Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Απεργούν αύριο, δάσκαλοι καθηγητές και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ενώ στάση εργασίας προγραμμάτισε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
Αλέξανδρος Θεμελής  Από το ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προχωρούν αύριο Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενώ η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου, για την επόμενη εβδομάδα.

Νέες αποκαλύψεις για τα οικονομικά μέτρα

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα
Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος στο SIGMA LIVE

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για να γεμίσουν τα ταμία, είδαν το φως της δημοσιότητας στις «Τομές στα Γεγονότα» από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Παπαδόπουλο.  Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ένα νέο ιστολόγιο μπήκε στην οικογένειά μας
με το όνομα TEACHER 
 
http://kdpaideia.blogspot.com/

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, 
ΔΥΝΑΜΗ 
ΚΑΙ 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Ευρωζώνη θέλει να επιστρέψει στην ομαλότητα

Βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση
 πληροφορίες Ν24
Δεδομένων των αυξανόμενων ανησυχιών, σχετικά με την σταθερότητα του Ευρώ, η νομισματική αρχή της Ευρώπης επιδιώκει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στην ομαλότητα.  Η μαζική οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προφύλαξε από την κατάρρεσυση τα μεγάλα χρηματοοικονομικά συστήματα της Ευρώπης.  Τώρα οι "φύλακες" του Ευρώ θέλουν να κλείσουν τη στρόφιγγα των επιχορηγήσεων, αλλά φοβούνται

Κι άλλα θύματα κακοποίησης στον εισαγγελέα

Αυτή τη φορά έγιναν καταγγελίες στη Βαυαρία και στην Έσση
Η προσβλητική για την Καθολική Εκκηλησία ιστορία κακοποίησης μαθητών από τους ιερωμένους εκπαιδευτικούς, δεν έχει τέλος. Αναφερθήκαμε πολλές φορές στο θέμα, αλλά καθημερινά βγαίνει και κάτι καινούριο στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά πρόκειται για το διυεθυντή της Θεολογικής Σχολής στο Burghausen στην Άνω Βαυαρία, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε μαθητές της σχολής του. Αύριο αναμένεται η έκθεση της Εισαγγελίας του Μονάχου, που θα δοθεί στους ενδιαφερομένους και στη συέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

Το πιο μικρό παιδί που γεννήθηκε ποτέ στη Γερμανία

Ζυγίζει μόνο 275 γραμμάρια και είναι το 
ελαφρύτερο στον κόσμο
 φωτο και πληροφορία Ν24
Στην πανεπιστημιακή κλινική του Γκέτιγκεν στη Β.Γερμανία γεννήθηκε ήδη το πιο μικρό μωρό στον κόσμο. Όπως έγινε,  τώρα,γνωστό, το μωρό ζύγιζε μόνο 275 γραμμάρια και οι γιατροί δεν του έδιναν ελπίδες ζωής. Παρά του πολύ μικρού βάρους κατά τη γέννηση και παρά του ό,τι οι γιατροί δεν ήταν "ενθουσιασμένοι" με τις ελπίδες για επιβίωση, το μικρό αρσενικό μωρό ΕΠΕΖΗΣΕ. Στην ιστορία των νεογέννητων μωρών, με πολύ μικρό βάρος, καταγράφεται μόνο μια ακόμα περίπτωση ενός κοριτσιού που είχε ακόμα μικρότερο βάρος από αυτό. Βασικά κανένα μωρό δεν επιζεί, αν το βάρος του είναι μικρότερο από 350 γραμμάρια.

Αισχροκέρδεια στη βενζίνη πριν καν ψηφιστεί ο νόμος!

 Ακόμα δεν τα είδαμε τα νέα μέτρα, 
... στην τσέπη μας τα αισχροκέρδη
Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές σε πολλά πρατήρια λίγες ώρες μόνο μετά  τις ανακοινώσεις για αύξηση και ενώ ο σχετικός νόμος δεν έχει καν  ψηφιστεί. Σε έρευνα που καναμε σε έναν από τους δρόμους με τα πιο φθηνά πρατήρια,  στην λεωφόρο Κλεισθένους στο Γέρακα, συναντήσαμε δυο από αυτά την ίδια  τιμή και μάλιστα ιδιαίτερα τσιμπημένη!Την ίδια ώρα σύμφωνα με  καταγγελίες αναγνωστών του Newsit στο Παγκράτι η τιμή της αμόλυβδης  εντοπίστηκε στο 1,465!

Οι τούρκοι απείλησαν να ρίξουν αεροπλάνο της Frontex!

 Και οι Τούρκοι το ... χαβά τους
Από τη μια οι "φίλοι" μας οι  Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν "οικόπεδα" στην Ελλάδα, αρχίζοντας από κάτι μικρά νησάκια και στη συνέχεια ό,τι άλλο ήθελε προκύψει στη στεριά, έχουμε και τους Τούρκους από την άλλη, ξεθαρρεμένοι που κατάφεραν να πιάσουν αρκετούς  αξιωματικούς, που επιβουλεύτηκαν την εξουσία, να θέλουν τώρα να τα βάλουν και με ολόκληρη την Ε.Ε.

Πήρε άδεια το πρώτο αιολικό πάρκο

Το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ήπειρο
 
Το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ήπειρο είναι πια πραγματικότητα. Η γενική γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την άδεια για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον δήμο Φαναρίου Πρέβεζας, και συγκεκριμένα στο Κουκούλι. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ.Το αιολικό αυτό πάρκο της εταιρίας Windwaerts Hellas θα αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 14MW.

Έχει golden boys το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων;

Πολλά νέα βγήκαν από τη χτεσινή συνάντηση 
Λίγοι περίμεναν ότι από τη χθεσινό κάλεσμα του καθηγητή Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου στην ομιλία του με θέμα το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα έβγαιναν τόσα πολλά νέα: Μια άρνηση υποψηφιότητας για τις πρυτανικές (από τον ίδιο τον κ. Νούτσο), μια δήλωση υποψηφιότητας, ουσιαστικά (από τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, όπως έχει γράψει ο «Η.Α.» εδώ και ένα μήνα) και για πρώτη φορά στα πλαίσια του πανεπιστημίου, ένα δημόσιο διάλογο στον οποίο συμμετείχε και ο πρύτανης κ. Γεροθανάσης, για τα περισσότερα από εκείνα που αποτελούν την προβληματική εκδοχή των διαδοχικών πρυτανικών αρχών στο ίδρυμα, την τελευταία 15ετία.

Θεσσαλονίκη: Αποχή εξήγγειλαν οι σχολικοί τροχονόμοι

 Εργαζόμαστε ανασφάλιστοι...
                                                                  Sigma Live
"Εργαζόμαστε ανασφάλιστοι και βάζουμε στην τσέπη 176€ το μήνα" λένε εκπρόσωποί τους...
Οι σχολικοί τροχονόμοι του σωματείου Μακεδονίας-Θράκης, θα πραγματοποιήσουν τριήμερη αποχή από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου. Ζητούν τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα σχολεία, αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Πρώτο τεστ μετά τα μέτρα

Νέο δεκαετές ομόλογο εκδίδει η Ελλάδα 
Στα 16 δισ. ευρώ έχει φθάσει η ζήτηση 
 

Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ύψους τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ προχωρά η Ελλάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Η είδηση της έκδοσης προκάλεσε «άλμα» των spread κοντά στις 300 μονάδες βάσης.

Έμφραγμα στο κέντρο-πορείες και καταλήψεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα μέχρι και αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ Χρίστου Μιχαηλίδη, ο οποίος σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι , είπε πώς αυτή τη στιγμή 15 άτομα περίπου έχουν κάνει κατάληψη στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Ρεν: θα χρειαστούν και νέα μέτρα

Τα δημοσιονομικά μέτρα ... δεν επαρκούν
από το Sigma Live
Τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για το 2010, ωστόσο θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.
«Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη, εάν χρειαστεί, να λάβει συντονισμένα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα», δήλωσε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera. «Έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», τόνισε.

Απειλήθηκε ο Κούγιας στην Πάτρα και φυγαδεύτηκε

Απειλήθηκε ο Κούγιας στην Πάτρα και φυγαδεύτηκε

Η νέα απώλεια βαθμών της Παναχαϊκής εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας, κάποιοι από τους οποίους κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προέδρου, Αλέξη Κούγια. Η λευκή ισοπαλία των πατρινών κόντρα στον Παναιγιάλειο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους πατρινούς φιλάθλους. Μετά το τέλος του αγώνα

" Σας δίνουμε χρήμα μας δίνετε την Κέρκυρα "

Συνέχεια της πρωινής "ψυχρολουσίας"
Τα ελληνικά νησιά  μάλλον "λιγουρεύτηκαν" οι Γερμανοί βουλευτές, αφού σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Μάλιστα η εν λόγω εφημερίδα συνοψίζει την ιδέα αυτή ώς εξής:"Σας δίνουμε χρήμα μας δίνεται την Κέρκυρα" .

Πόσο κάνει μια εγχείρηση;

Πρέπει να πουλήσει κανείς το σπίτι του για να γίνει καλά;

Είμαι σίγουρος ότι, χτες που διαβάσατε τα αποτελέσματα της έρευνας για το πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Έλληνες στα φακελάκια,  τα βρήκατε όχι και τόσο τραγικά. Στις συζητήσεις που έχω με συμπατριώτες μου για τέτοια θέματα, δείχνουν ότι αλλιώς τιμάται το ευρώ στην Ελλάδα κι αλλιώς στη Γερμανία. Δε θα μείνω στα παραδείγματα του καφέ και των άλλων μικροεξόδων

Το ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με την ιστορία

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Από το MANIER-MANIER

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε πριν από τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να επιτύχει,δεν ξέρω αν είχε συνειδητοποιήσει, αν είχε διανοηθεί πόσο σύντομα θα καλείτο να αποδείξει ότι έχει σχέδιο όχι απλά για την αναδιάταξη της οικονομίας της χώρας, αλλά για τη σωτηρία της από την βέβαιη χρεοκοπία.
Πολλοί ερμήνευσαν τη χθεσινή δραματική ομιλία του πρωθυπουργού ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του

Σιγά, μην πουλήσουμε και την ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!

 Η Ελλάδα, για να εισπράξει τα χρήματα που θέλει, 
πρέπει να πουλήσει !!!
πληροφορίες καιι φωτο Ν24
Σε μια απίστευτη πρόταση "σωτηρίας" κατέληξαν οι γερμανοί ειδικοί: Ό,τι δεν μπόρεσαν να πάρουν με τον πόλεμο, να το αποκτήσουν με τα χρήματα! Δεν εννοούν, φυσικά, ανοιχτά αυτή τη στιγμή την Ακρόπολη, αλλά κάποια "ξερονήσια". Πολιτικοί και οικονομικοί "ειδήμονες" των κομμάτων του

Μεγάλος σεισμός στην Ταϊβάν

Μέχρι στιγμής δηλώθηκαν υλικές ζημιές και μόνο τραυματίες
Στα νότια της χώρας εκδηλώθηκε σεισμός μεγέθους 6,4  της κλίμακας Ρίχτερ και γκρέμισε σπίτια και άλλα κτήρια. Ταυματίστηκαν και αρκετοί άνθρωποι. Σύμφωνα με ειδήσεις των τοπικών πρακτορείων ειδήσεων, ο σεισμός προξένησε ζημιές ακόμα και στην πόλη Ταϊπέ, που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Θάνατοι ανθρώπων, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν.

Πώς είδατε τα μέτρα;


«…Οι Έλληνες της διασποράς πρέπει να αισθανθούν αλλά και να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι κοντά τους…»

Άρθρο του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Σπύρου Κουβέλη, στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Ελληνική Διασπορά»

H ενίσχυση της παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό αποτελεί κύριο στόχο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της πράσινης διπλωματίας, την οποία υπηρετώ, τούτο μπορεί να γίνει εφικτό μέσα από την ενεργοποίηση των Ελλήνων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης, την ενεργή συμμετοχή των αποδήμων στην υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων.

Ο στρατός της Χιλής έχει ακόμα υπό έλεγχο την κατάσταση

Οδοφράγματα και πυκνά μπλόκα στους δρόμους
Μετά από τον τρομερό σεισμό και έχρι να οργανωθεί η βοήθεια, ο λαός της Χιλής βγήκε στους δρόμους να αναζητήσει τα απαραίτητα. Μαζί με αυτούς βγήκαν κι εκείνοι που βρήκαν την ευκαρία να λεηλατήσουν, να κλέψουν και να αρπάξουν. Ο στρατός επενέβη. Έστησε οδοφράγματα και σχημάτισε μπλόκα στους δρόμους για να διαφυλάξει τη νομιμότητα. Η κατάσταση είναι