Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Κατάργηση της βίζας προς ΗΠΑ: τρίβουν τα χέρια τους τα τουριστικά πρακτορεία

ΕΛΛΑΔΑ
Κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων τουριστών, που θα επισκεφτούν τις ΗΠΑ, μετά την κατάργηση της βίζας, που αναμένεται να εφαρμοστεί μετά το Πάσχα, προεξοφλούν τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στα υπερατλαντικά ταξίδια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 35.000 Έλληνες ταξιδεύουν ετησίως στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται στη χρονοβόρα (ραντεβού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έπειτα από 15 ημέρες) και για πολλούς υποτιμητική (συνέντευξη, αποτυπώματα) διαδικασία της έκδοσης βίζας.

Αθήνα- "Καλημέρα" το νέο σύνθημα της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για το 2010

 Το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ
 
 "Καλημέρα" είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική χρονιά, που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεδιπλωθεί στις αγορές του κόσμου. Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Αντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι για φέτος αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το ήδη υπάρχον υλικό, το οποίο αναδιαμορφώθηκε, ανανεώθηκε και προστέθηκε σε αυτό μια απλή και καθημερινή λέξη, το "Καλημέρα".

Το ΣΑΕ διεκδικεί ταχυδρομική ψήφο για τους απόδημους

ΣΑΕ Ωκεανίας
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας επιμένει να διεκδικεί από την ελληνική κυβέρνηση, τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς του εξωτερικού, διεκδικώντας μάλιστα την εκπροσώπηση της ομογένειας στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την καθιέρωση της ταχυδρομικής ψήφου. Τη θέση αυτή επαναβεβαίωσε το ΣΑΕ Ωκεανίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του στο Ντάργουϊν.

Παπανδρέου και Ομπάμα στην τελετή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στο Λευκό Οίκο

Από τη σελίδα του ΣΑΕ
Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι σε κάθε εύκολη ή κάθε δύσκολη στιγμή θα έχουν έναν φίλο και εταίρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στην εκδήλωση, που έγινε στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, η οποία γιορτάσθηκε για πρώτη φορά με παρουσία Έλληνα Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου. «Παρών» ήταν, όπως κάθε χρόνο, και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

ΤΟ ΦΥΣΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ... ΚΡΥΩΝΕΙ

Μεγάλη απορία

" Βαρυχειμωνία" στη Νότια Ευρώπη

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΜΑΓΙΟΡΚΑ
 φωτο Ν24
Το να χιονίσει και να κάνει κρύο αυτή την εποχή, δεν είναι καθόλου παράξενο. Αν μιλάμε, μάλιστα, για τη Γερμανία, μπορεί να θεωρηθεί και αυτονόητο. Όταν όμως μιλάμε για νότια Ευρώπη, που συνηθίσαμε να ακούμε καθημερινά 15 και 20 βαθμούς Κελσίου, είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι μαζί με το τσουχτερό κρύο θα υπάρχει και χιόνι. Αυτό συνέβηκε σήμερα και στη Μαγιόρκα, το αγαπημένο νησί των Γερμανών. Σφοδρές χιονοπτώσεις  αιφνιδίασαν το νησί σε μήκος και πλάτος, ακόμα και στις θαλασσινές σπηλιές της πρωτεύουσας Πάλμα έφτασε η κακοκαιρία.  Οι θερμοκρασίες, όμως, των 7 βαθμών, δεν άφησαν για πολύ το άσπρο σεντόνι στη γη. Ήταν μια καλή εμπειρία για τους κατοίκους του νησιού, που δεν είναι συνηθισμένοι από τέτοιες παραξενιές του καιρού.

Επιστολή Γ. Χατζημαρκάκη
στο Γερμανό Βουλευτή Φρανκ Σέφλερ
που μίλησε για την πώληση ελληνικών νησιών

 «Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε το κοινό νόμισμα, πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες να στηρίξουν τις προσπάθειες εξοικονόμησης της ελληνικής κυβέρνησης», τονίζει ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε επιστολή που απέστειλε στο Γερμανό βουλευτή των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) και εκπρόσωπο της επιτροπής Οικονομικών του Γερμανικού κοινοβουλίου Φρανκ Σέφλερ, ο οποίος με δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild Zeitung, υποστήριξε ότι «το ελληνικό κράτος θα πρέπει να πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά».

Δύσκολες οι εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

Xρειάζεται η στήριξη του ΕΟΤ και η σωστή προβολή του τουριστικού μας προϊόντος 

Μικρή ίσως ανάκαμψη των αφίξεων κατά 2% - 3% σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα σημειώσει ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών και προβλέψεων, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν την αρνητική πορεία που ξεκίνησε το 2008 και συνεχίστικε και το 2009.

ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ !...

Από το:  ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Έρχονται νέα πακέτα μέτρων

Ισχυρότερη ύφεση παραδέχεται η κυβέρνηση το 2010
Τι λέει η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες

Τέλος η βίζα για ΗΠΑ σε 30 μέρες

Η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα απαλλαγής βίζας, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.
 Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, σε περίπου 30 ημέρες από σήμερα. «Η απόφαση αυτή αποτελεί ιστορικό σταθμό που καταδεικνύει την ισχυρή και στερεή σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Η κατάργηση της βίζας θα διευκολύνει στο μέλλον πολλούς Ελληνες πολίτες να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ενδυναμώσει τους μακροχρόνιους

Έκλεψαν κειμήλια αμύθητης αξίας από μονή

Νέο «επαγγελματικό» χτύπημα από τους ιερόσυλους, σε μια από τις πιο παλιές μονές της χώρας, τους απέφερε πλούσια λεία σε κειμήλια ανεκτίμητης αξίας τα οποία σίγουρα θα καταλήξουν στην συλλογή κάποιου άγνωστου αρχαιοκάπηλου! Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στο Δροσάτο της Καρδίτσας, χωρίς κανείς να αντιληφθεί πότε και πώς. Είναι

Τα καράβια που δεν σέβονται το περιβάλλον

Θα µπορούσε να αποτελεί ερώτηµα ενός κατοίκου της Ηγουµενίτσας: Αν η τροχαία µε πιάσει µε την εξάτµιση του αυτοκινήτου µου να βγάζει λίγο παραπάνω καπνό, θα µου βάλει 200 ευρώ πρόστιµο, και θα τραβολογιέµαι ώρες ολόκληρες στα συνεργεία και τα ΚΤΕΟ. Με τους καραβοκύρηδες που «καπνίζουν» ασύστολα, τι γίνεται;

Πυροβόλησαν σωφρονιστικό υπάλληλο μέρα μεσημέρι στην καρδιά του Κορυδαλλού

Επεισόδιο στον Κορυδαλλό

Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι στις 2 το μεσημέρι και αφού πυροβόλησαν τρεις φορές εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από την αστυνομία. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο που λίγα λεπτά πριν την επίθεση βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα, στη 13:43, στην οδό Κουντουριώτου στην Πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλο.

Νέο ρεκόρ διπλωματικής τρέλας

 Κατασκευή νέων οικισμών στο Ισραήλ
Οι ΗΠΑ είναι εξοργισμένες με τη στάση του Ισραήλ. Ο Υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε στο Ισραήλ, για να προωθήσει τον ειρηνευτικό  διάλογο. Εκεί, όμως, πληροφορήθηκε για τα νέα σχέδια εποικισμού  του Ισραήλ, που είναι εντελώς αντίθετα με κάθε ειρηνευτική προσπάθεια. Αυτό που είδε κι έμαθε στο Ισραήλ ήταν σαν ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο της διπλωματίας.  Το πρωί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, είχε υποσχεθεί κάθε

Συλλήψεις για το gamato.info

Γράφει: Γεωργία Μιχαήλ από το Sigma Live
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  συνέλαβε σήμερα έξι άτομα τα οποία  εμπλέκονται με τη λειτουργία της ιστοσελίδας gamato.info. Η επιχείρηση, μετά από σήμα της Interpol, έγινε σε Αττική, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Δικογραφία σχηματίστηκε για 11 άτομα δύο από τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού. Η εταιρεία προστασίας

Σoκ: " Φυλακισμένη " για 15 χρόνια από τους γονείς της

Νικόλας Παντοπίου από το SIGMA LIVE

 
Απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό ! Μια ιστορία που σοκάρει και που συγρόνως προκαλεί οργή και αποτροπιασμό! Στην "ευρωπαική" Κύπρο , μια 26χρονη  κοπέλα ζούσε για 15 ολόκληρα χρόνια απομονωμένη από την κοινωνία.
Προσπαθούσε να επιβιώσει  μάλιστα σε τριτοκοσμικές συνθήκες , αφού έμενε σε μια παράγκα πίσω από το σπίτι των γονιών της. Το απαράδεκτο της όλης ιστορίας είναι το ότι κάποιοι γνώριζαν  τι  συνέβαινε στο χωριό της  και απλά " έκλειναν " τα μάτια.

Είναι μεγάλος παίχτης ο Γιώργος Παπανδρέου!

Για να παίξεις διπλωματικό παιχνίδι, πρέπει να ξέρεις

Εγώ το έλεγα από πολύ πριν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας μοντέρνος πολιτικός, που διαφέρει από τους πολιτικάντηδες. Αυτό που σκέφτεται, το ξανασκέφτεται πριν το πει και όταν το πει, το πιστεύει και το υλοποιεί.  Έτσι κάπως άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι της άγριας πολιτικής αντιπαράθεσης, στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο της νεότερης ελληνικής και παγκόσμιας πολιτικής,

«Πράσινη ανάπτυξη» και «Γιάννενα: Η εναλλακτική πόλη»

Γράφει ο: Βασίλης Ηλιάδης

Είναι φανερό ότι η ελληνική περιφέρεια μεταβάλλεται και οι περιφερειακές πόλεις αλλάζουν. Απαιτούνται νέες προσαρμογές με βάση τη σύγχρονη στρατηγική ανάπτυξης, τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», λαμβάνοντας ως πρώτο κρατούμενο το σεβασμό στο περιβάλλον. Η στροφή προς την κατεύθυνση αυτή δεν είναι ιδεολόγημα, αλλά απαίτηση και ανάγκη της κοινωνίας. Στο πλαίσιο των παραπάνω θα ήθελα να συμβάλλω εκ του θεσμικού μου ρόλου ως αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου με μια πρόταση προς δημόσια συζήτηση.

ΕΜΕΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ MADE IN SKOPJE!

 Βρε, τον Αριστοφάνη, κάνει και χιούμορ
Σαν δεν ντρέπεται λίγο, ο σύγχρονος Αριστοφάνης από τ΄ Λάρσα, που έχει και το θράσος να σατιρίζει ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του! Όλα τα πράγματα στον καιρό τους και η σάτιρα στο χρόνο της. Τι ήθελε να πει ο "ποιητής" (εδώ κατασκευαστής μαύρου χιούμορ) με τις φανταστικές του ιστορίες για την εξωτερική πολιτική; Από πότε όλα θεωρούνται αυτονόητα στη σημερινή κοινωνία; 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΛΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12-03-2010  ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ  

  Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθιέρωσε μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν σε σύγχρονους συμπατριώτες μας δημιουργούς, αλλά και στο έργο τους.
Στα πλαίσια αυτά η ΠΣΕ, διοργανώνει  εκδήλωση, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα 19.30 στην Μεγάλη Αίθουσα της  Παλαιάς Βουλής, για τον Ηπειρώτη λογοτέχνη και ποιητή Γιάννη Δάλλα και το έργο του.

Έκρηξη: Θανατηφόρα δύναμη

Εντυπωσιακό θέαμαμε εκρήξεις


Η βόμβα στη Χιροσίμα σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους. Μια παρόμοια έκρηξη υδρογόνου είναι πολλαπλάσιας έντασης και ισχύος από αυτή. Σε σχετικό ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού προγράμματος Ν24, παρουσιαστηκαν οι ισχυρότερες εκρήξεις  που προκλήθηκαν από τους ανθρώπους, εκούσια ή ακούσια.  Η μεγάλη έκρηξη, π.χ., που έγινε στο λιμάνι του Χάλιφαξ (Καναδά) το 1917  με ένα πλοίο γεμάτο πυρομαχικά. Από τη μεγάλη αυτή έκρηξη

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΕ ΤΟΥ Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...

Ρεπορτάζ : Λάμπρος Σταυρόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Πόλεμος εντυπώσεων με το ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas κ. Μ. Χριστοφοράκου ξέσπασε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας. Αφορμή στάθηκε η κατάθεση από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Καμμένο ενός φύλλου από το διαβόητο ημερολόγιο, στο οποίο είναι καταγεγραμμένο το... όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, συμβούλου την επίμαχη περίοδο του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη . Συγκεκριμένα, στη σελίδα με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 1999 και ώρα 15.00 αναφέρεται: «Παπακωνσταντίνου/ Μαξίμου». Λίγη ώρα

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τα μαργαριτάρια που ακολουθούν και δημοσιεύονται κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί, είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι
(γυμνάσιο Κορίνθου)


Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες.
(γυμνάσιο Κορίνθου)


Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. 
(γυμνάσιο Αθήνας)


Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει. 
(γυμνάσιο Κορίνθου)

ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Ρεπορτάζ : Άγγελος Κωβαίος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε χθες ο Πρωθυπουργός την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η κατάργηση της βίζας, αλλά και τα καλά λόγια που είπε για τους χειρισμούς του κ. Γ. Παπανδρέου στα ζητήματα της οικονομίας. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο διήρκεσε 40΄ και, όπως υπογράμμισε αποχωρώντας ο κ. Παπανδρέου, το... αποτέλεσμά της ήταν θετικό αφού, όπως είπε, κάθε φωνή υποστήριξης προς τη χώρα μας αυτή την ώρα είναι θετική.

Ο σύντροφος του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας ταξιδεύει μαζί του

Ο κ. Mronz υπερασπίζεται τον εαυτό του

φωτο και πληροφορίες Ν24
Ως γνωστό ο κ. Βέστερβελε είναι ομοφιλόφυλος  και συζεί με έναν άνδρα, που πολλές  φορές φαίνεται στις φωτογραφίες μαζί του. Αυτός ο κύριος ονομάζεται Μίχαελ Mronz και δέχεται σκληρή κριτική αυτη τη στιγμή από την αντιπολίτευση  και την κοινή γνώμη για τα ταξίδια που κάνει με τον Υπουργό στο Εξωτερικό. Κατηγορείται ότι κάνει αυτά τα ταξίδια για να ωφελείται στις ιδιωτικές του επιχειρήσεις.  Ο σύντροφος του υπουργού, όμως θέλει να συνεχίσει να συνταξιδεύει με τον Υπουργό, αντικρούοντας μάλιστα  τις κατηγορίες, λέγοντας ότι συνταξιδεύει με δικά του έξοδα και δεν το κάνει για να  εξυπηρετεί τις προσωπικές και ιδιωτικές  επιχειρήσεις του.

Με λιγότερα από 540 ευρώ τον μήνα ζουν 2,2 εκατ. Έλληνες

Το 37% των ανέργων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας
Ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι, βιώνουν τη φτώχεια. Ζουν με λιγότερα από 6.480 ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΥΕ. Πρόκειται κυρίως για άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά και ηλικιωμένους. Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2008 της ΕΣΥΕ (τα στοιχεία συλλέχθηκαν το 2007) το ποσοστό των φτωχών έμεινε αμετάβλητο,  παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνώριζε τότε η χώρα (φτωχοί νοούνται όσοι έχουν εισόδημα χαμηλότερο του 60% του μέσου εθνικού).

Citroen: Ετοιμάζει coupe υβριδικό

Έρχεται το κουπέ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας


Τι ετοιμάζει να βγάλει στην αγορά η εταιρεία;
  • Υβριδικό και coupe
  • "Καυτές"  βλέψεις απο τη Citroen

΄Ετοιμη να μπει στην κατηγορία των coupe αυτοκινήτων είναι η Citroen. Η Γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, που ουσιαστικά αποκαλύπτει τις βλέψεις της για αυτή την κατηγορία.