Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Εσύ φούλαρες το ρεζερβουάρ;

.Από το ΣΟΥΡΤΑ-ΦΕΡΤΑ
Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Παλιά, όταν ήταν υπανάπτυκτη, στο πρώτο σκιάξιμο έτρεχε στο σουπερμάρκετ και εξαφάνιζε με τις κούτες τα Νουνού από τα ράφια.
«Να ‘χουν τα παιδιά εβαπορέ» σε ώρα ανάγκης. Τώρα, που είναι ανεπτυγμένη, «δένει το γάιδαρό της» στεγνώνοντας τις δεξαμενές των βενζινάδικων και φουλάροντας το ρεζερβουάρ της Μερσεντές. «Να ‘χουμε να πάμε μια ταβέρνα το Σαββατοκύριακο».
Έτσι σχηματίστηκαν αυτές οι ωραίες ουρές στα πρατήρια, επειδή αρχίζουν απεργία οι τελωνειακοί – να ‘χει δουλειά και ο Γιώργος Σαραντάκος του Μέγκα, που είναι (by appointment, που λένε κι οι Εγγλέζοι) ο αποκλειστικός σύνδεσμος του έθνους με τις αντλίες βενζίνης. Αυτή άλλωστε είναι και η λογική που μοιραζόμαστε. Συμφωνούμε με τις απεργίες και τρέχουμε με το μπιτόνι να προλάβουμε τις συνέπειές τους για την πάρτη μας. Οι άλλοι, στάχτη και μπούρμπερη. Ας κοιτούσαν κι εκείνοι την πάρτη τους.
Όπως οι τελωνειακοί. Που ξεκινούν την απεργία τους Τρίτη μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Εξαιρετικός συνδικαλισμός. Πρακτικά σημαίνει μια ωραία βδομαδούλα αραχτοί, διότι πού να τολμήσει επιτέλους κάποιος υπουργός να τους πει ότι, εφόσον η απεργία αρχίζει μετά από αργία, ο μισθός θα κόβεται και για τις αργίες που προηγούνται. Τολμάει; Δεν τολμάει.

Άσε που και για το μισθό δεν φαίνεται να κόβονται και πολύ – υπάρχει μπαγιόκο για να αντέξουν, όταν οι υπόλοιποι θα έχουν πέσει κάτω ανάσκελα.

Ο Σουηδός Υπουργός Οικονομικών του "μπήκε" άσχημα!

Ο Σουηδός Υπ. Οικ. δεν έχανε ευκαιρία να μας τα "χώνει"

Η Ε.Ε. θέτει την Ελλάδα υπό στενή και αυστηρή επιτήρηση

Την  "έδεσαν" χειροπόδαρα με αυστηρούς κανόνες επιτήρησης
Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε και επίσημα σε πολλά Μ.Μ.Ε. 
"Η Ελλάδα είναι τώρα αλυσοδεμένη. Οι αρμόδιοι υπουργοί οικονομικών της ΟΝΕ αποφάσισαν να συνταγογραφήσουν το οικονομικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα κατά γράμμα, για να βγει από τη δύσκολη οικονομική θέση, να μειώσει δηλαδή το μεγάλο κι αμαρτωλό δημοσιονομικό έλλειμμα. Θα εποπτεύεται και θα επιτηρείται η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η εξέλιξη του φιλόδοξου εξυγιαντικού προγράμματος" και πάει λέγοντας. Βρήκαν τη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη θεραπεία μας. Από αυριο πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ζήτησαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες φέτος για την αποκατάσταση και κανονική εκτέλεση του προϋπολογισμού. Πρέπει, με κάθε θυσία, να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης του Ευρώ και να αποκατασταθεί  η σταθερότητα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης, κοινοποίησαν με γραπτή τους δήλωση. Στις 16 Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει, σε όλους τους ευρωπαίους εταίρους της, ότι βρίσκεται στον κανονικό δρόμο, που θα μειώσει το έλλειμμα του ΑΕΠ από το 12,7 στο 8,7 % (τέσσερις ολόκληρες μονάδες!). 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε γνωστό στους εταίρους ότι η Ελλάδα είχε πάρει ήδη τα απαραίτητα μέτρα, πριν τα υποδείξουν οι εταίροι. Ο Σουηδός Υπουργός Οικονομικών (γράψαμε και γρηγορότερα γιαυτόν) είχε αντίθετη άποψη και είπε ότι η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχει κάνει πολύ λίγα για την οικονομική σωτηρία της και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Είναι γνωστή η θέση της ΟΝΕ από χτες, ότι ίσως αργότερα χρειαστούν να ληφθουν και πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Ελλάδας.

Πού χάθηκε το πολιτικό ύφος και ήθος;

Απαίσια συμπεριφορά βουλευτή σε συνεδρίαση της Επιτροπής
Χωρίς να το θέλω, άκουσα σήμερα σε επανάληψη τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών από τις 10 Φλεβάρη. Εμείς, εδώ στο εξωτερικό, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να τα παρακολουθούμε όλα στην ώρα τους. Ανεξάρτητα από αυτό, εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι η αισχρή, μέχρι απαίσια συμπεροιφορά βουλευτή, κοινοβουλευτικού εκπρόσώπου και πρώην υπουργού! Πολλοί τίτλοι βρε παιδί μου, που μόνο από τους τίτλους θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι θα επρόκειτο για ύφος και ήθος πολιτικό προς μίμηση. Αμ δε! Μόνο ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ μπορεί να προβληθεί. Μα δε ντρέπεται καθόλου ο κ. Κεφαλογιάννης, γιατί περί αυτού πρόκειται; Για τόσο ανίδεους περνά όλους τους θεατές, ακροατές και Έλληνες; Διακόπτει όταν γουστάρει, ζητάει επί προσωπικού το λόγο, χωρίς να αναφέρεται ουδόλως ούτε στην παραμικρή πτυχή προσωπικής φρασεολογίας, χρησιμοποιεί φρασεολόγιο που δεν αρμόζει σε δημόσιο άνδρα και ... λέει αρλούμπες, για να περνάει η ώρα. Αν είναι έτσι η βουλευτική συμμετοχή των δημόσιων ανδρών στα πολιτικά δρώμενα της "Ελλάδας", τότε θα μπορούσε ο καθένας που έχει "τσαμπουκά" (που είπε και η πρόεδρος), που έχει θράσος να παίρνει το λόγο και να λέει, εν ονόματι της κοινοβουλευτικής ασυλίας, του κόσμου τις  @ακακίες  δηλαδή απεριόριστες  βλακείες!

Μεγάλος πλούτος της χριστιανικής και ελληνικής παράδοσης χάνεται καθημερινά

Οι κλέφτες έγιναν θρασείς! Χωρίς να σέβονται ούτε ιερά ούτε όσια, ούτε ακόμα τον ίδιο τον εαυτό τους, αλωνίζουν τις ερημικές περιοχές της Ηπείρου και καταγίνονται με το κλέψιμο. Κλέβουν ό,τι είναι δυνατόν να αποφέρει χρήματα στο μαύρο εμπόριο, στερώντας έτσι τη χριστιανική και ελληνική παράδοση από κάθε είδους αξιόλογο τεκμήριο. Οι κλέφτες εκκλησιών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν ρημάξει τους ναούς στο Νομό Ιωαννίνων και στο Ζαγόρι ειδικότερα.Στο site της Νομαρχίας Ιωαννίνων, υπάρχει δραματική έκκληση για βοήθεια που σας τη μεταφέρω με την ελπίδα κάποιος να δει κάτι, είτε σε κάποια δημοπρασία, είτε σε κάποια ιδιωτική συλλογή, είτε σε κάποια γκαλερί ή μουσείο του εξωτερικού. Μακάρι κάτι να γίνει γιατί η απώλεια του πολιτισμικού θησαυρού είναι ανυπολόγιστη. Έχουν αποθρασυνθεί και σηκώνουν ολόκληρα βημόθυρα και κομμάτια από τέμπλα!!!
Αυτά είναι τα δικά μας Ελγίνεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ανακαλύψουμε και να τα ξαναφέρουμε πίσω...
Δείτε τι λέει στο site:


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, αναρτά στον ιστοχώρο της φωτογραφίες αντικειμένων και εικόνων, ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, που έχουν κλαπεί από Ιερούς Ναούς και Μονές του Νομού. Όποιος τυχόν γνωρίζει κάτι, που μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεσή τους μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στο τηλέφωνο 2651364209 ή στο email nomarxis@nomioan.gr .

Κοιτάξτε παρακάτω τις εικόνες που έχουν χαθεί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010 ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ 
      Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  στα πλαίσια των δράσεων της  για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής δημιουργίας και την  παρουσίαση εκείνων των Ηπειρωτών που διακρίθηκαν στον γραπτό λόγο, λογοτέχνες, ποιητές, αλλά και γενικότερα στις Τέχνες και το Θέατρο και τις Επιστήμες, που σημάδεψαν με την παρουσία  και το έργο τους, τους αντίστοιχους τομείς του πολιτισμού όπου διέπρεψαν, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το έργο του συγγραφέα Χριστόφορου Μηλιώνη.
      Η εκδήλωση θα γίνει στην Μεγάλη Αίθουσα της ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19.30.
      Στην  εκδήλωση θα απευθύνουν προσφώνηση ο  Πρόεδρος της ΠΣΕ καθηγητής Ιατρικής Κώστας Αλεξίου και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
      Το  Λογοτεχνικό έργο θα παρουσιάσουν ο  Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων  Συγγραφέων Αλέξης Ζήρας, και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη  που θα συντονίζει και στην εκδήλωση.
      Το  φιλολογικό του έργο θα παρουσιάσει  ο φιλόλογος Δημήτρης Σκλαβενίτης. 
  Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Με ξένα κόλλυβα;

Από το ΚΕΝΤΡΙ
Έχετε ακούσει την έκφραση "κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα"; Σίγουρα ναι...
Έχετε ακούσει την έκφραση "κάνει τον ...φούστη με ξένο κwlο"; Σίγουρα ναι...

Σας έρχεται μήπως καμιά από τις παραπάνω εκφράσεις στο μυαλό, όταν διαβάζετε το "προσφορά του Δήμου μετά από χορηγίες καταστηματαρχών";

Για την ακρίβεια, για να αντιγράψω όλη την πρόταση από το επίσημο site του Δήμου Άρτας, "Αφού ολοκληρώθηκαν τα καρναβαλικά δρώμενα, ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα στην πλατεία, με δωρεάν κρασί και σουβλάκια,
προσφορά του Δήμου μετά από χορηγίες καταστηματαρχών."!!!!!!!!
Αχ κύριε Δήμαρχε, μας κακομαθαίνετε, τι καλός που είστε, τα προσφέρουν οι καταστηματάρχες κι εσείς μας τα χορηγείτε;

Χίλια ευχαριστήρια και σε σας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας, τον Γιώργο τον Αθανασούλα, που μας προσφέρατε αυτά που μας πρόσφεραν οι άλλοι... Άφεριμ, πολυχρονεμένοι μας!!!

Ήταν σαν την προσφορά των Βραζιλιάνων χορευτριών, που ήταν προσφορά ...κάποιων καταστηματαρχών...
Αλήθεια, μια ψιλοφασαρία που έγινε μεταξύ των καλλίγραμων Βραζιλιάνων και του υπαλλήλου σας, επειδή ήθελαν να έχει η κάθε μια ξεχωριστό δωμάτιο στο ξενοδοχείο, γιατί έγινε; Η χορηγία έπρεπε να είναι prive; Χοντρική δεν γινότανε;

.....φιλοσοφίες

Μας άρεσε και το πήραμε από το: Rc-Cafe

 • Πάντοτε να αφήνεις τους άλλους να κανονίζουν τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά μπορείς άνετα να τους βρίζεις.
 • Εάν προσπαθήσω να αποτύχω, στο τέλος θα πετύχω ή θα αποτύχω;
 • Γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί και πεινασμένοι. Μετά τα πράγματα χειροτερεύουν
 • Πουριτανισμός: Ο τρομερός φόβος ότι κάποιος άλλος, κάπου αλλού, μπορεί να είναι ευτυχισμένος
 • Συνείδηση: Εκείνο το ενοχλητικό πράγμα ανάμεσα σε δυό υπνάκους
 • Να είσαστε ευγενικοί με τα παιδιά σας. Αυτά θα διαλέξουν το γηροκομείο σας
 • Υπάρχουν 3 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν να μετράνε και αυτοί που δεν ξέρουν
 • Εαν δεν πετύχεις, κατέστρεψε όλα τα στοιχεία ότι προσπάθησες
 • Συμπέρασμα είναι το μέρος όπου σταματάμε όταν κουραστούμε να σκεφτόμαστε
 • Εμπειρία είναι κάτι που δεν το έχουμε, παρά μόνο μετά που το χρειαζόμαστε
 • Αυτός που διστάζει, πιθανώς να έχει δίκιο.
 • Η επιτυχία πάντα συμβαίνει όταν είσαι μόνος σου και η αποτυχία όταν σε βλέπουν όλοι
 • Οταν σκέφτομαι το παρελθόν, μου έρχονται τόσες πολλές αναμνήσεις...
 • Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να ψαρεύεις και το να στέκεις στην ακτή σαν ηλίθιος
 • Rc-Cafe

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...‏

Από το LISTONPLACE
Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία.
       Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα.
       Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα χέρια ευλαβικά το  πούρο.
       Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.
   Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας. Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο.
   Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν.
   Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, αγοραπωλησίες παικτών, εικονικά συμβόλαια, πουλάει φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύεται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, μπράβοι. Πούρα. Χοντρός σβέρκος.
   Οι περαστικοί απολαμβάνουν το θέαμα. Κουνάνε το κεφάλι ειρωνικά.
   Το θέμα είναι τα λεφτά, αυτό μου είπε κι ο μπαμπάς.
   Μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και έχει τόσους πολλούς πλούσιους.
   Δεν δημιουργούν αλλά έχουν διασυνδέσεις. Σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Βιτρίνες. Ταμίες. Μεταφορά χρήματος, όχι δημιουργία πλούτου.
   Δεν βγάζουν χρήματα, υπεξαιρούν.
   Οι πλούσιοι ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματά τους.
   Τα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως προϊόν εγκλήματος.
   Τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερ.
   Σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της κολομβιάνικης μαφίας.
   Οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Έλληνες πλούσιοι.

"Ζητήστε βοήθεια από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα"

 Συστάσεις Μεντεβέντεφ προς Παπανδρέου
Άρχισε στη Μόσχα, η συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ, ο οποιός δήλωσε πως συνέστησε στον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να απευθυνθεί για βοήθεια στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Τετ-α-τετ με Πούτιν 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

ΑΓΡΙΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ...

 ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
TA... ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Τα έχει παρατήσει όλα. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Όλα όσα διαρρέουν δεξιά και αριστερά οι δικοί του εναπομείναντες παπαγάλοι, ότι δήθεν θα κάνει σημαντική παρέμβαση για την Οικονομία, ανήκουν στην σφαίρα της (Καραμανλικής) φαντασίας. Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι... ο Καραμανλής βρίζει πολύ άσχημα και τον Σαμαρά και τη Ντόρα. Δεν θέλει να τους βλέπει μπροστά του. Με τη Ντόρα τα έχει πάρει άσχημα γιατί εκτιμά ότι αυτή έδωσε στον Πρετεντέρη τον διάλογο με το "άντε και γ..." που έγραψε στο Βήμα ο Πρετεντέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Καραμανλής πριν από λίγο επέστρεψε από ένα χαλαρό τριήμερο στην Μονεμβασιά. Ήταν μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειάς του και τα ζεύγη Αγγέλου και Σγαρδέλη. Έμειναν στον παραδοσιακό πύργο και έτρωγε μέσα στο κάστρο. Εκεί έθαβε και του δυο. Άνθρωπός μας που εντελώς τυχαία ήταν δίπλα άκουσε τα πάντα. Το βρισίδι που έπεφτε δεν περιγράφεται. Αυτά προς το παρόν. Το θέμα είναι μεγάλο. Θα επανέλθουμε...

Δε φτάνουν τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα!

 Κάθε λίγο και λιγάκι τα ίδια και τα ίδια
 
Ο Σουηδός (αρ.) με ομολόγους του από την Ισπανία, Γαλλία, Φιλανδία
Όλος ο ευρωπαϊκός τύπος ασχολείται σήμερα με την "ΕΛΛΑΔΑ". Το κύριο θέμα των ειδήσεων, συζητήσεων και καθημερινότητας είναι το "πρόβλημα" Ελλάδα. Πριν από λίγο έτρεξε στις ειδήσεις με μεγάλα γράμματα ότι και οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη! Η Ελλάδα πρέπει να κάνει οικονομία, οικονομία και πάλι οικονομία. Πώς φαντάζονται άραγε την οικονομία; Τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα, ισχυρίζονται πολλοί από τους εταίρους μας, δεν είναι αρκετά και πρέπει να ληφθούν δραστικότερα. Δεν είναι σίγουροι, τι ακριβώς πρέπει να γίνει ακόμα στην Ελλάδα. Για ένα όμως είναι ΟΛΟΙ σύμφωνοι. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΕΝ θα παίξει, ή καλύτερα ΔΕΝ θα πρέπει να παίξει κανένα ρόλο στη "σωτηρία" της Ελλάδας! 
Γιατί άραγε; 

Η Γαλλλία έθεσε σε κίνδυνο στρατιώτες της με τις πυρηνικές δοκιμές

Του χρησιμοποίησε ως πειραματόζωα
 
φωτο Ν24
Οι Αμερικανοί το έκαναν πρώτοι, οι Γάλλοι το έκαναν μετά! Πρόκειται για τις πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας που έκαναν παλιότερα, χωρίς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των στρατιωτών που βρίσκονταν κοντά στο χώρο. Έτσι αποδεικνύεται σήμερα (από έκθεση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών), ύστερα από πενήντα χρόνια, ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα κατά τις τότε πυρηνικές δοκιμές.  Πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες αρρώστησαν αργότερα  και υπέφεραν από καρκίνο και από άλλες συνέπειες των ακτινοβολιών που δέχτηκαν. Πενήντα χρόνια μετά τις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στη Σαχάρα, η Γαλλία θα αποζημιώσει τα θύματα.


Πόσο είναι το έλλειμμα;

Να δούμε τώρα πώς θα το βγάλουμε!

Οικονομία, οικονομία και πάλι ...οικονομία!

Περιοριστικοί όροι στην οικονομία της Ελλάδας
 
Ο κ.Ρεν και κ. Γιούνκερ φωτο Ν24
 Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αλλάξει την πορεία του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ, είπε οΥπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και ζήτησε από τους εταίρους ΥΠΟΜΟΝΗ. Αυτή την υπομονή υποσχέθηκαν να την έχουν μέχρι το ΜΑΡΤΗ του 2010 και μετά ... μετά θα γίνουν σοβαρά τα πράγματα (θα γίνει γίνει της ... κακομοίρας)
Οι υπουργοί Οικονομικών, που συνεδριάζουν από χτες στις Βρυξέλλες, απαιτούν εκ νέου από την Ελλάδα να πάρει δραστικά μέτρα κατά του αυξανόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος. Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εκθέσει την νέα οικονομική κατάσταση στις 16 Μάρτη 2010 και να δείξει σε ποιο βαθμό βοήθησαν αυτά τα μέτρα στην εξυγείανση των οικονομικών της. Ο προεδρεύων  κ. Γιούνκερ τόνισε: "Εάν κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πετύχει τους στόχους, δηλαδή να μειώσει το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο 2010, τότε θα υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να πάρει καινούρια πρόσθετα μέτρα".

Συνελήφθη πρωτοκλασάτο στέλεχος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Επιτυχία της ΣΙΑ στο Πακιστάν
 
 
φωτο Ν24
Η ΣΙΑ, στην προσπάθειά της να συλλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα αρχηγικά στελέχη και να διαλύσει έτσι τους Ταλιμπάν, προσπαθεί με τις μυστικές υπηρεσίες στα κράτη, που δρα η οργάνωσή τους, να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες και να είναι αποτελεσματικότερη στον "πόλεμο" εναντίον της τρομοκρατίας. Στα πλαίσια αυτά συνελήφθη χτες στο Πακιστάν ο Μουλάς Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες των Ταλιμπάν και είχε ηγετικό ρόλο κατά την εκτέλεση της επιχείρησης "11η Σεπτεμβρίου". Το επιβεβαιώνουν και οι New York Times. Η συγκεκριμένη σύλληψη θεωρείται ως η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων 8 ετών, μετά την εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν.

Πουλούνται ανθρώπινα όργανα στο διαδίκτυο

"Ανταλλάσσω νεφρό, αντί αυτοκινήτου"
 φωτο Ν24
Μπορεί αυτή η είδηση να είναι σοκαριστική, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πολλά ανθρώπινα όργανα προσφέρονται στο διαδίκτυο από ανθρώπους που με αυτό τον τρόπο θέλουν να "ξεχρεωθούν" ή να αποκτήσουν ορισμένα χρήματα. Το εμπόριο οργάνων ανθεί σε κάποιες ασιατικές χώρες, ιδιαίτερα στην Ινδονησία. Οι φτωχότεροι των φτωχών προσφέρουν τα όργανά τους, από συκώτι μέχρι νεφρά και άλλα, σε τιμές που τις παζαρεύουν στο διαδίκτυο. Έτσι μπορεί να διαβάσει κανείς: "Νέος, 16χρονος, πουλά το νεφρό του αντί 350 εκατ. Ρούπια (26.000 Ευρώ) ή το ανταλλάσσει με ένα Toyota Camny". Αυτό που ακούγεται ως σόκιν ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα. Στην προσπάθειά τους οι άνθρωποι, στις χώρες αυτές, να ξεχρεωθούν, να αποκτήσουν κάτι που δεν έχουν, να πληρώσουν τα δίδακτρα των σχολείων τους ή των σπουδών τους, καταφεύγουν σε αυτό το "εμπόριο" ανθρώπινων οργάνων.

Άμαχοι σκοτώθηκαν ξανά στην επιχείρηση " Μουστάρακ" στο Αφγανιστάν

Επιχείρηση 'Μουστάρακ" εναντίον των Ταλιμπάν
φωτο Ν24
Με την επιχείρηση "Μουστάρακ" γίνεται, αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη στρατιωτική επίθεση των νατοϊκών δυνάμεων εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Δείχνει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, αλλά απαιτεί και θύματα, κυρίως από τον άμαχο πληθυσμό. Ύστερα από την καταστροφική πυραυλική επίθεση εναντίον αμάχου πληθυσμού στα νότια του Αφγανιστάν, οι στρατιώτες σκότωσαν πάλι αμάχους (παράπλευρες απώλειες). 
Η Διεθνής Δύναμη Βοήθειας και Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν "κατά λάθος" (παράπλευρες απώλειες τις έλεγαν στο Ιράκ) άμαχοι πολίτες. Επίσης πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και στην επαρχία Κανταχάρ από την αεροπορική επίθεση, η οποία αποτελεούσε μέρος της επιχείρησης Μουστάρακ.

Τα πιο ακριβά κλασικά αυτοκίνητα ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Αυτοκίνητα που αγαπήθηκαν και πολλοί θα ήθελαν 
να τα αποχτήσουν!
Θα σας παρουσιάσουμε σε δυο συνέχειες τα πιο ακριβά "κλασικά" αυτοκίνητα στον κόσμο, όπως διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές.
Σήμερα τα επόμενα εφτά:


ΟΓΔΟΟ: (μοιράζεται αυτήυ τη θπέση με το προηγούμενο): Mercedes- Benz SSK, κκοστίζει κι αυτό 8 εκατομ. Τη δεκαετία του 1920 αυτό το αυτοκίνητο ήταν το ταχύτερο της εποχής. Κατασκευάστηκαν 400 κομμάτια όλα μέχρι και 300 άλογα. 
φωτο: Daimler
 ΔΕΚΑΤΟ: ΜΑΖΕΡΑΤΙ 250F Chassis 2529. Εκτιμάται στην τιμή των 4,5 εκατομ. ευρώ. Το μοντέλο αυτό 250 F (εδώ στη φωτογραφία είναι το μοντέλο του 1958), θεωρείται 
ως πετυχημένο αγωνιστικό, ιδιαίτερα αυτά της 
κατασκευής του 1957. 
φωτο: dpa Picture-Alliance
ΕΝΔΕΚΑΤΟ: ΜΠΕΝΤΛΕΪ 6 1/2, παλιό νούμερο 1. Η τιμή του εκτιμάται στα 5,2 εκατομ. ευρώ. Πέτυχε δυο νίκες στο ραλί Le Mans. Υπάρχουν μόνο δυο κομμάτια, εκ των οποίων το ένα αναπαλαιώθηκε στην κατάσταση κατασκευής του.  
φωτο: Bentley
ΔΩΔΕΚΑΤΟ: ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ 8C 2900 B Le Mans. Εκτιμάται κι αυτό στα 4,5 εκατομ. ευρώ. Πολλά μοντέλα της ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ πήραν πριν από τον πόλεμο το χαρακτηρισμό  8C. 
Το αγωνιστικό από αυτή τη σειρά είναι το πιο γνωστό. 
φωτο: Alfa Romeo
ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ: Cugnot Fardier à Vapeur για 4 εκατομ. ευρώ. Το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα. Αυτή η άμαξα του 1769 μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 8 χλμ. την ώρα! 
φωτο: Interfoto
ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Audi Union τύπος C: Η τιμή του εκτιμάται στα 4 εκατομ. ευρώ. Θρυλικό αγωνιστικό όχημα της εποχής του τριάντα. Ένα αυτοκίνητο " επέζησε" στη Ρωσία και είναι στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ΑΟΥΝΤΙ. φωτο:Audi

 ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ: ΤΖΑΟΥΝΓΚΑΡ D-τύπος. Αυτό κοστίζει σήμερα 3,4 εκατομ. ευρώ. Με αυτό το μοντέλο κέρδισε η Τζάνγκουαρ το ραλί Le Mans. 
φωτο: picture-alliance/ dpa