Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ "ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ" ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΗΣ....

"ΑΝΟΙΞΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".....

Ενοχλημένοι είναι πολλοί Νεοδημοκράτες στο Ρέντη για ορισμένα στελέχη που δεν έχουν λάβει σοβαρά το μήνυμα του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά που ήταν σαφές. ΑΝΟΙΧΤΕ ΠΟΡΤΕΣ, ΑΥΤΙΑ και τα τηλέφωνα σας και ακούστε την Κοινωνία.
Το POLITIKO SAFARI έλαβε μέσω e-mail δελτίο τύπου που το υπογράφουν 50 Νεοδημοκράτες που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές στέλνοντας μήνυμα στη Ρηγίλλης και στους βουλευτές Β΄Πειραιά.
Φίλες και φίλοι,
Στις 29 Νοεμβρίου 2009, τα πάντα άλλαξαν στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.
Η Ν.Δ., αν και βαρύτατα πληγωμένη από την ήττα των εκλογών, κατόρθωσε χάρις στον κόσμο της να δώσει και πάλι νόημα στην ελπίδα.

Είναι αισχρό αυτό που κάνουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι

 Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το Ευρώ και να αποκτήσει πάλι τη δραχμή της
Είναι απαίσιο και ανεύθυνο, αυτό που προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη, ορισμένοι Γερμανοί δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα από Λαϊκά Μ.Μ.Ε. Η ειρωνεία και η υπεροψία που κυριαρχεί στα δημοσιεύματά τους, μόνο ... εμετό μπορούν να προκαλέσουν. Τίτλοι όπως: Η Ελλάδα θα διαλύσει την Ευρώπη, Απάτες με την αμερικάνικη Τράπεζα (Γκόλντμαν Ζαξ), για να μαγειρέψουν της είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ...,  Η Ελλάδα παρέδωσε το αεροδρόμιο και τα τυχερά παιχνίδια, για να μπει στην ΟΝΕ..., Η Ελλάδα κανει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των Εταίρων... και άλλες τέτοιες αβάσιμες αηδίες γεμίζουν πολλές ηλεκτρονικές κι έντυπες γερμανικές σελίδες.  Σήμερα και αύριο η ΟΝΕ αποφασίζει τι πρέπει να γίνει με το ελληνικό θέμα. 
Εμείς πάντως το γράψαμε και το μεσημέρι: Αν αρχίζουν να βγάζει ο ένας τις βρωμιές του άλλου εταίρου στη φόρα, θα το κλείσουν το "ΕΥΡΩΜΑΓΑΖΙ"

"Θερμά" θέματα σε παγωμένο περιβάλλον

Η αποκριάτικη παρέλαση της Δευτέρας παρά το κρύο, 
άναψε φωτιές
Δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές διασκέδασαν με την παρέλαση, τα εύθυμα και σατιρικά θέματά τους τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που την παρακολούθησαν.  Το  τσουχτερό κρύο, ακόμη και το χιόνι, ούτε που τους πείραξε! Στα προπύργια της καρναβαλίστικης γιορτής (Μάιντς, Κολωνία, Ντύσελντορφ), τα σατιρικά θέματα άναψαν φωτιές και ζέσταναν τον κόσμο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μπερλουσκόνι, απεικονίστηκε ανάμεσα σε ... θάλασσα από γυμνόστηθες γυναίκες ή ως μεγάλος μαφιόζος. Ακόμα και η Καγκελάριος, Μέρκελ, είχε την ... τιμητική της στη σάτιρα με λίγο γυμνό. Επίσης το "προπατορικό αμάρτημα''  θεματοποιήθηκε! Στην παρέλαση του Ντύσελντορφ, μια "καλοφτιαγμένη" γυμνή Καγκελάριος, με τον τίτλο "Το αμάρτημα" έκανε ιδιαίτερη σημασία, όπου παριστάνεται το δισκάκι με τα προσωπικά δεδομένα των φοροφυγάδων να το προφέρει το φίδι (ο όφις την ξεγέλασε κι αγόρασε τα προσωπικά δεδομένα των φοροφυγάδων). Η πολιτική σάτιρα δεν είχε όρια και ο κόσμος το διασκέδασε, παρά το κρύο!


ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Κάπου εδώ ... έπεσε το έλλειμμα!!!

Ακόμα πιο σκληρές υποχρεώσεις απειλούν την Ελλάδα

Νέα "θεραπεία σοκ"  για την Ελλάδα
Κανένας από τους Ευρωπαίους πολιτικούς δε θέλει να μας ξέρει και κανείς από αυτούς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μας. Με το δίκιο τους, σύμφωνα με τη λογική που επικρατεί. Όλα τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στην Ευρωζώνη, πιστεύουν ότι οφείλονται στην Ελλάδα! (Ποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο και να μη γιουχαϊστεί από τους άλλους;) Τα σκληρά μέτρα που επεβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, όσο αυτονόητα κι αν θεωρούνται για τους ευρωπαίους " φίλους" μας, δεν είναι αυτονόητα για τον έλληνα φορολογούμενο και για την εικόνα της χώρας μας γενικότερα.
Όλα είναι στραβά κι ανάποδα, όλοι φταίνει, όλα, όμως, πρέπει να γίνουν, αλλιώς δεν έχουμε "ευρωπαϊκό" μέλλον. Μπροστά σε μια τέτοια δύσκολη θέση θα βρεθούν οι εταίροι μας στη συνεδρίαση: Από τη μια να κατανοήσουν τη θέση μας και από την άλλη να μάς επιβάλλουν τα νέα, σκληρότερα μέτρα.
Το ό,τι "βιάζονται" να μάς το πουν και να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα, είναι πασιφανές, αφού ακόμα δεν έκλεισε ούτε η πρώτη εβδομάδα και οι Ευρωπαίοι περιμένουν να δουν τα ... ταμεία μας γεμάτα. Λίγο δύσκολο, αλλά ...χαρά στην υπομονή τους.  
Το πρόβλημα με τα στοιχεία και τις στατιστικές θα ξεπεραστεί εύκολα, αφού οι επιτηρητές θα ελέγχουν όλες τις λεπτομέρειες πριν υποβληθούν τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρσία. Εδώ, λοιπόν,  είμαστε σίγουροι ότι δε θα κάνουμε πλέον λάθος, αφού άλλοι έχουν την ευθύνη.
Η αμερικάνικη εφημερίδα  New York Times είχαν αναφέρει ότι η Ελλάδα, πριν μπει στην Ευρωζώνη, δανείστηκε από την αμερικανική τράπεζα Γκόλντμαν Ζαξ, αρκετά δισεκατομμύρια δολλάρια, τα οποία δεν καταγράφονται ως δάνειο κι επομένως δε φαίνονται ως χρέος κι επομένως ... Πολλά στοιχεία δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα με αυτή την ιστορία, αφού ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν πήρε θέση. Πώς να πάρει θέση, αφού την εποχή εκείνη έγιναν σχεδόν από όλες τις υποψήφιες χώρες της Ευρωζώνης, κάποιες "περίεργες" αγοραπωλησίες για να "φτιάξουν" τα δημοσιονομικά οικονομικά τους, έτσι όπως προβλέπονταν από τον κανονισμό; (ακούστηκαν τότε πολλά: Μέχρι ασημικά και χρυσαφικά πουλήθηκαν για να "φτιαχθούν" τα δημοσιονομικά ορισμένων κρατών). 
Σήμερα δε βγαίνει μούγκα στη στρούγκα, από ΚΑΝΕΝΑΝ, γιατί αν ανοίξουν τα στόματά τους αυτοί που ξέρουν, κινδυνέυει να κλείσει το "ΕΥΡΩΜΑΓΑΖΙ"!!!

Με άστατο καιρό ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας

Κούλουμα και χαρταετοί σε όλη τη χώρα
 Με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική, γιορτάζονται σήμερα τα Κούλουμα, σε εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Οι Αθηναίοι γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ.

Στο Λόφο του Φιλοπάππου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 10:00 το πρωί, ενώ στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Λόφο Λαμπράκη και στο Αλσος ΚΑΠΑΨ θα ξεκινήσουν από τις 11:00 το πρωί.
Οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Κέδρινου Λόφου, για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες, καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι διασώστες βρήκαν μόνο τα πτώματα

Στη Σαξονία της Γερμανίας κατέπεσε μικρό αεροπλάνο (Τσέσνα)

 
φωτο Ν24
Το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα, ταξίδευε προς την Πράγα και για μια στιγμή, ενώ ήταν πάνω από τη Σαξονία, χάθηκε από τα ραντάρ. Για πολλές ώρες οι δυνάμεις διάσωσης χτένιζαν την περιοχή για να βρουν τους επιβάτες του, αλλά μάταια. Ύστερα από αρκετές ώρες ανακάλυψαν τμήματα ανθρώπινων πτωμάτων, που κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τους δυο πιλότους, που ακόμη δεν αναγνωρίστηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες στο αεροπλάνο. Το αεροπλάνο τύπου Τσέσνα Citation 550, έπεσε την Κυριακή το βράδυ σε μια δύσβατη και βραχώδη δασωμένη περιοχή της Σαξονίας.

Μάλλον από λάθος του μηχανοδηγού προξενήθηκε το ατύχημα

Στο Βέλγιο σοβαρό δυστυχημα με επιβατηγά τρένα
                                                                               φωτο Ν24
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από λάθος του μηχανοδηγού, που παρέβλεψε το σηματοδότη, προξενήθηκε το σοβαρό ατύχημα με τα τρένα στο Βέλγιο. Από το σφοδρό ατύχημα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής, τη μια φορά (από την αστυνομία) 8 νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες, ενώ από το δημαρχείο αναφέρονται περισσότεροι οι νεκροί (φτάνουν τους 20). Σημασία έχει ότι το ατύχημα συνέβη από ανθρώπινο λάθος, ανάμεσασε δυο σιδηροδρομι9κούς σταθμούς, σήμερα το πρωί που τα τρένα ήταν γεμάτα κόσμο.

Απαντήσεις και νέα ερωτήματα για την καταγωγή του ανθρώπινου είδους

Από το: ΣΟΥΡΤΑ-ΦΕΡΤΑ 
ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ 4,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΔΙΠΙΘΗΚΟΥ ΡΑΜΙΔΟΣ
Επί δεκαπέντε χρόνια μελετούσαν οι επιστήμονες τα απολιθωμένα υπολείμματα ενός ανθρωπίδα που έζησε πριν από 4,4 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή της σημερινής Αιθιοπίας και θεωρήθηκε από την αρχή ως σημαντικό μέλος του βιολογικού κλάδου που οδήγησε από τον αρχαίο πίθηκο στον άνθρωπο και τα άλλα σύγχρονα πρωτεύοντα θηλαστικά. Τα συμπεράσματα από αυτήν τη μελέτη που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα έμελλε να συγκλονίσουν και ταυτόχρονα να αναζωογονήσουν το πεδίο της παλαιοανθρωπολογίας, καθώς όπως κάθε σημαντική ανακάλυψη, έτσι και αυτή, έδωσε μερικές απαντήσεις, αλλά γέννησε πολλά νέα ερωτήματα για τις λεπτομέρειες της εξελικτικής διαδικασίας που οδήγησε στο σύγχρονο homo sapiens (άνθρωπος ο σοφός).
Ανατρεπτικά ευρήματα
Ο αρδιπίθηκος ράμιδος, αποκαλούμενος χαϊδευτικά και «Αρντι», από την ονομασία που δόθηκε στο πιο πλήρες δείγμα θηλυκού του είδους που βρέθηκε, είναι τόσο γεμάτος από ανατομικές εκπλήξεις, που κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί, αν δεν αποδεικνύονταν από τα ίδια τα ευρήματα. Το σαγόνι και τα άκρα του δείχνουν ότι επρόκειτο για παμφάγο που ζούσε σε δασώδεις περιοχές και όχι για συλλέκτη καρπών, όπως οι σημερινοί χιμπατζήδες, αλλά και οι ανθρωπίδες που ζούσαν στη σαβάνα. Είχε εγκέφαλο μεγέθους ανάλογου με του σύγχρονου χιμπατζή και ίσο με το ένα τρίτο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα πόδια του ήταν διαφορετικά από του σύγχρονου χιμπατζή, ενώ πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι πρέπει να περπατούσε όρθιος, όπως δείχνουν κυρίως οι σχετικές προσαρμογές της λεκάνης. Οι κυνόδοντες του αρδιπίθηκου ήταν αρκετά μικροί, πιο κοντά σε μέγεθος με του ανθρώπου, παρά με τους μεγάλους κυνόδοντες του χιμπατζή, τους οποίους χρησιμοποιούν κυρίως τα αρσενικά στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για τη διεκδίκηση των θηλυκών.

Ρόφημα με... μυρμήγκια τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Επί αιώνες το μυρμήγκι Polyrhachis vicina θεωρούνταν πολύτιμο στην κινεζική αυτοκρατορία και στο Θιβέτ χρησιμοποιούνταν ως τονωτικό ρόφημα για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση από τους πόνους της αρθρίτιδας. Ο Δρ Τζον Ουίλκινσον, λέκτορας Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ, μελέτησε τις ιδιότητες του κινεζικού μυρμηγκιού, το οποίο κατάφερε να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών που χρησιμοποιήθηκαν στη σχετική έρευνα.
«Αυτά τα μυρμήγκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, ο οποίος έχει αντιοξειδωτική δράση και -όπως αποδείχθηκε από την μελέτη- διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα μυρμήγκια φαίνεται πως επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα με τρόπο αντίστοιχο του τζίνσενγκ και της βιταμίνης Ε» εξηγεί ο ίδιος.

«Πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική στιγμή για την ιατρική. Τώρα έγκειται στους ερευνητές να αναλύσουν τα συστατικά των εντόμων και τον τρόπο με τον οποίο αυτά ωφελούν την υγεία. Ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος χώρος επιστημονικής μελέτης» προσθέτει.
Αν και οι παραδοσιακοί εντομοφάγοι συνδέονται συνήθως με ηπείρους όπως η Αφρική, η Ασία και η Αυστραλία, ο Δρ Ουίλκινσον τονίζει ότι ροφήματα μυρμηγκιών έχουν κάνει πρόσφατα την εμφάνισή τους στην Καλιφόρνια ως παραισθησιογόνα, ενώ το Μεσαίωνα χρησιμοποιούνταν στη Βρετανία ως τονωτικά.
Το μυρμήγκι προτιμάται κυρίως από τους ηλικιωμένους στην Κίνα. Πράγματι, οι Κινέζοι το θεωρούν θαυμάσιο έδεσμα, ενώ παράγουν από αυτό κρασί ή μπίρα. Το BBC μεταδίδει πως βρετανική εταιρεία ξεκίνησε μόλις πρόσφατα την παρασκευή και την πώληση ενός αναψυκτικού που ονομάζεται Ant (μυρμήγκι) και δρα ως διεγερτικό, προσφέροντας την εναλλακτική λύση για ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, το τσάι ή το Red Bull.

Rc-Cafe

ΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ !...

Το δεδομένο είναι πως ως χώρα και ως λαός είμαστε χρεωμένοι εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, (το ακριβές νούμερο παίζει από 300, το δημόσιο, μέχρι και 800, το συνολικό), δηλαδή μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δραχμές, (από 102 έως 273…).
Το χρέος αυτό δεν δημιουργήθηκε, ούτε χθες, ούτε προχθές, έρχεται από πολύ μακριά, είναι, όμως, γεγονός, πως μεγάλωσε, κατά πολύ, απ΄ όταν άρχισε το νταβαντούρι μας με την Ευρώπη, την ΕΟΚ πρώτα, την Ε.Ε. μετά και την ΟΝΕ τελευταία.
Την σημερινή λαίλαπα, που σαρώνει την Ελλάδα, την προκάλεσε η εκτίναξη του ελλείμματος, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των λογιστικών αλχημειών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια. Οι «κουτόφραγκοι» ψυλλιάστηκαν τη δουλειά και μας έβγαλαν στη σέντρα.
Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το «δασκαλίστικο» ύφος και την επιτιμητική συμπεριφορά των εταίρων μας και το κατά πόσο το δικαιούνται. Κατά πόσο, δηλαδή, αυτά που λέγονται και προσάπτονται στην Ελλάδα, ισχύουν μόνο γι αυτήν κι όχι για άλλους, ακόμα και γι αυτούς τους ίδιους, τους «δασκάλους» - τιμωρούς.

Καθαρή Δευτέρα: Το λέει και το έθιμο...

Από το: ALL DAY NEWS
Έχουμε την τύχη και τη χαρά να ζούμε σε μία χώρα που βρίθει εθίμων και παραδόσεων. Στοιχεία της παράδοσης και του πολιτισμού μας, επηρεασμένα τόσο από την αρχαιότητα όσο και από την Τουρκοκρατία, διατηρούνται μέχρι σήμερα με αγάπη και μεράκι.
Περισσότερο στα χωριά και λιγότερο στις μεγαλουπόλεις συναντά κανείς ανθρώπους που δεν ξεχνούν
και με αφορμή τις σημαντικές γιορτές και αργίες της Ελλάδας, βρίσκουν κάθε χρόνο λόγο να το γιορτάσουν.
Η Καθαρή Δευτέρα είναι μία από αυτές τις μέρες που, αν εμείς την περιμένουμε πώς και πώς για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε στους καναπέδες μας, κάποιοι συμπατριώτες μας την περιμένουν για να ξυπνήσουν τις μνήμες και τα έθιμα του τόπου τους.
Για τους περισσότερους, η Καθαρή Δευτέρα σημαίνει το τέλος της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής. Παραδοσιακά συμβολίζει την εκδήλωση της αγάπης μας προς τη φύση, εξ’ού και το πέταγμα του χαρταετού, και την αφετηρία της ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας για την Εβδομάδα των Παθών και την Ανάσταση, με νηστεία και κατάνυξη.

Η μεγάλη επίθεση στο Αφγανιστάν συνεχίζεται

Η επιχείρηση " Μουστάρακ" είναι σε πλήρη εξέλιξη
 
φωτο Ν24
Όπως γράφαμε και χτες, οι συμμαχικές "ειρηνευτικές"  δυνάμεις στο Αφγανιστάν έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση, στα Νότια της χώρας, εναντίον των ανταρτών Ταλιμπάν. Στις πρώτες επιχειρήσεις είχαμε αρκετούς νεκρούς, ιδιαίτερα από την πλευρά των Ταλιμπάν, άσχετα αν οι ίδιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Οι 15.000 στρατιώτες, στην επιχείρηση Μουστάρακ, έχουν ως στόχο να ξεκαθαρίσουν την ευρύτερη νότια περιοχή από τους αντάρτες Ταλιμπάν, άσχετα αν χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές (από την πλευρά του νατοϊκού  στρατού αναφέρθηκαν σήμερα συνολικά 7 θάνατοι στρατιωτών). Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Γιατί άδειασε τον Λυκουρέντζο ο Αντώνης Σαμαράς

Η αλλαγή της επιλογής του προσώπου που θα διαδεχτεί τον Τραγάκη στην θέση του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπαγορεύτηκε από τον φόβο του Σαμαρά για γενικευμένο αντάρτικο. Ο αρχηγός των 800.000 (!) άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή του Ανδρέα Λυκουρέντζου, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για να υπάρξει είτε μια δεύτερη

Κορυφώνεται η γιορτή του καρναβαλιού στο ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Ο χορός και το γλέντι φτάνουν  στο αποκορύφωμά τους
 
 Το καρναβάλι στο ΡΙΟ είναι έτοιμο να κάνει τη μεγάλη παρέλαση. Επικεφαλής είναι πάντα οι χορευτές ΣΑΜΠΑ με το ατέλειωτο κούνημα και το ρυθμό. Οι παρελάσεις των πάρα πολλών συλλόγων κατακλύζουν τους δρόμους της μεγαλούπολης. Πάρα πολλοί τουρίστες έχουν φτάσει εκεί και ξεφαντώνουν από μέρες. Το συναρπαστικό θέαμα με τα πολύχρωμα κουστούμια κρατά δυο ολόκληρες νύχτες και σήμερα παραδίδεται ο καρνάβαλος στη φυσιολογική πλέον ζωή.

Τα πιο ακριβά "κλασικά" αυτοκίνητα στον κόσμο ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

 Αυτοκίνητα που αγαπήθηκαν και πολλοί θα ήθελαν 
να τα αποχτήσουν!
Θα σας παρουσιάσουμε σε δυο συνέχειες τα πιο ακριβά "κλασικά" αυτοκίνητα στον κόσμο, όπως διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές.
Σήμερα τα πρώτα οχτώ:


ΠΡΩΤΟ: Mercedes-Beny 300 SLR 722 με αξία 33 εκατομ. Ευρώ. Το νικηφόρο αυτοκίνηυτο του 1955, έχει συντηρηθεί και βρίσκεται στο μουσείο της κατασκευαστικής εταιρείας. Δεν πωλείται, γιαυτό και η υψηλή τιμή του.
φωτο Daimler

ΔΕΥΤΕΡΟ: ΜΠΟΥΓΚΑΤΙ τύπος 57 SC Atlantic. 
Εκτιμάται στα 28 εκατομ. ευρώ. Είναι και χαρακτηρίζεται 
το αυτοκίνητο ΤΕΧΝΗ μοντέλο του 1938. 
Κατασκευάστηκαν μόνο τρία αυτοκίνητα. 
φωτο: Boston Museum of Fine Arts
ΤΡΙΤΟ: ΦΕΡΑΡΙ 250 GTO, εκτιμάται στα 23 εκατομ. ευρώ. 
Όχι μόνο η γραμμή του, αλλά και οι επιδόσεις του 
είναι φανταστικές. 
Κατασκευάστηκαν 39 αυτοκίνητα 
μεταξύ του 1962 και 1964. 
φωτο: mot+ Chandon


ΤΕΤΑΡΤΟ: (μοιράζεται τη θέση με το επόμενο) 
ΡΟΛΣ ΡΟΪΣ Silver Ghost, για 17 εκατομ. ευρώ. 
Αυτό το μοντέλο κατασκευάστηκε το 1907 
κι έκανε τη φίρμα διεθνώς γνωστή.
φωτο:dpa Picture-Alliance
ΠΕΜΠΤΟ: (μοιράζεται τη θέση με το προηγούμενο) ΜΠΟΥΓΚΑΤΙ  τύπος 41 Royale, κοστίζει κι αυτό 17 εκ. ευρώ. Με αυτό το μοντέλο προσπάθησε η Μπουγκάτι το 1928 
να σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά απέτυχε. 
Μόνο 6 αυτοκίνητα αυτού του 
αγωνιστικού μοντέλου  
κατασκευάστηκαν και σώζονται σήμερα 
φωτο:  picture-alliance / KPA/HIP/Natio
EKTO: BMW M1 von Andy Warhol, κοστίζει 11 εκ. ευρώ. 
Ο καλλιτέχνης χρειάστηκε 23 λεπτά για να ζωγραφίσει 
αυτό το αυτοκίνητο. Έτρεξε στο ραλί Le Mans 
και κατετάγη στην 6η θέση.
φωτο BMW
ΕΒΔΟΜΟ: ΦΕΡΑΡΙ 250 Testa Rossa. εκτιμάται 
στα 9 εκ. ευρώ. Αυτή η τιμή δεν είναι εκτίμηση, 
αλλά προσφορά ενός συλλέκτη
φωτο: Ferrari
ΟΓΔΟΟ:  (Μοιράζεται την ίδια θέση με το επόμενο) 
Το σεληνιακό αυτοκίνητο από το 1971. Δαπανήθηκαν περίπου 325 εκατομμύρια για την κατασκευή του 
κι ένα από τα αυτοκίνητα έμεινε στη 
γη και ανήκει στη ΝΑΣΑ. 
φωτο: dpa Picture-Alliance