Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Συγγνώμη ζητά η Γερμανία

Ύστερα από τόσες συζητήσεις, ζητά συγγνώμη 
Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής, Νορμπέρ Λαμέρ, απέστειλε στο πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο επιστολή, με την οποία ζητά συγγνώμη για τα απρεπή δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Νορμπέρ Λαμέρ λέει τα εξής: "Με εντυπωσιάζει η σοβαρότητα και το θάρρος με το οποίο οι υπεύθυνοι πολιτικοί της χώρας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που χρόνια παραβλέπονταν, καθώς και η σαφήνεια με την οποία οι

Ο Κώστας, η Ντόρα και οι ποπολάροι.

Από το: ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ

Η είδηση από το “ΕΘΝΟΣ” ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε την πρώτη της συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σε άλλες εποχές θα προκαλούσε αίσθηση, θα τροφοδοτούσε σενάρια επί σεναρίων και θα ερέθιζε την φαντασία του φιλοθεάμονος κοινού. Σήμερα δεν συμβαίνει τίποτε απ' όλα αυτά. Οι πολίτες στέκουν παντελώς αδιάφοροι, ενώ, δεν θα ήταν υπερβολική η παρατήρηση, ότι μία μερίδα τους δυσανασχετεί κι όλας.
Βεβαίως δεν λείπουν τα γαργαλιστικά ερεθίσματα: τα “γαμοτράγουδα” της Ντόρας κατά του πρώην πρωθυπουργού, όπως τα αποκάλυψε στο “ΒΗΜΑ” ο Γιάννης Πρετεντέρης, αποτελούν καρπό τελευταίας μόνον εσοδείας. Η συγκομιδή των τελευταίων ετών είναι πλούσια σε παρασκήνιο και αναδεικνύει μία αταίριαστη αλλά αναγκαστική σχέση, προϊόν ανοίκειων συμβιβασμών, ιδιοτέλειας και εκποίησης, εν τέλει, αρχών και αξιών.
Οι πρωταγωνιστές του έργου που ξεκίνησε ως δράμα, εξελίσσεται όμως ραγδαία σε μιά ανείπωτης γελοιότητας φάρσα, είναι προϊόντα αυτού που οι πολίτες καταγγέλλουν ως οικογενειοκρατία.

Στήριξη Ν. Σαρκοζί σε Γ. Παπανδρέου

Την αλληλεγγύη της χώρας του εξέφρασε ο 
Γάλλος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, στο Παρίσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Σαρκοζί παρείχε πολιτική στήριξη στη χώρα μας και στην προσπάθεια που κάνει για να βγει από τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαρκοζί, ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε:

Μηδενική ανοχή στην κατάχρηση εξουσίας στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας απαιτεί πρόληψη και όχι τιμωρία
 Ύστερα από το θόρυβο, που ξέσπασε στα εκκλησιαστικά σχολεία, για την κακοποίηση μαθητών εκ μέρους των εκπαιδευτικών και ύστερα από τις πολυάριθμες περιπτώσεις διαπίστωσης βίας μέσα στα γερμανικά σχολεία, η Υπουργός Παιδείας κ. Αννέτε Σάβαν, θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κακή ιστορία. Σε σχετική συνένετυξή της καταγγέλλει την

Περισσότερη εκπαίδευση, λιγότεροι μαθητές και διδάσκοντες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι νέες τάσεις

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα μια μελέτη που προσδιορίζει τόσο τις σημαντικές θετικές τάσεις όσο και τις σοβαρές προκλήσεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα καλά νέα περιλαμβάνουν: Την αυξανόμενη εγγραφή των τετράχρονων στην προσχολική εκπαίδευση, μια σημαντική άνοδο των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μια γενική τάση για μεγαλύτερες περιόδους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οργή Ελλήνων

Τι σκέφτονται οι Έλληνες μετά τα μέτρα; 
Απογοητευμένοι αλλά και οργισμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες , μετά την ανακοίνωση των "σκληρών" οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση. Μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτά, καταδεικνύει έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα σε αθηναική εφημερίδα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πολίτες σε ποσοστό 69,1% υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι προσωρινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 26,8% των ερωτηθέντων απαντούν ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν ποτέ.

Οι εκλογές στο Ιράκ βάφτηκαν με αίμα

Οι κάλπες έκλεισαν, η βία, όμως,  δε σταμάτησε
 πληροφορίες και φωτο Ν24
Θάνατοι, τραυματισμοί, βόμγες και ανατινάξεις! Από όλα υπήρξαν σήμερα στο Ιράκ, τηνν ημέρα που ο λαός προσέρχονταν στις κάλπες, για να εκλέξει τους 325 βουλευτές του κοινοβουλίου (γράψαμε σχετικά σήμερα το πρωί). Δυστυχώς οι εκλογές ... μάτωσαν. Περισσότεροι απο 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δάφορες επιθέσεις στη Βαγδάτη, την ώρα που πλήθος κόμου

ΕΝΕΡΓΩΣ

Απειλείται η Ευρωζώνη με κατάρρευση;
Του Κώστα Γουλιάμο*

ΦωτογραφίαΣτις 6 του Φλεβάρη 2010 o Le Μonde έθετε ευθέως ένα ακανθώδες ζήτημα: «Δέκα μόλις χρόνια μετά από τη δημιουργία της, η Ευρωζώνη απειλείται με κατάρρευση; Οι χρηματοπιστωτικές αγορές το φοβούνται, καθώς ανησυχούν για τα δημόσια ελλείμματα ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία θεωρούν αφόρητα. Αφού επικέντρωσαν τις ανησυχίες τους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, έγιναν και οι ίδιες αντικείμενο.

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση 
Παπανδρέου - Σαρκοζί σήμερα στις 19.00. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, ειδάλλως το ίδιο το ευρώ δεν θα είχε νόημα.
«Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ», τόνισε ο Σαρκοζί στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που είχε με γάλλους αγρότες, στα πλαίσια της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Ερντογάν "Το ψήφισμα θα βλάψει τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις "

 Το ψήφισμα στην αμερικανική βουλή
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι το ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που με ψήφους 23 έναντι 22 αποφάσισε να ζητήσει από τον Πρόεδρο Ομπάμα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, δεν πρόκειται να βλάψει την Τουρκία με κανένα τρόπο.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν 
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*  

 Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ένας Τούρκος ιμάμης και διανοούμενος που δημιούργησε ένα διεθνές θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα το οποίο σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις βρίσκεται πίσω από τον Ερντογάν και το ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ. Στη δεκαετία του ’70 ίδρυσε ένα θρησκευτικό τάγμα που γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την Τουρκία, ιδρύοντας δεκάδες ισλαμικά σχολεία, ακόμη και ισλαμικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ


ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοκρατία , όπως λέμε ΙΡΑΚ

Εκλογές σήμερα στο Ιράκ
 φωτο και πληροφορίες Ν24
Ένταση επικρατεί σήμερα στο Ιράκ με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του Κοινοβουλίου. Παρά του ό,τι συνεχώς γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες με ανατινάξεις, οι Ιρακινοί θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσουν  τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου τους. Για τις 325 θέσεις βουλευτών, βάζουν υποψηφιότητα περισσότεροι από 6.000. Η Αλ Κάιντα σαμποτάρει τις εκλογές. Η κατάσταση είναι σε ένταση και ιδιαίτερα στην πόλη Ναρσάφ, όπου σκοτώθηκαν τρεις και περισσότεροι από πενήντα τραυματίστηκαν σοβαρά, από τρομοκρατική ενέργεια της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας η έκρηξη συνέβηκε κοντά σε  λεωφορείο, το οποίο ήταν γεμάτο με Σιίτες προσκυνητές.

Εργαζόμαστε να σώσουμε τη χώρα

Δεν φυγομαχούμε, δεν υπαναχωρούμε, δεν λιγοψυχούμε. 

Εργαζόμαστε νυχθημερόν να σώσουμε τη χώρα. Ο βουλευτής Ιωαννίννων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου περιέγραψε τη δεινή θέση της χώρας σε συνέντευξη τύπου  αργά το απόγευμα του Σαββάτου από την Άρτα. Σε επείγουσα επίσκεψη, συνέντευξη τύπου, και διάσκεψη με την Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα βρέθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Θανάσης Οικονόμου στα πλαίσια εσπευσμένης κινητοποίησης της κυβέρνησης σε όλους τους

Ομιλούντα βιβλία για τυφλούς μεταφέρονται σε ΜΡ3 ή CD

Πάνω από 1.200 τίτλοι ομιλούντων βιβλίων από τα 3.500 που έχει στη βιβλιοθήκη του ο "Φάρος Τυφλών" έχουν ψηφιοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ η διαδικασία προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Τα "ομιλούντα βιβλία" είναι βιβλία που έχουν διαβαστεί και ηχογραφηθεί από επαγγελματίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από άτομα με μειωμένη όραση και γενικότερα από ανθρώπους που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να διαβάσουν ένα κανονικό βιβλίο.

Η διπλωματία του δαχτύλου και ο Χίτλερ

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ  Από ΤΑ ΝΕΑ
Της Αριστοτελίας Πελώνη peloni@dolnet.gr

undefinedΑΥΤΟ θα πει να παίζεις την πολιτική και τη διπλωματία στα... δάχτυλα! Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι περήφανος. Αποκατέστησε την τιμή της πατρίδας θυμίζοντας στους Γερμανούς το ναζιστικό παρελθόν τους. Τους έδωσε να καταλάβουν ότι με το εθνικό φρόνημα του Έλληνα δεν παίζεις...
Αυτό, άλλωστε, είναι αποκλειστικό προνόμιο των εγχώριων πολιτικών.
Γι΄ αυτό βάλθηκαν να ξεπλύνουν την προσβολή.

Σαμαράς: «Επικίνδυνη ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ»

 Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββατοκύριακου».

Ήταν μια φορά ένα κοριτσάκι...

Κάποτε ήταν ένα παιδάκι 10 χρονών. Πανέμορφο κοριτσάκι και οι γονείς του καμάρωναν για τον καρπό τους. 
Καμάρωναν όμως πολύ, πάρα πολύ και άρχισαν να επαίρονται και μετά την έπαρση άρχισε η επίδειξη. Άρχισαν να επιδεικνύουν το κοριτσάκι, αριστερά και δεξιά. 
Μετά σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να βγάλουν λεφτά από αυτό το δώρο που τους χαρίστηκε. 

Το πραγματικό διάγγελμα...

Από το ΚΕΝΤΡΙ

Ο Σόιμπλε θέλει κρατικά - ευρωπαϊκά ομόλογα

Η οικονομική δυστυχία της Ελλάδας  
Το αστρονομικό χρέος της Ελλάδας  κάνει όλο και περισσότερους πολιτικούς, από όλη την Ευρώπη, να αναρωτιούνται τι πρέπει να γίνει, για να "αποφύγουν" τους κερδοσκόπους.  Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλει να εισάγει κατά κάποιον τρόπο ένα είδος ευρωομολόγων.  Μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας ένος μέλους της ευρωζώνης, όλοι βάζουν τα δυνατά τους, για να βρουν την καλύτερη λύση, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας (κι ενδεχομένως κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.) και να αποφευχθούν με κάθε τρόπο οι κερδοσκόποι - δανειστές. Ένας τρόπος είναι η έκδοση ευρωομολόγων, στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. ΄Ενας από τους υποστηρικτές αυτής της λύσης είναι και ο Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Κυριακής "Welt am Sonntag"  δήλωσε: "Για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, χρειαζόμαστε ένα θεσμικό όργανο, που έχει την εμπειρία του Δ.Ν.Τ. και παρόμοια δύναμη διείσδυσης". Σύντομα θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις . Και ο εκπρόσωπος των Χριστιανοσοσιαλιαστών συμφωνεί με την ίδρυθση ενός τέτοιου οργάνου.

Σκάνδαλα κλονίζουν την Καθολική Εκκλησία

Δεν θα ησυχάσουμε από τα σκάνδαλα 
των ιερωμένων εκπαιδευτικών
Σωρεία σκανδάλων παιδεραστίας συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία μετά από καταγγελίες για κακοποιήσεις σε σχολεία και χορωδίες στη Γερμανία, που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη μονών και ενοριών. Εδώ και ένα μήνα, περισσότεροι από 150 πρώην σπουδαστές σε γερμανικά σχολεία έχουν αποκαλύψει ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερείς τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80.

Τέλος Εποχής

Του Κώστα Δράκου
Είναι άραγε τα πράγματα τόσο ζοφερά όσο παρουσιάζονται;Σαφέστατα όχι. Είναι χειρότερα. Η κρίση που σύντομα από οικονομική θα μεταλλαγεί και σε κοινωνική, μέρα με τη μέρα θεριεύει. Το στοιχειό απειλεί να μας κατασπαράξει. Ειδικά την πατρίδα μας. Όμως και παρά την κρισιμότητα της στιγμής η αλήθεια παραμένει στα αζήτητα. Οι ιεροφάντες του ψεύδους εγκαλούν τους πολίτες για βάρη που επισώρευσαν οι πολιτικές τους αλλά και οι αδηφάγες επιδιώξεις τους. Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα βυσσοδομούσαν στις πλάτες των απλών ανθρώπων

Ανακοίνωση Προέδρου Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Κοντορίνης: «καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια, που θίγει την αξιοπρέπεια του οποιοδήποτε λαού, πολύ δε περισσότερο της πατρίδας μας»
Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, την προσπάθεια της πατρίδας μας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα.