Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Περισσότερες από 4 ώρες καταθέτει στην Εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι πολύ προσεκτικός σε ότι αναφέρει για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων απαλλάσσοντας τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο για τους οποίους αρνήθηκε ότι συζήτησε μαζί τους το θέμα της ανταλλαγής των ακινήτων. Εντύπωση προκάλεσε η διαπίστωση του Εφραίμ για την Οικονομία ότι "έρχεται πείνα στην Ελλάδα". Την επισήμανση αυτή την ανέφερε δυο φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

fimotro

Το ανεκδοτάκι της ημέρας

Από το:  teacher


Ήταν ένας Γερμανός, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας και μετά από ένα ατύχημα που είχαν πέθαναν και οι τρεις. Εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους ο άγιος Πέτρος και τους λέει:
«Θα σας δώσω από μια ευκαιρία να δούμε αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση. Θα πετάξετε και οι τρεις από ένα αντικείμενο μέσα στη θάλασσα κι εγώ θα βούτηξω να το βρω. Αν το βρω θα πάτε στην κόλαση, αν όμως δεν το βρω θα πάτε στον παράδεισο.»

Συμφώνησαν και οι τρεις με την πρόταση του αγίου και άρχισαν να σκέφτονται τι να πετάξουν.
Πρώτος ήταν ο Γερμανός που πέταξε στη θάλασσα ένα κουμπί. Βουτάει ο άγιος Πέτρος και μετά από μισή ώρα βγαίνει με το κουμπί στο χέρι.
«Δυστυχώς για σένα το βρήκα κι έτσι θα πας στην κόλαση», του λέει.
Μετά ήρθέ η σειρά του Γάλλου ο οποίος αφού είδε πως ο άγιος βρήκε κάτι τόσο μικρό όσο ένα κουμπί, αποφάσισε να πετάξει μια τρίχα. Βουτάει ο άγιος, περνάει μια ώρα, περνάνε δυο ώρες και στο τέλος βγαίνει πάλι με την τρίχα στο χέρι.
«Κι εσύ δεν τα κατάφερες, άρα κι εσύ θα πας στην κόλαση», είπε και στον Γάλλο. Τέλος ήρθε η σειρά του Έλληνα ο οποίος πέταξε κάτι μέσα στη θάλασσα. Βουτάει ο άγιος, περνάνε γύρω στις πέντε ώρες και στο τέλος βγαίνει χωρίς να κρατάει τίποτε στα χεριά του.
«Δεν μπόρεσα να βρω αυτό που πέταξες και θα πας στον παράδεισο, όμως μπορείς σε παρακαλώ να μου λύσεις την απορία και να μου πεις τι ήταν αυτό;» τον ρωτάει.

Και η απάντηση του Έλληνα:
- Depon αναβράζων!!!

Η Χεζμπολάχ θα συνεxίσει να εξοπλίζεται

Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει τις αμερικανικές κατηγορίες και δηλώνει ότι θα συνεχίζει να εξοπλίζεται.
Από το:Geopolitics-GR
Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου που κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι συγκεντρώνει όπλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξοπλίζεται για την προστασία της, σε δηλώσεις της που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
«Η επιλογή μας πάντα ήταν να λαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα για την αντίσταση», δήλωσε ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Χάσαν Φαντλάχα στην εφημερίδα As-Safir του Λιβάνου που γράφει στην πρώτη της σελίδα «Η απάτη της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ για τους πυραύλους μέχρι τα πρόθυρα του πολέμου».

Ο Φαντλάχα είπε ότι τα όπλα της Χεζμπολάχ δεν έχουν καμιά σχέση με τον «εξοπλισμό» και τα «εγκλήματα» των ΗΠΑ και του συμμάχου τους, του Ισραήλ.
Το επίπεδο του εξοπλισμού του κινήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο των «ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα όπλα στα εγκλήματα τους εναντίον των λαών ανά τον κόσμο, τη Χιροσίμα, τους 100.000 μάρτυρες που σκοτώθηκαν στο Ιράκ, περνώντας από δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο και το Αφγανιστάν», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα As-Safir που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.
«Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα όπλα που χρησιμεύουν μόνο για εισβολή, κατοχή και επίθεση, όπως αυτές των ΗΠΑ και του συμμάχου τους του Ισραήλ, και τα όπλα της αντίστασης που προασπίζει, προστατεύει και απελευθερώνει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τη Χεζμπολάχ που παρουσιάζεται στον Λίβανο ως το κίνημα της «αντίστασης» απέναντι στο Ισραήλ.
Την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς κατηγόρησε το Ιράν και τη Συρία ότι προμηθεύουν τη Χεζμπολάχ με ρουκέτες και πυραύλους.


www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έρχεται το ελαστικό νερό (!)

Από το: Rc-Cafe
elasticwater.jpg
Αν σας ζητήσουμε να μαντέψετε σε ποια χώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ελαστικό νερό, ποια είναι η πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό; Μα φυσικά η Ιαπωνία! Μια ομάδα ερευνητών στη χώρα της διαρκούς παράκρουσης κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ύλη, η οποία είναι ουσιαστικά νερό με συγκεκριμένο σχήμα.
Το νέο υλικό αποτελείται κατά 95% από νερό, στο οποίο έχει προστεθεί ελάχιστος πηλός και μια οργανική ουσία αγνώστων λοιπών στοιχείων. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας ζελές, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στην ιατρική και συγκεκριμένα στη συγκόλληση ιστών.
Το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιηθεί στην κατασκευή πλαστικών. Το πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπάρχοντα πλαστικά είναι το νέο υλικό δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Δεν είναι και μικρό πράγμα, αν αναλογιστεί κανείς τους τόνους πλαστικών που βλάπτουν το περιβάλλον κάθε μέρα.
Πηγή: Akihabara

Καινούριες λαμογιές στην Ελληνική Βουλή και με ... το νόμο;

 ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;
Αληθεύει ότι προσλαμβάνονται 250 νέοι υπάλληλοι στη Βουλή των Ελλήνων; 
Αν αληθεύει, πού στηρίζεται αυτή η λαμογιά; Στην αλληλοκάλυψη των κομμάτων; Στην ελληνική αμετανόητη συμπεριφορά; Στην παροιμία που λέει; "Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται"; Το πήρε μυρωδιά και το ενέκρινε το Δ.Ν.Τ.;
ΔΗΛΑΔΗ, ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΥΣ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ;

Η... μισή οικογένεια του Αλαβάνου πληρώνεται από το Ελληνικό κράτος

Η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου για τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου δεν είναι απλά ατυχής αλλά και απαράδεκτη. Ένα ιστορικό στέλεχος της αριστεράς δεν μπορεί να κάνει ...δεξιές δηλώσεις. Δεν είναι χιούμορ να λες να μην επιτρέψουν να ξαναφύγουν στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός και ο υπουργός για να μην υπογράψουν ότι τους... δίνουν. Τι θα έπρεπε να πει ο κόσμος κ.Αλαβάνε όταν εσείς... είστε ο πιο πλούσιος βουλευτής και ο αδερφός σας είναι ο διευθυντής στο κανάλι της βουλής; Μάλλον δεν έπρεπε ποτέ να ανοίξει η πόρτα της βουλής για εσάς. Ή κάνουμε λάθος. Την μισή σας οικογένεια την πληρώνει ο κόσμος!
troktiko

Επεισόδια με τον Αλογοσκούφη στο αεροδρόμιο Χίθροου‏...

Επεισόδια εξελίχθησαν στο αεροδρόμιο Χίθροου της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ ομάδας ελλήνων φοιτητών και τον πρώην Υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. Οι νεαροί μαινόμενοι καταφέρθηκαν λεκτικά κατά του κ. Αλογοσκούφη προτρέποντάς να παραιτηθεί από τις Ακαδημαικές του υποχρεώσεις αφού τον θεωρούσαν κύριο υπεύθυνο για το παγκόσμιο διασυρμό που βιώνει η χώρα το τελευταίο διάστημα.
Προν στιγμήν η κατάσταση εκτραχύνθηκε με την ανταλλαγή ύβρεων (κάτι που προξένησε εντύπωση αφού ο πρώην Υπουργός ήταν παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερως ψύχραιμος).
Η κατάσταση εξομαλύνθηκε με τη παρέμβαση 2-3 συνοδών ασφαλείας με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα περί ελληνικών καταχραστών και λαμογιών. Έκπληκτοι οι τουρίστες και άλλοι που περίμεναν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους αναρωτιόντουσαν τι ακριβώς έχει γίνει.

Φοιτητής LSE
Δημήτρης

Από PRESS-GR 

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ...

 Από τις λίγες φορές που η κρατική τηλεόραση έδειξε αντανακλαστικά αμεσότητας. Κάλυψε σε απευθείας σύνδεση την συνέντευξη Τύπου της Μέρκελ, όταν όλα τα βλέμματα των τηλεθεατών ήταν...
στραμμένα είτε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που ήταν σε εξέλιξη είτε στην έναρξη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Να λέμε που και που κανένα μπράβο στην κρατική τηλεόραση. Την πληρώνουμε που την πληρώνουμε, όταν δείχνει αντανακλαστικά το επισημαίνουμε πάντα...
troktiko

Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του Ψηφοδελτίου Τσιάνου

Από epirusgate.blogspot.com

Ο κύβος ερρίφθη για τις Πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ύστερα από τη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου για την Πρυτανεία καθηγητή του Τμήματος Χημείας κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, αναμένεται από μέρα σε μέρα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Επαμεινώνδα Τσιάνου. Σε αυτό -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ως υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις συμμετέχουν οι κ.κ. Σταύρος Νικολόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής), Κωνσταντίνος Πέτσιος (Αν. Καθηγητής Τμήματος Φ.Π.Ψ.) και Σοφοκλής Γαλάνης (Αν. Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών).

«Κοινωνικό» το εκπαιδευτικό πρόβλημα


 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΟΥΛΗ* 
 Η έναρξη της χρονιάς που διανύουμε, σηματοδοτήθηκε με την εικόνα μιας Ελλάδας κατεστραμμένης οικονομικά και απαξιωμένης κοινωνικά, παγκοσμίως. Η εικόνα αυτή είχε και έχει δύο εκδοχές. Η εικόνα που διαμορφώνεται για εσωτερική «κατανάλωση» και η εικόνα της Ελλάδας που βλέπουν οι εταίροι μας στο εξωτερικό. Οι δύο αυτές εικόνες έχουν διαφορετικό εφαλτήριο, διαφορετική πορεία και διαφορετικό διακύβευμα, τόσο σε ρητορικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Δεν επιδιώκεται, στο παρόν άρθρο, η ανάλυση των προβαλλόμενων εικόνων της Ελλάδας, αλλά γίνεται προσπάθεια να καταστεί σαφές ότι αυτή η εικόνα που αντιλαμβανόμαστε, υπό το πρίσμα ορισμένων φίλτρων και ειδικών επεξεργασιών, είναι καθαρά υποκειμενική και μεταλλαγμένη. Αντίστοιχη είναι και η διαμόρφωση μιας διττής εικόνας του σημερινού ελληνικού εκπαιδευτικού τοπίου. Η κατανόηση αυτή αποτελεί ένα ερμηνευτικό εργαλείο για να αντικρίσουμε όσο γίνεται πιο αντικειμενικά τη σημερινή πραγματικότητα.

Θα λάβουμε τη μεγαλύτερη βοήθεια που δόθηκε ποτε και θα πάρουμε τα σκληρότερα μέτρα που πάρθηκαν ποτέ

 
Μαχαίρι σε 13ο και 14ο μισθό και συντάξεις - Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις
Αυξάνονται ξανά οι έμμεσοι φόροι - Φήμες για τεράστια αύξηση του ΦΠΑ
Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα σκληρότερα μέτρα
Νέα οδυνηρά μέτρα απαιτούν πλέον οι εταίροι μας και το ΔΝΤ για να βάλουν μπροστά το μηχανισμό στήριξης. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη ώθησε και σήμερα τον πρωθυπουργό, όπως σας αποκάλυψε το Newsit  να συγκαλέσει έκτακτη πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου καθυστερώντας το υπουργικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ. Ο πρωθυπουργός στη μια το μεσημέρι μαθαίνοντας τις εξελίξεις από το Βερολίνο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μεταθέτοντας έτσι το υπουργικό προκειμένου να αποφασιστεί το νέο πακέτο μέτρων.
Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε κατ' αρχήν να ματαιώσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αργολίδα ώστε να παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά. Συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Δεν ελήφθη μεν οριστική απόφαση, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε να επεξεργαστεί αυτά τα σενάρια και οριστικοποιηθούν την Πέμπτη και θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή.
Πάντως, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση για το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα σκληρότερα μέτρα, καθώς το Σάββατο είναι Πρωτομαγιά και η κυβέρνηση φοβάται μην υπάρξουν εκτεταμμένες αντιδράσεις με αφορμή την ημέρα και προκληθούν επεισόδια και εντάσεις.
Εξετάζονται : η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και δραστική μείωση των συντάξεων, ενώ οι πρόωρες συντάξεις είτε θα περικοπούν σε ένα μεγάλο ποσοστό είτε ενδεχομένως να καταργηθούν και τελείως. Την ίδια ώρα οι φήμες οργιάζουν από το απόγευμα της Τετάρτης για νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 21% σε αρκετές μονάδες πάνω. Η τρόικα φέρεται να ασκεί αφόρητες πιέσεις για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ σε επίπεδα σοκ.
Στην ουσία τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα είναι τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ χώρα, αλλά συγχρόνως καλούμαστε να αποφασίσουμε και τη λήψη των σκληρότερων ίσως μέτρων που έχει λάβει οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

ΔΝΤ, ΕΚΤ, Γερμανία: Θα σας δώσουμε τα χρήματα μόνο αν πάρετε σκληρά μέτρα

Με στόχο να αποτρέψουν την κατάρρευση της Ελλάδος και τις συνέπειες που θα έχει αυτό σε άλλες χώρες της Ευρώπης η ΕΕ το ΔΝΤ και η  ΕΚΤ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν με σκληρούς όρους όμως την Ελλάδα με 100-120 δις ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια που αναλογούν σε 40 δις ευρώ την χρονιά.
Το ποσό της βοήθειας ίσως φθάσει τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ ή και περισσότερα για τρία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι η Ελλάδα σε αυτή την τριετία δεν θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές. Με την ολοκλήρωση αυτής της τριετίας η ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει επιστρέψει στις προϋποθέσεις που ορίζει το Μάαστριχτ. Πάντως, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για μία τόσο μεγάλη χρηματοδότηση έπαιξε και το γεγονός της.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

Ο Μίκης, ο Ερντογάν και τα... hedge funds

Πέρα από το πόσο προσεγγίζει με ακρίβεια ή όχι τα οικονομικά ή άλλα δεδομένα, ένα είναι σίγουρο: ο Μίκης Θεοδωράκης έχει την οξυδέρκεια, το ένστικτο και την έγνοια ώστε να αντιληφθεί τι είναι αυτό που μας έρχεται. Δεν είναι ανάγκη να διαγνώσει αυτά που τόσοι και τόσοι αριστεροί και δεξιοί οικονομολόγοι αδυνατούν να συλλάβουν.
Δεν χρειάζεται ο Μίκης να είναι... έγκυρος οικονομικός αναλυτής. Αρκεί που διαισθάνεται το βάθος αυτής της κρίσης και, κυρίως, το επερχόμενο αποτέλεσμά της. Το πικρό συμπέρασμά του, δυστυχώς, θα το δούμε να επιβεβαιώνεται πολύ σύντομα.

ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ...


Καταστροφική χαρακτηρίζει τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης από την Ευρώπη ο Κον-Μπεντίτ

Η Ευρώπη διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση με "καταστροφικό" τρόπο, καθυστερώντας υπερβολικά να δεσμευτεί για τη βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος κρίνει πλέον "αναπόφευκτη" μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. "Η διαχείριση ήταν καταστροφική", σημείωσε, "όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο περισσότερα χρήματα χάνουμε γιατί είμαστε όμηροι των αγορών".
"Όλος ο κόσμος" ευθύνεται, προσέθεσε, αναφερόμενος στους ευρωπαίους ηγέτες, αλλά ιδιαίτερη ευθύνη, σημείωσε, φέρει η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ επειδή κωλυσιεργούσε για μήνες.
Κι "αν η καγκελάριος αποδεχθεί σήμερα να βοηθήσει τη χώρα, δεν θα το κάνει λόγω της Ελλάδας, αλλά επειδή απειλούνται οι γερμανικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικούς ομολογιακούς τίτλους", προσέθεσε.
Ο Κον-Μπεντίτ σημείωσε επίσης ότι "θα υπάρξει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είναι αναπόφευκτο", παρά τις δημόσιες διαψεύσεις, και ότι αυτό "θα πρέπει να διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".
Η Ευρώπη, προσέθεσε εξάλλου, θα έπρεπε στο άμεσο μέλλον να "επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει" μέσω δανείων και στη συνέχεια να τη βοηθήσει "να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα χρειαστούν χρόνο".
Προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, "να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα ο ελληνικός προϋπολογισμός για την Άμυνα, όπως και η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο".
Ο Κον-Μπεντίτ, όπως και οι Σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρίνουν εξάλλου πολύ υψηλό το επιτόκιο 5% που προσφέρεται για τα δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα.
Η Γερμανία για παράδειγμα, η οποία μπορεί να δανείσει με επιτόκιο περίπου 3% για δέκα χρόνια, θα μπορέσει κατ'αυτόν τον τρόπο να έχει ένα σημαντικό οικονομικό κέρδος δανείζοντας τα κεφάλαια αυτά στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%, σημειώνουν.

troktiko

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη σημερινή του συνεδρίαση, εκτιμώντας την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή
αποφάσισε:
α. Την οργάνωση έκτακτης συνέντευξης τύπου μαζί με την ΟΛΜΕ την Πέμπτη 29/4 στα γραφεία της ΔΟΕ
β. Την κήρυξη τετράωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο του κάθε εκπαιδευτικού για τις 28, 29, 30 Απριλίου και 3 Μαΐου 2010, για να δοθεί η δυνατότητα οργάνωσης και ανάπτυξης δράσεων από το εκπαιδευτικό κίνημα και τους Τοπικούς Συλλόγους
γ. Την οργάνωση πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 29-4-2010 και ώρα 18.00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
δ. Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη σ' όλη τη χώρα
ε. Την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 4 και 5 Μαΐου 2010
Την Τρίτη 4/5 διοργανώνουμε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις και καλούμε σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 12.00 στα Προπύλαια.Καλούνται οι Σύλλογοι της περιφέρειας να μισθώσουν λεωφορεία για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Την Τετάρτη 5/5 συμμετέχουμε στα πανεργατικά συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα.
στ. Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα
Την πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης θα διοργανωθεί νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Θα εκδοθεί ενημερωτικό υλικό για την προώθηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων (αφίσα κ.λπ.)
Το επόμενο διάστημα και μέχρι στις 7-5-2010 έκτακτες Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας με πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα.
Ολομέλεια προέδρων στις 10-5-2010.
Παλεύουμε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις ίδιες μέρες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Τι θα γίνει με τους παράνομα προσληφθέντες δικηγόρους στον ΕΛΤΑ

Τι θα γίνει με τους παράνομα προσληφθέντες δικηγόρους στον ΕΛΤΑ και τις θυγατρικές του, επί Υπουργίας 
Ευριπίδη  Στυλιανίδη;
Ενώ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ βουλιάζουν και η ζημία για το οικονομικό έτος 2009,ως απότοκο της πολιτικής της διακυβέρνησης Καραμανλή  και των διορισμένων απ' αυτόν Υπουργών στο ΥΜΕ,έκλεισε στα 37 εκατομμύρια ευρώ μετά από 10 χρόνια ενεργητικών χρήσεων,εξακολουθούν να αμείβονται και μάλιστα πλουσιοπάροχα,από τα ΕΛΤΑ και τις θυγατρικές του, 7 παράνομα προσληφθέντες δικηγόροι,εκ των οποίων 3 στη μητρική,3 στη θυγατρική ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορές Α.Ε. και 1 στη θυγατρική ΚΕΚ-ΕΛΤΑ.
  Αυτοί οι παράνομα προσληφθέντες δικηγόροι,τόσο στα Κρατικά Ταχυδρομεία και τις θυγατρικές του,όσο και σε άλλους εποπτεύοντες φορείς, είναι ένα από τα ''έργα και ημέρες'' της Υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, κουμπάρου του Κώστα Καραμανλή, στο πρώην Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Γιώργος Αδαμόπουλος,επιλογή του Στυλιανίδη για τη θέση αυτή,που ήταν συνεργάτες από την ΟΝΝΕΔ στο Πανεπιστήμιο Θράκης,έχοντας και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού του,στο πίσω μέρος του μυαλού του,την διεκδίκηση, μεταγενέστερα φυσικά, της προεδρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,''φόρτωσε'' παράνομα τους περισσότερους από τους εποπτευόμενους από το ΥΜΕ
φορείς με δικηγόρους της επιλογής του,για να αποκτήσει στον δικηγορικό κλάδο εκλογική βάση και ''πελατεία''.Διαχειρίστηκε δηλαδή το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς ως εκλογικό παραμάγαζο.
  Στην μητρική του ομίλου ΕΛΤΑ,το οργανόγραμμα προέβλεπε 15 οργανικές θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία,υπεραρκετούς για το δικηγορικό έργο του Κρατικού Ταχυδρομείου,που ήταν όλες καλυμμένες.Αυθαίρετα και χωρίς καμιά επιχειρηματολογία το διορισμένο από τον Στυλιανίδη  Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΤΑ,που απαρτιζόταν και από 2 μόνιμους κατοίκους Κομοτηνής, ιδιαίτερης  πατρίδας 
του υπουργού,που πηγαινοερχόταν κάθε βδομάδα με δαπάνες φυσικά της επιχείρησης,τροποποίησε το οργανόγραμμα και αύξησε τις θέσεις των δικηγόρων σε 19.
  Από αυτές,με νεώτερη απόφαση του,κατόπιν προφανώς εντολής,το Δ.Σ.-ΕΛΤΑ κάλυψε 3 θέσεις δικηγόρων με πάγια αντιμισθία,χωρίς καμία διαδικασία και σε αντίθεση με τους Νόμους 1649/86,άρθρο 11 και 1868/89 άρθρο 18 παρ.1,που ορίζουν πως προσλαμβάνονται οι δικηγόροι στο Δημόσιο και τους Φορείς του Δημοσίου,με δικηγόρους επιλογής Στυλιανίδη και Αδαμόπουλου.Προσλήφθηκαν δηλαδή,χωρίς να γίνει προκήρυξη θέσεων,κατάθεση δικαιολογητικών,αξιολόγηση των υποψηφίων και συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων,από την 5μελή επιτροπή που ορίζουν οι νόμοι και που απαρτίζουν δύο μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας,ένας ανώτερος δικαστής και δύο εκπρόσωποι του ενδιαφερόμενου για τις προσλήψεις φορέα.Ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία γιατί αυτό επέβαλε ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας.
  Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη θυγατρική ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορές Α.Ε. όπου εργαζόταν 2 δικηγόροι,που ήταν υπεραρκετοί για το δικηγορικό έργο της εταιρείας και δεν υπήρχαν προβλεπόμενες επιπλέον θέσεις απασχόλησης.Η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ επέβαλε και εκεί 3 επιπλέον δικηγόρους με απόφαση ατεκμηρίωτη του Δ.Σ. με τριετείς συμβάσεις,παρότι στον Κώδικα των Δικηγόρων δεν προβλέπεται τέτοια μορφή απασχόλησης δικηγόρων σε φορείς συμφερόντων του Δημοσίου και χωρίς φυσικά να τηρηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.Αλλά και στην άλλη θυγατρική των ΕΛΤΑ,το ΚΕΚ-ΕΛΤΑ, με ελάχιστο έως μηδαμινό δικηγορικό αντικείμενο,που καλυπτόταν από τη Νομική Υπηρεσία ΕΛΤΑ,χωρίς πάλι την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.επέβαλαν ένα δικηγόρο,που από την ημέρα που προσλήφτηκε την άνοιξη του 2009,μάλλον δεν επεξεργάστηκε καμιά υπόθεση.
  Βέβαια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας δια του τότε Γενικού Γραμματέα του,αντέδρασε έντονα στις μεθοδεύσεις αυτές,χαρακτηρίζοντας  τες ως πρόκληση για το δικηγορικό λειτούργημα και το δικηγορικό κλάδο.Το ίδιο έπραξε και το συνδικάτο στον χώρο των ΕΛΤΑ, καταθέτοντας ένδικα μέσα για ακύρωση των προσλήψεων αυτών.
  Το ζητούμενο όμως είναι, 7 και πλέον μήνες από την αλλαγή Κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας,ότι εξακολουθούν οι παράνομα προσληφθέντες να αμείβονται κανονικά από τους φορείς που δεν τους χρειάζονται και μάλιστα μια περίοδο που τα οικονομικά τους είναι σε μαύρο χάλι και προβλέπεται να τους ''φορτώσουν'' και άλλους 4 δικηγόρους από την πουλημένη Ολυμπιακή Αεροπορία.Τι θέση άραγε παίρνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταγγείλει με ερώτηση τους στη Βουλή των Ελλήνων τις προσλήψεις αυτές;
  Και επιπλέον ζητούμενο είναι βέβαια,το πότε θα εξαλείψει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, τις έκνομες πράξεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη και των συνεργατών του,γιατί όσο καθυστερεί η αποκατάσταση της νομιμότητας, δημιουργείται η εντύπωση, ότι η παρανομία επιβραβεύεται και η  ατιμωρησία κυριαρχεί.
28-04-2010.

Από το: www.paspaase.gr 

Καταπληκτικό!!!

Αυτό το κόλπο δεν το έχετε δει πουθενά... Μπιλιάρδο και domino μαζί!! Απολαύστε..

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ: ΜΙΑ ΖΩΗ , ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Από τη Νόρα Ράλλη στο fimotro
Τιμή στον Θανάση Βέγγο αποφέρει σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας και ώρα 19:00,στο πλαίσιο των εγκαινιών του Κινητογράφου Τέχνης του Πανεπιστημίου στο οποίο θα δωθεί το όνομα του μεγάλου ηθοποιού. Για τον Θανάση Βέγγο θα μιλήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής, Σταύρος Κουμπιάς, ο Νικόλαος Καββαδίας και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, ενώ στο τέλος θα προβληθεί το δεύτερος μέρος της αξέχαστης ταινίας "Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας" με τίτλο "Επτά χρόνια γύψος", σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη.
Από τα χρόνια της Μακρονήσου στην επαγγελματική επιτυχία και στην καταξίωση. Μια εργοβιογραφία για τον λαϊκό ηθοποιό αλλά και για τη δύσκολη πορεία της ελληνικής κοινωνίας το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα... Έλληνας ηθοποιός που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου "Μαγική Πόλη" (1954). Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο το 1954 σε επιθεώρηση του θεάτρου "Περοκέ". Έχει παίξει σε 120 κινηματογραφικές ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Επίσης γύρισε 7 βιντεοταινίες , 2 τηλεταινίες και έχει πάρει μέρος σε 7 τηλεοπτικές σειρές. Στην δεκαετία του '60 ίδρυσε δική του εταιρεία και παρήγαγε πλήθος ταινιών που τις σκηνοθετούσε ο ίδιος ή ο Ντίνος Κατσουρίδης. Οι ταινίες αυτές δημιούργησαν τον θρύλο του που τον έκαναν τον πρώτο ακραιφνή ηθοποιό κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου.
Δημιούργησε τον τύπο του κατατρεγμένου λαϊκού ανθρώπου, του πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη, του καλοκάγαθου και πρόθυμου, του ονειροπόλου και προδομένου, του αιώνιου θύματος με την απεριόριστη αισιοδοξία.
Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμφανίζεται σε ταινίες, τηλεόραση και θέατρο. Ο Βέγγος εισήγαγε στον κινηματογράφο ένα ιδιαίτερα δικό του στυλ, γεμάτο κωμικό οίστρο, αεικίνητο, ασθμαίνον. Με τον Βέγγο ο ελληνικός κινηματογράφος, ο λεγόμενος λαϊκός, βρήκε τον ιδανικότερο τύπο του, μια μοντέρνα εκδοχή του Καραγκιόζη.

Διεθνής διάκριση στην Ιταλία. «Χρυσές» δύο Γιαννιώτισσες αθλήτριες της Κωπηλασίας.


Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν την Κυριακή δύο νεαρές αθλήτριες της Κωπηλασίας, χαρίζοντας στα Γιάννινα, μία μεγάλη διεθνή διάκριση που είναι και η πρώτη για την φετινή χρονιά στο συγκεκριμένο άθλημα.
Ο λόγος για την Ελένη Διαμάντη και την Λυδία Νταλαμάγκα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση (ρεγκάτα) που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες κι όχι μόνο.
Οι Γιαννιώτισσες αθλήτριες, που ταξίδεψαν στην Ιταλία με την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας Κωπηλασίας, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής τους από τα αντίπαλα πληρώματα και κατόρθωσαν να τερματίσουν στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νεάνιδων και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.
Στην ίδια διοργάνωση έτρεξαν κι άλλοι δύο νεαροί αθλητές του Ναυτικού μας Ομίλου, ο Απόστολος Λαμπρίδης και ο Μιχάλης Ναστόπουλος, οι οποίοι, αν και έφηβοι, έλαβαν μέρος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ Ανδρών και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Οι επιδόσεις των τεσσάρων Γιαννιωτών αθλητών αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκονται, ενώ αποτέλεσαν και μία καλή ευκαιρία να αξιολογηθούν και ενόψει των προκρίσεων για την Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί στην Σιγκαπούρη.
Τσίλης και Τζιάλλας στο κοινόβιο της Εθν. Ομάδας
Στο μεταξύ, δύο ακόμη κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον 3ο αγώνα αξιολόγησης, παραμένουν μαζί με επτά άλλους επίλεκτους Έλληνες αθλητές στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Οι Γιαννιώτες αθλητές θα παραμείνουν στο Σχινιά μέχρι την ολοκλήρωση του κοινοβίου την ερχόμενη Πέμπτη.


Πηγή Πρωϊνός Λόγος

Καλλικράτης: Το πολύ 343 οι δήμοι

Aυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ενώ τα μέτρα εξιδεικεύει ο υπουργός Εσωτερικών.
 Εξειδιεκύοντας τα μέρα ο υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε οτι :
Περιορίζονται οι ΟΤΑ
Οι 910 δήμοι και 124 κοινότητες συνενώνονται σε 333 έως 343 δήμους.

Οι 57 Νομαρχίες καταργούνται και αντικαθίστανται απο 13 περιφέρειες και οι 13 περιφέρειες υπάγοντας σε 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων περιορίζεται στους μισούς. Τώρα είναι 16.150.
Οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι περιορίζονται στους 703, ενώ τα 60.000 μέλη των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων περιορίζονται σε 20.000.
Η θητεία δημάρχων και Νομαρχών γίνεται 5ετης.
Οι παράμετροι του Καλλικράτη είναι αυστηρές, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας πως εισάγεται ελάχιστο πληθυσμιακό μέγεθος (10.000 κάτοικοι) για δήμους που προκύπτουν από συνένωση. Το όριο των 10.000 κατοίκων αυξάνεται κατά 20% για να διατηρηθεί ένας δήμος αυτελής.
Για τις μητροπολιτικές περιοχής, το όριο αυτό αυξάνεται στους 25.000 κατοίκους, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι δήμοι να συνενωθούν εφόσον το επιθυμούν.
Δε διασπώνται τα όρια των δήμων, των νομών και των περιφερειών. Εισάγεται διαδικασία για τη μεταφορά δημοτικών διαμερισμάτων σε όμορους δήμους. Δε συνενώνονται δήμοι που δεν έχουν συγκοινωνιακή συνέχεια.

newsit.gr

Λοβέρδος πριν από λίγο: "Μας ζητούν άμεση κατάργηση 13ου και 14ου μισθού"

Σόκαραν ακόμα και τον ΣΕΒ οι μειώσεις που ζητούν οι ελεγκτές
Αύξηση του ορίου απολύσεων από το 2 στο 4%;
Σκληρές αλλαγές στο ασφαλιστικό
Καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις;
Παραδέχθηκε ο υπουργός Απασχόλησης οτι δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους ελεγκτές για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.


Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να δήλωσε οτι έχει  σοβαρά επιχειρήματα οικονομικά  και δημοσιονομικά που επιβάλλουν αυτό το μέτρο να μη ληφθεί ποτέ, ωστόσο, όλα δείχνουν οτι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποκύψει.
Οι αλλαγές θα είναι με την μορφή σοκ και η εφαμρογή τους θα είναι άμεση και εκτός από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αναμένεται η εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα, κατάργηση των συντάξεων ανύπαντρων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, μειώσεις στις συντάξεις των ασφαλισμένων στο Ταμείο αυτοαπασχολουμένων που αφορούν το πρώην ΤΕΒΕ, ενώ συζητούνται δυσμενέστερες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όλα τα Ταμεία.
'Εντονη είναι και η φημολογία για αύξηση του ορίου απολύσεων από το 2 στο 4%.
Οι ελεγκτές δεν σταματούν όμως εδώ. Ζητούν άμεσο φρένο σε όλες τις πρόωρες συντάξεις αφού με τον ρυθμό που γίνονται οι αποχωρήσεις είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων!
Επιπλέον -σύμφωνα με πληροφορίες- ζητούν την δραματική περιστολή των υπερωριών στο Δημόσιο. Κατά την λογική τους, είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσο μεγάλο κονδύλι γιά υπερωρίες, τη στιγμή που θεωρούν ότι το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι υπεράριθμο.
Χαρακτηριστικό από τις μέχρι τώρα επαφές της τρόϊκας είναι οι εντυπώσεις που άφησαν στον Π΄ροεδρο του ΣΕΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και ο πρόεδρος των Βιομηχανων έπαθε σοκ από τις απαιτήσεις των ελεγκτών που ζήτησαν πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που της προκαλεί το κράτος.
Ωστόσο, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι όταν παλεύουμε για να αποτρέψουμε τη μείωση, κάθε συζήτηση για αύξηση είναι εκτός πραγματικότητας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πιθανώς πολύ περισσότερα χρήματα

Τα δισεκατομμύρια δε ... φτάνουν 
Για το ξεπέρασμα της  κρίσης  του υπερβολικού χρέους στην Ελλάδα, απαιτούνται πιθανόν, πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που προϋπολογίστηκαν μέχρι τώρα. Τα 45 δισεκατομμύρια, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για οικονομική βοήθεια φέτος , σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, δεν είναι αρκετά και δε φτάνουν πουθενά για πουθενά. Η Ελλάδα, ίσως, χρειαστεί πολύ περισσότερα από τα 45 δισ. Αυτό δήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο κυβερνητικές πηγές, μετά από τη συζήτηση που έγινε γιαυτό και μόνο το λόγο, δηλαδή για την παραπέρα στάση της Γερμανίας στην υπόθεση "Κρίση στην Ελλάδα". Αναμένεται ότι η Ε.Ε.  και το Δ.Ν.Τ.  θα αυξήσουν σημαντικά τις οικονομικές ενισχύσεις τους προς την Ελλάδα. Ήδη φέτος και μέχρι τώρα ήταν αναγκαίο να πάρει η Ελλάδα βοήθεια, ένα ποσό με διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια, τονίστηκε από την ίδια πηγή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μικρή σε αριθμό σύσκεψη, με επικεφαλής την Καγκελάριο Μέρκελ, για να αποφασίσει επί της περαιτέρω στάσης και πορείας της γερμανικής πλευράς στην υπόθεση "Κρίση στην Ελλάδα". Τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη ειδική συνεδρίαση. Η Κυβέρνηση του Βερολίνου έχει δημιουργήσει σχετική ειδική επιτροπή κρίσεων  για το θέμα.

 kapistri

Η φτώχεια στα παιδικά χρόνια επιδρά καθοριστικά στη ζωή του ενήλικου

"κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου,"
Αν ένα παιδί μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια, το γεγονός αυτό μπορεί να διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη νευροβιολογία του, επηρεάζοντας καθοριστικά τη συμπεριφορά του, την υγεία του και την πορεία του αργότερα στη ζωή ως ενήλικος, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, υπό τον Τόμας Μπόις, όπως ανέφεραν στη σχετική παρουσίαση στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια "βιολογία της δυστυχίας" στους ενήλικους εκείνους που έζησαν φτωχικά παιδικά χρόνια, ιδίως πριν την ηλικία των πέντε ετών.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί "κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου, η οποία, με τη σειρά της, καθορίζει την μελλοντική νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ευημερία των παιδιών".
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα μειονεκτικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, έχουν αργότερα δυσανάλογη επίπεδα ευαισθησίας στο στρες, κάτι που φαίνεται τόσο από το επίπεδο των ορμονών τους, όσο και από τις νευροαπεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου τους. 

Νέα από την Ευρυτανία