Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώνονται τα νέα ονόματα των υποψηφίων

Κανένας δεν είναι σίγουρος

Στην κορυφαία εκδήλωση των Ηπειρωτών ο Κάρολος Παπούλιας

 Από το ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,γιορτάστηκε και φέτος η κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας . Στο κατάμεστο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ,ο Κάρολος Παπούλιας, έγινε θερμά δεκτός από εκατοντάδες συμπατριώτες του, που εκπροσωπούνται στην κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπέιρωτών. Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη χώρα καθώς και κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές , παρουσίασαν ένα τρίωρο πολιτιστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.Με ένα θερμό χειροκρότημα εκατοντάδες συμπατριώτες του Κάρολου Παπούλια, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ,όχι μόνον ως τον πρώτο πολίτη της χώρας αλλά και ως Ηπειρώτη πολιτικό, που τιμά το αξίωμα.Σε ανηγυρική ατμόσφαιρα ,με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ,η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η μεγαλύτερη οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών, γιόρτασε όπως κάθε χρόνο την κοπή της πίτας της, παρουσία τοτυ Προέδρου αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της Ηπείρου,η Περιφερειάρχης κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκπρόσωπησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία

Έκρηξη με νεκρούς στις ΗΠΑ

Μέχρι και πενήντα υπολογίζονται οι νεκροί από την έκρηξη
Μέχρι και 15 χιλιόμετρα μακριά ακούστηκε  η έκρηξη, η οποία σκότωσε περισσότερους από πενήντα ανθρώπους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.  Αυτό συνέβη σε ένα υπό κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργιεας στην πολιτεία Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σήμερα Κυριακή.  Η έκρηξη έγινε στο τμήμα "Καθαρή ενέργεια" κοντά στο ποτάμι Κονεκτικάτ και ήταν τόσο ισχυρή, που ορισμένοι νόμισαν ότι έγινε κάποιος δυνατός σεισμός. Στο εργοτάξιο, που θα έκανε τα εγκαίνια έναρξης των εργασιών του την επόμενη εβδομάδα, θα παράγονταν 620 Μεγαβάτ ρεύμα με ανεμοστρόβιλους.


Το νέο ΒMW της σειράς 3 είναι έτοιμο!

Αυτά είναι τα καινούρια BMW της σειράς 3
 Η γραμμή παραμένει σταθερή
Μιλάμε για το αυτοκίνητο που θα αρέσει σε πολλούς, όχι σε εκείνους που έτσι κι αλλιώς οδηγούν ευχαρίστως αυτή τη μάρκα.
Νέα μηχανή, αθόρυβη, V8 μηχανή μέχρι 4000 κυβικά και αποδίδει 420 άλογα. Θα έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 7 ταχύτητες και με διπλό συμπλέκτη. Μαζί δοκιμάζεται και το καινούριο Μ3.

“Κλειδώνουν” οι ανατροπές στο ασφαλιστικό

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον θ. Πάγκαλο
 της Μαίρης Λαμπαδίτη             Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Με αιχμή τα  όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν  την ώρα σύσκεψη στο Μέγαρο  Μαξίμου υπό το Θεόδωρο Πάγκαλο  και τη συμμετοχή των κυρίων  Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδου και  Παμπούκη . Στη σύσκεψη θα γίνει  το πολυπόθητο ξεκαθάρισμα για την αύξηση των ορίων ηλικίας ώστε ο κ. Λοβέρδος να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις την Τρίτη στην επιτροπή εμπειρογνομώνων για το ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να ελπίζει στην κάμψη των συνδικαλιστικών αντιδράσεων .
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την  αύξηση κατά δύο έτη από τα 60 στα 62 του ορίου ηλικίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα  και των ΔΕΚΟ που προσλήφθηκαν από το 1983 εως το 1992 καθώς και την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων .
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της ς πραγματικής  ηλικίας συνταξιοδότησης από  τα 60,5 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο, στα 63 έτη.

ΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ...ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK !!!

ΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ...ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK !!!
Από το ABOUT MY LAMIA
Τις τελευταίες ημέρες μια κακόγουστη φάρσα περί παραβίασης απορρήτου κυκλοφορεί στο Facebook.

Σας δίνω μια φράση "κλειδί" και το εξής κείμενο που κυκλοφορεί σε πολλά status χρηστών του Facebook .
Η φράση είναι "automation block" 
και  το κείμενο είναι το εξής: 
To facebook δέχθηκε επίθεση πειρατείας. Πηγαίνετε στα settings και μετά στο block list. Εκεί που λέει person γράψτε "automation block" (μαζί με τα εισαγωγικά). Θα σας βγάλει μια λίστα ατόμων που μπορούν να δουν το προφίλ σας και που δεν είναι φίλοι σας. Μπλοκαρ...ετε τους!!! Επικολλήστε τις... παραπάνω οδηγίες στο status σας, για να το δουν όλοι!!!

Επικοινωνιακά παιγνίδια

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Επικοινωνιακά παιγνίδια
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
                                              Από την εφημερίδα: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι η επίσκεψη στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν αποτελεί αφεαυτής ένα πολιτικό γεγονός που έχει τη σημασία του, τα υπόλοιπα ήταν μέρος ενός εποκοινωνιακού παιχνιδιού που έστησαν, καθώς φαίνεται, Αγγλοαμερικανοί και Άγκυρα με έναν απαράμιλλο κυνισμό σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτελεί δε αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ δεν ήταν ο πιο σημαντικός εκτελεστικός κρίκος στο παιχνίδι αυτό. Άλλωστε ο ρόλος του Ντάουνερ εξελίσσεται σε πολύ χειρότερο και από αυτόν που διαδραμάτισε ο Αλβάρο ντε Σότο. Αν ο τελευταίος ήταν ένας τεχνοκράτης που φιλοδοξούσε να αναδειχτεί στο ύπατο αξίωμα του ΟΗΕ προσφέροντας υπηρεσίες στους Αγγλοαμερικανούς σε βάρος της Κύπρου, ο Ντάουνερ είναι ένας συντηρητικός πολιτικός με διεθνείς διασυνδέσεις με τα πιο συντηρητικά κέντρα της παγκοσμιοποιημένης εξουσίας την οποία υπηρετεί.
Η Άγκυρα πρωτοστάτησε για την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν, αν και φαίνεται πως η ιδέα προήλθε από το Λονδίνο και στηρίκτηκε από την Ουάσιγκτον. Το πιθανότερο είναι ότι οργανώθηκε στην αρχή με την ελπίδα πως θα ήταν δυνατό να ανακοινώσει κάποια πρόοδο ο Μπαν Κι Μουν στις διεξαγόμενες συνομιλίες.
Καθώς όμως πρόοδος δεν υπήρχε η κυπριακή πλευρά ήταν επιφυλακτική γι’ αυτή την επίσκεψη και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αμφιταλαντευόταν για την πραγματοποίησή της ώς την τελευταία στιγμή. Επομένως πραγματοποιήθηκε μάλλον με την επιμονή του αγγλοαμερικανικού παράγοντα και της Τουρκίας με τη συνδρομή Ντάουνερ που ήταν και ο διεκπεραιωτής της επί του εδάφους.

Ακόμα υπάρχουν θαρραλέοι:Καταρράκτες Νιαγάρα

Θα προβληθεί σήμερα το βράδυ σχετικό ντοκιμαντέρ
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα δεν είναι μόνο ένα  από τα μοναδικά θεάματα στον κόσμο, το μοναδικό ίσως με αυτή την άγρια ομορφιά, αλλά είναι και ο τόπος που προσελκύει ένα σωρό θαρραλέους να τολμούν πράγματα που εμείς ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Έτσι είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να κάνουν "ακατόρθωτα" πράγματα στο ύψος των είκοσι ορόφων (τόσο περίπου είναι το απότομο βάθος της πτώσης των υδάτων) με κίνδυνο της ζωής τους.

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τη «Χήτος»

Αύξηση κερδών 10%-15% παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Χήτος το 2009 και αύξηση τζίρου 2,5%, παρουσιάζοντας κέρδη στα 5,7 εκατ. ευρώ και τζίρο 45,6 εκατ. ευρώ.Υπενθυμίζεται ότι βάσει των στοιχείων της Nielsen το Ζαγόρι κατείχε το 2008 την πρώτη θέση του κλάδου του με μερίδιο αγοράς στο 25% στο σύνολο της κατηγορίας. Για το 2010 η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά με επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης τουλάχιστον 5%. Επίσης σχεδιάζει αλλαγή της συσκευασίας του προϊόντος της και την κυκλοφορία νέας συσκευασίας μέχρι την άνοιξη.Σημειώνεται ότι το Ζαγόρι είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ενωση ως φυσικό μεταλλικό νερό και υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΕΛΟΤ1416 και ΕΛΟΤ ISO9001 που αφορούν στη διαχείριση της υγιεινής της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων.Το μεταλλικό νερό Ζαγόρι εκτός από την ελληνική αγορά εξάγεται σε αρκετές χώρες όπως την Αλβανία, το Κόσοβο, την Κύπρο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το FYROM, ενώ οι εξαγωγές του ανέρχονται στο 8% του συνόλου της παραγωγής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας για το Αφγανιστάν

 Πριν από λίγο το είπε στο Μόναχο
Το Αφγανιστάν πρέπει να αναλάβει μόνο του τις ευθύνες και να πάρει την τύχη στα χέρια του.  Στο πλαίσιο της Συνάντησης Κορυφής για τη Διεθνή Ασφάλεια, ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, ζήτησε περισσότερες πρωτοβουλίες από την πλευρά του Αφγανιστάν για την ανοικοδόμηση του κράτους. Ο Καρσάι, πρόεδρος του Αφγανιστάν, ζήτησε  να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος. Οι γερμανικές ειρηνευτικές δυνάμεις, που είναι στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις επιθυμίες των αμερικανών συναδέλφων τους, θα χάσουν την αποκλειστικότητα επιτήρησης του Βόρειου Αφανιστάν. Οι Αμερικάνοι θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της περιοχής.

Οι προφητείες ... επιθυμίες;

Άλλο να το θες κι άλλο να το ...προφητεύεις

Χιόνια, βροχές και κρύο

Καιρό είχε να κάνει τέτοιο ... καιρό
Ακούγοντας πριν από λίγο το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα τα δημοτικά του STUDIO 3 της Θεσσαλονίκης, άκουσα και για τον καιρό που κάνει αυτή τη στιγμή στη βόρεια Ελλαδα.
Χιόνια έπεσα σε πολλά μέρη της Βόρειας Ελλάδας και καθώς διάφοροι ακροατές μεταδίδουν απ΄΄ο τον τόπο τους έχουμε χιόνια στο Νευροκόπι, στη Δράμα, στην Καβάλα, ακόμα και στον Έβρο και την Κατερίνη. Δε θα περιμέναμε τίποτε καλύτερο για τη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπως τα ορεινά της Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και φυσικά Γρεβενών. Στο νομό Κιλκίς χιόνισε στα ορεινά, στην Καστανερή και στα Λιβάδια. Στο νομό Πέλλας χιόνισε στον παλιό ‘Αγιο Αθανάσιο, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, όσοι πρέπει να κινηθείτε!

Οι Ιάπωνες συνεχίζουν να σκοτώνουν με το "ζόρι" φάλαινες

Δεν το βάζουν κάτω και κλιμακώνουν τη βία
 
φωτο Ν24
Πάλι ένα περιστατικό με φαλαινοθήρες (συνήθως Ιάπωνες κυνηγοί που με κάθε θυσία θέλουν να σκοτώνουν φάλαινες στα διεθνή ύδατα, βαφτίζοντας το κυνήγι σε ... επιστημονικές έρευνες) στα διεθνή ύδατα, όπου το φαλαινοθηρικό πλοίο πάρα λίγο να αναποδογυρίσει υπηρεσιακό πλοιάριο διαμαρτυρομένων Αυστραλών. Το αυστραλιανό πλοίο της Υπηρεσίας Προστασίας Θαλάσσιων Ειδών πλησίασε το ιαπωνικό φαλαινοθηρικό με σκοπό να το εμποδίζει στο παράνομο κυνήγι της φάλαινας, αλλά εκείνοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε, όπως έκαναν και πριν από ένα μήνα: Ανεπηρέαστοι εξακολούθησαν να κινούνται στον ίσαλο με αποτέλεσμα να παρασύρουν το αυστραλιανό, να το εμβολίσουν και να δημιουργήσουν ρήγμα ενός μέτρου, ευτυχώς χωρίς να το αναποδογυρίσουν και να τραυταιστεί κανείς.

Η Sarah Palin ξανά στο προσκήνιο!


Οργανώνεται εναντίον του Ομπάμα
 
φωτο Ν24
Ποιος δε θυμάται την όμορφη Κυβερνήτη της Αλάσκας, που έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση της αντιπροέδρου με το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών; Επανήλθε στην πολιτική δριμύτερη και οργανώνει το "Κίνημα Τσάι πάρτι" με πολιτικό περιεχόμενο.
Σε πρόσφατη εμφάνισή της κατηγορεί τον πρόεδρο Ομπάμα, ότι με την πολιτική του απειλείται η ασφάλεια του κράτους και της Αμερικής. Οδηγώντας τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων,  με  αυτό το κίνημα, δε χάνει ευκαιρία να τα "ρίχνει" στον Ομπάμα και την παρέα του, κατηγορώντας τους μάλιστα για ανήθικη πολιτική και τους απείλησε με ομαδική αντίσταση. Αυτή τη στιγμή το κίνημα έχει περισσότερες από 1000 φωνές.


Αυτές κι αν είναι παραγγελίες

Μεγάλες παραγγελίες έκανε η Κίνα στην Αυστραλία 
 
Πολύ ... κάρβουνο (φωτο Ν24)
Όλα για την ενέργεια. Η Κίνα, με τη μεγάλη ανάπτυξη και τη μεγάλη ανάγκη για ενέργεια, καταφεύγει τώα στην Αυστραλία για να βρει αυτό που θέλει. ΚΑΡΒΟΥΝΟ για ενέργεια. Για τα επόμενα 20 χρόνια θέλει να εξασφαλίζει την ενέργεια που χρειάζεται σε κάρβουνο και παραγγέλνει 30 εκατομμύρια τόνους το χρόνο από την Αυστραλία, που εξασφαλίζει έτσι θέσεις εργασίας και ... συνάλλαγμα που θα φτάσει τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ (Συμφωνήθηκαν 60 δισ. δολλάρια). Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγγελία εξαγωγών που έγινε ποτέ στην Αυστραλία. 
Κρίμα να μην έχουμε κι εμείς κάρβουνο!

Αποκριάτικα έθιμα από την Ήπειρο

Η Ήπειρος δε χαρακτηρίζεται, όπως άλλα μέρη της Ελλάδας, για ιδιαίτερα αποκριάτικα ξεφαντώματα. Κι όμως!  Όπως σε ολόκληρη, σχεδόν την Ελλάδα, έτσι γιορτάζονται και στην Ήπειρο οι Αποκριές. Είναι μέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξενοιασιάς, για τους περισσότερους. 
Στο Δήμο ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ, στα Ιωάννινα, αναβιώνουν τα παλιότερα έθιμα κάθε χρόνο και καλύτερα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις δραστηριότητες των διάφορων Πολιτιστικών Συλλόγων των Τοπικών Δημοτικών Διαμερισμάτων.Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την "Μεγάλη Αποκριά" , πριν απο τε μεγάλη Σαρακοστή. Παρόλα αυτά καθημερινά υπάρχουν διάφορα δρώμενα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα. 

Η διένεξη Διεθνούς Κοινότητας και Ιράν παίρνει διαστάσεις

Ο Αμαντινετσάντ  βάζει νέες φωτιές
Λίγο πριν λήξει η μεγάλη συνάντηση κορυφής για τη διεθνή ασφάλεια στο Μόναχο, οι σχέσεις με το Ιράν παίρνουν νέα τροπή.  Η διαμάχη για τα πυρηνικά συνεχίζεται εντονότερη. Δεν τα βρήκαν τελικά στη συζήτηση, όπως φάνηκε αργά χτες το βράδυ.
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Αμαντινιτσάντ, έδωσε το πράσινο φως στους επιστήμονές του για τον εμπλουτισμό  ουρανίου. Στην ιρανή τηλεόραση είπε: Σύμφωνα με το θέλημα του θεού, θα ξεκινήσει ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 20  % , για να καλύψει τις ανάγκες του Ιράν. Σε συνάντηση με το διευθυντή του πυρηνικού εργοστασίου είπε: Να αρχίζετε αμέσως με την παραγωγή του 20 % σε εμπλουτισμένο ουράνιο.
Αυτό έβαλε φωτιά στη σύσκεψη και αναμένονται ... σκληρές αποφάσεις

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΤου Χρήστου Κάτσικα

Το Υπουργείο Παιδείας στη συνάντησή του με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών την επόμενη χρονιά 2010-2011 θα γίνουν με βάση το ισχύον σύστημα. Από τη σχολική χρονιά 2011-2012 όλες οι προσλήψεις θα γίνονται με απαραίτητη προϋπόθεση την επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι όποιος εκπαιδευτικός επιτυγχάνει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα παίρνει μόρια και από την προϋπηρεσία που έχει κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει και σήμερα. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο «εξαφανίζει» από το εκπαιδευτικό τοπίο χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται, με βάση την προϋπηρεσία τους σε μια πορεία πρόσληψης ή διορισμού, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές ανατροπές στις ίδιες τις ζωές των αδιόριστων εκπαιδευτικών παραμένει και ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα. Πως εννοεί το Υπουργείο τη συμμετοχή στο ΑΣΕΠ; Οι προηγούμενες συμμετοχές και επιτυχίες στο ΑΣΕΠ θα πάψουν να ισχύουν; Μια νέα επιτυχία στο ΑΣΕΠ θα «κρατάει» ή αν δεν διορίζεται κάποιος θα πρέπει να επαναλαμβάνει τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών;

Η συννεφιασμένη Κυριακή στο Μαξίμου

Η δοκιμασία του Νταβός έπεισε τον Πρωθυπουργό για τα μέτρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ  Από ΤΑ ΝΕΑ

Η σύσκεψη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Μαξίμου θα ήταν ίσως μια από εκείνες τις τυπικές συσκέψεις που συγκαλεί ο Γιώργος Παπανδρέου «σε άσχετες ώρες και ημέρες», όπως έλεγαν οι υπουργοί μεταξύ τους στις αρχές της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα δεν το σχολιάζουν καν- το έχουν συνηθίσει.
Η πρόσκληση ήταν τυπική: ο Πρωθυπουργός που απέφυγε να σχηματίσει όργανα που δημιουργούσαν οι προκάτοχοί του, όπως για παράδειγμα η περίφημη Κυβερνητική Επιτροπή, κάλεσε και πάλι αυτούς που θεωρεί, και είναι, οι στενοί συνεργάτες του, με τους οποίους πλέον διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Δηλαδή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο κύκλος των υπουργών που κάποτε ήταν ο κύκλος των συνεργατών του στη Χαρ. Τρικούπη, ήτοι οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος (που δεν τον πολυεμφανίζουν προς τα έξω, γιατί δεν είναι και τόσο δεοντολογικό ως προς τους θεσμούς να μετέχει ο πρόεδρος της Βουλής σε τέτοιες συσκέψεις), οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρ. Παπουτσής και Π. Ευθυμίου και η ομάδα Ν. Αθανασάκης, Ρ. Βάρτζελη, Γ. Ελενόπουλος, Κ. Θέος. Ακόμη, λόγω αντικειμένου, η Λ. Κατσέλη - υπουργός Οικονομίας άλλωστε-, ο υφυπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ο κ. Παπανδρέου μόλις είχε επιστρέψει από το διήμερο στο Νταβός, και παρά την προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου να περάσει προς τα έξω τη “θετική” παρουσία του Πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ως έναν βαθμό), δύσκολα μάλλον θα ξεχάσει κανείς το θέαμα της δημόσιας ανάκρισης μετά κυνηγητού στους διαδρόμους από τον δημοσιογράφο των “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”.

Εξι Ελληνες κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία

Εξασφάλιζαν δάνεια εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες
 φωτο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
΄Εξι Ελληνες κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη και πλαστογραφία καθώς φέρονται ότι απέσπασαν από δύο πολίτες τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας και εξασφάλισαν τραπεζικά δάνεια. Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι έξι άτομα, ηλικίας από 27 έως 44 ετών, από το 2007 έως τα μέσα του 2008, αφαίρεσαν από τους δύο πολίτες τα εκκαθαριστικά σημειώματα και τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και κατήρτισαν πλαστές βεβαιώσεις εργοδοσίας.
Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες, με τη χρήση των πλαστών εγγράφων, εξασφάλισαν την έκδοση πολυάριθμων δανείων από διάφορες τράπεζες, συνολικού ύψους, περίπου 450.000 ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των έξι συλληφθέντων.

Από την απεργία τυχεροί ήταν οι ταξιτζήδες

Οι μετακινούμενοι προς τη δουλειά τους, είχαν πρόβλημα

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι κι εργαζόμενοι γενικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είχαν μεγάλη επιτυχία, αν και ταλαιπρήθηκαν ορισμένοι καθημερινά μετακινούμενοι από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πραγματοποιούσαν τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.
Η Κυριακάτικη έκδοση, της μεγάλης κυκλοφορίας έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau, αναλύει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ως ένα από τα βασικά θέματα των ημερών. Από το σχετικό ρεπορτάζ που έκανε, δημοσιεύονται ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις γιατί απεργούν:
Εργαζόμενος στην καθαριότητα, 57 ετών: Απεργούμε, διότι πρέπει να πάρουμε περισσότερα χρήματα. Έχω 9 χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας και παίρνω  2.046 ευρώ το μήνα μικτά (πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον 40%  κρατήσεις, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση).