Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Πέταξαν παπούτσι στον Ερντογάν

Δεν τον πέτυχε!
Συνέβη χθες το βράδυ στη Σεβίλη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός και η σύζυγός του-που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία-έβγαιναν από το δημαρχείο της πόλης και ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε, όταν, ένας άνδρας πέταξε ένα παπούτσι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έσκυψε εγκαίρως και το απέφυγε, όμως το παπούτσι έπεσε στους άνδρες της συνοδείας του. Σύμφωνα με το ισπανικό ραδιόφωνο SER, ο δράστης της επίθεσης φώναξε «Ζήτω το Κουρδιστάν» στα ισπανικά, πριν τον συλλάβουν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για άνδρα 26 ετών, κάτοχο διαβατηρίου Συρίας, ο οποίος ζει παράνομα στην Ισπανία.
ΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
                                        23.2.2010
ΛΕΜΕ  «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
Οι  Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη  γενική απεργία της  Τετάρτης 
Οι Οικολόγοι  Πράσινοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους που απεργούν την Τετάρτη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Στη δημοκρατία οι κυβερνήσεις λογοδοτούν πρώτα  από όλα στην κοινωνία. Συνεπώς  τα μέτρα και οι πολιτικές οφείλουν πρώτα από όλα να είναι κοινωνικά δίκαιες  λαμβάνοντας υπ’ όψη την κοινωνία στην οποία αναφέρονται και να μην  αφουγκράζονται μόνο τους μηχανισμούς των αγορών.
Σε μια  συγκυρία όπου στην ημερήσια διάταξη  βρίσκονται περικοπές μισθών, περιορισμοί  ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προοπτική εκτεταμένης ανεργίας, ο κόσμος της εργασίας χρειάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αρθρώσει το δικό του λόγο.  Πόσο μάλλον όταν ακόμα και ετούτη την στιγμή τα δημοσιονομικά μέτρα αγνοούν  ως εν δυνάμει πηγή εσόδων τον περιορισμό των  υπέρογκων στρατιωτικών εξοπλισμών, την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των προκλητικών καταναλωτικών προτύπων.
Οι Οικολόγοι  Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι, πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στον ευρύ δημόσιο διάλογο που χρειάζεται επειγόντως η χώρα για την έξοδο από την κρίση:
  • Με ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προώθηση διεθνών πρωτοβουλιών για ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τη δημοσιονομική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση. 
  • Με επείγουσα τόνωση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε τομείς κρίσιμους για μια πράσινη στροφή.
  • Με συνολικότερη φορολογική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στη στήριξη της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.
  • Με διαμόρφωση βιώσιμων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, και ενθάρρυνση μιας οικονομίας συμφιλιωμένης με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή. 
  • Με προτεραιότητα στα συλλογικά αγαθά και στην ποιότητα της ζωής, που αποτελεί δικαίωμα όλων και είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζεται μόνο στην αγοραστική δύναμη.
Η εκπρόσωπος τύπου Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε : «αν και  θεωρούμε ότι η ποιότητα ζωής δεν είναι ο καταναλωτισμός, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, από την άλλη όμως είναι ανεπίτρεπτη η συνεχής μείωση της αγοραστικής μας δυνατότητας να εμφανίζεται  σχεδόν αποκλειστικά ως λύση.»
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων  Πράσινων, με επικεφαλής την εκπρόσωπο  τύπου Ιωάννα Κοντούλη, θα παρευρεθεί στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως. 
                                       Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Ανέκδοτο

Μια κυρία μπαίνει με το παιδί της, από τη μπροστινή πόρτα, στο λεωφορείο, κόβει κανονικά εισιτήρια κι έρχεται να καθήσει στα πίσω καθίσματα, που είναι άδεια. Φυσάει και ξεφυσάει νευριασμένη και κάνει τέτοιες νευρικές κινήσεις, σαν να θέλει να τιμωρήσει κάποιον. Ένας κύριος, από το διπλανό κάθισμα, τη ρωτά ευγενικά:
  • Τι σας συμβαίνει, μαντάμ, μήπως μπορώ να βοηθήσω;
Η κυρία συνεχίζει να μονολογεί και για μια στιγμή γυρνά στον ευγενικό κύριο και του λέει:
  • Καταλάβατε, κύριε; Τόσο απολίτιστος ο οδηγός, που τόλμησε να προσβάλλει το παιδί μου;
  • Μα τι λέτε, κυρία μου, ... τον απολίτιστο! Κι εσείς δεν του είπατε τίποτε;
  • Ήθελα να του πω, αλλά όχι μπροστά στο παιδί μου.
  • Μην ανησυχείτε, κυρία μου, πηγαίνετε μπροστά στον απολίτιστο οδηγό και πέστε του αυτά που θέλετε, εν τω μεταξύ θα προσέχω εγώ το ... πιθηκάκι σας!

Η Frau Nein της Ευρώπης

Γράφει η: Φαίη Καραβίτη Από το: ΕΘΝΟΣ
 Τον τελευταίο καιρό η κυρία Μέρκελ στοιχειώνει τους εφιάλτες του ευρωπαϊκού νότου. Εκείνη ζει σε μια χώρα ψυχρή, χωρίς ήλιο, χωρίς παραλίες, χωρίς γαλανά νερά. Οι συμπατριώτες της δεν συνωστίζονται στα καφενεία και στα μπουζούκια, δεν παρκάρουν στα πεζοδρόμια και δεν φοροδιαφεύγουν. Αντιθέτως, θεωρούν αυτονόητο να δουλεύουν σκληρά, να εφαρμόζουν τους νόμους, να μετρούν τα ευρώ τους και να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους τα Χριστούγεννα. Τι να καταλάβει, λοιπόν, η Γερμανίδα καγκελάριος από αυτό που ονομάζουμε μεσογειακό ταμπεραμέντο ή «ιδιαιτερότητες του νότου»; Τι θα μπορούσε να καταλάβει ακόμη περισσότερο μια καθηγήτρια κβαντικής χημείας, κόρη προτεστάντη πάστορα που αποφάσισε κάποτε οικειοθελώς να εγκατασταθεί στην πρώην Ανατολική Γερμανία;

Έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Μεγάλη αναγνώριση στον μεγάλο επιστήμονα

Με μεγάλη μας χαρά διαβάζουμε στα ΝΕΑ της 11ης Φεβροιυαρίου του 2010:
"ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ανακηρύχθηκε χθες ο διακεκριμένος επιστήμονας Νικόλαος Ζάμπογλου, διευθυντής και καθηγητής της Ογκολογικής και Ακτινοθεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Όφενμπαχ, που αποτελεί τμήμα της αντίστοιχης Κλινικής του Πανεπιστημίου Wolfgang Goethe, στη Φρανκφούρτη.

Εχασα.....

H MERCEDES αποκαλύπτει το νέο αστέρι της

 Ένα ερευνητικό όχημα F800 από το υπερπέραν
Μόλις βγήκε από τα εργαστήρια. Οι κατασκευαστές από τη Στουτγκάρδη θέλουν να δείξουν στο μέλλον τι σημαίνει οικολογικό αυτοκίνητο!
Το μοντέλο F800 της Mercedes είναι φανταστικό!

φωτο:Daimler
Επίσημα ισχύει ακόμα ως δοκιμαστικό κι ερευνητικό όχημα, η λιμουζίνα με τα 4,74 μέτρα μήκος, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και πόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο, που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι του Παρισιού το φθινόπωρο του 2010. Κάτω από αυτή τη λάμψη κρύβεται ένα "πράσινο"δηλαδή οικολογικό αυτοκίνητο.  

Με την απειλή του εξοστρακισμού

Μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ευθυγραμμιστούν με τις επιλογές του κόμματος, σχετικά με τις υποψηφιότητες των δημάρχων, και εδικά στο δήμο Ιωαννιτών, απευθύνει η ηγεσία του Κινήματος. Εν όψει της ανακοίνωσης του χωροταξικού για τις συνενώσεις των δήμων, το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι οι όποιες διαδικασίες, σχετικά με την επιλογή προσώπων, είναι εκτός των κομματικών διαδικασιών. Ως εκ τούτου βασικοί παραλήπτες του μηνύματος του Γιάννη Μίχα, ο οποίος το Σάββατο προήδρευσε σε δύο συσκέψεις στα Γιάννενα, είναι τα μέλη της παράταξης «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών».
 Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως κάθε προσπάθεια να επιβληθεί οιαδήποτε υποψηφιότητα δημάρχου για την πόλη των Ιωαννίνων θα έχει «παρενέργειες» για όσα στελέχη επιχειρήσουν να προκαταλάβουν τις διαδικασίες και αποφάσεις του κόμματος.

Επιχείρηση... διαφάνεια

Από το: ΠΟΝΤΙΚΙ
 Τέλος στη διαφθορά του δημόσιου βίου επιχειρεί να βάλει ο Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε το νέο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια το οποίο προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους δημόσιους λειτουργούς που διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα, ενώ δίνει και επιπλέον κίνητρα σε όσους επιθυμούν να συνεργάζονται με τις αρχές για υποθέσεις που βλάπτουν το Δημόσιο.

Ανακρίνονται οι 49 Τούρκοι στρατιωτικοί και απόστρατοι

Το γράψαμε και χτες ότι συνελήφθησαν αξιωματικοί 
στην Τουρκία

Σαράντα εννέα τούρκοι στρατιωτικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ανακρίνονται την Τρίτη για πιθανή εμπλοκή τους σε συνωμοσία για την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. Δεκαεπτά απόστρατοι στρατηγοί και 4 εν ενεργεία ναύαρχοι περιλαμβάνονται μεταξύ των 49 συλληφθέντων.
Ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, ο στρατηγός Ιμπραχίμ Φιρτίνα, και ο ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ, πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού, περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Τα φθηνότερα καινούρια αυτοκίνητα στην αγορά

Το πιο φθηνό σήμερα

Αν κάνει κανείς τον κόπο και ψάξει στο διαδίκτυο ή στην ίδια την αγορά, θα πέσει σίγουρα πάνω στο μοντέλο της Dacia Sandero 1.4 MPI. Μικρό αυτοκίνητο, απλή τεχνική, φθηνό πρόσωπο και κατασκευή, κανένα εξτρά. Με όλα αυτά μπορεί η τιμή του να αρχίσει από τα 6.990 Ευρώ. Με τρία χρόνια εγγύηση, παρακαλώ!

Κύμα απεργιών στην Ελλάδα

Απειλούνται κοινωνικές αναραταχές με το κύμα των απεργιών στην Ελλάδα
 
φωτο και πληροφορίες dpa
 Τίποτε δεν περπατάει, δεν πετάει, δεν κολυμπάει! Τίποτε δεν κινείται αύριο στην απειλούμενη πανελλαδική απεργία, παρά μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος, εργαζόμενος ή μη, βγαίνει αύριο στους δρόμους να διαδηλώσει την αντίθεσή του στα οικονομικά μέτρα, στην απειλούμενη λιτότητα και στην απειλούμενη αβεβαιότητα. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα παράξενο κοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα του Φλεβάρη του 2010. 

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνουν οι πολιτικοί

Γράφει ο: Θεόδωρος Γαλανόπουλος  

Πριν από λίγα χρόνια το νόμισμα της χωράς μας ήταν η δραχμή, τώρα έχουμε ευρώ, και πέρα από τη λεγομένη δύναμη αυτού του νομίσματος, για ρωτήστε τον κόσμο τι νομίζει; ...
Ευρώ ίσον καταστροφή.
Πριν από λίγα χρόνια παίρναμε έναν μισθουλάκο και αν ήμασταν και λίγο συντηρητικοί στα έξοδα μας, βάζαμε και κάτι στην άκρη και πηγαίναμε και διακοπές.
Τώρα τις μόνες διακοπές που μπορούμε να κάνουμε είναι να διακόψουμε τη σχέση μας με κάποια προϊόντα για να τα βγάλουμε πέρα.
Πριν λίγα χρονιά αν είχες πενήντα χιλιάρικα στη τσέπη ήσουν ματσωμένος τώρα αν έχεις ογδόντα ευρώ είσαι αγχωμένος.
Πριν λίγα χρόνια έδινες ένα κατοστάρικο και έπαιρνες μισό ψωμί και έτρωγε η οικογένεια σου για δυο μέρες.

Ο Άμερελ με φίλησε στο στόμα!

Σκάνδαλο με το διαιτητή
 
φωτο και πληροφορίες από το Ν24
  Νέες κατηγορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τον παλιό διαιτητή κι εκπρόσωπο των διαιτητών κ. Άμερελ. Ο συνάδελφός του διαιτητής Μίχαελ Κέμπτερ, ομολόγησε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Άμερελ. Ο διαιτητής καταθέτει τώρα ανοιχτά την περίπτωση με τον παλιό διαιτητή, για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα

"Σχέδιο Μάρσαλ" για την Αϊτή

609 εκατομ. ευρώ η οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα "σχέδιο Μάρσαλ" για την Αϊτή, δήλωσε την Δευτέρα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Βαρόνη Κάθριν Άστον που θα μεταβεί στο νησί την "επόμενη εβδομάδα".
"Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την Αϊτή", δήλωσε η Αστον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ευρωπαϊκή υποστήριξη πρέπει να

Το στρατιωτικό ελικόπτερο ΝΗ 90 για ...πέταμα;

Δισεκατομμύρια στα σκουπίδια;


φωτο και πληροφορίες Ν24
Ο Στρατός θέλει να προμηθευτεί ελικόπτερα του τύπου ΝΗ 90 και θα πληρώσει 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμωνα με έκθεση της στρατιωτικής επιθεώρησης αυτά τα ελικόπτερα δεν είναι και τα ... καλύτερα, αλλά αντίθετα είναι πολύ ευαίσθητα. Είναι πάρα πολύ συνεσταλμένοι και αναποφάσιστοι ως προς το πράσινο φως για αγορά, αφού τα όπλα αυτά δεν ενδείκνυνται για στρατιωτική χρήση. Αυτό είναι το περιεχόμενο της έκθεσης της

Η Επίσκοπος, Κέσμαν, πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένη

Πιάστηκε στο τιμόνι με 1,54 προμίλε 
Η επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας, Κέσμαν, η οποία είναι και χωρισμένη, τάραξε πάλι την κοινή γνώμη με το ποτό της. Πιάστηκε από την αστυνομία να οδηγεί με 1,54 προμίλε και απειλείται τώρα με βαρύ πρόστιμο. Δεν είναι το πρόστιμο που θα πληρώσει η επίσκοπος αυτό που τάραξε την κοινή γνώμη, αλλά τα καμώματά της, πότε με το χωρισμό της και πότε με το ποτό της. Σε όλα τα δελτία ειδήσεων σήμερα τονίζονταν τόσο η κακή συμεπριφορά της στο τιμόνι (δεν μπορεί να δείχνει έτσι παράδειγμα προς μίμηση στους νέους), αλλά και η άλλη της ιδιωτική πλευρά του χωρισμού με τον άνδρα της, αφού η εκκλησία είναι κατά των διαζυγίων.

Η ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ ΠΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Παρά τη διακκοπή της απεργίας, γίνονται πολλά 
δρομολόγια με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Παρά τη διακοπή της απεργίας των πιλότων της Λουφτχάνσα, τα δρομολόγια γίνονται ακόμα με το σχέδιο της έκτακτης ανάγκης και θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Οι επιβάτες πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένοι με υπομονή, για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές πτήσεων που θα παρατηρηθούν. Η μικρή αυτή απργιακή κίνηση των πιλότων, για μία μόνο μέρα, έφερε το γενικό πρόγραμμα των πτήσεων άνω κάτω. Ακόμα και σήμερα οι επιβάτες ταλαιπωρούνται, αλλά και θα ταλαιπωρηθούν αρκετά ακόμη, μέχρι να ξαναγυρίσουν τα πράγματα στην πρότερη, ομαλή κατάσταση.