Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

Για τις αποκριές και για τα δρώμενα στην Ήπειρο πήραμε το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύουμε:

Αγαπητοί διαχειριστές του KAPISTRI !
Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση των άρθρων μας από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Σήμερα θέλουμε να παρουσιάσουμε τα έθιμα των Απόκρεω στο χωριό μας:
"Παρ' ότι ανάβουν το πυρμπηλάτο στο μεσοχώρι, οι νέοι σήμερα δεν γνωρίζουν το λαϊκό δρώμενο του βαλμά (αυτός που τρέφει και φυλάει τ' άλογα).. Το δρώμενο παίζεται με δύο ομάδες ανδρών. η ομάδα του ΑΦΕΝΤΗ και η ομάδα του ΒΑΛΜΑ. Σύμφωνα με την περιγραφή του αείμνηστου δάσκαλου Κ. Σιόντη στο πόνημα του Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, γινόταν ο ακόλουθος διαλογος μεταξύ των δύο ομάδων που έχει ως εξής:

Τι αλλάζει στους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Του Χρήστου Κάτσικα 
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιον από τους καταλόγους προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας που αφορούν αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών στη δημόσια Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση έχουν δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς φαίνεται ότι από τη σχολική χρονιά 2011/12 αλλάζουν τα δεδομένα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν με το ισχύον σήμερα σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι για το σχολικό έτος 2010/11 το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διορίσει:
α) Τη δεύτερη φουρνιά των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (ποσοστό 60%). Με βάση τα στοιχεία από αυτή την κατηγορία θα διοριστούν συνολικά 2.536 εκπαιδευτικοί. (Από αυτούς οι 1060 είναι δάσκαλοι ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν τόσοι θα μεταφερθούν 98 θέσεις στην επόμενη κατηγορία του 40%)

Μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 35.000 ευρώ το χρόνο;

Αν δεν τα βγάζει τα 35.000 ευρώ, τι πρέπει να κάνει
΄Ενα ερώτημα μεγάλο μπαίνει στο οικογενειακό εισόδημα της τετραμελούς οικογένειας. Χρειάζεται ή πρέπει να δηλώνει 35.000 ευρώ; Το ό,τι χρειάζεται τόσα και παραπάνω (αν σπουδάζουν τα παιδιά, αν είναι άνεργα κτλ.),  δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑ! Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να τα βρει και να φορολογηθεί. Αν τα 35.000 είναι αφορολόγητα, τότε μπαίνουμε σε μια άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ, που δε νομίζω ότι σε τέτοιες οικονομικές συγκυρίες θα μπορεί να υλοποιηθεί.

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Δεν με ενδιαφέρει ο δήμος της Αθήνας"

Πριν λίγο στο ραδιόφωνο "ΘΕΜΑ 9,89"
Μιλώντας στα "ΘΕΜΑ 9,89", ο υπουργός Προστασίας του πολίτη απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι έχει αποφασίσει να μείνει στη κεντρική πολιτική σκηνή και όχι να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πολλοί εργαζόμενοι στην Εκκλησία, είναι ύποπτοι

Τελικά είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο εκκλησιαστικό κολλέγιο Κανίσιους (Canisius) στη Γερμανία, καθημερινά βγάζει στη δημοσιότητα περισσότερα πρόσωπα, θύτες και  θύματα. Πρόκειται για παλιούς μαθητές, που φοίτησαν στο εν λόγω κολλέγιο και κακοποιήθηκαν από τους συνεργάτες της Εκκλησίας (ιερείς, εκπαιδευτικοί κ.ά.). Περίπου 100 πρόσωπα, συνεργάτες αυτής της εκκλησιαστικής δραστηριότητας, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται. Στη σημερινή του έκδοση το έγκριτο περιοδικό Der Spiegel γράφει  ότι ο αριθμός των συνεργατών, που θεωρούνται ύποπτοι, είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στην αρχή υπέθεσαν.  Σε μια έρευνα που έγινε σε 27 επισκοπές,  αποκάλυψε ότι από το 1995 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 94 κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες  είναι ύποπτοι κακοποίησης μαθητών.  Οι 30 από αυτούς, που ήταν γνωστοί από παλιά, διώχθηκαν και καταδικάστηκαν. Πολλές περιπτώσεις είχαν ήδη παραγραφεί, όταν έγιναν γνωστές.

Αμερικανός Γερουσιαστής απειλεί το Ιράν

Στη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια πριν από λίγο
 
φωτο Ν24
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Τζο Λίμπερμαν, είπε πριν από λίγο από το βήμα στο Μόναχο (Σύσκεψη Κορυφής), ότι έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δύο πραγμάτων:Ή θα επιβάλουμε σκληρές κυρώσεις ή θα λύσουμε το πρόβλημα με στρατιωτική επέμβαση!  Επειδή οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν δεν έχουν αποτελέσματα, θα πρέπει να τους δείξουμε τα δόντια μας. 
Ο Γερουσιαστής, που έχει μεγάλη επιρροή στους συνέδρους, είναι υπέρ της στρατιωτικής παρέμβασης στο Ιράν, γιατί δε βλέπει  να συμμορφώνεται με τους κανόνες της διεθνούς κοινότητας, όσον αφορά στα πυρηνικά σχέδια της Τεχεράνης.
Ο Λίμπερμαν, ανήκει στο δημοκρατικό κόμμα, όπως και ο Ομπάμα και, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής της Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η Ελλάδα έχει μεταδοτική ασθένεια

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπλώνεται ... πανδημία
Ως "Ελληνική αρρώστια",  μεταδοτική,   χαρακτηρίζεται η εξάπλωση της κακής οικονομικής κατάστασης σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της Ένωσης.  Η Πορτογαλία και η Ισπανία "κόλλησαν" την ελληνική αρρώστια. Το αυξανόμενο δημοσιονομικό χρέος και η συνεχής αύξηση των ελλειμμάτων πιζέουν τα χρηματιστήρια προς τα κάτω και οι επενδυτές είναι σε στάση αναμονής, όπως και οι πολιτικοί.  Ο φόβος η "ελληνική αρρώστια" να καταλήξει σε ... ευρωπαϊκή πανδημία, είναι περισσοτερο από εμφανής τις τελευταίες μέρες. Σήμερα έκαναν βουτιά τα χρηματιστήρια  στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Και η Πορτογαλία δεν είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Σήμερα επεκράτησε κι εκεί πανικός και μεγάλες ανησυχίες.

Το FORD FIESTA συμπλήρωσε 40 εκατομμύρια αυτοκίνητα


Από την  πρώτη μέρα κατασκευής του μέχρι σήμερα κατασκευάστηκαν 40 εκατομμύρια αυτοκίνητα με το όνομα FIESTA από την αυτοκινητοβιομηχανία FORDΤο αυτοκίνητο με το νούμερο 40 εκατομ. είναι χρώματος ασημί. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Γερμανία παρουσιάζει στους πολιτικούς (εδώ ο υπουργός βιομηχανίας) το αυτοκίνητο


Η έβδομη γενιά της κατασκευής των πολύ πετυχημένων μοντέλων Ford Fiestas στο εργοστάσιο της Κολωνίας

Η γραμμή κατασκευής των αυτοκινήτων το 1925 ξεκίνησε με το μοντέλο ΦΟΡΝΤ Τ στο εργοστάσιο του Δυτικού Βερολίνου.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη


Πολύ ενδιαφέρουσα προβλέπετε η εξέλιξη με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Απ’ ότι λέει πρωτοσέλιδα το «Πρώτο Θέμα» οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τρία άτομα συνελήφθηκαν γιατί έχουν στα χέρια τους μαγνητοφωνημένη συνομιλία του μίστερ Μίζα με πολιτικούς, απ’ όπου συνάγεται ότι το στέλεχος της Ζήμενς τους λάδωνε.
Το προϊόν υποκλοπής το χρησιμοποιούσαν για να εκβιάζουν τον Χριστοφοράκο.
Δεν έχουμε διαβάσει το ρεπορτάζ της φυλλάδας, γ’ αυτό θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα αλλά είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την εξέλιξη του. Το πολιτικό σύστημα ξέρει πάντα να προστατεύει το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει ονόματα εθνονταβατζήδων που περνούν απ’ τα ταμεία των καπιταλιστών (Εξαίρεση ο Αλαφούζος που παραδέχτηκε δημόσια ότι τα ακούμπαγε στον Μητσοτάκη, αλλά κι αυτό δεν μπορούσε να το αποδείξει).
Επίσης πριν κάμποσα χρόνια, ο «πολύς» Βαρδής Βαρδινογιάννης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι δίνει λεφτά σε όλα τα κόμματα και σε βουλευτές.

Βάλτε κι εσείς ένα ... χεράκι, γιατί βουλιάζουμε

 Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και ...συμπεριφοράς 
Ο γνωστός μας Μπαρόζο, που γνωρίζει καλά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με όλο το θάρρος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε σε παρακλητικό ύφος: Βάλε κι εσύ ένα χεράκι, Πρόεδρε (μιλάνε στον ενικό από τότε που ασχολούνταν  και οι δυο με τα εξωτερικά θέματα των χωρών τους), γιατί χανόμαστε! 
- Δε μου λες, βρε, Αντώνη, εσύ που κατέχεις καλύτερα τα οικονομικά, γιατί τα κάνατε μπάχαλο εκεί στην Ελλάδα;ρώτησε ο Χοσέ τον Αντώνη, έτσι περισσότερο για να τον πικάρει.
Ο Αντώνης, σε ήρεμο ύφος, παρά την προσωπική προσβολή του Μπαρόζο, απάντησε:
- Γιατί, αγαπητέ μου Χοσέ, εμένα, μέχρι τώρα, δε με είχαν για ρώτημα, όπως δεν είχαν κι εσένα στην Ισπανία που τα κάνατε από.. κούπες.
Ο Χοσέ Μάνουελ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με σκληρό φίλο που δε μασάει ειρωνίες και απειλές από κανέναν,  όταν μάλιστα ο ίδιος  δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στο σπίτι του. Πάντως  ο Χοσέ ευχαρίστησε τον Αντώνη και του υποχέθηκε ένα τραπέζι σε πορτογαλικό εστιατόριο στις Βρυξέλλες. Εκεί θα φάνε σίγουρα ... καλά!

Η ΝΔ γυρίζει την πλάτη στον Γ. Αλογοσκούφη

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρατήσει συγκεκριμένες αποστάσεις από τον πρώην υπουργό και την  παρέα του

Δεν είναι κι εύκολο να υπερασπιστείς την πολιτική, όταν δεν την πιστεύεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, οικονομολόγος ο ίδιος, αμέτοχος στην πολιτική της εποχής Αλογοσκούφη, δε θα μπορούσε να βάλει και το χέρι του στη φωτιά για τον πρώην τσάρο. Έτσι αφήνει τον ίδιο να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά", για τα θέματα που ανακύπτουν καθημερινά, σχετικά με το βίο και την πολιτεία του Αλογοσκούφη. Και καλά κάνει, κατά τη γνώμη μας.   Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ίδιο του το κόμμα και  καλείται να υπερασπιστεί μόνος τα όσα έγιναν στην οικονομία όταν ήταν στη θέση του «τσάρου». Ταυτόχρονα, μόνος καλείται να απαντήσει και στις βολές που φτάνουν, από φίλους και αντιπάλους, μέχρι και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι κανένας δεν πρόκειται να τον στηρίξει. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε μεγαλύτερο εξοπλισμό

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο
 
φωτο Ν24
Κατά τη διάσκεψη κορυφής για την ασφάλεια, που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Μόναχο, κάλεσε τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να εντείνουν τις προσπάθειές τους  για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Η Ε.Ε. πρέπει να επωμισθεί τον πολιτικό  ρόλο του μεγάλου παράγοντα στην παγκόσμια ασφάλεια. Τόνισε ότι η Γερμανία θα προχωρήσει στην πορεία που οδηγεί σε μια κοινή πολιτική άμυνας.  "Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού υπό πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο."
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τον πολιτικό της ρόλο ως "παγκόσμιος εταίρος», δήλωσε κατά λέξη.

Στις λήψεις αποφάσεων τώρα θα είναι και οι αναδυόμενες οικονομικά δυνάμεις

Απαίτηση της Ε.Ε. να αλλάξει η σύνθεση λήψης αποφάσεων
Στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να έχουν λόγο μόνο οι "παλαίμαχοι"και ισχυροί του κόσμου, αλλά θα πρέπει να δώσει κανείς την ευκαιρία και στις αναδυόμενες δυνάμεις να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Οι αναδυόμενες οικονομικά δυνάμεις, όπως Κίνα, Ινδία ακόμα και η Τουρκία, προβλέπεται να είναι στο τραπέζι των αποφάσεων. Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε.
Μαζί με τις προαναφερόμενες χώρες πρέπει να συμπεριληφθούν στο τραπέζι των αποφάσεων κι άλλοι μεγάλοι "παίχτες" στην

Η διαφθορά στα τελωνεία

Απεργούν και οι πανεπιστημιακοί

Άλλη μια συμμετοχή στην απεργία της προσεχούς Τετάρτης, αυτή τη φορά από το σύλλογο των καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη, προβάλλοντας τα εξής αιτήματα: 
 Να μη μειωθούν οι μισθοί τους, γιατί η πολιτική κρατήσεων έχει ήδη εφαρμοστεί στον κλάδο, να ενσωματωθούν τα επιδόματα στους μισθούς τους, να καλυφθούν οι μισθολογικές απώλειες της τελευταίας δεκαετία με νέο ακαδημαϊκό μισθολόγιο συνδεδεμένο με τους μισθούς των δικαστικών.

Εκτός από τα μισθολογικά του κλάδου, ο σύλλογος καθηγητών ζητάει να φτάσει η χρηματοδότηση της δημόσιας Παιδείας τουλάχιστον στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού και να

Γαλλογερμανικός άξονας σωτηρίας

Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν «ευρωπαϊκή λύση» για την Ελλάδα  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Από ΤΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή λύση για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας επεξεργάζεται ο γαλλογερμανικός άξονας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» από τη γερμανική καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ήδη είχαν συστήσει άτυπη γαλλογερμανική επιτροπή για να εξετάσει το «ελληνικό πρόβλημα», στην εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση που είχαν προχθές ασχολήθηκαν και με το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.
Κατέληξαν πως πρέπει να υπάρξει μια «ευρωπαϊκή λύση διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας- εξασφάλισης δηλαδή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Οι δύο ηγέτες απέκλεισαν έτσι τη «λύση» της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μολονότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί (και ευρωπαϊκοί) παράγοντες όδευαν προς αυτήν την επιλογή. Κατόπιν αυτού, οι άνθρωποι της Καγκελαρίας και των Ηλυσίων θα επεξεργασθούν λεπτομερώς τη σχετική φόρμουλα, με γενική κατεύθυνση να κινείται εντός των πλαισίων της Ένωσης και να μην έχει χαρακτήρα μιας αυστηρά διμερούς συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι τα χρήματα θα διατεθούν από το Παρίσι, το Βερολίνο και ενδεχομένως κάποιους άλλους εταίρους.

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Παραβίαση εναέριου χώρου από έξι αεροσκάφη
Το κακό που γίνεται σε καθημερινή βάση, η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δεν προκαλεί πλέον σε κανέναν εντύπωση. Το έχουμε συνηθίσει. Και σήμερα σχηματισμός τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησε στο Βόρειο Αιγαίο μία παράβαση και μία παραβίαση, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική μας Αεροπορία.Κάθε μέρα οι αεροπόροι μας θέλουν δε θέλουν είναι υποχρεωμένοι να ... ασκούνται!

Η αρκούδα απειλεί τον Ε-65

Η αρκούδα απειλεί τον Ε-65   Από το ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
• Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αλλαγής χάραξης στην οροσειρά της Πίνδου, για να μην επηρεαστεί ο τόπος αναπαραγωγής και ανάπαυσης των μεγάλων θηλαστικών
Μπορεί η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος, γνωστού και ως Ε-65, να βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, ωστόσο συνεχώς ανακύπτουν ενστάσεις και προβλήματα σχετικά με τη χάραξη και τα μέτρα προστασίας της πανίδας και της χλωρίδας.Μάλιστα, μετά από σχετική ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως προκύπτει από την απάντηση του απερχόμενου επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα στον Μιχάλη Τρεμόπουλο.Αυτό που προκαλεί εύλογη ανησυχία, είναι να κληθεί η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αλλαγή χάραξης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμη πιο σημαντικές καθυστερήσεις σε ένα έργο που ήδη φαίνεται πως έχει βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων.Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων επισημαίνει τις καταστροφές σε σημαντικές προστατευόμενες εκτάσεις NATURA 2000 στις όχθες του Σπερχειού και την εκτεταμένη απώλεια γαιών υψηλής παραγωγικότητας, ρωτώντας την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα δεδομένα αυτά και αν έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων.Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η απάντηση του Σταύρου Δήμα, ο οποίος προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο, έστω κι αν δεν αναφέρεται στην ερώτηση των Οικολόγων

TA ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!...

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Ο Υπουργός Εξωτερικών του ΙΡΑΝ "ανακατεύει" τη συνάντηση του Μονάχου

Στη συνάντηση των Ισχυρών του Κόσμου στο Μόναχο, ανακατεύεται και ο Μοτακι
 
φωτο: Der Spiegel
Το γράψαμε και χτες:Την τελευταία στιγμή αποφάσισε να έρθει και να πάρει μέρος στη συνάντηση κορυφής για τη διεθνή ασφάλεια, ο Υπουργός Εξωτερικών του ΙΡΑΝ, Μοτακί, που γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Μόναχο. Κανείς δεν τον περίμενε, αλλά τώρα ήρθε και καθορίζει μάλιστα την ημερήσια διάταξη της διάσκεψης ασφάλειας.  Η προσφορά της Τεχεράνης, να εμπλουτίζει το ουράνιο στο εξωτερικό, αφήνει περιθώρια για μεγάλες προσδοκίες της Διεθνους Κοινότητας να ελπίζει ότι το Ιράν θα συμπεριφερθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Ελπίζουν να βρεθεί λύση στη διαμάχη για τα πυρηνικά. Ο Μοτακί έθεσε, ;omvw,  αμέσως νέους όρους.  
Μπορούν να στηρίζονται στο Ιράνq  Όταν οι υπεύθυνοι της παγκόσμιας ασφάλειας, που κινούν τα νήματα και καθορίζουν τις τύχες παγκοσμίως, συνέρχονται στο Μόναχο για διαβούλευση, τότε εμφανίζεται η Τεχεράνη και κάνει βήματα προς τα πίσω. Υποχωρεί κάτω από την παγκόσμια πίεση και δείχνει να συμμορφώνεται με τι αρχές του Διεθνούς Δικαίου και αλλάζει την ημερήσια διάταξη. Έτσι έκανε και τα προηγούμενα χρόνια σε παρόμοιες συσκέψεις ασφάλειας. 
Το ίδιο γίνεται και το 2010.

Μεγάλη πυρκαγιά με θύματα στη Γερμανία

Η πυροσβεστική με 120 άτομα κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχο
                                                                                                       φωτο Ν24
Χτες το απόγευμα συνέβη σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πεπιεσμένων υλικών, μετά από μια μεγάλη έκρηξη των δεξαμενών. Τα εύλεκτα υλικά πήραν αμέσως φωτιά και προκλήθηκε πανικός. Από την καταστροφή έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι (20, 59 και 62 ετών) και αρκετοί τραυματίστηκαν ή έπαθαν σοκ από την εικόνα που αντίκρυσαν.


Νέα προσφορά με στοιχεία φοροφυγάδων

Προς το παρόν εξετάζεται η αγορά
 
φωτο Ν24
  Στη Βάδη Βυρτεμβέργη  (Γερμανία) παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία για πιθανούς φοδοφυγάδες. Στη μυστική αστυνομία έφτασε κάποιο δισκάκι με στοιχεία, το οποίο προκαλεί κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας. Το ομόσπονδο κρατίδιο εξετάζει την περίπτωση απόκτησής του (εγαξορά). Το σκάνδαλο με τους κρυφούς λογαριασμούς Γερμανών στην Ελβετία απλώνει όλο και περισσότερο. Βέβαια τα στοιχεία δεν έφτασαν σήμερα στη Μυστική  Αστυνομία, αλλά εδώ και αρκετό καιρό (πριν ένα χρόνο περίπου), μόνο που αυτά τα πράγματα κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες.  Σημασία έχει ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής είναι ένα καλό ... σπορ, που το κατέχουν αρκετοί  Γερμανοί "φορολογούμενοι".