Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Έλληνας και Γεννιέσαι και Γίνεσαι - ΜΕΡΟΣ Β'

 ΓΑΠ: «Αλίμονο αν η ελληνικότητα ήταν θέμα DNA. Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αίθουσα δεν θα είχαμε δικαίωμα να βρισκόμαστε εδώ».

Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια…

του Σεραφείμ Φυντανίδη

Ξέρετε ότι διεθνής επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων είναι ολόιδιο με εκείνο των αρχαίων Ελλήνων; Δεν το ξέρετε; Ούτε εγώ. Ούτε και κανένας επιστήμονας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Κι όμως, το διαβάσαμε και αυτό να υποστηρίζεται από κάποιους που αντέδρασαν στο προηγούμενο άρθρο του υπογράφοντος με τίτλο «Και γεννιέσαι και γίνεσαι Έλληνας». 
Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σε εκείνο το άρθρο, καθώς αναδημοσιεύτηκε σε πολλά blogs. Μόνο στο foreignpress υπήρξαν πάνω από 150 παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες ήταν υβριστικές, όσο και ανιστόρητες. Ακόμα και τη γυναίκα μου την έβγαλαν… Εβραία! (Πού να το ήξερε ο κρητικός την καταγωγή πατέρας της, που πέρασε μια ζωή φιλοτεχνώντας εικόνες αγίων!).

Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι ΜΕΡΟΣ Α΄


                                            του Σεραφείμ Φυντανίδη

«Αλίμονο αν η ελληνικότητα ήταν θέμα DNA. Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αίθουσα δεν θα είχαμε δικαίωμα να βρισκόμαστε εδώ».
Το είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετώπισε τα ειρωνικά σχόλια αρκετών μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. Κάποιοι μάλιστα αμφισβήτησαν την ελληνικότητά του λέγοντας ότι έχει μητέρα αμερικανίδα, ενώ ο πατέρας της γιαγιάς του, Σοφίας, ήταν Πολωνός…
Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα: Έλληνες είναι όσοι κατάγονται απευθείας από τον Περικλή, τον Λεωνίδα, τον Αριστοτέλη, τον Μεγαλέξανδρο και όλους γενικώς τους ήρωες και τους λόγιους της αρχαιότητας; Για τους βυζαντινούς αυτοκράτορες ας μην το συζητάμε. Στην πλειοψηφία τους ήταν Ιλυριοί, Αρμένιοι, Καππαδόκες, Σύροι και βάλε.

Ο Πλανήτης Χ: Η Αναζήτηση του 10ου πλανήτη

Από το:Rc-Cafe
Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ. Παρόλα αυτά, από το 1846 και την ανακάλυψη του Ποσειδώνα μετά από υπολογισμούς του Le Verrier, που χαιρετίστηκε ως θρίαμβος της ουράνιας μηχανικής, πολλοί αστρονόμοι ονειρεύτηκαν να επαναλάβουν το ίδιο εγχείρημα.Κάποιοι προσπάθησαν να αποκαλύψουν ένα ουράνιο σώμα πλησιέστερα απ' ό,τι απέχει ο Αρης από τον Ήλιο. 'Αλλοι πάλι αποπειράθηκαν να αποδείξουν την ύπαρξη ενός μεγάλου πλανήτη στα όρια του ηλιακού συστήματος. Για να προβλέψει την ύπαρξη και τη θέση του Ποσειδώνα, ο Le Verrier βυθίστηκε στη μελέτη των ανεξήγητων διαταραχών, που μετέβαλλαν την κίνηση του Ουρανού. Αφού ανακαλύφθηκε ο νέος πλανήτης και προσδιορίστηκε η τροχιά του, φάνηκε πως όχι μόνο δεν μπορούσε να εξηγήσει από μόνος του το σύνολο των διαταραχών της κίνησης του Ουρανού, αλλά και ότι η δική του κίνηση δεν βρισκόταν σε απόλυτη συμφωνία με τις προβλέψεις της νευτώνειας μηχανικής. Όλα αυτά παρακίνησαν ορισμένους αστρονόμους να εξετάσουν την ύπαρξη ενός πλανήτη ακόμη πιο μακριά.

Πολιτική στήριξη ζητεί ο Γ. Παπανδρέου, απ' την Ευρώπη

Γράφει ο:Λιονάκης Νίκος                Από την ΑΥΓΗ
"Πολιτική στήριξη" μόνο ζήτησε ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτή τη φορά κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ενώ αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης που του ζητούν να πιέσει τις Βρυξέλλες για "ανταλλάγματα". Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το κυβερνητικό φλερτ με το ΔΝΤ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αφενός να διαψεύδει συνομιλίες με τον διεθνή οργανισμό για δανεισμό και τον Γ. Παπακωνσταντίνου αφετέρου να μην κλείνει τα σενάρια.
Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τον Γκ. Μπράουν, ο πρωθυπουργός ζήτησε την πολιτική στήριξη για να εφαρμόσει η κυβέρνηση το δικό της πρόγραμμα, ώστε να δανείζεται με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται οι άλλες χώρες. Το ίδιο επανέλαβε και στην ομιλία του στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: "Στρατηγικές ανάπτυξης μετά την κρίση". Εκεί είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν αναζητεί πρόγραμμα διάσωσης και χρήματα από άλλες χώρες, αναφέροντας ότι "έχουμε πρόγραμμα και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουμε τους στόχους μας". Επιπλέον, ανέφερε πως "είναι δική μας πολιτική ευθύνη να βγει η χώρα από την κρίση" και πως "η άνοδος των επιτοκίων για εμάς σημαίνει άνοδο των επιτοκίων γι' αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη".

Διαδηλωτές γιορτάζουν την ανατροπή

Πραξικόπημα στο Νίγηρα
πληροφορίες και φωτο Ν24
Ο κόσμος καταδικάζει το πραξικόπημα στο Νίγηρα, αλλά στην πρωτεύουσα Νιαμέι, εν τω μεταξύ οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και πανηγυρίζουν την ανατροπή τους Προέδρου Τάντια, ο οποίος φέρεται να έχει φύγει για το Μαρόκο. Ύστερα από την ανατροπή του Προέδρου και την επιβολή πραξικοπήματος, περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας Νιαμέι,

Πυρηνική κεφαλή επιδιώκει να κατασκευάσει το Ιράν

Η ΙΑΕΑ επιβεβαιώνει τον εμπλουτισμό ουρανίου 
Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ιράν κρούει η ΙΑΕΑ, εκφράζοντας φόβους ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να αναπτύξει πυρηνική κεφαλή. Χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώνει, σε έκθεσή της, ότι το Ιράν έχει ήδη αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε υψηλότερο επίπεδο και αφήνει να εννοηθεί ότι επιδιώκει πλέον την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών παρεμβαίνει στην απεργία

Η απεργία των πιλότων της Λουφτχάνσα πλησιάζει
 
φωτο Ν24
 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Ράμσαουερ, παρεμβαίνει για να βρεθεί μια λύση πριν την απεργία. Έτσι η προβλεπόμενη απεργία βάζει και τον υπουργό στο κάδρο των διαπραγματεύσεων. Πρέπει πάσει θυσία να βρεθεί μια λογική λύση. Η κριτική που ασκείται από όλες τις πλευρές προς την απειλούμενη απεργία,  όλο και μεγαλώνει και γιαυτό μπαίνει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και ο ομοσπονδιακός υπουργός συγκοινωνιών, με στόχο να αποτρέψει

Τραγωδία από κατάρρευση μιναρέ στο Μαρόκο

Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν
 Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν την Παρασκευή από την κατάρρευση του ιστορικού μιναρέ ενός τζαμιού στην κεντρική πόλη Μεκνές, μετέδωσε το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, επικαλούμενο προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Όλο και περισσότερα θύματα καταγγέλλουν

Το σκάνδαλο με την κατάχρηση και κακοποίηση δεν έχει τέλος

 πληροφορίες και φωτο:Ν24
Αν και αναφερθήκαμε αρκετές φορές στο σκάνδαλο που συγκλόνισε τόσο την καθολική Εκκλησία στη Γερμανία όσο και την κοινό γνώμη, εντούτοις καθημερινά αναφέρονται νέες καταγγελίες από θύματα στις εισαγγελικές αρχές και το σκάνδαλο ανοίγει νέους κύκλους.

Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ολλανδία

Αιτία: παραμονή ή όχι των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν;
 Τελικά δεν κατάφεραν να βρούνε μια λύση, αν θα έπρεπε να στηρίξουν την παραμονή των στρατευμέτων τους στο Αφγανιστάν ή όχι. Τώρα είναι η σειρά των σοσιαλδημοκρατών να βρουν τους πολιτικούς εταίρους για να σχηματίσουν κυβέρνηση ή σε αδυναμία, να γίνουν εκλογές.  Οι σοσιαλδημοκράτες εγκατέλειψαν τον κυβερνητικό συνασπισμό, γιατί δεν ήθελαν να παραταθεί η παραμονή της ολλανδικής ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν και πέρα από το 2010, ενώ οι χριστιανοδημοκράτες επέμεναν στην παράταση της παραμονής.

Μέρα με τη μέρα

Το ΕΣΠΑ θα έχει πια ως κύριο στόχο τις ιδιωτικές επενδύσεις. Η υπουργός Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι κάθε μήνα θα εγκρίνονται περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ για ιδιωτικά έργα επιχειρηματιών. Με τον τρόπο αυτό θα αναθερμανθεί η αγορά και οι επιχειρήσεις θα πάρουν ανάσα. Το ερώτημα είναι: μπορούν στη σημερινή κατάσταση οι ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν έξτρα βήματα;
 Ο επιχειρηματίας πρέπει να βάλει και χρήματα από την τσέπη του για να φτιάξει υποδομές στο μαγαζί του. Σε ένα σχέδιο 100.000 ευρώ σημαίνει ότι πρέπει να βρει τα 40.000 ευρώ και μάλιστα σε εποχή που οι τράπεζες δεν δανείζουν. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρει άμεσα πίσω. Το αντίθετο, θα πρέπει να περιμένει να δει πώς θα πάει η επιχείρηση και μάλιστα σε καιρούς κρίσης. 
Ποιος θα πάει για το παραπάνω όταν όλοι γύρω του μαζεύονται; Ποιος θα βγάλει χρήματα από το ταμείο του για να φτιάξει και να πουλήσει νέες υπηρεσίες, όταν οι καταναλωτές φοβούνται να αγοράσουν; Εφόσον η κρίση έχει φτάσει ήδη στην Ελλάδα, γιατί τα χρήματα της ίδιας συμμετοχής να μη χρησιμοποιηθούν ως μαξιλαράκι ασφαλείας; 

Αφού το ξέρατε, γιατί δε λέγατε τίποτε;

Γράφει ο: Ναπολέων Γιωτίτσας  Από το: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
napoleonΗ Ελλάδα αμφισβητείται στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια!
Δεν είναι κάτι το καινούριο αυτό!
Το ξέραμε από γρηγορότερα.
Διαβάζοντας την οικονομική στήλη της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, έκανα τις παρακάτω σκέψεις.
Αυτές μπορούν να συνοψιστούν σε μια φράση: 
ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΕ!
Τα πράγματα είναι απλά, όσο δύσκολα κι αν φαίνονται σήμερα!
Η συγκυρία δημιουργίας μια δυνατής, ευρωπαϊκής οικονομικής οικογένειας, ως αντίθετο δέος του δολαρίου, φάνηκε να είναι το τέλος της δεκαετίας του 90. Έτσι έπρεπε να ιδρυθεί στα πλαίσια της Ε.Ε. Η ανισομερής οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης (Βορρά-Νότου, Ανατολής και Δύσης), μπήκε για λίγο στην άκρη, για να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος σκοπός: Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. Και το πέτυχαν , έτσι όπως το πέτυχαν.
Όλα έβαιναν καλά, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε η παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Ναυαγήσαμε ρε! Τι να εξετάσουμε;

Γράφει ο: Οόδωρος Γαλανόπουλος Από το:ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΕΙΡΟΥ
 Δεν θυμάμαι ποιος ακριβώς έχει πει αυτή τη φράση,ήταν όμως μεγαλειώδης. «Αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, ανάθεσε σε μια επιτροπή να ασχοληθεί με αυτό»!
Εξεταστική επιτροπή για την κατάσταση της οικονομίας μας.
Σαν να λέμε ότι έχει βουλιάξει ένα βαπόρι, είναι τρεις -τέσσερεις ναυαγοί επάνω σε μια σανίδα γαντζωμένοι και αυτοί τσακώνονται για το ποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν τα νερά της τρικυμίας στο καράβι..
Το πιθανότερο σε μια τέτοια περίπτωση είναι οι ναυαγοί, για να κοιτάνε ο ένας τον άλλον άγρια και να κουβεντιάζουν έντονα δεν θα δουν τον καρχαρία που έρχεται να τους κατασπαράξει ομαδικά.
Μα είναι δυνατόν;
Εξεταστική επιτροπή τώρα;
Πως να το δείξω με πιο παραστατικές εικόνες για να το καταλάβουμε;

Η Ντόρα στην Ευρώπη για διαπραγματεύσεις

Θα συναντηθεί και με το Μπαρόζο!

Καλλικράτη, στρώσε τραπέζι !!!

Ωραία δουλειά έχουν ξεκινήσει οι αυτοδιοικητικοί του Νομού Άρτας με τον Καλλικράτη. Κάθε τόσο "σκαρώνουν" και μια άτυπη συνάντηση, τάχα μου για να μιλήσουνε για τον Καλλικράτη και επ' ευκαιρίας "τζακίζουν" και κανά ψητό!!!
Να, τις προάλλες, προχτές το μεσημέρι, η μάζωξη έγινε στο Βουργαρέλι, έδρα του Δήμου Αθαμανίας, όπου συγκεντρώθηκαν οι αυτοδιοικητικοί και ο Δήμαρχος, ο Οδυσσέας ο Δράκος – ο οποίος ως έχει ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος –, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους...


Θα μου πείτε, σιγά ρε έξυπνε, και πού το ξέρεις εσύ ότι αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονται λόγω του ουσιαστικού τους ενδιαφέροντος για τον Καλλικράτη; Γιατί το ξεφτιλίζεις το ζήτημα; Μα δεν το κάνω εγώ, από μόνοι τους τα λένε!!!

Το σκάνδαλο, του μετρό της Κολωνίας, διευρύνεται

 Η διαφθορά των κατασκευαστών στο μετρό παίρνει διαστάσεις
Η διαφθορά, που αποκαλύπτεται καθημερινά, στην κατασκευή του μετρό της Κολωνίας και όχι μόνο,  πλήττει ολοένα και περισσότερους κύκλους. Πέντε από τους οχτώ υπόγειους σταθμούς , παρουσιάζουν μεγάλα τεχνικά σφάλματα κι ελλείψεις.  Η εισαγγελική αρχή της Κολωνίας ερευνά εξονυχιστικά τα γραφεία των κατασκευαστικών εταιρειών.  Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, το μέγεθος της ζημιάς είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπολόγισαν αρχικά. 

Η VW ανανεώνει το πιο πετυχημένο μοντέλο αυτοκινήτου της το ΠΟΛΟ


Το πιο πετυχημένο, ίσως, μοντέλο της VW ανανεώνεται


Η  VW συμπληρώνει την παλέτα των μοντέλων της με το νέο ΠΟΛΟ. Παράλληλα με το "νάνο" GTI θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτη και το νέο "μεγάλο" ΠΟΛΟ. Η συνταγή είναι απλή: καλή οπτική εμφάνιση, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (ψηλότερο σασί) και 
η συνηθισμένη γνωστή τεχνική


Αυτό πέτυχε κιόλας με την πρώτη παρουσίαση, που την παρουσίασε η εφημερίδα BILD


 Στο νέο μοντέλο:Εσωτερικά δεν υπάρχει διαφορά 
από το προηγούμενο μοντέλο του ΠΟΛΟ