Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη

 Πανελλαδική απεργία ετοιμάζουν τα συνδικάτα για την Τετάρτη
 Τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και στην εισοδηματική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Αναλυτικά απεργούν:
Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Οικονομία και μεταναστευτικό στο επίκεντρο των ομιλιών του Κ. Παπούλια

Γράφει ο: Αλέξανδρος Θεμελής   ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Διακύβευμα της εποχής μας χαρακτήρισε, από τα Γιάννινα, την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση, δηλώνοντας αισιόδοξος.

papoulias_arsakeioΣε δύο πολύ σημαντικά θέματα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στα Γιάννινα, με αφορμή τον εορτασμό της 97ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Την οικονομική κρίση που περνά η χώρα, αλλά και στην ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως «Διακύβευμα της εποχής μας». Ο Κ. Παπούλιας παρέστη σε πλήθος εκδηλώσεων που έγιναν λόγω της επετείου και αναχώρησε από τα Γιάννινα την Κυριακή το απόγευμα.

Να προλάβει αντιδράσεις επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ  Χρήστος Καζάκος   ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Για το χωροταξικό, κυρίως, του «Καλλικράτη»
mixas2Να μην γίνει ούτε ένα βήμα πίσω επί του προγράμματος «Καλλικράτης» όπως έχει δοθεί για διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών, επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ και οι προσπάθειες σε κομματικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο συντείνουν στο να περάσει χωρίς δημόσιες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις και το χωροταξικό το οποίο αποτελεί «αγκάθι».

Το ΠΑΣΟΚ θα προπαγανδίσει το πρόγραμμα της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης σε κάθε χωριό, πόλη και γειτονιά στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή του και την έναρξη αυτού του διαλόγου με τους πολίτες σηματοδότησαν οι διαδοχικές συσκέψεις που είχε το Σάββατο στα Γιάννινα με αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη από όλη την Ήπειρο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Οι στρατιωτικοί σχεδίαζαν πραξικόπημα στην Τουρκία

Έγιναν πολλές συλλήψεις
 Στην Τουρκία συνελήφθησαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού, ως ύποπτοι για εκδήλωση ενδεχόμενου πραξικοπήματος. Σε μια στρατιωτική άσκηση ήδη έχει γίνει και σχετική πρόβα. Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η αστυνομία συνέλαβε τους  πρώην αρχηγούς της Αεροπορίας και του Ναυτικού της χώρας, ως ύποπτους για πραξικόπημα. Συνολικά συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην  Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, 48 πρόσωπα από διάφορα μέρη της Τουρκίας, δήλωσε το CNN Τουρκίας. Ο αρχηγός του στρατού ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αίγυπτο, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Έγινε τελικά η συγχώνευση της Ολυμπιακής μετην Aegean

Πολύ περίεργη συγχώνευση!!!
Μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τα βρήκαν ο Βασιλάκης με το Βγενόπουλο. Χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από μια τέτοια αγοραπωλησία ή συγχώνευση των δυο αερομεταφορικών εταιρειών, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. ΠΕ ΡΙ Ε ΡΓΟ !!!
Θα προκύψει νέα εταιρεία με συμμετοχή 50 και 50 στα εκατό. Η Νέα Εταιρεία θα φέρει το όνομα ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ  και θα χρησιμοποιούνται και τα δύο ονόματα, αφού είναι κατωχυρωμένα. Ποιος θα είναι διευθύνων σύμβουλος δεν ανακοινώθηκε, αλλά θα βρεθεί λύση, αφού βρέθηκαν τα άλλα.

Το εργατικό δικαστήριο αποφασίζει για την απεργία

Η αεροπορική εταιρεία μηνύει τους απεργούς
Οι πιλότοι της Λουφτχάνσα πραγματοποίησαν σήμερα την απειλή τους, για τετραήμερη απεργία, αφού οι διαπραγματεύσεις δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο αεροπορικός αερομεταφορέας νόμίζει ότι αδικείται από την Ένωση Πιλότων και τους τραβάει στα εργατικά δικαστήρια.  Με τη μεγαλύτερη απεργία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην αεροπορική εταιρεία, θα χαθούν περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ αυτές τις τέσσερις μέρες, αφού θα κοπούν τα 3/4 των προγραμματισμένων πτήσεων. Οι πτήσεις που θα γίνουν από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη θα είναι τελικά 1100 από τις προγραμματισμένες 1800 (αρχικά προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν πολύ λιγότερες). Θα δούμε τι θα αποφασίσει το εργατικό δικαστήριο. Γεγονός είναι ότι η Λουφτχάνσα είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τις ζημιές που θα γίνουν από την απεργία σε άλλες εταιρείες, μεταφορικές φίρμες, συνεργάτες, επενδυτές κτλ.