Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Πετρελαιοκηλίδα στον Πάδο απειλεί την Αδριατική

Περιβαλλοντικό σαμποτάζ;

Μετά τη δολιοφθορά σε ένα διυλιστήριο στη Μόνζα της Ιταλίας, απειλείται ολόκληρη η περιοχή από την πετρελαιοκηλίδα που έφτασε και κυλά στον ποταμό Πάδο. Η μαύρη κολλώδης μάζα απειλεί να φτάσει και στην Αδριατική. Σε όλες τις υγρές περιοχές που φτάνουν τα νερά του Πάδου, γίνεται μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Ιδιαίτερα υποφέρουν τα πτηνά από αυτή την καταστροφή. Ακόμα ύστερα από τόσες  μέρες  που έγινε η συγκεκριμένη δολιοφθορά ( στο παρατημένο διυλιστήριο κάποιοι άνοιξαν τις βάνες κι έτρεξαν τα αποθηκευμένα πετρέλαια) συνεχίζεται ο αγώνας για να προληφθούν μεγαλύτερες καταστροφές. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που κάνουν οι δυνάμεις προστασίας να συγκεντρώσουν το υλικό, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου έχουν φτάσει ήδη στον ποταμό Πάδο  και συνεχίζουν να μολύνουν στο πέρασμά τους τις παραποτάμιες εκτάσεις. Η μεγάλη ανησυχία είναι να προλάβουν το μάυρο κολλώδες υλικό πριν φτάσει στο δέλτα, που είναι από τους πιο σημαντικούς βιότοπους της Ευρώπης. Οι ποσότητες που δε φτάνουν στις όχθες και κυλούν ελεύθερα με τα νερά του Πάδου υπάρχει κίνδυνος να φτάσουν στην Αδριατική Θάλασσα.

Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία αγόρασε το δισκάκι με τα στοιχεία των φοροφυγάδων

Πλήρωσε 2,5 εκατομ. ευρώ για τα προσωπικά τους δεδομένα
 
πληροφορίες και φωτο Ν24
 Η ιστορία με το δισκάκι, που περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα Γερμανών φορολογούμενων, που διατηρούσαν κρυφά (άρα και παράνομα) τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, είναι από πολύ καιρό γνωστή. Το θέμα ήταν ποιος θα δώσει το απαιτούμενο ποσό, των 2,5 εκατομ. ευρώ, να το αποκτήσει από τους ιδιοκτήτες του (Όσο για την χρήση παράνομου υλικού, έγινε ήδη ολόκληρη συζήτηση κι αποφάνθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες). 

Περιορισμένα τα κέρδη της VW παρά τις καλές πωλήσεις

Ο τζίρος μεγάλος, τα κέρδη μικρά
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τρομερό πονοκέφαλο στα κέρδη της μεγάλης  γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.  Παρά του ό,τι  οι πωλήσεις πήγαν πολύ καλά μέσα στο 2009, με τη βοήθεια των προγραμμάτων απόσυρσης και των προγραμμάτων ελαστικής και εναλλακτικής μορφής εργασίας των εργατών και υπαλλήλων της (με κρατική

Τώρα είναι η ώρα για τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού ρίσκου

Οι κερδοσκόποι  στοχεύουν σε μεγάλα κέρδη με το ευρώ
 
Το ευρώ έγινε τελικά ο στόχος των κερδοσκόπων. Σύμφωνα με έκθεση των οικονομικών Μ.Μ.Ε. , τα αμοιβαία κεφάλαια είναι στο προσκήνιο και θέλουν να επωφεληθούν από την πτώση του ευρώ για να ... κερδίσουν δισεκατομμύρια.  Οι μεγάλοι επενδυτές φροντίζουν, φυσικά, για τον εαυτό τους. Πολλά αμοιβαία κεφάλαια  (υψηλού ρίσκου) στοιχημάτισαν ή επένδυσαν οι κερδοσκόποι,  ότι το ευρώ θα πέσει κι άλλο χαμηλότερα, σύμφωνα με το αμερικάνικο οικονομικό περιοδικό Wall Street Jurnal.  

Οι Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις σε μεγάλη ... συννεφιά

Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο
 πληροφορίες και φωτο Ν24
 Για να γράψω τις παρακάτω σκέψεις, πήρα αφορμή από μια τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το απόγευμα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ οι Γερμανοί θέλουν να βγουν και στον αφρό, σχετικά με την "κρύα" για να μην πω αρνητική στάση που κρατούν απέναντι στην Ελλάδα, τώρα που θα ήταν χρήσιμη η γροθιά στο τραπέζι της Ε.Ε.
Δυστυχώς, για την Ελλάδα, όχι μόνο το χέρι δε θα χτυπήσουν, αλλά και θέλουν να μάς πείσουν να μη κάνουμε όνειρα για πολεμικές αποζημιώσεις, γιατί, ισχυρίζονται, ότι τις έχουν καταβάλει προ πολλού. Έτσι ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες απαιτούν και απαιτούν συνέχεια, μέχρι που γίνονται φορτικοί! Θα μας βγάλουν και χρεωμένους, δηλαδή!

Θα χρεοκοπήσουμε ή θα αντιδράσουμε, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

Η Ελλάδα βρίσκεται  στο μέσον της χειρότερης κρίσης
Απο Εnet.gr
Σκληρή επίθεση στη Ν.Δ. για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, κατά την απάντησή του σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτακτα μέτρα και τις περικοπές στις δαπάνες. Παραρήγα και Τσίπρας κατηγόρησαν την κυβέρνηση για επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. "Ζητάμε την κοινοτική αλληλεγγύη όπως αυτοί ζητούν να βάλουμε τάξη στη χώρα. Εμείς θα ανταποκριθούμε. Στόχος μας είναι να ανακτήσει η χώρα την εθνική της υπερηφάνεια" είπε ο πρωθυπουργός. "Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον της χειρότερης κρίσης από τη μεταπολίτευση. Ζητάγαμε εκλογές γιατί κάθε μέρα που πέρναγε η κατάσταση γινόταν και χειρότερη. Τότε η Ν.Δ. μας κατηγορούσε για λαϊκισμό. Όσα αποκαλύφθηκαν μετά τις εκλογές αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της. Δεν είχε το θάρρος να κάνει τα ελάχιστα που σήμερα δρομολογούμε εμείς. Να πάρει αποφάσεις που δεν αφήνουν ατιμώρητο κάθε ισχυρό" τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Η ανεξάντλητη φαντασία μας...

Έχουμε ξαναγράψει για την ανεξάντλητη φαντασία των Ελλήνων στη δημιουργία σύνθετων επωνυμιών των επιχειρήσεων. Σε μια περίπτωση μάλιστα στο παρελθόν, κάποιος είχε θυμώσει και διαγράφηκε από συνδρομητής της εφημερίδας. Εμείς όμως δεν επικρίνουμε κανέναν. Κάθε άλλο. Απλά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε κάπως χιουμοριστικά αυτή την «εφευρετικότητα». Για παράδειγμα, παίρνοντας αφορμή από την επωνυμία της φωτογραφίας θα μπορούσαμε να φανταστούμε σε ανάλογες περιπτώσεις, επιχειρήσεις που να φέρνουν τον τίτλο ΓΙΔΟΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ή ΚΑΡΠΟΥΖΟΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ!

Είναι όλα τα ΜΜΕ της Γερμανίας σαν το FOCUS;

Παρατηρείται και φαίνεται η στροφή τους  καθημερινά
Δεν μπορεί να είναι όλα τα ΜΜΕ της Γερμανίας σαν το FOCUS. Το είπα και το έγραψα, αμέσως μετά το χτύπημα "κάτω από τη μέση" που δέχτηκε η Ελλάδα πριν λίγες μέρες. Βέβαια δεν ήταν το μοναδικό χτύπημα που δεχτήκαμε και δεχόμαστε από τα οργανωμένα συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Γερμανία είναι μέλος αυτής της παγκόσμιας Ελίτ. Δεν είναι όμως ολόκληρη η Γερμανία, όλος ο λαός της, μέλος της οικονομικής ελίτ. 
Χτες το βράδυ, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με κάποιους παλιούς καλούς φίλους, που δρουν στην πολιτική και στην οικονομία της Γερμανίας, όχι στο επίπεδο της Μέρκελ, αλλά

Υπερψηφίστηκε η απόφαση για το γερμανικό στρατό στο Αφγανιστάν

Ύστερα από την αναταραχή στο κοινοβούλιο
πληροφορίες και φωτο από dpa
Παρά την αντίδραση και και διαμαρτυρία του αριστερού κομματος στην Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο, ψηφίστηκε τελικά η απόφαση για αύξηση των στρατιωτών και για παραπέρα παραμονή τους στο Αφγανιστάν. Το θέμα μάς απασχόλησε κατ΄επανάληψη, γιατί δε συμφωνούσαν όλα τα κόμματα, αν πρέπει να ψηφιστεί παράταση του στρατού, αν πρέπει να αυξηθεί ή να αρχίσει να αποχωρεί. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να παραταθεί η παραμονή

Ο Χίτλερ ζει;

Αν είναι συνατόν να ζει ακόμα σήμερα ο Χίτλερ!
Η ανταλλαγή μύδρων μεταξύ ελλήνων και γερμανών αξιωματούχων, η στοχοποίηση της Ελλάδας από την Καγκελαρία της Άνκελα Μέρκελ καθώς και τα παρελκόμενα ξεχεστήρια από το γερμανικό τύπο, μας κάνουν αναμφισβήτητα να αντιδρούμε δυσανεκτικά. Το βίωμα της ναζιστικής Κατοχής άλλωστε έχει περάσει στην κυτταρική μας μνήμη και με κάθε ευκαιρία αφυπνίζεται και υποτροπιάζει ευρύτατα.

Τεράστιο παγόβουνο στην Ανταρκτική

Πολύ μεγάλο παγόβουνο, ίσο με το Λουξεμβούργο
 
φωτο Ν24
Δεν είναι παράξενο να συναντήσει κανείς παγόβουνο στην Ανταρκτική, αλλά το παράξενο είναι ότι αυτό το νέο που σχηματίστηκε από  τη σύγκρουση δύο παγόβουνων είναι τόσο μεγάλο, όσο και η έκταση του Λουξεμβούργου (2.500 τετρ. χλμ).  Βουνό που επιπλέει, από καθαρό πάγο και χιόνι! Αυτό μπορεί να έχει αντίχτυπο στις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες.

Ο Καντάφι ζητά τζιχάντ εναντίον της Ελβετίας

Επειδή η Ελβετία απαγόρευσε το χτίσιμο μιναρέδων
πληροφορίες και φωτο Ν24
Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι έκανε χτες έκκληση για ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον των άπιστων, της Ελβετίας,  και ζητά μποϊκοτάζ των προϊόντων αυτής της χώρας.  Οι λόγοι που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, ήταν η απόφαση που πήρε το Ελβετικό Κράτος να μην επιτρέπεται το χτίσιμο μιναρέδων  για τους μουσουλμάνους ομόθρησκούς του.

Πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό έστειλε ο Ομπάμα

Με γεμάτη ατζέντα θεμάτων, που ψάχνουν λύση 
Η συνάντηση θα γίνει στις 9 Μαρτίου του 2010 στο Λευκό Οίκο, για να συζητήσουν εφ΄όλης της ύλης. Αν και ο Ομπάμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, αφού η μεγάλη μεταρρύθμιση, που ο ίδιος είχε προτάξει ως μεγάλο σχέδιο, μάλλον απορρίπτεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Χτες σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, που μεταδόθηκε ζωντανά στην αμερικάνιη τηλεόραση, δεν μπόρεσαν να πείσουν τους

Οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες αποφεύγουν την Ελλάδα

Για το φόβο του μεγάλου ρίσκου
φωτο και πληροφορίες Financial Times Deutschland,
Πολλές γερμανικές τράπεζες δεν θέλουν πλέον να δανείζουν την Ελλάδα, σύμφωνα με μια έκθεση της Ενημέρωσης Επενδύσεων.  Έτσι η αποκατάσταση της "υγείας" του "νοσούντος" ελληνικού  κρατικού προϋπολογισμού, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για την κυβέρνηση των Αθηνών. Μεγάλες γερμανικές τράπεζες δεν θέλουν πλέον να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της (γερμανικής) Financial Times Deutschland,

Εκστρατεία για να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία της Αυστραλίας

Το παρακάτω άρθρο, το οποίο πήραμε από το: i-Reporter.gr , είναι σημαντικό για τους Έλληνες του Εξωτερικού και συμπίπτει με τη σχετική ανακοίνωση του καθηγητή Αναστάσιου Τάμη, που αναφέρεται στο άρθρο και τον οποίο φιλοξενούμε και θα φιλοξενούμε τακτικά στις σελίδες μας. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε και το άρθρο που αναρτήσαμε χτες! (διαβάστε ΕΔΩ  και ΕΔΩ)

Ελληνικής καταγωγής βουλευτές της Αυστραλίας ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την προώθηση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά δημόσια σχολεία. Με ομιλίες τους στην ομοσπονδιακή βουλή οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς και Βαμβακίδου Μαρία και η σκιώδης υφυπουργός Βιομηχανίας, Επιστημών και Έρευνας, βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, Σοφία Μιραμπέλα-Πανοπούλου, ανέλυσαν την πολιτισμική, οικονομική και εκπαιδευτική σημασία της ελληνικής γλώσσας και εκτίμησαν ότι το ενιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι "ελλειμματικό" χωρίς την ελληνική γλώσσα.
Εξάλλου στη Μελβούρνη πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κτίριο δημόσια συγκέντρωση για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Βικτωρίας, που οργάνωσαν ο πρώην υπουργός, Γιάννης Πανταζόπουλος, και η υφυπουργός Πολεοδομίας, κ. Τζένη Μικάκου.

Σειρά εκρήξεων ταρακούνησαν την Καπμούλ

Πολλοί νεκροί και περισσότεροι τραυματίες
φωτο και πληροφορίες Ν24
Η αλυσίδα εκρήξεων δε σταματά στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Στο κέντρο της πόλης, πολλοί βομβιστές αυτοκτονίας τίναξαν τον ευατό τους μαζί με τους παρευρισκόμενους στον αέρα. Τουλάχιστον εννιά ήταν οι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και πάρα πολλοί οι τραυματίες. Αυτό συνέβη στο κέντρο της πόλης, σε ένα πολυκατάστημα και στο γειτονικό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τι πληροφορίες ενός εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες και 18 βαριά τραυματισμένοι. Μεταξύ των θυμάτων είναι και πολλοί

Έτσι φαίνεται, στην πραγματικότητα, το καινούριο Porsche Cayenne

Τρεις φωτογραφίες από αυτοκίνητα του μέλλοντος

 Υπολογίζεται  να έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία 

το νέο Cayenne της Porsche

Αλλά και την τιμή του ανακοίνωσε η εταιρεία:Το νέο όχημα ξεκινά από 55.431 Ευρώ και φτάνει μέχρι και 115.226 Ευρώ.