Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί τους κερδοσκόπους

Απειλώντας με ευρωκρίση
πληροφορίες και φωτο Ν24
Εκθέσεις για επικείμενες κερδοσκοπίες, σχετικά με το ευρώ και την ευρωκρίση, "ξύπνησαν" και κινητοποίησαν τους υπεύθυνους της Ε.Ε. Ο κ. Γιούνκερ έβγαλε "τα όπλα" του ή καλύτερα έδειξε πού έχει τα όπλα η Ε.Ε. και απείλησε τους κερδοσκόπους με κυρώσεις, εν ονόματι της Επιτροπής της Ευρωζώνης,  αν σε περίπτωση υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους (σιγά τώρα που θα γίνουν οι κερδοσκόποι φιλάνθρωποι!).

Ορατός κίνδυνος χρεοκοπίας της Αγγλίας

ΕΝΕΡΓΩΣ 
Του Κώστα Γουλιάμο*
Φωτογραφία
Φωτογραφία
Πριν από λίγο καιρό από αυτή τη στήλη είχαμε γράψει για τα οικονομικά χάλια της Αγγλίας, θεωρώντας ταυτόχρονα πως η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί επί της ουσίας τον αδύναμο κρίκο της Ευρώπης και όχι τόσο η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Πορτογαλία. Το τελευταίο διάστημα, η θέση μας ενισχύθηκε από σειρά άρθρων κορυφαίων ανά την Ευρώπη αναλυτών που πιστεύουν πως είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Αγγλίας. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί δείκτες μέτρησης του κινδύνου της χρεοκοπίας μίας χώρας στους οποίους καταφεύγει τόσο η ίδια «προληπτικά», όσο και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης. Ένας

«Η κατάντια του πολιτικού λόγου στην εποχή της οικονομικής εξαθλίωσης»

Γράφει η:Ευθυμία Γιώσα στο ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ένα είναι σίγουρο σ' αυτή τη χώρα: η ουσία του πολιτικού λόγου βρίσκεται στο λυκόφως της καριέρας της. Ο «χρυσός αιώνας» του Περικλή και οι ρητορείες του Δημοσθένη, μοιάζουν σαν να μην υπήρξαν ποτέ, αφού τη θέση τους έχουν πάρει οι άσκοπες αντιπαραθέσεις αυτών που σήμερα (αυτο)αποκαλούνται πολιτικοί.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει το σύνολο των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ "αθωώνει πολιτικά" τις κυβερνήσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή. Την ίδια η στιγμή, η

Πρόσκληση

Πρόσκληση 
 Ο συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί  
στην παρουσίαση του
βιβλίου  ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’
που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.
Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων 
κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει 
ο συγγραφέας  Γιάννης Μελέσιος.
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ 
στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, 
στη Λευκωσία. 
Τηλ. 25561963, 99692639

Με την ευγενή στήριξη της   

Μαθητικά μαργαριτάρια Μέρος πρώτο

Μαθητικά μαργαριτάρια και όχι μόνο
Πολλά έχουν ακούσει τα μάτια μας και έχουν δει τα αυτιά μας κατά καιρούς από διάφορα γραπτά μαθητών που ξεσκίζονται στο διάβασμα μέρα-νύχτα για έναν αξιοπρεπή βαθμό. Εμείς σας παραθέτουμε μερικά από αυτά: 
(από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990) "Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ".

Μετανάστες: «Την ίδια κρίση περνάμε κι εμείς»

Οι μετανάστες στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες απέχουν σήμερα από κάθε εργασία και συναλλαγή 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Λίλα  από ΤΑ ΝΕΑ
 
«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μετανάστης στην Ελλάδα, αλλά και... Έλληνας» λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Νίνα Σάπκενα από την Πολτάβα της Ουκρανίας που ζει εδώ και 10 χρόνια στη χώρα μας, παντρεμένη με Έλληνα. «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, αλλά τώρα πια είναι δύσκολο να βρεις δουλειά, είτε είσαι ξένος είτε Έλληνας».

Οι σεϊχηδες "σώζουν" τον Σκαραμαγκά

Στην Abu Dhabi Mar τα ναυπηγεία
του Μάκη Πολλάτου από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στον όμιλο Abu Dhabi Mar πηγαίνει η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του ομίλου να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και των αρχών του εμιράτου να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.

Ανθελληνικό παραλήρημα απο το Γερμανικό περιοδικό Focus - Fuck German Focus!!!


Αυτό είναι το εξώφυλλο της νέας έκδοσης 
του γερμανικού περιοδικού Focus
Η Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.
Και ο τίτλος αναφέρεται στα γερμανικά στους απατεώνες της ευρω-οικογένειας.Δεν εννοει μόνο τους Ελληνες πολιτικούς αλλα αποκαλεί έτσι ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Οι Γερμανοί ποτές δεν φημίζονταν για το χιούμορ τους, αλλά εδώ δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Μακάρι να είχαμε μια κυβέρνηση που θα έπαιρνε την απόφαση να βάλει στο τραπέζι, τι χρωστάμε εμείς στους Γερμανούς, και τι χρωστάνε οι Γερμανοί σε μας.

Το Κυπριακό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

 Την αισιοδοξία του ότι παρά ''τα πολλά προβλήματα'' μπορεί να επιτευχθεί λύση που να επανενώνει την Κύπρο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) Λόταρ Μπίσκι, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ''βρίσκεται στο σωστό δρόμο''.
Ο κ. Μπίσκι και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, οι πραγματοποιούν μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

GREEK: A WORLD HERITAGE LANGUAGE 4.

GREEK: A WORLD HERITAGE LANGUAGE
AS PART OF
THE AUSTRALIAN NATIONAL CURRICULUM POLICY
Professor A. M. Tamis
School of Arts and Science
Notre Dame University Australia

4.0 The Current State of the Greek Language

In 2008, as this was already noticed, there were approximately 38,000 students of the Greek language attending classes organized by 11 providers. It was estimated that almost 31% of those students were of non-Greek language background. Most of them (82%) attended government and independent daily schools. There were 194 government and 7 independent schools offering classes in Greek across the country. Courses in Greek language, culture and civilization were introduced as tertiary disciplines in the Universities of Notre Dame, Adelaide, Flinders, Melbourne, La Trobe, RMIT, Macquarie, Sydney and N.S.W., attracting approximately 1200 tertiary students. La Trobe University in 1997 emerged as the most “Hellenized” University of the Diaspora, establishing in addition to the Greek Studies Program, the National Centre for Hellenic Studies and Research (NCHSR). The mission of the

Δυο υπουργοί καταγγέλλουν σκάνδαλο με αίμα

 40 τόνοι πλάσματος αίματος παραμένουν ανεκμετάλλευτοι την ώρα που οι χώρα μας σπαταλά τεράστια ποσά για την αποθήκευση και συντήρησή τους αλλά και για την αγορά παραγώγων του πλάσματος. Μονάχα σοκ μπορεί να προκαλέσει η καταγγελία της υπουργού και της υφυπουργού υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2001 η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση με Ολλανδική εταιρία για την κλασματοποιήση πλάσματος που συλλέγεται στα ελληνικά νοσοκομεία και την παραγωγή λευκωματίνης.

"Πράσινο φως" από πρωθυπουργό γιά περικοπή 14ου μισθού;

Πολύ ανησυχητικό, αν αληθεύει αυτό για τον 14 μισθό
Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι δύσκολο να τις προλάβει κανείς. Κάθε μέρα και κάτι καινούριο έρχεται να αναστατώσει την κοινή γνώμη. Επίσημα δεν ξέρουμε τίποτε για τα μέτρα, αλλά ανεπίσημα τρέχουν οι πληροφορίες ως προπομποί, για τα δύσκολα που έπονται, για να περάσουν ευκολότερα όταν θα έρθουν. Δεν είμαι σίγουρος ότι η περικοπή του 14ου μισθού θα περνούσε έτσι στο ντούκου από τους Έλληνες μισθωτούς, που

"Τα πλούτη τους= Η φτώχεια μας"

Εξαιρετικό άρθρο του Γιάννη Κυριακάκη, εκπαιδευτικού, οικονομολόγου από τα Χανιά με στοιχεία για την αντίθεση των δυο κόσμων
  
 «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.  Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.  Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.»
                                                                                                     Μπέρτολτ Μπρέχτ


  "Επιτέλους"! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα  πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση; 

Ρεν: αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων

Σήμερα στην ΑΘΗΝΑ

"Ήλθα γιά να ενθαρρύνω την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα γιά να πετύχει τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Αυτό θα συμβάλλει στην ευημερία της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών", δήλωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών.

“Αδειάζουν” Καραμανλή οι πρώην υπουργοί του!!!

 Κι αυτός κάνει καλά και δε φαίνεται πουθενά
Ένας-ένας οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή παίρνουν -εκ των υστέρων- αποστάσεις από τις αποφάσεις του και την οικονομική πολιτική του.
Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζει ότι από τον Νοέμβριο του 2008 είχε προειδοποιήσει τον τέως πρωθυπουργό για τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Πολλά τα λεφτά για τη γερμανική οικονομία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 
στη Νότια Αφρική έχει πολύ ... ψωμί
Ο βασιλάς των παιχνιδιών, το ποδόσφαιρο, δεν κυβερνάει μόνο μέσα σε όλα τα γήπεδα, τα καφενεία, τις καφετέριες, τα σαλόνια και κάθε αναμετάδοση στην τηλεόραση, αλλά και την οικονομία. Είναι πολλά τα λεφτά που διακινούνται. Προ πάντων όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις. Παγκόσμιο Κύπελλο, ας πούμε. Το επόμενο, ως γνωστό, διοργανώνεται στη Νότια Αφρική, αλλά τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στα γερμανι

Νέα αυτοκίνητα: Είναι πολύ της μόδας τα μικρά!

Τα μικρά αυτοκίνητα είναι πολύ της μόδας σήμερα
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθούν τη μόδα και στα αυτοκίνητα. Εκείνο που θέλει ο περισσότερος κόσμος, σήμερα, είναι το μικρό αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα πράγματα έγιναν περισσότερο φανερά από πριν: Μικρά, μικρά, μικρά!  Είναι υποχρεωμένοι, λοιπόν, να καλύψουν αυτές τις ανάγκες και γιαυτό στρέφονται στο σχεδιασμό και στην παραγωγή μικρών, αλλά όχι απαραίτητα και φτηνών αυτοκινήτων. Υπολογίζεται ότι το 60% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν είναι μικρά και "συμπαγή". Ακόμα και οι εταιρείες όπως MERCEDES, BMW και  AUDI καταφεύγουν τελευταία στο σχεδιασμό και παραγωγή "μικρότερων", από τα συνηθισμένα, αυτοκινήτων. Τα καινούρια αυτοκίνητα, λοιπόν, δεν ορίζονται και δε χαρακτηρίζονται από το μεγάλο μήκος, το εξαιρετικό πλάτος  ή το ύψος, αλλλά από το "κάτι άλλο", το μικρό και το καλοφτιαγμένο.

ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΓΕΝΕΥΗ

 Συνεχίζουμε με μια νέα σειρά, μικρών και μεγάλων, αλλά εντυπωσιακών αυτοκινήτων, που θα εκτεθούν στη Γενεύη

Το νέο Mini Countyman έχει δυναμική εμφάνιση, κίνηση 
στους τέσσερις τροχούς και είναι πεντάθυρο με 95 άλογα, βενζινοκίνητο. 
Οι τιμές ξεκινούν από τις 20.000 και μπαίνει στην αγορά τον ΑύγουστοΤο γνωστό σε όλους (το έχουμε ξαναπαρουσιάσει) Porsche Cayenne θα βγαίνει και σε πετρελαιοκίνητο, αλλά και με 380 άλογα υβριδικό κινητήρα. Από το Μάη στη βιτρίνα