Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

"Οι εξωγήινοι μπορεί να μας κοιτάζουν ήδη κατά πρόσωπο"

Σοκαριστική δήλωση από τον κορυφαίο βρετανό επιστήμονα
Από το MANIER

Είναι πολύ πιθανό ότι δεν έχουμε ακόμα δει εξωγήινους στο διάστημα ή στη Γη, επειδή απλούστατα η νοήμων εξωγήινη ζωή βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις κατανόησής μας και δεν μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Στην πραγματικότητα, δεν αποκλείεται οι εξωγήινοι να μην "κοιτούν ήδη κατά πρόσωπο".
Η σοκαριστική αυτή δήλωση δεν προέρχεται από κάποιον …τρελαμένο με τα UFO, αλλά από τον κορυφαίο βρετανό επιστήμονα, τον λόρδο Μάρτιν Ρις, επικεφαλής (βασιλικό) αστρονόμο της χώρας και πρόεδρο του πλέον αξιοσέβαστου επιστημονικού ιδρύματος στον κόσμο, της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας.
Ο Ρις έκανε τις δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", λίγες μέρες μετά τη διοργάνωση από την επιστημονική ακαδημία της χώρας της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο "Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία".

Το λεωφορείο που ... κολυμπάει!

Υπάρχει λεωφορείο που κολυμπάει; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! Ένας κατασκευαστής στη Μάλτα παρουσίασε πρόσφατα το αμφίβιο λεωφορείο της Μεσογείου. Η σκοτσέζικη πόλη Γλασκόβη θέλει το βάλει σε κανονική κυκλοφορία. Το πρώτο δρομολόγιο πήγε ...καλά! Κολύμπησε!
Το κατακίτρινο λεωφορείο, που κοστίζει 800.000 ευρώ το κομμάτι, θα κάνουν μελλοντικά δρομολόγια μέσα από το ποτάμι της πόλης.
Η μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα στο λεωφορείο αυτό είναι ότι έχει σασί λεωφορείου, που είναι επενδεδυμένο με σώμα πλοίου, είπε στο BBC ο εκπρόσωπους τύπου της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα λεωφορεία στη Σκοτία.
Πριν από το πρώτο δρομολόγιο υπήρξε ένα προβληματάκιΕνας αερόσακος άνοιξε, χωρίς λόγο και αιτία και γιαυτό αναβλήθηκε η έναρξη των δρομολογίων. Αν το δοκιμαστικό τεστ πετύχει, τότε η πόλη θα αγοράσει κι άλλα τέτοια λεωφοεία.

Σκουλήκια

Από το ΓΕΛΑΔΕΡΟΣ


Ένας παπάς αποφασίζει, πως μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε τέσσερα σκουλήκια σε τέσσερα μπουκάλια.
-Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα
-Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό
-Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής:

Η Αφροδίτη δεν μπορεί να γίνει ... Γκίζελα

Ανοιχτό ξέσπασμα ενός Έλληνα της Γερμανίας

Με αφορμή το περιβόητο, εμμετικό και κατάπτυστο πρωτοσελιδο και πρώτο θέμα του περιοδικού FOCUS, πρέπει να εκφράσουμε τη μεγάλη αγανάκτησή μας για τη συμπεριφορά του συντάκτη και προπάντων του αρχισυντάκτη αυτού του πανάθλιου λιβελογραφήματος.
Ναι, αγαπητοί νεόπλουτοι, αλλά παλιομοδίτες Ευρωπαίοι, η Αφροδίτη δεν μπορεί ποτέ να μετατραπεί σε Άνγκελα ή Χάιντρουν ή Γκίζελα ή Φρίτσουλα, όσα μακιγιάζ και παραποιήσεις να της κάνετε!

Δεν τον έσωσε το μπλουζάκι

Απόφαση δικαστηρίου:ΕΝΟΧΟΣ


Ένα ακριβό πείραμα θέλησε να κάνει ένας νεαρός. Φόρεσε ένα μπλουζάκι που έγραφε: "Δεν πληρώνω εισιτήριο", για να γλιτώσει έτσι το αντίτιμο του εισιτηρίου και να δημιουργήσει προηγούμενο στα Μ.Μ.Μ. Δυστυχώς δεν τον έσωσε ούτε το μπλουζάκι που φορούσε με την ανάλογη επιγραφή, ούτε το τόλμημα κατάργησης του κατεστημένου. Έτσι ο δικαστής, στον οποίον παρουσιάστηκε ύστερα από μήνυση των ελεγκτών κυκλοφορίας στο Αννόβερο, που διαπίστωσαν τρεις φορές την ίδια παράβαση. Παραδέχτηκε ότι δεν έβγαλε εισιτήριο και το δήλωνε συνεχώς, άλλωστε, με το μπλουζάκι που φορούσε, αλλά ο δικαστής δεν πείστηκε για την ... πρωτοτυπία του.

Εξοπλίζονται μέχρι τα νύχια στις ΗΠΑ , άμα θέλουν

Ο Ομπάμα κοιτάζει και δε μιλάΌποιος θέλει να αγοράσει όπλο στις ΗΠΑ, μπορεί να το πάρει εύκολα. Από τότε, μάλιστα, που ανέλαβε ο Ομπάμα το Λευκό Οίκο, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους λάτρεις των όπλων. Ο Ομπάμα κάνει πως δε βλέπει και δε μιλά, μπροστά στο λόμπι των διακινητών μικρού οπλισμού. Αντίθετα τους διευκολύνει με την κατάργηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων. Στην πολιτεία Βιρτζίνια φτιάχνουν τώρα ένα νόμο με τον οποίον θα μπορεί κανείς να αγοράσει περισσότερα από ένα όπλα το μήνα. Τις καταστροφές που παρατηρούμε να γίνονται σε κατάσταση αμόκ από τους νεαρούς δολοφόνους και τις διάφορες άλλες "οπλοπαλληκαριές" των επίδοξων καουμπόηδων, οι ειδήμονες τις κατατάσσουν στα αποτελέσματα που έχει η ελευθερία δικίνησης όπλων. Το άσχημο είναι ότι τα πράγματα, αντί να δυσκολέψουν, γίνονται ευκολότερα.

Το ήθελες, το πήρες!

Αυτό είναι πολύ ... λίγο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ
ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

ΦΙΛΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

Οι νέες τεχνολογίες και το μάθημα της Γεωγραφίας

Οι  νέες τεχνολογίες  και το μάθημα της Γεωγραφίας

      το  παράδειγμα του GPS 
      Του Γιώργου Τρούλη* 
      
Από την αρχαιότητα έως σήμερα ο άνθρωπος προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του, βρίσκοντας τρόπους ή μέσα για να το πραγματώσει. Η όλη διαδικασία της εξέλιξης (σε όλα τα επίπεδα) είναι συνεχής και αέναη. Με την πάροδο των χρόνων η εξέλιξη της επιστήμης, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, μας προσέφερε  τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που γνωρίζουμε: από τη λάμπα, το αυτοκίνητο, το ψυγείο μέχρι την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το ipod, το διαδίκτυο, το GPS, τις ταινίες 3D κ.α.. Οι νέες τεχνολογίες έχουν ενταχθεί τόσο πολύ στη ζωή μας, ώστε έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας -σε πολλές περιπτώσεις τη ρυθμίζουν και την καθορίζουν- και της ζωής μας.

«Δυστυχώς επτωχεύσαμε», λένε και οι Γερμανοί

Tης απεσταλμένης μας στο Βερολινο Ξενιας Kουναλακη / xkounalaki@kathimerini. gr

Στην Ποτσντάμερ Πλατς, καθ' οδόν προς τις αίθουσες προβολών της Μπερλινάλε στο εμβληματικό Σόνι Σέντερ του αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, οι επισκέπτες του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου περπατούν σαν πιγκουίνοι. Βαδίζουν στη σειρά προσεκτικά, ισορροπώντας δύσκολα πάνω στον πάγο. Αμάθητοι στο ασταθές έδαφος με ακατάλληλα παπούτσια, οι περισσότεροι ξένοι, σινεφίλ και κριτικοί, προσπαθούν να μην πέσουν. Η κυβέρνηση του Βερολίνου, χρεοκοπημένη πλήρως, δεν βρήκε φέτος χρήματα για να ρίξει αλάτι στα πεζοδρόμια και να εκχιονίσει τους δρόμους. Σχεδόν τρεις μήνες έχει κρατήσει η κακοκαιρία και η γερμανική πρωτεύουσα έχει καλυφθεί από μόνιμο στρώμα πάγου. Ενα βερολινέζικο ταμπλόιντ, η BZ, προκηρύσσει διαγωνισμό για λίγους τυχερούς. Οσοι άνεργοι προσέλθουν για να φτυαρίσουν χιόνι, θα λάβουν 50 ευρώ μεροκάματο. Εμφανίζονται 27.000 άνθρωποι.

Η Ε.Ε. ευθύνεται για την κρίση στην Ελλάδα

 Είναι και οι χώρες της Ε.Ε. συνυπεύθυνες για το χάλι μας
φωτο και πληροφορίες:Ν24 και dpa
Η τραγική κατάσταση της Αθήνας είναι αποτέλεσμα λαθών όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα, θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό Έλληνες και ξένοι, δεν ήρθε από μόνη της σε αυτά τα οικονομικά χάλια. Μπορεί να φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, αλλά όχι το αποκλειστικό. Συνυπεύθυνοι είναι και οι άλλοι Ευρωπαίοι, τα άλλα μέλη της

Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου


Λέγεται George και ζει στην Αμερική
 φωτο Ν24
Αυτοί που έχουν και συνοδεύουν σκυλιά στη βόλτα έξω, θέλουν να τραβούν την προσοχή των άλλων, για να θαυμάζουν το πιο "έξυπνο", το πιο "γρήγορο" σκυλί και ό,τι άλλο κοσμητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Έτσι βλέπουμε αυτούς τους καλούς φιλόζωους, για να τραβήξουν την προσοχή μας, στολίζουν τα τετράποδά τους με ό,τι είναι δυνατόν να κάνει εντύπωση. Όταν όμως συνοδεύεις το George δεν πρέπει να κάνεις απολύτως τίποτε, για να τραβήξεις την προσοχή των περαστικών. Γίνεται αυτόματα! Ο  George είναι σκυλί γίγαντας! Είναι γερμανικής ράτσας Dogge και κατέχει τον τίτλο ως το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Έχει ύψος 1,09 μέτρα (από την πλάτη μέχρι το έδαφος)  και από τη μύτη του μέχρι την ουρά του μετρά 2,20 μέτρα. Ζυγίζει 111 κιλά και τρώει 50 κιλά τροφή το μήνα. Δίκαια κατέχει τον τίτλο Γκίνες!

Οι πρώτες φωτογραφίες του Audi RS5

  • Είναι το ισχυρότερο μέλος στην οικογένεια του A5
  • Θα συντροφεύει από το καλοκαίρι το S5
  • Πρώτη επίσημη παρουσίαση στο σαλόνι της Γενεύης
  • Η απόδοσή του θα κυμαίνεται από 450 έως 550 PS

Όπως συνηθίζει η γερμανική εταιρία με τις κορυφαίες εκδόσεις μοντέλων της, έτσι και η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του A5 ξεχωρίζει από τα διακριτικά RS. Βέβαια, το κουπέ της Audi έχει τρία χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να εμφανιστεί μία έκδοση όπως η RS που θα συντροφεύει την S5.