Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

Ξεκίνησε νέα μουρμούρα και συζήτηση για την Ελλάδα.
Δεν είναι λίγοι οι οικονομικοί αναλυτές, που με τις αναφορές τους στα ελληνικά οικονομικά "σχηματίζουν" και "διαμορφώνουν" την κοινή γνώμη με αρνητική διάθεση ως προς την παραμονή των Ελλήνων στην Ευρωζώνη. Δύο λόγους προβάλλουν κυρίως για να τεκμηριώσουν την άποψή τους: Το μεγάλο χρέος και τα ψέματα στα νούμερα και τους αριθμούς της Ελληνικής Στατιστικής.
Δεν πρόλαβε να καθήσει καλά καλά ο απόηχος της Συνάντησης Κορυφής στις Βρυξέλλες κι άρχισαν να "μουρμουρίζουν"οι Γερμανοί για τη στάση και θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 
Η Bild (εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας) είχε μάλιστα και μια ανοιχτή έρευνα - ψηφοφορία με το ρώτημα: Πρέπει η Ελλάδα να "εκδιωχθεί" από την Ευρωζώνη;

Δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο του Πούτιν φτάνει στην Ευρώπη

Όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα τροφοδοτήσει την Ευρώπη με ενέργεια.  Ο Γερμανο-ρωσικός αγωγός, μήκους 1200 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τη Βαλτική με τη Γερμανία μπορεί να ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Τα εμπόδια παραμερίστηκαν, αφού η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νότιας Φιλανδίας έδωσε το πράσινο φως με την άδεια.  Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολυεθνική εταιρεία συμφερόντων Ρωσίας, ο δρόμος για την  κατασκευή του βόρειου αγωγού (βλέπε χάρτη)  είναι ελεύθερος. Η τελευταία άδεια ήταν αυτή του φιλανδικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Έτσι οι  γερμανικές εταιρείας ενέργειας ... τρίβουν τα χέρια τους.

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ:

ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

κοινωνική-δημοτική οργάνωση Καλαμαριάς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Στο Epirusgate φιλικά

Παπανδρέου: Η μάχη μόλις ξεκίνησε

Για μία μάχη που μόλις ξεκίνησε έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Ανάσα ζωής», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος A. Παπανδρέου τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί δυνατότητα και χρόνος ώστε να εφαρμοστούν οι βαθιές τομές και αλλαγές που είναι απαραίτητες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα κι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Είναι, τόνισε, μια απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης που έδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, καθώς βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές και επέρριψε σοβαρές ευθύνες για αυτό στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες και στην Ε.Ε. διότι ανέχθηκε αυτές τις πολιτικές τις οποίες μάλιστα και στήριξε. Παράλληλα, όπως τόνισε, η Ένωση εμφανίστηκε άτολμη και δεν στήριξε ούτε την Ελλάδα, ούτε άλλες χώρες, οι οποίες δέχονταν την επίθεση των διεθνών αγορών. Αντίθετα, πρόσθεσε, υπήρξαν προφητείες κατάρρευσης και μη συντονισμός μεταξύ των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε, είπε, απέραντη «μετρολογία» αρμοδίων και αναρμοδίων και τελικά υπονόμευση της ίδιας της ευρωπαϊκής στήριξης. Κατηγόρησε Ευρωπαίους παράγοντες και όργανα ότι προσπάθησαν να κρύψουν ακόμη και τις δικές τους ευθύνες πίσω από την Ελλάδα και κατονόμασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Eurostat, ως τα όργανα εκείνα που επέτρεψαν στην προηγούμενη κυβέρνηση να παραποιεί σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία. Τόνισε, επίσης, ότι τα ευρωπαϊκά όργανα καθόλου δεν βοήθησαν την Ελλάδα απέναντι στις διεθνείς αγορές, αλλά ούτε και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει πειραματόζωο στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές, ως φυσιολογική συνέπεια των προηγουμένων. 

Ο φόβος φυλάει ...τα έρημα

Οι φοροφυγάδες από φόβο καταφεύγουν 
σε αυτομηνύσεις
 
φωτο Ν24
Κάθε μέρα και περισσότεροι από εκείνους που διατηρούσαν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία καταφεύγουν στον ειασγγελέα και κάνουν μήνυση εναντίον του εαυτού τους. Φοβούνται ότι μεταξύ των στοιχείων που αγόρασε  ή θα αγοράσει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών θα είναι και τα δικά τους προσωπικά δεδομένα και θα αποκαλυφθεί η μηχανή που έστεισαν για να φοροδιαφεύγουν.  Στο Βερολίνο παρουσιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα περισσότερα από 100 άτομα, στο Αμβούργο αρκετές δεκάδες, στη Βαυαρία μέχρι χτες το βράδυ είχαν παρουσιαστεί 231 άτομα και πάει λέγοντας. Αυτό θα πει ο φόβος φυλάει τα ... έρημα!

Παπανδρέου : Η ΝΔ λεηλατούσε τη χώρα μέχρι τέλους !!!

 Από το LISTONPLACE
 Το παρελθόν βρίσκει μπροστά του ο Γιώργος Παπανδρέου σε κάθε μάχη που δίνει, όπως ο ίδιος τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι φέρουν «ιστορικές ευθύνες για αυτόν τον κατήφορο». Μάλιστα κάλεσε τους «υπευθύνους» να είναι πιο μετρημένοι και να μην προκαλούν τους Ελληνες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «απομύζησαν τη χώρα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, λεηλατούσαν μέχρι και στο παρά πέντε και μετά σηκώθηκαν και έφυγαν». Και πρόσθεσε: Σε κάθε μάχη που δίνω αυτά τα βρίσκω μπροστά μου, ως απόδειξη ότι στην Ευρώπη δε μπορούν να εμπιστευτούν τους Ελληνες.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα μας περνάει Οδύσσεια, τονίζοντας ότι τελικά θα φτάσουμε στην Ιθάκη, χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει τι θα συναντήσουμε σε αυτόν τον δρόμο.
«Ζητάμε ανάσα ζωής» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μάχη την οποία δίνει η κυβέρνησή του προσθέτοντας ότι αυτή η μάχη «το τελευταίο διάστημα επικεντρώθηκε στο να δοθεί η απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης στη χώρα μας για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές».

Την πάτησε με τον Παπαγιάννη...

Από το:NONEWS "Ποιος νομίζετε κύριε Τριανταφυλλόπουλε πως είστε και κουβαλάτε τον κόσμο στα δικαστήρια χωρίς στοιχεία;". Χαστούκι στον ανυπόληπτο Μάκη από τους δικαστές της δίκης εναντίον του Παπαγιάννη.

Όπως διαβάζουμε στο fimotro:
"Καταδικαστική απόφαση και πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία πριν από λίγο για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Σήμερα διεξαγόταν η δίκη του γνωστού δημοσιογράφου κατά του συναδέλφου του Γιάννη Παπαγιάννη. Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν παρέστη στο δικαστήριο. Όπως και κανένας δικηγόρος από την πλευρά του προφανώς γιατί δεν προκύπτει ευθύνη ή ταυτοποίηση του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη με το... blog στο οποίο αναφερόταν ο Ταρζάν.
Η υπόθεση θα δικαστεί και πάλι στις 12 Μαρτίου. Μέχρι τότε όμως θα έχει γίνει και η άλλη δίκη. Αυτή που αφορά μήνυση του Γ. Παπαγιάννη κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για υβριστικό δημοσίευμα κατά του δημοσιογράφου μέσα από το portal zougla.gr. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση προκύπτει ταυτοποίηση του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος φαίνεται στην ταυτότητα της ηλεκτρονικής εφημερίδας!"...

Ο Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πούτιν

 Ύστερα από την Ευρωπαϊκή Συνάντηση, 
αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον 
 Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση θα γίνει στη Μόσχα. Στόχος της επίσκεψης είναι οι ελληνορωσικές σχέσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση «αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας».
Σύμφωνα με το μέχρι τώρα γνωστό πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, της Κρατικής Δούμας  και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον πρωθυπουργό, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο.
Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά κάθε κίνηση της ελληνικής διπλωματίας.

«Όταν ένας ξένος μιλά Ελληνικά καλύτερα κι από τους Έλληνες...»

Γράφει η: Ευθυμία Γιώσα   Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η τηλεόραση στο σαλόνι ανοιχτή, παίζει μονάχη της, χωρίς κοινό. Αδιάφορα γυρνάω το κεφάλι, σαν απόκριση στη φωνή που ακούγεται. Κάτι δεν πάει καλά...
Η εικόνα δε συνάδει με τον ήχο...
Στην οθόνη ένας άντρας της μαύρης φυλής, με καταγωγή μάλλον από κάποια χώρα της Αφρικής, μιλά άπταιστα Ελληνικά από άποψη προφοράς, σύνταξης και λεξιλογίου. Ακούγοντάς τον να μιλά, χωρίς να τον βλέπεις, πιστεύεις ότι μιλάει κάποιος Έλληνας, δεν μπορεί να χωρέσει ο νους σου πως η γλώσσα σου ακούγεται τόσο οικεία στα χείλη κάποιου «ξένου». Να που η πραγματικότητα σε ξεπερνά.
Το θέμα των μεταναστών είναι σχεδόν πάντα επίκαιρο. Δε σκοπεύω ούτε να το αναλύσω μέσω αυτού του άρθρου ούτε να ψάξω να βρω ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.
Εκείνη, όμως,  η φωνή σε συνδυασμό με το πρόσωπο του νεαρού άντρα, με έβαλαν σε σκέψεις και βαθύ προβληματισμό.

Στηρίζουν με το... μαστίγιο ανά χείρας

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Γ. Παπανδρέου
Αποστολή στις Βρυξέλλες: Μάκης Πολλάτος Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Υπό τριπλή σκληρή επιτήρηση βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης η ελληνική οικονομία. Είναι άραγε απαραιτήτως «κακό»;
Η απάντηση είναι όχι.
Το ζήτημα δεν  είναι απλώς ότι η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παρακολουθούν «στενά» και  θα ελέγχουν την προσαρμογή της ελληνικής  οικονομίας στα ευρωπαϊκά στάνταρντς από τα οποία τα δημοσιονομικά μεγέθη ξέφυγαν την εξαετία Καραμανλή.
Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να διαφυλάξουν το κοινό  νόμισμα της ευρωζώνης. Και γι’  αυτό ήταν αναγκασμένοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Αν η στήριξη αυτή έγινε αναγκαστικά και με μισή καρδιά, απομένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες.
Τα πρώτα δείγματα πάντως δεν είναι θετικά.
Διότι το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο δεν προσέφερε άμεση  βοήθεια στην Ελλάδα. Μιλάμε για  αρωγή η οποία θα περιγράφεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, που  θα δείχνουν ότι τουλάχιστον οι χώρες της ευρωζώνης έχουν την αποφασιστικότητα να χτίσουν ένα τείχος προστασίας γύρω από την Ελλάδα.
Αντί για κάποιο ισχυρό firewall, οι αρχηγοί κρατών δήλωσαν ότι προτίθενται να αναλάβουν συντονισμένη δράση, εάν χρειαστεί, «για να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης», παρακαλώ.
Σιωπηλοί και  σχεδόν άβουλοι έμειναν οι 26 αρχηγοί  στο κρίσιμο ερώτημα τι θα πράξουν  εφ’ όσον οι αγορές επαναλάβουν  τις επιθέσεις τους εναντίον της  Ελλάδας και άλλων ασθενών  χωρών όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία που εξαρτώνται απολύτως από το ευρώ.
Το έργο της  διάσωσης του… στρατιώτη Γιώργου  δεν γυρίστηκε ποτέ. Κι αυτό διότι  η Γερμανία αντί να προσφέρει άμεση  βοήθεια (που δεν χρειαζόταν να είναι  ντε και καλά ορισμένα εκατομμύρια  ευρώ), ανάγκασε τους υπόλοιπους εταίρους να περιοριστούν απλώς σε διαβεβαιώσεις ότι το σκληρό ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και περικοπών θα φέρει αποτελέσματα.
Με κυνισμό, η  κυρία Άνγκελα Μέρκελ παρατήρησε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ψυχολογική και πολιτική στήριξη. Στο ντιβάνι λοιπόν το Γιουνανιστάν, έπειτα από τη διάγνωση της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Ο χαοτικός καιρός απειλή και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο ουρανός άνοιξε τους καταρράκτες του
                                                                        φωτο Ν24
Πριν λίγες μέρες, η Επιτροπή των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ, ήταν σίγουρη ότι και χιόνι να μην έπεφτε, οι αγώνες θα γίνονταν σε τεχνητό χιόνι (υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να φτιάξουν χιόνι ανά πάσα στιγμή). Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα. Η ασταμάτητη βροχή κάνει περισσότερο δύσκολα τα πράγματα και απειλείται η έναρξη των αγώνων.  Οι διοργανωτές δε χάνουν το θάρρος και την ελπίδα τους ότι θα σταματήσει η βροχή και οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. 
Οι αρχαίοι Ολύμπιοι Θεοί θα φροντίσουν γιαυτό!

Έβαλε νάρκες για να προστετεύσει τον κήπο του !!!

Καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Κάποιος Ρώσος, που είχε προβλήματα με κλέφτες που "ρήμαζαν"τον κήπο του, σκέφτηκε να τους βγάλει από τη μέση με έναν πρωτότυπο τρόπο, να τοποθετήσει ... νάρκες!   Έβαλε γύρω γύρω στον κήπο του νάρκες, για να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς. Ένας διαρρήκτης, όμως, τόλμησε, την ...πάτησε  και τραυματίστηκε ελαφρά,  χωρίς να το ξέρει προφανώς.  Ο ... θαυμαστής αυτού του όπλου (της νάρκης) είχε μετατρέψει ένα χώρο, κάποιο γκαράζ ορυχείων,  σε εργαστήριο κατασκευής ναρκών, με τις οποίες ήθελε να προστατέψει και τον παραγωγικό κήπο του σπιτιού του. Ο τραυματισμός του επίδοξου κλέφτη των λαχανικών του, τον έφερε στο δικαστήριο, όπου προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν, μόνο να προφυλάξει τον κήπο του. Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και ζήτησε την τιμωρία του. Δύο και μισό χρόνια φυλακή! Πολύ ακριβά του κόστισαν τα λαχανικά του!

Η TOYOTA σχεδιάζει το μηχανισμό "έκτακτης ανάγκης"

Το πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού

Λόγω των προβλημάτων με το πεντάλ του γκαζιού η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θέλει να εξοπλίσει μελλοντικά τα αυτοκίνητά της με έναν διακόπτη  μηχανισμού  "έκτακτης ανάγκης".
 Σε πρίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι σε θέση να  σταματούν το αυτοκίνητό τους. Γιαυτό σχεδιάζουν να ενσωματώσουν ένα κουμπί ενός μηχανισμού, εύκολο στη χρήση του, με το οποίο ο κάθε οδηγός σε περίπτωση ανάγκης να το πατά και να σταματά το αυτοκίνητό του. Μπορεί να μετατραπεί το κουμπί εκκίνησης σε κουμπί φρεναρίσματος, αν πατηθεί αυτό το κουμπί τρεις φορές. Ακόμα σχεδιάζεται η λύση ανάγκης.

Απίστευτος συλλογισμός...

Από το ΚΕΝΤΡΙ
Τέρμα, το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα δεν έχει όρια, παραδίνομαι και σταματάω να προσπαθώ να το "καλουπώσω". Θα καταλάβετε αμέσως τι θέλω να πω...
Προ ημερών το αρδευτικό φράγμα του Ιμαρέτ κατέρευσε σε ένα μήκος 30 μέτρων, δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, λόγω του ότι κατέβαζε πολύ νερό ο Άραχθος (ανοίγει και λίγο παραπάνω το φράγμα η φιλενάδα μας η ΔΕΗ, δεν θέλει και πολύ να γίνει Μισσισιπής...).

Αφήνω στην άκρη το πρόβλημα που θα έχουν οι αγρότες του κάμπου, που μάλλον δεν προλαβαίνει να αποκατασταθεί η ζημιά πριν τον Απρίλιο που ξεκινάει η αρδευτική περίοδος και στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο φράγμα δρούσε και προστατευτικά για τις βάσεις του Γεφυριού της Άρτας, σαν ανάχωμα της ορμητικής ροής. Και συνεχίζονται οι βροχές και το ποτάμι είναι φουσκωμένο και ένας θεωρητικός κίνδυνος θα μπορούσε να υπάρξει, γράφτηκε κιόλας στο πρωτοσέλιδο, στον τοπικό "Ταχυδρόμο", ότι πρέπει να προσέξουμε το ζήτημα...
Προσέξτε όμως, λέω "
θεωρητικός", ΟΧΙ "υπαρκτός", μην κινδυνολογούμε κιόλας, έτσι για να κάνουμε εντύπωση...

Η συζήτηση που σας γράφω, έγινε το πρωΐ σε καφετέρια, όπου έπινα παρέα με φίλους τον απαραίτητο πρωϊνό καφέ. Απολαύστε χωρίς κανένα άλλο σχόλιο τον διάλογο:
-Βρε παιδιά, λέτε να γίνει καμιά πλάκα και να πέσει το Γεφύρι;

-Όχι ρε, δεν γίνονται τέτοια πράγματα, δεν θα αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο...

-Ναι, αλλά αν; Έτσι κι αλλιώς άχρηστοι είναι όλοι τους...

-Όχι βρε, πρόκειται για πανελλαδικό μνημείο, για σήμα κατατεθέν, ξέρουν ότι αν συμβεί καμιά στραβή, δεν θα έχουν πού να κρυφτούνε...

-Άκου αδερφέ, κι άλλες φορές τα 'χω ακούσει αυτά και στο τέλος τους βλέπω να πέφτουν από τη μια γκάφα στην άλλη, εγώ καλού-κακού, θα πάρω τα μέτρα μου.

-Τι θα κάνεις δηλαδή ρε μεγάλε, θα πας από κάτω να κρατάς το Γεφύρι, σαν τον Άτλαντα;

-Όχι βρε έξυπνε,
θα πάω και θα στήσω μια web-camera απέναντι κι όταν πέσει, εγώ θα την έχω "πιάσει" την σκηνή, κατάλαβες; Ξέρεις πόσα θα μου δίνουν τα κανάλια για να τους το δώσω; Μέχρι απ' το CNN θα με παρακαλάνε, θα χεστώ στο τάληρο, σας λέω!!!
Και κόκκαλο όλοι εμείς...

Οδηγίες χρήσης...... και για εντελώς άσχετους!

Η Jeanette Sklivanou γράφει για κάτι που όλοι πήραμε στα χέρια μας, αλλά λίγοι προσέξαμε τις λεπτομέρειες.  Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον!
Οδηγίες χρήσης......
Πολλές φορές αξίζει πραγματικά να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων. Ρίξτε μία ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε:
Εμφανίστηκε σε γαριδάκια και αντιγράφτηκε έπειτα από όλες τις μάρκες: ''Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός''.

Σε, ιμιτασιόν μάρκα, πιστολάκια για μαλλιά: ''Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου''.

Σε σαπούνι ελληνικής παραγωγής: ''Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι''. (Εμ, σαν τι θα το χρησιμοποιούσα, σαν μπλέντερ?)

Σε κατεψυγμένο φαγητό: ''Πρόταση σερβιρίσματος: ξεπαγώστε το''. (Εγώ έλεγα να το φάω έτσι και να σπάσω τα δόντια μου!)

Σε κάλυμμα κεφαλιού για ντους: ''Προσοχή: Χωράει μόνο ένα κεφάλι''. (Ευτυχώς που μου το' πες, γιατί θα βάζαμε ταυτόχρονα το κεφάλι της μαμάς, του μπαμπά, της αδερφής, της ξαδέρφης...)

Σε πακέτο με γλυκό τιραμισού (τυπωμένο στον πάτο): ''Μην το αναποδογυρίζετε''. (Ευτυχώς που με προειδοποίησες έγκαιρα!)

Οι Λυριτζής-Οικονόμου μάς αποχαιρέτησαν σήμερα

Πικραμένοι από τη συμπεριφορά του κόσμου, φεύγουν από την ΕΡΤ
 Δάκρυα δεν έπεσαν, αλλά η πίκρα ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Δεν έφυγαν επειδή τελείωνε το συμβόλαιό τους, αλλά επειδή οι ίδιοι το θέλησαν, "για να κάνουμε αυτό το βήμα, που έπρεπε να κάνει η ΕΡΤ και δεν το έκανε". Για την 
 αποχαιρετιστήριο παράσταση, πιστεύουν ότι τα μηχανάκια μέτρησης θα ανεβούν στο 40 %. Τι τον ενδιαφέρει τον απλό θεατή αν τα μηχανάκια ανεβαίνουν, όπου ανεβαίνουν; Αυτός τα συντηρεί και τα μηχανάκια. Πάντως οι δυο πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι έκαναν παράπονα για πόλεμο από γνωστούς κύκλους (αυτοί τους ξέρουν) και για χτυπήματα κάτω από τη μέση, από δικούς τους μάλιστα ανθρώπους. Η ζήλεια δεν είναι μικρό πράγμα! Ας έκαναν κι αυτοί περικοπή του μισθού τους να τους δικαιολογήσει και ο απλός θεατής, που τους καλοπληρώνει και τον δουλεύουν κι από πάνω με τα ειρωνικά τους σχόλια. Χωρίς δουλειά δε μένουν, παρόλο που η ανεργία στην Ελλάδα εκτινάσσεται στα ύψη.  Από τις 22 Φλεβάρη αρχίζουν δουλειά σε άλλο ιδιωτικό κανάλι. 
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ...ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ! Καιρός είναι τώρα να τα μαζεύουν και κάποιοι άλλοι, πολυθεσίτες από την ΕΡΤ. Η επιτήρηση της Ε.Ε. πρέπει να μπει και στην ΕΡΤ!

Ο Κλίνσμαν προπονητής στο Ισραήλ;

Οι φήμες λένε ότι συμφώνησε κιόλας
 
φωτο Βild
Ο παλιός γνωστός άσος του ποδοσφαίρου και παλιός προπονητής της Μπάγιερν Μονάχου, αλλά και της Εθνικής Γερμανίας, Γιούργκεν Κλίνσμαν (45 ετών), πιάνει δουλειά στην Εθνική ποδοσφαίρου του Ισραήλ. Το Ισραήλ, ύστερα από την αποτυχία του να προκριθεί για το παγκόσμιο κύπελλο, άρχισε να ψάχνει διάδοχο του πρώην προπονητή του Κάσταν (65 ετών). Ο Κλίνσμαν είναι στην κορυφή της λίστας προτίμησης των Ιρσαηλινών. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ είχε υποσχεθεί ήδη από νωρίς ότι θα ψάξουν ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό και αυτός φαίνεται να είναι ο Κλίνσμαν.

Τα πολλά χιόνια στην Αμερική, παραλύουν τα αεροδρόμια

 Χειμωνιάτικο χάος στις ΗΠΑ


Για να μην παραπονιόμαστε μόνο εμείς εδώ στην Ευρώπη για το βαρύ χειμώνα! Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα. Το νέο χιόνι που έπεσε πρόσφατα και πέφτει εν μέρει ακόμα προκάλεσε χάος στην εναέρια κυκλοφορία, που παρέλυσε σχεδόν τα πάντα. Όχι μόνο τα αεροδρόμια έχουν τεράστιες δυσκολίες να "ξεχιονίζουν" βασικά σημεία, αλλά και οι δρόμοι έχουν "φράξει" από την ακινησία των οχημάτων.  Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν και στους δρόμους είναι τόσο μεγάλο το χάος, που από την 11η  Σεπτέμβρη του 2001 δεν έχει ξαναγίνει.  Αν και σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να γίνουν σχεδόν οι περισσότερες πτήσεις, εντούτοις οι επιβάτες πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, για τις καθυστερήσεις που θα υπάρξουν.

Ο Κλίντον χειρουργήθηκε στην καρδιά

Όλα πήγαν καλά
 
φωτο Ν24
 Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έπρεπε να υποβληθεί επειγόντως σε εγχείρηση καρδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες Νοσοκομείου της Ν.Υόρκης, η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο Κλίντον βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη, για να τοποθετηθούν δυο stents στη στεφανιαία  αορτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Ντούγκλας Μαντ. Το CNN επανέλαβε την ανακοίνωση του εκπροσώπου του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι η υγεία του πρώην προέδρου είναι εξαιρετική. Δεν υπάρχουν σημάδια για τυχόν βλάβη της καρδιάς του ή για το φόβο μιας καρδιακής ανακοπής, είπε ο εκπρόσωπος , τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η υγεία του πρώην Προέδρου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σύντομα θα είναι σε θέση να αναλάβει τις υποχρεώσεις του.

Ένα παράξενο πλεούμενο

Άπό τα παράξενα πλεούμενα ... ορισμένων θνητών
 Αφού δεν μπορούμε να τα δούμε από κοντά, ας τα ...χαζέψουμε από μακριά και από φωτογραφίες
Αυτό είναι ένα υπερπολυτελές πλεούμενο. Κατασκευάζεται στην Αμερική από την  Εταιρεία "Schöpfer Yachts" σε επαναστατικό σχέδιο.

 Περισσότερο μοιάζει με διαστημόπλοιο. Δύο πατώματα με αρκετά μεγάλη πισίνα, που μπορεί να σκεπαστεί.

  Στο μπροστινό μέρος υπάρχει αρκετός χώρος για ηλιοθεραπεία, αλλά και για να κατεβεί ελικόπτερο

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις απέτυχαν

Αναμένονται εξελίξεις μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις
 
φωτο Ν24
Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είχαμε απεργιακές κινητοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Διακόπηκαν για να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.  Οι συνομιλίες που έγιναν, μεταξύ των συνδικαλιστικών οργάνων των απασχολούμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι) και των εργοδοτών χαρακτηρίστηκαν άκαρπες.  Η προσφορά που έγινε εκ μέρους της εγοδοσίας ήταν εντελώς ανεπαρκής δήλωσαν οι συνδικαλιστές.  Οι εργοδότες δεν έκαναν καμία μεγαλύτερη προσφορά, από αυτή που είχαν κάνει από την αρχή δηλ. 1,5 % για τα επόμενα δύο χρόνια, πράγμα που δε γίνεται δεκτό σε καμία περίπτωση από τοιυς εργαζόμενους.  Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι θα έχουμε έναν "θερμό χειμώνα" παρόλο που οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν.