Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Τι δείχνει ο Αλμούνια;

Από ΤΟ  ΓΡΕΚΙ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η ΟΠΕΛ καλυτερεύει κατά πολύ το παλιό ΚΟΡΣΑ

Όχι τόσο εξωτερικά, αλλά "εσωτερικά" οι μεγάλες αλλαγές
 
φωτο N-tv
Η ΟΠΕΛ ταίριαζε πάντα την καρότσα με τις μηχανές που έβαζε επάνω. Τώρα στο καινούριο ΚΟΡΣΑ διαθέτει στους πελάτες δώδεκα μηχανές επιλογή για το αυτοκίνητό τους.  Βενζίνη, πετρέλαιο και αέριο. Το καινούριο ΚΟΡΣΑ γίνεται οικονομικότερο. Το επεξεργάστηκαν σε πολλά σημεία του. Στην κυκλοφορία μπήκαν ήδη μικρά και οικονομικά μοντέλα της ΚΟΡΣΑ. Εξωτερικά βέβαια δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, μόνο προστέθηκαν κάποια χρώματα παραπάνω. Οι τιμές του ξεκινούν από 11.300 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το κάπως ακριβότερο (14.990 ευρώ)  Corsa 1.3 CDTI EcoFlex με 95 άλογα και με κατανάλωση  3,8 λίτρα στα 100 χλμ ντίζελ.  Αναπτύσσει ταχύτητα 177 χλμ. την ώρα και εκπέμπει μόνο 98 g/km διοξείδιο του άνθρακα.

Συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Δεν είναι λευκή επιταγή, λέει ο Αλμούνια
 
φωτο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παρακολουθούσα σήμερα το απόγευμα τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και σε μια στιγμή δεν πίστευα στα αυτιά μου με αυτά που άκουγα και στα μάτια μου με αυτά που έβλεπα! Ο, όχι και τόσο αγαπητός και προσφιλής στους Έλληνες,  Αλμούνια, επίτροπος των νομισματικών υποθέσεων, μετά τον καταιγιστικό λόγο υπέρ της Ελλάδας του Κον Μπέντιτ κι εκτιμώντας  ότι το «ελληνικό πρόβλημα» είναι «ζήτημα κοινής ανησυχίας της Ευρωζώνης», που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα «μετάστασης»  των ελληνικών προβλημάτων (μετάδοση της κολλητικής ελληνικής ασθένειας, όπως έγραφα χτες) και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, πήρε θέση υπέρ της "διάσωσης"της Ελλάδας. Εκείνος βέβαια που έκλεψε την παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο, γνωστός από παλιούς του αγώνες κι άλλες αναμίξεις σε ελληνικά θέματα (διαπραγματευτής στην απελεθέρωση του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Φραγκφούρτης, από την κατάληψη πριν από χρόνια, όταν ήταν υπεύθυνος για τα πολιτισμικά θέματα στο δημαρχείο Φραγκφούρτης), ήταν ο σήμερα   Γάλλος Ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντάνιελ Κον Μπέντιτ, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσωπικά του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ υπερασπίστηκε με σθένος την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας για τα ηπειρωτόπουλα του εξωτερικού

Από το ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συνεργασία με την Υπεύθυνη του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Ζέτα Ασίκογλου- Λέκκα είχε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η η προετοιμασία της διοργάνωσης του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας για Νέους Απόδημους Ηπειρώτες, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος κατά το μήνα Ιούλιο στα Γιάννενα.
Το πρόγραμμα αυτό, μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΠΣΗΕ και του Πανεπιστημίου τον Ιούνιο του 2009, τελεί υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) και υλοποιείται από το Κέντρο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το Πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τα έτη 2008 και 2009, με τη συμμετοχή Ηπειρωτόπουλων από την Eυρώπη και την Αμερική.
Ως πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος αυτού έχει τεθεί η σύνδεση ή επανασύνδεση με την πατρίδα των απόδημων Ηπειρωτόπουλων και η ενίσχυση της συνείδησης της ελληνικής τους καταγωγής.
Η κα Ασίκογλου - Λέκκα και ο κ. Κωσταδήμας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις οργανωτικές λεπτομέρειες του προγράμματος αυτού με πυρήνα τη σύνταξη αίτησης για οικονομική του ενίσχυση.
«Ευελπιστούμε και φέτος στην επιτυχία του προγράμματος και ακόμη ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει για άλλη μια φορά θερμά τους νέους Απόδημους Ηπειρώτες», τόνισε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Η Ε.Ε. βάζει σκληρες προϋποθέσεις για τις κρατικές ενισχύσεις στην ΟΠΕΛ

Σκοντάφτει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΟΠΕΛ 
με κρατικές ενισχύσεις
 
φωτο Ν24
Αυτό θυμίζει λίγο αγροτική πολιτική και κινείται στα όρια της νομιμότητας.  Η Τζένεραλ Μότορς χρειάζεται και ζήτησε 2,7 δισ. Ευρώ για να αποκαταστήσει τη λειτουργία των εργοστασίων της (ΟΠΕΛ) στη Γερμανία. Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν, χωρίς την οικονομική ενίσχυση, το γράψαμε και χτες ξεπερνά τις 8.000.  Η Ε.Ε. βάζει σκληρούς όρους για χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Η οικονομική αναδιοργάνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να βασίζεται σε πολιτικοοικονομικούς λόγους, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος  της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο «Καλλικράτης» οι νομάρχες και το χρέος της κυβέρνησης

Γράφει ο  Σπύρος Εργολάβος  Από το ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Στη σύσκεψη της ΕΝΑΕ (του συνδικαλιστικού οργάνου των Νομαρχών) με τον υπουργό Εσωτερικών, διατυπώθηκαν, όπως έγραψε ο τύπος, αντιρρήσεις για το σχέδιο "Καλλικράτης" που προβλέπει την κατάργηση των Νομαρχιών και την υπαγωγή τους στις Περιφέρειες. Από την πλευρά τους οι νομάρχες καλά κάνουν.
Το πρόβλημα όμως δε βρίσκεται εκεί. Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα δεν πέφτει λόγος για την πολιτική που ασκεί κάποια κυβέρνηση.
Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δεν παρεξηγείται μόνο ο ρόλος του συνδικαλισμού, αλλά στην ουσία καταργείται η Δημοκρατία.
Θυμάμαι, το έτος 1964, συζητήθηκε στην ΟΛΜΕ το θέμα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του τότε Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Ευάγγελου Παπανούτσου. Κάποιοι σύνεδροι υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να καταργηθούν οι εισιτήριες εξετάσεις από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, όπως προέβλεπε το σχέδιο νόμου.

Θα κληθεί ο Μητσοτάκης για την Siemens ;

Ο Καρατζαφέρης καλεί Μητσοτάκη... 
Θα συμφωνήσει το ΠαΣοΚ;  από:E.Μ.ΠΡΟ.Σ
Εντύπωση προκαλεί η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης την Κυριακή στο «Θέμα».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι θα ζητήσει να καταθέσουν στην Εξεταστική Eπιτροπή για την Siemens, ο Μητσοτάκης και ο Κεφαλογιάννης.
Ο Καρατζαφέρης θα καταθέσει το σχετικό αίτημα και στην Επιτροπή.
Αν ο Σαμαράς δεν συμφωνήσει στην κλήση του επιτίμου θα βγει και θα...
τον «χτυπάει» σαν χταπόδι. Άλλωστε, όπως, υποστηρίζει ο πρόεδρος Γιώργος, επιβάλλεται να πάει στην Εξεταστική ο Μητσοτάκης για να δώσει εξηγήσει για τα όσα επί 17 χρόνια καταγγέλλει σχετικά με τις συνθήκες πτώσης της κυβέρνησής του.
Η δήλωση Καρατζαφέρη στο «Θέμα» έχει ως εξής: «Δεν μπορεί να ξεκινά η όποια διαδικασία για τη Siemens από το τέλος της δράσης της, χωρίς προηγουμένως να εξετάσουμε πώς γιγαντώθηκε η πολιτική της παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα.  

Πολιτικές ... ανακατατάξεις

Από τη συνάντηση των ... μεγάλων ανδρών

Εισοδηματική πολιτική και ασφαλιστικό βγάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους

Την Τετάρτη η απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ
Δυο συγκεντρώσεις στα Γιάννινα
apergia_poreia02_12.3.08Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική. Παράλληλα, απεργία έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ και στον ιδιωτικό τομέα. Στα Γιάννινα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη δυο απεργιακές συγκεντρώσεις, η πρώτη στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ στο δημαρχείο και στις 11 π.μ από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
Πρόκειται για το πρώτο... κρας τεστ κυβέρνησης συνδικάτων μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν, αφού ακολουθεί στις 24 Φεβρουαρίου η 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ για τον ίδιο λόγο.
Την Τετάρτη με την ΑΔΕΔΥ απεργούν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόστιμο σε κατασκηνωτές της Ζούγκλας

Έφαγαν αρουραίους
 
φωτο Ν24
Ο παραγωγός τη βρετανικής σειράς "Κατασκηνωτές της ζούγκλας" δικάστηκε από αυστραλιανό δικαστήριο και του επεβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Αυτοί που πήραν μέρος στην εκπομπή τοπυ και συμμετείχαν στα γυρίσματά της, μπροστά σε ανοιχτές κάμερες σκότωσαν κι έφαγανέναν αρουραίο.

Στρατιώτης βασανίζει την τετράχρονη κόρη του

Τα βασανιστήρια τα έμαθε στο ... στρατό
 
φωτο Ν24
Άλλο και τούτο! Αποτελεί είδηση μόνο και μόνο που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πήγε να εφαρμόσει βασανιστικές μεθόδους (καψόνια), που εφαρμόζονται στο στρατό. Πρόκειται για έναν αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος έκανε καψόνια στην τετράχρονη κόρη του, επειδή δεν μπορούσε να μάθει ... την αλφαβήτα.  Ο ίδιος το θεωρεί "φυσιολογικό", αφού φαίνεται, ίσως, από προσωπικές εμπειρίες στο στρατό, τέτοια μέτρα αποδει κνύονται αποτελεσματικά.  Τώρα πρέπει να απολογηθεί στο δικαστήριο και να πείσει τους δικαστές ότι η μέθοδός του είανι η "κατάλληλη" για να μάθει η κόρη του την αλφαβήτα. Σύμφωνα με την αστυνομία που επενέβη, πρόκειται για πράξη του 27χρονου πατέρα που έγινε υπό την επήρεια  αλκοόλ.

Τι δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνεδρίαση

 Και τώρα, όλα είναι καλά!
Αμέσως μετά την εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας  "Περί ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα" δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κανείς. Να το δεχτεί ως μια απελευθέρωση της υπομονετικής αναμονής ή να αρχίσει τη σκληρή κριτική για το ένα ή άλλο μέτρο, που σίγουρα δεν θα ταιριάζει σε πολλούς από εμάς. Αν πάρουμε τα λόγια του κ. Υπουργού στην κυριολεξία τους, τότε θα πρέπει να έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και να βαίνουμε προς τη λύση, αν φυσικά εφαρμοστούν τα μέτρα όπως εξαγγέλθηκαν. ο υπουργός το είπε ξεκάθαρα: «Δεν πρόκειται για μερεμέτια, είναι αλλαγές που δίνουν ζωή στο σύστημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Επιτροπής

Σήμερα η συνάντηση των αγροτών με Μπατζελή

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εκπροσώπων 18 μπλόκων με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Κλειστή παραμένει μόνο για τα φορτηγά, από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι σήμερα το πρωί, η οδική διάβαση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, εξαιτίας του μπλόκου που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους αγρότες του νομού. Εκπρόσωποι από 18 αγροτικά μπλόκα συναντήθηκαν χτες το απόγευμα στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, ενώ σήμερα στις τρεις το μεσημέρι, θα συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στο υπουργείο. Όπως ανακοινώθηκε, οι αγρότες επιζητούν - εκτός από την επίλυση εννέα βασικών, κοινών αιτημάτων τους - και τη διευθέτηση τοπικών ζητημάτων, που αφορούν σε κάθε νομό που εκπροσωπούν.
Έτσι, κύριο αίτημα των αγροτών από τις Σέρρες είναι η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω του Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ).

Όλες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Τους βασικούς κυβερνητικούς άξονες για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος καθιερώνεται κοινωνική σύνταξη στο δημόσιο και ανταποδοτική από τα ταμεία, ενώ εξαλείφονται τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Αποχώρησε η ΓΣΕΕ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων. 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιωμένα ή ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, σε διάφορα σημεία της ομιλίας του, φρόντισε να αφήσει εκτός αλλαγών τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας και στην αστυνομία. Έθεσε ως στόχο να αυξηθεί το μέσο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια –από τα 61,4 που είναι σήμερα στα 63,4- μέχρι το 2015. Ανακοίνωσε ότι από το 2013 θα εξισωθούν τα όρια ηλικίας των ανδρών και των γυναικών, ενώ προανήγγειλε τη θέσπιση της βασικής σύνταξης, αλλά και την κατάργηση κάθε μορφής εθελουσίας εξόδου. Επανέλαβε ότι το σχετικό Νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Μάρτιο.

Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Φαρμακονήσι

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο
του Μάκη Πολλάτου Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 ΄Εξι χιλιάδες πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι πέρασαν τέσσερα τουρκικά Φάντομ στις 10:12 το πρωί της Τρίτης. Τα τουρκικά F-4 μαζί με ακόμα τέσσερα τουρκικά F-16 εισέβαλαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή βορείως της Σάμου στις 09:50. Είκοσι λεπτά αργότερα τα τέσσερα Φάντομ αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό και προχώρησαν σε εικονικό  βομβαρδισμό του Φαρμακονησίου.
Η πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί έρχεται σε μία στιγμή που η Αθήνα και η Αγκυρα συζητούν για την επανάληψη των διερευνητικών εφ’ όλης της ύλης συνομιλιών και ενώ οι δύο κυβερνήσεις αναζητούν ημερομηνίες για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα στην Τούρκια και του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Το νέο ΜΠΟΙΝΓΚ ΤΖΟΥΜΠΟ 747-8 είναι έτοιμο

Το παρθενικό του ταξίδι έγινε με επιτυχία
 
φωτο Ν24
Το νέο μοντέλο της ΜΠΟΙΝΓΚ ΤΖΟΥΜΠΟ 747-8 είναι ο αντίπαλος "παίχτης" του μοντέλου  ΑΙΡΜΠΑΣ 380, το οποίο βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία. Το σχήμα του εξωτερικά δε διαφοροποιείται από το ΜΠΟΙΝΓΚ της τελευταίας 40ετίας.  Τη Δευτέρα, χτες δηλαδή, έκανε την πρώτη παρθενική δοκιμαστική πτήση και πέτυχε σε όλα.  Τέσσερις ώρες περίπου έκανε στον αέρα διάφορα τεστ, χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Τις επόμενες μέρες θα πετάξουν άλλα τρία παρόμοια αεροπλάνα, για να υποστούν τις δοκιμασίες των τεστ στον αέρα, με στόχο να δοθεί το πράσινο φως για τη δρομολόγησή τους.

Νέες απεργίες στη Βαυαρία και στο Βερολίνο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων 
στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συνεχίζονται
 
φωτο Ν24
Νέο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγει στο Βερολίνο και στη Βαυαρία, με στόχο να πιέσουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο την εργοδοσία, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία ικανοποιητική προσφορά. Μια μέρα πριν από τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων, τα συνδικάτα των υπαλλήλων κι εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατεβαίνουν σε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, περισσότερο να δείξουν την αποφασιστικότητά τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Μαχαίρι 10% σε όλα τα επιδόματα χωρίς εξαιρέσεις

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής
Του Κωστή Πλάντζου από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σε αναδίπλωση και λιγότερο …. «φιλόδοξες» λύσεις φαίνεται πως οδηγείται η κυβέρνηση, σε σύγκριση με τους στόχους που έθετε αρχικά, μετά και την μαραθώνια σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στη σύσκεψη  αυτή «ο κύβος ερρίφθη» για τις αλλαγές στο φορολογικό και την εισοδηματική πολιτική που θα ανακοινώσει, όπως όλα δείχνουν, την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η περικοπή των επιδομάτων για τους εργαζόμενους κατά 10% να γίνει «οριζόντια», ακόμα και για τους χαμηλά αμειβόμενους, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για «κλιμακωτή» μείωση που θα άφηνε στο απυρόβλητο τα μικρά εισοδήματα. 

Στο Ιράν αρχίζει ο εμπλουτισμός ουρανίου

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι το κάνει για 
"φαρμακευτικές" ανάγκες

 
φωτο Ν24
Η Τεχεράνη διάλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης με τη Διεθνή Κοινότητα. Είχε ήδη προαγγελθεί από τον Πρόεδρο του Ιράν, κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης Κορυφής για την Ασφάλεια στο Μόναχο, το σαββατοκύριακο που πέρασε, ότι θα άρχιζε ο εμπλουτισμός του ουρανίου κατά 20 % για τις άμεσες ανάγκες, παρά την πίεση της Διεθνούς Κοινότητας να γίνει αυτό εκτός Ιράν. Με την ενέργεια αυτή του Ιράν, απομακρύνεται πολύ η προσπάθεια να πλησιάσει ο ένας τον άλλον στην επίλυση της διαφοράς για τα πυρηνικά. Αντίθετα, οι Ιρανοί ενεργούν ανεπηρέαστα από τις δεσμέυσεις τους έναντι της Διεθνούς Κοινότητας και αν υλοποιηθούν οι απειλές των συνέδρων της Σύσκεψης Κορυφής για την Ασφάλεια (σκληρές κυρώσεις και στρατιωτική επέμβαση), τότε θα έχουμε εξελίξεις.

Η Τογιότα ανακαλεί τα ΠΡΙΟΥΣ για έλεγχο

 Πάλι προβλήματα με το μοντέλο ΠΡΙΟΥΣ
Τα προβλήματα με τα αυτοκίνητα της Τογιότα δεν έχουν τελειωμό. Τώρα και τα πολυδιαφημισμένα ΠΡΙΟΥΣ επηρεάζονται από τις βλάβες και πρέπει να υποστούν τον έλεγχο ποιότητας. Αφορά  στην πιο νέα παραγωγή του μοντέλου. Έτσι δε λέει να σταματήσει η ... κατηφόρα στις ανακλήσεις μοντέλων της ΤΟΓΙΟΤΑ.  Η Ιαπωνική μεγαλοβιομηχανία αυτοκινήτων ξεκίνησε να ανακαλεί τη ναυαρχίδα των μοντέλων ΠΡΙΟΥΣ για έλεγχο ποιότητας στο σύστημα φρένων. Περισσότερα από 437.000