Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ !


Ο πατέρας του θύματος έσωσε τον φονιά της κόρης του

 Από τις σπάνιες ιστορίες

Mann rettet Mörder seiner Tochter vor Enthauptung

Όπως στα παλιά καλά έργα, δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Κι όμως αληθινό!  Στη Σαουδική Αραβία, όπως συνηθίζεται, σήμερα έπρεπε να θανατωθεί ο 36χρονος φονιάς ενός κοριστιού. Συγκεντρώθηκε το πλήθος και περίμενε να δει την εκτέλεση. Οι δήμιοι ήταν κιόλας στις θέσεις τους, όταν από το πλήθος βγήκε ένας 63χρονος και κατευθύνθηκε προς τους δικαστές. Ήταν ο

Γράμμα του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας κ. Μιχάλη Πατένταλη

Ακολουθεί γράμματου Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας κ. Μιχάλη Πατένταλη προς έναν Γερμανό φίλο:Γράμμα σε έναν Γερμανό φίλο.

Αγαπητέ φίλε,
τον τελευταίο καιρό σίγουρα θα έπεσε στην αντίληψή σου κάποιο δημοσίευμα σε εφημερίδες ή περιοδικά που να αναφέρεται στα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας. Κάποια από αυτά τα άρθρα μπορεί να σου δημιούργησαν την εντύπωση πως στη χώρα αυτή επικρατεί ένα άναρχο και φθαρμένο σύστημα διαπλοκής, που χρόνια τώρα καταχράται το δημόσιο χρήμα, αυθαιρετώντας απέναντι στα συμφέροντα τόσο της δικής του χώρας όσο και της δικής σου.

Και ο Ομπάμα στο μέτωπο κατά των κερδοσκόπων

Στήριξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ προς 
την πρωτοβουλία της Ελλάδας
 
Την υποστήριξή του προς την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ελλάδα, από κοινού με τους εταίρους της στην Ευρώπη, για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ο κ.Ομπάμα  αποφάσισε την άρση του καθεστώτος της βίζας για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ανέκδοτο της ημέρας

 Μια γυναίκα είναι στο νοσοκομείο, στο προσκεφάλι του άνδρα της ο οποίος βρίσκεται σε κώμα εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο αυτή δεν το κουνάει στιγμή και περιμένει πότε θα επανέλθει ο αγαπημένος της.
    Μια μέρα, σε μια ανύποπτη στιγμή, βλέπει το άνδρα της να βγαίνει από το κώμα και εκείνος κουνά το κεφάλι του για να πλησιάσει εκείνη, προφανώς για να της ψιθυρίσει κάτι. Πράγματι, βάζει το αυτί της κοντά στο στόμα του άντρα της και ο άντρας της, με δάκρυα στα μάτια της λέει:
- Γυναίκα μου, ήσουν μαζί μου σε όλες τις αναποδιές. Όταν με απολύσανε ήσουν εκεί για να με στηρίξεις, όταν η δουλειά μου φαλίρισε ήσουν κοντά μου, όταν με κλέψανε και με πυροβολήσανε, ήσουν κοντά μου. Όταν χάσαμε το σπίτι, ήσουν πάλι δίπλα μου, όταν η υγεία μου άρχισε να καταρρέει, πάλι δεν με άφησες… Τελικά, ξέρεις κάτι;
- Τι;, απάντησε η γυναίκα, μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα της από την συγκίνηση.
- Τελικά, είσαι πολύ γκαντέμω!

Από το KDPAIDEIA 

Τετ-α-τετ Παπανδρέου-Ομπάμα

Σε λίγο, τώρα στις 21:00 ώρα Ελλάδας το κρίσιμο ραντεβού
Την κοινή τους «δέσμευση» για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την οικονομική ανάπτυξη, αναμένεται να συζητήσουν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Ομπάμα θα συναντήσει τον κ. Παπανδρέου στο λεγόμενο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου στις 21.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος (14.00 το μεσημέρι στην Ουάσιγκτον), και οι κατ’

«Ελέγξτε το χρέος, αναζωογονείστε την οικονομία»

Συστάσεις ΗΠΑ προς Ελλάδα:
 

Βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η εφαρμογή του προγράμματος, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και ο έλεγχος του χρέους. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, λίγο πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο. « Το βασικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσει την εφαρμογή των σχεδίων της για αποκατάσταση της νομισματικής σταθερότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας της», επισήμανε  ο ίδιος και πρόσθεσε:  «Τους επαινούμε για τα γενναία μέτρα που έχουν ήδη υιοθετήσει και πιστεύουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα τους υποστηρίξουν σε αυτόν το δύσκολο δρόμο».
ΤΑ ΝΕΑ

Μέρκελ: «Υστατο καταφύγιο» το νομισματικό ταμείο της Ε.Ε.

Για την ενσωμάτωση μηχανισμού κυρώσεων σε πιθανό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο η Μέρκελ. 
«Δεν είναι η λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας» 
δηλώνει ο Γιούνκερ. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ένα πιθανό νέο ταμείο για τη στήριξη χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα δεν θα εξασθενήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο δημόσιο Στροφή στα «πρόσθετα» προσόντα και σε τίτλους σπουδών με ζήτηση

Με το νέο νόμο για τις προσλήψεις 

Με το νέο νόμο για τις προσλήψεις το ενδιαφέρον των υποψηφίων για πρόσληψη στο δημόσιο εστιάζεται πλέον στα μετρήσιμα κριτήρια που θέτει το νέο νομοθετικό πλαίσιο: Πρόκειται για την απόκτηση διδακτορικού, μεταπτυχιακού και βασικού τίτλου σπουδών με το μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Σημαντικό ρόλο στο νέο σύστημα προσλήψεων παίζει επίσης και η αποκτηθείσα εμπειρία, η οποία προσφέρει ως 420 μόρια.

Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 16 μισθούς

Τελικά ποιος δουλεύει ποιον στην Ελλάδα;

Από πληροφρορίες που συγκεντρώσαμε, καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι τα μέτρα λιτότητας είναι επιλεκτικά. Κάποιες κατηγορίες τις αφήνουν απ΄έξω. Για παράδειγμα, ακούστηκε, οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου εξαιρέθηκαν από τα μέτρα λιτότητας, για να μη κάνουν ή να σταματήσουν την απεργία. Κάπως άσχημα ακούγεται αυτό, αλλά στην Ελλάδα, όλα γίνονται. Δηλαδή κάτω από την απειλή και την πίεση μιας απεργίας, υπαναχωρούμε; Αν είναι έτσι, τότε θα ακολουθήσουν πολλοί κλάδοι, που με το δίκιο τους θα απεργούν και θα περιμένουν να δικαιωθούν.

Την Πέμπτη, δεν ... πετάτε

 Συνέπεια της απεργίας: ΚΑΜΙΑ ΠΤΗΣΗ

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κλείνει ο  εναέριος χώρος της Ελλάδος , λόγω της προγραμματισμένης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας , με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια. Οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα αυτή, ενώ τροποποιούν την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες άλλες, προκειμένου να μην συμπέσουν με την απεργία.

Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος, Οικονομολόγος MSc Marketing& Communication
Από το: ΠΡΟΒΟΛΕΣ 
Λίγο έως πολύ, νομίζω πως όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομική κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις των αιτιών και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι τις αναμένουμε.
Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε...

Στη μία η ώρα, θα κλείνουν τα «όργανα» της Αθήνας

 Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία  την παράταση  - με περικοπή κατά δύο ώρες - του ωραρίου λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά τη συνέχιση της διαβούλευσης από τη Δημαρχιακή Επιτροπή (Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων και Θεαμάτων).
Σύμφωνα με την απόφαση, η παράταση μουσικής που χορηγείται στα καταστήματα θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και θα δίνεται μόνο σε όσα διαθέτουν κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους.

Εφιαλτική πρόβλεψη των Γερμανών για την Ελλάδα

Ύφεση 4% για φέτος εκτιμά η Deutsche Bank!
Οι Γερμανοί ξαναχτυπούν! Και προβλέπουν αν όχι  τα ... χειρότερα, τουλάχιστον δεν  τα βλέπουν καλά για την ελληνική οικονομία, ούτε φέτος! Ο λόγος για  την έκθεση της Deutsche Bank που – σε πλήρη αντίθεση με τους σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, αλλά και αρκετών διεθνών αναλυτών – προβλέπει διπλάσια (!) συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας φέτος, σε σχέση με το ούτως ή άλλως «τραγικό» 2009.

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

 Από το: KDPAIDEIA
 Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης».
    Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.

Απεργιακή καταιγίδα μέσα στην εβδομάδα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί ξανά την Πέμπτη η χώρα – Παραλύουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα βάλουν… λουκέτο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, όμως οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.
Και σήμερα είναι κλειστές οι Εφορίες της χώρας, ενώ δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν μέχρι και την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. 

«Ποτάμι» η Κωλέττη


Λίγο η «κόκκινη» βροχή χθες, λίγο τα νερά που ξεχύθηκαν στην οδό Κωλέττη από τα έργα για το δίκτυο της ΔΕΗ που γίνονται στο δρόμο, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα, έφτιαξαν ένα αλλόκοτο σκηνικό χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Η αεροναυπηγική εταιρεία AIRBUS χάνει τη δουλειά του αιώνα

Αφορά στην αγορά των αεροπλάνων ανεφοδιασμού
φωτο και πληροφορίες Ν24
Πριν από καιρό είχαμε γράψει για τη δημοπρασία που θα γινόταν, για συμπληρωματική αγορά αεροπλάνων ανεφοδιασμού στον αμερικάνικο στρατό, στον οποίο θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος κι άλλες ετιαρείες εκτός από τη BOING και μάλιστα σε διαγωνισμό με όλα τα προσχήματα. Τον αγώνα να πάρει μέρος σε αυτή την παραγγελία των δισεκατομμυρίων τον έχασε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αεροναυπηγικής. Η εταιρεία Airbus EADS  μαζί με την εταιρική της αμερικανική Northrop Grumman ,

Έπεσε η μπαταρία του κινητού; Ρίξτε του λίγο νερό...

Από το:  SIGMA LIVE
Σύντομα η μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αποτελεί παρελθόν, καθώς επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο το κινητό να φορτίζεται από την ενέργεια του χρήστη, ενώ αυτός περπατάει αλλά και από... νερό. Ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν την τεχνολογία του αυτοφορτιζόμενου κινητού. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό θα φορτίζεται με την ενέργεια του χρήστη, όταν αυτός κινείται. Η τεχνολογία βασίζεται στη χρήση των λεγόμενων “πιεζοηλεκτρικών υλικών”, δηλαδή υλικών που μπορούν να

Προβλήματα στον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 Προβλήματα και μετά τη " διαδικασία της Μπολόνιας"
Οι χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη σήμερα — μια δεκαετία μετά την έναρξη μιας πρότυπης διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, γνωστής ως «διαδικασία της Μπολόνιας»— προβλήματα όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως καταδεικνύει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίζεται στα στοιχεία που δόθηκαν από τις 46 χώρες που συμμετέχουν στη διαδικασία, η οικονομική κρίση δεν έχει παντού τις ίδιες συνέπειες για την

Τα έντομα, φονείς των δεινοσαύρων

Ηταν τα πιο επιβλητικά και μεγαλοπρεπή όντα που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη μας, όμως σύμφωνα με μια καινούργια θεωρία, ίσως να μην εξαφανίστηκαν από τη σύγκρουση της Γης με κάποιον ογκώδη μετεωρίτη αλλά από τα ταπεινά μικροσκοπικά... έντομα!
Κατά την τελευταία περίοδο της εποχής των Δεινοσαύρων, η εξέλιξη των εντόμων τα οδήγησε σε μια πρωτόγνωρη έκρηξη ποικιλίας νέων ειδών. Σε αυτή τη διαδικασία ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και φαίνεται πως ίσως κατάφεραν ένα καίριο «τσίμπημα» στους άτσαλους γίγαντες. Οι ασθένειες που τους

"Διατλαντική" μάχη κατά των κερδοσκόπων

Ο Παπανδρέου επίσκεψη στον Ομπάμα
φωτο Ν 24
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Αμερική και μιλάει σήμερα με τον Ομπάμα. Στόχος του Παπανδρέου είναι να αναπτύξει μια διατλαντική συμμαχία στον αγώνα κατά των κερδοσκόπων, όπως παραδέχονται τώρα και οι Ευρωπαίοι φίλοι και εταίροι μας. Σίγουρα δεν είναι στην Αμερική ο Παπανδρέου, για να εξασφαλίσει δάνειο, όπως ειρωνικά θέλησαν να ερμηνεύσουν την επίσκεψη κάποιοι Γερμανοί δημοσιογράφοι, που πιστεύουν ότι διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη. Μπορεί να επηρεάζουν τη Γκίζελα και τον Χανς, αλλά όχι και όλους τους Γερμανούς, οι οποίοι και γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και πιστεύουν ότι ο Παπανδρέου είναι από εκείνους που ψάχνει συμμαχίες και αγωνίζεται κατά των κερδοσκόπων.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΡΙΤΗΣ

Τα μαργαριτάρια που ακολουθούν και δημοσιεύονται κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί, είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ


Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γυμνάσιο Θήβας)


Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό. (γυμνάσιο Αθήνας)


Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (γυμνάσιο Λαμίας)


Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ.
(γυμνάσιο Αθήνας)

Αναφυλαξία

 

 Αναφυλαξία είναι η πιο σοβαρή μορφή αλλεργίας. Αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και ορθά μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
Τι είναι η αναφυλαξία και πόσο συχνή είναι;
Είναι ευτυχώς σχετικά σπάνια. Παρουσιάζεται σε 30 ανθρώπους κάθε 100.000 πληθυσμού. Εκδηλώνεται απότομα και παρουσιάζονται συμπτώματα από το δέρμα, τους πνεύμονες και την καρδιά. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μερικά λεπτά μέχρι και δυο ώρες μετά την επαφή του ατόμου με τον παράγοντα που τον ενοχλεί.

Ποια τα συνηθέστερα αίτια αναφυλαξίας;

Ψάρια της Μεσογείου ... Σμέρνα

Σμέρνα 
Από το Rc-Cafe
Σμέρνα.Κοινή ονομασία εγχελόμορφων ιχθύων της οικογένιας των μυραινιδών,ιδιαίτερα του είδους Muraena helena. Η οικογένια αυτή περιλαμβάνει περίπου 200 ειδη σαρκοφάγων ψαριών, συγγενικά με τα χέλια, τα οποια ζουν στα θερμά νερά όλων των εύκρατων θαλασσών. Έχουν οφιοειδές σώμα και το μήκος τους, ποικίλει από είδος σε είδος, μπορεί να ξεπεράσει τα 3 μ. Το δέρμα τους δεν έχει λέπια, αλλά καλύπτεται από ένα προστατευτικό βλεννώδες στρώμα, το οποίο σε ορισμένα είδη είναι τοξικό. Τα χρώματά τους

Κάτι ήξεραν παραπάνω


Αιδώς Αργείοι: Ντροπή σας, δεν ντρέπεστε καθόλου;
Φράση που φώναξε ο Στέντορας στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους Αργείους να δείξουν θάρρος στον αγώνα εναντίον των Τρώων, μετά την αποχώρηση του Αχιλλέα από τη μάχη.
Ιλιάδα,Ε,787
Από μηχανής θεός : Απροσδόκητη βοήθεια από άνθρωπο ή κάποιο γεγονός που εμφανίζεται απροσδόκητα και βγάζει από τη δύσκολη θέση δίνει λύση στο πρόβλημα.