Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ
Εισηγούνται τη διαγραφή του. Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι Πάγκαλος και Παμπούκης συνομίλησαν σήμερα με τον Παπανδρέου τον οποίο άκουσαν οργισμένο γιατί η εσωκομματική κριτική γίνεται σε μια περίοδο που ο πρωθυπουργός τρέχει στο εξωτερικό για να διασώσει ότι μπορεί. Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ίσως αύριο υπάρξουν εξελίξεις. Χρεώνουν στον Σκανδαλίδη ιδιοτέλεια και ότι... δημιουργεί προβλήματα με πρόφαση την οικονομία για να πιέσει ενόψει του ενδεχόμενου ανασχηματισμού. Την συνέντευξή του στην Real News την πληροφορήθηκαν σήμερα το πρωί. Μόλις τη διάβασαν έγιναν έξω φρενών. Ο πρώτος που παίρνει το δρόμο για τα... αποδυτήρια...

Ν. ΣΑΡKΟΖΙ : "ΔΕΝ Θ΄ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣEI

Από το:  Fimotro 


Δήλωση στήριξης στην Ελλάδα έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ...

Πίσω ολοταχώς κάνουν οι ΗΠΑ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο  φόβος φυλάει ...τα έρμα
Το ακούσαμε και πριν λίγο στις ειδήσεις: Δεν παίρνουν στα σοβαρά την ψηφοφορία για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Επειδή βγήκαν στους δρόμους οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί φοβούνται τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, η οποία δεν αρέσει στους συμμάχους τους, στους Τούρκους.

Η έκθεση πέθανε... ζήτω η έκθεση!

Του χρόνου, το 2011, θα είναι όλα καλύτερα
 Η έκθεση ηλεκτρονικής, που γίνεται κάθε χρόνο στο Αννόβερο της Γερμανίας, τελείωσε.  Σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όπως λένε συνήθως, σύμφωνα με την άποψη των εκθετών.  Του χρόνου, όμως, θα είναι όλα καλύτερα, υποσχέθηκαν στο κοινό. Δεν θα κοιτάξουν τις επιχειρήσεις, αλλά τις ανάγκες του καταναλωτή.  Η προβηματική αυτή έκθεση, η εγκλώβισμένη σε ορισμένα πλαίσια, θα προσπαθήσει να απελευθερωθεί και να στραφεί στις ανάγκες και τα συμφέροντα του καταναλωτή. Με το νέο σχεδιασμό της έκθεσης γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η εμπορική κατηφόρα της συγκεκριμένης έκθεσης.


Νέα στοιχεία για τα θύματα στη Χιλή

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, 
Βέστερβελε,  κάνει "επίσκεψη αλληλεγγύης"
Αν και πέρασε περισσότερο από μια εβδομάδα, από τον τραγικό και ισχυρό σεισμό στη Χιλή, το έδαφος "τρέμει" ακόμα! Ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνει. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θέλει να δει με τα μάτια του το μέγεθος της καταστροφής και θα κάνει ένα ταξίδι "αλληλεγγύης" στο λαό της Χιλής. Θα ταξιδέψει στη Χιλή και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, για να συζητήσουν για την περαιτέρω βοήθεια.  Ορισμένες προμήθειες, στα πλαίσια της γερμανικής βοήθειας προς τη Χιλή, θα τις έχει μαζί του ο κ. Βέστερβελε, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ !...


Ο Σαρκοζί τα βάζει με τους χούλιγκανς

Ηττημένος είναι μόνο το ποδόσφαιρο
πληροφορίες από το Ν24
Ταραχές και βία: Το ποδόσφαιρο, το αγαπημένο αυτό σπορ της πλειοψηφίας του κόσμου, κινδυνεύει να καταληφθεί από τους χούλιγκανς.  Στη Γερμανία ακόμα τα πράγματα είναι αρκετά ήσυχα, σε σχέση με την κατάσταση στην Ιταλία και στη Γαλλία. Στα Γαλλία το καζάνι, ήδη, βράζει! Από αθλητικής άποψης και επίδοσης η πάλαι ποτέ ισχυρή Παρίς Σαν Ζερμέν είναι υπό

Η φωτογραφια της ημερας

 
Αν κάποιος Γάλλος περνούσε από την οδό Ανεξαρτησίας και έβλεπε αυτή την περίεργη σιδηροκατασκευή πάνω από το περίπτερο, θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο ιδιοκτήτης του διαβάζει μανιωδώς Αστερίξ και ενστερνίστηκε το φόβο των Γαλατών μήπως «του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι»! Η πραγματικότητα είναι προφανώς κάπου αλλού. Ίσως επίκεινται ανακαινίσεις στο πίσω κτίριο, ίσως οι ένοικοί του πετάνε αναμμένα αποτσίγαρα πάνω στις τέντες του περιπτέρου (!), ίσως… Πάντως, η λογική της κατασκευής είναι εκ πρώτης όψεως δυσνόητη.

Αποσταθεροποιεί η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.); ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Γράφει ο αναγνώστης  και φίλος μας 
Δρ. Θανάσης Αθανασίου, οικονομολόγος 

Στο σημείωμα αυτό δεν έχω σκοπό να αναφερθώ στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, στο ποιος, κυρίως, θα πληρώσει, στην απουσία της αναπτυξιακής διάστασης, στην απουσία εναλλακτικής πρότασης της αριστεράς κλπ. Θα σχολιάσω μόνο και αποκλειστικά το ερώτημα αν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (αλλά και των άλλων νότιων χωρών της Ε.Ε.) οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της Ε.Ε. και της ευρωζώνης ειδικότερα.

Πολιτισμός με σειρά «αρχαιότητας»

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης ... εκτός ΕΣΠΑ;
Γράφει η:Βαρβάρα Αγγέλη  Από το: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αν και από τα πιο αρχαία μνημεία στην περιοχή, φαίνεται να κινδυνεύει να μένει εκτός ΕΣΠΑ -για φέτος τουλάχιστον, επειδή προηγούνται άλλα έργα. Το υπουργείο Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα έχουν τα έργα με ολοκληρωμένες μελέτες.Σε πρώτη προτεραιότητα θα μπουν τα ώριμα έργα. Αυτό ξεκαθάρισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συμμετείχε χτες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο

Νέο "ανοιξιάτικο" χάος στους δρόμους της Γερμανίας

Κι εμείς νομίσαμε ότι ήρθε η άνοιξη!

Ο χειμώνας επιμένει! Χιόνι και παγωνιά, σήμερα το πρωί, σε ολόκληρη της Γερμανία. Έκπληξη για την εποχή, αλλά το χάος ... είναι χάος και δεν κοιτάζει εποχές. Πάρα πολλά ατυχήματα για τον ανεπάντεχο καιρό και την απότομη χιονόπτωση. Κανείς δεν πίστευε χτες τους μετεωρολόγους, με κείνη τη φανταστική λιακάδα, ότι θα το γυρίσει απότομα στο χιόνι και ... τι χιόνι!  Ήταν πολλοί οι οδηγοί που αψήφισαν το λίγο ή πολύ χιόνι και δημιουργήθηκαν πολλά ατυχήματα στους δρόμους, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Δηλώθηκαν από την αστυνομία πολλά ατυχήματα με έναν μόνο νεκρό, αλλά με πολλές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία και στα αεροδρόμια. Ήδη άρχισε να καλυτερεύει η κατάσταση, αλλά η ζημιά έγινε!

Διχασμένοι οι πολίτες για τα νέα μέτρα

Όλοι και κανείς δεν είναι ευχαριστημένοι
Αν και οι Έλληνες πολίτες στην πλειονότητά τους αναγνωρίζουν ότι κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι απαραίτητα, ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το Βήμα της Κυριακής και μέρος της αναδημοσιεύεται σήμερα από διεθνή πρακτορεία, το 47,9% των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα είναι άδικα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση 
 Ο συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί  
στην παρουσίαση του
βιβλίου  ‘ΙΟΚΑΣΤΗ
που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.
Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων 
κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει 
ο συγγραφέας  Γιάννης Μελέσιος.
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ 
στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, 
στη Λευκωσία. 
Τηλ. 25561963, 99692639

Με την ευγενή στήριξη της   

Αύριο οι εκλογές στο Ιράκ

Αιματηρή επίθεση στη Νατζάφ
Ως ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην πολιτική ανάπτυξη της χώρας χαρακτήρισε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τη διενέργεια των δεύτερων εκλογών από την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν, στο Ιράκ.
Ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε του πολίτες χώρας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες αύριο Κυριακή λέγοντας:
"Μια ισχυρή εντολή από μέρους των ψηφοφόρων θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας για όλους τους Ιρακινούς και θα προστεθεί στην πολιτική πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί".

Κατάργηση του 14ου μισθού στους ιδιώτες

Η Κομισιόν απαιτεί από Σεπτέμβριο και 
την απελευθέρωση των απολύσεων 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  Από: ΤΑ ΝΕΑ
Η πρώτη «καμπάνα» θα πέσει στις 15 Μαΐου και θα ακολουθήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή του, που θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Την κατάργηση του ενός εκ των 14 μισθών στον ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση, καθώς η απαίτηση της Κομισιόν για σύνδεση των αμοιβών με την παραγωγικότητα καθίσταται δεσμευτική από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Είναι καλύτερα να μη βγαίνουν

Απορώ για την ... απάθειά τους
Βαρεθήκαμε τις "φάτσες" ορισμένων πολιτικών (επαγγελματίες στο γυαλί), μαζί με τις ανοησίες τους, που μάς προσφέρονται κι επιβάλλονται στις συζητήσεις της τηλεόρασης. Λέω μάς επιβάλλονται, γιατί δυστυχώς, στο κρατικό κάνάλι που μεταδίδεται δωρεάν, δεν έχεις άλλες επιλογές. Μόνο που γίνεται καμια φορά απεργία, όπως χτες, και βλέπουμε και κανένα ελληνικό έργο.

Τα αποκαλυπτήρια του Μεγάλου Αρχηγού

 Από το  ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ 
Οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι σε όλους γνωστές, ήδη από την εποχή που ο Μητσοτάκης επιχειρούσε την άλωση της Ν.Δ. και, λίγο αργότερα, την κατάληψη της εξουσίας. Πολλά τους συνδέουν: ο ηθικός αμοραλισμός, η ωμότητα των πράξεων, η απόλυτη έλλειψη αισθητικής, προπαντός όμως, η ακόρεστη βουλιμία, η οποία μόνο ψυχαναλυτικά μπορεί να ερμηνευθεί.

…δυστυχώς επτωχεύσαμε

Με ένα σχόλιο
 Στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Τα media  στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν το θέμα με διαφορετικό τρόπο: «Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει», διαπιστώνουν κατηγορηματικά αναλυτές και think tanks και το μόνο ζήτημα για το οποίο  ακόμη συζητούν  είναι ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση της πτώχευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ : H κατάσταση με την βενζίνη έχει "ξεφύγει" τελείως!!!

Από το: listonplace
 Κέρκυρα 5/3/2010 Δείτε που έχει φθάσει η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα!
Δεν υπάρχει κανείς ελεγκτικός μηχανισμός? Δεν υπάρχει καθόλου "Κράτος"?
Δεν φθάνουν τα μέτρα που καθημερινά μας ανακοινώνουν πρέπει να πληρώνουμε και τους "κερδοσκόπους"?
Εκεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης τι κάνουν?
Εκτός και αν τους "συμφέρει" αυτή η κερδοσκοπία διότι εισπράτουν περισσότερο 
φόρο!!!
ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ!!!!!!

“Μυστικός δείπνος” κερδοσκόπων στην Αθήνα

Από το SIGMA LIVE 
 “Μυστικός δείπνος” με οικοδεσπότη τη Goldman Sachs στις πλάτες της ελληνικής οικονομίας διοργανώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, στην καρδιά της Αθήνας, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνδαιτημόνες της συνάντησης που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, ήταν 10 μεγάλοι πελάτες της αμερικανικής τράπεζας. Μεταξύ αυτών τραπεζίτες,

Tώρα η σειρά σας.


Μουδιασμένη η αντίδραση των εκπαιδευτικών της Ηπείρου στα νέα μέτρα

Μικρά τα ποσοστά συμμετοχής στη σήμεραινή 24ωρη απεργία, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΗπείρουΔύο πορείες σήμερα στα Γιάννινα, από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ - Εργατικό Κέντρο, ενώ υπό κατάληψη τέθηκε η εφορία.

Μουδιασμένη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών της Ηπείρου στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τα εισοδήματά τους. Αυτό δείχνουν τα ποσοστά συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη αεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, αντιστοιχούν σε 22,68% για τους δασκάλους και Νηπιαγωγούς, και σε μόλις 8,28% στους καθηγητές.