Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Από το μέτωπο της χαβούζας

Γράφει ο Γιάννης Χουλιάρας* 
Σχετικά με την ανακοίνωση-έκκληση του Συλλόγου Προστασίας του Περιβάλλοντος Ιωαννίνων προς τους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Χαβούζας του Ελληνικού, θέλουμε να διευκρινισθούν κάποια πράγματα, για τα οποία θεωρούμε ότι ο Σύλλογος δεν έχει γνώσει ή λανθασμένα πληροφορήθηκε.

Από τη Γυάρο έως το Γκουαντάναμο

Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου*
 ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ; ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΝΕΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.


«Η Ελλάδα δεν ζητά επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας στήριξης»

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για ενδεχόμενο πακέτο βοηθείας από ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ξεκαθάρισε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα στον ξένο Τύπο.
«Δεν υπάρχει κανένα αίτημα από την Ελλάδα για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Υπάρχει μια συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης και εμμένουμε σε αυτή», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου στο Reuters.

Βρώμικο παιχνίδι με τα ελληνικά ομόλογα απογειώνει τα spread!

Στη μέγγενη των κερδοσκόπων και η Ελλάδα. Κάποιοι μέσα σε λίγες ώρες μέσω δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο κυκλοφόρησαν φήμες και έστειλαν τα spread στις 408 μονάδες!  Πτώση και στο χρηματιστήριο. Καθυστερημένη διάψευση από Παπακωνσταντίνου. 'Η κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας κερδοσκοπώντας ασύστολα, ή κυβερνητικά στελέχη άγονται και φέρονται με τις δηλώσεις τους στέλνοντας το spread στα ύψη.

Αναστάσιμος ρεαλισμός

Αν υπάρχει ένα «σκάνδαλο» με τον Χριστιανισμό, είναι ότι συνιστά πρόταση για λίγους. Τόσο (ή και περισσότερο) δυσπρόσιτη πρόταση όσο και η Τέχνη ή ο έρωτας. 
Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Οι πολλοί «θαυμάζουν» και «συγκινούνται» με την Τέχνη καταναλώνοντας επιδερμικές αισθητικές ευχαριστήσεις – ελάχιστοι κατορθώνουν να γευτούν τη γλώσσα των αποκαλύψεων, που είναι το κάλλος. Οι πολλοί φαντάζονται ή αυθυποβάλλονται ότι «ζουν» και «γνωρίζουν» τον έρωτα, επειδή συνεπαίρνονται από την έλξη, την υποσχετική ηδονής, που τους ασκεί μια επιπόλαιη στη ζωή τους παρουσία – ελάχιστοι φτάνουν στην ψηλάφηση της ελευθερίας από το εγώ, που είναι ο έρωτας.

Πάσχα χωρίς... Ανάσταση για τον τουρισμό

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις με την πτώση στις διανυκτερεύσεις να φτάνει το 40%
Γεμάτα τα ακριβά ξενοδοχεία σε όλο το νομό με τους μικρομεσαίους να πληρώνουν την κρίση
metsovo_l
Το Πάσχα πέρασε και δυστυχώς, οι προβλέψεις που υπήρχαν για τον τουρισμό στο νομό μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Μεγάλη πτώση που φτάνει ακόμα και στο 40%, στις διανυκτερεύσεις,

Αυτόχθονες βάνδαλοι στα ορεινά χωριά των Αγράφων

Το πνεύμα του βουνού έχει τον τρόπο να προστατεύει το δίκιο του...
Οι Γερμανοί βομβάρδισαν. Οι εγχώριοι βάρβαροι καταστρέφουν, ρυπαίνουν, καταπατούν το περιβάλλον Στα περισσότερα χωριά των Αγράφων κυριαρχεί η αδιαφορία και η ανοχή ενώ οι φαύλοι αλωνίζουν. Και η αδιαφορία στο έγκλημα συνιστά συνενοχή. Τραγικό δεν είναι που καταστρέφεται το περιβάλλον και καταπατούνται κοινοτικές και δασικές εκτάσεις. Τραγική είναι η αδιαφορία. Φόβος; Ή διαπλοκή ?

Είναι επικίνδυνοι οι Αριστεροί;

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΩΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ». ΟΜΩΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΩΣΕ ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ. 
ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΝΕΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ. 

«Χρυσές δουλειές» εκαναν οι διαρρήκτες τις ημέρες του Πάσχα

Άγριος καβγάς μεταξύ ελλήνων και αλλοδαπών στα Γιάννινα
Την απουσία των ιδιοκτητών λόγω των ημερών του Πάσχα φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι οι οποίοι μπήκαν στα σπίτια τους και έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ. Η αρχή έγινε την Μ. Παρασκευή όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι μια γυναίκας από τα Ιωαννίνων, παραβιάζοντας πόρτα και πήραν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Δικαίωση Κυργιάκου!

Από το: ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ

Ο Σωτήρης Κυργιάκος δικαιώθηκε στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον Παναθηναϊκό και αντί για 1,5 εκ. ευρώ θα καταβάλλει στους «πράσινους» μόλις 55.000 για την μεταγραφή του στους Ρέιντζερς τον Ιανουάριο του 2005.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του CAS που τον υποχρέωνε να καταβάλλει στο «τριφύλλι» 1,5 εκ. ευρώ για την μετακίνηση του στους Γκλάσκοου Ρέιντζερς.

Οι μάσκες πέφτουν...

Από το: Anemogastri 
Την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με θέμα την Ελλάδα και αμέσως μετά τις αποτυχημένες δημοπρασίες ελληνικών ομολόγων, διατυπώθηκαν «φόβοι» με παρονομαστή το νόμισμα που χρησιμοποιεί η χώρα μας. Κάποιοι δηλαδή έλεγαν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή εξ αιτίας του σκληρού ευρώ, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποτίμησης, όπως θα επιθυμούσε το ΔΝΤ.

ΓΡΙΠΗ??? ΠΟΙΑ ΓΡΙΠΗ??? ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

Τι απέγινε η φίλη μας η "πανδημία γρίπης"; Μα φυσικά κράτησε όσο θέλησε η καλή μας η τιβί!

 Μέχρι πριν λίγους μήνες έσπειραν τον πανικό και μας μιλούσαν για ένα "θανατηφόρο" ιό και για ένα "σωτήριο" εμβόλιο...
Έβγαλαν λεφτά οι φαρμακοβιομηχανίες και τα Μ.Μ.Ε, και πλέον επικρατεί η απόλυτη σιωπή, πλέον ο ιός δεν υπάρχει, δεν τον θυμάται κανείς και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ! Ο ιός "έκανε τον κύκλο του" και φυσικά όχι στον οργανισμό μας,

Ελάτε για τουρισμό, θα 'χουμε και βεντέτες!!!

Από το ΚΕΝΤΡΙ 


Τελικά κι ο φετινός απολογισμός αυτό το Πάσχα, θυμίζει περισσότερο πολεμικό ανακοινωθέν, παρά ειδήσεις γιορτής...
33 νεκροί, στην άσφαλτο, 4 νεκροί από κροτίδες, γύρω στους 1000 τραυματίες στα νοσοκομεία, με κομμένα χέρια, ποδάρια, με βγαλμένα μάτια, με σπασμένα τύμπανα, με σπασμένα κόκκαλα, νέα παιδιά που μετά από καιρό μπορεί κι αυτά να μπουν στο μνήμα από κάποια επιπλοκή, νέα παιδιά που δεν θα ξαναχαρούν τη ζωή, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που την χαιρόταν μέχρι τώρα...

Πυροβολούν και πάλι το ελληνικο χρέος

Πλησιάζει τις 400 μονάδες το spread, πέφτει το Χ.Α.
Μεγαλώνουν οι απώλειες στην Οδό Αθηνών, αλλά και στο spread των ελληνικών ομολόγων. To σύνθημα, πλέον, των ξένων διαχειριστών είναι greek spread flies with brent, δηλαδή η διαφορά των ελληνικών ομολόγων, έναντι των γερμανικών, πετάει όπως το αργό πετρέλαιο brent.  Το credit default swap (CDS) του πενταετούς ελληνικού ομολόγου αυξάνονταν στις 354 μονάδες βάσης από 347 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με το CMA Datavision. 

Φορολογικά κίνητρα για νέες επιχειρήσεις

Επενδυτικό περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό σε νέους επιχειρηματίες διαμορφώνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Τα κίνητρα που προβλέπονται αποσκοπούν στην ενίσχυση αλλά και τη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Σημαντικότερα απ' αυτά είναι η απαλλαγή φόρου μέχρι 30.000 ευρώ και η σταδιακή μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα κέρδη.

Εκθέτουν απεριόριστα τη Ρηγίλλης τα sms του Χατζή

 ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ
Μεγάλο κακό κι αυτό με τη σκληρή κόντρα μεταξύ των υποψήφιων ομάδων για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Εμάς δεν ας πέφτει λόγος, αλλά δεν προλαβαίνουμε να ελέγξουμε τα μηνύματά μας και γεμίζει από αποστολές νέων. Πολλά τα στέλνουν περισσότερες φορές από μία, ίσως για να τα εμπεδώσουμε. Σταχυολογώντας έπεσα πάνω στο παρακάτω, που πήρα από τον επωνομαζόμενο "ΕΠΟΠΤΗΣ ΟΝΝΕΔ". Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό το αξίωμα, αλλά έχει ενδιαφέρον να του ρίξετε μια ματιά:

Πήρε πίσω και το 8% για τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να επιδοθεί στο αγαπημένο της σπορ, αυτό της κυβίστησης, κοινώς κωλοτούμπας και να πάρει πίσω ένα ακόμη μέτρο που είχε προσθέσει στο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για το 8% της παρακράτησης από τα τιμολόγια μεταξύ επιχειρήσεων και με ποσά άνω των 300 ευρώ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΜΙΤΣ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΤΟΥ ...


Το «δεξί χέρι» του Πάπα υπαίτιος για συγκάλυψη παιδεραστή ιερέα

Ο Ταρτσίζιο Βερτόνε, Νο2 του Βατικανού και προσωπικός φίλος του Πάπα, ευθύνεται για τη συγκάλυψη της υπόθεσης του Αμερικανού ιερέα που ασέλγησε σε 200 κωφάλαλα αγόρια σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Βερτόνε, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, ήταν εκείνος που εμπόδισε τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να τιμωρηθεί ο Λόρενς Μέρφι ιερέας που οποίος ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση 200 κωφάλαλων αγοριών σε ίδρυμα του Γουινσκίνσιν στις ΗΠΑ.

Clubάρα στα Πράμαντα Τζουμέρκων

 Από το Άλμπουμ του Αντώνη Γιωτίτσα


“Λαβράκια” στους ελέγχους για ακίνητα offshore

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία, που προκύπτουν από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις και ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σχετικά με τα ακίνητα, που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι δηλωμένα ότι ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρίες. Σύμφωνα με το Capital, οι έλεγχοι δείχνουν ότι πολλοί Έλληνες φορολογούμενοι έχουν επιλέξει να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους σε εταιρίες με έδρα κάποιο

Δημοπράτηση έργων €1 δισ. σε 13 περιφέρειες το 2010

Εχουν ήδη προωθηθεί οι σχετικές μελέτες


Μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα δημοπρατήσει νέα έργα ύψους 1 δισ. ευρώ, μεγάλα και μεσαία, στις 13 περιφέρειες της χώρας για τα οποία ήδη έχουν προωθηθεί και χρηματοδοτηθεί οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται από την ανάληψη της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Επανασυλλήψεις στην Τουρκία

Την εκ νέου σύλληψη των 19 στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο σχέδιο «Βαριοπούλα», και τη σύλληψη δύο εισαγγελέων διέταξε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι 19 απόστρατοι  και εν ενεργεία στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης,

Οι γερμανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται για την ελαττωματική εκπαίδευση

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν
Με την ευκαιρία των επίκαιρων γεγονότων, δηλαδή των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, το θάνατο των τριών στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων καθώς και της πασχαλιάτικης πορείας διαμαρτυρίας, επανήλθε στο προσκήνιο το ερώτημα της παραμονής ή αποχώρησης των στρατιωτικών

Βιρτζίνια: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ανθρακωρυχείο στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από την Massey Energy's Performance Coal Co. - εταιρεία στην οποία ανήκει το ορυχείο.

Επιστροφή στα... βαλκανικά επιτόκια και στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ

Του Γιάννη Αγγέλη στο Capital.gr

Το μήνυμα έρχεται από δύο πλευρές: στην ευρωζώνη η κα Μέρκελ επιμένει ότι η όποια βοήθεια προς την Ελλάδα από το «πακέτο» θα δοθεί –όταν ζητηθεί– με επιτόκια αγοράς και στις ΗΠΑ η αναζήτηση δανειστών στα τέλη του μήνα με δολαριακό ομόλογο θα γίνει με όρους «αναπτυσσόμενης» και όχι «ανεπτυγμένης», λόγω συμμετοχής στην ευρωζώνη, οικονομίας...
Με άλλα λόγια ο Μάιος -ίσως και το καλοκαίρι- θα βγει με δανεισμό που δεν πρόκειται να κατέβει από το 6,3% - 6,5% (σ.σ. επιτόκιο), όπως για παράδειγμα η Ουγγαρία, ή η Πολωνία η οποία αν και εκτός ευρωζώνης δανείζεται με μία περίπου μονάδα χαμηλότερα από το ελληνικό δημόσιο.

Η νέα στρατηγική πολιτική του Ομπάμα για την πυρηνική ενέργεια

Αποπυρηνικοποιημένος κόσμος;
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε μια συνένετευξή του σε εφημερίδα, ξεκαθαρίζει τη στρατηγική  της πολιτικής του για την πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του η χρήση πυρηνικών όπλων μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνεται. Αλλάζει έτσι η αμερικανική

Ανακάλυψαν τον πλανήτη... Πάκμαν


Έναν... Πάκμαν στο Διάστημα ανακάλυψε το όχημα Κασίνι της ΝΑSΑ. Το σχήμα του διάσημου ηλεκτρονικού παιχνιδιού διαγράφεται σε μία θερμική εικόνα ενός δορυφόρου του Κρόνου. Πρόκειται για ιδιαίτερα θερμές περιοχές που ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο δορυφόρο, τις οποίες φωτογράφισε το διαστημικό όχημα στις 13 Φεβρουαρίου.