Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Hand Signs of Masons


ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Εννέα νέους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που φαίνεται πως κινούνται σε ανάποδη κατεύθυνση σε σχέση με την κίνηση του μητρικού τους άστρου, ανατρέποντας την καθιερωμένη θεωρία για το πώς σχηματίστηκαν και πώς κινούνται οι πλανήτες γύρω από τα άστρα τους, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων. Ειδικότερα,  σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αντίθετα με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, που όλοι μιμούνται την κίνηση του ήλιου μας, δύο από τους νέους εξωπλανήτες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την περιστροφή του άστρου τους.

Ας βοηθήσουμε αυτές τις γειτονιές‏...

Ας βοηθήσουμε αυτές τις γειτονιές‏

Anypotaxtos Ellhnas
PRESS-GR

ΑΡΧΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΕΝΘΕΤΟ!!!

Αρχαιολόγοι στην Ιταλία εντόπισαν τα ερείπια ενός ναού του 6ου π.Χ αιώνα, τα οποία παρέχουν στο πίσω μέρος των πλακών τους, λεπτομερείς οδηγίες της κατασκευής τους! Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους,  σχεδόν κάθε μέρος της κατασκευής, που βρέθηκε κοντά στην πόλη Ποτένζα, έχει οδηγίες για το πώς και πού θα πρέπει να τοποθετηθεί! Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων κάνουν λόγο για αντιγραφή της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής, καθώς το σημείο ήταν πόλος έλξης των εμπόρων από την Αρχαία Ελλάδα που εγκαταστάθηκαν στη Σικελία τον 8ο αιώνα π.Χ.  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους λοιπόν, οι προ-Ρωμαϊκοί λαοί θέλησαν να κοπιάρουν την ελληνική αρχιτεκτονική, και έχτιζαν τα κτήρια τους με βάση τις οδηγίες των ελλήνων εμπόρων που είχαν εγκατασταθεί εκεί. 'Ετσι λοιπόν κάθε κομμάτι της κατασκευής περιείχε σύμβολα για το που θα τοποθετηθεί, έτσι ώστε το αρσενικό μέρος του κομματιού να ταιριάζει επακριβώς με το “θηλυκό” μέρος και να έχει την ελληνική τεχνοτροπία.
Όπως και να χει, οι αρχαιολόγοι το έχουν βαφτίσει ως το “ΙΚΕΑ” της εποχής!!! 

fimotro 

Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί για την Siemens...

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κυβερνητικών στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
της ΝΔ Κ. Τζαβάρας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σωστή πρόταση έκανε πριν από λίγο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens ο βουλευτής -και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος- της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Πρότεινε να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων όσοι διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη - είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ- και το αντικείμενό τους είχε λειτουργική σχέση με την Siemens. Των ιδίων και των συγγενικών προσώπων τους. Ο Κ. Τζαβάρας ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σ. Βαλυράκη να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία και περιμένει την απάντηση.
PRESS-GR

Εννέα μήνες απλήρωτοι στο Ωδείο Αθηνών

Από το ΖΕΙΔΩΡΟΝ
Tο Ωδείον Αθηνών είναι το αρχαιότερο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδας. Ο Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος «Ωδείον Αθηνών» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1871 με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.Την ευόδωση των σκοπών του Ωδείου ενίσχυσαν γενναία, παράλληλα με το Κράτος, οι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος Αβέρωφ, Ανδρέας Συγγρός, Ιωάννης και ΄Αννα Αριστάρχη, Μιλτιάδης Ψύχας, ΄Οθων και Αθηνά Σταθάτου κ.α., ώστε να εδραιωθεί απρόσκοπτα η λειτουργία και η αποστολή του

Και όμως υπάρχουν ακόμα παντελονάτοι πολιτικοί

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
"ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΕΣ"
Με Έλληνες και ξένους πολιτικούς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τα έβαλε ο ευρωβουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης.
Ο Γ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι όσοι έφταιξαν δεν πρέπει να πάνε απλά σε μια ακόμη εξεταστική, αλλά να γίνει δίκη, γιατί υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, όχι μόνο για τις λανθασμένες στατιστικές, αλλά και για τις πολιτικές σε επίπεδο προϋπολογισμού, χρέους κ.λπ.
Ο Γ. Χατζημαρκάκης χαρακτήρισε ότι η απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργιου Αλογοσκούφη, για απογραφή, άνοιξε την πόρτα για όσους σκέφτονται αρνητικά για την Ελλάδα και ιδίως για τους κερδοσκόπους.

troktiko 
kapistri: Δείτε στο ιστολόγιό μας, προς το τέλος, το σχετικό βίντεο!

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Όποια καταγγελία θα γύριζε σε βάρος της Ελλάδας

ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ
Μισό για να καταλάβουμε. Τι μας είπε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης; Μας είπε ο πρώην (ευτυχώς) υπουργός, ότι οποιαδήποτε σκέψη για καταγγελία της σύμβασης για το c4 I και προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων πριν ή και μετά τους αγώνες του 2004, θα γύριζε σε βάρος της χώρας μας, είτε με τον κίνδυνο να μη γίνουν οι αγώνες είτε με τον κίνδυνο να κερδίσει η προμηθεύτρια εταιρεία SAIC.
Δηλαδή και που κάναμε τους αγώνες και δεν κέρδισε η προμηθεύτρια εταιρία, εμείς τι κερδίσαμε;

troktiko

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ...

Ο Τσίπρας ακολουθεί τα βήματα του Αλαβάνου. Άλλωστε ...μαθητής του ήταν! Φταίνε οι δανειστές για όλα. Και πήρε την απάντηση από τον από τον Πρετεντέρη: "Δηλαδή εννοείτε να καθήσουν καλά οι δανειστές της χώρας και να μην ζητούν τα χρήματα τους, αλλιώς ...θα τους δείξουμε εμείς!" Όταν έχει όρεξη είναι ...άπαιχτος.

fimotro

Η αναμνηστική..

Έτσι για να μας θυμάται.. Το ΔΝΤ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.... Και νέα μέτρα λιτότητας μας ζητάνε οι Γερμανοί, για να μας βοηθήσουν. Μια θηλιά ακόμα στο λαιμό του απλού, εργαζόμενου κοσμάκι. Ε ρε πως καταντήσατε την Ελλάδα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή.... Πότε θα τιμωρηθεί κανείς από αυτούς επιτέλους;; Καμαρώνετε που αφήσατε τη χώρα μας στον απόλυτο έλεγχο των ξένων δυνάμεων; Θα πέσει φωτιά να σας κάψει με όλα αυτά που κάνατε! Πράσινοι και μπλε..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ θα κατασκευαστεί στην έρημο 
της νότιας Χιλής

Σύμφωνα με το Ευρωπαικό Νότιο Παρατηρητήριο το εξαιρετικά μεγάλο τηλεσκόπιο θα έχει μήκος 42 μέτρα, και θα μπορεί να αναζητήσει στο διάστημα την ύπαρξη εξωπλανητών ή πλανητών γύρω από τα αστέρια. Επιπλέον, θα προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας.
Το Ευρωπαικό Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο(ELT) θα κατασκευαστεί στα 3.060 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ένα βουνό της πλούσιας σε ορυκτά ερήμου Ατακάμα στη νότια Χιλή, η οποία προτιμάται από τους ειδικούς καθώς εκεί επικρατούν χαμηλά επίπεδα εξάτμισης του νερού και καθαρός ουρανός κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Εξεταστική για Siemens

Πλούσιος ο κατάλογος των ονομάτων που θα περάσουν το κατώφλι της Εξεταστικής για τη Siemens.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Σανιδάς είναι μεταξύ των μαρτύρων στους οποίους συναίνεσε και η Ν.Δ. να περάσουν το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Αναλυτικά, ο κοινός κατάλογος των προσώπων που συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να κληθούν να καταθέσουν στην έρευνα της Βουλής είναι:
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (2006-2009) Γιώργος Σανιδάς από πλευράς Δικαιοσύνης. 

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟ 2010

Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό
Κάθε άλλο παρά ευοίωνες αναμένονται οι προοπτικές του 2010 για τον ελληνικό τουρισμό, όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων τονίζοντας ότι μέσα στο ευμετάβλητο και αβέβαιο οικονομικό κλίμα που επικρατεί δεν θα επιχειρηθεί η ποσοτική, αλλά η ποιοτική προσέγγιση. Γενικά το 2010 αναμένεται να είναι το ίδιο -αν όχι περισσότερο- δύσκολο με το 2009.

Παπακωνσταντίνου: "Συζητάμε την κατάργηση και του 13ου μισθού!" - "Δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές, μόνη λύση η βοήθεια"

Μέρκελ: "Πάρτε και νέα μέτρα για να σας δώσω χρήματα"

Βοήθεια και πριν τις 19 Μαϊου στην Ελλάδα, λέει ο γερμανός υπ. Οικονομικών!
Στα ύψη το spread - Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο 
Τι είπαν στο τηλέφωνο Μέρκελ - Παπανδρέου

Τιμόθεε πού θα πάει το ευρώ ;

Μπορεί να επιστρατεύθηκαν τα συνεργεία, να γράφτηκαν κείμενα για την ανακοίνωση εισόδου μας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο από τον πρωθυπουργό, αλλά όλα αυτά δεν θα βοηθήσουν ακόμα την Ελλάδα. Η Goldman Sachs, της οποίας υπάλληλος ήταν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τιμόθεος Geitner θα συνεχίσει το έργο της : Να φθάσει το ευρώ κάτω από 1,30. Οι πιέσεις προς την Ελλάδα θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και προς Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιρλανδία. Γι αυτό τα ακούμε βερεσέ όσα λέει ο Τιμόθεος, δηλαδή να δοθεί άμεσα η βοήθεια προς την Ελλάδα κλπ. Το ίδιο βερεσέ ακούμε και τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Έλληνα υπουργού με το σακίδιο. Αν δεν εκταμιευθούν τα χρήματα και κυρίως αν δεν επιδείξει η Ελλάδα αποτέλεσμα, το κόστος δανεισμού (spread) θα παραμένει υψηλά.
Το ίδιο αβέβαιη θα είναι η εικόνα στο χρηματιστήριο, εκτός κι αν οι πωλητές της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας (μετά την περασμένη Παρασκευή ) έχουν τώρα την δύναμη να αλλάξουν το κλίμα.
pontiki

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ θα επικρατήσει αύριο στην Αθήνα, καθώς άφαντα για έξι ώρες θα είναι από τους δρόμους της πρωτεύουσας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, θα λειτουργήσει κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνιακές εταιρείες θα τραβήξουν χειρόφρενο για έξι ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, διάστημα για το οποίο έχουν εξαγγείλει στάση

Ανθρώπινη αλυσίδα 120 χλμ κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία

Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές σχημάτισαν το Σάββατο μια ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 120χλμ στη βόρεια Γερμανία, ανάμεσα στα πυρηνικά εργοστάσια Μπρουνσμπίτελ στον ποταμό Ελβα και Κρίμελ κοντά στο Αμβούργο, δυο ημέρες πριν από την 24η επέτειο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ.
Η συμβολική δράση, με την ονομασία «Αλυσιδωτή αντίδραση - Σταματήστε την πυρηνική ενέργεια» πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης Μέρκελ να αναβάλει το κλείσιμο των 17 πυρηνικών εργοστασίων της χώρας.
Η Γερμανία είχε αποφασίσει αρχικά να κλείσει σταδιακά τα πυρηνικά της εργοστάσια έως το 2020. Όμως οι συντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι του κυβερνητικού συνασπισμού πιέζουν για παράταση της λειτουργίας ορισμένων αντιδραστήρων.


πηγή

Λέτε να μείνει τελικά στη ΝΕΤ ο Παπαδόπουλος;

Άμα φύγει, τι θα κάνουμε;
Τελικά αυτοί εκεί στην ΕΡΤ δεν κατάλαβαν ακόμα ότι είμαστε υπό επιτήρηση; Δεν πήραν ακόμα μυρωδιά ότι είμαστε σκλαβωμένοι στο ξένο κεφάλαιο; Δεν μπορούν να σταματήσουν τα ακριβά και προκλητικά γλέντια; Εδώ μάς κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και σε λίγο δεν θα μάς φτάνουν ούτε για φαγητό και οι αφιλότιμοι παίζουν με τον πόνο μας. Αφήνουν να εμφανίζονται στο γυαλί οι "λεφτάδες" και να τα σπάζουν του καλού καιρού. Αυτά βλέπουν οι ξένοι και δε θέλουν να μάς δανείσουν ούτε ευρώ. Τι λες, βρε Παπαδόπουλε, πόσο καιρό θα τα σπάζουμε τα πιάτα

Χασίς, κοκαΐνη και καλάσνικοφ κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στα Γιάννινα.

 Ρεπορτάζ :Αλέξανδρος Θεμελής
Νέα επιτυχία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Πέντε συλλήψεις, με τους εμπόρους να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από την Αλβανία, να τα αποθηκεύουν σε χωριά του νομού και από εκεί λίγα λίγα να τα φέρνουν στα Γιάννινα για να τα πουλήσουν.  Στη σύλληψη πέντε συνολικά ατόμων, τεσσάρων ελλήνων και ενός αλβανού, προχώρησαν οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αφού εντόπισαν συνολικά 32,25 κιλά χασίς, 22,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες και 41 φυσσίγια. Η επιχείρηση

Πρώτη η ΠΑΣΚ στο ΤΕΕ

Άλλαξαν οι συσχετισμοί στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, 
καθώς τις χθεσινές εκλογές, τις κέρδισε η ΠΑΣΚ
 Συγκεκριμένα, στις εκλογές για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με 518 ψήφους και 36,07% πήρε την πρώτη θέση, ενώ η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών σημείωσε μεγάλη πτώση που την έφερε στη δεύτερη θέση με 319 ψήφους και 22,21%. Η Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ πήρε 184 ψήφους και 12,81% και ακολούθησαν η ΔΚΜη-ΔΑΠ και συνεργαζόμενοι με 92 και 6,41%, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί με 45 και 3,13%, η Πανεπιστημονική με 44 και 3,06%, η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών με 38 και 2,65%, η Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία με 28 και 1,95 κ.ο.κ. Όλα τα αποτελέσματα είναι στη σελίδα του ΤΕΕ.
Για την τοπική αντιπροσωπεία, η ΠΑΣΚ πήρε 42% και 23 έδρες, ανεβαζοντας τις δυνάμεις της. Η ΔΚΜ ακολούθησε με 14 έδρες, η Ενότητα πήρε 12, η ΑΚΜΗ 3, οι ΑΜΑΝ 1 και η ΔΠΚ 1 έδρα. 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

«Να γίνουν καλύτεροι από μένα οι μαθητές μου»

Η κα Λίλα Μαραγκού
Η κα Λίλα Μαραγκού, η αρχαιολόγος και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν είναι ξένη στα Γιάννενα. Για την ακρίβεια, είναι πολύ οικείο πρόσωπο, είτε για τους κατά καιρούς φοιτητές της που συμμετείχαν στις δια ζώσης αναπαραστάσεις των Κούρων στο μάθημά της, τη δεκαετία του ’90, είτε για τους συναδέλφους της που ξαναβρήκε χθες, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρωτοφανές! Κάνουν “λευκή απεργία" οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου: "'Ολο αυτό δείχνει 
συντεχνιακή νοοτροπία".
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση του πτητικού επιδόματος οι μαχητές του Αιγαίου αποφάσισαν να κρατήσουν τα μαχητικά στο έδαφος και να μη συμμετάσχουν σε καμία εκπαιδευτική πτήση.

Οι πιλότοι δηλώνουν ότι εννοείται πως θα πετάξουν κανονικά όλες τις επιχειρησιακές πτήσεις,αναχαιτίσεις μεταφορές ασθενών κλπ όμως δεν θα πάρουν μέρος σε κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς θεωρούν άδικα τα μέτρα που πλήττουν το εισόδημά τους.

Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι ακόμη σίγουρη!

Ακόμα μπορεί να βγει και "ΟΧΙ"
Ακόμα δεν είναι σίγουρο, αν τελικά η Γερμανία θα βοηθήσει την "υπερχρεωμένη" Ελλάδα με το ποσό που έχει δημοσιευτεί. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος, Βέστερβελε, εξαρτά τη βοήθεια από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν σχέση με νέο δραστικό πακέτο μείωσης δαπανών της Ελλάδας. Έτσι διατηρείται σε "αναμονή" η απόφαση για μια θετική για την Ελλάδα εξέλιξη.  Σήμερα το πρωί στη γερμανική Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε, ενημέρωσε τους αρχηγούς των γερμανικών κομμάτων. Η γερμανική οικονομία είναι της άποψης ότι θα πρέπει να μπει Ευρωπαίος Επίτροπος στην Ελλάδα για την επίβλεψη της μείωσης των δαπανών.


“Κλειδώνουν” οι υπηρεσίες που καταργούνται


 Οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και τηνκατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων, αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη που αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ.Σαχινίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες.Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Newsit.gr

Στο τραπέζι και άλλα μέτρα - σοκ - Τι απαιτούν οι δανειστές μας

Τελειώνει ο 14ος ίσως και ο 13ος μισθός
Γερμανία: Δεν δεσμευόμαστε για βοήθεια στην Ελλάδα
Δηλώσεις Μέρκελ στις 16.00
Μεγάλη πτώση στο ΧΑ - Τις 663 μονάδες έφτασε το spread
Προ των πυλών είναι πλεον τα νεα μέτρα που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός στήριξης και να εκταμιευθούν τα χρήματα από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.
'Ηδη κορυφαίοι υπουργοί παραδέχονται με δημόσιες δηλώσεις τους ότι οι πιέσεις που ακούνται από τους ελεγκτές είναι αφόρητες και θα έρθουν και χειρότερα απ' ότι περιμέναμε.

Ο (νεο)Έλληνας ραγιάς γεννήθηκε, ραγιάς και θα πεθάνει


Όσο και να μην μας αρέσει αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότηταΟ (νεο)Έλληνας έχει μάθει να κάθεται και να περιμένει να τα κάνουν όλα οι άλλοι.
Έχει συνηθίσει να ζητάει ρουσφέτια και μετά να κατηγορεί την κοινωνία, τα κόμματα, το σύμπαν για την αδικία που υπάρχει
Μηδέ εμού εξαιρουμένου, αρέσκεται να ρίχνει τις ευθύνες στους πολιτικούς και γενικά σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του, λες και οι πολιτικοί ή τα κόμματα δεν προέκυψαν από τη δική του στήριξη δεκαετίες τώρα.
Ο (νεο)Έλληνας είναι ραγιάς γιατί δεν προσπαθεί να βελτιωθεί ο ίδιος, αλλά προσπαθεί περισσότερο για το κακό των άλλων που προοδεύουν και τους οποίους ζηλεύει.
Του αρκεί ένα ξεροκόμματο για να κλείσει το στόμα του κοιτάζοντας από μακριά την αδικία και τα αίσχη που συμβαίνουν.
Είναι ραγιάς γιατί όταν καλείται να συμμετάσχει σε μια μορφή αντίδρασης που θα εκτεθεί αναγκαστικά επώνυμα, το βάζει στα πόδια και προτιμάει ένα φραπέ για να σχολιάσει επικριτικά τι κάνουν οι άλλοι και τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν στη θέση τους.
Είναι ραγιάς γιατί ακόμα και τη στιγμή που χρεοκοπεί η χώρα αρνείται να δει την πραγματικότητα και προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στα αντίπαλα κόμματα χωρίς να αναγνωρίζει τη δική του προσωπική ευθύνη αλλά και τα εγκλήματα που έκαναν τα κόμματα που ψηφίζει.
Είναι ραγιάς γιατί μπροστά στη δική του εξυπηρέτηση είναι έτοιμος να καταπατήσει κάθε έννοια δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και ισονομίας .
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ήταν αποτέλεσμα τίποτα άλλου παρά ενός και μόνο πράγματος.
Οι Τούρκοι είχαν βρει τον τρόπο που έπρεπε να συμπεριφέρονται στους ραγιάδες για να τους έχουν ήσυχους και υπόδουλους χωρίς να φωνάζει κανένας.
Οι (νεο)Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχθούν τη νέα σκλαβιά που τους ετοίμασαν.
Ως ραγιάδες θα τα υπομείνουν όλα ήσυχα και χωρίς πολλά πολλά.
ένα ξεροκόμματο θα είναι αρκετό για να βουλώσει τα στόματα όσων τυχόν θα αντιδράσουν.
Αυτή είναι η μοίρα αυτού του λαού και το μέλλον του προδιαγεγραμμένο.
Και για να μην ξεχνιόμαστε είπαμε: δε βγάζω τον εαυτό μου απ΄έξω όπως θα σπέυσουν να κάνουν πολλοί διαβάζοντας αυτήν την ανάρτηση.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Άρχισε τη λειτουργία του
Ένα καινούργιο blogspot για το Αγρίνιο


Ευχόμαστε δύναμη και πολλές επιτυχίες!

"ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!"

Από Voria.gr
(Του Γιώργου Χατζηλίδη)
Η προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί (και τυπικά) το τέλος της περιόδου της Μεταπολίτευσης. Μιας περιόδου που...
σφραγίστηκε από την επικράτηση ενός τρόπου ζωής και σκέψης, που εν πολλοίς μας οδήγησε στη σημερινή χρεοκοπία, που είναι πρωτίστως πολιτισμική και εξ αυτής οικονομική. Οι κραυγές περί «προδομένου ελληνικού λαού», ο οποίος παρασύρθηκε από το κακό πολιτικό σύστημα, είναι διαφυγή απ’ το πρόβλημα. Το αυτό και οι μονοσήμαντες αναλύσεις και οι παιδικοί διαχωρισμοί ότι «άλλο ο λαός και άλλο οι πολιτικοί», αναλύσεις που αγνοούν τις αλληλεπιδράσεις και τις κοινωνικές ζυμώσεις. Κάθε λαός έχει τους ηγέτες και τις ελίτ που του αξίζουν, είτε γιατί το θέλει είτε γιατί τους ανέχεται. Nα πούμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομα τους: Για τη σημερινή θλιβερή ελληνική πραγματικότητα είναι κυρίως υπεύθυνη η λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου, όσοι δηλαδή σήμερα βρίσκονται μεταξύ 50-60 χρονών.

Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας.Πιο έντονο το φαινόμενο στην Ευρυτανία

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα έναντι των υπολοίπων χωρών της ΕΕ
΄Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Εurostat), ως το 2035 σχεδόν τρεις στους δέκα Ελληνες θα είναι άνω των 65 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εurostat, ως το 2035 το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών στη χώρα μας θα ανέλθει στο 26,3% του συνολικού πληθυσμού (έναντι 18,6% που είναι σήμερα), ενώ το ποσοστό αυτό ως το 2060 θα φθάσει στο 31,7%. Επίσης το ποσοστό των άνω των 80 ετών (4,1% σήμερα) εκτιμάται πως θα φθάσει στο 7,9% το 2035 και στο 13,5% το 2060.  Έτσι οι Ελληνες θα γερνούν και από το 2035 θα αρχίσουν να λιγοστεύουν.
Σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η Εurostat εκτιμά ότι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας θα παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 3,2% ως το 2035, ενώ θα μειωθεί κατά 0,9% από σήμερα ως το 2060. Πιο συγκεκριμένα, οι προβλέψεις της Εurostat αναφέρουν ότι ο συνολικός πληθυσμός στη χώρα μας, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου 2008 ήταν περίπου 11.217.000 άτομα, το 2035 θα είναι 11.575.000 άτομα, ενώ το 2060 θα περιορισθεί στα 11.118.000 άτομα (μείωση 0,9%).
Με κριτήριο το μέγεθος του δείκτη γήρανσης ή την αναλογία ηλικιωμένων στον συνολικό πληθυσμό, η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ όχι μόνο των χωρών της ΕΕ, αλλά και των χωρών όλου του πλανήτη.
Η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού ως το 2060 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στην Κύπρο (66%), στην Ιρλανδία (53%), στο Λουξεμβούργο (52%) και στη Βρετανία (25%). Η σημαντικότερη μείωση του πληθυσμού αναμένεται να σημειωθεί στη Βουλγαρία (28%), στη Λετονία (26%), στη Λιθουανία (24%) και στη Ρουμανία (21%).
Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα γενικό φαινόμενο το οποίο καταγράφεται σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς της χώρας. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Ευρυτανία, στη Φωκίδα, στη Λευκάδα, στα Γρεβενά και στην Αρκαδία.

16 χρόνια χωρίς τον Γιώργο

Γιώργος Γεννηματάς Part 1

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΕΕ-ΔΝΤ

Ποιο είναι το μήνυμα που έρχεται από το Βερολίνο
Ακόμα και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πριν από τις 19 Μαΐου θα πρέπει να εξετάσει ως σοβαρό ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από το Βερολίνο, το οποίο, μέσω του υπουργού Οικονομικών κ.Β.Σόιμπλε, κάνει ανοικτά λόγο για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να πεισθούν οι αγορές αλλά και οι εταίροι στην Ευρωζώνη για τις πραγματικές προθέσεις της Αθήνας. Το γεγονός, ωστόσο, φαίνεται να προκαλεί τη δυσαρέσκεια ακόμη και των αξιωματούχων του ΔΝΤ, το οποίο, μέσω του διευθυντή του κ.Ντ.Στρος Καν, δηλώνει εντυπωσιασμένο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την διόρθωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Πίσω στην Ευρώπη, όμως, η επιμονή της Γερμανίας για την λήψη πρόσθετων μέτρων, πριν ανάψει το πράσινο φως για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, προκαλεί τον κίνδυνο να ναυαγήσει ολόκληρο το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό γιατί ένας από τους βασικούς όρους της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 25 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, προβλέπει ότι για να έλθει η βοήθεια από το ΔΝΤ, θα πρέπει προηγουμένως να έχει συμφωνήσει στην παροχή της βοήθειας και η Ευρωζώνη, προκειμένου τα χρήματα να φτάσουν στην Ελλάδα ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές. Οσο όμως η Γερμανία καθυστερεί, τόσο το σχέδιο αργεί «να πάρει μπρος», με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος
Voria.gr

Δεν τελειώνουν οι γερμανικές μίζες προς την Ελλάδα!

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΒαρεθήκαμε να ακούμε για μίζες Γερμανών σε Έλληνες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Άλλη μια υπόθεση είδε το φως όπου ο γερμανικός σιδηρόδρομος τα "έσπρωχνε" σε λαμόγια στην Ελλάδα, τη Ρουάντα και την Αλγερία γεια σου ρε Έλληνα αθάνατε!
Πάντως οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει δυναμικά την έρευνα με ντου στα σπίτια των υπόπτων και αναμένεται σε λίγο και αυτή η υπόθεση να φτάσει στη γειτονία μας. Όχι ότι θα μπει κανένας φυλακή; Έτσι το λέμε... 
troktiko
Από το ΑΛΦΑ ΝΕΑ

Ο Σόιμπλε κάνει λάθος

Η βοήθεια προς την Ελλάδα
Λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη γερμανική βουλή, για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών κ. Σόιμπλε μπήκε στο κάδρο της σκληρής κριτικής από τους εταίρους-συγκυβερνώντες Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Δέχτηκε σκληρή κριτική  και θα ακουστεί ενώπιον της βουλής σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα (ενεργοποίηση μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα), όταν θα συζητηθεί στη βουλή η ελληνική οικονομική κρίση και θα πάρουν μέρος όλοι οι αρχηγοί των γερμανικών κομμάτων. Στη συζήτηση αυτή θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο θα εξασφαλιστούν για το γερμανό φορολογούμενο οι εγγυήσεις της χορήγησης των δανείων από το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα.

Τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών

Προς τις τελικές αποφάσεις 
Σύσκεψη το μεσημέρι στις 13:30
 
Οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και την κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη που συγκαλούν στις 13:30 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Την Τετάρτη, επίσης, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον «Καλλικράτη».
Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα, καταργούνται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή τα 55 συνολικά Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤοΚΑΑ) σε όλη τη χώρα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Θα κοπεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα - Χωρίς προηγούμενο τα μέτρα που έρχονται

Να το θεωρούμε δεδομένο ότι ο 14ος μισθός θα κοπεί και στον ιδιωτικό τομέα. Ήρθε η εντολή από το ΔΝΤ και παρότι τσίνησε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς από το να το αποδεχθεί.
Λέμε κάτι για να καταλάβετε το πραγματικό μέγεθος των μέτρων που έρχονται. Στο άκουσμα τους θα σοκαριστεί όλη η Ελλάδα. Εδώ είμαστε και εδώ είσαστε και θα τα λέμε. Τα μέτρα δεν θα έχουν προηγούμενο.
troktiko

Ηγουμενίτσα: Ναρκωτικά σε βραχονησίδα!

Άνδρες του λιμενικού βρήκαν 5 δέματα με 18 κιλά χασίς
Το λιμενικό ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο, για ύπαρξη ύποπτων δεμάτων στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πλαταριάς. Άμεσα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, έσπευσε στο σημείο και ύστερα από έρευνα, εντόπισε  κοντά στη νησίδα Ξερονήσι και σε παραλία μη προσβάσιμη από ξηράς, 05 δέματα.

Τα δέματα περιείχαν συνολικά 18 κιλά χασίς και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Newsit

Θεσσαλία: Κλειστά και πάλι τα Τέμπη

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 06.00
Έκλεισε και πάλι ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών και έτσι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται από τον κόμβο του Ομολίου μέχρι τον κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων

Όπως έχει ανακοινωθεί ο δρόμος θα ανοίξει και πάλι το προσεχές Σαββατοκύριακο για να διευκολυνθούν οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ...

"Εάν έχουν γίνει λάθη, δεν θα τα πληρώσουμε όλοι το ίδιο" Γιώργος Παπαδάκης
fimotro

Επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Την έναρξη υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια της πρώτης δέσμης μέτρων για το 2010 ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ. 
Το πρόγραμμα αφορά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στις σχετικές προκηρύξεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ σήμερα, Δευτέρα, οπότε και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του οργανισμού www.oaed.gr.
Newsit.gr

Προσοχή στους εξωγήινους..


Την προσοχή της διεθνούς κοινότητας προκαλεί και πάλι ο επιστήμονας Stephen Hawking με την δήλωσή του ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και προειδοποίησε η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.
Ο Hawkings, που ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από μία ασθένεια των νευρώνων, γνωστή ως Λου Γκέριγκ, είπε τα παραπάνω μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery Channel.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ:Μάγκικο- Οι μπάτσοι