Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με δάνεια μαϊμού!

Μια καλά οργανωμένη σπείρα έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά και έκανε αγορές πανάκριβων προϊόντων

Εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν 2 Έλληνες, ηλικίας 37 και 38 ετών που μάλιστα είχαν ανοίξει γραφείο, με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την έκδοση δανείων. Προέκυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν πάρει δάνειο 20.000€ με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ αποπειράθηκαν να εκταμιεύσουν άλλα 25.900€ από 2 τραπεζικά υποκαταστήματα.

ΔΝΤ και οικονομική υποδούλωση.

 
Η απόφαση για την ίδρυση του ΔΝΤ πάρθηκε στις αίθουσες συνεδριάσεων του «Mount Washington Hotel», στις 22 Ιουλίου 1944, στη Συνδιάσκεψη του Μπρέτον Γουντς, όπως έμεινε γνωστή στην Ιστορία. Στις 27 Δεκέμβρη του 1945 εγκρίθηκε το καταστατικό του, και την 1η Μάρτη του 1947 αρχίζει και επίσημα η λειτουργία του, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αρχικά συμμετείχαν κυβερνήσεις από 39 χώρες, που τότε εκπροσωπούσαν περίπου το 80% του κεφαλαίου στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Έδρα τού ΔΝΤ ορίστηκε η

ΜΩΡΕ ΑΥΤΟΙ ΠΗΔΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ ...


Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Συνεργασία υπεύθυνου τύπου του ΠΣΗΕ με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή κ. Ιωάννη Γεροθανάση και τις Πρυτανικές Αρχές συναντήθηκε ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας–

Η μεγάλη νίκη του Αντρέα Παπαμιμίκου

Γροθιά στο στομάχι του φαύλου συστήματος Σαμαρά 
η μεγάλη νίκη του Αντρέα Παπαμιμίκου
Αφού κατάφερε και ανέπνευσε αρχικά στη αποπνικτική μυρωδιά της "καμαρίλας" της Ρηγγίλης στη συνέχεια κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος του προγνωστικά και να πετύχει μια τεράστια νίκη κυρίως σε επίπεδο Κοινωνίας.  Ο εκλεκτός του Κώστα Μαρκόπουλου και των χειροκροτητών του Α.Σαμαρά Κ.Χατζής πλήρωσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος και την αντίδραση της νεολαίας.'Ενα εκλογικό σώμα που ξέρει να τιμωρεί πολύ σκληρά-σε αντίθεση από τους μεγαλύτερους -τις μεθοδεύσεις και τους μηχανισμούς. 
Cobra-Argos

Παραμένει το ενδεχόμενο περικοπών στον ιδιωτικό τομέα


Το ενδεχόμενο περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα από το 2011, άφησε ανοιχτό ο κυreaciβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε, ότι η κυβέρνηση για το 2010 έχει πάρει περισσότερα μέτρα και από όσα θα μας ζητούσε το ΔΝΤ, πρόσθεσε όμως ότι από το 2011 θα εξειδικευθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν. Επίσης ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο ασφαλιστικό να ισχύσει νωρίτερα από το 2018. Η κυβέρνηση, τόνισε, εμμένει στην πρότασή της για το 2018 αλλά κληθείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί νωρίτερα απάντησε ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να αποκλείσει ή να μην αποκλείσει τίποτα.
pontiki

"Εσκασε" και το μεγάλο ηφαίστειο;

Φαίνεται οτι "έσκασε" και το Hekla το μεγάλο ηφαίστειο της Ισλανδίας την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί μεταφορών της ΕΕ πριν απο λίγο αποφάσισαν απο το πρωι να επιτρέψουν σταδιακά τις πτήσεις των αεροσκαφών για να απεγκλωβιστούν οι ταξιδιώτες. Εαν επιβεβαιωθεί η είδηση οτι έσκασε και το μεγάλο ηφαίστειο,όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει και τι θα γίνει.

Συγχωνεύονται νοσοκομεία - Αυξάνονται τα νοσήλεια

Αλλαγές στο Σύστημα Υγείας
Συχγωνεύσεις σε νοσοκομεία και σε άλλους τομείς της υγείας αλλά και αυξήσεις στα νοσήλεια ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.  Οταν ρωτήθηκε εαν τα νοσήλεια θα αυξηθούν μετά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, η υπουργός δεν το απέκλεισε, επισήμανε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 'Οπως είπε θα συγχωνευτούν δέκα οργανισμοί στον ευρύτερο τομέα της Πρόνοιας, με στόχο τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση πόρων. Η κα Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εξαιτίας των συγχωνεύσεων, ενώ δήλωσε ότι όσοι υπάλληλοι του ΕΣΥ έχουν αποσπαστεί σε οργανισμούς και υπηρεσίες εκτός συστήματος θα επιστρέψουν.
newsit

Αρχηγικά μέλη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ νεκρά

Αποτελεσματικό χτύπημα κατά της τρομοκρατίας
Οι Αμερικανοί είναι ευτυχείς που κατάφεραν ένα από τα πιο αποτελεσματικά χτυπήματα κατά της τρομοκρατίας. Το μεγαλύτερο, ίσως, χτύπημα κατά της Αλ Κάιντα  και της ιρακινής τρομ οκρατίας. Ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα αρχηγικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ, έτσι και οι δυο αρχηγοί της Αλ Κάιντα στο Ιράκ είναι νεκροί. Όπως μετέδωσε το γραφείο τύπου των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, τα δυο αρχηγικά στελέχη της ιρακινής τρομοκρατικής οργάνωσης  εξουδετερώθηκαν (σκοτώθηκαν) χτες στην περιοχή Σαλαχεντίν. Πρόκειται για τα αξιόλαγα στελέχη αυτής της οργάνωσης τον Αιγύπτιο  Αλ Μαρσί και τον Ιρακινό Ομάρ αλ Μπακνταντί.

Αποχαιρέτα τα σχολεία που ήξερες…

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ – ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Με μεγάλη προσοχή όπως αρμόζει στην περίσταση, αλλά και με τη δυσφορία του θεατή που ξαναβλέπει για πολλοστή φορά το ίδιο έργο, η ομογένεια παρακολουθεί την ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία να κλείσει οριστικά τα σχολεία μας. Θα ήμαστε άδικοι αν επιχειρούσαμε να προσάψουμε το θεάρεστο έργο της απαξίωσης, της υπονόμευσης και εν τέλει της οριστικής κατάργησης του ελληνικού σχολείου της διασποράς σε μια στιγμιαία έμπνευση της σημερινής διοίκησης του υπουργείου και των εγκαθέτων της συνδικαλιζόμενων

Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Airberlin πετούν παρά την απαγόρευση

 Μπροστά στην οικονομική ζημιά, ριψοκινδυνεύουν
Οι οικονομικές ζημιές των αεροπορικών εταιρειών είναι τεράστιες. Οι ταλαιπωρίες των επιβατών επίσης πολύ μεγάλες. Η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται σε όλα τα επίπεδα. Ενώ ο καιρός είναι εκείνος που θα διορθώσει την κατάσταση, ορισμένες εταιρείες ριψοκινδυνεύουν και πετούν. Όλοι περιμένουν το νοτιά, να απομακρύνει το σύννεφο τέφρας και τη βροχή για να κατεβάσει την επικίνδυνη σκόνη και την εξίσου επικίνδυνη  στάχτη στο έδαφος, ορισμένες εταιρείες πήραν από μόνες τους την πρωτοβουλία και σήμερα το απόγευμα πέταξαν! Πρόκειται για τις γερμανικές αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Airberlin, οι οποίες ανέλαβαν από τις 6 η ώρα το απόγευμα δράση και πετούν. Μακάρι να μη γίνει κανένα ατύχημα!

Στο ...καναβάτσο ο Κομπότης!

 
Ο Γιάννης Κομπότης βρέθηκε στο καναβάτσο(Β' εθνική) μετά τη νίκη της Ξάνθης επι του Ηρακλή με 4-2 στο Καυταντζόγλειο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας λείψει και αυτός και τα ...καμώματά του!

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Νταλάρα

25 χρόνια μετά την πρώτη του διεθνή περιοδεία, ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει και πάλι την Ελληνική μουσική στους πιο μεγάλους και ξεχωριστούς συναυλιακούς χώρους και στα πιο διάσημα θέατρα της Ευρώπης.Το Encore Tour, όπως είναι ο τίτλος του μεγάλου αυτού μουσικού ταξιδιού του Γιώργου Νταλάρα, έρχεται, λίγα χρόνια μετά την τελευταία περιοδεία του, που είχε θεματική το ρεμπέτικο, να συμπεριλάβει μεγάλες επιτυχίες από την αρχή της μουσικής του πορείας μέχρι την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Γι' αυτό υπάρχουνε οι φίλοι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση
Οι εκδόσεις Αιγαίας σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου 
«Αγαπώ τη δυσλεξία σου»,
τη Δεύτερα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 8 μ.μ.,
στο Μetropolis Live Stage
(Πανεπιστημίου 54 και Εμμανουήλ Μπενάκη, 3ος όροφος).
Το βιβλίο προλογίζει
η συγγραφέας-φιλόλογος Δήμητρα Σοφιανού.
Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη και Νίκος Ψαρράς.
Συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης Φίλιππος Περιστέρης.
Συντονίζει η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Λύκου.
Κι ένα μικρό ταξίδι με τη φωνή του Βαγγέλη Δούβαλη.

Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

 Από τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ
Για 72η χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν η ελληνική παρέλαση με τη συμμετοχή 111 τμημάτων από ελληνορθόδοξες κοινότητες, σχολεία, ομοσπονδίες, συλλόγους, φοιτητικές οργανώσεις, οργανισμούς και εταιρίες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος ή παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη παρέλαση.

Αυξάνονται στην Αυστραλία τα εγκλήματα λόγω τιμής

Από το ΦΛΟΞΕΝΟΣ
Καθώς αλλάζει δημογραφικά ο πληθυσμός της Αυστραλίας, αλλάζει και η φύση των εγκλημάτων που διαπράττονται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, κ. Τζιμ Σπίγκελμαν, τα αυστραλιανά δικαστήρια αντιμετωπίζουν μέρα με τη μέρα περισσότερα εγκλήματα τιμής που πρόκειται με την πάροδο του χρόνου να αυξηθούν.

«Η νέα τιμολόγηση φαρμάκων θίγει συμφέροντα», λέει η Κατσέλη

Δήλωση της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη για τη νέα τιμολόγηση φαρμάκων
Η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  αποτελεί για την κυβέρνηση βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας, απαντάει η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με ανακοίνωσή της σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News» σχετικά με το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

Θεσσαλονίκη: Ο "ΔΙΑΣ" έφερε μείωση κλοπών!

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην πόλη μειώθηκαν
κατά 35,4%...
 
από την ημέρα που άρχισαν οι περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση). Μείωση, κατά 27,9%, κατέγραψαν και οι ληστείες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 85 συλλήψεις, 1.780 προληπτικοί έλεγχοι υπόπτων, 168 προσαγωγές και οι δικυκλιστές αστυνομικοί παρείχαν συνδρομή σε 630 περιπτώσεις.Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε το μεσημέρι ο υφυπουργός Προστασίας του

Ηγουμενίτσα: Έκρυψε λαθρομετανάστη μέσα στη… μηχανή του φορτηγού του

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Επιβατηγού-Οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, ένας 32χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε, κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μηχανής(!), 22χρονο αλλοδαπό, που δεν κατείχε νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

epirusgate

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΧΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ !!!
Από το About My Lamia
Poul Mathias Thomsen 

Επικίνδυνη αποστολή γερμανών επιστημόνων

 Γερμανοί επιστήμονες πετούν  στο σύννεφο τέφρας
Μια ομάδα επιστημόνων, του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, θα πετάξει σήμερα το απόγευμα από το Μόναχο, για να ερευνήσει το ηφαιστειακό σύννοφο τέφρας. Μια πολύ επικίνδυνη αποστολή που ενέχει πολλούς κινδύνους. Κι όμως οι 7 θαρραλέοι επιστήμονες θέλουν να ερευνήσουν από κοντά το σύννεφο της τέφρας που αιωρείται αυτή τη στιγμή στον εναέριο χώρο της Ευρώπης και τόσα προβλήματα έχει επιφέρει μέχρι στιγμής. 

Υπόγεια διάβαση... ερμητικά κλειστή !

Υπόγεια διάβαση που αν και ενημερώνει ότι οδηγεί σε παραλία... είναι εγκατελειμένη και κλειδωμένη με σκουπίδια στην είσοδό της. Τα μηνύματα στους τοίχους μόνο χιουμοριστικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Ας κάνουν κάτι οι αρμόδιοι γιατί στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία και οι τουρίστες έρχονται κυρίως... για τις παραλίες μας.

Μαχαίρι σε επιδόματα και συμβασιούχοι στο στόχαστρο

 
Παρανόμως εισπραχθέντα επιδόματα και πρόσθετες παροχές των δημοσίων υπαλλήλων βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών. Επονται αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, αλλά και νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία. 

Βλάβη στους κινητήρες Νατοϊκών F-16 την ώρα που οι ιδιωτικές εταιρείες δηλώνουν έτοιμες να "πετάξουν"!

Δεκάδες F-16 έπαθαν ζημιές από την τέφρα 
Πιέζουν να γίνουν οι πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες - Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι.Τεράστιες ζημιές για την British Airways  
Ανοίγουν σιγά - σιγά κάποια αεροδρόμια - Μόνο το 30% των πτήσεων σήμερα. Πόσο ασφαλές είναι τελικά να ικανοποιηθεί το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση,  να ξαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους;
Οπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αρκετά F-16 έπαθαν ζημιές στους κινητήρες τους πετώντας ακόμα και σήμερα στη Βόρεια Ευρώπη. Νατοϊκός αξιωματούχος δήλωσε οτι κομμάτια γυαλιού βρέθηκαν στους κινητήρες των νατοϊκών αεροσκαφών, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Newsit

Η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Από το ΛΕΥΤΕΡΙΑ

http://www.elora.gr/portal/images/stories/2009_02/samaras_antonhs.jpghttp://www.parapolitika.gr/files/images/%20%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%91.JPG

Το ντορικό στρατόπεδο και οι εκφραστές του συστήματος κατάφεραν τελικά να επιβάλουν ως νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Η εκλογή Παπαμιμίκου αποτελεί ήττα για τον προσφάτως εκλεγέντα πανηγυρικά από τη λαϊκή βάση αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και την πρώτη νίκη του σχεδίου που εξυφαίνεται μεθοδικά και ύπουλα για την εκ των έσω αποδυνάμωση και ανατροπή του.

Κατεχόμενα: Νικητής ο Έρογλου – Προβληματισμός σε Λευκωσία

Τελικά ο ακροδεξιός σχηματισμός του πρωθυπουργού του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις « προεδρικές εκλογές», που έγιναν την Κυριακή(18/04) 
Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντερβίς Έρογλου εξασφάλισε 50,37% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 42,84%. Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών», δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος.

Μπορεί η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη;

Το μέγεθος του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που προβλέπει την παροχή δανείων ύψους 30+15 δισ. ευρώ, μπορεί να εκληφθεί ως «η οικονομική εκδοχή του Δόγματος Powell», στη λογική του «αν είναι να μπεις μέσα, μπες με συντριπτική ισχύ».
Αυτό υποστηρίζει ο Barry Eichengreen, καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στην έδρα George C. Pardee and Helen N. Pardee του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, σε άρθρο του στο Eurointelligence στις 15 Απριλίου 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟΥΛΗ 

    Η Πανπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση  των Ηπειρωτών και οι εκδόσεις «ΔΩΔΩΝΗ», με αφορμή το βιβλίο της Γεωργίας Σ. Σκοπούλη «Ο Γιατρός» διοργανώνουν εκδήλωση αφιέρωμα στον Γιαννιώτη γιατρό – βουλευτή Νίκο Σκοπούλη στις 23 Απριλίου 2010 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13.

“Καυτή” εβδομάδα αλλαγών

Αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και “Καλλικράτης”
βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Στο υπουργικό συμβούλιο αυτής της εβδομάδας θα συζητηθεί τελικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνοου, υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, μετά την διαφαινόμενη χρήση του μηχανισμού στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Η κυβέρνηση προσέλαβε ξένο οίκο για να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων

Ποιος είναι, τι κάνει, πότε ήρθε στη χώρα μας και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου
Κι όμως, η ελληνική κυβέρνηση έκανε την έκπληξη και χωρίς πολλές φανφάρες και δημοσιότητα ανάθεσε σε ξένο οίκο το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και τις επαφές με τους μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο έργο ανέλαβε ο γαλλικός οίκος «Λάζαρντ», ο οποίος έχει εγκαταστήσει κλιμάκιο στελεχών του στην Αθήνα, εδώ και

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Από Voria.gr
Τι υποστηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, τι διαμηνύεται από τη Νέα Υόρκη και που βρίσκεται η ...αλήθεια. Σε ένα μικρό θρίλερ - όπως άλλωστε όλα τα θέμα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας - εξελίσσεται η υπόθεση του υπερατλαντικού ταξιδιού του κ.Γ.Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του ωκεανού είναι αντιφατικές. Συγκεκριμένα, από τη Morgan Stanley, η οποία υποτίθεται ότι είχε αναλάβει τη διοργάνωση των road shows σε Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Σικάγο και Λος Άντζελες, υποστηρίζεται ότι «τέτοια εντολή δεν πήρε ποτέ». Για την ακρίβεια, αυτό ψιθυρίζεται, καθώς επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε ποτέ. Από το υπουργείο Οικονομικών όμως και από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) υποστηρίζεται ότι «η έκδοση του δολαριακού ομολόγου θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των παρουσιάσεων στις ΗΠΑ». Κατά συνέπεια, το ταξίδι θεωρείται δεδομένο.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

 Αποτελέσματα εκλογών

Βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, με ποσοστό 55,91% έναντι 44.05% του Κώστα Χατζή. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, από το σύνολο των 43.221 ψηφοδελτίων, τα 42.293 ήταν έγκυρα, ενώ τα 928 άκυρα ή λευκά.  Ο κ. Παπαμιμίκος έλαβε 23.655 ψήφους ή σε ποσοστό 55,91%, ο κ. Χατζής 18.638 ψήφους ή σε ποσοστό 44,05%.

Toyota: Πρόστιμο 16,4 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ


Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 16,4 εκατ. δολ. θα καταβάλει στις ΗΠΑ η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp., σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, που ανακάλεσε πλέον των 8 εκατ. οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο εξ αιτίας ελαττώματος που μπορεί να προκαλέσει ακούσια επιτάχυνση του οχήματος, επεβλήθη πρόστιμο, καθώς δεν ενημέρωσε την

Το ηφαιστειακό νέφος κοντά στα ελληνικά σύνορα- ποιες πτήσεις ματαιώνονται

 
Αισιόδοξοι οι επιστήμονες, εκτιμούν οτι θα υποχωρήσει- Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: μιλά για προβλήματα στην υγεία που όμως δεν είναι σοβαρά- Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται πύκνωση του νέφους- Παραλύουν ευρωπαϊκές συσκέψεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες- Καταρρέουν οι αερομεταφορές- Δείτε χάρτη του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου
Οι πτήσεις που ματαιώνονται:

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το ηφαιστειακό νέφος (video) - NET, MEGA

Πέρα από τις ζωντανές συνδέσεις με τα αεροδρόμια, τα κυριακάτικα δελτία μετέδωσαν και τα στοιχεία που δημοσιεύει για την ηφαιστειακή τέφρα η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στη ΝΕΤ προβάλλοντας τους αντίστοιχους χάρτες, το MetOffice εφαρμόζει το "μοντέλο διασποράς ηφαιστειακής τέφρας" και εξ αυτού εκδίδει προβλέψεις της κίνησης του νέφους για κάθε 6 ώρες.

Στο «μικροσκόπιο» από Βρετανία και Γερμανία η Goldman Sachs

 Ερευνες από τη Βρετανία και τη Γερμανία αντιμετωπίζει η Goldman Sachs Group Inc. μετά τη μήνυση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Securities and Exchange Commission (SEC) για απάτη των επενδυτών, παραλείποντας βασικά στοιχεία για τα δάνεια που σχετίζονταν με το χρηματοοικονομικό προϊόν.
Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ζήτησε από την αρμόδια αρχή της χώρας, Financial Services Authority) να

Ανδρέας Λοβέρδος: «Τα τρία "δεν" που είπα, ισχύουν»

 «Δεν αυξάνουμε τις εισφορές, δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, δεν μειώνουμε τις χαμηλές συντάξεις», τονίζει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. ΄Οπως επισημαίνει, οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από το 2010, θα συνεισφέρουν σ΄έναν λογαριασμό αλληλεγγύης και τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία, που έχουν ανάγκες.

Κομμάτι πάγου αποκολλήθηκε από τις Άνδεις προκαλώντας τσουνάμι

Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου αποκολλήθηκε από τις Άνδεις στο Περού και κατέπεσε σε λίμνη, προκαλώντας κύμα ύψους 23 μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.
Το κομμάτι πάγου αποκολλήθηκε από το παγετώνα Hualcan κοντά στη πόλη Carhuaz, 200 μίλια βόρεια από την πρωτεύουσα Lima.
Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το τσουνάμι ύψους 23 μέτρων προκάλεσε ζημιές στην πόλη Carhuaz αλλά και στα γύρω χωριά της περιοχής.

Στοιχεία για κόστος λειτουργίας κρατικών αυτοκινήτων

Στοιχεία για κόστος λειτουργίας κρατικών αυτοκινήτων
 Στοιχεία πενταμήνου Νοεμβρίου 2009-Μαρτίου 2010, που αφορούν το κόστος λειτουργίας των κρατικών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα στοιχεία προκύπτει ότι:
-Η κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 157.139 λίτρα τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι σε 50.616 λίτρα, ποσοστό μείωσης 68%.
-Οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές για τους ίδιους μήνες μειώθηκαν από 292.932,94 ευρώ σε 83.594,99 ευρώ, ποσοστό μείωσης 71,5%
   Λεπτομέρειες εδώ:

Τεράστια προβλήματα και στον αθλητισμό από την ηφαιστειακή σκόνη...

Σε αναμονή η ΟΥΕΦΑ
Τετάστια προβλήματα και στον αθλητσιμό προκαλεί η ηφαιστειακή σκόνη που έχει οδηγήσει σε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων ανά την Ευρώπη. Η περιπέτεια της Μπαρτσελόνα στην προσπάθεια της να φτάσει στο Μιλάνο για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ενδεικτική, πάμπολλες όμως είναι και οι υπόλοιπες διοργανώσεις που επηρεάζονται.