Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Οι συνετεύξεις έγιναν πολύ βαρετές

Οι δημοσιογράφοι καλά κάνουν, οι πολιτικοί τι γυρεύουν;
 
(η φωτογραφία είναι τυχαία και το κείμενο δεν έχει άμεση σχέση με τα εικονιζόμενα πρόσωπα)
 Αν σκεφτεί κανείς ότι οι αρχαίοι έλεγαν ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ", τότε καταλαβαίνουμε ότι οι καθημερινές συνεντεύξεις σε επιλεγμένα κανάλια, μόνο τα κανάλια εξυπηρετούν.
Τι κακό και χάλι είναι αυτό, να βγαίνει ο κάθε υπουργός από κανάλι σε κανάλι για να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια; Κάποτε κοροϊδεύαμε τους τηλεορασάκηδες, σήμερα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί και μάλιστα κυβερνητικοί (υπουργοί και υφυπουργοί) να

Ποιος δεν τσικνίζει με 80.000 ευρώ για μια εκπομπή;

Καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με την ΕΡΤ, εσείς όμως δίνετε το δικαίωμα!Μάλλον μάς δουλεύουν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ και με ... την άδεια της κυβέρνησης (να μην πω το ανέκδοτο ... της Αστυνομίας). Σε πολλά ιστολόγια ανέβηκε  ... μαζί με την είδηση και η πίεση του καθενός μας, του κάθε Έλληνα που βλέπει τις μαύρες μέρες και  τα πανηγύρια του ... Γερουλάνου. Καλά! μέχρι πότε θα ... δουλευόμαστε μεταξύ μας; Ακόμα να δώσετε ένα καλό παράδειγμα; Γρηγόρότερα οι "Εξαιρέσεις" των υπαλλήλων της Βουλής, τώρα η εξαίρεση του  κατά τα άλλα εξαίρετου ηθοποιού Παπαδόπουλου κι αύριο, αύριο θα δούμε!
 Βρε, πρόεδρε, της ΕΡΤ, καινούριε με παλιές κακές συνήθειες, δεν πήρες μυρωδιά, δεν άκουσες για την αγανάκτηση του κόσμου στην πρόκληση της ΕΡΤ;  Από τα απίστευτα που συμβαίνουν στην κρατική τηλεόραση. Άλλαξε η διοίκηση, όχι όμως οι παλιές κακές συνήθειες. Υπάλληλοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης είναι εξοργισμένοι γιατί σε μια περίοδο άγριας λιτότητας, απόψε στις 10 ακριβώς θα βγει στον... αέρα έκτακτη εκπομπή -λόγω της Τσικνοπέμπτης- του Σπ. Παπαδόπουλου η οποία θα στοιχίσει 80.000 ευρώ!   Εσύ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, θα πλήρωνες, αν ήσουν ιδιώτης, τόσα πολλά χρήματα, για μια εκπομπή πανηγυρτζίδικη, με έναν παρουσιαστή που πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια να τον καταλάβεις τι λέει;  Τοσα πολλά λεφτά τρέχουν από  τα μπατζάκια σας; Βρε, θα σας πάρουν οι φορολογούμενοι με τις πέτρες και δεν θα ξέρετε πού να πάτε να κρυφτείτε: Όπως φαίνεται όμως από την ανανέωση της σύμβασης που έγινε μέσα στο 2009 (πατήστε κλικ) πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα υπάρξει έκτακτο επεισόδιο σήμερα το βράδυ. (αυτό το αναφέρει το ΦΙΜΟΤΡΟ, εμείς δε διαθέτουμε τέτοια έγγραφα).  Αναφέρονται όλες οι έκτακτες εορταστικές εκπομπές εκτός από την σημερινή. Αυτό δεν αποτελεί πρόκληση κύριε Γερουλάνο; Κύριε Γερουλάνε, δεν σε πιστεύουμε ότι καταλαβαίνεις από λιτότητα! Κρίμα που ο Πρωθυπουργός μάς λέει να ματώσουμε!
Εσύ, δεν έχεις αίμα για να ματώσεις; Ο Παπαδόπουλος, πάντως, αν συνεχίσει τις εκπομπές του, θα μάς πιει σίγουρα το υπόλοιπο αίμα!
"ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ"  ΚΟΡΟΪΔΑ  ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και  με την άδεια της ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Φωτογραφική έκθεση με θέμα την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Από το: ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ  Μία ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση βασισμένη στο μεγάλο αρχείο του κ. Κώστα Κόκκα, με θέμα την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων θα παρουσιαστεί στο κοινό για δύο εβδομάδες, από την Δευτέρα 15 μέχρι την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο από το μεγάλο ιστορικό γεγονός.Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερες από 80 φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τα γεγονότα του πολέμου, τους πρωταγωνιστές τους στρατιώτες, τους διπλωμάτες και τους θρησκευτικούς ηγέτες της εποχής.Παράλληλα οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα από τον εορτασμό της μεγάλης επετείου της Απελευθέρωσης και από τις εκκλησίες των Χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων που υπήρχαν στα Γιάννινα.Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον εσωτερικό χώρο της εισόδου της Νομαρχίας Ιωαννίνων και θα είναι ανοιχτή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παραπομπή δέκα τελωνειακών στη δικαιοσύνη για απώλεια εσόδων του δημοσίου

Κακαβιά, Μέρτζανη και Γιάννινα

Βαρύτατες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την δράση τους τον τελευταίο χρόνο.
telwneio_kakaviasΜια σημαντική υπόθεση διαφθοράς, που προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, οδηγείται στην Δικαιοσύνη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο, σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πέντε (5) Τελωνειακών Υπάλληλων του Τελωνείου Κακαβιάς, τεσσάρων (4) του Τελωνείου Μέρτζανης Ιωαννίνων και ενός (1) του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, πριν από ένα έτος περίπου, περιήλθαν στην Υπηρεσία πληροφορίες ότι Τελωνειακοί Υπάλληλοι μεθοριακών σταθμών με την Αλβανία, έναντι χρηματικής αμοιβής, επέτρεπαν την έξοδο από τη Χώρα μας φορτηγών-οχημάτων, τα οποία μετέφεραν διάφορα προϊόντα, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.
Από τις εσωτερικές υποθέσεις, μετά από πολύμηνη έρευνα προέκυψε η συμμετοχή στη συγκεκριμένη υπόθεση πέντε (5) Υπαλλήλων του Τελωνείου Κακαβιάς, τεσσάρων (4) Υπαλλήλων του Τελωνείου Μέρτζανης Ιωαννίνων και ενός (1) Υπαλλήλου του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.
Μεγάλη απώλεια δημοσίων εσόδων
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι ενεργώντας ατομικά ή από κοινού, επέτρεπαν τη διέλευση φορτηγών οχημάτων προς την Αλβανία χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Τελωνειακού Κώδικα και παρακάμπτοντας, κατά περίπτωση, τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου SCHEΝGEN.

Σήμερα η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Οι πιο συχνές παρανοήσεις σχετικά με τον καρκίνο

Στη Γερμανία αρρωσταίνουν από καρκίνο 430.000 άνθρωποι, μικρής και μεγάλης ηλικίας και οι 230.000 από αυτούς πεθαίνουν. Είναι αναπόφευκτη μοίρα των ανθρώπων ή είναι η ιατρική ακόμα τόσο "ανήμπορη";  Και τα δύο δεν είναι αληθή.  Δεν είναι αναπόφευκτη μοίρα αλλά και οι γιατροί μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα και να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Μια έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή μας και τη ζωή των μισών τουλάχιστον από αυτούς που πεθαίνουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Η πρόληψη είναι το σπουδαιότερο θέμα, με το οποίο  μπορεί να βοηθήσει κανείς τους καρκινοπαθείς. Πέντε είναι οι βασικοί κανόνες, που μπορεί να προλάβεικαι ή να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο από τον καρκίνο: Οινόπνευμα, τσιγάρο, αλόγιστη έκθεση στον ήλιο (ηλιοθεραπεία), υγιεινή διατροφή και γυμναστική.
Το σπουδαιότερο: ΠΡΟΛΗΨΗ !!!

Κινδυνεύουν τουλάχιστον 280.000 θέσεις εργασίας!

Η πράσινη ανάπτυξη αρχίζει να ... κιτρινίζει
 
φωτο Ν24
Μεγάλη ... κιτρινάδα έπιασε την πράσινη ανάπτυξη στη Γερμανία, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κινδυνεύουν 280.000 θέσεις εργασίας από τις περικοπές της επιδότησης στα εργοστάσια παραγωγής υλικών και μηχανισμών  ηλιακής ενέργειας. Σήμερα βγήκαν στο δρόμο τουλάχιστον 20.000 εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της περικοπής και να κάνουν γνωστό στον κόσμο ότι οι πολιτικοί δεν εννοούν σοβαρά... αυτά που εξαγγέλλουν. Πολλές εταιρείες παραγωγής ηλιακών συλλεκτών, για παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, αν συνεχιστούν οι περικοπές επιδότησης των θέσεων εργασίας.  
Το περιβάλλον είναι πολυτέλεια και η πολυτέλεια στοιχίζει. Αξίζει, όμως, τον κόπο!

ΓΣΕΕ: Απεργία στις 24 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Πριν από λίγο στις ειδήσεις:   
                                   Αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την Επτροπή Εμπειρογνωμόνων

Η ολομέλεια της ΓΣΕΕ αποφάσισε να απεργήσει στις 24 Φλεβάρη 2010, θέλοντας να εντείνει έτσι τη σύγκρουση, που έχει ξεσπάσει, εναντίον της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις θέσεις της  "η κυβέρνηση  αθέτησε τις υποσχέσεις της για το ασφαλιστικό". Παράλληλα θέλει να στείλει κι ένα ηχηρό μήνυμα στους εργοδότες ότι δεν θα την περάσουν έτσι ανώδυνα. Θα επιμείνουν για γενναιόδωρες αυξήσεις  στους βασικούς μισθούς, ανοίγοντας μέτωπο τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τους εργοδότες.
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας. Οι κύριοι Ρομπόλης και Ρωμανιάς θα παρευρεθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπή την Τρίτη για να ζητήσουν και να ακούσουν τις διευκρινίσεις του Υπουργού Εργασίας για την αύξηση των ορίων ηλικίας ενώ στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος εξαπέλυσε και πάλι πυρά κατά της κυβέρνησης τονίζοντας : "Θλίβομαι γιατί η κυβέρνηση που στήριξα υπαναχώρησε στις ανάγκες των αγορών."...

Ξύλο στην τουρκική βουλή για τη σύζυγο Ερντογάν

Από το: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ


Ένα ειρωνικό σχόλιο ενός στελέχους του εθνικιστικού κόμμματος για τη σύζυγο του τούρκου πρωθυπουργού, ήταν αρκετό να "ανάψει" τα αίματα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το βράδυ της Τετάρτης.
Αμέσως μετά το σχόλιο, ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των βουλευτών, ενώ ο πρωθυπουργός Ερντογάν, έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.
Μάλιστα υπήρξαν και τραυματισμοί ενώ ένα μέλος της Εθνοσυνέλευσης χρειάστηκε να ...εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό κανάλι, όπου ανέφερε περιστατικό κατά το οποίο, απαγορεύτηκε η είσοδος σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη γυναίκα του Εμινέ. Η κ. Ερντογάν, πριν από τρία χρόνια είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί τον ηθοποιό Ουιγκούρ, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στο νοσοκομείο λόγω της μαντίλας που φορούσε.

Ο Ριμπερί ακόμα δεν είναι στη μόνιμη ενδεκάδα της Μπάγιερν Μονάχου

Η Μπάγιερν Μονάχου, η ομάδα με τα περισσότερα ρεκόρ στη Γερμανία, 
στηρίζεται σε δικά της ταλέντα
 
φωτο Ν24
Καλοί είναι οι έτοιμοι παίχτες, αλλά καλύτεροι είναι αυτοί που γίνοπνται από τη δική μας σχολή. Με αυτή τη φιλοσοφία θέλει να συνεχίσει η Μπάγιερν Μονάχου και γιαυτό προσπάθησε και εξασφάλισε δυο σούπερ ταλέντα με συμβόλαια για τα επόμενα χρόνια.  Ο Μύλερ και ο Μπαντστούμπερ, δυο ταλέντα από τη σχολή της Βαυαρίας,  υπόγραψαν συμβόλαιο μέχρι το 2014. Στην αρχή του πρωταθλήματος είχαν "προβιβαστεί" και μπήκαν στη μεγάλη ομάδα, άσχετα αν ακόμα δε βρήκαν την ευκαιρία να πιάσουν μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Είναι σίγουρο ότι έχουν μέλλον σε αυτή την ομάδα.  Σύμφωνα με δηλώσεις, του Προέδρου της ομάδας, οι παίχτες αυτοί, όπως ο Φίλιπ Λαμ και ο Σβάινστάιγκερ είναι παιδιά της βαυαρικής  σχολής και είχαν πολύ μεγάλη εξέλιξη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Άρα αξίζει τον κόπο να "δένει" με επαγγελματικά συμβόλαια τέτοιους παίχτες - ταλέντα είκοσι χρονών, από νωρίς.

Άρχισαν οι μηνύσεις για το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής

Σήμερα έγινε η αρχή: Οι πρώτες μηνύσεις εναντίον του εαυτού τους


Σήμερα, σε πρωινό δελτίο, έγραφα ότι για να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τα φορολογικά δικαστήρια, αυτοί που έκαναν φορολογικές παραβάσεις σε βαθμό κακουργήματος, θα πρέπει να μηνύσουν τον εαυτό τους (διαβάστε εδώ) . Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να αποκτήσει το δισκάκι με τα προσωπικά δεδομένα των φυροφυγάδων κι έγιναν κιόλας οι πρώτες μηνύσεις. Στα ομόσπονδα κρατίδια Κάτω Σαξωνία, και Σλέσβικ Χολστάιν, παρουσιάστηκαν σήμερα στις εκεί εφορίες αρκετοί που μήνυσαν τον εαυτό τους για φορολογικές  "παραλείψεις" , για αδήλωτα κεφάλαια που έχουν σε ελβετικές τράπεζες, όπως οι ίδιοι τελικά παραδέχτηκαν. 
Αναμφίβολα, αυτή η "προθυμία" να παρουσιαστούν στις εφορίες, έχει να κάνει με τα στοιχεία που περιέχονται στο δισκάκι και το οποίο θα αποκτήσει η γερμανική κυβέρνηση.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών της Κάτω Σαξωνίας υπάρχουν μεγάλα ποσά αδήλωτα και "παραλείπονται" κάθε χρόνο να δηλωθούν στην Εφορία περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια σε τόκους. Το ένα τρίτο αυτών των τόκων θα έπρεπε να καταβληθεί ως φόρος. 
Καταλαβαίνετε για τι ποσά μιλάμε παγγερμανικά!
Χτες το βράδυ και, σε εκπομπή του Α΄ γερμανικού προγράμματος (ARD), στους καλεσμένους της συζήτησης  υπερίσχυε η άποψη ότι η φοροκλοπή είναι εγκληματική πράξη και θα πρέπει οπωσδήποτε να δικάζεται ο παραβάτης. Ο πρώην υπουργός οικονομίας Χανς Άιχελ δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης να "αποκτήσει", έστω και με χρήματα αυτά τα προσωπικά δεδομένα, γιατί το κράτος θα αυξήσει πολύ τα έσοδά του και θα μειωθεί σημαντικά το έλλειμμα. Περιμένουμε εξελίξεις.

Σύλληψη αλλοδαπών στη Χαλκιδική

Από το ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ


Δύο πιστόλια zastava με ισάριθμες γεμιστήρες και 39 φυσίγγια φέρονται ότι εισήγαγαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 34 χρονών, στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου Κρυσταλοπηγής Φλώρινας.Αστυνομικοί τους συνέλαβαν , στη Χανιώτη Χαλκιδικής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε έλεγχο που έγινε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Και στη Γερμανία οι απεργιακές κινητοποιήσεις ... καλά κρατούν

Σε πολλούς σταθμούς δεν κινείται τίποτε!
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα έγιναν αντιληπτές για τα καλά από τον κόσμο. Στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση, στους σταθμούς τα τρένα δεν κινούνται στην ώρα τους, στους παιδικούς σταθμούς  προσφέρονται περιορισμένες υπηρεσίες. Στις τάξεις που απεργούν συμπαραστέκεται και το προσωπικό εδάφους  των αεροδρομίων με στάσεις εργασίας.
Οι προειδοποιητικές κινητοποιήσεις των εργαζομέων έχουν ως κύριο αίτημα την αύξηση των μισθών τους, που είναι καθηλωμένοι εδώ κι αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνεται συνεχώς η αγοραστική τους δύναμη. Τα συνδικάτα απαιτούν μια αύξηση μισθών της τάξης του 5% , πράγμα που η εργοδοσία τη θεωρεί υπερβολική.

Αξιολόγηση της Έρευνας και όχι του Πανεπιστημίου

Ο Γιώργος Ζάχος Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταθέτει την άποψή του για ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει έντονα τον τελευταίο καιρό στα Γιάννενα. Πώς αξιολογείται ένα πανεπιστήμιο και πότε ξέρουμε πραγματικά αν είναι καλό;

 Επειδή κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα που αναφέρονται στα θέματα αξιολόγησης των Πανεπιστημίων, για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας επιτρέψτε μου να καταθέσω μερικές σκέψεις:
Τα Πανεπιστήμια αποβλέπουν, κυρίως, στην  εκπαίδευση και επαγγελματική επάρκεια των φοιτητών τους,  στην πραγματοποίηση επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και στη συμβολή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Η απαίτηση να λειτουργούν αποδοτικά τόσο απέναντι στις αρχές, και τους φορολογούμενους, όσο και τους φοιτητές και την κοινωνία έφεραν στο προσκήνιο την συζήτηση για αυτό-αξιολόγηση  και να έτερο-αξιολόγησή τους.
Οι δείκτες και μέθοδοι που επινοήθηκαν επιδιώκουν να αξιολογήσουν όλες τις δραστηριότητες και τις συνιστώσες ενός Πανεπιστημίου: α) την προσφερόμενη διδασκαλία και εκπαίδευση, β) τη σχέση εκπαίδευσης και  απασχόλησης των αποφοίτων, γ) την εκτελούμενη έρευνα, δ) το ακαδημαϊκό και υποστηρικτικό προσωπικό, ε) τη διοικητική τους λειτουργία, στ) την οικονομική τους διαχείριση, ζ) Τις ακαδημαϊκές και υποστηρικτικές υποδομές κ.α.

Μεγάλη συμμετοχή των τελωνειακών - εφοριακών στην 48ωρη απεργία

Άρχισαν να παίζουν τα όργανα των απεργιών στο δημόσιο
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο Δημόσιο με 48ωρη προειδοποιητική απεργία,  άνοιξαν σήμερα   οι υπάλληλοι των τελωνείων και των εφοριών. Οι απεργίες θα συνεχιστούν κι αύριο, με αφορμή της απ΄΄οφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματά τους.  Με ποσοστά που αγγίζουν το 98% στην Βορειοδυτική Ελλάδα, για τους τελωνειακούς και το 90% για τους εφοριακούς του Νομού, ο αριθμός όσων επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία είναι ελάχιστος. Προβλήματα δεν αναφέρθηκαν στα Τελωνεία και τις εφορίες αφού οι πολίτες ήταν ενήμεροι για την απεργία του κλάδου και δεν μπήκαν καν στον κόπο να επισκεφτούν εφορίες και τελωνεία. Οι εφοριακοί θα απεργήσουν και στις 10 (απεργία ΑΔΕΔΥ) και 17 Φεβρουαρίου, ενώ οι τελωνειακοί ξεκινούν προειδοποιητικές απεργίες στις 11 και 12  Φλεβάρη, συμμετέχοντας στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Έπαθαν όλοι αμνησία!

Σήμερα, κανείς δεν τον γνωρίζει!


Κανείς δε γνωρίζει πια τον κ. Χριστοφοράκο. Όποιον, από τους πολιτικούς και όχι μόνο και να φέρουν στην επικαιρότητα, κάνει αμέσως δηλώσεις: Δεν τον γνωρίζω τον κύριο... δεν έτυχε να τον γνωρίσω.... ακουστά τον έχω, αλλά δεν είχα ποτέ επαφές μαζί του.
Και με ποιον έκανε τις δουλειές ο κ. Χριστοφοράκος; Σε ποιον πήγαν τόσα λεφτά, που λέει ότι έδωσε
Για να δούμε πώς θα αντικρούσουν τα ... γραπτά του!

Οι εφοριακοί υπάλληλοι και η απεργία
Στοχεύει σε πωλήσεις άνω των 10 εκατ. οχημάτων έως το 2018 η Volkswagen

Από το FOREIGN PRESS  
Στην αύξηση των ετήσιων πωλήσεων οχημάτων στα 8 εκατ. σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα  στοχεύει η Volkswagen, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση, ενώ παράλληλα σκοπεύει να ξεπεράσει τα 10 εκατ. έως το 2018 στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου παγκόσμιας επέκτασης. 
Η εταιρεία πούλησε 6,3 εκατ. οχήματα τον περασμένο χρόνο. 
Η Volkswagen «στοχεύει σε μεσοπρόθεσμο περιθώριο (κέρδους προ φόρων και τόκων) για τις δραστηριότητες αυτοκινήτων της τάξης τουλάχιστον του 5%», εξαιρουμένης της προγραμματισμένης συγχώνευσης με την Porsche Automobil Holding SE το 2011, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, βάσει πωλήσεων, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. 
Η εδρεύουσα στο Wolfsburg εταιρεία τόνισε ότι σχεδιάζει να πετύχει «περαιτέρω σημαντικές περικοπές δαπανών» τα επόμενα χρόνια, εν μέρει μέσω της δημιουργίας περισσότερων συνεργιών μεταξύ των διαφορετικών μοντέλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο Μοντρεάλ εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου Ελλήνων Λογοτεχνών Μοντρεάλ. Η εκδήλωση έγινε κάτω από την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και σ’αυτή απηύθυνε χαιρετισμό η Γενική Πρόξενος Μαρία Καρνούτσου.
     Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες και απαγγελίες ποιημάτων μελών του Ομίλου στα Ελληνικά και στα Γαλλικά. Απήγγειλαν ηθοποιοί του Μοντρεάλ ελληνικής καταγωγής και μέλη της μεταφραστικής ομάδας των Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ. Ο νεοελληνιστής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ Jacques Bouchard χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέφερε ότι η μεταφραστική του ομάδα θα μεταφράσει ποιήματα των μελών του Ομίλου για την έκδοση μιας δίγλωσσης ανθολογίας. Το μέλος του Ομίλου Βησσαρίωνας Χατζηδαβίδ αναφέρθηκε στα 30 χρόνια του Ομίλου, στη ζωή και τις δραστηριότητές του. Ο Φώτης Κομπορόζος, επίσης μέλος του Ομίλου, αναφέρτηκε σ’αυτούς που έφυγαν και απάγγειλε ποιήματά τους. Ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ, καθηγητής Στέφανος Κωνσταντινίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στη λογοτεχνία της Διασποράς στην οποία εντάσσεται και η προσπάθεια του Ομίλου Ελλήνων Λογοτεχνών Μόντρεαλ.
     Οι Έλληνες ηθοποιοί που πήραν μέρος στην εκδήλωση ήταν η Τασία Χριστοδούλου, ο Ανδρέας Απέργης και η Αλεξάνδρα Βαλάση. Από την μεταφραστική ομάδα των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ πήραν μέρος η Carole Doyon, η Thérèse Desjardins και ο Paul Paiment. Ο καλλιτέχνης Πέτρος Πλαρινός παρουσίασε ελληνικές νότες στο πιάνο.
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων, αξιωματούχοι οργανισμών, φοιτητές, καθηγητές, αλλά και πολλοί απλοί άνθρωποι από την ελληνική παροικία του Μοντρεάλ.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2/2010 
   Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική  οργάνωση των  Ηπειρωτών που έχει στην δύναμή της  400 οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη πανηγυρική  πολιτιστική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»  την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10.30  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.
    Η εκδήλωση την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η πολιτική ηγεσία του τόπου με την ηπειρωτική Α’ βάθμια  και Β’ βάθμια  αυτοδιοίκηση, φέτος είναι αφιερωμένη στην Ηπειρωτική Στέγη.
    Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την χώρα συμμετέχουν στην εκδήλωση και αποτελούνται κυρίως από νέους και παιδιά, Hπειρωτόπουλα, μαζί με σολίστες της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής, που θα συνοδεύσουν κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές και παρουσιάζουν ένα τρίωρο υπερθέαμα, που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
    Αναμένεται  η προσέλευση των συμπατριωτών μας  και φίλων της Ηπείρου να ξεπεράσει  κάθε προηγούμενο κατακλύζοντας  για άλλη μια φορά τις κερκίδες του Σταδίου.
    Με  την ευκαιρία της εκδήλωσης θα επιβραβευθούν ηπειρωτικοί φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους.
    Το  πρόγραμμα θα παρουσιάσουν  οι Δημοσιογράφοι Γιώργος Αμυράς και Μαρίνα Τζόκα.
    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
    Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ  

OI 16 ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ... 18!

 Από το ΦΙΜΟΤΡΟ
Γράφει ο "Αγανακτισμένος Φορολογούμενος"...

Την ώρα που όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι βλέπουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται με τα μέτρα της Κυβέρνησης, οι καλοβολεμένοι υπάλληλοι της Βουλής (τα ρετιρέ του Δημόσιου τομέα) απειλούν ότι δεν θα δεχθούν καμία περικοπή των αποδοχών τους και αποκρύπτουν τεχνηέντως ότι παίρνουν 1000 Ευρώ τον μήνα πλασματικές υπερωρίες (για να πηγαίνουν στις 10 και να αποχωρούν στις 12 από τις εργασίες τους). Όσον αφορά τους 2 επιπλέον μισθούς που παίρνουν κατά το κλείσιμο και το άνοιγμα της Βουλής, αποκαλύπτω σήμερα ότι ουσιαστικά είναι 4 επειδή εισπράττουν το 170% των ακαθάριστων αποδοχών τους (μαύρα, κατάμαυρα). Δηλαδή στις 4.000 Ευρώ εισπράττουν 6.800 Ευρώ κλείσιμο και τα ίδια στο άνοιγμα, συνολικά 13.600 Ευρώ σε τρεις μήνες. Όταν ο καθαρός μισθός είναι 3000, τα 13600 είναι 4 φορές περισσότερα ή δεν είναι;
Αν τέλος το διαψεύσει ο λαλίστατος πρόεδρος του σωματείου τους κ. Θώδας. Καμάρωσε κορόϊδο Έλληνα τα παιδιά και τα ανίψια των εθνοπατέρων...

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται για το δισκάκι

Αν μπορούσε να το πουλήσει κανείς ελεύθερα, ... θα έσπαζε ρεκόρ πωλήσεων
Το αμφισβητούυμενο δισκάκι με τα "χρυσοφόρα" παράνομα στοιχεία προσωπικών δεδομένων, θα γίνει ... ανάρπαστο. Αν ήταν στην αγορά, θα είχε σπάσει ρεκόρ πωλήσεων! Πολλοί ενδιαφερόμενοι βγαίνουν σιγά σιγά στην αγορά για ... ψώνια. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από τη Γερμανία (γράψαμε κατ΄επανάλειψη) ,  από το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ολλανδία.  
Ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, συμβουλεύει κάθε Γερμανό υπήκοο που έχει "κρυφό" τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, να αυτομηνυθεί (είναι ο τρόπος για να μη μπει κανείς φυλακή, κάνει μήνυση στον εαυτό του και έχει άλλη μεταχείρηση από τα φορολογικά δικαστήρια) !  Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες που φέρονται και άγονται στα ΜΜΕ, οι υπηρεσίες έχουν πολύ περισσότερα στοιχεία από αυτά που υποθέτει ή πιστεύει κανείς  και μάλιστα από πολλές ελβετικές τράπεζες. Η κεντρική κυβέρνηση μαζί με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων θέλουν να μοιραστούν το ποσό "εξαγοράς"των στοιχείων, αφού θα έχουν και οι δυο μεγάλο όφελος.

Έκλεισαν τριάντα χρόνια ζωής

Οχήματα,  τέρατα!
                                                                       φωτο Ν24
Με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετρεξε σήμερα το βράδυ στο κανάλι Ν24, λίγα λόγια για το ιστορικό αυτών των παράξενων αυτοκινήτων. Δεν κυκλοφορούν στο δρόμο, αλλά σε ειδικές πίστες. Πρόκειται για τα παραλλαγμένα αυτοκίνητα, στα οποία η φαντασία δεν έχει σύνορα. Ο καθένας μπορεί να μεταποιήσει το αυτοκίνητό του και να κάνει με αυτό, όχι μόνο επιδείξεις, αλλά και αγώνες. Πριν από τριάντα χρόνια ένας έμπορος φορτηγών είχε μεταποιήσει ένα φορτηγό, που είχε στη μάντρα του για να κινείται ευκολότερα ανάμεσα στα παλιοσίδερα και όταν το οδήγησε για πρώτη φορά επάνω στα παλιοσίδερα και τα ανταλλακτικά, το βρήκε διασκεδαστικό. Άρχισε από τότε  να το εξοπλίζει με διαφορετικά λάστιχα, άλλα πρόσθετα και παράξενα βοηθητικά αξεσουάρ και τώρα έγινε μόδα.  Τέτοια μόδα, που διοργανώνονται αγώνες επίδειξης στην Αμερική και προσελκύει εκατομμύρια θεατών.