Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Στο μικροσκόπιο οι ηλιακές καταιγίδες

Φωτογραφία

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΔιαστημική Υπηρεσία (ΝΑSΑ) έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του ήλιου που τράβηξε το νέο δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής, πρωταρχικός στόχος του οποίου είναι να δώσει στους επιστήμονες τη δυνατότητα στο μέλλον να προβλέπουν έγκαιρα τις επερχόμενες καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες.  Αν και δεν έδωσαν ακόμα λεπτομέρειες, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ήδη μαθαίνουν νέα πράγματα από τις παρατηρήσεις του νέου δορυφόρου που εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου πάνω σε έναν πύραυλο Αtlasκαι ήδη έστειλε στη Γη εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και σύντομα βιντεοκλίπ.  Ο δορυφόρος φέρει τρεις συστοιχίες επιστημονικών οργάνων, εκ των οποίων η μια έχει κατασκευαστεί από το εργαστήριο ατμοσφαιρικής και διαστημικής επιστήμης του πανεπιστημίου του Κολοράντο και οι άλλες δύο από την εταιρεία Lockheed Μartin. Τα τρία όργανα εστιάζουν αντίστοιχα στις διεργασίες στο εσωτερικό του ήλιου, στην επιφάνεια και στην ατμόσφαιρά του.  Τα διαφορετικά μήκη κύματος που λειτουργούν τα τρία όργανα, επιτρέπουν στους επιστήμονες να μελετούν τον ήλιο με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ.
Οι πρώτες θεαματικές φωτογραφίες και τα πρώτα βίντεο (με κάμερες πολύ υψηλής ανάλυσης) του Solar Dynamics Οbservatory, που αναμένεται να λειτουργήσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια, δείχνουν τεράστιες εκρήξεις στον ήλιο και εντυπωσιακά αέρια εξάρματα που ξεπηδούν από την επιφάνειά του. Η ηλιακή δραστηριότητα έχει σημαντική επίδραση στον πλανήτη μας, καθώς οι εκρήξεις φορτισμένων σωματιδίων και η εκπομπή έντονης ακτινοβολίας μπορούν μεταξύ άλλων να αποδιοργανώσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού, και να υποσκάψουν την υγεία των αστροναυτών.
Οι επιστήμονες της ΝΑSΑ εκτιμούν ότι η αποστολή του δορυφόρου θα φέρει πραγματική επανάσταση στις γνώσεις μας για τη φυσική του ήλιου, με τον ίδιο τρόπο που το διαστημικό τηλεσκόπιο Ηubble έριξε νέο φως στην αστρονομία και την κοσμολογία. 

Από το:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ

1. Ώρα αναχωρήσεως , κάθε λεπτό καθ’ όλο το 24ώρον.
2. Τα εισιτήρια εκδίδονται στον ουρανό αλλά πληρώνονται στη γη.
3. Τιμή εισιτηρίου, αυτό πληρώνεται με πολύ αγάπη, υπομονή
αγώνες και θυσίες.
4. Τα βρέφη δεν πληρώνουν εισιτήριο γιατί ταξιδεύουν στην αγκαλιά
της μητέρας Εκκλησίας.
5. Το εισιτήριο είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται σε άλλο άτομο
6. Οι επιβάτες ταξιδεύουν χωρίς αποσκευές, οι άγγελοι τις έχουν
μεταφέρει σε προηγούμενο δρομολόγιο.
7. Εισιτήριο μετά' επιστροφής δεν εκδίδεται.
8.Χρήματα δεν μεταφέρονται, οι επιβάτες τα έχουν καταθέσει στην τράπεζα των ουρανών, οι αποδείξεις βρίσκονται στα χέρια των πτωχών
9.    Δηλώσεις συμμετοχής δεν χρειάζονται, τα ονόματα επιβατών των
είναι γνωστά στον οδηγό της αμαξοστοιχίας.
10.    Ειδοποιήσεις διά την ημέρα αναχωρήσεως κάθε επιβάτη δεν
στέλνονται, γι' αυτό πρέπει όλοι να είμεθα πάντοτε έτοιμοι διά

Δεν χρειάζονται παιχνίδια μυαλού για να γυμναστεί ο εγκέφαλος

Φωτογραφία

ΜΕΓΑΛΗέρευνα στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες άτομα δείχνει ότι τα λεγόμενα παιχνίδια «εκπαίδευσης μυαλού» δεν προσφέρουν τελικά τόσα οφέλη όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα στην εγκεφαλική λειτουργία. Όπως αποδεικνύεται, προσφέρουν τα ίδια ακριβώς οφέλη με διάφορες άλλες ενασχολήσεις, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ακόμη και ένας περίπατος!  Τα τελευταία χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι η ενασχόληση με παζλ τύπου σουντόκου ή με άλλα παιχνίδια απομνημόνευσης, συνδυασμών κτλ. ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και γενικά γυμνάζουν το μυαλό. Τα παιχνίδια αυτά προτείνονται κυρίως για ενασχόληση από ηλικιωμένα άτομα ως ένα μέτρο προστασίας από την άνοια, αλλά και γενικότερα από την πτώση της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Μάλιστα αναπτύχθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτό τον τομέα με πολλές μεγάλες εταιρείες να αναπτύσσουν επιτραπέζια αλλά και ηλεκτρονικά «Παιχνίδια Μυαλού» (Βrain Games) όπως τα ονόμασαν.
Ειδικοί του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών Γνωστικών και Εγκεφαλικών Επιστημών, ενός κορυφαίου διεθνούς κέντρου ερευνών για τον εγκέφαλο που εδρεύει στο Κέμπριτζ στην Αγγλία, διεξήγαγαν μια μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσουν την επίδραση αυτών των παιχνιδιών. Σχεδίασαν μια σειρά από «παιχνίδια μυαλού», τα οποία και χρησιμοποίησαν στα πειράματα στα οποία έλαβαν μέρος 11.430
άτομα που είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας έπρεπε καθημερινά να παίζουν παιχνίδια που απαιτούσαν στρατηγική ικανότητα και ικανότητες ανάλυσης. Η δεύτερη ομάδα ασχολούνταν με παιχνίδια που συνδύαζαν την αυξημένη συγκέντρωση, την απομνημόνευση, τα μαθηματικά και την καλή χωροταξική αντίληψη. Η τρίτη ομάδα έκανε διάφορες απλές διαδικτυακές εργασίες και ενέργειες, οι οποίες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ή στόχο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο περνούσε ο καιρός οι συμμετέχοντες βελτιώνονταν συνεχώς στα παιχνίδια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε ενισχυθεί κάποιος τομέας της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. «Στατιστικά δεν παρουσιάζονται αξιοσημείωτεςδιαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία ανάμεσα στα άτομα που έπαιζαν “παιχνίδια μυαλού” και σε εκείνα που απλώς σερφάριζαν», δήλωσε στο ΒΒCο νευροεπιστήμονας Αντριαν Οουεν, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Πάντως, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για το θέμα. 

Από το ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Καλώς ήρθες ΔΝΤ...

Εργασία μέχρι να τα εκατοστήσουν...

Από τη μια η κρίση, και από την άλλη η καλή κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων θα έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί να εργάζονται μέχρι τα ..εκατό τους χρόνια στο μέλλον.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, που εξέτασε δημογραφικά στοιχεία του εργατικού δυναμικού της Αυστραλίας.
Ο Δρ. Τζον Μπίαρντ, διευθυντής του Τμήματος Γήρανσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation), ανέφερε ότι αν η Αυστραλία θέλει να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος που έρχεται με την γήρανση του πληθυσμού της, πρέπει να αποδεχθεί στο εργατικό της δυναμικό υπερήλικες, των 80 και 90 ετών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και εκατό ετών!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
 προς τα ΜΜΕ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αύριο Δευτέρα 26 Απριλίου, στις 12.30μμ, στο ξενοδοχείο “ΕΛΕΝΑ”, Θερμοπυλών 4, η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κίνησης για την απόρριψη από την Γ Γ Περιφέρειας της προσφυγής μελών της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την «Αξιοποίηση ακινήτου Δημοτικής Αγοράς» και οι παραπέρα πρωτοβουλίες για το ίδιο θέμα.

Σας στέλνουμε συνημμένα την απόφαση της Περιφέρειας και το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών  
  
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ
 ----------------------------------------------------
Για πληροφορίες: Στασινός Παναγιώτης τηλ 6932837696

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...

Γράφει Η ΤΗΛΕΦΑΚΑ

Ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε από την έδρα του ΔΝΤ ότι η στάση της Γερμανίας προκαλεί θυμό σε ευρωπαίους και αμερικανούς. Επικαλέστηκε, μάλιστα, αξιωματούχο του ΔΝΤ, ο οποίος χαρακτήρισε "μη φιλική και αντισυμμαχική" τη συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ του Ιγνατίου είναι πάντα σωστό. Το ερώτημα είναι, όμως, αν ιδρώνει το αυτί της Μέρκελ από όσα της καταμαρτυρούν ευρωπαίοι...και αμερικάνοι. Πολύ φοβάμαι ότι δεν της καίγεται καρφί. Το μόνο που τη νοιάζει είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στη Β. Βεστφαλία -Ρηνανία. Εκεί παίζει τα πολιτικά της ρέστα. Ολα τα άλλα είναι λόγια.

Γιατί ρε;;;

 Δεν έχω ούτε πιστωτική κάρτα δεν χρωστάω πουθενά, έχω μάθει στην ζωή μου πως όταν έχω χρήματα θα αγοράσω κάτι που μου αρέσει... Τότε ΓΙΑΤΙ ΡΕ με καταχρεώσατε και έμενα και τα παιδιά μου για την υπόλοιποι ζωή μας. Μήπως μαζί τα τρώγαμε τόσα χρονιά?
Εγώ είμαι ένας αγράμματος που από τα 16 μου είμαι μέσα στο μεροκάματο και τώρα στα 40 μου προσπαθώ να μεγαλώσω 2 παιδιά μαθαίνοντας τα να σέβονται τους νομούς του κράτους. Εσεις η δήθεν μορφωμένοι που σας ψηφίζουμε τόσα χρονιά ποιους νομούς σεβαστήκατε?
ΓΙΑΤΙ ΡΕ με κάνετε να ντρέπομαι να λέω πως είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ?
ΓΙΑΤΙ ΡΕ στα 40 μου θα με κάνετε να βγω στους δρόμους?
Και το σημαντικότερο ΓΙΑΤΙ ΡΕ δεν είναι στην φυλακή κανένας ακόμα?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η Κίνηση Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα


Δυναμικά ξαναμπήκε στη Λεμεσό ο Κίνηση Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα. Μετά την επιτυχημένη συζήτηση που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ξενοδοχείο Ajax κάνει εμφανή την παρουσία της με ανακοινώσεις για τρέχοντα θέματα πολιτικής. Επίσης έχει αρχίσει να λειτουργεί ιστοσελίδα της κίνησης με ενδιαφέροντα άρθρα και σχόλια για την επικαιρότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kinisispolitwn.blogspot.com.
Geopolitics-GR

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τσιόρδας (απο Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Το «φάντασμα της Ουγγαρίας» πλανάται πάνω από την κυβέρνηση, μετά την απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού Ε.Ε. και ΔΝΤ. Παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, κορυφαίοι υπουργοί δεν βγάζουν από το μυαλό τους ότι οι σύντροφοί τους, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας, δυο χρόνια μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, είδαν την επιρροή τους να καταρρέει και τα ποσοστά τους από 43,2% το 1996 να συρρικνώνονται στο 19,3% το 2010.
Το σημερινό αγκάθι είναι οι τελικές ρυθμίσεις στην τριετή συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, που αφορούν ιδίως τη μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αύξηση του ορίου απολύσεων. Ομως τα μεγάλα προβλήματα τώρα αρχίζουν.

Ξέρει και έχει γούστο ο κ. Πάγκαλος...

Ξέρει και έχει γούστο ο κ. Πάγκαλος. Επέλεξε να έχει δίπλα του δύο νεοεκλεγμένες βουλευτίνες και... όμορφες κυρίες, την Έλενα Παναρίτη (Επικρατείας) και Άρια Αγάτσα (Βοιωτίας), χωρίς κάμερες και προπαγανδιστικές συμβουλές ακριβοπληρωμένων "διαφημιστών-επικοινωνιολόγων" του κώλου.
Και φυσικά το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες της "σοβαρής" και "έγκυρης" εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" (Δείπνο Πάγκαλου), από παπαράτσι και δημοσιοκάφρους που κρύβονται σαν ποντίκια πίσω από παρκαρισμένα στο σκοτάδι αυτοκίνητα και αυτή η δημοσιοκαφρίλα της "αποκάλυψης και έγκυρης πολιτικής ανάλυσης", μας το παίζουν λειτουργοί της σοβαρής δημοσιογραφίας...
 

Απάντηση της αστυνομίας σε χτεσινό δημοσίευμα της Ελευεθεροτυπίας

"Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου που αναφέρεται σε δήθεν "αυθαίρετες" προανακριτικές ενέργειες των αστυνομικών αρχών εναντίον εργαζομένων της συγκεκριμένης εφημερίδας και συγγενών τους, διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει τις έρευνές της με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τους κανόνες του κράτους δικαίου και δεν χρησιμοποιεί προσχηματικές μεθοδεύσεις για να στοχοποιεί πολίτες για τους κοινωνικούς ή πολιτικούς τους αγώνες. Τέτοιες πρακτικές δεν εκφράζουν την Ελληνική Αστυνομία και ουδεμία σχέση έχουν με την συστηματική προσπάθεια των Αρχών ενάντια στην τρομοκρατία."

troktiko

Παπακωνσταντίνου : 'Ερχονται νέα μέτρα

Αφορούν αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις ακίνητης περιουσίας και αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς

Με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά  επιβεβαίωσε, με ήπιο τρόπο, οτι έρχεται νέο πακέτο μέτρων. ΄Οπως είπε, το 3ετές πρόγραμμα που θα αποφασιστεί για τη στήριξη της χώρας μας, θα κινείται σε ένα σκληρό και αυστηρό πλαίσιο το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλα τα μέρη. Κι αυτό είπε, θα είναι το σημαντικό σινιάλο προς τις αγορές.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝH: 'NA AΛΛΑΞΕΙ, ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ'

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών και γενναίων πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Με άρθρο της στην Καθημερινή της Κυριακής, τονίζει ότι «χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα, ακόμα κι αν καταστεί de facto αναγκαία η αλλαγή του σημερινού πολιτικού και κομματικού συστήματος».
Η κα Μπακογιάννη προσθέτει ότι σήμερα ο τόπος και ο λαός αντιμετωπίζουν μια θεσμική κρίση, κρίση αξιών και προτύπων και θεωρεί απαραίτητη την άμεση δράση με συγκεκριμένες τολμηρές πρωτοβουλίες. Εξάλλου σε συνέντευξή της στην Realnews η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτώμενη για την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία, απαντά ότι «εξαρτάται πως θα αντιδράσει η κοινωνία».
«Διανύοντας τη μεγάλη κρίση θα δούμε αν θα εισέλθει σε φάση αυτογνωσίας και αν θα ζητήσει τον λογαριασμό-που εγώ πιστεύω ότι θα τον ζητήσει-για 30 χρόνια λανθασμένων επιλογών. Αν θα αναζητήσει την πολιτική πρόταση για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ή εάν θα επικρατήσει η καχυποψία, η αμφισβήτηση η οργή, ο θυμός που υπάρχουν αναμφισβήτητα μέσα στην κοινωνία και οδηγηθούμε τότε σε μια ιδιότυπη ομφαλοσκόπηση, εσωστρέφεια και ακραίες επιλογές».
»Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία θα αντιδράσει με ωριμότητα και δυναμισμό και θα αναζητήσει τη σοβαρή επιλογή και τις καθαρές κουβέντες για το μέλλον, μακριά από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και ακρότητες», καταλήγει η κ.Μπακογιάννη

fimotro

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η εκλογή Έρογλου
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Η εκλογή του Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα αντιμετωπίζεται περισσότερο από την ελληνοκυπριακή πλευρά με όρους μεταφυσικής παρά πολιτικής. Σίγουρα ο Έρογλου δεν είναι ο Ταλάτ, αλλά όπως θα διαπιστώσουν σύντομα όσοι ανησυχούν για την εκλογή του, θα «ταλατοποιηθεί» ή όχι, ανάλογα με την πολιτική που θα κληθεί από την Άγκυρα να υπηρετήσει. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ένας σοβαρός Τούρκος δημοσιογράφος, ο Μπουράκ Μπεκντίλ (Ηurryet-DailyΝews 20/4/ 2010), παραφράζοντας το γνωστό «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται», ο Νταβούτογλου θα αποφασίζει και ο Έρογλου θα υποστηρίζει,

ΑΕΡΑΣ!

Υπάρχει πιο γρήγορο αυτοκίνητο από τη Bugatti των 1.000 ίππων; Φυσικά και υπάρχει. Και είναι μάλιστα αυτοκίνητο παραγωγής. Δεν είναι δηλαδή πρωτότυπο και μπορεί όποιος θέλει να το παραγγείλει! Θηριώδης κινητήρας twin turbo, V8, 7.000 κ.ε.. Μεγίστη ιπποδύναμη 1.287 ίπποι! Τελική ταχύτητα 434,43 χλμ./ ώρα. Το Ultimate Aero, το Super Car της Shelby αφού κέρδισε τον τίτλο του «ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο», παρουσιάζεται ακόμη δυνατότερο το 2010.
Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά :
* Κινητήρας Twin-Turbo V8

* 1287 hp
* Μέγιστη ταχύτητα 434,430 km/h
* 0-96 χλμ/ώρα σε 2.7 δευτερόλεπτα!

Ο Βενέδικτος "θα τελούσε γάμο ομοφυλοφίλων στη Βρετανία"

Κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, ο Πάπας θα εγκαινίαζε κλινική αμβλώσεων, θα τελούσε γάμο ομοφυλοφίλων και θα παρείχε τηλεφωνική υποστήριξη σε παιδιά - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και θα λάνσαρε προφυλακτικά με την παπική φίρμα..
Όλα αυτά σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών γραμμένο από κάποιον αξιωματούχο με χιούμορ, το οποίο γελοιοποιεί τις θέσεις της καθολικής εκκλησίας για τις αμβλώσεις και την αντισύλληψη. Για κακή του τύχη όμως διέρρευσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph.
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βατικανό εξέφρασε τη λύπη της βρετανικής κυβέρνησης σε υψηλούς αξιωματούχους του Βατικανού. "Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ανόητο έγγραφο, το οποίο δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την πολιτική ή τις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης και του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Πολλές από τις ιδέες που διατυπώνονται στο έγγραφο είναι επιπόλαιες, αφελείς και ασεβείς", αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το σημείωμα, το οποίο συντάχθηκε από έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο περιλαμβανόταν σε μνημόνιο με τίτλο "Η ιδεώδης επίσκεψη θα περιλάμβανε..." και κυκλοφόρησε μεταξύ υπαλλήλων της Ντάουνινγκ Στριτ και του υπουργείου Εξωτερικών. Το μνημόνιο έφερε στο εξώφυλλό του σημείωμα με την επισήμανση ότι ορισμένες από τις ιδέες είναι "παρατραβηγμένες".
Σε μία αναφορά στα σεξουαλικά σκάνδαλα σε μεγάλο αριθμό χωρών στα οποία εμπλέκονται καθολικοί ιερείς, διατυπωνόταν η ιδέα των εγκαινίων από τον Πάπα Βενέδικτο τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλες ιδέες ήταν να κληθεί ο Πάπας να κάνει τούμπες με παιδιά για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και να συμμετάσχει σε ένα τραγουδιστικό ντουέτο με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Newsit.gr

ΕΝΕΡΓΩΣ

Αγγλική η αναμόχλευση της διάσκεψης
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Εδώ και αρκετό καιρό καλλιεργείται στο παρασκήνιο από νεοταξικούς παράγοντες ( Αγγλία, ΗΠΑ) η δρομολόγηση μιας διάσκεψης για το Κυπριακό. Μάλιστα την εν λόγω ιδέα φρόντιζαν πάντα να διασπείρουν και μέσω άλλων συμμάχων τους (λογου χάρη Σουηδία) έτσι ώστε να αποκτήσει το κατάλληλο έρεισμα -ιδιαίτερα μετά την «εκλογή» Έρογλου στα κατεχόμενα- η τουρκική πρόταση του κ. Ερντογάν για τετραμερή-πενταμερή διάσκεψη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εν λόγω ενορχήστρωση λειτουργεί ως ιμάντας εξυπηρέτησης αλληλοσυμπληρούμενων ή εφαπτόμενων γεωπολιτικών συμφερόντων «Λονδίνου-Ουάσιγκτον-Άγκυρας» και, ως εκ τούτου, εγκυμονεί κινδύνους -αν δεν

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ;

Ο ΜΕΤΟΙΚΟΣ

Σαν σύννεφο απ' τον καιρό
μονάχο μες τον ουρανό
πήρα παιδί τους δρόμους

Περπάτησα όλη τη γη
μ' ένα τραγούδι στην καρδιά
και τη βροχή στους ώμους

Μ' αυτά τα χέρια σαν φτερά
που δεν εγνώρισαν χαρά
πάλεψα με το κύμα

Κι είχα βαθιά μου μια πληγή
αγάπη που δε βρήκε γη
χαμένη μες το κρίμα

Με πρόσωπο τόσο πικρό
από τον ήλιο το σκληρό
χάθηκα μες τη νύχτα

Κι ο έρωτας με πήγε κει
που 'χα στα χείλη το φιλί
μα συντροφιά δεν είχα

Με την καρδιά μου μια πληγή
περπάτησα σ' αυτή τη γη
που είχα να τη ζήσω

Μα μου τα πήρανε μαζί
το όνειρο και την αυγή
και φεύγω πριν αρχίσω

Σαν σύννεφο απ' τον καιρό
μονάχο μες τον ουρανό
θα 'ρθω ξανά κοντά σου

Μέσα σε κείνη τη βροχή
που σ' άφησα κάποιο πρωί
κι έχασα τη ζωή μου

Θα 'ρθω ξανά απ' τα παλιά
σαν το πουλί απ' το νοτιά
την πόρτα να χτυπήσω

Θα 'ναι μια άνοιξη πικρή
που όλα θ' ανοίγουνε στη γη
κι απ' την αρχή θ' αρχίσω

Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου

Μουσική: Ζωρζ Μουστακί
Από το:ΕΞΑΝΤΑΣ

Γόβα ...ΣΤΙ-ΛΕΤΟ


Οι «πράσινοι» κλείνουν επιτυχημένα αυτή τη σαιζόν αφού μετά το πρωτάθλημα κατακτούν και το κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό τον Άρη με σκορ 1-0 με το φοβερό σε έμπνευση γκολ που είχε την υπογραφή του Λέτο.

Προσωπική επίθεση Σαμαρά στον Παπανδρέου

"Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου", είπε από την Καλαμάτα.
"Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ κρίση ελλείμματος και το ΠΑΣΟΚ σήμερα παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ με μια κρίση δανεισμού" είπε ο Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της συνδιάσκεψης της ΝΔ για την υγεία που έγινε στην Καλαμάτα.

"Το ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Σαμαράς, "λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ. Δεν αναγκάστηκε, το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο και έχει απόλυτη ευθύνη για ότι έγινε και για ότι θα συμβεί από εδώ και μπρος".

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και είπε ότι δεν απειλούμαστε μόνο από τα ελλείμματα και το χρέος, απειλούμαστε και από το κλίμα μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Έτσι το θράσος του ΠΑΣΟΚ να μιλά σήμερα για τις ευθύνες όλων των άλλων όμως όλοι γνωρίζετε ποιος παρέλαβε τη χώρα με χρέος 29% του ΑΕΠ τη δεκαετία του '80 και την παρέδωσε με χρέος 110% του ΑΕΠ μέσα σε 8 χρόνια και όλοι γνωρίζετε ποιος έφερε στην Ελλάδα τον λαϊκισμό.

"Για την ώρα" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, "επιμένουμε στο τρίπτυχο: μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, μέτρα διαρθρωτικά με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας άμεσα, και άμεσα μέτρα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου για να βγούμε από την κρίση υπερδανεισμού μεσοπρόθεσμα και να απαλλαγούμε από την εποπτεία του ΔΝΤ".
 Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα τρία, ενώ η ΝΔ, στα δύσκολα που έρχονται, πρέπει να διατηρήσει όρθια την ελπίδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ξανά.

Newsit.gr

"Είναι περιττοί πλέον οι 300 της Βουλής"

 
"Η είδηση ότι κλιμάκιο του Δ.Ν.Τ θα εγκατασταθεί στην κυβέρνηση άρα κατ επέκταση στα υπουργεία μου δημιουργεί την εντύπωση πως είναι περιττοί πια οι 300 της βουλής. Έξαλλου πια δεν υπάρχει αντικείμενο απασχόλησης αφού τις εντολές του Δ.Ν.Τ μπορεί να τις μεταφέρει και ένας απλός πολίτης. Άρα ένας βουλευτής με 8.000 μισθό επί... 14 μήνες ίσον με 112.000 ευρώ ετήσιος.
Επί 300 που είναι οι άχρηστοι βουλευτές μας ίσον 33.600.000 ετήσιος. Επί 3 χρόνια που είναι το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ ! ίσον με 100.800.000. Αυτό βεβαία το ποσό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του πόσου κάθε βουλευτή και υπουργού η πρωθυπουργού γενικότερα. Μην υπολογίσουμε και όλους τους παρατρεχάμενους της βουλής αλλά και τα έξοδα συντήρησης της βουλής. Να λοιπόν ένα σημαντικό ποσό το όποιο βοηθα στην απόσβεση του χρέους.
Έξαλλου για ποια αντιπολίτευση μιλάμε! Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως δεν χρειαζόμαστε ποιμένες που θα μας λένε τι πρέπει να κάνουμε! Δεν χρειαζόμαστε καμιά μαριονέτα για να βγούμε και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για την ζωή μας! Είμαστε άνθρωποι όχι κοπάδια από άβουλα πρόβατα που δεν ξέρουν που πατανε και που βρίσκονται…. Η μήπως τελικά είμαστε;;;;"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko

"Η ευρωζώνη πρέπει να είναι αυστηρή με την Ελλάδα"

 "Κοκτέιλ επιείκιας και μεγάλης αυστηρότητας" χαρακτηρίζει την απόφαση για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.
"Η υποστήριξη της Ελλάδας για το ξεπέρασμα των δημοσιονομικών της προβλημάτων είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, αλλά η ευρωζώνη πρέπει να τηρήσει αυστηρότερη στάση προς τα μέλη της, εάν θέλει να προλάβει μελλοντικές κρίσεις", δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στη Journal Du Dimanche.
 "Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τη ζώνη του ευρώ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε αυστηροί, και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ως προς τα αποτελέσματα", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. "Δεν θα αποδεσμεύσουμε το σύνολο του ποσού αμέσως. Θα προχωρήσουμε με βάση τις ανάγκες και, σε περίπτωση στάσης πληρωμών, θα πατήσουμε αμέσως το φρένο", πρόσθεσε.
Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρχει στενός έλεγχος της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. "Θα μας χρειασθούν μηχανισμοί ελέγχου ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πέσουμε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο", είπε προσθέτοντας ότι η αποστολή αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το γαλλικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και η υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ελπίζει πως οι γάλλοι βουλευτές θα συμφωνήσουν με την άποψή της ότι η επίδειξη αλληλεγγύης προς έναν εταίρο δεν σημαίνει ελαστικότητα.
newsit.gr 

Η παιδεία: καταλύτης για την ανάκαμψη

Tου Χρηστου Γιανναρα
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
H σημερινή υπουργός Παιδείας είναι μάλλον από τις ευφυέστερες παρουσίες στο πεδίο της επαγγελματικής πολιτικής. Αποκλείεται να μην καταλαβαίνει τη λογική που συναρθρώνει αλυσιδωτά τα προβλήματα και τις λύσεις των προβλημάτων στον χώρο των αρμοδιοτήτων της.
Αποκλείεται να μην καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα-σκάνδαλο του διαβόητου «πανεπιστημιακού ασύλου» είναι αδύνατο να λυθεί, αν δεν αλλάξει ο τρόπος εκλογής πρυτάνεων – αν δεν απεξαρτηθεί η εκλογή πρυτανικών αρχών από την ψήφο των κομματικών νεολαιών. Αποκλείεται να αναβαθμισθούν τα ελλαδικά πανεπιστήμια, αν δεν επανακριθεί-επαναξιολογηθεί, στο σύνολό του, το διδακτικό - ερευνητικό προσωπικό με κριτήριο τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις σε περιοδικά ή εκδοτικούς οίκους διεθνούς εγκυρότητας.

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Ζουν και βασιλεύουν όλα τα αργόμισθα ρουσφέτια 
του Στυλιανίδη 
με δελτίο παροχής υπηρεσιών στα ΕΛΤΑ;Από το www.paspaase.gr
Το πάρτι του αιώνα έγινε επί των «ενδόξων» ημερών Υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη με προσλήψεις στα ΕΛΤΑ. Ο κύριος αυτός που η επιχείρηση είχε την ατυχία, μετά τον χαρισματικό. Χατζηδάκη που ήθελε να τα ξεπουλήσει όλα, να τον έχει εποπτεύοντα υπουργό, θεώρησε ότι  το Κρατικό Ταχυδρομείο, κληρονομικώ  δικαίω, του εκχωρήθηκε και με την συνενοχή της τότε διοίκησης και του Δ.Σ - ΕΛΤΑ, αξιοποίησε την ιδεολογία «το νόμιμο είναι και ηθικό» και «πατεντάρισε» προσλήψεις πολιτικών φίλων του με τη μέθοδο του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών.

'Ολη η Βουλή στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου - Στο μικροσκόπιο 7.000 σελίδες!

Ενα ημερολόγιο 7.000 σελίδων
Ενα ημερολόγιο 7.000 σελίδων με ιστορία 20 χρόνων αποκαλύπτει επι της ουσίας όλη την πικρή ιστορία της Siemens.
Το ημερολόγιο είχε 2 στήλες ήταν στα χέρια της εξ απορρήτων γραμματέως του κ. Μ. Χριστοφοράκου Κατερίνας Τσακάλου και στις σελίδες αυτές κατέγραφε τα  πάντα. 

Στην πρώτη στήλη κατέγραφε τα ραντεβού του τότε «αφεντικού» της Siemens- όπου υπάρχουν αρκετά πολιτικά ονόματα- και στη δεύτερη τα τηλεφωνήματα που δεχόταν ή  έκανε ο κ. Χριστοφοράκος. 

Μπούργκα τέλος στη Γαλλία;

Η κυβέρνηση έτοιμη να ψηφίσει νομοσχέδιο 
για απαγόρευση σε δημόσιους χώρους
Από το: geopoolitics.gr

ΠΑΡΙΣΙ. Νομοσχέδιο για τη γενικευμένη απαγόρευση της μπούργκας -του ισλαμικού ενδύματος που καλύπτει το πρόσωπο και το σώμα των γυναικών- στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία, ετοιμάζεται να ψηφίσει η γαλλική κυβέρνηση παρά τις προειδοποιήσεις νομικών ότι η απαγόρευση μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματική και να προκαλέσει αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Λικ Σατέλ, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα

Επιμένει ο Στρος - Καν στο φόρο τραπεζών

Ο φόρος στις τράπεζες, όπως προβλέπεται σε πολλές χώρες, είναι μια συζητήσιμη περίπτωση μεταξύ άλλων για να υπάρξει μια χρηματιστηριακή σταθερότητα, δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. "Είναι επιλογή για κάθε χώρα" τόνισε μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Ορισμένες χώρες προτιμούν τη μία ή την άλλη λύση, δηλαδή διαφορετικές επιλογές στο ζήτημα αυτό αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι οτιδήποτε γίνει "να γίνει με τρόπο συντονισμένο ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ανισορροπίας στον ανταγωνισμό" που θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα σε μια χώρα σε σχέση με μία άλλη.
Στη σύνοδο του ΔΝΤ οι υπουργοί Οικονομίας συζήτησαν την πρόταση επιβολής φόρου στις τράπεζες αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Ορισμένες χώρες όπως η Βραζιλία, ο Καναδάς ή η Ελβετία εκτιμούν ότι μια τέτοια φορολογία δεν είναι απαραίτητη ή ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την διευθέτηση πιθανής κρίσης. Αντιθέτως οι ΗΠΑ, η Γερμανία ,η Βρετανία υποστήριξαν την πρόταση επιβολής φόρου.

Ορισμένοι υποστηρίζουν την πρόταση άλλοι όχι, "άλλά όλος ο κόσμος συμφωνεί πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν συντονισμένα", κατέληξε ο κ. Στρος-Καν. 

Newsit

Διοικητής νοσοκομείου μεταμφιέστηκε σε ασθενή!

 Η κα Ολγα Οικονόμου, νέα διοικητής στο Σιμανόγλειο έπαιξε για λίγες ώρες τον ρόλο τουα σθενή για να διαπιστώσει η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο που έχει κληθεί να διοικήσει.
Όπως αποκαλύπτει στην εφηεμρίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η κα Οικονόμου μόλις έμαθε οτι ανέλαβε την διοίκηση του Σισμανογλείου επισκέφθηκε το νοσοκομείο ως ασθενής χωρίς να γνωριζει κανείς την πραγματική ιδιότητά της.
"Τα μάτια μου είδαν πολλά", δηλώνει και μεταφέρει οτι μόλις διέρρευσε στο νοσοκομείο οτι κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη αρκετοί υπάλληλοι ταράχτηκαν!
Αυτά που διαπίστωσε είναι όλα αυτά που ξέρουμε και συζητάμε όλοι μεταξύ μας.
α) Καθυστερήσεις στα επείγοντα: Οι ασθενείς περίμεναν με τις εξετάσεις στα χέρια και γιατρός πουθενά.
β) Ηλιακιωμένοι περιφέρονταν στους διαδρόμους και κανείς δεν τους έδινε σημασία.
γ) Πολλές κενές θέσεις και σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό.
δ) Τεράστις λίστες αναμονής για τη ΜΕΘ και έμμεσες αναφορές σε φακελάκια...

Newsit.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 "Παρακαλούμε για την δημοσιοποίηση 
και ενημέρωση όλων σας"
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας του νέου δυναμικού μας site το οποίο θα "ανέβει" στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες.
 Μέσω του νέου site θα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για διάφορα θέματα αλλά και να παραγγείλουν on line τα αγνά μας προϊόντα πάντα κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, μεσαζόντων και οποιονδήποτε άλλων ενδιάμεσων.
Λόγω όμως αυτών των εργασιών θα υπάρξουν κάποια προβλήματα στη σελίδα μας τα οποία είναι αναπόφευκτα και για τα οποία και ζητούμε συγνώμη.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας μέσα από το www.kontogiannis.eu το συντομότερο δυνατό με μεγάλη ευχαρίστηση για να σας εξυπηρετήσουμε.
Μέχρι να "ανέβει" το καινούργιο μας site στο διαδύκτιο μπορείτε να επικοινωνείται μαζί μας στα τηλέφωνα 2491091252, 6946225365, ηλεκτρονικά στο xaralamposkontogiannis@gmail.com ή προσερχόμενοι στην οικία μας στον Άγιο Κων/νο Φαρσάλων.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε.


Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Αγρότης-Παραγωγός
Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
2491091252, 6946225365
www.kontogiannis.eu
xaralamposkontogiannis@gmail.com

Νταμπλ ο Παναθηναϊκός !

Κώστας Κοφινάς στα ΝΕΑ on-line
Με σκόρερ τον Λέτο στο 63'(δυνατό μακρινό σουτ) , ο ΠΑΟ νίκησε με σκορ 1-0 του Αρη στον τελικό τού Κυπέλλου Ελλάδας.
Ηταν το πρώτο «πράσινο» νταμπλ για τον ΠΑΟ μετά το 2004 και το δεύτερο συνεχόμενο για τον Σεμπάστιαν Λέτο. Μάλιστα, ο Αργεντίνος «έσπασε» το ρεκόρ του Νικοπολίδη και πλέον ο βετεράνος γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει νταμπλ με δύο διαφορετικές ομάδες.

Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας φοβάται και για νέα θύματα

 Ο "πόλεμος"στο Αφγανιστάν δεν τελείωσε
Αν και κανείς δε θέλει να ονομάζει την κατάσταση και την παρουσία των  γερμανικών "ειρηνευτικών" δυνάμεων ασφάλειας στο Αφγανιστάν ότι είναι σε  "πόλεμο", εντούτοις τα θύματα αυξάνονται όλο και πιο συχνά. Έχουν φτάσει τα 43 μέχρι τώρα και ο Υπουργός Άμυνας φοβάται ότι θα προστεθούν κι άλλα. Η γερμανική κοινή γνώμη ανησυχεί ακόμα περισσότερο και αναρωτιέται αν τελικά είναι σωστή η απόφαση της Βουλής να παρατείνει κι άλλο την παραμονή των γερμανικών στρατευμάτων εκεί . Χτες στο Ίνγκολστατ,  στην κηδεία των τελευταία πεσόντων γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ο Γκούτενμπεργκ είπε: "Ο θάνατος και οι τραυματισμοί συνοδεύουν την αποστολή μας στο Αφγανιστάν κι αυτό θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς όχι μόνο στο Αφγανιστάν (!). Η γερμανική κοινωνία θα πρέπει να το σκέφτεται αυτό και να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης".

Schämen Sie sich, Frau Merkel (Ντροπή σας κυρία Μέρκελ)

Η γερμανίδα καγκελάριος κατώτερη των περιστάσεων
Προσπαθεί να καθυστερήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα - Δυσφορία για τους γερμανούς απο στελέχη ΔΝΤ- ΕΕ - Απολύσεις στο δημόσιο επιβάλλει το ΔΝΤ-  Παπανδρέου: "Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με τη βία". Ακόμα και τα στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΕ εκφράζουν ανοικτά τη δυσφορία τους για την καθυστέρηση της Γερμανίας να εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς της Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν έστειλε εμμέσως μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο λέγοντας πως με τη βοήθεια "κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας αλλα και της ευρωζώνης και ολόκληρου του κόσμου". Ταυτόχρονα οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας τόνιζαν οτι “είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι”.

Πώς ρυθμίζουμε την ανάγκη μας για νερό τη νύχτα

Οι ανάγκες του οργανισμού για νερό είναι αρκετά διαφορετικές την ημέρα και τη νύχτα. Γιατί, όμως, όταν κοιμόμαστε δεν αφυδατωνόμαστε, μολονότι δεν καταναλώνουμε υγρά ή τροφές πλούσιες σε νερό; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει η έρευνα δύο Καναδών νευροφυσιολόγων στο Πανεπιστήμιο Μαγκίλ, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Neuroscience». Ο Charles Bourque, κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Ερευνας για τις Νευροεπιστήμες του οικείου Πανεπιστημίου, και ο Eric Trudel, μεταδιδακτορικός ερευνητής, κατάφεραν να περιγράψουν ποιες βιολογικές