Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Παρά τα δισεκατομμύρια Ευρώ σε ζημιές, συνεχίζει να δίνει μπόνους!

Μπόνους για όλους
Με το σλόγκαν "μπόνους για όλους"  βγήκε στην επίθεση η γνωστή επενδυτική τράπεζα HSH Nordbank και μοιράζει στους συνεργάτες της, τα γνωστά γκόλντεν μπόης, πολλά μπόνους, παρά τη μεγάλη ζημιά που εμφανίζει λογιστικά. Δε λέω τίποτε καινούριο, είναι πρακτική στις τράπεζες, να βάζουν κάποιους στόχους, να προπληρώνονται (μισθούς και πριμ) αυτά που συμφωνούν μεταξύ τους και στο τέλος να κάνουν ταμείο. Τελευταία αυτό το ταμείο δεν είναι θετικό, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, αυτοί μοιράζονται τα πριμ μεταξύ τους.  Αυτό έκανε και η συγκεκριμένη Τράπεζα, προς μεγάλη έκπληξη των Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων της Γερμανίας, οι οποίοι διαπιστώνουν τώρα ότι αυτό το σύστημα... χρήζει αναθεώρησης. Κάτι καινούριο μάς είπαν τώρα, λες και δεν είναι πρακτική πολλών ετών!

Τα βρίσκουν σιγά σιγά το Πακιστάν με την Ινδία

Οι διαφορές τους είναι μεγάλες και παραμένουν
πληροφορίες από το Ν24
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο "άσπονδων"φίλων, της Ινδίας και του Πακιστάν δεν προχώρησαν περισσότερο από ένα "ψεύτικο" χαμόγελο στα χείλη. Για μια επανάληψη της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης (μετά την τελευταία συνάντηση και υπόσχεσή τους το 2008), δε στάθηκε δυνατή η συνάντηση.
Ένα χρόνο μετά το αιματηρό μακελιό στην πόλη Μουμπάη,

Η Μέρκελ επιμένει για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων

Ένας για όλους και όλοι για ... έναν!
πληροφρίες και φωτο:Ν24
Η Καγκελάριος, κ. Μέρκελ, που μέχρι τώρα μόνο προφορικά είχε πάρει μέρος στη διένεξη με το Ιράν, αναφορικά με τα πυρηνικά του,  τώρα απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την κυβέρνηση της Τεχεράνης. Ωστόσο όλοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είπε κι εννοούσε τις μεγάλες δυνάμεις της Διεθνούς Κοινότητας. 
Η Διεθνής Κοινότητα επεξεργάζεται τώρα ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταστούν αυστηρότερες οι κυρώσεις, αν το Ιραν δεν πλησιάσει πιο κοντά στις ιδέες και απόψεις της κοινότητας.  Σε συνέντευξή της, στη μεγάλης κυκλοφορίας

Τεράστια "χωματερή πλαστικών" σκουπιδιών στον Ατλαντικό

Κίνδυνος για όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς
 φωτο και πληροφορίες dpa
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν στο Βόρειο Ατλαντικό μια τεράστια περιοχή με πλαστικά απόβλητα εν... πλω. Το ίδιο φαιινόμενο είχε παρατηρηθεί και στον Ειρηνικό. Με λίγα λόγια όπου και να ψάξοπυν οι ερευνητές, θα βρουν  σκουπιδότοπους, ένα είδος από "θαλάσσιες χωματερές". Είναι πολύ εύκολο για αρκετές ασυνείδητες επιχειρήσεις να παραδίδουν τα σκουπίδια (για την καταστροφή των οποίων πληρώνονται ακριβά!) στη θάλασσα.  Έτσι δεν μας κάνει εντύπωση η έκθεση των ερευνητών που αναφέρουν "ευρήματα" μεγάλου μεγέθους. 200.000 πλαστικά αντικείμενα επιπλέουν σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο θάλασσας! Πολλά από αυτά είναι μικρών διαστάσεων, αλλά αυτό δε μάς ... απαλάσσει από τον κίνδυνο που καραδοκεί. Είναι γνωστό ότι τα πλαστικά χρειαζονται πάρα πολλά χρόνια για να  αποποιηθούν από το ίδιο το περιβάλλον. Είναι όμως, επίσης, γνωστό ότι οι θαλάσσιοι οργανισμοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αυτούς τους νέους κινδύνους που καραδοκούν στο περιβάλλον τους και με τη διατροφή τους,  εξαφανίζονται πριν από την ώρα τους. Για σκεφτείτε, κυρίως τα θαλασσινά πουλιά, στην αναζήτηση της τροφής τους να ... καταπίνουν πλαστικά κομμάτια! Οποιουδήποτε χρώματος και να είναι ... σκοτώνει!

Οι μεγάλες τράπεζες στοιχηματίζουν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Μεγάλη αγοραπωλησία σε "διακινδυνευμένα" ασφαλιστικά κεφάλαια και αμοιβαία υψηλού ρίσκου
Οι "παίχτες"είναι πάλι στο προσκήνιο. Οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times αγοράζουν μαζικά "υψηλού ρίσκου" ασφάλειες κεφαλαίων και στοιχηματίζουν  για μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών που σπεκουλάρουν με την κατάσταση είναι και η Γερμανική Τράπεζα (Deutsche Bank, τα πουλάκια μας!). Αυτοί οι οίκοι είναι οι ίδιοι, φυσικά,  που κέρδισαν κατά την υπερχρέωση της χώρας μας. 

Πολύ μεγάλο ... δάχτυλο το FOCUS

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία

Δεν προωθεί την ... νοημοσύνη, σύμφωνα με σχετικές έρευνες
Είναι γωνστό ότι το κάπνισμα βλάπτει. Τώρα έχονται κι άλλα  συμπεράσματα στην επιφάνεια, από έρευνες, σχετικά με το κάπνισμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε, ότι το κάπνισμα σε κάνει βλάκα! Αυτό ισχυρίζονται, τουλάχιστον,  ισραηλίτες ερευνητές σε μια έρευνά τους που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι οι άνδρες  που καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από εκείνους που δεν καπνίζουν.

Το προπύργιο των Ταλιμπαν στο Μαρντσά, έπεσε!

Ιστορική μέρα χαρακτηρίστηκε από το νατοϊκό στρατό
Πάνω από το κάστρο της πόλης Μαρντσά, το γνωστό προπύργιο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, κυμματίζει πάλι η  σημαία του Αφγανιστάν. Παρόλο που οι αψιμαχίες συνεχίζονται σποραδικά σε διάφορα σημεία ακόμα, εντούτοις οι νατοϊκές δυνάμεις, μαζί με το επίσημο κράτος του Αφγανιστάν, δήλωσαν ότι η πόλη κατελήφθη. Ο κυβερνήτης της περιοχής σήκωσε με καμάρι την αφγανική σημαία στο κάστρο της πόλης, ενώ ο αμεριανός στρατηγός έκανε λόγο για "ιστορική μέρα" στο Αφγανιστάν.

Υπουργείο Εξωτερικών:Δεν έχουν διευθετηθεί οι αποζημιώσεις

Του Μάκη Πολλάτου από  το:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν ξεχνάμε, αλλά δεν ζητάμε τώρα να δοθούν αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Γερμανών στην Ελλάδα κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που αποστέλλει η Αθήνα στο Βερολίνο.Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει διευθετηθεί οριστικά και εξακολουθεί να υφίσταται στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων, επισήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν κάνουμε συζήτηση ούτε διασυνδέουμε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

GREEK: A WORLD HERITAGE LANGUAGE

GREEK: A WORLD HERITAGE LANGUAGE
AS PART OF
THE AUSTRALIAN NATIONAL CURRICULUM POLICY
Professor A. M. Tamis
School of Arts and Science
Notre Dame University Australia

Greek does not simply derive its significance only as a community language or as the norm of the Greek-speaking sector of the Australia community, which is vigorously organized, politically robust and strongly committed to maintenance of its Hellenic Australian identity.
The significance of Greek for Australia derives principally from heritage, moral, intellectual and utilitarian reasons:
Moral and intellectual, because Greek is the only extant Heritage Language of the Western World known and used in Australia;
Utilitarian, because of an established presence of a vast number of Greek-speaking residents (currently estimated to 600,000) and of many more thousands of Australians with ancestral, sentimental, professional, cultural and intellectual ties with Greece, Cyprus and the millions of Hellenes in the Diaspora.
Whence, the linguistic World Heritage status of Greek is illustrated by a number of aspects outlined below, which inevitably propagate its imperative importance to be included in the Australian national curriculum of languages other than English:

Φήμες και πραγματικότητα

Γράφει ο: Φίλιππος Ζάχαρης*  Από το:ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
zaxarhsΑν θα μπορούσε κανείς να κάνει έναν απολογισμό για το τι ξοδεύτηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τις αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που είναι υπεύθυνο για τις μαύρες τρύπες της οικονομίας , θα διαψευδόταν οικτρά για τις τυχόν αισιόδοξες προβλέψεις.
Αν κανείς έκανε ένα come back να βρει τις αμαρτωλές ενέργειες όλων των κυβερνήσεων από τη χούντα και μετά, που υποτίθεται πως είχαμε «Δημοκρατία», θα διαπίστωνε με λύπη πως όχι απλά το οικονομικό δράμα της χούντας συνεχίστηκε, αλλά εμπλουτίστηκε και από πρωτότυπες ιδέες οικονομικής κλοπής. Όλες οι

Ο Αμαντινετζάντ φτιάχνει "Νέα Μέση Ανατολή"

Συναντήθηκε με το Σύριο πρόεδρο
πληροφορίες και φωτο:Ν24
Οι πρόεδροι της Συρίας και του Ιράν, Αλ Ασάντ και Αμαντινετζάντ, δοκίμασαν επιδεικτικά τη βολή με όπλο επί  ώμου.  Ο Ιρανός πρόεδρος (τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;) επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ και προφήτεψε τη "Νέα Μέση Ανατολή".  Η Συρία και το Ιράν είχαν πάντα καλές και στενές σχέσεις. Τώρα έγιναν καλύτερες και στενότερες. Υπόγραψαν μαζί στη Δαμασκό μια συμφωνία για την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες και των δύο κρατών.

Πέθανε ο κάτοχος του ρεκόρ με τα μακρύτερα μαλλιά

Υπολογίζεται να είχαν φτάσει τα 6,80 μέτρα
φωτο και πληροφορίες:Ν24
Ο άνθρωπος με τα, πιθανόν, μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο, είναι νεκρός. Ο Βιετναμέζος, ρέκορντμαν, πέθανε στα 79 του χρόνια. Δεν είχε κόψει τα μαλλιά του τα τελευταία πενήντα χρόνια. 
Η εφημερίδα της χώρας Tahn Nien γράφει ότι η μέτρηση του μήκους των μαλλιών του έγινε το 2006 και βρέθηκε να δείχνει 5,60 μέτρα.  Ο Βιετναμέζος δεν έκοψε ποτέ τα μαλλιά του τα

Το πεντάγωνο προκηρύσσει νέα σύμβαση

Πρόκειται για την αγορά του αιώναφωτο και πληροφορίες Ν24
Το αμερικάνικο Πεντάγωνο αποφάσισε να ξαναπροκηρύξει διαγωνισμό για την αγορά 179 αεροπλάνων ανεφοδιασμού. Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων BOING συναγωνίζεται στο διαγωνισμό την ευρωπαία αντίπαλό της EADS, για αυτή την αγορά, που χαρακτηρίστηκε "αγορά του αιώνα" (για το μέγεθος της παραγγελίας και το ύψος των κεφαλαίων για εξοπλισμό). Πρόκειται, πραγματικά, για ένα πολύ μεγάλο ποσό της τάξης των 35 δισ. που θα δαπανήσει η αμερικανική αεροπορία για να ανανεώσει το στόλο της. Ο Υφυπουργός άμυνας δήλωσε ότι και οι δυο εταιρείες είναι φερέγγυες και σε θέση να κερδίσουν το διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι δίκαιος!

Η αγορά εργασίας δεν ... παίρνει μπροστά

Περισσότεροι κατά 26.000 οι άνεργοι μέσα στο Φλεβάρη
Ο αριθμός των ανέργων ανέβηκε πάλι το Φλεβάρη κατά 26.000 κι έφτασε το συνολικό αριθμό των 3,64 εκατομ. (Θα πρέπει να καταλάβει κανείς ότι εδώ δε μιλάμε για τους μακροχρόνια άνεργους ή για εκείνους που απασχολούνται περιστασιακά και περιοδικά. Ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι πλύ μεγαλύτερος). Παρ΄όλα αυτά και παρά του ότι ο χειμώνας φέτος το κράτησε για τα καλά (μόλις χτες έφυγαν τα χιόνια που τα είχαμε από πιν τα Χριστούγεννα!), ο αριθμός των ανέργων είναι συγκριτικά με άλλες χρονιές μικρότερος για αυτό το διάστημα και από εκείνον που περίμεναν οι ειδικοί της αγοράς εργασίας (αυτοί περίμεναν τουλάχιστον 70.000 άνεργους ακόμα). Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 8,7%, όπως δηλώνει η αρμόδια Υπηρεσία Ευρέσεως Εργασίας. Είχαν εκφράσει φόβους ότι επειδή ακόμα δεν πήρε για τα καλά μπροστά η μηχανή της αγοράς εργασίας (παρά τις αισιόδοξες παραγγελίες της βιομηχανίας) και λόγω του χειμώνα που κράτησε ανεπάντεχα πολύ, θα έπεφτε μεγαλύτερη ανεργία.

Στα πυρά τη κριτικής ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας TOYOTA

Δίνει απαντήσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
Το μεγάλο αφεντικό της αυτοκινητοβιομηχανίας TOYOTA, όπως γράψαμε και πριν από μια εβδομάδα, δέχτηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των γερουσιαστών, ως προς την ανάκληση των αυτοκινήτων της εταιρείας λόγω σφαλμάτων. Η εν λόγω εταιρεία δέχτηκε σκληρή κριτική για τα προβλήματα αυτά από πολλούς πελάτες της.
Ο πρόεδρος ήρθε στην Αμερική, για να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και από τα τεχνικά προβλήματα (πεντάλ γκαζιού, φρένου κ.ά.), που σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες, έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άτομα.

Η μονιμότητα και οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ελαστική μορφή απασχόλησης ή ανεργία;
Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να ρίχνουμε τα λάθη σε άλλους δικαίως ή αδίκως; Πάρα πολύ! Ιδιαίτερα εύκολο είναι να περάσει μια τέτοια άποψη, όταν έχει καλλιεργηθεί το έδαφος, που λέμε, όταν το ρεύμα που ξεκίνησε δεν κάνει διακρίσεις σε ό,τι παρασέρνει.
Είναι αλήθεια ότι είπε κάπου, κάποιος κάποτε, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται, άρα τζάμπα τους πληρώνουμε, άρα πρέπει να φύγουν. Αυτό όμως είναι αδύνατο, γιατί προστατεύονται από τη μονιμότητα. Αυτό ήταν! Πρέπει να καταργήσουμε τη μονιμότητα! Το λέμε πολύ έυκολα και μάλιστα όλοι εμείς που από την άλλη πλευρά ζητάμε σιγουριά κι εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας (αυτός ήταν κι ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους έκαναν απεργία οι πιλότοι της Λουφτχάνσα). Με άλλα λόγια ζητάμε μονιμότητα στην εργασία ΜΑΣ. Είναι πολύ άδικο, να ζητάμε να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα, αντί να αποκτήσουμ κι εμείς μία.

Οι αποσβέσεις ... έφαγαν τα κέρδη της ΤΕΛΕΚΟΜ

Παρουσίασε μείωση κερδών κατά 76 %φωτο και πληροφορίες Ν24
Λόγω αποσβέσεων θυγατρικών ή άλλων δικών της επιχειρήσεων στο εξωτερικό, μειώθηκαν τα κέρδη της μεγάλης Γερμανικής Ετιαρείας Τηλεφωνίας κατά 76%, για την οικονομική χρήση 2009. Κι όμως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είναι ευχαριστημένο με την εξέλιξη. Τα κέρδη της εταιρείας (Deutsche Telekom), μειώθηκαν το 2009 κατά 76,2% και ανήλθαν στα 353 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι έκανε μεγάλες αποσβέσεις για τις εταιρείες της στη Μέγάλη Βρετανία και Νοτιοαναλολική Ευρώπη (είναι άραγε και η Ελλάδα μέσα;). Μετά από μια "ανώμαλη" αρχή στο 2009, σημείωσε αρκετά κέρδη και είχαμε καλά αποτελέσματα, κυρίως στην αύξηση της κερδοφορίας είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ... ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;

(Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη)

Όσο και να μη θέλουμε να το δεχτούμε, τον τελευταίο καιρό η κυρία Μέρκελ στοιχειώνει τους εφιάλτες του ευρωπαϊκού νότου και δη των Βαλκανίων. Εκείνη ζει σε μια χώρα ψυχρή, χωρίς ήλιο, χωρίς παραλίες, χωρίς γαλανά νερά. Οι συμπατριώτες της δεν συνωστίζονται στα καφενεία και στα μπουζούκια, δεν παρκάρουν στα πεζοδρόμια και δεν φοροδιαφεύγουν. Αντιθέτως, θεωρούν αυτονόητο να δουλεύουν σκληρά, να εφαρμόζουν τους νόμους, να μετρούν τα ευρώ τους και να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους τα Χριστούγεννα. Τι να καταλάβει, λοιπόν, η Γερμανίδα καγκελάριος από αυτό που ονομάζουμε μεσογειακό ταμπεραμέντο ή «ιδιαιτερότητες του νότου»; Τι θα μπορούσε να καταλάβει ακόμη περισσότερο μια καθηγήτρια κβαντικής χημείας, κόρη προτεστάντη πάστορα που αποφάσισε κάποτε οικειοθελώς να εγκατασταθεί στην πρώην Ανατολική Γερμανία;

Φάλαινα σκοτώνει θηριοδαμαστή

Δράμα στο πάρκο SeaWord του Ορλάντο
φωτο Ν24
Στο πάρκο SeaWord του Ορλάντο μια φάλαινα σκότωσε μπροστά στα μάτια δεκάδων επισκεπτών τη θητριοδαμαστή-εκτροφέα της. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται σε άνθρωπο η συγκεκριμένη φάλαινα. Κατά τη διάρκεια επίδειξης και χωρίς κάτι να δείχνει ανησυχία στην παράσταση, η φάλαινα εξαγριώθηκε και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέκοψε το πρόγραμμα, δεν υπάκουσε στις οδηγιες της άτυχης 40χρονης γυναίκας, απομακρύνθηκε για μια στιγμή κολυμπώντας στην πισίνα κι επιστρέφοντας σήκωσε και πέταξε στον αέρα τη γυναίκα, πολλές φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η συγκεκριμένη αρσενική φάλαινα με το όνομα "Tilikum", είχε ξαναεπιτεθεί θανατηφόρα κατά το 1991 και 1999 και γιαυτό το λόγο δεν επιτρέπονταν να μπαίνει και να παραμένει στην πισίνα του κήτους η θηριοδαμαστής. Ήταν απρόβλεπτη στη συμπεριφορά της.

Αυτοκίνητα που κολυμπούν

Σίγουρα ο καθένας από μας έχει δει σε κάποιο έργο ή και στην πραγματικότητα κάποιο αυτοκίνητο να ... κολυμπάει. Υπήρξε από παλιά μια προσπάθεια να κατασκευαστεί το όχημα που θα κινείται τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, αλλά τα πειράματα ήταν απογοητευτικά και δεν περπάτησε η μαζική παραγωγή τους.

Σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που επιμένουν, να κάνουν το διαφορερτικό.


Η τεχνολογία είναι γνωστή και είναι εφικτό να κολυμπήσει ένα αυτοκίνητο. Το κάπριο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι για πολύ επιλεκτικούς πελάτες. Στην ξηρά θα μπορούν να τρέχουν μέχρι και 160 χλμ. την ώρα, ενώ για το νερό θα φροντίσει η ηλεκτρική μηχανή V8 από την Corvette. Η αλλαγή από αυτοκίνητο σε πλούμενο, είναι πολύ εύκολη και γίνεται με ελάχιστες μηχανικές κινήσεις.

ΣΑΤΙΡΑ