Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι: Μέρος του προβλήματος η προσφυγή


«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού δανεισμού της Ελλάδας. 
"Σηματοδοτεί τη χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, καθώς δε διασφαλίζει ούτε καν ότι η χώρα θα αποφύγει τελικά την πτώχευση. Τα δείγματα γραφής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αφορούν μόνο σαρωτικές μειώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αλλά και εκτεταμένη λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος", αναφέρουν.

Τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ακύρωσης πτήσεων

Την επιστροφή του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου τους έχουν δικαίωμα να ζητήσουν όσοι επιβάτες δεν ταξίδεψαν αεροπορικώς λόγω της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.
Όπως ενημερώνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, τα δικαιώματα των επιβατών για ματαιώσεις πτήσεων προβλέπονται στον Κανονισμό 261/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 11ης Φεβρουαρίου 2004 και είναι υποχρεωμένοι οι αερομεταφορείς να τα γνωστοποιούν εγγράφως σε κάθε επιβάτη που θίγεται από τη ματαίωση μιας πτήσης.

Nooz.gr 

Μια τέλεια οφθαλμαπάτη για ξεκούραση

Το ανεκδοτάκι της ημέρας

Από το:teacher


Ο τροχονόμος σταματάει μια πενηντάρα κυρία που κατέβαινε τη λεωφόρο πατημένη στο τέρμα.
- Χαίρετε
- Χαίρετε !
- Πήρατε είδηση ότι περάσατε το όριο ταχύτητας;
- Αχ.. αλήθεια;
- Αλήθεια.. Το δίπλωμα σας παρακαλώ.
- Αχ ξέρετε μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί και το δίπλωμα.. Πρίν λίγες μέρες
- Να μου δείξετε τουλάχιστο την ασφάλεια.
- Μα μαζί με το δίπλωμα μου ήταν και η ασφάλεια.
- Μπορώ να δώ την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου;
- Όχι αγαπητέ μου, το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο!
- Κλεμμένο;! Από ποιόν; Από πότε;
- Μα πριν από λίγο.. ο ιδιοκτήτης του είναι ήδη νεκρός, τον έχω στο πορτ-μπαγκάζ 
- !!..
Ο τροχονόμος δεν πιστεύει στα αυτιά του και καλεί περιπολικά
Μαζί και ο διοικητής του κοντινού τμήματος.
Η κυρία τους περιμένει ψύχραιμα.
- Κυρία έχουμε πολύ σοβαρές καταγγελίες για σας από τον συνάδελφο.
- Δεν καταλαβαίνω.
- Ανοίγετε παρακαλώ το πορτμπαγκάζ;
Το πορτμπαγκάζ ανοίγεται και είναι κενό..
- Είναι δικό σας το αυτοκίνητο;
- Βεβαίως, να και η άδεια κυκλοφορίας, να και η ασφάλεια.
Δίνει τα χαρτιά στον διοικητή.
- Έχετε δίπλωμα;
- Φυσικά, νάτο
Το βγάζει από την τσάντα της και ρωτάει
- Μα γιατί όλα αυτά;
- Γιατί ο συνάδελφος μας ανέφερε ότι οδηγείτε χωρίς δίπλωμα ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με ένα πτώμα στο πορτμπαγκαζ..!
- Σοβαρά;;; Απίστευτο!! Αν είναι δυνατόν!! Να δείτε που στο τέλος θα σας πει και ότι έτρεχα κιόλας..!!!

Πρώτα η στέγη και μετά βλέπουμε

Βαρβάρα Αγγέλη στο: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Το Τζαμί της Καλούτσιανης περιμένει την αναστήλωσή του εδώ και τρία χρόνια, από τότε που έγινε η απαλλοτρίωσή του και οι ιδιοκτήτες του, όλοι τους ιδιώτες, πληρώθηκαν για να μην έχουν καμία αξίωση πάνω σε αυτό το μνημείο. Η στιγμή που περίμενε, φαίνεται ότι ήρθε. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών ανάδειξε προχτές την εργοληπτική εταιρία «Π. Χαλούλος-Β.Βαγενάς» ως εργολάβο της αποκατάστασης του μουσουλμανικού τεμένους, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

*Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης*

Από το:teacher
1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν  και  πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα  στον άλλον.
      2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε  γηροκομεία και αποκλειστικές.
     3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

"Έδειξε"επαφές με πολιτικούς

Ρεπορτάζ: Γιώργος Πίκουλας (απο ΕΘΝΟΣ)


Επισκέψεις του Μ. Χριστοφοράκου στα υπουργικά γραφεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γ. Αλογοσκούφη (Εξωτερικών και Αμυνας αντίστοιχα) αποκάλυψε χθες η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς, Κατερίνα Τσακάλου, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση. Η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είχε επαφές με πολιτικούς, κατονομάζοντας τους Κων. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Βουλγαράκη, Γ. Αλογοσκούφη και Π. Δούκα, ενώ τόνισε ότι ο μόνος πολιτικός που είχε πάει στο γραφείο του προϊσταμένου της ήταν ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης.

Ανταμώνουν για το τρόπαιο μετά από 70 χρόνια

Σάββατο, 20.30, Αlpha: Παναθηναϊκός-Άρης 
στον 67ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος
To 67o τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος διεκδικούν το Σαββατόβραδο στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Οι δυο ομάδες ανταμώνουν σε τελικό μετά από 70 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 2 Ιουνίου 1940 όταν οι «πράσινοι» κέρδισαν με 3-1 τους «κίτρινους». Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.30 με διαιτητή τον Τάσο Κάκκο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον Alpha.  Για τον Παναθηναϊκό θα είναι ο 28ος τελικός στην ιστορία του  Έχει κατακτήσει 16 Κύπελλα και το Σάββατο διεκδικεί το 9ο νταμπλ και πρώτο από το 2004. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ο Παναθηναϊκός στους πέντε τελευταίους τελικούς κέρδισε μονάχα τον Ολυμπιακό (το 2004).   
enet.gr

Εκτακτο συνέδριο ζητάει ο Παναγιωτακόπουλος

ΠΑΣΟΚ
 Επιστολή στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζητώντας την προκήρυξη συνεδρίου του κινήματος με στόχο την αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του Κινήματος, η οποία θεωρεί ότι θολώνει από το ενδεχόμενο της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

Εγκλωβισμένος από τους γαλἀζιους Ταλιμπάν

Εγκλωβισμένος στη λογική του κομματικού παράγοντα τρίτης κατηγορίας. Άλλα πράγματα περιμέναμε σήμερα από τον Σαμαρά. Να ασκήσει την κριτική του στην κυβέρνηση Παπανδρέου, περιμέναμε όμως να αποδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του...
Καραμανλή και του Αλογοσκούφη. Όχι στο ΔΝΤ λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο οποίος εξαπέλυσε και σήμερα επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Δεν προτείνει τίποτε συγκεκριμένο. Απλά λέει όχι στο ΔΝΤ. Τον έπεισαν ότι στις δημοσκοπήσεις που θα έρθουν ενδεχομένως να εισπράξει μια-δυο μονάδες η Ν.Δ. Δεν πέρασε η γραμμή του Παναγιωτόπουλου και του Αρβανιτόπουλου. Πέρασε η γραμμή των ταλιμπάν της Ρηγίλλης. Όταν θα έρθουν οι εκλογές και το μαύρο θα πέσει σύννεφο τότε ίσως να είναι πολύ αργά για να ανασκευάσει την αντιπολιτευτική τακτική του. 
fimotro

Χρόνια πολλά Τράγκα φυγουρατζή!

"ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ"
Έσκασε στο δελτίο ειδήσεων του Άλτερ σήμερα ο Τράγκας με το πουκαμισάκι του και δήλωσε ότι έχει στα χέρια του ραβασάκι τη Ντόιτσε Μπανκ που φέρνει τα πάνε κάτω, αλλά είπε πως δεν μπορεί να το δώσει στον αέρα! Σιγά τα ωά! 
Τι φοβάται ο Ντράγκας και δεν το αναφέρει;
Και τι λέει δηλαδή το ραβασάκι; Ότι χρειάζεται άμεσα η επέμβαση της Ε.Ε και της ΕΚΤ γιατί θα υπάρξουν και άλλοι που θα χρειαστούν τη βοήθεια...

troktiko

Προφυλακιστέα η 19 χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες»


Στη φυλακή οδηγείται η 19χρονη που συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ύστερα από την πολύωρη απολογία της στον ειδικό εφέτη ανακριτή.
Η 19χρονη συνελήφθη στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας. Είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος της, το οποίο ανήκει στην παρτίδα των πέντε τελευταίων που είχαν βγει για την υπόθεση της οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς". Σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται επειδή τα αποτυπώματά της βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα που βρέθηκαν στη διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

H Μέρκελ συνδέει τη βοήθεια με προϋποθέσεις

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Η Ελλάδα ζητά επίσημα πλέον την οικονομική  βοήθεια των εταίρων της. Είναι γνωστός ο μηχανισμός στήριξης, που θεσμοθετήθηκε μεν με αφομή την Ελλάδα, θα εξυπηρετήσει, καθώς φαίνεται, περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Η Καγκελάριος της Γερμανίας είναι έτοιμη να προσφέρει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά βάζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. "Δεν ανοίγει το πορτοφόλι της για να μοιράσει χρήματα χωρίς τις σκληρές προϋποθέσεις που βάζει", δηλώνουν από το περιβάλλον της. Παρόλο που έπεισε τη γερμανική κυβέρνηση, να εκλπηρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα την υποχρέωσή της απέναντι στον εταίρο (Ελλάδα), συνέδεσε όλη αυτή την διαδικασία με αυστηρές προϋποθέσεις: Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσει ενώπιον της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ένα  αξιόπιστο πρόγραμμα περικοπής δαπανών, είπε η ίδια η Μέρκελ, αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά  με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από πληροφορίες του περιβάλλοντος Παπανδρέου αυτό το πρόγραμμα θα πάρει λίγο καιρό.
Πληροφορίες από το dpa/N24


«Ουρές» επιχειρήσεων για μια θέση στο Mediterranean Cosmos

Η Sonae Sierra εξακολουθεί να αναλύει την ελληνική αγορά, όπου έχει γνωστοποιήσει πως θέλει να δημιουργήσει εμπορικά κέντρα στα Ιωάννινα και στο Γαλάτσι
Την ώρα που ακόμη και στους πλέον εμπορικούς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις διαδέχονται το ένα το άλλο και τα καταστήματα που αδειάζουν μένουν επί μακρόν ξενοίκιαστα, οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στον… ήλιο του Mediterranean Cosmos σχηματίζουν ουρά.
Η εύκολη πρόσβαση, η υψηλή επισκεψιμότητα, η άνεση στη στάθμευση, αλλά και η συντονισμένη προβολή στις επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα στο χώρο από τη μια, σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργήσει έναν ελκυστικό συνδυασμό για τους επαγγελματίες του εμπορικού

Ένα δάνειο και για το φως τη μέρα

Το πρόβλημα με τις αναμμένες λάμπες στη διάρκεια της ημέρας έχει επισημανθεί και καταγγελθεί στο δήμο κατ’ επανάληψη, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι! Το φαινόμενο εξακολουθεί. Πόσα χρήματα και ενέργεια θα έχει σπαταλήσει αλόγιστα ο δήμος τόσους μήνες το ξέρει μόνο εκείνος. Ας πάρει, κατά την προσφιλή του τακτική, και ένα δάνειο ακόμη για να πληρώνει το φως τη μέρα.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τι είναι το ΔΝΤ (τελικά..!)


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας διεθνής οργανισμός, αρμόδιος για τη διαχείριση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και την παροχή δανείων προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το ισοζύγιο πληρωμών. Μέρος της αποστολής του είναι η ενίσχυση των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα δημοσιονομικά προβλήματα. Σε αντάλλαγμα, οι χώρες αυτές είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε μία σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως η

Σοκ: Η Porsche Panamera και σε TAXI (video)

Porsche (Πρωτο ΘΕΜΑ)

  • Το είδαμε και αυτό, Panamera με ταρίφα!
  • Κυκλοφορεί -που αλλού στους γερμανικούς δρόμους
  • Σοκ στην αυτοκινητική κοινωνία
  • Απορία: Η κούρσα χρεώνεται με μονή ή διπλή ταρίφα;
Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Γερμανία μην αρχίσετε να τρίβετε τα μάτια σας αν τύχει και περάσει από μπροστά σας μία Panamera TAXI! Απλά σηκώστε το χέρι σας, μπείτε μέσα και απολαύστε μία κούρσα με το γερμανικό supercar. Άλλωστε, αυτή η Porsche είναι ιδανική για… TAXI μιας και διαθέτει τέσσερις πόρτες και σχετικά μεγάλο χώρο αποσκευών. Όσο για την ταρίφα, χαλάλι της ακόμη και αν πέφτει διπλή!  Μία βόλτα με την Panamera Turbo των 500 PS που κοστίζει από περίπου 130.000 ευρώ δεν βρίσκεις την ευκαιρία να κάνεις κάθε μέρα.… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ: Συνελήφθησαν έξι άτομα για μεταφορά ναρκωτικών


Σύμφωνα με την ενημέρωση απο την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας-Ακαρνανίας χθές και ώρα 01.10΄στο 28ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Αιτωλίας ,συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, ένας (1) ημεδαπός και πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για εισαγωγή-κατοχή-μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 36,8 κιλών χασίς και παράνομη μεταφορά μεταναστών. Από την προανάκριση που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου προέκυψε ότι ο ένας ημεδαπός και οι δύο αλλοδαποί, κάτοικοι Αθηνών, μετέβησαν με δύο (2) οχήματα, το ένα ιδιοκτησίας των και το άλλο εκμισθωμένο από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, σε ερημική τοποθεσία, στο 20ο χλμ της Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, από όπου παρέλαβαν τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων και την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών συσκευασμένη σε δέματα του ενός κιλού, με προορισμό την Αθήνα.
Τα ανωτέρω ναρκωτικά, τα δύο (2) οχήματα και οχτώ (8) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος των σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση για το ΔΝΤ

"Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είχε σχέδιο εξ’αρχής"
«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είχε σχέδιο εξ’αρχής, ούτε τώρα έχει. Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Αντώνης Σαμαράς ενώ επιτέθηκε και στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως «Ο κ.Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον της Ελλάδας απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες οδύσσειες». Σε ό,τι αφορά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, ο κ.Σαμαράς δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους ανθρώπους να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις». 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Λεφτά υπάρχουν...

 Τελικά είχε δίκιο.. Λεφτά υπάρχουν και τα βρήκε.. 
 

Επικριτική η έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε. για την ένταξη της Αλβανίας. Κατέχει την «πρωτιά» στη διαφθορά στα Βαλκάνια.

«Η διάβρωση της Δημόσιας Διοίκησης και η συνεχιζόμενη δωροδοκία στους Δημόσιους τομείς, ειδικότερα στον τομέα υγείας, ανησυχούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα…».
Αυτά απισημαίνει, μεταξύ άλλων, πρόσφατη Έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση στην Αλβανία (επικεφαλής Pierre Mirel). «Από διενεργηθείσα σχετική έρευνα, υπολογίζεται ότι ποσοστό 52% των Αλβανών πολιτών υποχρεούνται να δωροδοκήσουν κρατικά όργανα, προκειμένου να διεκπεραιώσουν θέματα που τους

απασχολούν», σημειώνεται στην Έκθεση και υπογραμμίζεται ότι η Αλβανία έχει την «πρωτιά» στον τομέα αυτόν στα Βαλκάνια.

Η απορία του Καραμανλή...

Κωστάκη συγχαρητήρια!! Τα καταφέρατε μια χαρά.. Δυστυχώς για σένα και για τα άλλα πρασινομπλε λαμόγια, δεν ξεχνάμε!! Εδώ θα είμαστε να σας τα χώνουμε κάθε μέρα.. 
TreloKouneli

Πόσα θα δώσει κάθε χώρα της ΕΕ για την Ελλάδα

Δείτε με τι ποσό θα συνεισφέρει κάθε χώρα της ΕΕ στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.
Γερμανία         8,4 εκατ. Ευρώ
Γαλλία             6,3 εκατ. Ευρω
Ιταλία              5,5 εκατ. ευρώ
Ισπανία           3,7 εκατ. Ευρώ
Ολλανδία        1,8 εκατ. Ευρώ
Βέλγιο             1,1 εκατ. Ευρώ
Αυστρία           0,9 εκατ. Ευρώ
Πορτογαλία     0,8 εκατ. ευρώ
Φινλανδία        0,6 εκατ. Ευρώ
Ιρλανδία           0,5 εκατ. Ευρώ
Σλοβακία         0,3 εκατ. Ευρώ
Σλοβενία          0,1 εκατ. Ευρώ
Λουξεμβούργο 0,1 εκατ. Ευρώ
Κύπρος            0,1 εκατ. Ευρώ

[ ΑΙΧΜΕΣ ]


 Ελλειμμα
Του Γιώργου Χρ। Παπαχρήστου ΝΕΑ
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ η Νέα Δημοκρατία। Πομπωδώς, ο εκπρόσωπός της χθες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στους εξίμισι μήνες της διακυβέρνησης ευθύνεται γιατί η χώρα βρίσκεται στη μέγγενη του ΔΝΤ! Το οποίο σημαίνει, κατά τον εκπρόσωπο, ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα και όσα επέρχονται είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ! Διερωτάται κανείς αν, πλην του εκπροσώπου της Ν.Δ., υπάρχει άλλος πολίτης που να πιστεύει κάτι ανάλογο. Προφανώς όχι. Η πρωτοτυπία της σκέψης ανήκει στον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και πρέπει να αναρωτηθούμε, πρώτον, αν τα προηγούμενα έξι χρόνια ζούσε στην Ελλάδα ή σε χώρα του εξωτερικού και, δεύτερον, από ποτέ με το καλό «ζει ανάμεσά μας» σαν τα Νεφελίμ και τα Ελοχίμ εκείνου του Λιακόπουλου. Φευ, όχι! Υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή έχει διατελέσει και όταν ολοκλήρωσε (με μάλλον ανώμαλο τρόπο) την... επιτυχή θητεία του και ύστερα από μια μακρά περίοδο αγρανάπαυσης, επελέγη για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αρα, γνωρίζει. Και γνωρίζει καλά. Οτι κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνησή του- αυτή που πριν από 6 μήνες υποστήριζε ότι το έλλειμμα ήταν 6%, ενώ εκείνο φλερτάριζε με το διπλάσιο!..
Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Ικανά απλώς να του αυξήσουν το μήκος της μύτης...

Τι μεταδίδουν οι ξένοι για την Ελλάδα


Ημέρα πληρωμής! Η Ελλάδα έκανε αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης
                                                          Πληροφορίες Ν24
Η Ελλάδα, δια του Πρωθυπουργού της κ. Γιώργου Παπανδρέου, ζήτησε σήμερα, Παρασκευή, οικονομική ενίσχυση από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανάγκη της Ελλάδας για μετρητά είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχαν προϋπολογίσει πολλοί  οικονομικοί παράγοντες. Η ιστορία είναι γνωστή: Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αδυναμία πληρωμής και αδυναμία δανεισμού από την ελεύθερη αγορά (πολύ υψηλά επιτόκια). Η προσφυγή στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης ήταν πλέον μονόδρομος. Σήμερα έγινε το βήμα που όλοι περίμεναν: Η Ελλάδα πέφτει στα χέρια του μηχανισμού στήριξης, στην επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα χρήματα που θέλει να αντλήσει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι περίπου 30 δισ. χωρίς να ξέρει κανείς αν το "βαρέλι έχει πάτο", όπως είπαν χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα μπορεί να περάσει τώρα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και ό,τι έγινε με την Ελλάδα να συνεχιστεί με την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και άλλες χώρες! Προς το παρόν θα έχουμε την ηρεμία πριν την μπόρα!

Από το kapistri

Ανακοινώθηκε η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης

Άνοδος του ευρώ μετά την προσφυγή της Ελλάδας

Σε υψηλό ημέρας το ευρώ οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνταν ανοδικά, ενώ τα γερμανικά ομόλογα υποχωρούσαν, καθώς ελληνικά μέσα μετέδωσαν ότι η Αθήνα θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ενεργοποίηση του μηχανισμού. Το ευρώ ενισχυόταν στα 1,3334 δολάρια και οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κέρδιζαν 0,81% στις 1.092,64 μονάδες. Ο δείκτης των ελληνικών τραπεζών σημείωνε άλμα 5,82%.


Ανακοινώθηκε η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης

"Επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση του μηχανισμού",  είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο


 'Ολι Ρεν:Η βοήθεια μπορεί να δοθεί άμεσα
Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο - Πέφτουν τα spread - Ανεβαίνει το ευρώ
Την είδηση μεταδίδουν όλα τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων
"Τον χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές θα μας τον δώσει η ΕΕ. Εθνική επιταγή να προσφύγουμε στο μηχανισμό στήριξης", με αυτή την φράση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό.
«Κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί, μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των εταίρων της. Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια μας και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορες πόνεσαν αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας μέσα από μαραθώνιο διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ενωσης για τη στήριξη της χώρας μας...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Σταυρόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Μέσω ΑΣΕΠ θα προσλαμβάνονται τελικώς και οι μερικώς απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την απόσυρση από τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο σχετικής διάταξης, η οποία προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση...
Η ΝΔ κατήγγειλε διά του εισηγητή της κ. Ι. Βρούτση ότι με την εν λόγω διάταξη που περιέχεται στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας για την εργασιακή ασφάλεια, δίδεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα να προσλαμβάνουν προσωπικό μερικής απασχόλησης (ως 4 ώρες ημερησίως) και για διάστημα 6 μηνών με την επίκληση εκτάκτων ή επειγουσών αναγκών, παρέχοντάς τους

Τι θα πει ο Αλ. Παπαδόπουλος την Κυριακή...

Ένας "απόστρατος" σε ρόλο "εφεδρείας" για την οικονομία 
και το πολιτικό σύστημα
Σκληρές αλήθειες για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας είναι αποφασισμένος να πει ο Αλέκος Παπαδόπουλος που θα μιλήσει σε εκδήλωση της ("εκσυγχρονιστικών" καταβολών) “Πρωτοβουλίας για τον εκσυγχρονισμό του Κοινωνικού Κράτους” με θέμα Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να τονίσει ότι και η ίδια η κοινωνία δεν έχει ίσως συνειδητοποιήσει το πόσο κρίσιμα είναι πλέον τα πράγματα και το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος, χωρίς να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός. Πάντως ο κ. Παπαδόπουλος θα αποφύγει να ασκήσει κριτική στη σημερινή κυβέρνηση και περισσότερο θα διατυπώσει προτάσεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Γαλαζιο προσυνεδριο στο «ναρκοπεδιο» Παυλιδη

Ανησυχία στη Ν.Δ. για την παρουσία του 
στη συνδιάσκεψη της Ρόδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης VETO300

Εντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης στη Ρόδο και της πιθανολογούμενης παρουσίας του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη. Αντώνης Σαμαράς. Εκτός απροόπτου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραστεί στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ρόδου. Από το περιβάλλον του Α. Παυλίδη διαρρέει από χθες ότι ο πρώην υπουργός θα δώσει το «παρών», καθώς συνεχίζει απτόητος τη δραστηριότητά του στα Δωδεκάνησα Η συνδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΡΝΕΟ

Ένας βάτραχος χωρίς πνευμόνια, ένα φίδι με τα χρώματα της φωτιάς και ένας γυμνοσάλιαγκας που εξαπολύει βελάκια αγάπης, είναι ανάμεσα στα 123 νέα είδη ζώων που έχουν βρεθεί στο Βόρνεο από το 2007 στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διατήρησης ενός από τα αρχαιότερα τροπικά δάση του κόσμου.Η έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) σχετικά με τις ανακαλύψεις νέων ειδών ζώων απευθύνει επίσης έκκληση για την προστασία των απειλούμενων ειδών και του τροπικού δάσους στο Βόρνεο, το νησί της θάλασσας της Νότιας Κίνας, που είναι το

Κρίσιμα ραντεβού Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον

 Συναντήσεις με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Συναντήσεις με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα έχει αύριο και την Κυριακή στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.  Πριν αναχωρήσει για την αμερικανική πρωτεύουσα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει σήμερα το πρωί για δεύτερη φορά το εικοσαμελές κλιμάκιο των αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΕ, από το οποίο θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τις νεότερες προτάσεις της «τρόικας».

Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!!!

H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) 
H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εντυπωσιακές -και… ολίγονψυχεδελικές- εικόνες του ήλιου που τράβηξε το νέο δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory), στόχος του οποίου πρωτίστως είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες στο μέλλον να προβλέπουν έγκαιρα τις επερχόμενες καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες.
    Αν και δεν έδωσαν ακόμα λεπτομέρειες, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ήδη μαθαίνουν νέα πράγματα από τις παρατηρήσεις του νέου δορυφόρου που εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου πάνω σε ένα πύραυλο "Άτλας" και ήδη έστειλε στη Γη εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και σύντομα βιντεοκλίπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καν Στρος: "η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή"

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο επικεφαλής του Ταμείο Ντομινίκ Στρος Καν σε συνέντευξη τύπου. Ο Στρος Καν είπε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να τύχει καλύτερης μεταχείρισης απο τις άλλες χώρες και ότι το ΔΝΤ θα δράσει με βάση τις δικές του αρχές. "Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας με την ΕΕ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν και είναι η πρώτη φορά που βοηθάμε χώρα της ευρωζώνης, έχουμε συνεργασθεί με... άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία", τόνισε ο Στρος-Καν, για να υπογραμμίσει:"Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΔΝΤ, και δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας".
Και συνεχίζει λέγοντας: "η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή, τόσο από άποψης μακροοικονομικής σταθερότητας για την κυβέρνηση της χώρας, αλλά και μια πολύ σοβαρή κατάσταση για τον ελληνικό λαό". Το Σαββάτο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη

Βαρέλι δίχως πάτο, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή
                                       πληροφορίες και φωτο:Ν24
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας, φαίνεται, ότι θα στοιχίσει αρκετά ακριβά για τη Γερμανία.  Μέχρι το τέλος του 2012 το ποσό της βοήθειας σε δάνεια μπορεί να φτάσει και τα 30 δισ. ευρώ, υπολογίζουν οι οικονομικοί παράγοντες. Αλλά και τότε το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα έχει λυθεί. Αν και αυτή τη στιγμή, λόγω των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας), δε μιλάει κανείς ανοιχτά, αν θα δώσουν ή δε θα δώσουν τα απαραίτητα δάνεια προς την Ελλάδα, εντούτοις είναι σίγουρο ότι η Γερμανία θα αναλάβει ένα μέρος των υποχρεώσεων ασφάλειας των δανείων της Ελλάδας. Αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο ρίσκο από εκείνο που είχαν προϋπολογίσει και θα ξεπεράσει τα 30 δις, χωρίς να σημαίνει ότι τελειώνουν εδώ. Τα οικονομικά της Ελλαδας (διαρθρωτικά και δημοσιονομικά) είναι τέτοια που μοιάζουν περισσότερο με βαρέλι δίχως πάτο, λένε οι Γερμανοί.

Όλη η αλήθεια για το ΔΝΤ - Έτσι γινεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος για το χρήμα

Όταν λέμε ΔΝΤ τι εννοούμε πρακτικά για τον Έλληνα πολίτη;
Από το troktiko

Θα γίνουμε φέουδο μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης που θα ελέγχει πλήρως την χώρα μας και τα οικονομικά της. Ήδη το κάνει με τους ελεγκτές που συμπεριφέρονται λες και εισέβαλαν σαν κατακτητές σε μια χώρα. Θα χάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τις δουλειές του με την μέθοδο της καραμπόλας. Δηλαδή θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και ο κόσμος δεν θα διαθέτει χρήματα για αγορές. Άρα πάμε κατευθείαν στην μείωση του προσωπικού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επειδή όμως τώρα ισχύει το 2% , θα έρθει το ΔΝΤ και θα πει ότι πρέπει να καταργηθεί το ποσοστό και να απολύεται κόσμος , αέρα-πατέρα.

Έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι

Όμηροι μέσα στο σπίτι τους δεμένοι για ώρες σε μια καρέκλα έμειναν δυο άνθρωποι στο Μαρούσι
Δυο ληστές μπήκαν στο ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Φιλίας παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου.
Όταν το ζευγάρι αντιλήφθηκε τους ληστές ήταν ήδη αργά. Οι δράστες έβγαλαν μαχαίρια και τους ακινητοποίησαν.
Έδεσαν τα θύματά τους στις καρέκλες της κουζίνας και στη συνέχεια άδειασαν κυριολεκτικά το σπίτι απ' όλα τα πολύτιμα αντικείμενα.
Στη συνέχεια οι ληστές άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού, φόρτωσαν σε αυτό τα κλεμμένα και έφυγαν σαν... κύριοι.
Newsit

Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει

Χάος στην Ταϊλάνδη μετά τις επιθέσεις
Η κατάσταση μεταξύ των αντιμαχόμενων στην Ταϊλάνδη κλιμκώνεται. Σε μια βομβιστική επίθεση αγνώστων τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για συμβιβασμό και συμφιλίωση. Στην πρωτεύσουσα Μανγκόκ η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική. Οι αντικυβερνητικοί και οι δυνάμεις ασφάλειας έμειναν σε απόσταση χτες το βράδυ, αλλά χωρίς να υποχωρήσουν εκατέρωθεν. Μαζί με τους νεκρούς από την επίθεση υπήρξαν και πολλοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων κι ένας Αυστραλός, που περίμενε το τρένο στο σταθμό. Ο Πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση την κυβέρνηση.

Πρόταση σε «Ελέ» για... αποστρατεία

Θέση στο διοικητικό επιτελείο φαίνεται να έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αφού το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του ο έμπειρος γκολκίπερ των Ηπειρωτών ίσως του «στοιχίσει» την συνέχεια της καριέρας του.Πρόταση στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να συνεχίσει την συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννενα, πιθανότατα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή έχει προτείνει η διοίκηση του «Άγιαξ» της Ηπείρου στον έμπειρο γκολκίπερ και αν συμβεί κάτι τέτοιο ο 33χρονος τερματοφύλακας θα πρέπει να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση. Ο «Ελέ» υποφέρει από σοβαρό πρόβλημα στην μέση, το οποίο ίσως του