Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Μαύρο - Κόκκινο όλη μας η ζωή ... Η μόνη μας λύση ...

( Δείτε το Βίντεο ) 
Από το:ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
 Στην κατάσταση που είμαστε θα μπορούσαμε να στείλουμε τον κ. Υπ. Οικονομικών σε κάποιο καζίνο στην Κίνα (σε περίπτωση που κερδίσει μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν τόσα) ... με μία επιταγή στην τσέπη που θα περιέχει το  ακαθάριστο εθνικό προϊόν μας (ΑΕΠ) του έτους 2010 και να τα παίξει όλα στο κόκκινο. Κάτι λιγότερο από 50% πιθανότητες αλλά ευκαιρία σωτηρίας. Με το Χ.Α.Α να ταβλιάζεται στο -6% ίσως είναι η μόνη μας διέξοδος και μιάς και είναι απίθανη προετοιμαστείστε για τα χειρότερα. Τέρμα τα λόγια , δείτε το βίντεο.
ΥΓ. Στον ρόλο της μάνας που κλαίει από τον φόβο της είναι η Μέρκελ που σε περίπτωση αποτυχίας (φαλιμέντου) χάνει δισεκατομμύρια επενδύσεων σε Ελληνικά ομόλογα και Ελληνικές επιχειρήσεις.

«Τhe Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia…»

 Από το ΠΟΝΤΙΚΙ
Στον αντίποδα των επιθετικών για τη χώρα μας γερμανικών δημοσιευμάτων, μια Γερμανίδα ιστορικός, η Λεονόρα Ζέελινγκ, προτείνει τη δική της λύση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας: Να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να πληρώνει δηλαδή κάθε ευρωπαίος 5 σεντ του ευρώ για κάθε ελληνική λέξει που προφέρει επειδή έχει ενσωματωθεί στη δική του γλώσσα…
Σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε,  η Ζέελινγκ  εξέδωσε ένα βιβλιαράκι, από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες, με τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα» ( την οποία θεωρεί κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού).
Για παράδειγμα, κάθε φορά που ένας Γερμανός πει Idee, ένας Γάλλος ide ή ένας Άγγλος idea, να ενισχύεται η ελληνική οικονομία με 5 σεντς…
Όχι ότι θα υλοποιηθεί η πρότασή της, αλλά αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο θα εξοφλούσαμε πλήρως όλο το χρέος… Και για του λόγου το αληθές, ας θυμηθούμε τους περίφημους λόγους που εκφώνησε ο Ξενοφών Ζολώτας ενώπιον του ΔΝΤ… (σε μια …προφητική σύμπτωση…).

ΑΧΕΠΑ: Ανακούφιση για καρκινοπαθείς


Επαναλειτουργεί, μετά από έξι χρόνια, η Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία αν και διέθετε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, αυτό παρέμενε κλειστό, επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας αλλά και εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Στις καυτερές πιπεριές το μυστικό για την καταπολέμηση του πόνου

Από το:NWES24.gr
Στις καυτερές πιπεριές κρύβεται το μυστικό για την καταπολέμηση του πόνου, εκτιμούν επιστήμονες που βασισμένοι στα συστατικά της θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος αναλγητικού, που για πρώτη φορά θα σταματά τον πόνο στην πηγή προέλευσής του. Οι Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν στο ανθρώπινο σώμα, στα σημεία του πόνου, μια ουσία παρόμοια με την καψικίνη ή καψαϊσίνη, η οποία είναι αυτή που κάνει τόσο καυτές τις κόκκινες πιπεριές. Σύμφωνα με τον Χάργκριβς, "πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των μηχανισμών του πόνου και στην πιο αποτελεσματική καταπολέμησή του. Ανακαλύψαμε μια οικογένεια από ενδογενή μόρια τύπου-καψικίνης, τα οποία απελευθερώνονται με φυσικό τρόπο στη διάρκεια ενός τραυματισμού και τώρα ξέρουμε πώς να μπλοκάρουμε αυτούς τους μηχανισμούς με μια νέα κατηγορία μη εθιστικών φαρμάκων".  Oι ερευνητές τονίζουν οτι τα περισσότερα σημερινά αναλγητικά δεν θεραπεύουν τον πόνο στην πηγή του, ενώ επιπλέον είναι εθιστικά και με δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειες. Η ασπιρίνη π.χ. μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα αιμορραγία, οι αναστολείς COX-2 μερικές φορές μπορεί να επιφέρουν καρδιακά προβλήματα, η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι κ.α. 
ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητούν τώρα οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες...

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητούν τώρα οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες»!
Το Reuters μετέδωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ (CDU) θα εγείρουν ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στις συνομιλίες που θα έχουν με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αύριο Τετάρτη.  Ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε φέρεται να είπε στο Reuters ότι θα φέρει το θέμα των λεγόμενων «haircuts», της αναγκαστικής απομείωσης της αξίας των

ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, άσκησε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Α΄Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Κάνει λόγο για «ρυθμίσεις ατάκτως ερριμμένες» και σημειώνει ότι «ένα τέτοιο νομοσχέδιο μόνο νύχτα μπορούσε να κατατεθεί».
«Τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φιέστες τελείωσαν. Η κατάθεση του σχεδίου Νόμου, αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανέδειξε ολοκάθαρα την τεράστια απόσταση, που τη χωρίζει από την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τον χώρο της εκπαίδευσης.

Ρυθμίσεις ατάκτως ερριμμένες και αποσπασματικές σε ένα νομοσχέδιο «σακούλα», που οδηγεί σε απαξίωση την εκπαίδευση και σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους που, για χρόνια, προσέφεραν ουσιαστικές υπηρεσίες στη δημόσια εκπαίδευση.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο μόνο νύχτα μπορούσε να κατατεθεί», δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

fimotro

Πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...

Τα τρία σενάρια: Το καταστροφικό, το μεσαίο και το ήπιο...
Από το:PRESS-GR
Τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που περιγράφονται σε δημσοιεύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού -παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ- είναι τρία.
Το πρώτο και βασικό σενάριο αφορά την αναδιάρθρωση με «κούρεμα» (haircut). Πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται όταν μια χώρα αδυνατεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της στους πιστωτές της. Σε αυτή την περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης με τους ομολογιούχους που κρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους το ελληνικό δημόσιο χρέος των 273,4 δισ. ευρώ, το Δημόσιο προβαίνει σε απομείωση της αξίας των ομολόγων.

Tι περιμένουν;

 Από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
 Διαβάζουμε σήμερα στο ΒΗΜΑ για 431η φορά, ότι στη Ρηγίλλης "σχεδιάζουν" διαγραφές!
Οι πρώτοι υποψήφιοι; Βουλγαράκης,Παυλίδης και Δούκας! Πόσα χρόνια το ακούμε ;
Τι περιμένουν στη Νέα Δημοκρατία; Να αποχωρήσουν από μόνοι τους;
Ούτε καν βουλευτές δεν είναι! Πότε επιτέλους θα απομακρυνθούν "όσοι πλήγωσαν την παράταξη";

ΞΕΦΥΓΕ !...


Η βοήθεια προς την Ελλάδα σε ψηφοφορία στη γαλλική βουλή


 Η συμβολή της Γαλλίας στο σχέδιο δημοσιονομικής αρωγής προς την Ελλάδα θα υποβληθεί στις 4 Μαΐου προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση, ανακοίνωσε σήμερα ο Μπερνάρ Ακουαγιέ, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου. Η γαλλική συνεισφορά ανέρχεται σε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε δεσμεύσεις πιστώσεων, εκ των οποίων 3,3 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις πληρωμών, διευκρίνισε ο Ακουαγιέ.
troktiko

Ορκίστηκε στη Γερμανία υπουργος η Azgül Özkan, πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής

Αναταραχή για την απαγόρευση των χριστιανικών συμβόλων
 Η Azgül Özkan ορκίστηκε στην Κάτω Σαξονία (Αννόβερο) σἠμερα ως η πρώτη γυναίκα υπουργός  με μουσουλμανικό θρήσκευμα.  Το σαββατοκύριακο που πέρασε , σε μια συνέντευξή της, είχε απαιτήσει να απαγορευτεί η ανάρτηση χριστιανικών συμβόλων (σταυρός) στα γερμανικά σχολεία και προκάλεσε έτσι σάλο.  Ανεξάρτητα από τι είπε και τι πιστεύει για τα θρησκευτικά σύμβολα, η τουρκικής καταγωγής  νεαρή υπουργός που ανήκει στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (!), ορκίστηκε σήμερα ως η πρώτη "μη χριστιανή" υπουργός της Γερμανίας. Οι κιτρινόμαυροι (κυβερνητικός συνασπισμός, όπως στο Βερολίνο) ψήφισαν ομόφωνα κι εκλέχτηκε η νέα υπουργός για "Κοινωνικά θέματα και  Ενσωμάτωση". Προηγουμένως  ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Κρίστιαν Βολφ, είχε υπεραμυνθεί  των θέσεων που εξέφρασε η 38χρονη μουσουλμάνα κι είχε δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στα συντηρητικά μέλη του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.  Ζήτησε συγγνώμη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Κάτω Σαξονίας, όπου έγινε υπουργός. Η νεαρή νομικός, ήρθε από "πολιτική μεταγραφή" στο Αννόβερο (μετακόμισε από την κίνηση πολιτών Αμβούργου). Με τη συγγνώμη που ζήτησε και με την κάλυψη του πρωθυπουργού, καθησύχασαν τα πνεύματα και το θέμα  το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.  
kapistri 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΑΠΟΡΕΙ ...


Λίγο πριν την έκρηξη

Γράφει ο: Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι που τραγουδούσε ο Αν. Καλογιάννης έλεγε: «Εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει»...
Όλοι λίγο πολύ, κυρίως όταν ήμασταν μικροί, κάτι άλλο ονειρευόμαστε να γίνουμε...
Κάτι άλλο κάναμε τελικά...
Μας πήρε η μπόρα της ζωής, οικογένειες, υποχρεώσεις, συμβιβαστήκαμε και συμβιβαζόμαστε με πολλά, αλλά πάντα είχαμε μια ελπίδα για κάτι καλλίτερο, για εμάς η τουλάχιστον για τα παιδιά μας.
Ε, λοιπόν αγαπητοί μου είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω χάσει κάθε λόγο να ελπίζω σε κάτι καλλίτερο, σε ένα αύριο λιγότερο μίζερο.
Είναι η πρώτη φορά που αν δεν είχα κάποιες δεσμεύσεις θα έπαιρνα των ομματιών μου να πάω μετανάστης, να φύγω από αυτή τη χώρα, που πλέον μου προσφέρει μόνο στενοχώρια, άγχος, αβεβαιότητα, πίκρα και κατάθλιψη.
Πώς να ζήσει αγαπητοί μου ένας άνθρωπος όταν το μόνο που του υπόσχονται είναι πιο πολλά δεινά από αυτά που τραβάει;
Με ποια προοπτική να αντέξει σε όλη αυτή τη λαίλαπα που συνεχώς έρχεται;

Προσοχή: "Εταιρεία" απατεώνων χρεώνει τα τηλέφωνα μας

Την προσοχή τους να έχουν οι φίλοι μας που κατέχουν κινητό τηλέφωνο σχετικά με παράνομες χρεώσεις. Άν σας τηλεφωνήσουν στο κινητό σας από κάποιον που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, και κάνουν έλεγχο στο  τηλέφωνό σας και θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αιρθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

Από το:Νέα από την Ευρυτανία

Καταργούνται 75 οργανισμοί του Δημοσίου

Σε ένα πρώτο «κύμα» καταργήσεων ή συγχωνεύσεων 70 - 75 οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέληξε η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, που έγινε χθες το μεσημέρι.

Το ζειμπεκικο του Ελληνα πρεσβη..

Μπροστα σε 5000 χιλιατες θεατες που εκαναν καταληψη στο Σαβα Τσενταρ του Βελιγραδιου για χαρουν τη συναυλια του Γιωργου Νταλαρα χορεψε το ζειμπεκικο της Ευδοκιας ο πρεσβης της Ελλαδας στο Βελιγραδι...Μπραβο στον πρεσβη που δε διστασε μποστα σε τοσο κοσμο να χορεψει..Ολοι οι Σερβοι ...που αγαπανε πολυ το ελληνικο τραγουδι...τον χειροκροτουσαν ορθιοι..Ευχαριστη νοτα στην κακομοιρια της πολιτικης καταστασης της χωρας μας..Παντως ..απο πληροφοριες που εχω..ο συγκεκριμενος πρεσβης εχει κανει αισθητη την παρουσια της χωρας μας στη Σερβια κανοντας πολλες εκδηλωσεις στο Βελιγραδι.. φωτεινη εξαιρεση στο εξωτερικο...Μπραβο του.
Από το:ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για ένα διάστημα, εφόσον η χώρα αποτύχει να σφίξει περισσότερο το ζωνάρι και όσο χρειάζεται ώστε να λάβει το πακέτο βοήθειας, δήλωσε ένας ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού του μικρότερου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας. 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά "συνοχή"


Για μια νέα αρχή της Ελλάδας χρειάζεται συνοχή

Με αυτό τον τίτλο, το μεγάλο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ν24, στην ηλεκτρονική σελίδα, δίνει σήμερα την αγωνία του έλληνα πρωθυπουργού μπροστά στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε, μετά την άρνηση της Γερμανίας να πάρει μια τελική απόφαση. Ο έλληνας πρωθυπουργός ζητησε από τους συμπατριώτες του να επωμιστούν τις επώδυνες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων και της Ελλάδας. Να κάνουν όλοι μαζί μια νέα αρχή για το ξαναζωντάνεμα του ελληνικού κράτους. Αντί της συνοχής, όμως, ο πρυθυπουργός πληροφορείται ότι η μια κοινωνική ομάδα μετά την άλλη κατεβαίνουν στα πεζοδρόμια για να διαμαρτυρηθούν. Ο πρωθυπουργός, όμως, επιμένει στην εθνική συνοχή, την ενότητα και την κατανόηση των προβλημάτων. "Η Ελλάδα περνά τις πιο δύσκολες φάσεις της Ιστορίας της. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα είναι ζωτικής σημασίας και για τις επόμενες γενιές", είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα των κομματικών του φίλων του ΠΑΣΟΚ. "Ας αναζωογονήσουμε τη χώρα μας. Ή τώρα ή ποτέ!", τονισε στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!

Την πρώτη θέση στη λίστα των χωρών που έχουν υψηλές πιθανότητες χρεοκοπίας "κατέκτησε" η Ελλάδα, βάσει στοιχείων της εταιρίας CMA DataVision, ξεπερνώντας χώρες όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα και το Πακιστάν. Στην πρώτη 10άδα και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της...
CMA, οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας, με βάση το μέσο spread 5ετών ομολόγων που προσμετρά η εταιρία ερευνών είναι 46,07%, υψηλότερα της Βενεζουέλας (43,65%) και της Αργεντινής (43,15%). Η συνεχιζόμενη διεύρυνση των spreads και των CDSs αλλά και η καθυστέρηση της έγκρισης από τους εταίρους στην ευρωζώνη για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης οδηγούν τη χώρα μας ένα βήμα πριν από την κορυφή στη συγκεκριμένη κατάταξη υψηλού κινδύνου (ή, κατά άλλους, ντροπής).
fimotro

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΩΔΩΝΗ" DÜSSELDORF

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
 Το χορευτικό του Συλλόγου 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Düsseldorf.

    Μεγάλη  επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Ντύσσελντορφ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου Ελληνορθόδοξο  Ενοριακό Κέντρο του Düsseldorf.
    Ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Ιωάννα Αθανασίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο νέο και ανανεωμένο Δ.Σ. του Συλλόγου και τόνισε ότι καλεί όλους τους Ηπειρώτες του Ντύσσελντορφ και της περιοχής να πλαισιώσουν το Σύλλογο για να μπορέσουν όλοι μαζί να τον αναβαθμίσουν. Κατόπιν το λόγο πήρε ο

Η κόλαση των πεζών !

Ρόδος, πόλη χωρίς διαβάσεις ! Πιέσαμε μέσω της Σελίδας να ανακαινιστούν οι διαβάσεις στην πόλη μας και με χαρά είδαμε να ανακατασκευάζονται με κυβόλιθους.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί το 70-80% από τις διαβάσεις, αλλά σε καμία μέχρι σήμερα δεν έχει βαφτεί με γραμμές άσπρες όπως προβλέπεται παγκοσμίως. Θα πρέπει να ξεκινήσουν το γρηγορότερο γιατί θα θρηνήσουμε... πεζούς !
Εκτός τους οδηγούς που δεν σταματούν, έχουμε και τους βρετανούς που λόγω της αντίστροφης κίνησης των οχημάτων στην χώρα τους, πάντα ελεγχούν τα διερχόμενα οχήματα... από την ανάποδη πλευρά !

Από το: ParaponaRodos

Αναδιοργανώνεται η «Ομόνοια» αλλά με πολλές απουσίες στελεχών.

H Συνδιάσκεψη της «Ομόνοιας» για την αναδιαμόρφωση του Καταστατικού, που έγινε στους Αγίους Σαράντα το Σάββατο, δεν αποτέλεσε «γέφυρα» ομοψυχίας στο διασπασμένο Βορειοηπειρωτικό χώρο, αφού απουσίαζαν όσοι διασπάστηκαν.
Ωστόσο έστειλε, έστω και έμμεσα, μήνυμα ενότητας προς όλους τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της Οργάνωσης. Το ζήτημα, όμως, είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να δώσουν όλοι με ειλικρίνεια τα χέρια. Το πρώτιστο, δηλαδή, είναι από τη θεωρία τα ηγετικά στελέχη της «Ομόνοιας» να περάσουν στην
ουσία.

Να κάνουμε το Μεσολόγγι (και όχι μόνο) πόλη του ποδηλάτου... πάρτε ιδέες.

Δείτε 20 περιπτώσεις όμορφων πτυσσόμενων ποδηλάτων για πράσινες πόλεις. 
grasshopper1_3pmku_69
Η σύγχρονη τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη με διάφορα φορητά συστήματα που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν. Παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι κορεσμένη με διάφορες πτυσσόμενες συσκευές, ο τομέας της ατομικής μετακίνησης σε μεγάλο βαθμό παρέμεινε ανεπηρέαστος από τέτοιες καινοτομίες. Δεδομένου ότι τα ποδήλατα είναι που αναμένεται να κάνουν τις ατομικές πράσινες μετακινήσεις στο

Αιχμες

Φύκια 
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου ΝΕΑ


Υπήρξαν δύο περιστατικά χθες που φανερώνουν ότι τίποτε δεν έχουμε καταλάβει ως λαός για το τι μας έχει συμβεί και κυρίως τι πρόκειται να μας συμβεί. Στην Πολεμική Αεροπορία, το πιο ισχυρό αποτρεπτικό όπλο της χώρας, εκατοντάδες πιλότοι πραγματοποίησαν «λευκή απεργία» καθηλώνοντας τα αεροπλάνα, επειδή τους καταργούν την αυτοτελή φορολόγηση ενός επιδόματοςόπως και σε πολλούς άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Τρέμω στην ιδέα τι θα μπορούσαν να κάνουν σε ένα επόμενο στάδιο, αν, ας πούμε, το επίδομα περικοπεί... ολοσχερώς!.
Στον Πειραιά, ΠΑΜίτες υπηρεσίας, διαμαρτυρόμενοι κατά της άρσης του καμποτάζ, «συνέλαβαν» κρουαζιερόπλοιο έμφορτο τουριστών, απαγορεύοντάς του να αναχωρήσει για την Αδριατική. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από σήμερα κιόλας οι εμβρόντητοι τουρίστες θα γίνουν ζωντανοί διαφημιστές του ελληνικού τουρισμού, της ελληνικής φιλοξενίας κι όλα αυτά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που προσπαθούμε να τους πουλήσουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μπας και μας έρθουν να μας αφήσουν κανένα συνάλλαγμα (το ΠΑΜΕ φαίνεται πως έχει μια ειδίκευση στην... τουριστική προβολή της χώρας: τις προάλλες είχε αποκλείσει τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας!).
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η χώρα ασθενεί βαριά και δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρειά. Να δούμε μόνο πόσο θα αντέξει ακόμη...

Αλ.Τσίπρας: Η κ.Διαμαντοπούλου μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε υπαλλήλους επιχειρήσεων

Επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ .
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κ. Διαμαντοπούλου μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και μάλιστα στις πιο ανασφαλείς συνθήκες – σε συνθήκες αναιτιολόγητων απολύσεων, μείωσης μισθών, ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Οι 75 Οργανισμοί που καταργούνται - 'Ολη η λίστα

250.000 συμβασιούχοι μένουν εκτός. Αγνωστος ο αριθμός των μονίμων που θα μείνουν εκτός Δημοσίου. Μετατάξεις για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται και ανεργία για τους συμβασιούχους, αποφάσισε η διυπουργική υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.
Σήμερα λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και την κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων.
Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν και είναι 70 με 75. 
Ποιοι οργανισμοί καταργούνται:

Γερμανοί, Γάλλοι, αγορές και απέναντι ...εμείς

Το 9,4% άγγιξε χθες το επιτόκιο που ζητούν οι δανειστές για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε ελληνικά ομόλογα. Να θυμίσουμε ότι έχουν περάσει πάνω από δώδεκα χρόνια, από τότε που Ελλάδα πλήρωνε για τα ομόλογα της αντίστοιχα επιτόκια, αλλά τότε υπήρχε και ο συναλλαγματικός κίνδυνος λόγω δραχμής. Και αυτό παρά την αναφορά του ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε πιστωτική «γέφυρα».

Στις 18:30 το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια

Στις 18:30 πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια κατά της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, την ώρα που η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προαναγγέλλει κλιμάκωση του αγώνα «ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».
Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. 
naftemporiki

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για γρήγορες αποφάσεις

Δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια για την Ελλάδα
                                                                                 Ν24
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τη στάση της Γερμανίας, τώρα τελευταία. Αυτό το "πισωγύρισμα", με αφομή την καθυστέρηση της απόφασης του Βερολίνου να πει το ΝΑΙ, για τη βοήθεια της Ελλάδας, προβληματίζει τους Ευρωπαίους εταίρους. Γιαυτό η Ε.Ε. θέλει να ασκήσει πίεση στη Μέρκελ. Από την απόφαση της Γερμανίας εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.  "Η οικονομική και χρηματοπιστωτική τύχη της Ελλάδας είναι σε κρίσιμο σημείο  και συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία των άλλων χωρών του ευρώ" δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ε.Ε. κ. Βιβιαν Ρέντινγκ στην εφημερίδα "Die Welt" . "Θα πρέπει ως εκ τούτου  να μη διστάσουμε, αλλά να επέμβουμε άμεσα, με το να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα" τόνισε η Επίτροπος γνωρίζοντας ότι οι κανόνες της Ε.Ε.πρέπει να παραμείνουν αυστηροί.
kapistriΟι φορολογούμενοι σώζουν τις γαλλικές τράπεζες

Σκληρή κριτική για την "έκτακτη βοήθεια"
Πληροφορίες:Ν24
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου (IFO), κ.Sinn, ασκεί σκληρή κριτική στους υπεύθυνους γερμανούς πολιτικούς, για την "έκτακτη βοήθεια" προς στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό οι γερμανοί φορολογούμενοι σώζουν τις γαλλικές τράπεζες.  Σύμφωνα με το γερμανό ερευνητή  Χανς-Βέρνερ Ζιν, με την έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα, στην ουσία οι γερμανοί φορολογούμενοι βοηθούν να σωθούν και οι γαλλικές τράπεζες. "Οι γαλλικές τράπεζες κατέχουν   (χαρτιά) ομόλογα κι εγγυήσεις της Ελλάδας που είναι του ύψους των 51 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι γερμανικές έχουν μόνο 31 δισ. ευρώ.  Η Γερμανία, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση καλείται να πληρώσει, για τη σωτηρία της Ελλάδας,  ένα τρίτο περισσότερα από τους Γάλλους" είπε με παράπονο στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse", ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για Οικονομικές Έρευνες.
kapistri


Ο υπουργός προστασίας των δημοσιογράφων

OI ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ

Για ποιον λόγο ο υπουργός προστασίας των δημοσιογράφων (και όχι του πολίτη) παρέχει αστυνομικούς στους δημοσιογράφους; Σε πλούσιους δημοσιογράφους, παρουσιαστές και εκδότες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν από την τσέπη τους. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι αρκετές εκατοντάδες και το σκάνδαλο είναι μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για όσα λένε και γράφουν και αν έχουν τα χρήματα να πάρουν επί πληρωμή δικούς τους.Το παραμύθι που πουλάει ο Μάκης ότι και καλά το υπουργείο του επιβάλει να έχει αστυνομικό δεν έχει...δράκο.Γιατί ρε Μάκη αν πεις ότι δεν τους θέλω θα στους στείλουν με το ζόρι; Σε χαϊβάνια μιλάτε πια; Λυπηθείτε μας και πείτε την αλήθεια γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έχετε καβούρια στην τσέπη.

troktiko

λιμουζίνες για ... λίγους

cool_limousines.jpg
Ως γνωστόν, οι λιμουζίνες δεν είναι και ό,τι πιο άνετο για να κυκλοφορεί κανείς στην Κυψέλη ή στην Καλαμαριά, για να μην αναφερθούμε καν στο παρκάρισμα. Ωστόσο, δεν παύουν να τραβούν τα βλέμματα, ιδίως αν πρόκειται για λιμουζίνες πέρα από τις συνηθισμένες. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ένα Mini Cooper σε έκδοση λιμουζίνας είναι κάτι που δεν περιμένει να δει ο μέσος άνθρωπος. Ιδού, λοιπόν, πέντε από τις πιο extreme λιμουζίνες που εθεάθησαν πρόσφατα...

"Η Bild στους φαλιριμένους Έλληνες"...


H γερμανική Βild επιμένει στο δρόμο που έχει χαράξει εδώ και καιρό οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα πνεύματα στην κοινή γνώμη της χώρας της.
Αυτή τη φορά οι απεσταλμένοι της εφημερίδας εντόπισαν την 85χρονη κ."Μαρίκα Ελένη" (φωτογ.) η οποία ως συνταξιούχος των ΕΛ.ΤΑ. λαμβάνει σύνταξη 3.500 ευρώ αλλά δεν... επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα μέσω κάποιας μείωσης της σύνταξής της..
Επίσης οι ρεπόρτερ της εφημερίδας επισκέπτονται το καζίνο Λουτρακίου όπου βλέπουν πελάτες να
τζογάρουν χιλιάδες ευρώ αλλά και το Μοναστηράκι (Σάββατο βράδυ) απ΄ όπου και αναμεταδίδουν με μεγάλη δόση ειρωνίας πως οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχει κρίση και συνεχίζουν να διασκεδάζουν...

Press-Gr

Τρισέ και Στρος Καν εκτάκτως στο Βερολίνο

Θα επισκεφθούν τη γερμανική πρωτεύουσα ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό θέμα και τις επιπτώσεις του στο ευρώ
Μια εξαιρετικά κρίσιμη και από κάθε άποψη ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Βερολίνο ετοιμάζουν, για το αμέσως προσεχές διάστημα, δύο πρόσωπα - κλειδιά των εξελίξεων που αφορούν στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στη γερμανική πρωτεύουσα θα βρεθούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ.Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ.Ντομινίκ Στρος Καν, για συνομιλίες με την γερμανική κυβέρνηση.
Περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το αντικείμενο, αλλά και με τον ακριβή χρόνο, της επίσκεψης δεν γίνονται γνωστές, για ευνόητους λόγους. Εκτιμάται, όμως, ότι η επίσκεψη τους στο Βερολίνο θα έχει ως σκοπό την άσκηση πίεσης προς την καγκελαρία για την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Το διακύβευμα, όπως εξηγείται αρμοδίως, είναι πολύ μεγάλο και ξεφεύγει κατά πολύ από την διάσωση της χειμαζόμενης Ελλάδας. Όπως τονίζεται, «η ιστορία έχει πλέον να κάνει με την επόμενη μέρα του ευρώ, οπότε και οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτή την πολύ κρίσιμη παράμετρο». 
Voria.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ 27 'ΥΠΟΠΤΟΙ' ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Η UEFA

     Σπάζοντας τον σεβασμό προς τα προσωπικά δεδομένα, τη μυστικότητα της προανάκρισης, καθώς και το τεκμήριο αθωότητας, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Αθανάσιος Πλεύρης, προχώρησε την Δευτέρα στη δημοσιοποίηση λίστας 27 ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων που χαρακτηρίζονται από την UEFA «ύποπτοι» έως « άκρως διεφθαρμένοι».

TO 2012 ME NEOYΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline


To 2012 -με νέο πλαίσιο- θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις.  Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι τίθεται ως βασική προϋπόθεση για το διορισμό σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή την πρόσληψη αναπληρωτών, όπου προκύπτουν κενά, πέραν του προβλεπόμενου τίτλου σπουδών, η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μετά την εξασφάλιση πιστοποιητικού παιδαγωγικής - διδακτικής επάρκειας.

Κατά της προσφυγής και του ΔΝΤ η πλειοψηφία

Τέσσερις στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την προσφυγή στο μηχανισμό, έναντι 31% που συμφωνούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (70,2%) διαφωνεί με την ανάμειξη του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης, έναντι 23,2% που απαντά θετικά. Το 67,4% θεωρεί ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 30,6% έναντι 21% της ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα τη GPO για λογαριασμό του MEGA.
Ακολουθούν ΚΚΕ 8,9%, ΛΑΟΣ 6,9% και ΣΥΡΙΖΑ 3,2%.

Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια σε τράπεζα!

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν 3 γκαζάκια στην είσοδο υποκαταστήματος της Eurobank που βρίσκεται επί των οδών Βενιζέλου 9 και Ανδριανουπόλεως. Η έκρηξη έγινε στις 02.55 τα ξημερώματα και προκλήθηκαν ζημιές στα τζάμια του υποκαταστήματος. Προκλήθηκε αναστάτωση στην περιοχή, αλλά ευτυχώς την στιγμή της έκρηξης δεν περνούσε κανείς από το σημείο και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός.Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο, δεν κατάφερε να προλάβει τους δράστες.

Newsit.gr

Αυτά τα δύο μέτρα θα ξεσηκώσουν τον ιδιωτικό τομέα

Τον Μάιο θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θα είναι πολύ οδυνηρά αφού θα κοπεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και θα καταργηθεί το 2% πλαφόν για απολύσεις. Όμως το χειρότερο που έρχεται είναι άλλο και δεν το ξέρει ο κόσμος. Όποιος απολύεται θα παίρνει μικρότερη αποζημίωση με νόμο από αυτήν που θα έπαιρνε μέχρι σήμερα. Θα απολύεται κάποιος και θα παίρνει μικρή αποζημίωση!

troktiko

ΨΕΜΑΤΑ...


 "Ακόμα λέτε ψέματα"  είπε ο Παντελής Καψής στον Αλογοσκούφη. Και συνέχισε "Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη". Επιτέλους πρέπει να ακούμε ξεκάθαρες κουβέντες και όχι μισόλογα, μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος και  κάνει κάτι.
Αν και δεν το βλέπουμε μέχρι στιγμής.
fimotro

Για γέλια..

Αν είναι δυνατόν.. Οι υπεύθυνοι της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας, βγαίνουν στα κανάλια και κάνουν πολιτική αντί να βρίσκονται στο σκαμνί... Σα δεν ντρέπεστε λίγο. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε αναρωτιόμαστε.. Εσείς, οι αποτυχημένες επιλογές σας και οι βρομοδουλειές σας μας φέρανε στο χείλος της... οικονομικής καταστροφής που βρισκόμαστε!! Καταφέρατε να γονατίσετε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και να διασύρεται την χώρα διεθνώς.. Ντροπή σας!!

Οι χιμπατζήδες διαισθάνονται το θάνατο όπως οι άνθρωποι

Η μελέτη αναφέρεται στις τελευταίες ώρες και το θάνατο ενός ηλικιωμένου θηλυκού χιμπατζή, που ζούσε σε μία μικρή κοινότητα σε ζωολογικό κήπο στην Σκοτία. Οι χιμπατζήδες, τα θηλαστικά που βρίσκονται πιο κοντά στον άνθρωπο στο δέντρο της εξέλιξης, συναισθάνονται πολύ τον θάνατο, όπως οι άνθρωποι, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Στίρλινγκ, στη Βρετανία.
 "Υπάρχουν αρκετά φαινόμενα που θεωρείται ότι διαχωρίζουν τον άνθρωπο από άλλα είδη, όπως η ικανότητα του διαλογισμού, της ομιλίας, της χρησιμοποίησης εργαλείων και η συνείδησή του πριν

Υπάρχει λύση για τον Δανεισμό της Ελλάδας: H Ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί μια τράπεζα με όνομα " Τράπεζα για την Ελλάδα"

Κάθε ένας από εμάς μεταφέρει εκεί τις καταθέσεις του.
Συνολικά υπάρχουν καταθέσεις αξίας 1,3 τρισεκατομμύριων Euro σε όλες τις Τράπεζες της Ελλάδας αυτή τη στιγμή (ποσό που υπερκαλύπτει τις ανάγκες δανεισμού.) Το επιτόκιο που δίνουν αυτή την στιγμή οι Τράπεζες σε εμάς. είναι από 1,5 - 2% και πολλές φορές ακόμα λιγότερο.
H " Τράπεζα για την Ελλάδα" μπορεί να δίνει τόκο 3%. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι δανείζουμε την Ελλάδα με τόκο 3%. Ακόμα και με 2% μπορούμε να βάλουμε εκεί τις καταθέσεις μας αφού πρόκειται για εθνικό ζήτημα.
Οι ξένες Τράπεζες ζητούν τόκο αυτή τη στιγμή 5 - 7 % για να δανείσουν την Ελλάδα.
Μπορεί να τολμήσει κάτι τέτοιο η Κυβέρνηση; Ή θα αφήσει τις Τράπεζες να διαλύσουν την Ελλάδα;
Σίγουρα κάποιες Ελληνικές Τράπεζες θα καταστραφούν αλλά μπρος στην οικονομική καταστροφή ολόκληρης της Ελλάδας;