Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Το νέο Α 1 της AUDI είναι ήδη στην αγορά

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παρουσία του Α1 της AUDI
 
 Τυπικό για την AUDI. Το μπροστινό μέρος με το γκριλ. Εντυπωσιακά και τα φανάρια προβολείς

 Το νέο AUDI έχει ισορροπημένες διαστάσεις:Μήκος 3,95 μ., πλάτος 1,74 και ύψος 1,42 μ.

 
Η οπτική από το παλιό AUDI, η τεχνική από το 
VW POLO ... έγινε το Α1
   
Την ημέρα κινεί την προσοχή του καθενός μας και το βράδυ

Μπράβο, Αντωνάκη! Φτου σου, Δημητράκη!

Ο Δημητράκης μπαίνει παντού, αλλά ο Αντώνης δε μασσάει!

Απεργία μεν, αμέτοχοι δε...

Δύο πορείες διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα στα Γιάννινα, από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ
 Γράφει ο:Αλέξανδρος Θεμελής        Από το ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στα Γιάννινα, με τις πορείες που ακολούθησαν να είναι ειρηνικές και να μη δημιουργούν προβλήματα. Η πρώτη συγκέντρωση ήταν αυτή του ΠΑΜΕ και πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.
Μια ώρα αργότερα συγκεντρώθηκαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι έξω από την Ακαδημία, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εισοδηματική πολιτική.
Στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα από το γενικό συμβούλιό της, ενώ χθες αντιπροσωπεία του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μετά το τέλος της πορείας, επισκέφτηκε τη Γ.Γ.Π.Η., κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, στην οποία κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματα και τις ενστάσεις τους για τις αλλαγές που δρομολογούνται.
Δε θα ανεχτούμε μειώσεις για τρίτη χρονιά
Εκ μέρους του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μίλησε ο πρόεδρος Περικλής Γραβάνης, ο οποίος τόνισε πως η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά περισσότερο στο μισθοδοτικό των δημοσιών υπαλλήλων, αλλά ταυτόχρονα και στο ασφαλιστικό και του φορολογικό.
«Δε δεχόμαστε για τρίτη συνεχή χρονιά μείωση των ονομαστικών μας αποδοχών», είπε και εξήγησε ότι το 2008 υπήρξε αύξηση των κρατήσεων, το 2009, πάγωμα μισθών και φέτος περικοπή των επιδομάτων στους δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός που όπως τόνισε δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Πρόσθεσε δε πως η ΑΔΕΔΥ γνωρίζει και κατανοεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά τόνισε πως δεν δημιούργησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι το χρέος που υπάρχει και γι' αυτό αρνούνται να είναι τα εύκολα θύματα πληρώνοντας αυτοί το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος.
Απαράδεκτο να δουλεύουν οι γυναίκες μέχρι τα 65 στον τομέα της υγείας
Στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος ΔΕΠ του πανεπιστημίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, η ΕΛΜΕ καθώς επίσης και οι μηχανικοί.

Μια εικόνα 1000 λέξεις...

Μια εικόνα 1000 λέξεις...Η εικόνα της ημέρας έρχεται από την Ινδία και το Νέο Δελχί. Βλέπουμε μία Ινδή γυναίκα να εργάζεται για τη κατασκεύη του σταδίου Jawaharlal Nehru. Τον Οκτώβριο η χώρα θα φιλοξενήσει τους αγώνες Commonwealth Games και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Για αυτό το λόγο έρχονται Ινδοί από όλη τη χώρα για να συμμετέχουν στις εργασίες.
Η εικόνα είναι πολύ δυνατή εξαιτίας του τόσο εκφραστικού προσώπου της Ινδής γυναίκας, καθώς και στο ξεχωριστό φόντο που την περικλύει
.

Παπανδρέου: Δεν αλλάζει το πρόγραμμα σταθερότητας

Συνάντηση στο Παρίσι με τον Νικολά Σαρκοζί
Από το ΤΑ ΝΕΑ
 
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι. «Παραμένει απαρέγκλιτος ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος μέσα στο 2010 κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε στο Γάλλο Πρόεδρο πως το πρόγραμμα έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι την περασμένη εβδομάδα ελληνική κυβέρνηση έλαβε πρόσθετα μέτρα, τα οποία εξασφαλίζουν και την φερεγγυότητα του προγράμματος.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια, το Κυπριακό, τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου και τις κλιματικές αλλαγές.

Αυτός είναι ο νικητής του βραβείου "κωλοτούμπας" των ημερών!!!!!

Από το: LISTONPLACE
http://www.ant1online.gr/resources/images/ef42cf44-6e6e-4280-a8f6-cd93c73db86b.jpg«Η ασφυκτική εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο, που θα επιφέρει μείωση στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο και κατά συνέπεια δραστική μείωση της κατανάλωσης, σε συνδυασμό με την έλλειψη του αναπτυξιακού χαρακτήρα των νέων φορολογικών μέτρων και με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών πολιτών και επιχειρήσεων θα δημιουργήσει περαιτέρω σοβαρά προβλήματα στην ήδη χτυπημένη από την κρίση αγορά.
» Αποσπασματικά υπάρχουν θετικά σημεία, αλλά τα αρνητικά σαφώς υπερτερούν. Αναμένουμε βέβαια την ανάλυση όλων αυτών των μέτρων, όπως θα συμπεριληφθούν στο σχετικό νομοσχέδιο»
Αυτές είναι οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μίχαλου.Ποιος είναι ο κ. Μίχαλος; Είναι αυτός που επίμονα ζητούσε την πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών των υπαλλήλων.Είναι αυτός που ζητούσε εργάσιμη εβδομάδα τριών ημερών.Είναι αυτός που υποστήριξε με κάθε τρόπο τα τελευταία 5.5 χρόνια την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απο την Ελλάδα.
Είναι αυτός που σήμερα διαφωνεί με την μείωση των μισθών!!!
Ανεξάρτητα με την ορθότητα του "μέτρου" της κυβέρνησης δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την "κωλοτούμπα" του κ. Μίχαλου η οποία έγινε ταυτόχρονα με την αλλαγή κυβέρνησης.
ΥΓ. Αρα μη παραξενευτείτε αν τον δείτε στο μέλλον πλάι-πλάι με την Παπαρήγα
στις επόμενες πορείες του ΠΑΜΕ

Μεγάλες απεργίες ενάντια στα οικονομικά μέτρα

Απεργίες στην Ελλάδα  ενάντια στα οικονομικά μέτρα
 
φωτο Euronews
Στην Ελλάδα απεργούν πολλές κοινωνικές ομάδες εναντίον των αυστηρών μέτρων λιτότητας της Ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό το νόημα θέλει να δώσει το μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων ΕURONIEWS στην ηλεκτρονική του σελίδα. Η Ε.Ε. ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποτροπή πτώχευσης του ελληνικού κράτους.
Λόγω της σημερινής απεργίας δεν κινείται φύλλο στην Ελλάδα. Τα αεροδρόμια είν αι νεκρά, οι δρόμοι κλειστοί. Τα μέτρα λιτότητας δεν προβλέπουν καμία πρόσληψη για φέτος. Κάθε πέντε που θα αποχωρούν από την υπηρεσία θα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ

Σχεδόν σε όλα τα γερμανικά ΜΜΕ τα ίδια:
Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει! Με αυτό τον τίτλο περιγράφει τις σημερινές διαπραγματεύσεις  το πρακτορείο Ν-ΤΒ. Παντού γίνονται διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για τις αυριανές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στο Παρίσι. Στο Βερολίνο δεν είναι ακόμα η απόφαση κοινοποιήσιμη, αλλά από αυτά που είπε σήμερα το πρωί ο Σόιμπλε, πρέπει να περιμένει κανείς θετική στάση της Γερμανίας. Η Μέρκελ με το Σαρκοζί ήδη έφεραν στο προσκήνιο το σενάριο της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.  Υπάρχουν δηλαδή αυτή τη στιγμή εθνικές και διεθνείς συζητήσεις με επίκεντρο την οικονομική  "Σωτηρία" της Ελλάδας. 
Ένα είναι σίγουρο: Η Γερμανία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το ΠΩΣ; Θα το μάθουμε σύντομα. Μέχρι τιγμής όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο κοινό σημείο: 
ΒΟΗΘΕΙΑ για την Ελλάδα, σημαίνει ταυτόχρονα βοήθεια ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.


Τα γερμανικά ΜΜΕ για την οικονομία της Ελλάδας

Ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ανεβαίνει κατακόρυφα
 
φωτο Der Spiegel
Ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου παίρνει την ανοδική και γρήγορη ανάβαση προς την κορυφή, προφανώς από τις νέες ειδήσεις πυ βγήκαν στο προσκήνιο από την Ε.Ε.  Στηρίζεται ίσως στην ελπίδα οικονομικής ένεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η οικονομική κρίση δεν πέρασε και οι απεργίες στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν. Πυροτέχνημα στις τιμές του χρηματιστηρίου Αθηνών: Ο δείκτης ανέβηκε σήμερα το πρωί κατά 4,3 %, γράφει με μεγάλους τίτλους το οεριοδικό Der Spiegel. Απίστευτο επίπεδο αν λάβει κανείς υπόψη την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και χτες είχαμε δει μια τεράστια άνοδο της τάξης του, περίπου,  5%. Οι επενδυτές  φαίνεται να ελπίζουν  σε οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από την πλευρά της Ε.Ε.. Αύριο, Πέμπτη, θα συζητηθεί, στην επείγουσα σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. η οικονομική

Πτυχίο: μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης ή πιστοποίηση γνώσεων;

Πτυχίο: μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης ή πιστοποίηση γνώσεων;
Του Γιώργου Τρούλη *

      Κάθε  χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, καλούνται  χιλιάδες νέοι να δηλώσουν τις σχολές προτίμησής τους για τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο προβληματισμός τους, καθώς και των γονιών τους, στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στην επιλογή των συγκεκριμένων σχολών και στη σειρά δήλωσής τους στο μηχανογραφικό. Το «πρόβλημα», επομένως, έγκειται στα κριτήρια με τα οποία γίνεται η συγκεκριμένη επιλογή. Κριτήρια που, πολλές φορές, εξαντλούνται στην επερχόμενη, με το πτυχίο, επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, δίχως να λαμβάνονται υπόψιν οι κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Το πρόβλημα όμως είναι ακόμη βαθύτερο και οι ρίζες του ξεκινούν από τη βιομηχανική επανάσταση, όπου διαμορφώθηκαν νέα επαγγέλματα και άλλαξε μορφή, όχι μόνο η οικογένεια αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.
      Με  τη βιομηχανική επανάσταση και τη βιομηχανοποίηση της κοινωνικής ζωής, οι κοινωνικοοικονομικές και, κατ’ επέκταση, πολιτικές συνθήκες άλλαξαν. Με τις ανακατατάξεις, σε όλους αυτούς του τομείς της ανθρώπινης ζωής, δημιουργήθηκαν νέες κοινωνικές ανάγκες. Οι πατριαρχικού και μητριαρχικού τύπου οικογένειες αναγκάστηκαν σε ραγδαία αλλαγή και τη θέση τους πήραν οι σημερινές πυρηνικού τύπου οικογένειες, με μέλη τούς δύο συζύγους και τα παιδιά. Η τροποποίηση της μορφής της οικογένειας επήλθε, κυρίως, λόγω της αλλαγής της βιοποριστικής εργασίας (επαγγέλματα) και του εργασιακού χώρου (εργοστάσια αντί για το χωράφι). Πολλοί αναγκάστηκαν να δουλέψουν στα εργοστάσια ως εργάτες, οπότε οι οικογένειες έπρεπε να μετακινηθούν πλησιέστερα στον εργασιακό τους χώρο. Οι μεγάλες οικογένειες ήταν δύσκαμπτες, επομένως αναγκάστηκαν να αλλάξουν μορφή και να γίνουν πιο ευέλικτες.

Το πέπλο ξεγέλασε το γαμπρό

Μετά το γάμο ανακάλυψε τι έπαθε!
 
φωτο Ν24
Ένας υποψήφιος γαμπρός συμφώνησε σε όλα, για να παντρευτεί τη γυναίκα που του προξένεψαν, την οποία, λόγω συνήθειας, δεν την είδε ποτέ του, αφού φορούσε το ισλαμικό πέπλο. Έτσι δεν μπορούσε να διακρίνει τις ατέλειες της ομορφιάς της γυναίκας του. Μόλις είδε τι κρύβεται κάτω από το πέπλο, έκανε αμέσως αίτηση διαζυγίου. Αυτό συνέβη στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. 
Ο γαμπρός είχε δει μέχρι τότε μόνο φωτογραφίες της μέλουσας γυναίκας του και στις φωτογραφίες μπορείς να φτιάξεις ... θαύματα. Μετά από το γάμο διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν από την ...αδερφή της γυναίκας του. Πριν από το γάμο, σύμφωνα με το έθιμο, έχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να συναντηθούν οι μελλόνυμφοι και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι γυναίκες φορούν πάντα το καθιερωμένο πέπλο, που αφήνει ελεύθερα μόνο τα μάτια.  Καιρός είναι να ...αλλάξουν το έθιμο!


Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό
Αποστολή στο Παρίσι: Μάκης Πολλάτος  Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακριβώς στις 14.00 (ώρα  Ελλάδας) το μεσημέρι της Τετάρτης ο  πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Palais de l’ Elysee όπου τον περίμενε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί. Στα Ηλύσια Πεδία, το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, οι κύριοι Σαρκοζί και Παπανδρέου θα έχουν γεύμα εργασίας, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Γάλλο πρόεδρο για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για την μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων. Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ενδέχεται να ζητήσει από τον κ. Σαρκοζί να ασκήσει την επιρροή του προκειμένου η ΕΕ να λάβει θέση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών που η Αθήνα αποκωδικοποιεί ως μια συνολική επίθεση στην ευρωζώνη. 
Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, έφτασε στο Παρίσι το απόγευμα της Τρίτης με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνοδεύουν στην Πόλη του Φωτός ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Η σύνθεση της  αποστολής αποκαλύπτει και τη βαρύτητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στις συνομιλίες και επαφές με την γαλλική κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες.

Το καινούριο αυτοκίνητο του Φέτελ με τη RED BULL

Τώρα ξεκινά ο πραγματικός αγώνας με τον Σουμάχερ

Στη Φόρμουλα 1 υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων, των οδηγών και των εταιρειών. Σήμερα παρουσίασε  η εταιρεία RED BULL το αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο άσος της, Φέτελ.  Το αυτοκίνητο φέρνει τα χαρακτηριστικά RB6 και όλοι είναι αισιόδοξοι για μια καλή σεζόν. Προ πάντων ο Φέτελ θέλει να λογαριαστεί με τον Μίχαελ Σουμάχερ. Ο στόχος του είναι σαφής: Θέλω να γίνω πρωταθλητής! δήλωσε γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση.  Ο Σουμάχερ μπορεί να έχει περισσότερα ρεπορτάζ, αλλά εγώ θα έχω τα περισσότερα κύπελλα, δήλωσε ο Φέτελ

Χιονοστιβάδα σκοτώνει 157 ανθρώπους

Ατύχημα στο Αφγανιστάν με νεκρούς και τραυματίες
                                                                                  φωτο Ν24
Όπου φτωχός και η μοίρα του. Στο Αφγανιστάν από την κακοκαιρία και την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, αποκλείστηκαν από χιονοστιβάδες περίπου 1500 άτομα στο βόρειο τμήμα και στην οδό που οδηγεί στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Από τη χιονοστιβάδα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν 157 άτομα, ενώ πάρα πολλοί είναι τραυματίες και πολλοί ακόμα εγκλωβισμένοι. Αυτό συνέβη σήμερα στο βόρειο Αφγανιστάν, σε ορεινή οδό που οδηγεί στην πρωτεύουσα. Ο Υπουργός Υγείας του Αφγανιστάν μίλησε για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών. Αστυνομία, στρατός και ελεύθεροι διασώστες ψάχνουν ακόμη για τυχόν κι άλλα θύματα στην περιοχή. Στην περιοχή έπεσαν οι περισσότερες βροχές και τα περισσότερα χιόνια των τελευταίων πενήντα ετών.

Φωτεινά σημάδια οικονομικής ανάκαμπψης

Καθημερινά και κάτι καινούριο στον ορίζοντα
 
φωτο Ν24
Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες είναι, ξανά,  αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας. Η επιχείρηση  "δείκτης οικονομικού κλίματος" για την ευρωπαϊκή βιομηχανία και ανάπτυξη δηλώνει ότι έχουμε άνοδο για τέταρτη συνεχή χρονιά.  Το βιομηχανικό κλίμα αυτή τη στιγμή είναι, όσο ποτέ άλλοτε, τόσο αισιόδοξα ψηλό, από το 2007. Αν συνεχιστεί έτσι και στο πρώτο εξάμηνο του 2010, τότε  πρέπει να βλέπει κανείς με αισιοδοξία το μέλλον.Ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα αυξήθηκε  κατά το τέταρτο τετράμηνο του 2009 κατά 10,3 μονάδες κι έφτασε τις 101,3. Πριν από ένα χρόνο βρίσκονταν στις 55, 8 μονάδες , κατά πολύ χαμηλότερα δηλαδή. Πάνω απ΄όλα η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ποτέ, εκτιμούν οι ειδικοί.  Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο, στις μέρες που περνάμε.


Τι αλλάζει σε φόρους, μισθούς, συντάξεις

Εισάγεται νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα
 
Η νέα φορολογική κλίμακα αφορά όλα τα εισοδήματα και διαμορφώνεται ως εξής: Εισόδημα έως 12.000 ευρώ είναι αφορολόγητο. Από 12.001 έως 16.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 18%, από 16.001 έως 22.000 ευρώ με 24%, από 22.001 έως 26.000 ευρώ με 26%, από 26.001 έως 32.000 με 32%, από 32.001 έως 40.000 με 36%, από 40.001 έως 60.000 με 38% και άνω των 60.000 με 40%. Επίσης, καταργούνται όλες οι περιπτώσεις αυτοτελούς φορολόγησης και επιβάλλεται λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Πάγωμα» μισθών και μείωση επιδομάτων 10% στο Δημόσιο
«Πάγωμα» των μισθών, μείωση όλων ανεξαιρέτως των επιδομάτων κατά 10% και του ορίου των υπερωριών κατά 30%, κατάργηση των αμοιβών για όσους συμμετέχουν σε ομάδες και επιτροπές εργασίας, αλλά και μεταβολή του νομικού πλαισίου που διέπει τα οδοιπορικά έξοδα, προβλέπει η εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο για το 2010. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα εφαρμοστούν και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ) αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου. Αντιθέτως, οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη έως 2.000 ευρώ το μήνα θα λάβουν αύξηση 1,5%.

Οι Γερμανοί (και οι Γάλλοι) ξανάρχονται

Εύσημα τώρα και από Ρουμπίνι και Σόρος…
του Δημήτρη Παφίλα από το: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Επιχείρηση  «Νοϊμπάχερ» για διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη από την Γερμανία τις τελευταίες ώρες κι όσο αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σοϊμπλε ήταν σκληρός σε δηλώσεις του για την Ελλάδα, ήδη το επιτελείο της Γερμανίδας Καγκελάριου κ. Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει συζητήσει την παροχή εγγυήσεων στην Ελλάδα, ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζακ Τρισέ, ο οποίος γύρισε άρον- άρον στις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και  την Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ο κ. Τρισέ εξέτασαν σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης.
Αυτό θα μπορούσε τεχνικά να δοθεί με την παροχή εγγυήσεων με ομόλογα τόσο προς την  Ελλάδα, αλλά και σε άλλα μέλη, προκειμένου  να απομακρυνθεί οποιαδήποτε αμφιβολία  χρεοστασίου ( στάση πληρωμών ) και  χρεοκοπίας.

Και η ΧΟΝΤΑ ανακαλεί αυτοκίνητά της

Καθημερινά έχουμε και κάτι άλλο στις αυτοκινητοβιομηχανίες 

Ξαφνικά ξέσπασε συναγερμός και στην αυτοκινητοβιομηχανία ΧΟΝΤΑ. Υπάρχουν προβλήματα με τους αερόσακους. Χιλιάδες αυτοκίνητα  αυτής της μάρκας, ιδιαίτερα τα μοντέλα Accord και Civic, πρέπει να μπουν οπωσδήποτε για τεχνικό έλεγχο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της ΧΟΝΤΑ. Δεν αφορά μόνο στα καινούρια μοντέλα, αλλά κι εκείνα των ετών 2001 και 2002. Πόσα ακριβώς είναι δεν μπορούσε να πει η εταιρεία ακόμα ή δεν ήθελε να το ανακοινώσει. Είναι όμως σίγουρο ότι μόνο στις ΗΠΑ κυκλοφόρησαν  380.000 αυτοκίνητα αυτών των μοντέλων και περίπου 40.000 στον Καναδά. Σε λίγο θα έχουμε καινούριες ανακοινώσεις.

Δημιουργείται ευρύ μέτωπο κατά της αύξησης του κοινωνικού επιδόματος

Ξέσπασε μεγάλη διαμάχη για το επίδομα ανεργίας
 
Υπουργός εργασίας φωτο Ν24
Οι μακροχρόνιοι άνεργοι περιμένουν με αγωνία την πολιτική απόφαση. Η  αντιδικία στα δικαστήρια δε φέρνει κατ΄ανάγκη και περισσότερα χρήματα σε μια μερίδα του γερμανικού λαού, η οποία βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημακι εξακολουθεί να βρίσκεται  στην ανεργία. Οι πολιτικοί του κυβερνητικού συνασπισμού όχι μόνο δεν είναι υπέρ της αύξησης του ποσού, αλλά σκέπτονται και τη μείωσή του.  "Είναι απόλυτα σωστό ότι το κράτος προσβλέπει στην αύξηση του επιδόματος τέκνων, αλλά προς θεού να μην καταλήξει να δίνει χαρτζιλίκι ως επίδομα στους άνεργους γονείς τους", είπε ο Γ.Γραμματέας του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.  "Δε θα ήθελα να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα κινήτρων, να κερδίζει δηλαδή κανείς χρήματα από το επίδομα τέκνων, αλλιώς είμαστε, ως κοινωνία, για τα σκυλιά", τόνισε ο ίδιος πολιτικός.


Οι μισοί εργαζόμενοι δεν κοιμούνται ...φυσιολογικά

Το στρες και η ανησυχία τούς καταβάλλει καθημερινά
 
φωτο Ν24
Μεγάλες "αϋπνίες" έχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα (πώς να μην έχουν άλλωστε με τέτοιες καταστάσεις που βιώνουν;). Ο ένας στους δύο έχει πρόβλημα με τον ύπνο του. Αυτό είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με έρευνες, της εξαιρετικά δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Η σιγουριά των θέσεων εργασίας, η οικονομική κατρακύλα, ο αβέβαιος οικονομικός και οικογενειακός προϋπολογισμός είναι μερικά από τα αίτια που αυξάνουν την  ενδημική "ασθένεια του αιώνα"  μας, λένε οι ειδικοί.