα θέση.


Το μέλλον του Ριμπερί θα ... παραμείνει μέχρι το Μάρτη ανοιχτό

 Η Μπάγιερν Μονάχου θα αποφασίσει για τον Ριμπερί το Μάρτη
 Η αβεβαιότητα,  για το μέλλον του παίχτη της Μπάγιερν, παραμένει και θα συνεχίζεται μέχρι που η ομάδα να αποφασίσει. Ύστερα από τη δήλωση του Ολλανδού προπονητή, ότι δεν τον χρειάζεται στην ομάδα (τα πρωτεία ανατίθενται πια στον Ολλανδό Ρόμπεν), κινείται η διαδικασία παραχώρησης του παίχτη.  Ο σύμβουλος και μάνατζερ του Ριμπερί δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να έχει κανείς υπομονή άλλες οχτώ εβδομάδες, οπότε θα παρθούν οι αποφάσεις (θα εξαρτηθεί αν η Μπάγιερν περάσει παρακάτω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (τσάμπιονς λίγκ). "Έχουμε συμφωνήσει να συναντηθούμε το Μάρτη για να αποφασίσουμε για τα σχέδιά μας" δήλωσε ο μάνατζερ του Ριμπερί  σε γερμανική εφημερίδα. Πάντως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους για την απόκτηση του παίχτη κι εκείνος που φαίνεται να έχει τη μούρη μπροστά στην απόκτησή του είναι η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, χωρίς να αποκλείονται κι εκππλήξεις.


Ένα δυνατό αλλά κακό ξεκίνημα της κυβέρνησης Μέρκελ

Δεν περίμενε κανείς να ξεκινήσουν και να πάνε τόσο άσχημα
 
φωτο Ν24
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο κιτρινόμαυρος, όπως τον αποκαλούν λόγω των κομματικών χρωμάτων και ο οποίος ήταν η μεγάλη επιθυμία της Μέρκελ, μετά τη σκληρή και κουραστική συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, δεν τα πάει και τόσο καλά στις πρώτες αυτές εκατό μέρες. Η σύμπραξη των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (μαζί πάντα και οι Χριστιανοσοσιαλιστές της Βαυαρίας) με τους Ελεύθερους Δημοκράτες του Βέστερβελε, εκατό μέρες μετά,  μπορεί να πει κανείς ότι βρέθηκε και σε υψηλά, αλλά και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να τους βγάλουμε από τη μέση

 Στα μπλόκα  παρατηρήθηκαν ...δολιοφθορές και κλοπές!


Σύντομα αρχίζει η σκληρή αντιπολίτευση ...

 η Νέα Δημοκρατία με όλα τα στελέχη της


Το Renault Twingo γίνεται κάπριο

Ένα μικρό, αλλά θαυματουργό καλοκαιρινό αυτοκίνητο
από τη ΡΕΝΟ σε ΚΑΠΡΙΟ
Ήδη από τον Ιούνιο  η ΡΕΝΟ ρίχνει στην αγορά το καινούριο μοντέλο της με το όνομα ΑΕΡΑ.
Το αυτοκίνητο  θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης από τις 4 μέχρι στις 14 Μάρτη 2010. 
Τα μέχρι τώρα μικρά κάπριο θα βρουν τον μπελά τους με το κάπριο της ΡΕΝΟ. Μέσα σε 12 δευτερόλεπτα γίνεται ... εξώπλατο

Η Ελλάδα ξανά υπό επιτήρηση

Γράφει ο: Ναπολέων Γιωτίτσας    Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πριν από λίγο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την Ελλάδα:
«Επικείμενη ΕΘΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ»!
Αν δεν καταφέρουν να μας τρελάνουν οι Ευρωπαίοι με τις συχνές και πυκνές αρνητικές δηλώσεις για τα Οικονομικά της Ελλάδας, θα τρελαθούμε μόνοι μας. Ποιον και τι να πιστέψουμε τελικά;
Τη μια μέρα είναι όλοι ικανοποιημένοι με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, την άλλη δεν αρκούν και ανεβαίνουν τα επιτόκια, την άλλη θα μάς στείλουν ιδιαίτερη βοήθεια και την επομένη θα μας ... που πώς πρέπει να ξοδεύουμε και να εισπράττουμε τα εισόδήματά μας.
Με το δίκιο του μετά ο κάθε φορολογούμενος αμφισβητεί κάθε είδηση που διαβάζει ή ακούει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει την Ελλάδα ξανά σε επιτήρηση.
Αυτό δεν είναι νέο.
Πάντα ήμασταν στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων, από τότε που τους παίξαμε την ιστορία με το λύκο στα πρόβατα. Δεν μας πιστεύει κανείς πλέον, ακόμα κι αν δουν να ματώνουμε. Ακόμα και το αίμα θα το χαρακτηρίσουν ... κέτσαπ.
Η Κυβέρνηση των Αθηνών σχεδιάζει δραστικά μέτρα περικοπής δαπανών.
Το ακούσαμε πάλι πριν από λίγο στη βουλή.
Σε ολόκληρη τη χώρα μεγαλώνει η δυσαρέσκεια.
Όλοι απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις!

Ο κομματισμός το μεγάλο πρόβλημα της χώρας

Γράφει ο Σπύρος Θεμελής    Από το ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 

ΓΙΑ μια ακόμη φορά η χώρα μας έρχεται να πληρώσει τα αποτελέσματα που οι πολιτικοί με την πολιτική τους προκάλεσαν δεκάδες χρόνια τώρα.
ΤΑ αποτελέσματα που προκάλεσε η κομματική πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τα τώρα σε όλα τα επίπεδα.
ΜΙΑ πολιτική που δημιούργησε τα σημερινά αδιέξοδα.
ΜΙΑ πολιτική που έχει καταστήσει την Ελλάδα περίγελο της Ευρώπης. Ανέκδοτο της Ευρώπης.
ΑΚΡΤΑΤΟΣ κομματισμός σε όλα τα επίπεδα.
ΑΠΟ τον πολιτιστικό σύλλογο της γειτονιάς μέχρι την δημόσια διοίκηση.
ΑΠΟ τον αγροτικό συνεταιρισμό του πιο μικρού χωριού μέχρι την ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΟΛΑ στο βωμό της επανεκλογής.
ΟΛΑ στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
ΝΑ ελέγχουμε, να διοικούμε, ήταν το σύνθημα.
ΧΩΡΙΣ ποτέ να δίνεται η ανάλογη σοβαρότητα ποιοι ελέγχουν και ποιοι διοικούν.
ΦΥΣΙΚΟ επακόλουθο αυτή η αναξιοκρατία να προκαλέσει την αδιαφάνεια. Και η αδιαφάνεια τα σκάνδαλα.

Οι Ελβετοί δε βλέπουν με καλό μάτι την εξαγορά των στοιχείων

 Πώς λέει μια παροιμία:Καθένας με τον πόνο του κι ο μυλωνάς το αυλάκι
 
φωτο Ν24
Αυτό κάνουν αυτή τη στιγμη οι Ελβετοί. Αντιδρούν, λες και τα στοιχεία που θέλουν οι Γερμανοί, αφορούν στα κρατικά μυστικά της Ελβετίας. 
Αντέδρασαν οργισμένοι στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει το δισκάκι με τα στοιχεία  των Γερμανών φοριδιαφυγάδων. Πιστεύουν ότι πρόκειται για οικονομικό πόλεμο εναντίον τους κράτους τους! Με το τρόπο αυτό θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, διότι θίγονται έτσι "πελάτες"τους, για τους οποίους εγγυώνται τη μυστικότητα και την απόλυτη εχεμύθεια των καταθεσεών τους. Πώς τους ξέφυγαν αυτά τα στοιχεία

Προειδοποιητικές απεργίες στη Γερμανία

 Λέτε να ζήσει και η Γερμανία ένα "καυτό"χειμώνα;
Προειδοποιητικές απεργίες αρχίζουν από σήμερα, Τετάρτη, 3 Φλέβάρη 2010, οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ολόκληρη τη Γερμανία. Οι άλλοι που θα πάνε στην εργασία τους πρέπει να δείξουν κατανόηση και να έχουν   υπομονή για την ταλαιπωρία που θα υποστού Μπορεί να συναντήσουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια και στους δρόμους.  
Στο δρόμο βγαίνουν, από σήμερα το πρωί, οι υπάλληλοι και συνεργάτες από τους παιδικούς σταθμούς, τα νοοσοκομεία, την καθαριότητα και τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. 

Η επέλαση και εισβολή των μεδουσών

 Δεν είναι το μέγεθος που φοβίζει, αλλά το δηλητήριο
 
φωτο Ν24
Ποιος από μας δε φοβήθηκε όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά μέδουσα στη θάλασσα ;
 Αν και φαίνεται ότι δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο όπλο και  το σώμα τους αποτελείται κατά 98 % από νερό, εντούτοις προκαλεί τρόμο. Τα παράξενα αυτά υδρόβια ζωντανά, που επέζησαν στον πλανήτη μας για εκατομμύρια χρόνια, δεν έχουν μάτια, δεν έχουν αυτιά και μυαλό ... κουκούτσι. 
Κι όμως!  Αποφεύγουν τους κινδύνους, αντιλαμβάνονται τον περίγυρό τους και πολλαπλασιάζονται κατά δισεκατομμύρια, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύουν. Ο χώρος τους είναι το κρύο νερό στη Βόρεια θάλασσα, αλλά και τα ζεστά ύδατα της Καραϊβικής. Παντού, δηλαδή, μπορούν να επιζήσουν!