Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Στον ελληνικό βυθό βρέθηκαν τα πρώτα ζώα που δεν χρειάζονται οξυγόνο

Θαύμα στην άβυσσο
Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε στο βυθό των ελληνικών θαλασσών τα πρώτα είδη πολυκύτταρων οργανισμών που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς οξυγόνο.
Τα τρία μικροσκοπικά ζώα ανήκουν στην κατηγορία των θωρακιοφόρων, πλασμάτων με μήκος γύρω στο ένα χιλιοστό που ζουν κυρίως στην άβυσσο. Βρέθηκαν σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων στη λεγόμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται έξω από τις νότιες ακτές της Ελλάδας (και δεν έχει σχέση με την ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας).

Σε ισχύ η κατάργηση βίζας για τις ΗΠΑ

 Χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζας, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν οι έλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εφαρμογή της απόφασης που εξέδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κατέθεσε την πρώτη αγωγή ο κ. Μπέζας κατά της Real News

Αφορά το πρώτο δημοσίευμα, ενώ χθες επρόκειτο να καταθέσει και τη δεύτερη, για τα άλλα δύο
Ζητά τρία εκατομμύρια ευρώ μέσω της πρώτης τους αγωγής
mpezas_03.10.08
Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η...κόντρα μεταξύ του Θεσπρωτού πρώην Υφυπουργού Οικονομίας και βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα με την εφημερίδα REAL NEWS και τον εκδότη αυτής Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως ο ίδιος ο πρώην Υφυπουργός αποκάλυψε, μιλώντας στη «Θεσπρωτική», κατέθεσε ήδη την πρώτη αγωγή κατά της εφημερίδας και του

Έπεσε τελικά η κυβέρνηση στο Κιργιστάν

Οι διαδηλώσεις βάφτηκαν με αίμα αλλά τελικά η αντιπολίτευση του Κιργιστάν κατάφερε να ρίξει την κυβέρνηση Μπακίγιεφ και να αναλάβει την εξουσία της χώρας.
Την ώρα που ο πρόεδρος Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ εγκατέλειψε το Μπίσκεκ προς άγνωστη κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός, Ντανιγιάρ

Για υποβάθμιση της περιοχής Μαβίλη μιλούν καταστηματάρχες του Μώλου

Με κοινή επιστολή τους προς τον δήμαρχο Νικ. Γκόντα καταστηματάρχες της πλατείας Μαβίλη και του Μάτσικα στο Μώλο θέτουν ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους και τα οποία -όπως ισχυρίζονται- ανατρέπουν τις ισορροπίες λειτουργίας των καταστημάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή.Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «το τελευταίο χρονικό

Τα "ψιλά" γράμματα στις περικοπές μισθών και επιδομάτων

Του Στέλιου Κράλογλου από το capital.gr


Κανένας δημόσιο υπάλληλος δεν θα μπορεί πλέον να έχει αποδοχές μεγαλύτερες από 5.981 ευρώ τον μήνα (που είναι ο νέος μισθός των γενικών γραμματέων) εκτός εάν είναι δικαστικός γιατρός. 
Στην εγκύκλιο που  απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών για την εισοδηματική πολιτική προβλέπεται ότι το ανώτατο ύψος των αμοιβών ισχύει πλέον για όλους, ενώ όσοι παίρνουν περισσότερα ή έχουν αμοιβές από δύο δουλειές του Δημοσίου θα χάσουν τα επιπλέον χρήματα. Για τους δικαστικούς τίθεται πλαφόν αμοιβών στις 8.594,4 ευρώ και για τους γιατρούς του ΕΣΥ πλαφόν  στις 6.196,9 ευρώ.

Η συγχώνευση Ο.Α.- AEGEAN

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ «TRUST»Εις βάρος των επιβατών! 
 
Μεγάλες οι διαμαρτυρίες για την έλλειψη πρωϊνών πτήσεων απ' το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων - Καταργούνται τα δρομολόγια της AEGEAN από τα μέσα Απριλίου;
Η ελληνική οικονομία «είδε» απ' την αρχή με θετικό πνεύμα την συγχώνευση Ο.Α. - AEGEAN που θα πάρει «σάρκα και οστά» απ' το φθινόπωρο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσεως -όμως... ο κίνδυνος να γίνει ...TRUST εις βάρος των επιβατών αυτή η

75 κράτη δεσμεύτηκαν για μείωση των ρύπων...

 
Kαι ετήσια οικονομική βοήθεια στις φτωχότερες χώρες, 100 δις δολάρια μέχρι το 2020, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Σύμβαση- Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε ότι 75 κράτη δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ....ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ


Απίστευτο γεγονός στο αεροδρόμιο Λίβερπουλ

Ύποπτες θεωρούνται δύο γυναίκες
Το να περάσεις σήμερα από το τσεκάρισμα των εισιτηρίων, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μόνο ύστερα από επίδειξη ταυτότητας μπορεί να συμβεί. Το να είναι κάποιος νεκρός και να εμφανίζεται ότι προσήλθε και τσέκαρε το εισιτήριό του, αυτό είναι πολύ παράξενο. Δυο γυναίκες (από τη Γερμανία) προσπάθησαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπηρεσίας εδάφους, στο αεροδρόμιο Λίβερπουλ, να περάσουν έναν νεκρό σε αναπηρικό καρότσι. Οι ίδιες αρνούνται κάτι τέτοιο, ενώ από την πλευρά του αεροδρομίου δίνονται διάφορα σενάρια για την ίδια ιστορία. Γεγονός είναι ότι οι γυναίκες συνελήφθησαν το Σάββατο στο Τζον Λένον αεροδρόμιο στο Λίβερπουλ, οι οποίες όμως αφέθηκαν, με καταβολή εγγύησης, ελεύθερες.
 Σύμφωνα με την έκθεση των υπεύθυνων του αεροδρομίου ο νεκρός (ήταν ήδη περισσότερο από 24 ώρες νεκρός, ο 91χρονος Γερμανός) έφτασε στο αεροδρόμιο επάνω σε αναπηρικό καρότσι, φορώντας μαύρα γυαλιά και είχε εισιτήριο για το Βερολίνο και τον συνόδευαν οι δυο κυρίες. Η χήρα με την κόρη της (περί αυτών των γυναικών πρόκειται) κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ξεγελάσουν το προσωπικό, τσεκάροντας και το εισιτήριο του νεκρού και να τον πάρουν μαζί τους στο σκάφος πετώντας για το Βερολίνο. Οι δυο γυναίκες δικαιολογούν αυτή τη συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο υπερήλικας κοιμόταν και ότι δεν ήταν νεκρός.
Οι συνοδοί εδάφους προσπάθησαν να μεταφέρουν με ταξί τον (ήδη νεκρό) γέροντα. Η εικόνα του "επιβάτη" τους δημιούργησε αμφιβολίες και τον εξέτασαν καλύτερα, διαπιστώνοντας ότι ήταν ήδη νεκρός. Ειδοποίησαν την αστυνομία, πιστοποιήθηκε και από τους γιατρούς ο θάνατος  του υπερήλικα και η αστυνομία συνέλαβε τις δυο γυναίκες για εξαπάτηση της υπηρεσίας. Οι γυναίκες αρνήθηκαν ότι ήξεραν κάτι για το θάνατο, αλλιώς δε θα "βολτάριζαν" για ένα ολόκληρο 24ωρο το νεκρό στο αναπηρικό καροτσάκι, όπως είπε η κόρη του. "Αυτό είναι γελοίο" είπε στους κατήγορους και, καταβάλλοντας την εγγύηση, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθερες να κάνουν την κηδεία του παππού.
Πληροφορίες από DPA/N24

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Κιργιστάν έπεσε νεκρός

Πορεία διαμαρτυρίας
Στην κεντρική ασιατική Δημοκρατία του Κιργιστάν έγιναν και γίνονται μεγάλες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε αιματηρές. Κατά τη διάρκεια αυτών των αναταραχών τραυματίστηκε θανάσιμα από τους ανικυβερνητικούς διαδηλωτές και ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας, ο οποίος πέθανε κατά τη μεταφορά προς το νοσοκομείο, στα βόρεια της χώρας. Αυτό μετέδωσαν οι ειρηνιστές σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Συνολικά κατα τη διάρκεια αυτών των διαμαρτυριών έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι κατά τη σύγκρουση των αντικυβερνητικών διαμαρτυρόμενων και της ασυνομίας. 
πηγή: euronews 

Τα Γιάννενα της ερημιάς


Πρωί του Πάσχα οι δρόμοι ήταν άδειοι και τα πεζοδρόμια έρημα. Τέτοιες στιγμές σπανίζουν στην πόλη –ακόμη και στους πεζόδρομους- αν και την ομορφαίνουν σε πείσμα όσων κάνουν ότι μπορούν για να τη «ντύσουν» με μια άθλια αισθητική που επικρατεί ως κυρίαρχη σκέψη και πρακτική τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε κάλλιστα, με αφορμή τη φωτογραφία, να διαφημιστούν τα Γιάννενα ως η πόλη που αξίζει να ζεις. Μια στιγμή ήταν και ένα όνειρο –και γιατί όχι και όραμα- ταυτόχρονα.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ολοένα και δυσκολότερος ο δανεισμός του κράτους από την αγορά

 Του Γιάννη Αγγέλη από το capital.gr

Πριν τελειώσει το ένα πρόβλημα, άλλο γεννιέται. Δέκα περίπου ημέρες πριν ξεκινήσει το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Χριστοδούλου (ΟΔΔΗΧ) στις ΗΠΑ για την προώθηση του υπό έκδοση δολαριακού ομολόγου, τα μηνύματα άρχισαν να έρχονται και δεν είναι... καλά.

Το Ιράν απαντά στο αμερικανικό πυρηνικό δόγμα

"Να είστε προσεκτικοί"
 Ο ηγέτης του Ιράν αντέδρασε με μια σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον των Αμερικανών, για το καινούριο πυρηνικό δόγμα που κοινοποίησε ο Ομπάμα. Απείλησε μάλιστα με μια ενδεχόμενη "ηχηρή" απάντηση. Ελπίζει, ή θέλει να ελπίζει ότι οι εξαγγελίες των Αμερικανών δεν είναι αλήθεια, είπε στο λόγο του προς τους πολίτες του, η οποία μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

«Στοπ στην ενασχόληση με φημολογίες»

Συστάσεις Γ. Παπανδρέου προς υπουργούς
 του Γιάννη Μακρυγιάννη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας εξακολουθεί να έχει δίχτυ προστασίας έναντι των κερδοσκόπων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου κάλεσε τους υπουργούς του να  σταματήσουν «την εύκολη ενασχόληση που, ήταν πανταχού παρούσα τους τελευταίους μήνες, γύρω από φημολογίες» και να μπούν συνεχώς και όλο και περισσότερο στα προβλήματα του τόπου που ζητούν διόρθωση, αλλαγές, από τους θεσμούς μέχρι τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες.

Σενάρια για επιβολή πλαφόν και στο νομό Ιωαννίνων


Μετά τα τελευταία κρούσματα αισχροκέρδειας
prathrio_kaysima
Το ενδεχόμενο της επιβολής νέου «πλαφόν» στις τιμές των καυσίμων που πωλούν πρατήρια σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Ιωαννίνων, εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής.

Απεργεί ο Δήμος Αθηνών την Πέμπτη


 Μετά  από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α, ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου σε αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πορείες διαμαρτυρίας.
Ο Δήμος θα κατεβάσει αύριο τα ρολά διαμαρτυρόμενος για την

SOS για τα ελεύθερα αλογομούλαρα του Παλιοκάτουνου

Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος


Καθώς το καλοκαίρι έχει περπατήσει για τα καλά και τα βουνά έχουν ζωντανέψει από τα λιγοστά πλέον κοπάδια που ανεβάζουν ακόμη ορισμένοι κτηνοτρόφοι στα βοσκοτόπια, κάποια άλλα ζωντανά που μοιράζονται τον τόπο τον ομορφαίνουν κι αυτά με τον τρόπο τους…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ DISABLED.GR

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
 Λιτότητα, φίλοι και φίλες, λιτότητα και πίσω από την λιτότητα δεν φαίνεται φως.Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους με πολύ σοβαρές αναπηρίες που ούτως ή άλλως αντικειμενικά ζουν λιτά πόση περισσότερη λιτότητα μπορούν να υποστούν; Την απάντηση στο παραπάνω δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία: Τις περικοπές τις έχει διαδεχθεί η ταλαιπωρία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

 epoptis ONNED
 


Κύριοι αξιωματούχοι της Ρηγίλλης,
Μην «ποιείτε την νήσσαν…» γιατί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαγριωθεί και οι 8οο.οοο συμμαχητές, από κύμα ελπίδας για τη νέα Νέα Δημοκρατία θα καταλήξουν τσουνάμι.
Ένας εκ των υποψηφίων προέδρων της ΟΝΝΕΔ, με βοήθεια εκ των έσω, οικειοποιήθηκε 300.000 από τα νέα ψηφιακά προφίλ μελών της Νέας Δημοκρατίας (κάτω των 32 ετών) και απέστειλε στα κινητά τους διπλάσιο αριθμό sms, προπαγανδίζοντας την υποψηφιότητά του.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προτιμούν να φουλάρουν στο εξωτερικό

Για τα αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφορούν
Καλό κι αυτό! Φτιάχνεις αυτοκίνητο για τη Γερμανία, το πουλάς στη Γερμανία, αλλά το φουλάρεις βενζίνη που αγοράζεις στο εξωτερικό. Πώς γίνεται αυτό;  Οι γερμανοί αυτοκινητο-κατασκευαστές, ύστερα από τον καιρό των ... επιδοτούμενων πωλήσεων (πριμοδότηση απόσυρσης), ψάχνουν να βρουν τρόπους

«Ο Καρζάι είναι ναρκομανής»

 Έτσι που συμπεριφέρεται, μπορεί και να είναι!
Υπό αμφισβήτηση έθεσε τη διανοητική ισορροπία του Χαμίντ Καρζάι πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, αφήνοντας υπόνοιες πως ο Αφγανός πρόεδρος είναι τοξικομανής!

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Πίτερ Γκάλμπρεϊθ, αναφέρθηκε στην διανοητική ισορροπία του Χαμίντ Καρζάι, υποθέτοντας ότι ενδέχεται να είναι τοξικομανής.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ...


Προκαλούν οι "αθώοι" Γερμανοί: "Διεφθαρμένα τα ελληνικά πρόβατα"

Οι Γερμανοί της Siemens με τα μαύρα ταμεία προσπάθησαν για άλλη μία φορά με ένα προκλητικό άρθρο του Der Spiegel να δείξουν ότι οι Έλληνες είναι τα "μαύρα πρόβατα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκείνοι οι αθώοι και αδιάφθοροι.
 
Μία νέα πρόκληση λοιπόν του γερμανικού περιοδικού σε μία προσπάθεια των Γερμανών να παρουσιάσουν τον ελληνικό λαό ως τον πλέον διεφθαρμένο σαν να μην συμβαίνουν φαινόμενα διαφθοράς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.
Η Ελλάδα και η κρίση βρέθηκε για άλλη μία φορά στο επίκεντρο του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μιας τυπικής ελληνικης οικογένειας, με τίτλο του άρθρου “Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων”. Στο γερμανικό περιοδικό μιλάει η ελληνική οικογένεια Παπαδάκη η οποία αναφέρεται στη διαφθορά που επικρατεί στην ελληνική επικράτεια και η οποία όπως υποστηρίζει το περιοδικό είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση κρατών.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια αναφέρεται στο φακελάκι στους γιατρούς του ΕΣΥ, στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης και στις μίζες για να πάρει κάποιος το δίπλωμα και στα υπερτιμολογημένα τιμολόγια. Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται λόγος συγκεκριμένα για τους κρητικούς κτηνοτρόφους οι οποίοι δήλωναν μεγαλύτερο αριθμό προβάτων από όσο είχαν στην πραγματικότητα για τη διασφάλιση αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαδάκη οι κρητικοί κτηνοτρόφοι μετά από συνεννόηση δήλωναν στους ελεγκτές και τα πρόβατα των γειτόνων τους εν γνώσει των γειτόνων, ώστε να αυξήσουν τον αριθμό τους και κατά συνέπεια το ποσό της επιδότησης.
Ο κ. Παπαδάκης πατέρας δύο κοριτσιών που μένουν στην Αθήνα περιγράφει στο πως υπάρχουν κανόνες ηθικής μέσα στην οικογένειά του, οι οποίοι όμως αλλάζουν εκτός οικογένειας, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς αναφέρεται σε παραδείγματα μέσα από προσωπικές τους ιστορίες.

newsit.gr 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ…

 Δεν είναι ευχάριστα, αυτά που συμβαίνουν στα προεκλογικά μαχαιρώματα στην ΟΝΝΕΔ. Αυτό που γίνεται με τα μηνύματα είναι φοβερό. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον και πάει λέγοντας. Διαβάστε και ένα από τα πολλά σημερινά:


Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής μας ενημερώνει μέσω του  site του:
Βιογραφικό: 
«Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και

Κρίσιμα τεστ για την οικονομία

Το ΔΝΤ στην Αθήνα, οι εταίροι “γκρινιάζουν”…
Κρίσιμο 48ωρο  ξεκινά για την εξειδίκευση των  όρων παροχής οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα και για το ρόλο που θα διαδραματίσει το Διεθνές Νομισματικό ταμείο στο ελληνικό ζήτημα.
Σήμερα καταφθάνουν στην Αθήνα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού δύο πολυμελή κλιμάκια εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ. Στις 12.30 θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

“πράσινο πιστοποιητικό”

 Tι είναι το “πράσινο πιστοποιητικό”
Πριν από περίπου ένα χρόνο και στα πλαίσια φιλικής βοήθειας σε κάποιον γνωστό μου, που ήθελε να αγοράσει σπίτι στη Γερμανία, έμαθα για το πράσινο πιστοποιητικό. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου. Για την έκδοσή του προβλέπονταν από το νόμο κάποιες εργασίες στα παλιά οικοδομήματα, ώστε να αποκτήσουν τις πράσινες προδιαγραφές.

Η κοινοπραξία των αυτοκινητοβιομηχανιών επισημοποιήθηκε

 Συνεργασία των γιγάντων της αυτοκινητοβιομηχανίας
Μόλις πριν λίγες μέρες μεταφέραμε την είδηση για την οικονομία που επιβάλλει η μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, κατά τη συνεργασία (ΣΥΜΠΡΑΞΗ) με τους άλλους γίγαντες της αυτικινητοβιομηχανίας, δηλαδή Renault και Nissan  (Διάβασε ΕΔΩ). Η κοινοπραξία

Δ. Δρούτσας: Το «Βόρεια Μακεδονία» ταιριάζει στις επιδιώξεις μας

 
 «Μπορούμε να φτάσουμε σε λύση, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση και από τα Σκόπια»,
τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
naftemporiki.gr
Το «Βόρεια Μακεδονία» ταιριάζει στο πλαίσιο των επιδιώξεων της Ελλάδας για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real News.

Ο Κ. Καραμανλής (ο Α΄) δικαιώθηκε: Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο

Γράφει το http://www.zerohedge.com/
Το φρενοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση. Ο ΓΑΠ βλέποντας ότι η χώρα του μπορεί να καταποντιστεί αν δεν συμφωνήσει με τα μέτρα λιτότητας (που ήταν μέρος της αρχικής συμφωνίας, αλλά….) ανακοίνωσε τα εξής:
«Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με κινήσεις της Ελλάδας προκειμένου να αλλάξει το μηχανισμό βοήθειας της πρόσφατης Συνόδου της ΕΕ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από πλευράς της