Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Το ανέκδοτο της ημέρας

  Όταν ο θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
Για τους Ελληνες είπε:
- Θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.
Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές ενώ στους Ελληνες έδωσες τρεις.
Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Έχεις δίκιο Γαβριήλ. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα! Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Ελληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
Κι έτσι κι έγινε:
Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος.
Αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος.
Κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο!

Από το: kdpaideia

16η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

13 και 14 Μαρτίου 2010 στο Kolpinghaus 
στην πόλη της Φρανκφούρτης
Ξεκινούν το Σάββατο οι εργασίες της 16ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαρτίου 2010 στο Kolpinghaus στην πόλη της Φρανκφούρτης, με τη συμμετοχή πάνω από 400 ποντίων νέων από όλη την Ευρώπη.

Χάραξη στρατηγικής ενίσχυσης τμημάτων νεοελληνικών σπουδών του εξωτερικού

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων: κα. Άννα Διαμαντοπούλου 
Θέμα: Χάραξη στρατηγικής ενίσχυσης τμημάτων νεοελληνικών σπουδών του εξωτερικού 

Οι έδρες νεοελληνικών σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, υπήρξαν πάντοτε πυλώνες διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού ανά την υφήλιο.
Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούνται έντονα σημάδια παρακμής εξαιτίας μιας σειράς αιτιών: απουσία

"Σήμα κατατεθέν" των σχολικών βιβλίων: η κουκουβάγια ή ο μπούφος;

"Σήμα κατατεθέν" των σχολικών βιβλίων: η κουκουβάγια ή ο μπούφος;
      Του Γιώργου Τρούλη*
       
Θα  μπορούσε καθένας από εμάς, να αναρωτηθεί τι βαρύτητα έχουν τα σύμβολα σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά μας και γιατί κάποιος θα ασχολιόταν με ένα τέτοιο θέμα. Θεωρούμε πως ό,τι έχει σχέση με την εκπαίδευση και την παιδεία, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για την κοινωνικοπολιτισμική μας ζωή. Σε έναν τόσο ευαίσθητο και συνάμα νευραλγικό τομέα του κοινωνικού βίου, ο συμβολισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τέτοια σημασία που, αν λανθάνει έστω κι από άγνοια, μπορεί να προβάλει διαφορετικό από το προσδοκώμενο σημαινόμενο.

ΓΙΑ 'ΦΑΚΕΛΑΚΙ' ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΟΥ

Aπο Πρώτο Θέμα Οnline
Για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση συνελήφθη ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του «Ασκληπιείο Βούλας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο συλληφθείς, είχε απαιτήσει το ποσό των 1.200 ευρώ από την κόρη ασθενούς του, τον οποίο είχε χειρουργήσει λίγες μέρες πριν.
Η καταγγέλλουσα του είχε δώσει ήδη τα 200 ευρώ, αμέσως μετά την εγχείριση του πατέρα της. Επίσης, η 44χρονη κατήγγειλε πως και τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο ίδιος γιατρός είχε χειρουργήσει και πάλι τον πατέρα της, είχε απαιτήσει από την ίδια και είχε λάβει, το ποσό των 600 ευρώ.
Τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ που ζήτησε ο ιατρός προσημειώθηκαν από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και παραδόθηκαν από την καταγγέλλουσα, παρουσία αστυνομικού στον ιατρό.

Σήμερα η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Σήμερα η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανικών μειονοτήτων 
Λόγω μεγάλης κινητοποίησης η κυβέρνηση μετέθεσε την ημερομηνία του ψηφίσματος
Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί στο Σουηδικό Κοινοβούλιο αν θα αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Χριστιανικών μειονοτήτων από το οθωμανικό κράτος. Η αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί για να πραγματοποιηθεί η σημαντική, για τον Ελληνισμό, ψηφοφορία, ήταν η 17η Μαρτίου

Φακελάκιιιιιιι;


Αύριο το πρωί η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια

 Αναλαμβάνει και τυπικά από αύριο τα καθήκοντα
Αύριο Παρασκευή, 12 Μαρτίου, θα ορκιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κάρολος Παπούλιας, μετά την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.Η ορκωμοσία θα γίνει στις 11:30 ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Λίγο νωρίτερα, οι κ.κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικος θα υποδεχθούν τον Πρόεδρο στην είσοδο του Κοινοβουλίου και μαζί θα κατευθυνθούν στο προεδρείο. Θα ακολουθήσει δέηση και στη συνέχεια ο κ.Παπούλιας θα δώσει τον νενομισμένο όρκο και θα υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο.Τέλος, ο Πρόεδρος θα χαιρετίσει τους αρχηγούς των κομμάτων και η τελετή θα κλείσει με κατάθεση στεφάνων στον 'Αγνωστο Στρατιώτη.

«Πάρτο αλλιώς, θα βρείς»

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Τέσσερις τουρκικές πυραυλάκατοι βρέθηκαν σε πορεία σύγκρουσης με πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος! Πού; Έξω από το λιμάνι της Ρόδου! Οι πυραυλάκατοι επέστρεφαν στη βάση τους στο Αξάζ και το πλοίο της γραμμής έπλεε προς το λιμάνι της Ρόδου. Ο καπετάνιος άκουσε ξαφνικά στη συχνότητα κινδύνου να τον καλούν οι Τούρκοι και να του ζητούν να αλλάξει πορεία για να μην συγκρουστούν λεγοντάς του «πάρτο αλλιώς θα βρεις»!!!
Ο τουρκικός στόλος βρίσκεται αυτές της ημέρες σε άσκηση τρίμηνης αξιολόγησης και για αυτό πολλά τουρκικά πλοία βρίσκονται στο Αιγαίο. Από το πεντάγωνο διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση παρενόχλησης ωστόσο είναι θέμα πως έξω Από το λιμάνι της Ρόδου πλέουν όχι καραβάκια αλλά τουρκικές πυραυλάκατοι...

Πρόοδος στη μάχη κατά των ρευματικών

Λίγες ώρες νωρίτερα από την εκπαιδευτική συνάντηση-ενημέρωση των γιατρών της Ηπείρου με τίτλο «νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ψωριασικής αρθρίτιδας και αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας» ο καθηγητής Αλέξανδρος Δρόσος έδωσε μια ενημερωτική σύνοψη για τις ρευματοπάθειες, από τις οποίες πάσχουν περισσότεροι από 100.000 άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα.
 Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας – Ρευματολογίας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλει σημαντικά συχνότερα τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες. «Τρεις φορές περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν τη νόσο στην ηλικία μεταξύ 40 και 55 ετών» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα από την άλλη προσβάλει τρεις φορές περισσότερους άνδρες.

Στα «στημένα» ο ΠΑΣ;

 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαρροή ότι ένα από τα παιχνίδια που φέρονται να είναι «στημένα» στη φετινή Σούπερ Λίγκα, είναι το ματς του ΠΑΣ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στις 10 Ιανουαρίου, όπου ο ΠΑΣ νίκης με 2-1.
 Ο Γιώργος Σικαλιάς τσακωνόταν -και μάλιστα καταμεσής του γηπέδου- με τον τότε προπονητή Θύμιο Γεωρούλη. Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι δύο μάλλον... τζάμπα καυγάδιζαν στη Θράκη, αφού -αν γίνουν πιστευτά τα όσα καταγγέλονται- δεν υπήρχε λόγος να αγχώνονται

Χθες, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής πήρε το φάκελο της έρευνας από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός παιχνιδιού της Σούπερ Λίγκας και πέντε της Β’ εθνικής. Το θέμα συζητιέται πλέον σε όλη την Ελλάδα, ιδίως μετά τη συγκεκριμένη αναφορά στον αγώνα από το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA

Οι ερευνητές αποφάνθηκαν: Η Μπάγιερν Μονάχου θα είναι πρωταθλήτρια

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, η Μπάγιερν Μονάχου πάλι στην κορυφή
 φωτο και πληροφορίες Ν24
Ένας φυσικός επιστήμονας κι ερευνητής υπολόγισε, με τη στατιστική μέθοδο, ποιος θα μπορούσε να είναι πρωταθλητής ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, θα είναι πάλι η Μπάγιερν Μονάχου. Υποβιβάζεται η ομάδα του Φάνη Γκέκα, η Χέρτα Βερολίνου.  Ο επιστήμονας αυτός, με τις πρωτότυπες μεθόδους του, έβγαλε κιόλας τα τελικά αποτελέσματα του γερμανικού πρωταθλήματος, 8 αγωνιστικές πριν τη λήξη του. Ο καθηγητής Ανδρέας Χόιερ (έτσι λέγεται ο επιστήμονας αυτός) έκανε κι εμπειροστατωμένες δηλώσεις: Η Μπάγιερν Μονάχου,

Ξεκαθαρίζει αύριο αν θα μπει λουκέτο στα ΤΕΙ της χώρας!

Αγωνία για το μέλλον των επαγγελματικών 
δικαιωμάτων και εκατοντάδων Ηπειρωτών

Στη Λαμία ξεκαθαρίζει έως και αύριο το τι «μέλλει γενέσθαι» σχετικά με το κλείσιμο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είχαν προαναγγείλει οι Πρόεδροί τους για το εαρινό εξάμηνο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων 25 ειδικοτήτων των αποφοίτων ΤΕΙ.Η 41η Σύνοδος των Προέδρων όλων των Ιδρυμάτων της χώρας άνοιξε χθες τις πύλες της με βασικό θέμα στην ατζέντα την αναστολή λειτουργίας τους, που είχε αποφασιστεί στην

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απο SIGMA LIVE


Με συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημαδεύονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί οι συμπλοκές ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών στην Ομόνοια. Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν μέχρι την Πειραιώς. Αντεξουσιαστές και ΜΑΤ, ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις. Στα Προπύλαια ένας πολίτης τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι.
Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν και στην Πατησίων, με την αστυνομία να προχωρεί σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Μικρής έκτασης επεισόδια

Σε εξέλιξη οι πορείες - Μπλοκαρισμένο το κέντρο

 Στην Πατησίων η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως. Κλειστή η κάθοδος της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος της πλατείας, με τα αυτοκίνητα να οδηγούνται προς τη Μαυροματαίων. Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε διάφορά σημεία της Αθήνας πριν όλοι μαζί κατευθύνούν στην πλατεία Ομονοίας. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία. Λίγο πριν από τις 12:30 η κεφαλή της πορείας έφτασε στα προπύλαια. Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ. Η Σταδίου από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα και η Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια ως την Ομόνοια έχουν κατακλειστεί από κόσμο που μετέχει στην πορεία του ΠΑΜΕ.

ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Από τη Νόρα Ράλλη 

Σχέδιο κατάσχεσης των περιουσιών των Ελλήνων της Πόλης που απελάθηκαν ή εκδιώχθηκαν μετά το 1964 φαίνεται πως αναθερμαίνεται από τις τουρκικές αρχές στις ακτές του Βοσπόρου. Όπως καταγγέλλουν οι ανά τον κόσμο εκπατρισθέντες Κωνσταντινουπολίτες, η Δημαρχία της Πόλης θέλει να κτίσει νέα εμπορικά κέντρα, κατάσχοντας και κατεδαφίζοντας ιδιοκτησίες εκπατρισθέντων Ελλήνων! Την ίδια στιγμή, οι αρχές προσπαθούν να αναγκάσουν τους καταπατητές των ελληνικών περιουσιών, που στην πλειονότητά τους είναι εσωτερικοί οικονομικοί μετανάστες από τις κουρδικές επαρχίες της Ανατολής, να μετακομίσουν 70 χιλιόμετρα εκτός πόλης. Οι

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας στα ... ύψη

Ποτέ δεν είχε η Γερμανία τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος
 πληροφορίες από το Ν24
Κι ύστερα λένε οι Γερμανοί ότι η Ελλάδα μπορεί να ρίξει το Ευρώ!   Το δικό τους χρέος έφτασε στα 1,69 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Κατέκτησαν το υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών. Μόνο στις τράπεζες χρωστά 1,7 τρισεκατομμύρια. Στο οικονομικό έτος 2009 προστέθηκαν άλλα 113 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος, το δεύτερο ψηλότερο χρέος από την ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Η

Ο Μεξικανός Σλιμ ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς

Ο πιο πλούσιος των πλουσίων
Το παριοδικό Forbes που δεν ασχολείται με τίποτε άλλο, παρά να λογαριάζει τα χρήματα των πλουσίων και να τους κατατάσσει στη σειρά, ξαναλογάριασε τις περιουσίες των πλουσίων για την περασμένη χρονιά και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πλουσιότερος όλων των πλουσίων είναι ένας Μεξικανός, ο Σλιμ. Έτσι άλλαξε και η σειρά στην κατάταξη. "Κροίσος", αν δίνεται και τέτοιος τίτλος είναι ο Κάρλος Σλιμ από το Μεξικό. Είναι 70 χρονών και ασχολείται (!) με τις τηλεπικοινωνίες. Αύξησε τις τραπεζικές του καταθέσεις αυτή τη χρονιά (που οι άλλοι είχαν οικονομική κρίση) και τους έφτασε εκεί που δεν μπορούν να τους φτάσουν κάποια κράτη, στην πρώτη θέση. Τα δυο αδέρφια  Άλμπρεχτ, που έχουν την αλυσίδα καταστημάτων ALDI, μπήκαν στην λίστα των πρώτων 10 πλουσιότερων του κόσμου, αφού η περιουσία τους υπολογίζεται στα 23,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. 
Όχι, παίζουμε!

Σκληρή κόντρα για τους μετανάστες στη Βουλή

Aπο ΤΑ ΝΕΑ Online
«Επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγω για «διαστρέβλωση των διατάξεων του νομοσχεδίου από πλευράς Σαμαρά»...
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει τον δρόμο για μαζικές πολιτογραφήσεις δεκάδων χιλιάδων μεταναστών». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα στις επερχόμενων δημοτικές εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε να καταργήσει τον νόμο, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Η Ευρώπη σχεδιάζει το δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Με το όνομα " Ευρώπη 2020"
φωτο και πληροφορίες από το Ν24
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επί της αρχής το Πρόγραμμα Ανάπτυξης "Ευρώπη 2020" , που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ  Μπαρόζο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος, η ευρωπαϊκή βιομηχανική ανάπτυξη πρέπει να είναι κοινή υπόθεση και να υποστηριχθεί από όλους τους εταίρους.  Οι προτάσεις του Μπαρόζο έτυχαν της υποστήριξης στο Κοινοβούλιο με την κοινή στοχοθεσία ότι πρέπει:  να μειωθεί η

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ

Τα μαργαριτάρια που ακολουθούν και δημοσιεύονται κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί, είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια.
(γυμνάσιο Κορίνθου)

Tα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση.
(γυμνάσιο Κορίνθου)


Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. 
(γυμνάσιο Αθήνας)


Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε (γυμνάσιο Καλαμάτας)

Εργασία πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2020

Επιστημονική έρευνα δείχνει τις προοπτικές
πληροφορίες Ν24
Επιστήμονες, που ερευνούν την αγορά εργασίας, σε πρόσφατη έρευνά τους διαπιστώνουν ότι μέχρι το 2020 θα υπάρξουν πολλές θέσεις εργασίας και θα είναι δυνατόν να απασχολούνται με πλήρες ωράριο οι εργάτες. Εκτός από την επένδυση στην παιδεία, πρέπει να υπάρξουν, οπωσδήποτε και αλλαγές στην κοινωνική πολιτική, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου στη Βόννη, η  Γερμανία έχει καλές πιθανότητες  να κατεβάσει την ανεργία στο 4 %. "Είμαστε στο μέσον της κρίσης με τα απαραίτητα εργαλεία στο χέρι" είπε ο εργατολόγος καθηγητής κ. Τσίμερμαν, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Εργασίας. "Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας, για την οποία μάς ζηλεύει ο υπόλοιπος κόσμος" . Ο Τσίμεραμαν παρουσίασε τα αποτελέσματα της εργασίας "Στρατηγικές για μια πολιτική της πλήρους απασχόλησης". Στην έρευνα αυτή, μαζί με τον καθηγητή Σνάιντερ θέλουν να δείξουν κάτω από ποιες συνθήκες είναι δυνατή, μεσοπρόθεσμα, η πλήρης απασχόληση των εργαζομένων.

Καθολικές απεργίες στην Ελλάδα

Ο εναέριος χώρος είναι κλειστός για τις πτήσεις
Χαμός στην Ελλάδα με την καθολική απεργία από άκρη σε άκρη της χώρας. Έχουν παραλύσει τα πάντα (κι αυτά τα λίγα που δούλευαν μέχρι τώρα). Τα συνδικάτα έχουν καλέσει τους εργαζόμενους  να κατεβούν στο δρόμο και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να άρει τα άδικα μέτρα λιτότητας. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, για να συγκεντρώσει 4,8 δισ. στα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού, πέρα από τις αυξήσεις του ΦΠΑ, βενζίνες, τσιγάρα κτλ. , κάνει και περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και μείωση στις κοινωνικές παροχές.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη μετανάστευση


Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη μετανάστευση 
Από 170 βουλευτές ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, ενώ αύριο θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων του.

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του έγινε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ. Επί 259 παρόντων βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 86 από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ τρεις από το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί

Σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς για τη λειτουργικότητα της Εγνατίας στο λεκανοπέδιο καλεί ο Βαγγέλης Αργύρης τον Υπουργό Υποδομών

Συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αναλυτική συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργικότητα και την προσφορά που μπορεί να προσδώσει η Εγνατία στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, προτείνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτριο Ρέππα, ο τρίτος Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Αργύρης.

Στην Κνωσό η αρχαιότερη κατοικία στην Ελλάδα

Από το: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7.000 και 6.400 π. Χ.
Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα κ. Κάθριν Μόργκαν.
Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και σε συνεργασία με Ολλανδούς επιστήμονες σε έρευνες που διεξάγονταν από το Μάιο του 2009 για την χαρτογράφηση αρχαιολογικών και γεωλογικών πετρωμάτων στην περιοχή της Κνωσού.
Η Κρητική γη κρατά ακόμα μέσα της πολλά κρυμμένα μυστικά

EFH-ΑΝΑΤΟΛΗ