Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Ξαναγράφεται η ιστορία για τη σχέση της Σαντορίνης με τη μινωική Κρήτη,

Από το:ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ

Χρειάστηκε μόνο λίγη ώρα για να καταρριφθούν τέσσερις μύθοι για το προϊστορικό Αιγαίο: Ο μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη δεν καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, ανάκτορα αντίστοιχα με της Κρήτης δεν υπήρχαν στη Θήρα, οι Κυκλάδες δεν ήταν μινωικές αποικίες υπό την ηγεμονία της Κρήτης και κατά τη Μέση Εποχή του Χαλκού δεν είχαν περιπέσει σε παρακμή. Όπως αποκάλυψε σε ομιλία του στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία ο Χρίστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής της ανασκαφής στο Ακρωτήρι της Θήρας από το 1974, οι ανασκαφικές έρευνες στο χώρο δίνουν πλέον ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση της Σαντορίνης με τη μινωική Κρήτη.

Το πρόβλημα της παιδείας κατά την κα. Διαμαντοπούλου

Από το: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ                                    
 Σύμφωνα με την κα. Διαμαντοπούλου το πρόβλημα της παιδείας είναι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στους διάφορους φορείς του δημοσίου και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί οι οποίοι σημειωτέον είναι απόρροια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μεταπολεμικά.
Ασφαλώς και το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι αυτό φίλες και φίλοι.
Απλά η υπουργός προσπαθεί να βρει ένα άλλοθι για να εφαρμόσει ΚΑΙ στην παιδεία τα καταστρεπτικά οικονομικά μέτρα της απίστευτης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα το πρωί έκανα μία ανάρτηση αναφορικά με ένα έγγραφο που έχει σταλεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όλων των νομών της χώρας και την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ->
Σχετικά λοιπόν με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς έχω να σημειώσω τα εξής:
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν θέσεις διοικητικού προσωπικού στους διάφορους φορείς καθώς οι φορείς αυτοί δε διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό και αυτό είναι γνωστό σε όλους.
Αρκεί να δει κανείς πόσες οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού έχει μια διεύθυνση εκπαίδευσης ή ένα ΙΕΚ και θα καταλάβει.
Αποσπάσεις χρειάζονταν και θα χρειάζονται και μάλιστα αρκετές. Το θέμα είναι να θεσμοθετηθούν κριτήρια αντικειμενικά και δίκαια.

Έφοδος νεοφασιστών στην παλαιά Βουλή


Από το ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η συζήτηση για το μεταναστευτικό σχέδιο στην παλαιά Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, που οργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Λίγο μετά την έναρξη του συνεδρίου «ΣΒΒΕ-Εurobank ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020» που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη μέλη της «Χρυσής Αυγής» οι οποίοι είχαν μπει στο χώρο ως ομιλητές και είχαν πάρει θέση παρατηρητών στην αμφιθεατρική αίθουσα διέκοψαν τη συζήτηση που διεξαγόταν με όλους τους πολιτισμένους όρους. Με συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Αλήτες, λέρες εργατοπατέρες» και με μια άκρως προκλητική συμπεριφορά αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο διάλογο παρά το ότι τους δόθηκε η δυνατότητα.
Άμεσα επενέβη η Αστυνομία και τους απομάκρυνε από το χώρο με αποτέλεσμα η συζήτηση να διεξάγεται πλέον κανονικά.

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»


Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»
Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. Πρόσθεσε πως με το νομοσχέδιο βάζουμε τάξη στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποί, όπως είπε, είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο και μέσο εκμετάλλευσης. Εδώ ανέφερε τρεις περιπτώσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με τη νομιμότητα, παρά με την εκμετάλλευση των υποψήφιων Ελλήνων.  «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Ακόμη, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους και πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο «σκόπιμης παραπληροφόρησης». Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. 

Χάνουν έως και 20% στις αποδοχές οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο


 ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ... ΠΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!
 Συνήθως περιμένουμε με χαρά κάτι που νομίζουμε ότι θα μάς οφελήσει και θα μας χαροποιήσει, όχι κάτι που θα μας στενοχωρήσει. Από μέρες όμως πιέζουμε την κυβέρνηση να πάρει τελικά τα μέτρα, για να δούμε τι θα γίνει. Και να που τα πήρε! Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα μέτρα οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα χάσουν μέρος των μέχρι τώρα αποδοχών τους μέχρι και 20 %. Σαν πολλά ακούγονται!   Όχι πως δεν έπρεπε να γίνουν κάποιες αναρποσαρμογές στο "ενιαίο" μισθολόγιο (ο Θεός να το κάνει ενιαίο) για την αποφυγή  της αδικίας, αλλά ... παραέγιναν. Οι υπάλληλοι που είχαν επιδόματα μεγαλύτερα από τους μισθούς τους, τώρα με τα μέτρα έχουν δυσκολία που τους μειώνεται κάποιο ποσό, γιατί έχουν προγραμματίσει τις οικονομικές  ανάγκες και τη ζωή τους γενικά. Αν βέβαια αυτό ήταν συνεχής αδικία για κάποιους άλλους, τους αφήνει αδιάφορους. Ας έπαιρναν και οι άλλοι

Επιβάλλεται το πολιτικό ισλάμ

Επιβάλλεται το πολιτικό ισλάμ
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη* 
από την εφημερίδα: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ενώ οι διάφοροι διαμεσολαβητές, προεξάρχοντος του Ρωμαίου ανθύπατου στη Λευκωσία Πίτερ Μίλετ, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα παραμονών του δημοψηφίσματος του 2004,υπάρχουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην Άγκυρα που πιθανόν να ανατρέπουν τον ιστορικό συμβιβασμό που ίσχυε ως τώρα ανάμεσα στο πολιτικό Ισλάμ του Ταγίπ Ερντογάν και το στρατογραφειoκρατικό κεμαλικό κατεστημένο. Δύο σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα αυτές τις μέρες, δείχνουν πως το πολιτικό Ισλάμ είναι αποφασισμένο να επιβάλει την πρωτοκαθεδρία του. Βεβαίως η πορεία αυτή είχε αρχίσει προ πολλού, αλλά μέχρι τώρα το ισλαμικό Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης-ΑΚΡ,προσπαθούσε να σεβαστεί κάποιες ισορροπίες.
Με ένα νομοσχέδιο όμως που πέρασε αιφνιδιαστικά στη Βουλή προβλέπει για πρώτη φορά ότι οι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για απόπειρες ανατροπής της Κυβέρνησης θα δικάζονται από ποινικά και αστικά δικαστήρια και όχι από στρατοδικεία. Αν και ο νόμος χρειάζεται ακόμη την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, το τόλμημα του Ερντογάν είναι πρωτοφανές για τα τουρκικά πολιτικά δεδομένα. Ακόμη και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, σημασία έχει πως είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία προκαλεί ανοικτά το στρατιωτικό κατεστημένο.

Κινδυνεύουν δυο εργοστάσια παραγωγής της ΟΠΕΛ;

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, 
λαμβάνονται σπουδαίες αποφάσεις
Τα εργοστάσια της ΟΠΕΛ,  με εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, που βρίσκονται στο Ρισελσχάιμ και Μπόχουμ, ίσως κλείσουν την παραγωγή τους. Η απόφαση αυτή είναι μέρος του σχεδίου αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης  του εργασιακού κλίματος στη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, Der Spiege,  η εταιρεία θέλει να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής, μειώνοντας έτσι κατά 10.000 τις θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο  της μητρικής Εταιρείας Τζένεραλ Μότορς είναι να κλείσουν μαζί και οι δυο παραπάνω εγκαταστάσεις, μετά από την απόφαση να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Πόση πίεση θα αντέξουμε ακόμη;

Γράφει ο: Θόδωρος Γαλανόπουλος  Από:ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Επειδή εμείς όλοι οι μισθωτοί, μεροκαματιαρήδες, ψηφοφόροι, υποζύγια φόρων, πολιτικά πρόβατα, και μόνιμα θύματα της εκάστοτε πολιτικοκομματικής κατάστασης.
Ποτέ δεν πήραμε λεφτά από το δημόσιο με κομπίνες.
Ποτέ δεν βουτήξαμε επιδοτήσεις μαϊμούδες.
Ποτέ δεν αφήσαμε τίποτε απλήρωτο από ότι χρωστάμε.
Επειδή εμείς δεν ήμασταν αυτοί που αρπάξανε το κομπόδεμα του Ελληνικού λαού από το χρηματιστήριο.
Επειδή εμείς δεν κάνουμε κουμπαριές με πολιτικούς για να τις εξαργυρώσουμε μετά με ακριβές θέσεις στο δημόσιο.
Επειδή εμείς τον παπά τον θέλουμε μόνο για κανένα μνημόσυνο και όχι για ανταλλαγές τεραστίων οικοπέδων.
Επειδή κανένας από εμάς δεν διανοήθηκε με κανένα τρόπο να αρπάξει τα λεφτά μας από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επειδή όλοι εμείς καταλαβαίνουμε καλά ότι έτσι που τρέχουμε για να τα βγάλουμε πέρα, στα 67 μας χρόνια θα το έχουμε κάψει το μοτέρ, και ποια εργασία να κάνουμε;
Απλά το 67 είναι μια σκέτη κοροϊδία.
Επειδή όχι μόνο δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το που πήγαν τα λεφτά του κράτους, αλλά μόνο και να σας δείξουμε τα δικά μας τα λεφτά, θα κλάψετε η θα γελάσετε, αναλόγως
Επειδή όλους αυτούς που κατά καιρούς ψηφίζουμε ποτέ δεν τους δίνουμε εντολή να τα αρπάζουν.

Οι λαθρομετανάστες ο μόνιμος πονοκέφαλος της αστυνομίας

Οι δουλέμποροι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την κερδοφόρα επιχείρησή τους 

Σε 102 συνολικά συλλήψεις λαθρομεταναστών προχώρησαν οι άνδρες της αστυνομίας από 05-02-2010 έως και 07-02-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους. Οι συλλήψεις αυτές έρχονται να αποδείξουν αυτό που είναι πλέον ολοφάνερο, ότι δηλαδή οι λαθρομετανάστες κυρίως από την Αλβανία επιλέγουν τα ελληνικά σύνορα είτε για να μπουν παράνομα στη χώρα μας, είτε για να περάσουν μέσω αυτής σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και κυρίως στην Ιταλία.
Το πρωί της Κυριακής λοιπόν στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας αλλοδαπός γιατί μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως προέκυψε από την προανάκριση είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του, μία μέρα νωρίτερα στην Πάτρα, 5 λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ντόρα Μπακογιάννη:"Θα εργαστώ για την κρίση"

Καιρό είχε να εμφανιστεί στο προσκήνιο η Ντόρα Μπακογιάννη
Τη διάθεσή της να εργαστεί, στο μέτρο των δυνάμεων της, για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ολοκληρώνοντας τριήμερη περιοδεία της στην Κρήτη.
΄Οπως δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη,  κάτι τέτοιο, αποτελεί χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων. Η βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε στην Κρήτη με στελέχη που την είχαν στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που της έδωσαν.

Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:
«Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη και η δύναμη που μου έδωσαν όλοι οι Κρήτες. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της. Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεων μου θα εργαστώ γι’ αυτό».
Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μια νέα αναδυόμενη οικονομική δύναμη:ΙΝΔΙΑ

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν μια αναδυόμενη οικονομική δύναμη 
Στη σκιά της Κίνας κινείται με αρκετά γοργούς ρυθμούς μια νέα, αναπτυσσόμενη  οικονομική δύναμη. Είναι η ΙΝΔΙΑ, που κάνει όλο και μεγαλύτερα βήματα ανάπτυξης  προς το μέλλον και την παγκόσμια οικονομία.  
Η χώρα αυτή γίνεται ενδιαφέρουσα για πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων είναι και τα ευρωπαϊκά, κυρίως η Γερμανία.  Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση στην Ινδία αυξάνει η παραγωγικότητα  και σύμφωνα με τις νεότερες στατιστικές, ανεπηρέαστα.  Κυριαρχούν δυο πράγματα: η παραγωγή  από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αύξηση της αστικής καταναλωτικής τάξης.  Η οικοδομή, το αυτοκίνητο και τα γυαλιά (προπάντων ηλίου), είναι αυτή τη στιγμή οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες και παραγωγικότερες πηγές πλούτου.  
Η Κυβέρνηση στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με το Ρόιτερς, υπολογίζει για το 2009/2010 με μια αύξηση της παραγωγικότητας, της τάξης του 7,2 % και μεγαλύτερη. Μια τέτοια ανάπτυξη είναι όνειρο για τις ευρωπαϊκές χώρες. 
.

Φάνηκαν κιόλας τα πρώτα λάθη στην κατασκευή του πύργου;

Δεν πέρασε ακόμη ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια
Όλοι θυμόμαστε το μεγάλο πανηγύρι που έγινε με τα εγκαίνια του ψηλότερου πύργου στον κόσμο (Burj Chalifa στο Ντουμπάι) κι έκλεισαν τον εξώστη παρατήρησης για τους τουρίστες. 
Γιατί άραγε; Διαπιστώθηκαν τεχνικά σφάλματα στην κατασκευή ή υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφάλειας;
Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου μιλούν για μια άνευ προηγουμένου υψηλή επισκεψιμότητα, την οποία δεν είχε προβλέψει κανείς. Ταυτόχρονα κάνουν λόγο και για κάποια μικροπροβλήματα με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ήθελαν να αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας, που είναι η εταιρεία Emaar Properties.

Εκτοξεύτηκε με τη δεύτερη προσπάθεια το διαστημικό λεωφορείο

Το διαστημικό λεωφορείο εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το ακρωτήριο Κανάβεραλ

Με τη δεύτερη προσπάθεια εκτοξεύτηκε, με επιτυχία, σήμερα το πρωί στις 4.14 τοπική ώρα από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ το διαστημικό λεωφορείο με το όνομα "Endeavour". Μαζί του απογειώθηκε και το εξαμελές πλήρωμα. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο νυχτερινό ταξίδι, δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος της ΝΑΣΑ. Την Κυριακή προσπάθησε ακόμα μια φορά να εκτοξευτεί, αλλά ακυρώθηκε η προσπάθεια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ήταν η τελευταία νυχτερινή εκτόξευξη που έγινε και απομένουν ακόμα πέντε με το φως της ημέρας για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΝΑΣΑ

Η Τράπεζα πρέπει να αποζημιώσει πελάτη της

Αποζημίωση παρά του ότι φοροδιέφευγε
Ένας Γερμανός φοροφυγάς μήνυσε μια τράπεζα του Λιχτενστάιν και κέρδισε τη δίκη με τη δικαιολογία ότι αν ήξερε ότι κλέφτηκαν τα προσωπικά του δεδομένα, θα είχε παρουσιαστεί μόνος του στην Εφορία για την καταβολή του ανάλογου φόρου. Έτσι η τράπεζα θα πρέπει τώρα να καταβάλει αποζημίωση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Γερμανό που κατέφυγε στο δικαστήριο. Η συγκεκριμένη τράπεζα στο Βατούζ του Λιχτενστάιν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Züddeutsche Zeitung, ειδοποίησε πολύ αργά τον πελάτη της, ότι δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα είχαν κλαπεί μαζί με στοιχεία από εκατοντάδες πελάτες.   Ο συγκεκριμένος πελάτης της τράπεζας είναι έμπορος ακινήτων στην περιοχή της Κεντρικής Γερμανίας.

Καλημέρααααα

Από το COBRA-ARGOS              Καλημέρααααα
 

Mέχρι και οι γάτες έβαλαν κράνος στην Ελλάδα!!!

Λόγω καταγωγής και γένους φυσικά δε φορολογούνται...,

ωστόσο....


με τον Παπακωνσταντίνου 

ΠΟΤΕ δεν είσαι σίγουρος!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Ο Μίμης Ανδρουλάκης τα λέει έξω από τα δόντια

 Αυτός καλά τα λέει, αλλά ... ποιος τον ακούει;


Ο Μίμης Ανδρουλάκης, γνωστός για την ευθύτητα του λόγου του, τα είπε και σήμερα το πρωί στην "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" έξω από τα δόντια. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε, πριν από τις εκλογές και κάποιες λάθος εισηγήσεις, ... η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα αφού είμαστε σε πολεμιοκή κατάσταση... πρέπει να βρούμε βοήθεια και να απευθυνούμε πρώτα πρώτα στους Γερμανούς. Αυτά τα παλιά και πολλά  ΔΕΝ  και ΔΕΝ και ΔΕΝ, είναι ανεφάρμοστα πράγματα κι εμείς θα πρέπει να πούμε τώρα την αλήθεια. Ήδη είναι πολύ αργά!!!
Είπε πάρα πολλά ο Μίμης Ανδρουλάκης και πιστεύω ότι πρέπει να τον ακούσουν πια εκεί στην Κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει κάνει τα πράγματά μας περισσότερο δύσκολα.


Βρέθηκε αγνοούμενος Ελληνας στα βουνά της Ν. Ζηλανδίας


Έλληνας παραθεριστής, που είχε χαθεί σε βουνό της Νέας Ζηλανδίας, κατόρθωσε να διασωθεί χάρις στα μηνύματα που έστειλε στην οικογένειά του στην Ελλάδα, μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Μάριος Συμεωνίδης, που είχε επισκεφθεί με έναν φίλο του για το Σαββατοκύριακο το Όρος Ρουαπέχου, τη μεγαλύτερη περιοχή σκι και σνόουμπορντ στη Νέα Ζηλανδία, έχασε σε κάποια στιγμή την επαφή του με τον σύντροφό του ενώ έπαιρνε φωτογραφίες.

Επτά μέτρα-ανάσα για την οικονομία

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Δέσμη επτά μέτρων, τα οποία θα δώσουν τις αναγκαίες «ανάσες» ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, προτείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την κυβέρνηση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής ελήφθη με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, ωστόσο ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί με κάθε ευκαιρία ότι η ύφεση θα βαθύνει και τα όποια μέτρα θα καταστούν αναποτελεσματικά, εάν δεν συνοδευτούν από μείγμα ουσιαστικών, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Και προτείνει τα εξής συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης:
*Πλήρη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με αρχική μείωση της εθνικής συνεισφοράς και αντίστοιχη αύξησή της μετά το πέρας της κρίσης.
*Επανενεργοποίηση των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.
*Επανενεργοποίηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που προσφέρουν κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και πρόσθετα κρατικά έσοδα από φορολόγηση κερδών, παραγόμενου εισοδήματος, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές.

«Στο δρόμο της ανάπτυξης και πάλι οι ΗΠΑ» λέει ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία ξεπέρασε την κρίσιμη περίοδο και άρχισε πάλι να αναπτύσσεται. «Βλέπουμε ότι ξεπεράσαμε το κρίσιμο σημείο στην οικονομία η οποία αναπτύσσεται πάλι» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του CBS. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε ότι οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν προσλήψεις πάλι αλλά "δε συμβαίνει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε".
Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε στους ρεπουμπλικανούς την πραγματοποίηση μιας συνόδου, προκειμένου να προωθηθεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας της χώρας.
"Θέλω μία μεγάλη σύνοδο για τους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς όπου να εξεταστούν οι καλύτερες ιδέες για να προχωρήσουμε μπροστά" σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Προ των πυλών οι αποφάσεις για φορολογικό και ασφαλιστικό

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σήμερα η οριστικοποίηση των φορολογικών μέτρων και της εισοδηματικής πολιτικής. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Την Τρίτη οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό
 
Σε σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα αναμένεται η οριστικοποίηση των φορολογικών μέτρων και της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών.
Οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη, ενώ η ψήφισή τους προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννενα

 Από το ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
 Στις 3.10 σήμερα τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, στη συμβολή των οδών Κοραή και Δαγκλή, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια, στην είσοδο υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Τελικά εξερράγησαν τα δυο από τα τέσσερα γκαζάκια με αποτέλεσμα να μην προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.Προανάκριση για το συμβάν,διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιωαννίνων.