Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Να ψηφίζουν οι μετανάστες;

Παν μέτρον άριστον και όχι παν μέτρον άχρηστον!

     O υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως λέμε τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών,  παρουσίασε στο υπουργείο το προσχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά στην  ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων. Μετά τη δημόσια διαβούλευση και αφού ενσωματώθηκαν οι προτάσεις πολιτών, φορέων και κομμάτων το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώνει ο κάθε υποψήφιος για ελληνοποίηση. Μεταξύ των άλλων, προβλέπεται  μεγαλύτερος χρόνος νόμιμης παραμονής του στην Ελλάδα,  μεγαλύτερης διάρκειας φοίτηση σε ελληνικό σχολέιο, καθώς κι εξετάσεις για διαπίστωση επάρκειας της ελληνικής γλώσσας, στοιχείων Ιστορίας και Πολιτικής Αγωγής.
     Το κυριότερο για μενα είναι πώς μπορεί να διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος προς ελληνοποίηση αποδέχεται τη ζωή, την κουλτούρα και την πραγματικότητα αυτής της χώρας που θα γίνει πατρίδα του; Μια απλή δήλωση με παράβολο ή χωρίς παράβολο νομίζω δεν είναι αρκετό.
Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι ΠΟΤΕ θα μπορεί να ελληνοποιηθεί κάποιος;
Ποιο είναι το πλήρωμα του χρόνου, για να θυμηθούμε και την ελληνική θυμοσοφία: Κάθε πράγμα στον καιρό του! Όχι ευκαιριακά, αλλά ώριμα πρέπει να γίνει η διαδικασία. Δεν θέλω να κάνω κανέναν υπαινιγμό για βεβιασμένες αποφάσεις, αλλά να έτσι μου έρχεται τώρα στο μυαλό.
     Εδώ γίνεται χαμός με την οικονομική ανέχεια των Ελλήνων κι εμείς συζητάμε για τον Καλλικράτη και την ψήφο στο μετανάστη (το χωριό καίγεται και ... λούζεται). Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη σπουδαιότητα και των δύο σχεδίων, βάζουμε το ερώτημα:  
Ήρθε ο καιρός τους;

Βάλτε κι εσείς ένα ... χεράκι, γιατί βουλιάζουμε

 Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και ...συμπεριφοράς 
Ο γνωστός μας Μπαρόζο, που γνωρίζει καλά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με όλο το θάρρος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε σε παρακλητικό ύφος: Βάλε κι εσύ ένα χεράκι, Πρόεδρε (μιλάνε στον ενικό από τότε που ασχολούνταν  και οι δυο με τα εξωτερικά θέματα των χωρών τους), γιατί χανόμαστε! 
- Δε μου λες, βρε, Αντώνη, εσύ που κατέχεις καλύτερα τα οικονομικά, γιατί τα κάνατε μπάχαλο εκεί στην Ελλάδα;ρώτησε ο Χοσέ τον Αντώνη, έτσι περισσότερο για να τον πικάρει.
Ο Αντώνης, σε ήρεμο ύφος, παρά την προσωπική προσβολή του Μπαρόζο, απάντησε:
- Γιατί, αγαπητέ μου Χοσέ, εμένα, μέχρι τώρα, δε με είχαν για ρώτημα, όπως δεν είχαν κι εσένα στην Ισπανία που τα κάνατε από.. κούπες.
Ο Χοσέ Μάνουελ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με σκληρό φίλο που δε μασάει ειρωνίες και απειλές από κανέναν,  όταν μάλιστα ο ίδιος  δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στο σπίτι του. Πάντως  ο Χοσέ ευχαρίστησε τον Αντώνη και του υποχέθηκε ένα τραπέζι σε πορτογαλικό εστιατόριο στις Βρυξέλλες. Εκεί θα φάνε σίγουρα ... καλά!

Το αλυσιδοδέσιμο ... του βγήκε τελικά σε καλό!

Κάθε μέρα έδενε το παιδί του για να πάει στη δουλειά
Ένας πατέρας στην ΚΙΝΑ, του οποίου η γυναίκα έχει ψυχολογικά ποβλήματα και δεν μπορεί να της εμπιστευτεί κανείς τίποτε, έδενε το παιδί του με αλυσίδες σε έναν στύλο του δρόμου και ο ίδιος πήγαινε για το μεροκάματο. Κέρδιζε περίπου 5 ευρώ την ημέρα και δεν ήταν αρκετά να πληρώνει τον παιδικό σταθμό. Προτίμησε να το δένει στην άκρη του δρόμου, από τότε που το μεγαλύτερο κορίτσι του το έκλεψαν από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος ήταν στη δουλειά. Πάνω από 20.000 παιδιά το χρόνο κλέβονται από επιτήδειους στην Κίνα. Ο πατέρας αυτός, για να μην του το κλέψουν, όπως

Ο πιο ακριβός σκύλος στον κόσμο

Από το MOLEMOU, ΓΕΛΑΤΕ 

Το θιβετιανό μαστίφ που βλέπετε, είναι το πιο ακριβό σκυλί στον κόσμο.Αγοράστηκε από μία γυναίκα στην Κίνα, που ζει στην επαρχία Shaanxi, η οποία πλήρωσε πάνω από 90.000 λίρες Αγγλίας!Ο σκύλος έφτασε στην Κίνα αεροπορικώς. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν λιμουζίνες και ένα πάρτι είχε οργανωθεί για όλους τους σκύλους και… σκυλόφιλους της περιοχής.Η ιδιοκτησία σκύλων στην Κίνα, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Όμως, δημιουργούνται αρκετά προβλήματα, γιατί σε αρκετές περιοχές ισχύει η απαγόρευση κατοικίδιων ζώων σε πολλούς δημόσιους χώρους, ενώ σε άλλες υπάρχει περιορισμός για ένα σκύλο ανά οικογένεια.

Δε μας ... βρε Νταλάρα!

Ο Αριστοφάνης  βρήκε δικαιολογίες
Απορώ, πώς ένα τόσο έξυπνος δημοσιογάφος, όπως ο κ. Χατζηνικολάου, αμολάει τόσο μεγάλη γλώσσα για γλείψιμο στον κ. Αριστοφάνη! Το άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο και μου ήρθε να ... πήρα... στροφές ανάποδες. Τον ρώτησε για πολλά πράγματα, αλλά σε όλα συμφωνούσε μαζί του. Έτσι αρμόζει σε έναν δημοσιογράφο και καλό φίλο, που δεν τα "παίρνει" όπως κάποιοι άλλοι από τον Παπανδρέου για να τον υπερασπιστούν (όπως ισχυρίζεται ο Αριστοφάνης). Ακόμα και για την, κατα την πλειοψηφία των Ελλήνων,  απρεπή σκηνή με τον Πρωθυπουργό και τους Ευρωπαίους, βρήκε τη δικαιολογία ο επιχειρηματίας -δημοσιογραφος: "Εγώ δεν ξεχωρίζω σκηνή σκηνή μια παράσταση, αλλά την κρίνω στο σύνολό της", είπε ο καλογυαλισμένος δημοσιογράφος. Τι λες, βρε μεγάλε, έτσι θέλεις να ξεφύγεις από μια ... πατάτα που έκανε ο κ. Αριστοφάνης, για να μη του

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ευ. Βενιζέλος

 Από το ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ 


Την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις προοπτικές τους, συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεχμέτ Βετζντί Γκιονούλ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, οποίος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και συναντήθηκε με ομολόγους του, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο του Έλληνα υπουργού, μεταξύ των θεμάτων, που απασχόλησαν τη Σύνοδο είναι η. συνέχεια της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Κόσοβο, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με σημαντικό αριθμό δυνάμεων. Η Ελλάδα εξετάζει την ανάληψη διοικητικού ρόλου, στο πλαίσιο της επόμενης φάσης της επιχείρησης, πιθανόν σε συνεργασία με άλλη συμμαχική χώρα. Στη Σύνοδο συζητήθηκαν ακόμα θέματα, που αφορούν τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης (NRF), της οποίας το συντονισμό αναλαμβάνει η Ελλάδα για το 2012.

Τώρα μπορούμε να πίνουμε και να ... ρουφάμε πιο σίγουρα

Άθραυστα ποτήρια μπίρας στη Βρετανία!
 
φωτο Ν24
Οι Βρετανοί μπορούν τώρα να ρουφούν, να πίνουν και να ... δαγκώνουν τα ποτήρια της μπίρας όσο θέλουν, αφού δε διατρέχουν κίνδυνο να τραυματιστούν. Τα ποτήρια αυτά είναι άθραυστα!!! 
Στα μπαμπ της Βρετανίας δε θα φοβούνται πλέον μην πατήσουν κανένα κομμάτι γυαλί, γιατί απλά τα ποτήρια δε σπάζουν. Πώς γίνεται αυτό; Μια εταιρεία παρουσίασε νέα ποτήρια (βλέπετε τη διαφορά τους στη φωτογραφία), που δε σπάζουν τόσο εύκολα, ακόμα και οι μεθυσμένοι δε διατρέχουν κίνδυνο να τα σπασουν  τόσο εύκολα όσο τα προηγούμενα.  Είναι από γυαλί, χωρούν μέχρι και μισό λίτρο μπίρας, πέφτουν  και δε σπάζουν, λέγονται πιντ γυαλί κι έχουν ειδική σύνθεση (συγκρατείται το μίγμα από ένα είδος ειδικης ρητίνης).
Δεν ενδείκνυνται για τα δικά μας γλέντια, αφού δε σπάζουν!

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν στο Μόναχο

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ασφάλειας και ο Μοτακί
 
Ο ΥΠ.ΕΞ του ΙΡΑΝ  κ. Μοτακί 
Κατά τη διάσκεψη ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Μόναχο, αναμένεται και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, κ. Μοτακί. Η παρουσία του είναι σημαντική διότι αποτελεί ένα είδος εγγύησης στη θεση της Διεθνούς Κοινότητας στα πρόσφατα γεγονότα των δοκιμών και ύπαρξης πυρηνικών όπλων στη χώρα του. Είναι γνωστή η διένεξη της Διεθνούς Κοινότητας με το Ιράν, αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα που , πιστεύεται, ότι κατέχει το ΙΡΑΝ.  Για τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στη διάσκεψη μόλις

Ο Ταλάτ είναι το καρότο κι ο Έρογλου το μαστίγιο

 Από το φίλο και αναγνώστη μας, καθηγητή κ. Στέφανο Κωνσταντινίδη, πήραμε το παρακάτω άρθρο ενός Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, με συγκεκριμένες θέσεις  (που πολλές φορές είναι καλύτερες από πολλών δικών μας) με την παράκληση να το δημοσιεύσω. Ο ίδιος τουρκοκύπριος δημοσιογράφος δημοσιεύει καθημερινά ένα άρθρο σε ελληνική εφημερίδα της Λευκωσίας. Εμείς το δημοσιεύουμε ευχαρίστως:
Ο Ταλάτ είναι το καρότο κι ο Έρογλου το μαστίγιο
του Σενέρ Λεβέντ  
Μερικοί από εμάς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την εξής απλή πραγματικότητα: Κανείς στη βόρεια Κύπρο δεν μπορεί να ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα αν δεν τον εγκρίνει η Άγκυρα. Αν θέλετε αποκαλέστε τον ηγέτη της κοινότητας, αν θέλετε αποκαλέστε τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεν γίνεται αν δεν έχει την άδεια της Άγκυρας. Πόσες φορές το γράψαμε. Αλλά φαίνεται πως δεν καταφέραμε να το εξηγήσουμε σωστά. Όσοι μέχρι σήμερα επιθύμησαν να το κάνουν αυτό χωρίς να πάρουν την άδεια της Άγκυρας, έμειναν μόνο με την επιθυμία. Κάποιοι από αυτούς απειλήθηκαν. Κάποιοι αναγκάστηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους κατόπιν πιέσεων. Κάποιοι νικήθηκαν με δόλο. Κάποιοι παρασύρθηκαν από τον τυφώνα που φύσηξε από την Άγκυρα. Σε κανέναν δεν έλαχε μέχρι σήμερα να πάρει αυτό το θώκο χωρίς να το θέλει η Άγκυρα. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν είδε στην ηγεσία της κανέναν που δεν τον επιθυμούσε η Άγκυρα. Άραγε θα συμβεί αυτό από 'δω και μπρος;
Κοιτάξτε τι λένε τώρα. Η Άγκυρα εγκρίνει τον Ταλάτ. Δεν εγκρίνει, λένε, τον Έρογλου. Γιατί; Διότι ο Ταλάτ θέλει λύση, λένε, ενώ ο Έρογλου είναι οπαδός της μη λύσης. Η πολιτική του Έρογλου συγκρούεται, λένε, με την πολιτική της Τουρκίας. Είναι, λένε, αντίθετη με τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα καταρρεύσουν οι συνομιλίες, λένε, αν καθίσει εκείνος στο τραπέζι στη θέση του Ταλάτ. Μάλιστα, μπορεί ακόμη να σηκωθεί και να φύγει από το τραπέζι ο Χριστόφιας. Αν δεχτούμε ως ορθά τα όσα λένε οι κύκλοι αυτοί, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: Ο Έρογλου κατήλθε ως υποψήφιος χωρίς να πάρει την έγκριση της Άγκυρας και ετοιμάζεται να αντιταχθεί σε αυτήν κερδίζοντας τις εκλογές! Παραγκωνίζοντας όλα όσα έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Άγκυρα μέχρι σήμερα, θα θέσει τις δικές του απαιτήσεις! Και αυτές θα εδράζονται στις δύο κυριαρχίες, στις δύο ταυτότητες και στους δύο λαούς, όχι στην ενωμένη Κύπρο, στην ομοσπονδία κλπ. Δηλαδή θα εδράζονται στο χωριστό κράτος. Είναι στ' αλήθεια έτσι τα πράγματα;

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αγαπητοί διαχειριστές του KAPISTRI,
άνοιξα το blog kapistri και είδα το κείμενο μου δημοσευμένο. Σας  ευχαριστώ πολύ.
Επειδή σήμερα που είναι και Τσικνοπέμπτη, που είναι η αρχή του αποκριάτικου ξεφαντώματρος σας γράφω μερικά από τα γιαννιώτικα στιχοπλάκια για τη Τσικνοπέμπτη. 
Αυτά είναι από την συλλογή του καθηγητή ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ ΣΑΛΛΑΜΑΓΓΑ "Άαπαντα" τόμος 1  
(ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΤΙΧΟΠΛΑΚΙ) σελ 30-31
Φιλικά
Αναγνώστης σας
Ποιός είδι πράσιν άλογα ψηλά σαν τα ραβίθια
Κουτσός στούν κάμπο έτριχι να φτάση καβαλλάρη
Γκαβός βελόνα γύρηυι μέσα στον αχυρώνα.
Κι ένας κουφός του έλιγε:- την άκουσα που βρόντα
Ποιός είδι το σκαντζόχοιρο μ' ένα τσαπί στην πλάτη
να φέρνει γύρα τα χωριά να λέη :-ποιός θέλ' αργάτη;
Ποιός είδι θυλικό παππά κι διάκου αγγαστρωμένου 
ποιός είδι και το γούμενου τριών μερών λεχώνα
Από την πόρτα σου πιρνώ, σι βλέπω αλευρωμένη 
κι αμέσως ικατάλαβα  πως τυγανίζεις ψάρια.
Από την πόλη έρχουμι κι στην κορφή κανέλλα
χαμήλουσ΄το φισάκι σου, να μη  σ΄φαν η ο ουμπρέλα.
Είπαμαν ψέμματα πουλλά, ας πούμε κι μι' αλήθια
-φουρτώσανι τουν πόντικα, σαράντα  κουλουκίθια
τα κουλουκίθια είχαν νιρό, κι μέσα μπακακάκια
τα κουλουκίθια έσπασαν  κι γιόμσαν τα σουκάκια   
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Η ΚΙΝΑ μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Κίνα αισθάνεται ότι αδικείται και μπαίνει στην ... αντεπίθεση 
Η Κϊνα κατέθεσε μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αιτία είναι τα μέτρα (αντιντάμπιγκ) της Ε.Ε. εναντίον των κινέζικων προϊόντων και ειδικά στα κινεζικά υποδήματα.  Η Ε.Ε. αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβρη να παρατείνει τον περιορισμό εισαγωγών κινεζικών προϊόντων για άλλους 15 μήνες. Αυτό εξόργισε το Πεκίνο και αποφάσισε να προσφύγει στον ΠΟΕ. Η Ε.Ε. με τα μέτρα αυτά προσπαθεί και θέλει να προστατεύσει τους ευρωπαίους λιανοπωλητές  και μικροκατασκευαστές παρόμοιων προϊόντων που έρχονται από την Κίνα σε εξευτελιστικές τιμές, πράγμα που οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Το Πεκίνο είναι της άποψης ότι έτσι καταστρατηγούνται οι διεθνείς κανόνες εμπορίου, ενώ η Ε.Ε. πιστεύει ότι δεν κάνει τίποτε παράνομο και όλα είναι σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους του εμπορικού δικαίου


Μπορεί να εξελιχθεί σε... σκάνδαλο

Ήξερε η ΤΟΓΙΟΤΑ για τα σφάλματα των οχημάτων της;
Κάθε μέρα και νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Στοιχεία, που αν επιβεβαιωθούν θέτους υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των εταιρειών. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν η ΤΟΓΙΟΤΑ ήξερε για τα ελατωματικά πενταλ γκαζιού των αυτοκινήτων της από πολύ νωρίς (πολλοί ισχυρίζονται ότι το γνώριζαν ήδη από το 2007). Αυτό αφορά, σε πρώτιστο λόγο, στο μοντέλο ΠΡΙΟΥΣ. Αυτό περιγράφει σήμερα η FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND,με επιφύλαξη, ότι δηλαδή η αυτοκινητοβιομηχανία ήξερε ήδη από το 2007 ΄΄οτι υπήρχε πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού (κολλούσε κατά τη διάρκεια της οδήγησης). Σε διάφορα δοκιμαστικά τεστ που έγιναν τοτε διαπιστώθηκε ότι και στο μοντέλο ΑΟΥΡΙΣ είχε κολλήσει κατ΄επανάληψη το μεντάλ του γκαζιού. 
Ακόμα δεν έχει λήξει αυτή η ιστορία!

Στη "δύσκολη" ιθαγένεια κατέληξε ο Ραγκούσης

Παρουσιάστηκε το προσχέδιο νόμου
του Ανδρέα Μπελεγρή  Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
      O υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρουσίασε στο υπουργείο το προσχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά στην ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων. Μετά τη δημόσια διαβούλευση και αφού ενσωματώθηκαν οι προτάσεις πολιτών, φορέων και κομμάτων το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει:
      α) την απαίτηση να έχουν συμπληρώσει και οι δύο γονείς 5ετή νόμιμη διαμονή πριν πάρει το παιδί τους την ελληνική ιθαγένεια.
      β) την προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης κατά τη διάρκεια των 6 ετών σε ελληνικό σχολείο
      γ) ότι ο όρος ότι η αδυναμία διαπίστωσης της ιθαγένειας δεν θα πρέπει να οφείλεται στην άρνηση γονέα να συνεργαστεί

Η συναίνεση δεν είναι μονομερής

Πίεση για αλλαγές στο μεταναστευτικό από τη ΝΔ  
Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης     Από το: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Με υποχωρήσεις στο μεταναστευτικό από την πλευρά της κυβέρνησης διαπραγματεύεται την συναίνεση στα οικονομικά μέτρα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση στο γραφείο του στην Βουλή και συζήτησε τα τρία νομοσχέδια που είναι στην αρμοδιότητά του το μεταναστευτικό, τον εκλογικό νόμο και την διοικητική μεταρρύθμιση. Το ραντεβού είχε ζητήσει ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Η Ρηγίλλης δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει συναινετική τακτική στο μείζον ζήτημα της οικονομίας καθώς θεωρεί ότι η λήψη μέτρων είναι αναγκαία για την χώρα παρότι υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που ζητούν να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να μην υποστεί το πολιτικό κόστος της συνυπευθυνότητας. Ωστόσο δίνει σημασία και στα πολιτικά ζητήματα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση και κυρίως στο μεταναστευτικό που άπτεται του πατριωτικού και του ιδεολογικού χαρακτήρα της ΝΔ. Καθώς το μεταναστευτικό αλλά και ο εκλογικός νόμος και η διοικητική μεταρρύθμιση αποτελούν σημαντικά ζητήματα για τη ΝΔ η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από αυτά θα τορπίλιζε το απαραίτητο κλίμα συναίνεσης για την επιβολή των οικονομικών μέτρων.

Πραγματικότητα

ΡΙΠΕΣ  Από ΤΑ ΝΕΑ
 
ΠΟΛΛΕΣ από τις ενστάσεις και τις φοβίες που υπάρχουν σήμερα, σε σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στους μετανάστες, είναι κατανοητές.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας- οπότε φούντωσε το μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας- δεν εφαρμόστηκε καμία συγκεκριμένη και ουσιαστική πολιτική αντιμετώπισης των συνεπειών και των αλλαγών που προκάλεσε η έλευση τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών.
ΟΙ κυβερνήσεις άρχισαν να ασχολούνται με την ουσία των προβλημάτων που συνδέονται με τη μετανάστευση μόνο τα τελευταία χρόνια και αφού αυτά άρχισαν να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, να απειλούν την κοινωνική συνοχή και να γίνονται αφορμή για καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας.
ΕΙΝΑΙ φανερό όμως ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι μετανάστες αποτελούν για την Ελλάδα, όπως και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
ΑΛΛΩΣΤΕ, η Ελλάδα δεν είχε μόνο αρνητικές συνέπειες. Είχε και οφέλη. Χιλιάδες εργατικά χέρια μεταναστών χρησιμοποιούνται σήμερα σε πλήθος παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπου μάλιστα η παρουσία τους θεωρείται απαραίτητη για τη συνέχισή τους.

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

Παραμένουν μόνο σε Νίκαια και Προμαχώνα
 Σε εκτόνωση οδηγούνται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου για αποχώρηση από τα μπλόκα. Τα τρακτέρ αποσύρονται από την εθνική οδό στη Στερεά και τη Μακεδονία. Παραμένουν οι Θεσσαλοί και οι αγρότες του Προμαχώνα, που αναμένεται να καθορίσουν σήμερα τη στάση τους.
Προς το παρόν, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης («Πράσινα Φανάρια», κόμβος Χαλκηδόνας και διόδια των Μαλγάρων), αλλά η κίνηση των οχημάτων γίνεται ομαλά.
Οι αγρότες του νομού Σερρών αναμένεται να αποχωρήσουν το μεσημέρι από τα μπλόκα στους κόμβους Κερδυλλίων και Στρυμονικού, αλλά ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα παραμένει κλειστός. Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την παραμονή ή όχι στο μπλόκο. 
Ανοιχτός για όλα τα οχήματα είναι ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, και ομαλά λειτουργεί το τελωνείο του Ορμενίου στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών δεν εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Αντιθέτως, ουρά μήκους 3 χλμ. από νταλίκες έχει σχηματιστεί στο τελωνείο των Κήπων, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών, οι οποίοι επιτρέπουν τη διέλευση μόνο των ΙΧ αυτοκινήτων.

Όλοι δέχονται ... τις θυσίες

Του Γιάννη Ιωάννου

 

Αν κι έχουμε οικονομική κρίση, τα έπιπλα ... ξεπουλάνε

Συνεχίζει να πουλάει έπιπλα, ως να μη συνέβη τίποτε. 
Η μεγάλη εταιρεία ΙΚΕΑ δεν καταλαβαίνει τίποτε από παγκόσμια οικονομική κρίση.  Ο σουηδικός αυτός κολοσσός εμπορίας επίπλων έχει αύξηση στις πωλήσεις του, παρά τη διεθνή άσχημη οικονομική κατάσταση. Οι αυξήσεις του τζίρου, από το Σεπτέμβρη του 2009 μέχρι τώρα, παρουσιάζουν μια αύξηση του ύψους 7 με 8 %.  Ενώ, όπως ήταν φυσικό, παρουσίαζε μια στασιμότητα σε όλα της τα καταστήματα μέχρι τον Αύγουστο του 2009, από το Σεπτέμβρη έχει αυτή τη θετική άνοδο που δίνει ελπίδες για τη διατήρηση πολλών θέσεων εργασίας.


Μεγάλο οικονομικό όφελος για τις εφορίες


Τα στοιχεία από το δισκάκι θα αποφέρουν πολλά χρήματα

Θα εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα οι γερμανικές εφορίες, από ότι υπολόγιζαν στην αρχή. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπολογίζουν σε ποσά άνω των 400 εκατομ. ευρώ. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον έλεγχο των δειγμάτων, που τους έστειλε ο πληροφοριοδότης - πωλητής των προσωπικών δεδομένων.  Χτες αποφασίστηκε τελικά η απόκτηση αυτών των στοιχείων, αφού εξετάστηκαν όλες οι νομικές πτυχές, για να γίνουν τα "νόμιμα" βήματα στην αγοραπωλησία εκ μέρους του κράτους.
 
 

Κατέχει πυρηνικά όπλα το ΙΡΑΝ;

Σοβιετικοί επιστήμονες το θεωρούν σίγουρο
 
φωτο Ν24
Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών το ΙΡΑΝ, με τη βοήθεια των πρώην σοβιετικών εργαστηρίων πυρηνικών, κατασεύασε όπλα με πυρηνικές κεφαλές, με τις οποίες μπορούν να εξοπλιστούν τα οπλικά τους συστήματα. Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν και Ιρανές εφημερίδες, όπου περιγράφουν ότι με τη βοήθεια ενός πυρηνικού επιστήμονα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έφτασαν σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης σχεδίων για κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Ανάλογες πληροφορίες δημοσιεύει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung"

Δύσκολα χρόνια για ... παρκάρισμα

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ