Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ !

Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ 

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η Ευρώπη σε κρίση
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*

Οι αυτορυθμιζόμενες υποτίθεται αγορές, αφού δημιούργησαν χάος στην παγκόσμια οικονομία, διασώθηκαν από τα εθνικά κράτη τα οποία για χρόνια αντιμετώπιζαν εχθρικά. Τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι, αμοιβαία κεφάλαια, όλο αυτό το αποκαλούμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα μιας κατά ένα μεγάλο μέρος εικονικής οικονομίας, διασώθηκε με τεράστια ποσά που προήλθαν από τους φορολογούμενους. Για ένα διάστημα ο εσμός αυτός των κερδοσκόπων κράτησε χαμηλούς τόνους. Σήμερα όμως οι κερδοσκόποι αυτοί επανήλθαν και απειλούν ξανά την πραγματική οικονομία, απειλούν κυβερνήσεις, απειλούν να οδηγήσουν σε χρεοκοπία ολόκληρες χώρες. Και όλα αυτά γιατί οι κυβερνήσεις δεν επέβαλαν τους αναγκαίους κανόνες ελέγχου όλων αυτών των κερδοσκοπικών μηχανισμών.
Οι μηχανισμοί αυτοί με τους πιστοληπτικούς οργανισμούς τους, τους Μoodys, τους Fitch, τους JΡΜorga κ.λπ., όλοι αμερικάνικοι, ορίζουν το κόστος δανεισμού και αποφασίζουν για την πιστωτική φερεγγυότητα των κρατών. Και όμως είναι οι ίδιοι που βαθμολογούσαν με άριστα αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες λίγο καιρό πριν πάνε σε χρεοκοπία.
Στην παρούσα φάση η επίθεση στράφηκε εναντίον της Ευρώπης. Μετά την Ελλάδα σειρά έχει η Πορτογαλία και η Ισπανία. Και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποφασίσει να αντιδράσει δυναμικά, θα υπάρξει και συνέχεια. Ο νεοφιλελευθερισμός, αγγλοσαξονικό ως επί το πλείστον προϊόν, δεν συμβιβάστηκε ποτέ με μια Ευρώπη που θα ήταν κάτι περισσότερο από μια αγορά. Το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον υπονόμευσαν και υπονομεύουν τη δημιουργία της πολιτικής Ευρώπης. Η επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη, στοχεύει το ευρωπαϊκό νόμισμα, στοχεύει την ίδια την ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ένωση. Γιατί είναι φυσικό πως η νομισματική ένωση εξυπακούει σε κάποια στιγμή και την πολιτική ένωση, τη δημιουργία της πολιτικής ομοσπονδιακής Ευρώπης. Η δημιουργία άλλωστε της Ευρωζώνης ήταν η πλαγία οδός που θα οδηγούσε και στην πολιτική θεσμική θωράκιση της Ευρώπης. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση στερείται μιας ενιαίας θεσμικής πολιτικής ηγεσίας. Κάτι που φάνηκε άλλωστε και με την εκλογή τελευταία ως προέδρου της ενός άσημου Βέλγου πολιτικού και μιας ακόμη πιο άσημης Αγγλίδας βαρόνης, υπεύθυνης για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.

Ο Ψωμιάδης και ο ΛΑΟΣ

Τώρα παρα- πλησίασε πολύ!!!

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin
Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία, μετα βλέμματα να στρέφονται στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν το Eurogroup τη Δευτέρα και το Ecofin την Τρίτη.
Οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά αναμένεται να είναι ισχυρές, καθώς η ανάληψη δεσμεύσεων για πρόσθετα και ακόμα πιο  σκληρά μέτρα, είναι η άλλη όψη της απόφασης για «πολιτική στήριξη» προς τη χώρα μας, η οποία ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Αθήνα, πάντως, υποστηρίζει  ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον  δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε ΜΜΕ παραδέχτηκε σε σχετική ερώτηση πως «οι ξένοι μας ζητάνε κατάργηση του 14ου μισθού».
Γεγονός όμως είναι  ότι η τριπλή «επιτροπία» από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα υποκαταστήσει ως ένα βαθμό τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και μέρος της «εθνικής κυριαρχίας» που έχασε η χώρα μας, λόγω της οικτρής οικονομικής της κατάστασης.
Κάθε μήνα οι ελεγκτές θα βλέπουν την πορεία των οικονομικών του κράτους (έσοδα, έξοδα, έλλειμμα) και αμέως όταν χρειαστεί θα δίνουν «σήμα» στο εξωτερικό ό,τι «πέφτουν έξω οι προβλέψεις» και στην κυβέρνηση να «απασφαλίσει» το πακέτο μέτρων που φύλαγε.
Τις λεπτομέρειες θα καθορίσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ το πρώτο κρας-τεστ με τους ελεγκτές μας θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ - Πως θα γιορτάσει απόψε η Παπαρήγα??

Από το ΚΑΚΟ ΠΟΥΛΙ

Στo 16,5% η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

Από το:  MANIER - MANIER 

Στo 16,5% διατηρείται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή της Κυριακής".


Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 48% και η Νέα Δημοκρατίας 31,5% ενώ διατηρούν τα ποσοστά τους τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 6% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%). 

Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Δρέσδη υπό αστυνομική προστασία

Ένα μεγάλο σημάδι υπέρ της δικαιοσύνης κι ενάντια στη δεξιά
 
φωτο Ν24
 Η αστυνομία στη Δρέσδη, που με την παρουσία της θέλει να προστατεύσει τις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης του βρετανικού βομβαρδισμού της 13ης προς 14η Φλεβάρη του 1945 και οι οποίες κινδύνευαν από τις 5.000 "φερτούς" ακροδεξιούς, δεν είχε χέρια να κάνει συλλήψεις. Έκανε ήδη δεκάδες συλλήψεις, παρόλο που η ανθρώπινη αλυσίδα από 10.000 και πλέον ειρηνόφιλους πολίτες με την παρουσία της ήθελε να δώσει ένα σημάδι ειρήνης κατά του φασισμού (που ήταν υπαίτιος για το βομβαρδισμό και την καταστροφή της Δρέσδης και όχι μόνο) και να διαδηλώσει, όπως έγινε μέχρι τώρα, ΕΙΡΗΝΙΚΑ. Επιπλέον απομένει από τις εκδηλώσεις η απονομή του " ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΔΡΕΣΔΗΣ". 
Αρνητική εικόνα στις εκδηλώσεις μνήμης σχημάτισαν με την παρουσία τους οι "αμετανόητοι" οργανωμένοι ακροδεξιοί, που μαζεύτηκαν από διάφορα μέρη της Γερμανίας. Η αντιπαράθεση με τους ειρηνιστές ήταν αναπόφευκτη και γιαυτό φρόντισε η αστυνομία να μη  "συναντηθούν" και κοντραριστούν. " Με τη στήριξη των δημοκρατικών πολιτών, βγάλαμε την κόκκινη κάρτα στους ακροδεξιούς", είπε ο αριστερός πολιτικός Ράμελοου, για την πετυχημένη και σθεναρή παρουσία των γερμανών δημοκρατικών πολιτών στις εκδηλώσεις μνήμης στη Δρέσδη χτες και σήμερα.

Οι μεγάλες τράπεζες συνεχίζουν το ... βιολί τους με τα μπόνους

Λιγότερα μεν από τα συνηθισμένα, μπόνους δε από τα κέρδη
 
φωτο Ν24
Τελικά πρέπει να ρωτήσει κανείς αν βγήκαμε από την παγκόσμια οικονομική  στενωπό, που μας οδήγησαν τα τραπεζο- πιστωτικά συστήματα, γιατί εμείς από μόνοι μας ποτέ δεν θα τολμούσαμε να πάμε κατά κει;  Αν διαβάζουμε καθημερινά, ότι η μία ή η άλλη τράπεζα μοιράζει μέχρι και δισεκατομμύρια σε μπόνους (παράδειγμα σήμερα η Μπέρκλεϊ), τότε πρέπει να υποθέσουμε ότι βγήκαμε! Αμ δε! Είμαστε γελασμένοι! Τα μπόνους και τα πολλά λεφτά στα γκόλντεν μπόις (για να θυμηθούμε λίγο και αυτή την ορολογία, που μας αναστάτωσε πριν ένα χρόνο στην Ελλάδα), τα παίρνουν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και μετά μοιράζουν ΚΕΡΔΗ ή ΖΗΜΙΕΣ από τις εργασίες τους. Αυτό, δυστυχώς, μόνο λίγοι το γνωρίζουν. Αλλά και περισσότεροι να το ήξεραν, τι θα μπορούσαμε να τους κάνουμε; Αυτοί ρυθμίζουν ανεπηρέαστα από τη θέλησή μας, τη ζωή μας. Πώς λέμε αλλιώς στην ελληνική: Αυτοί φροντίζουν για μας, χωρίς εμάς, πριν από μας! Έτσι δε μου φαίνεται καθόλου παράξενη η σημερινή ανακοίνωση της Μπέρκλεϊ, που λέει ότι το 2009 είχε διψήφιο νούμερο δισσεκατομμυρίων σε κέρδη. Έτσι μοίρασε τα κέρδη και τα μπόνους στους συνεργάτες της, σαν να μη συνέβη τίποτε στην παγκόσμια οικονομία. Το ίδιο ελπίζει και για το 2010, που θα είναι περισσότερο κερδοφόρο! 
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!


Δεκάδες νεκροί από την επίθεση εναντίον των Ταλιμπαν

Η επίθεση συνεχίζεται ασταμάτητα
Σκοτώθηκαν αρκετές δεκάδες στην επιχείρηση Μουστάρακ. Η μεγαλύτερη επίθεση που έγινε ποτέ, μετά την πτώση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (τέλος του 2001), είναι αυτή που έγινε " επιτυχημένα" χτες και συνεχίζεται σήμερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πληροφορίες, στην επαρχία Χελμάντ. Οι Ταλιμπάν το βλέπουν διαφορετικά, από τη δική τους σκοπιά. Σημασία έχει ότι σκοτώθηκαν περίπου 27 αντάρτες από την επίθεση του στρατού και άλλοι 25 είναι βαριά τραυματισμένοι. "Η επιχείρηση ήταν επιτυχής",  δηλώνουν οι στρατιωτικές και κρατικές αρχές του Αφγανιστάν.  Την πρώτη μέρα της επιχείρησης Μουστάρακ σκοτώθηκαν μόνο δύο από τις συμμαχικές δυνάμεις. Ένας βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε από νάρκη, όταν σε μια περίπολο έπεσε σε ναρκοπέδιο. Ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς που αντάλλαξαν οι δυο πλευρές. Αντίθετα οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι τα συμμαχικά στρατεύματα δεν κατάφεραν  να κάνουν τίποτε ουσιαστικό στις δυνάμεις τους, οι οποίες "κρατούν" τις θέσεις τους.  Η κυβέρνηση της Καμπούλ είναι σίγουρη ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί αντάρτες στην πολεμική ζώνη, η οποία εκτείνεται στην περιοχή μεταξύ του Μαρτντσά και Ναντ Αλή.

Το καινούριο ΛΑΜΠΟΡΤΖΙΝΙ και άλλες ...βολίδες

Το καινούριο LAMBORGHINI JOTA  και άλλες "φανταστικές" ... βολίδες του δρόμου  Φωτο: Automedia


Αυτό είναι το καινούριο Λαμπορτζίνι JOTA. Έρχεται το 2012. Ο σχεδιασμός είναι πάντα στην ίδια λογική: ελαφροκατασκευή με δώδεκα κυλίνδρους μηχανή  και περίπου 700 άλογα

 Πιο σπάνια από τα Λαμπορτζίνι και τα Φεράρι είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα PAGANI. Το νέο  C9 είναι έτοιμο.


Μετά το μοντέλο ZONDA έρχεται ακόμα και μέσα 
στο 2010 στην αγορά

Η φτώχεια θέλει ...καλοπέραση

 Όλα χρειάζονται χρόνο, πόσο μάλλον οι μεταρρυθμίσεις
 Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην παράδοση κι εφαρμόζουμε κατά γράμμα  τα ήθη κι έθιμα (εξελιγμένα κι επιλεκτικά, πάντα!). Δεν μας αρέσει να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μας αρέσει περισσότερο η σταθερή πορεία και ανησυχούμε μόλις ακούμε για αλλαγές. Το ό,τι ξοδεύουμε στην καθημερινότητα περισσότερα από εκείνα που παράγουμε ή εισπράττουμε, είναι ένα πλεονέκτημα της δικής μας, ελληνικής,  κοινωνικής δομής. Αλλιώς δε θα λεγόμαστε Έλληνες, αλλά ... διαφορετικά. Αν δεν είχαμε τις ταβέρνες, τη ρετσίνα, τα σουβλάκια, τα μπουζούκια  και όλα εκείνα, για τα οποία τρελαίνονται οι ξένοι όταν επισκέπτονται την Ελλάδα και τους αρέσει να μείνουν για πάντα στον " ελληνικό παράδεισο", τότε δε θα διαφέραμε από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Τα νέα μέτρα ή καλύτερα η υποχρέωση να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής, επειδή έτσι υποχρεωνόμαστε από τα νέα δικά μας οικονομικά και από τα  ευρωπαϊκά δεδομένα, μάς αναστατώνουν και μας ανησυχούν.  Κανείς, βέβαια, από μας δεν εύχεται να μην πετύχουν τα μέτρα και να μην αποδώσουν, αυτά που περιμένουμε, αλλά να, πώς να το κάνουμε, είναι λιγουλάκι δύσκολο να τα δεχτούμε χωρίς να ... γκρινιάξουμε. Από την άλλη πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή τη δύσκολη οικονομική θέση και να αποκτήσουμε πάλι το πρόσωπο καθαρό, έναντι των

Εθιμα της αποκριάς στην Ηπειρο.

 Από το BLOGAREIS
Οι Aποκριές είναι από καταβολής τους εύθυμες γιορτές. Έτσι και στην Ήπειρο γιορτάζονται πάντα με πολύ κέφι. Όταν παλαιότερα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου πλημμύριζαν από νεολαία και έσφυζαν ζωή στήνονταν γλέντια σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Καιρό πριν ετοιμάζονταν οι παρέες (κομπανίες) οι οποίες αφού κατασκεύαζαν τις, συνήθως, αυτοσχέδιες μάσκες (προσωπίδες) και αποκριάτικες φορεσιές, γύρναγαν από γειτονιά σε γειτονιά κι από σπίτι σε σπίτι. Οι μασκαράδες πειράζονταν μεταξύ τους και πείραζαν και τους άλλους κατοίκους. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είχαν την υποχρέωση να ‘αποκαλύψουν’ ποιοι κρύβονται πίσω από τις μάσκες που λίγο έως πολλοί ήταν συγχωριανοί τους και άρα γνωστοί και συγγενείς και στη συνέχεια τους έδιναν γλυκά, ποτά ή λίγα χρήματα για το καλό της Αποκριάς. 
Ένα από τα παιχνίδια της Αποκριάς που συναντούσε παλαιότερα κάποιος στην Ήπειρο και σε μερικά μέρη γίνεται αναπαράσταση ακόμη και σήμερα ήταν ο «Βαλμάς». Έθιμο κατά το οποίο δέκα - δεκαπέντε άτομα έκαναν κύκλο γύρω από μία φωτιά και προσπαθούσαν να ρίξουν κάποιο χορευτή μέσα.

Την έφαγε την μπανάνα του!!!


Για να είμαστε ακριβείς, έφαγαν την μπανάνα τους οικογενειακώς εκεί στην Ζούγκλα (εξαιρουμένης πάντα της κυρίας)!! Ελεύθερος ο Γκιόλιας... Τι να κάνουμε Μάκη.. Αυτά έχει.. η ζωή!! Όσους μηχανισμούς και να βάλεις, φίμωτρο στα blog's δεν θα βάλεις ΠΟΤΕ!! Καλή όρεξη..

Νατοϊκός στρατός επιτίθεται στα οχυρά των Ταλιμπάν

Αρκετοί νεκροί από την επίθεση
 
φωτο Ν24
 Είναι η μεγαλύτερη επίθεση, μετά την πτώση  του καθεστώτος των Ταλιμπαν στα τέλη του 2001. Περισσότεροι από 15.000 νατοϊοί στρατιώτες πλησιάζουν στο ριζοσπαστικό ισλαμικό φρούριο στο Μάρντσα. Παρά την αδύνατη αντίσταση, υπήρξαν αρκετοί νεκροί. Από την επίθεση του οργανωμένου στρατού  σκοτώθηκαν δυο στρατιώτες, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες, ενώ από την πλευρά των Ταλιμπάν πρέπει να σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 πολεμιστές. Πιάστηκαν και αιχμάλωτοι 11  πολεμιστές, όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο αξιωματικός των αφγανικών  δυνάμεων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Ο χειμώνας δεν έχει τέλος αυτή τη χρονιά στη Γερμανία

Χάος στο οδικό δίκτυο από το χιόνι και τον πάγο
Πολύ το πήγε ο φετινός χειμώνας! Νέο χιόνι, πάγος και χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν πάλι τις οδικές συγκοινωνίες στο χάος. Πολλά ατυχήματα στους δρόμους, ευτυχώς κυρίως μόνο  με τραυματισμούς. Τουλάχιστον δυο άνθρωποι άφησαν χτες το απόγευμα τη ζωή τους στην άσφαλτο ή καλύτερα πάνω στους παγωμένους εθνικούς δρόμους. Ιδιαίτερα  αυτή η κακοκαιρία πλήττει το βόρειο και βορειοανατολικό μέρος της Γερμανίας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δεν αναμένεται καλυτέρευση, τουλάχιστον, πριν από την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας.