Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Αλληλεγγύη για την Ελλάδα ζητούν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι

EcoGreens_Logo_WebSmall_2                                                        www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
            Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
            Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
                                                                                           17.2.2010
Αλληλεγγύη για την Ελλάδα ζητούν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι
·        Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς να πληγούν οι οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της χώρας 
·        Κοινή δήλωση των Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκα Χαλμς, συμ-προέδρων της Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του ECOFIN για την ελληνική δημοσιονομική κρίση, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκα Χαλμς, συμ-πρόεδροι της ομάδας των Πράσινων/E.F.A. στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Θεωρούμε ευπρόσδεκτη τη διευκρίνιση των υπουργών Οικονομικών ότι η Ε.Ε. θα στήριζε την Ελλάδα αν προκύψει κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη σημερινή δημοσιονομική κρίση. Πρόκειται για σημαντικό σήμα αλληλεγγύης, που όμως δε δίνει  διέξοδο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν από τους κύριους αποδέκτες ευρωπαϊκών πόρων, αλλά δε χρησιμοποίησε πάντα σωστά τα χρήματα αυτά. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει γρήγορα ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό της σύστημα, να κλιμακώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροαποφυγής και να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών σημαντικής έκτασης, αλλά συμβατές με την κοινωνική συνοχή. Αντί για οδυνηρές μισθολογικές περικοπές, η Ελλάδα θα έπρεπε να περικόψει τον υπερδιογκωμένο στρατιωτικό της προϋπολογισμό, που είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε, ως ποσοστό του Α.Ε.Π.

Και τα φρουτάκια στην πράσινη ανάπτυξη?

Από το:ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ   
Όλες οι εφημερίδες αναφέρθηκαν στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στα άρθρα περιγράφεται το νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με τις εφημερίδες επιτρέπει την υπό όρους εγκατάσταση τεχνικών παιχνιδιών αλλά απαγορεύει ρητά τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Οι τίτλοι όμως των εφημερίδων δεν παραπέμπουν στα τεχνικά παιχνίδια που καλώς θα νομιμοποιηθούν αλλά στα τυχερά και ο λόγος είναι το παράθυρο που άνοιξε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στη Βουλή όπου δήλωσε την πρόθεση του να φέρει προς συζήτηση και την νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών.
Είναι πιθανό ότι το υπουργείο σκοπεύει να κινηθεί σε δυο φάσεις:
* Αρχικά, νομιμοποίηση των τεχνικών παιχνιδιών και εγκατάσταση τους στα σημεία που ορίζονται ώστε να εισρεύσουν κάποια έσοδα και να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με την ιδέα
* Νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στη συνεχεία με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εγκατάσταση των τεχνικών παιχνιδιών

Το αίνιγμα των επιμήκων κρανίων

Από το: Rc-cafe

Ένα από τα πολλά αινίγματα που οι ερευνητές του παρελθόντος έχουν να λύσουν, είναι αυτό διάφορων περίεργων ευρημάτων που δεν ταιριάζουν με την «εικόνα του κόσμου» που έχει σχηματίσει η σύγχρονη επιστήμη. Μια τέτοια κατηγορία ευρημάτων είναι τα λεγόμενα «επιμήκη κρανία», κρανία που έχουν υποστεί κάποια παραμόρφωση ώστε στο πάνω μέρος τους να σχηματίζουν μια κωνοειδή κορυφή.
Το εντυπωσιακό με αυτά το κρανία είναι ότι τα συναντάμε σε εγχάραχτες ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις που χρονολογούνται ακόμα και περιόδους 70.000.000 ετών (!) καταρρίπτοντας κάθε γνωστή ανθρωπολογική θεωρία (τόσο τουλάχιστον χρονολογεί η σύγχρονη επιστήμη τις λεγόμενες «πέτρες της Ica» - από την ομώνυμη περιοχή στο Περού - πάνω στις οποίες έχουν βρεθεί κάποιες από αυτές τις απεικονίσεις). Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η παγκοσμιότητά τους, καθώς επιμήκη κρανία έχουν βρεθεί στην κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία αλλά και στην κεντρική και νότια Αμερική !
Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη τέτοιων κρανίων έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο Khasaot, στην περιοχή Kislovodsk του βόρειου Καυκάσου. Τα ευρήματα αυτά εκτίθενται προς παρόν στο μουσείο "Pyatigorsk".

Δηλητηριάστηκαν από αυστριακό τυρί

 Μολυσμένα  αυστριακά τυριά με βακτήρια

 
φωτο και πληροφορίες:Ν24
Τυροκομικά προϊόντα από την Αυστρία είναι υπεύθυνα για αρκετούς θανάτους και αρκετές δηλητηριάσεις καταναλωτών. Μεταξύ των νεκρών είναι και δυο Γερμανοί.  Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί από την Αυστρία, που είναι υπέυθυνο για το θάνατο τουλάχιστον 6 καταναλωτών, όπως προκύπτει από πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας στη Βιέννη. Πρόκειται για την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων PROLACTAL, το όνομα της οποίας επίσης ανακοινώθηκε από το Υπουγείο Υγείας. Το τυρί ήταν μολυσμένο με βακτήρια, τα οποία προκαλούσαν ισχυρή δηλητηρίαση και απέφερε, δυστυχώς, σε έξι καταναλωτές το θάνατο. Η εταιρεία είχε ανακαλέσει ήδη από το Γενάρη τα προϊόντα της και σταμάτησε την παραγωγή από την περασμένη Τρίτη. Οι δύο Γερμανοί που απεβίωσαν προμηθεύτηκαν το προϊόν στην  περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Με τον λαό για τον λαό

Γράφει ο: Αλέξανδρος Θεμελής    ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
-Παρουσιάστηκαν χθες οι προτάσεις της ενιαίας παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το Πάσχα.
-Οχτώ οι βασικοί άξονες με το βάρος να πέφτει κυρίως στα οικονομικά.
-Εντός των ημερών ανακοινώνεται και η διαδικασία εκλογής του επικεφαλής.
 Το πρόγραμμα βάση του οποίου θα διοικήσουν το δήμο Ιωαννιτών όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης», σε περίπτωση βέβαια που πάρουν τα ηνία του δήμου μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, παρουσίασαν χθες το μεσημέρι, τα μέλη της ενιαίας αντιπολίτευσης Ντίνος Σιάκαρης και Δημήτρης Γιωτίτσας.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση στους φορείς και τους δημότες μέχρι το Πάσχα,
ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η διαδικασία της εκλογής 
 του επικεφαλής της παράταξης.
Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ
Οχτώ βασικοί άξονες
Ο κ. Σιάκαρης αφού ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν προκειμένου να συνταχθεί το πρόγραμμα, δήλωσε ότι η παράταξή του το καταθέτει για διαβούλευση στην κοινωνία των Ιωαννίνων με αίσθημα ευθύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσω αυτού θα προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται ο δήμος για να πάει μπροστά.
Όπως τόνισε λοιπόν, οι οχτώ βασικοί άξονες του προγράμματος είναι το οικιστικό περιβάλλον, που αφορά άμεσα στο ρυθμιστικό και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, το φυσικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο υπάρχουν θέματα όπως ο ΧΥΤΑ, η βιώσιμη κινητικότητα, που αφορά στην οργάνωση της κυκλοφορίας πεζών αλλά και οχημάτων, η ανάπτυξη τοπικής οικονομίας, η κοινωνική πολιτική, η παιδεία και ο πολιτισμός, πολιτικές για νεολαία και τέλος τα μέσα και του πόρους για τη λειτουργία του δήμου.

Το φτηνότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Θα στοιχίζει λιγότερο από 11 Ευρώ, χωρίς συμβόλαιο
Η μεγάλη εταιρεία τηλεφωνίας VOTAFONE ισχυρίζεται ότι θα βάλει στην αγορά ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς συμβόλαιο για τους πελάτες και θα στοιχίζει μόνο 15 δολλάρια, δηλαδή κάπου 11 ευρώ. Αυτό θα είναι το φθηνότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Με αυτό θέλει να κυριεύσει τις αγορές του κόσμου και ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες.  Το τηλέφωνο αυτό, παρά τη μικρή τιμή του, έχει όλα τα απαραίτητα ενός κινητού: Μονόχρωμη οθόνη (96 Χ 64) και πρόσθετα στοιχεία, όπως ξυπνητήρι, μετατροπέα συναλλάγματος, πολυφωνικά, ένα φακό και δύο παιχνίδια!
πηγή:N-tv

Για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας


Ο κιτρινόμαυρος κυβερνητικός συνασπισμός 
πάρα λίγο να το ...ξεχάσει 
 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, υπέγραψε το νόμο, με τον οποίο  θα αποκλείονται στο διαδίκτυο οι δυνατότητες παιδικής πορνογραφίας. Αφού η Κυβέρνηση φάνηκε να απομακρύνεται από την υπογραφή του σχετικού νόμου, έρχεται με πρωτοβουλία του Προέδρου η πρόταση να υπογραφεί τώρα. Ο Πρόεδρος κ. Χορστ Κέλερ υπόγραψε το σχετικό νόμο, καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και δήλωσε ότι δεν είναι αντισυνταγματικό αυτό που έκανε.

Όλο και περισσότεροι γίνονται οι φτωχοί στη Γερμανία

Αποτελέσματα σχετικής έρευνας το αποδεικνύουν
 
φωτο Ν24
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι στη Γερμανία υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό φτώχειας; Σε μια πρόσφατη μελέτη - έρευνα, του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Γερμανίας, καταδεικνύεται ότι στη Γερμανία το ποσοστό των φτωχών αυξάνει όλο και περισσότερο. Ακόμα κι αν αυξηθούν τα επιδόματα Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Όλο και περισσότερα παιδιά, αλλά και περισσότεροι νέοι είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν με λιγότερα χρήματα. Τόσο λίγα, που τα έσοδα αυτά τους κατατάσσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η έρευνα, που διενεργήθηκε από το 2008 μέχρι πρόσφατα, δείχνει ότι το 14 % του πληθυσμού (11,4 εκατομμύρια δηλαδή) ζουν στα όρια της φτώχειας. Αυτό είναι κατά το ένα τρίτο περισσότεροι άνθρωποι από εκείνους που ήταν πριν δέκα χρόνια. Περισσότερο πλήττονται τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Οι πιλότοι της ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ ανακοινώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις

 Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις 22-25 Φλεβάρη
Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια (2001) από τότε, που οι πιλότοι της ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ καθήλωσαν τα αεροπλάνα στο έδαφος και προξενήθηκε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό χάος σε όλα τα γερμανικά αεροδρόμια. Τώρα απειλούν ότι θα ξαναγίνει το ίδιο με τις απεργίες που ανακοίνωσαν. Οι πιλότοι θα απεργήσουν. Στην ψηφοφορία που έγινε υπέρ ή κατά της απεργίας, οι 4500 πιλότοι της Λουφτχάνσα (μαζί με τη θυγατρική και τη μεταφορική), η μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν ΥΠΕΡ της απεργίας για τις ημερομηνίες από 22 μέχρι και 25 Φεβρουαρίου του 2010, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Πιλότων στη Φραγκφούρτη. Οι συνδικαλίστές ζητούν αύξηση αποδοχών κατά 6,4 % και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Κέντρο (γκέτο) Αθηνών - Τα λεφτά λένε πάντα την αλήθεια!!Σταμάτα να πουλάς κοψωχρονιά την περιουσία σου!!


Κέντρο (γκέτο) Αθηνών - Τα λεφτά λένε πάντα την αλήθεια!!Σταμάτα να πουλάς κοψωχρονιά την περιουσία σου!! 
από: Κακό πουλί
Διαβάζω συνεχώς άρθρα επί αρθρων, αναρτήσεις επί αναρτήσεων για την εγκληματικότητα του κέντρου των Αθηνών. Στην τηλεόραση αγανακτισμένοι πολίτες "όμηροι" της κατάστασης να προσπαθούν να πείσουν τους πολιτικούς άρχοντες γιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν του να είναι "φυλακισμένοι" μέσα στην ίδια τους την πόλη. Ανθρωποι που δεν τολμούν να βγούν ούτε μία βόλτα στα πάρκα της περιοχής τους. Ανθρωποι που βγαίνοντας δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν σπίτι τους όπως έφυγαν.Ολους αυτούς δε τους έχουν ονοματίσει "ρατσιστές" και τους έχουν ρίξει βορά σε κάθε "προοδευτικό μαλάκα" ό οποίος τους στιγματίζει τους λοιδωρεί και προσπαθεί να τους κάνει να αισθανθούν ενοχές επειδή το μόνο που ζητάνε είναι να ζήσουν σαν  άνθρωποι στην ίδια τους την πόλη, στην ίδια τους την γειτονία που μεγάλωσαν, στο ίδιο τους το σπίτι.
Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι "μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν...είναι δυνατόν οι "αρχοντες" της συμφοράς μας για μιά ακόμα φορά να μην μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος των ανθρώπων αυτών"??

Tου Χότζα το σχέδιο


Οι Σκοτσέζοι θα φτιάξουν την πιο βαριά μπίρα του κόσμου

Τελικά τι θα είναι; σκληρό ποτό ή χυμός από κεράσι;  
                                                                                                    φωτο Ν24
Η πιο βαριά μπίρα του κόσμου θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Σκοτία. Αυτό το "ποτό" με το όνομα "Βυθίσατε το Βίσμαρκ" είναι τόσο δυνατό, όσο η βότκα και θα πωλείται μέσω του διαδικτύου.  Αυτό είναι το επίτευγμα της σκοτσέζικης ποτοποιίας. Θα έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ περίπου 41 %, όσο δηλαδή και τα ισχυρά (σκληρά) ποτά και θα παράγεται από την εταιρεία Ζυθοποιίας  Brew Dog με ένα ποσοστό αλκοόλ περισότερο κατά μία μονάδα, από το ποτό της γερμανικής  εταιρείας  Brauerei Schorschbräu στο Gunzenhausen στην Βαυαρία. Αυτό αναφέρεται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Θα κυκλοφορήσει σε μπουκάλι των 330 μιλιλίτερ και θα φέρνει το όνομα: "Βυθίσατε το Βίσμαρκ", με μια τσουχτερή και ανάλογη με το αλκοόλ τιμή: Όποιος θέλει να τη δοιμάσει θα πρέπει να πληρώσει 40 λίρες (46 ευρώ). Δε θα τη βρείτε σε κανένα κατάστημα, μόνο στο διαδίκτυο. Η πληροφορία δεν αναφέρει, αν στο ποσό αυτό προστίθενται και ταχυδρομικά έξοδα. Για το όνομα της μπίρας οι Σκοτσέζοι είναι περήφανοι που φέρνουν στη μνήμη το ιστορικό γεγονός από το β΄παγκόσμιο πόλεμο (γυρίστηκε και έργο με το ίδιο όνομα).

Αντώνη Σαμαρά, μάζεψέ τον, σου κάνει ζημιά!

Πρέπει κάποιος να του το πει: Φτάνει πια η αηδιαστική κοινοβουλευτική εικόνα!
Επιτέλους, μαζέψτε τον! Σας κάνει ζημιά! Κάθε μέρα πέφτει και περισσότερο στα μάτια των θεατών και ακροατών. Έλεος πια με αυτά τα ομόλογα του ...Κολοκοτρώνη! Στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία στο ...1821, όταν η Ελλάδα έχει κάνει δάνεια και χρωστά μέχρι και στους ταξιτζήδες του Λονδίνου, αυτός δεν πήρε μυρωδιά τι γίνεται στον κόσμο. Φτάνει κ. Κεφαλογιάννη! Σε βαρεθήκαμε! Καινούριες ιδέες θέλουμε να σώσουμε την οικονομική  κατρακύλα της Ελλάδας. Κι εσύ ήσουν ένας από τους Υπουργούς που έβαλες το ... χεράκι σου να πάει χαμηλότερα. Φτάνει πια! Άσε μας στη στενοχώρια μας!

Ξεκινούν από αύριο τα 97α «Ελευθέρια» στα Γιάννενα

Από αυτή αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των φετινών, 97ων «Ελευθερίων» των Ιωαννίνων. Κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ το παρών θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος.
 Αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατανιών του δήμου Σελλών θα γίνει εκδήλωση προς τιμή των «Αγωνιστριών γυναικών των Τσεριτσάνων» για την προσφορά τους στον αγώνα του ’12-’13. Την Παρασκευή
19 Φεβρουαρίου ο κ. Παπούλιας θα τιμηθεί από το σύνδεσμο φοιτησάντων στο γυμνάσιο-λύκειο της Πωγωνιανής, στο Grand Serai. Την εκδήλωση η οποία θα έχει είσοδο 30 ευρώ, διοργανώνουν η διευρυμένη κοινότητα Πωγωνιανής, ο σύνδεσμος φοιτησάντων στο σχολείο και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των κοινοτικών διαμερισμάτων. Ο κ. Παπούλιας θα τιμηθεί με πλακέτα και μαθητικά ενθυμήματα και θα ακολουθήσει συνεστίαση και πωγωνήσιο γλέντι. Νωρίτερα, στις 11.30 το πρωί θα γίνει ο «Μπιζάνειος δρόμος». Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία του αγώνα μία ώρα πριν την έναρξη, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος θα μεταφερθούν από τα Γιάννενα με λεωφορείο που θα φύγει από τη νομαρχία, στις 10 το πρωί της Παρασκευής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές του ΣΕΓΑΣ και ανεξάρτητοι, ενώ οι κατηγορίες θα είναι τρεις: Αγόρια και κορίτσια 13-15 ετών, 16-18 ετών και άνδρες-γυναίκες γεννημένοι από το 1991 και πριν.

Άλλοι σταματούν την παραγωγή τους κι άλλοι κάνουν ...υπερωρίες

 Είναι σίγουρες οι θέσεις εργασίας

Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει δουλειά τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι θεσεις εργασίας των 91.000 απασχολούμενων στην εταιρεία δεν κινδυεύουν με τίποτε. Το ό,τι μέχρι και το 2011 όλες οι θέσεις εργασίας είναι σίγουρες, οφείλεται στις καλές πωλήσεις και ελπιδοφόρες παραγγελίες των οχημάτων της. Είναι άλλο να δουλεύεις και να μην  ξέρεις αν θα έχεις και αύριο εργασία και άλλο να είναι εξασφαλισμένη η θέση σου για τα επόμενα χρόνια. Έτσι θα ξεφύγουμε πιο γρήγορα από την οικονομική ύφεση.

Γ.Παπανδρέου: "Θα ξεπεράσουμε την κρίση"

Μήνυμα με νόημα του Πρωθυπουργού από τη Μόσχα
Την πεποίθηση πως η χώρα μας θα βγει από τη δύσκολη φάση που περνάει πιο δυνατή οικονομικά και πολιτικά εξέφρασε από τη Μόσχα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κρίση είναι ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για να υπάρξει στην Ελλάδα βιώσιμη οικονομία και δίκαιη κοινωνία.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικη ή ευρωπαϊκή, αλλά είναι διεθνής και ότι η Ελλάδα έχει πριν από όλα ευθύνη να κάνει τις αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.

Είναι βαριά η ... αρχηγική

Από παντού βάζουν τρικλοποδιές στον Αντώνη

Συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά την Τετάρτη στο μέγαρο Μαξίμου

Μετωπική για οικονομία και εθνικά θέματα κυβέρνησης ΝΔ

Με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντάται σήμερα, Τετάρτη, 17 Φλεβάρη 2010, στις 5.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Την συνάντηση ζήτησε ο κ. Σαμαράς προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό τις εξελίξεις στην οικονομία καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε συνδυασμό με τις επιστολές του κ. Παπανδρέου προς τον τούρκο πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν, που δεν έχουν δοθεί στην επικαιρότητα, όπως επισημαίνει η ΝΔ.  "Ο Πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί σε μια βάση εθνικής υπευθυνότητας και εθνικής συνεννόησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος. 
Η Ρηγίλλης διαφωνεί με την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η κυβέρνηση και σε αυτή την περίπτωση αντιπροτείνει ο έλεγχος των δημόσιων οικονομικών να αρχίσει από το 1981 ώστε να έλθουν στην επιφάνεια οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.
Πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η TOYOTA σταματά την παραγωγή της στις ΗΠΑ

Τρομερή πτώση των πωλήσεων
 φωτο Ν24
Η ανάκληση εννέα περίπου εκατομμυρίων αυτοκινήτων, λυγίζει την TOYOTA. Η παράλληλη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων της ίδιας μάρκας, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες οικονομικές συγκυρίες, αναγκάζουν τη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να σταματήσει την παραγωγή της, σε δύο τουλάχιστον εργοστάσια των ΗΠΑ. Έτσι θα σταματήσουν οι εργασίες στις 26 Φλεβάρη στο Georgetown και Kentucky και ίσως και για δυο τρεις μέρες τον Μάρτη και Απρίλη. Οι πωλήσεις το Γενάρη του 2010 ήταν κατά 15 % λιγότερες από ό,τι ήταν ένα χρόνο πριν.

Σχετικό: Η παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα και οι κατηγορίες μισθών...

 
 eΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου
eΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα
 eΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

eΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας
eΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα
eΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.
eΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.
eΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
eΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
eΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.
eΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.
eΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.
eΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.
eΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις. eΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι ιερό ζώο στην Ινδία)
eΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές

Νέα μοντέλα σε δοκιμές

Τα ανακάλυψαν και τα φωτογράφισαν στις δοκιμές

 
Εδώ δοκιμάζεται το καινούριο ML της Μερσεντές Το τζιπ αυτό θα βγει στην αγορά το 2011 
φωτο: Automedia


 Δεν μπορεί να δει κανείς και πολλά πράγματα στο καινούριο τζιπ, αφού είναι κλειστό και σκεπασμένο για τα ξένα μάτια. Οπτικά θα πρέπει να είναι λίγο καλύτερο 
φωτο: Automedia

 Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανεβάσει ποιοτικά την κίνηση 4 Χ 4 και τις επιδόσεις του στο δρόμο.  
φωτο: Automedia.

Παπακωνσταντίνου: «Όχι» στην περικοπή του 14ου μισθού

Περικοπές και φόρους μέχρι 15/3 και αλλαγές σε ασφαλιστικό, υγεία και διοίκηση μέχρι 15/5 υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες

Απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην περικοπή του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Συμβούλιο Ecofin δεν έλαβε καμία απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα, πόσο μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση»
Ζητούν έκτακτα μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές
Εν τω μεταξύ, την προοπτική λήψης έκτακτων μέτρων μέχρι τις 15 Μαρτίου -που χαράξε χθες το Εurorgroup- υιοθέτησαν σήμερα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, έθεσαν και δεύτερο χρονοδιάγραμμα, έως τις 15 Μαΐου, προκειμένου η Ελλάδα να παρουσιάσει πλήρες πακέτο διαρθρωτικών αλλαγών, πέραν των περικοπών και των νέων φόρων. Οι έκτακτες διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια σειρά από νευραλγικούς τομείς όπως το ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας και η διοίκηση.

«Το Συμβούλιο ζητεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάστηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.