Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

"Η απόλυτη ξεφτίλα του ΑΝΤ1 – Formula 1"



"Η απόλυτη ξεφτίλα του ΑΝΤ1 – Formula 1"
Κάποιοι έξυπνοι του Δ.Σ του ΑΝΤ1 αποφάσισαν ότι, για να δεί κάποιος live τα δοκιμαστικά και τον Αγώνα της Κυριακής πρέπει να πληρώσει 5€…
Υ.Γ. Μόνοι σας θα το βλέπετε κύριοι!!

Κοινή Συνεδρίαση Συντονιστικών Συμβουλίων Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ Καναδά και Η.Π.Α.

Τορόντο12.03.2010
Απόψεις και ιδέες για κοινές δράσεις, σε θέματα που απασχολούν την νέα γενιά της ομογένειας, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και γενικά την προώθηση των εθνικών θεμάτων και θέσεων, ανταλλάχτηκαν στην πρώτη κοινή Συνεδρίαση των Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας, Περιφερειών ΣΑΕ, Καναδά και Η.Π.Α.

Κύριε Παύλο Γερουλάνο, μ΄ακούς;

Μάλλον δεν ακούει ο κ. Γερουλάνος, τι γίνεται στην ΕΡΤ
Πέρασε τόσος καιρός, από τότε που γράφαμε για τις μεγάλες μάσες και χάψες στην κρατική τηλεόραση κι ελπίζαμε ότι ο κ. Υπουργός Πολιτισμού  θα είχε τα κότσια να τα βάλει με τα τρωκτικά και να τα παραμαζέψει στην άκρη. 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, δεν τα έχει τα κότσια!
Μα είναι δυνατόν κ. Γερουλάνο να ανεχόμαστε ακόμα να παίρνουν από την τσέπη μας, κάποιοι δημοσιογράφοι εκεί στην ΕΡΤ, τόσα λεφτά; Είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος (κ. Χούχλη για

Έκλεισε το "ντιλ" για τα ναυπηγεία

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Αργά τη νύχτα έκλεισε οριστικά η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 75,1% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Άμπου Ντάμπι Μαρ. Ο Βενιζέλος τα βρήκε με τους γερμανούς που διατηρούν το 24,1% και είχαν πρόβλημα με τα χρωστούμενα ,αλλά και με τη παράδοση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και των υπολοίπων τριών υποβρυχίων. Μετά από μαραθωνιες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε:
*508 εκατομμύρια ευρώ θα "σκάσουμε" στους γερμανούς σε ομόλογα όμως. Αυτοί έχουν συμφωνήσει να δώσουν τα ομόλογα στο Άμπου Ντάμπι και να πάρουν ευρουδάκια.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Την ημέρα της Κρίσης πεθαίνουν όλοι και πάνε στον παράδεισο. Μπαίνει μέσα ο θεός και λέει:
- Οι γυναίκες να πάνε στην κόλαση κατευθείαν. Όσο για τους άνδρες, θέλω να κάνετε μια σειρά όσοι είχατε το πάνω χέρι στο γάμο σας και μια άλλη όσοι κάνατε ό,τι σας έλεγαν οι γυναίκες σας.
Φεύγουν λοιπόν οι γυναίκες και κάνουν οι άνδρες δύο γραμμές. Η μία (αυτή με τους υποχείριους άνδρες) έχει μήκος 100 μίλια και στην άλλη είναι μόνο ένας άνδρας. Τα παίρνει ο θεός:
- Ρε εσείς, εγώ έπλασα τη γυναίκα από εσάς, άρα έπρεπε να είσαστε από πάνω της και εσείς με ξεφτιλίσατε. Μόνο αυτός εδώ είναι αντάξιος για τον παράδεισο. Πες μου τέκνο μου, πώς κατάφερες να μείνεις σε αυτή τη γραμμή;
- Εμένα, βασικά, η γυναίκα μου είπε να κάτσω εδώ.

 Από το: kdpaideia

Διπλωματική ένταση μεταξύ Σουηδίας - Τουρκίας

Η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου δεν άρεσε καθόλου
Η απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και τη γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων από τους Οθωμανούς, ελήφθη με οριακή πλειοψηφία - 131 βουλευτές υπερψήφισαν τη σχετική πρόταση και 130 την καταψήφισαν.
Η πρόταση έβρισκε αντίθετα τα κόμματα της κεντροδεξιάς

Στους δρόμους γονείς και μαθητές για τα σχολικά

«Λύστε το χειρόφρενο στα σχολικά», φώναξαν το πρωί διαμαρτυρόμενοι γονείς και μαθητές που βγήκαν στους δρόμους, στη Θεσσαλονίκη, ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της μεταφοράς παιδιών απομακρυσμένων περιοχών με μισθωμένα λεωφορεία αναμένεται ... «από βδομάδα»!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συζήτησε σήμερα την υπόθεση, ύστερα από προσφυγή της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Εξετάστηκαν ο νομικός σύμβουλος της νομαρχίας, εκπρόσωποι των λεωφορειούχων και ο νομικός τους σύμβουλος, που σε κάθε

«Ηράκλειος άθλος» η μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%

Προβλέπει ανεργία 20% η Deutsche Bank 
και συρρίκνωση 7,5%
Η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2012 είναι «Ηράκλειος άθλος», τονίζει σε έκθεσή της, με ημερομηνία 10 Μαρτίου, η Deutsche Bank, εκτιμώντας ότι η ανεργία θα σκαρφαλώσει μέσα στην επόμενη τριετία στο 20%.

Παρέμβαση ΔΣΑ στο ζήτημα των ασφαλιστικών εταιρειών

Προτείνει τη σύσταση ειδικής επιτροπής   
Προτείνει τη σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή νομικών και έγκριτων επιστημόνων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του, ασχολήθηκε με το ζήτημα του κλεισίματος της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια» και προτείνει να συσταθεί επιτροπή από νομικούς εξειδικευμένους επί του θέματος, χωρίς ν' αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων έγκριτων επιστημόνων (όπως για παράδειγμα οικονομολόγοι και ιδίως αναλογιστές), ώστε να επανεκτιμηθεί το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών.

Την οικονομική στήριξη της Ελλάδας με διακρατικά δάνεια ή εγγυήσεις εξετάζει η ευρωζώνη

Le Monde
Δύο προτάσεις σχετικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εξετάζουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης μέσω διακρατικών δανείων με το συντονισμό της Κομισιόν είτε τη δημιουργία ενός μηχανισμού

Εξαφανίστηκε ο φάκελος για το Βατοπέδι

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Άφαντος έγινε ο φάκελος για την υπόθεση Βατοπεδίου από τα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Η εξαφάνιση αποκαλύφθηκε όταν ζητήθηκε να σταλούν τα σχετικά έγγραφα στην εξεταστική επιτροπή ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

Έντεκα προσαγωγές για τα επεισόδια στην Αθήνα

Μεταξύ των 11 και ένας ανήλικος
 Στον εισαγγελέα προσήχθησαν έντεκα νεαροί, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που συνελήφθησαν την Πέμπτη σε μικροεπεισόδια, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων, από δε τους υπόλοιπους δέκα, οι πέντε παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στην Ουγγαρία θα πάει την Τρίτη, 16 Μάρτη, ο Πρωθυπουργός μας

Θα συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον Ούγγρο ομόλογό του, Γκόρντον Μπάιναϊ, για να συναντηθούν στις 16 Μαρτίου στην Ουγγαρία και να συζητήσουν για "τη διαχείριση της κρίσης", δήλωσε ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντομόκος Ζόλαρ. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν, βάσει των εμπειριών τους, για τα μέσα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, διευκρίνισε ο Ζόλαρ σε δηλώσεις που έκανε στο ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI. Ο Παπανδρέου είναι ο παίχτης που παίζει σε όλες τις θέσεις, τώρα, στην Ευρώπη.

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία στα Γιάννενα

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στη χθεσινή απεργία. Στα Γιάννενα, τα ποσοστά της απεργίας στη Βιομηχανική Περιοχή έφτασαν μέχρι και το 80%, ενώ μεγαλύτερη ήταν, σε σχέση με τις προηγούμενες δύο κινητοποιήσεις και η συμμετοχή στο δημόσιο τομέα, ειδικά στην εκπαίδευση.

Το «όχι» στα μέτρα είπαν περίπου 2.500 διαδηλωτές υπό βροχή χθες το πρωί. Περί τους 1.000 ήταν στην πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία άρχισε και νωρίτερα, στις 10.30 από το δημαρχείο. Μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν πανό στη νομαρχία. Περίπου στις 11 ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία συγκέντρωσε 1.500 άτομα από αρκετούς χώρους, με τη «Μέριμνα», τους φοιτητικούς συλλόγους και αρκετά σωματεία να ξεχωρίζουν με τα πανό τους στην πορεία.
 Γιώργος Τσαντίκος,  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δώδεκα πυρηνικούς αντιδραστήρες θα κατασκευάσει η Ρωσία στην Ινδία

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής 
της Ρωσικής Ατομικής Υπηρεσίας
Τουλάχιστον 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες θα κατασκευάσει η Ρωσία στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Ρωσικής Ατομικής Υπηρεσίας Σεργκέι Κιριγένκο. «Μέχρι στιγμής έχει ξεκαθαριστεί ότι θα είναι δώδεκα (αντιδραστήρες). Και αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός», δήλωσε ο Κιριγένκο προς δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι έξι αντιδραστήρες θα κατασκευαστούν από το 2012 ως το 2017, ενώ η κατασκευή του σταθμού Χαριπούρ στη Δυτική Βεγγάλη θα αρχίσει πιθανόν το 2017.

Διπλή επίθεση σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπής στο Πακιστάν

Δεκάδες τα θύματα των επιθέσεων


 πληροφορίες Ν24
Για δέυτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η πόλη Λαχόρη στο Πακιστάν συγκλονίστηκε από επιθέσεις. Στη διπλή επίθεση σήμερα, εναντίον της στρατριωτικής αυτοκινητοπομπής, χάθηκαν δεκάδες ζωές.  Δύο βομβιστές αυτοκτονίας  πήραν μαζί τους στο θάνατο τουλάχιστον 48 ανθρώπους, 30 πολίτες και 18 στρατιώτες, στη μεγαλόπολη Λαχόρη. Ένας αξιωματικός του πακιστανικού στρατού επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία  τραυματίστηκαν τουλάχιστον 95 άνθρωποι. Ο στόχος των επιθέσεων ήταν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού.  Οι δυο βομβιστές μετέτρεψαν έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης σε νεκροταφείο, μέσα σε 15 δευτερόλεπτα .

Θέλουν και τις Οινούσσες οι Τούρκοι

Ρουτίνα αποτελούν πλέον οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα της τακτικής τους
Για ακόμη μια φορά αεροσκάφος της Frontx, της ευρωπαϊκής δύναμης για τη λαθρομετανάστευση, δέχθηκε απανωτές κλήσεις από τουρκικό ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι χειριστές του ραντάρ κάλεσαν το αεροσκάφος να φύγει την ώρα που αυτό πετούσε στην περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Φαρμακονησίου εντός του FIR Αθηνών.

Καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στη Γερμανία


Πανικός επικράτησε σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας , όταν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα , ενεπλάκησαν σε καραμπόλα  σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.   Περίπου 30 φορτηγά και 100 αυτοκίνητα προσέκρουσαν το ένα πάνω στο άλλο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς πυκνή ομίχλη είχε σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο κοντά στη βαυαρική πόλη Άουγκσμπουργκ. Αποτέλεσμα , ήταν να τραυματιστούν 25 άτομα.
Στο μεταξύ  άλλη καραμπόλα, 40 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σε παγωμένο δρόμο της Βαυαρίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά έξι άνθρωποι.

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά ο Κ.Παπούλιας


Στις 11.30 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ορκίστηκε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου, για δεύτερη θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος υποδεχθηκαν τον κ.Παπούλια στη δυτική είσοδο της Βουλής, αυτήν του Αγνώστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά την υποδοχή ο κ.Παπούλιας οδηγήθηκε

“Ο Παπανδρέου περνάει στη αντεπίθεση”

Με αυτό τον τίτλο παρουσιάζει το Bloomberg BusinessWeek την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως οι κερδοσκόποι που στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν κάνει πιο δύσκολο το δανεισμό της χώρας, καθώς είναι «σαν να αγοράζεις την ασφάλεια του σπιτιού του γείτονα και αν αυτό καεί, παίρνεις τα λεφτά.» Απορρίπτει το σενάριο πως η Ελλάδα θα είναι η επόμενη Lehman Brothers, καθώς αυτό θα αποσταθεροποιούσε τη ζώνη του ευρώ και η Ευρώπη δε θα το επιτρέψει.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα μαργαριτάρια που ακολουθούν και δημοσιεύονται κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί, είναι απο τη συλλογή του φίλου Κώστα Δρούγκα, που μας τα διέθεσε. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Καλή σας διασκέδαση!
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες... (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)

Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)


Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να.
(γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)


Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες.
(γυμνάσιο Αθήνας)

Ο Σουμάχερ αγωνίζεται ξανά για τον τίτλο στη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Ξεκίνησε η καινούρια σεζόν
φωτο και πληροφορίες Ν24
Τελείωσε και ο χρόνος της αναμονής! Η νέα σεζόν της αγωνιστικής περιόδου για τη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ξεκίνησε κι επίσημα, με την ελεύθερη ανοιχτή προπόνηση στο Bahrain. Ύστερα από τη μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομα του Σουμάχερ, ήρθε και η ώρα της αλήθειας. Όλα τα φώτα είναι τώρα στραμμένα πάνω του. Ακριβώς στις 10.00 η ώρα (τοπική ώρα) έβαλαν μπροστά στα μονοθέσιά τους όλοι οι υποψήφιοι πρωταθλητές και μπήκαν στην πίστα για προπόνηση. Η θερμοκρασία έφτανε τους 30 βαθμούς και ο ήλιος άστραφτε στον ουρανό, καθώς μπήκε στην πίστα των 6.299 μέτρων και ο πρώην πολλές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής,  εκεί στην έρημο της περιοχής Σαχίρ. Ο Σουμάχερ μπήκε στην πίστα 20ος από τους 24 πιλότους που αγωνίζονται στη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 
ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ KAPISTRI

Η ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ !...

Τυρί από γάλα γαϊδάρας

Από το: ilinet
Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγεται στη μοναδική φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας, στα Βαλκάνια, στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας.

Τα 100 συμπαθή τετράποδα που φιλοξενούνται στη φάρμα και τα οποία από πέρυσι ανέλαβαν επιχειρηματικές … πρωτοβουλίες, αφού το γάλα τους αποτελεί τη βάση και το κυρίαρχο συστατικό για την παραγωγή προϊόντων όπως γάλα, σαπούνι, λικέρ και αφρόλουτρο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την "δράση" τους, σ' ένα νέο προϊόν: το τυρί!