Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Σκεφτήκατε ποτέ να ... ξυριστείτε;

 
Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Άρτας, ένας Ηπειρώτης πολιτικός νησίδα στην εποχή της διαπλοκής και διαφθοράς! Βουλευτής κι όχι βολευτής, που αψηφώντας τη στοά βατοπεδίου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το βατοπέδι, απευθύνθηκε στη συνείδηση του ρασοφόρου-μάνατζερ του Καραμανλισμού, ρωτώντας τον αν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να ξυριστεί!
Μόνο ένανς έντιμος βουλευτής θα μπορούσε να το κάνει παλικαρίσια!
Το πρόβλημα κύριε Τσιρώνη είναι πως αυτοί οι θεομπαίχτες δεν έχουν συνείδηση και Θεό!


Αυτός που το σκέφτηκε είχε κατεβάσει αρκετές..

 
Από το MOLEMOU

Η νέα "Συμβουλευτική" !!!

Η κυβέρνηση  άσχετα με τη σύνθεση της, θα λειτουργεί κατά βάσιν ως "Εκτελεστική Γραμματεία" του ΔΝΤ
 Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

http://lh6.ggpht.com/_DQV3XGkMgyE/Stbzmi6RykI/AAAAAAAAA8A/QlqSOX1XvsY/jpg.jpg

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού από το Καστε­λόριζο, μπορεί να μην εμπεριείχε ούτε μία ανα­φορά στο ΔΝΤ, αλλά μόνον στον ευρωπαϊκό μη­χανισμό στήριξης, όμως η πραγματικότητα για την Ελλά­δα από τη Δευτέρα θα είναι απολύτως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Πέραν του οικονομικού τομέα, θα υπάρξουν σημαντι­κές διαφορές στην άσκηση της διακυβέρνησης και στα περιθώρια εθνικής και πολιτικής κυριαρχίας. Παράλληλα δημιουργούνται μια σειρά ζητημάτων και Θεσμικού χα­ρακτήρα. 

Μεγάλη απάτη με το Φ.Π.Α

Μην πάει το μυαλό σας στα ελληνικά δεδομένα!
Για να μη λέμε ότι όλα τα κακά τα κάνουν μόνο οι Έλληνες.  Γίνονται παντού λαμογιές! Τα χρήματα είναι ...πολύ αξιαγάπητα αντικείμενα και τα κυνηγούν όλοι. Κανείς δε λέει όχι σαυτά, όταν μάλιστα βγαίνουν χωρίς να ιδρώσει κανείς. Μηχανή έστησαν και κάποιοι συνεργάτες της  Τράπεζας Γερμανίας (Deutsche Bank) και άρπαζαν χρήμα χωρίς κόπο. Σε μια μυστική επιδρομή της ειδικής αστυνομίας στα "άδυτα" της τράπεζας διαπίστωσαν ότι γινόταν μεγάλες απάτες με το Φ.Π.Α.  Ανάμεσα στους 150 κατηγορούμενους,  που είχαν φτιάξει καλά οργανωμένη σπείρα, ήταν τουλάχιστον και 8 υπάλληλοι της τράπεζας. Αυτά τα πράγματα δεν "τρέχουν" από μόνα τους, αλλά μόνο με ανθρώπους μέσα και καλύτερα από μέσα από το σύστημα. Τις πληροφορίες αυτές της εφημερίδας Die Welt, επιβεβαίωσε  και ο εκπρόσωπος τύπου του μεγάλου χρηματοπιστωτικού οίκου.
kapistri

τώρα!!!

δεν ξέρουμε αν η προσφυγή στη βοήθεια του ΔΝΤ,θα αποτελέσει λύση σωτηρίας στο οικονομικό δράμα της χώρας...
είμαστε σίγουροι όμως ότι,αν υπήρχε κάποια άλλη λύση πιο βατή και λιγότερη οδυνηρή για τον Ελληνικό λαό,θα την είχε εφαρμόσει ο Κουρασμένος Καραμανλής και δε θα είχε αποδράσει,νύχτα σαν κλέφτης...
η χώρα αυτήν τη στιγμή πορεύεται με φήμες και κουβέντες καφενείου...
και αναλύσεις από ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα ''έκαναν την πάπια'',γιατί απλούστατα αποτελούσαν μέρος του προβλήματος...
η ουσία είναι ότι πρέπει ταχύτητα πλέον να δοθεί μία αποφασιστική λύση,όσο οδυνηρή και αν είναι,και να αποφασίσουμε όλοι ότι , η ''τρελούτσικη'' ζωή που κάναμε στην ηλιόλουστη χώρα μας,ξοδεύοντας πάρα πολύ περισσότερα από αυτά που παράγαμε,έχει τελειώσει!!
ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι τρελός για να θέλει να μείνει στη ιστορία, σαν ο πολιτικός που ''ήπιε το αίμα'' του Ελληνικού λαού και υποθήκευσε την ''ανεξαρτησία'' της πατρίδας μας...
φαίνεται όμως ότι στην πραγματικότητα,με το πιστόλι στον κρόταφο,πήρε μία απόφαση που έπρεπε-η ίδια με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις -να έχει παρθεί προ πολλού!!

Θεσσαλονίκη: Απέκλεισαν την Εγνατία για τον "Καλλικράτη"

 Ο αποκλεισμός κράτησε μία ώρα στον κόμβο της Μπάρας
Οι κάτοικοι της Σιάτιστας διαμαρτύρονται για την έδρα του νέου Δήμου Βοΐου, που θα είναι η Νεάπολη και όχι η Σιάτιστα.Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του δήμου Σιάτιστας, καθώς και πολλών δημοτών.  
«Είναι παράλογη η κατάργηση του παλιότερου Δήμου της επαρχίας Βοΐου. Η Σιάτιστα καλύπτει και τα πληθυσμιακά κριτήρια που θέτει ο “Καλλικράτης” και τις υποδομές που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των πολιτών» υποστηρίζει ο δήμαρχος Σιάτιστας, Κωνσταντίνος Κοσμίδης.  
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας αποφάσισε, επίσης, ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο του δημοτικού καταστήματος και των τοπικών καταστημάτων του δήμου Σιάτιστας επ’ αόριστον.
Newsit.gr

Γερμανία: διαδηλώσεις υπέρ αλλά και κατά της Ελλάδας

Σε αποτυχία οδηγήθηκε, τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν σήμερα στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδας, και για μία ώρα, περίπου, μέλη του Εθνικού – Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο Ντίσελντορφ.  Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις δέκα άτομα του NPD, συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο του Προξενείου μας, χωρίς να προκαλούν. Τα μέλη του Εθνικού – Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, διαδηλώνοντας κατά της παροχής βοήθεια προς την Ελλάδα, με σύνθημα «Γερμανικό χρήμα μόνο για γερμανικά συμφέροντα – καμιά οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα», όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του NPD.
Την ίδια ώρα πάνω από 100 μέλη του κόμματος του SPD και των Πρασίνων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Είμαστε όλοι Έλληνες» και «Σταματήστε το NPD». Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας για την περιφρούρηση της έννομης τάξης. Στην αντισυγκέντρωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του Κόμματος της «Αριστεράς», Σεβίμ Ντάγκντελεν, η  οποία επέδωσε στο γενικό προξενείο της Ελλάδας, ανακοίνωσή της, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η διαδήλωση που διοργάνωσε το NPD, ήταν καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, στις 5 Μαΐου. Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής επισημαίνει, επίσης, ότι για την κρίση δεν είναι υπεύθυνοι οι έλληνες πολίτες, αλλά κυρίως οι γερμανικές τράπεζες.  

Nooz.gr
 

Μητοτάκης: Να ψηφίσει χωρίς κουβέντα τα μέτρα η ΝΔ...

Μητοτάκης: Να ψηφίσει χωρίς κουβέντα τα μέτρα η ΝΔ.κι ας διαλυθεί το πολιτικό σύστημα!
O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MegaΚ κάλεσε και τη ΝΔ να ψηφίσει στη Βουλή, χωρίς συζήτηση, τα μέτρα που "φέρνει" η βοήθεια από το ΔΝΤ. "Όλοι πλέουμε στο ίδιο καράβι. Πρέπει να υπάρχει άισθηση εθνικής ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης", είπε. "Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ανεύθυνοι, κανεις δεν έχει το δικαίωμα να αποκομίσει πολιτικά ωφέλη από την κρίση", γιατί "δεν υπάρχει άλλος δρόμος".
Επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση "εθνικής ανάγκης", υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Ζήτησε αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών και άφησε αιχμές για τους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. "Αν είχε υπουργό Οικονομικών δεν θα είχαμε φτάσει εκεί που φτάσαμε", είπε για τον τέως πρωθυπουργό ενώ σε ερώτηση για τον κίνδυνο διάλυσης του πολιτικού συστήματος με την απάντησή του έδειξε ότι δεν τον ενοχλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
PRESS-GR

Κρατικές ενισχύσεις σε αγελαδοτρόφους

Το ποσό του 1.581.891 ευρώ στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος κατανέμεται σε εφαρμογή κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος, μετά την κρίση που σημειώθηκε σε όλη την Ευρώπη.
Με τη θέσπιση του ειδικού αυτού μέτρου στήριξης των γαλακτοπαραγωγών, η κατανομή γίνεται βάσει των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το έτος 2009.
Πιο συγκεκριμένα, στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις
- από 3.000 μέχρι 25.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 150 ευρώ
- από 25.000 μέχρι 50.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 300 ευρώ
- από 50.000 μέχρι 100.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 400 ευρώ
- από 100.000 μέχρι 150.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 500 ευρώ
- από 150.000 κιλά και άνω κατανέμεται εφάπαξ ποσό 600 ευρώ
Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο ΕΛΟΓΑΚ καταρτίζει την κατάσταση δικαιούχων, με το ύψος ενίσχυσης του κάθε παραγωγού και στη συνέχεια την αποστέλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος με τη σειρά του οριστικοποιεί το ποσό ενίσχυσης των δικαιούχων λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ΟΣΔΕ.
Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν την 30η Ιουνίου 2010.


e-enimerosi.gr

Και επίσημα υποψήφιος Πρύτανης ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Καθηγητής Χημείας που θα έχει στο πλευρό του τους Γ. Καψάλη, Ι. Λαγαρή και Β. Μαυρέα
Στο… χορό των πρυτανικών εκλογών κινείται επισήμως και από χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και την ανακοίνωση της πρώτης υποψηφιότητας για την εκλογική αναμέτρηση της 27ης Μαϊου με υποψήφιο Πρύτανη τον Καθηγητή Χημείας Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και υποψήφιους Αντιπρυτάνεις τον Καθηγητή του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γιώργο Καψάλη, τον Καθηγητή Πληροφορικής και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Ισαάκ Λαγαρή, καθώς και τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και υπεύθυνο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Βενετσάνο Μαυρέα.Η φημολογία γύρω από τις υποψηφιότητες των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων παραμένει έντονη, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται οι τελικές οριστικοποιήσεις των υποψηφιοτήτων και οι σχετικές ανακοινώσεις.Ο υποψήφιος Πρύτανης και οι υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έθεσαν τους άξονες της νέας πολιτικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσα από την ενίσχυση του ακαδημαϊκού του χαρακτήρα.Στην παρέμβασή του ο κ. Αλμπάνης έθεσε τους βασικούς άξονες που αφορούν στην προστασία και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες, την ενίσχυση και αναβάθμιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας, την αναδιάρθρωση της διοίκησης με αξιοκρατία και δικαιοσύνη και την ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος.Ο κ. Αλμπάνης προανήγγειλε την άμεση εκπόνηση δεκαετούς διαχειριστικού προγράμματος, στο οποίο θα περιλαμβάνονται η προοπτική του Ιδρύματος, η εξέλιξη των Σχολών και των Τμημάτων, καθώς και ο σχεδιασμός των ανάλογων υποδομών. Ακόμη σημείωσε την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, τη διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, ως ένα Πανεπιστήμιο «Γραμμάτων και Τεχνών».Ο κ. Αλμπάνης υπερασπίστηκε τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχείς ελέγχους σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και γενικότερης λειτουργίας, καθώς και διαρκούς ενημέρωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και του συνόλου των πολιτών για τις αποφάσεις και τις εξελίξεις. Ένας τρόπος αντιμετώπισης των περικοπών είναι σύμφωνα με τον κ. Αλμπάνη η ανασύσταση των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και η επανατοποθέτηση του προσωπικού, ώστε να σταματήσουν οι εργολαβίες στην καθαριότητα και τη φύλαξη, μία τακτική στην οποία είναι αντίθετοι.«Οι παραπάνω αρχές αποτελούν πρόσκληση συμμετοχής όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για ένα νέο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αντάξιο των απαιτήσεων, των καιρών και της κοινωνίας. Οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι της προτίμησης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, βασιζόμενοι στη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η έρευνα και η διδασκαλία
Σε επιμέρους ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναφέρθηκαν οι υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις. Στην παρέμβασή του ο κ. Καψάλης τόνισε την ανάγκη διαρκούς προσαρμογής των προγραμμάτων σπουδών, εξασφάλισης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων, ανάδειξη αντικειμένων αιχμής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αναβάθμιση του ρόλου της βιβλιοθήκης και ανάδειξη του Γραφείου Σπουδών και Σταδιοδρομίας.Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξοικονόμηση πόρων, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των εργαστηρίων, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαγαρής. Το αίτημα της διαφάνειας και της περαιτέρω σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική κοινωνία τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυρέας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη βελτίωσης της παραγωγής φοιτητών, με υψηλή εξειδίκευση.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Καλλικράτης: 333 Δήμοι - Τέλος στις Νομαρχίες - 25.000 υπάλληλοι απολύονται άμεσα

Newsit.gr

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο!

Τούρκοι στην Αθήνα για δουλειές

Τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο κατά 
την επίσκεψη Ερντογάν  
 Oι «τίγρεις της Ανατολίας» ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα. Τουλάχιστον 70 τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να έλθουν σε περίπου δύο εβδομάδες στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο τουρισμός και οι κατασκευές είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, χωρίς να αποκλείουν την είσοδό τους και σε τράπεζες. Την ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου θα κηρύξουν οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αναλάβει ο ΣΕΒ.
Η Αγκυρα δίνει μεγάλη βάση στη διεύρυνση της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, κάτι που επαναβεβαίωσε χθες ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Σινιρλίογλου ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος υπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι υπάρχει κεντρική εντολή να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου. Ωστόσο ζητούν δύο πράγματα από την ελληνική πλευρά: Πρώτον, την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεύτερον, την κατάργηση της βίζας για μονοήμερα ταξίδια ώστε να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να έλθουν στην Ελλάδα δεν θα προέρχονται από το παραδοσιακό οικονομικό κατεστημένο της Τουρκίας. Ανήκουν στη «νέα επιχειρηματική τάξη» που αναδύθηκε μετά το 2002, οπότε και ανήλθε στην εξουσία το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν. Τα συμφέροντά τους εκφράζονται κυρίως από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (ΤUSΚΟΝ). Οι επιχειρηματίες αυτοί στην πλειονότητά τους προέρχονται από την κεντρική Ανατολία. Η ραγδαία αύξηση των δραστηριοτήτων τους, τα τελευταία χρόνια, σε διάφορους τομείς τούς έχει προσφέρει μεγάλη ρευστότητα, την οποία θέλουν να διοχετεύσουν σε ξένες επενδύσεις. Ο τομέας των κατασκευών, όπου ήδη έχουν κερδίσει προσοδοφόρες δουλειές στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, θεωρείται από αυτούς προνομιακός για συνεργασία με την Ελλάδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται επίσης στον τουρισμό. Οι τούρκοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν, αν συνεργαστούν για την προσέλκυση πακέτων τόσο από αναδυόμενες τουριστικές αγορές (π.χ. Κίνα) όσο και από πιο παραδοσιακές αγορές (π. χ. χώρες της Δυτικής Ευρώπης). 


ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

* Πριν από λίγη ώρα η Ντόρα έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα

NTORA.jpg

Πριν από λίγη ώρα η Ντόρα έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα, ζητώντας του, την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην οικονομία και οι προοπτικές που υπάρχουν. Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της Μπακογιάννη, η οποία σπεύδει να αντιδράσει την στιγμή που οι πάντες βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφοι προσπαθούν να διαγνώσουν την στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κρισιμότερη στιγμή που περνά ο τόπος η ηγεσία της Ν.Δ. Η πρώην υπουργός ζητά την σύγκληση της Κ.Ο., δείχνοντας ότι εκείνο που προέχει είναι το μέλλον του τόπου, και όχι το πώς η Ν.Δ. θα καταφέρει να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις. Πέραν της επιστολής, πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι η Ντόρα, είχε την ευκαιρία να καταθέσει και τηλεφωνικώς το αίτημα στον Τασούλα. Ο γραμματέας της Κ.Ο. άκουσε την Ψηλή και επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Μάλιστα, έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα του αιτήματος. Όμως, ήταν αναρμόδιος να δώσει απάντηση, από τη στιγμή που η ηγεσία του κόμματος, βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση στρατηγικής. 
πηγή

Η Γερμανία θα συνεισφέρει όταν θα πληρούνται οι όροι

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα την πρόθεση της κυβέρνησής της να συνεισφέρει στο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, όταν η Αθήνα συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα αυστηρών δημοσιονομικών περικοπών. "Η Γερμανία θα βοηθήσει μόλις πληρούνται οι όροι", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Εναρμόνιση των κοινωνικών συστημάτων
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε σήμερα "μια σταδιακή εναρμόνιση" των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των χωρών της ζώνης του ευρώ ώστε να ενισχυθεί το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον του. "Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και ταυτόχρονα μια εντελώς διαφορετική οργάνωση από τη μια χώρα στην άλλη", δήλωσε ο πρωθυπουργός. "Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και να δουλεύουμε 42 ώρες στη μια χώρα και 35 ή 37 στην άλλη. Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και να συνταξιοδοτούμαστε στα 67 στη μια χώρα και στα 56 ή τα 57 στην άλλη. Αυτό δεν θα αντέξει για πολύ. Ή αλλιώς θα πρέπει να δεχθούμε ότι το κοινό νόμισμά μας θα απειλείται", συνέχισε ο πρωθυπουργός.
"Αν θέλουμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μια ζώνη ευημερίας, κυρίως για να αμυνθούμε έναντι της ανόδου των οικονομιών των αναδυομένων χωρών, τότε θα πρέπει να εναρμονίσουμε σταδιακά τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματά μας, ώστε το νόμισμά μας να ανταποκρίνεται σε μια οικονομική πραγματικότητα", τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Κατάσχεση ποσότητας λαθραίων τσιγάρων από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε τις πρωινές ώρες από υπαλλήλους του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ νομού Αττικής του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου σε 1.700.000 ευρώ.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο στο χώρο του ΣΕΜΠΟ Πειραιά, κατασχέθηκαν 505.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, μάρκας Walton. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 9 Απριλίου από τη Μαλαισία και ως νόμιμο φορτίο είχαν δηλωθεί λάμπες γραφείου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως παραλήπτης του φορτίου στην Ελλάδα εμφανιζόταν ανύπαρκτο άτομο, με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ως οργανωτής αναζητείται άτομο Κυπριακής καταγωγής, το οποίο είχε ενοικιάσει, επίσης, γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά είχε εξαφανιστεί, από τριμήνου.


troktiko Εγκλημα

Χρεοκοπήσαμε; Ας το εκμεταλλευτούμε

theo1
Διαβάζω αυτές τις μέρες και για τη νέα καμπάνια, για τη διαφήμιση του τουρισμού μας.
Έχουν ένα σλόγκαν πολύ ξενέρωτο.
«Πες καλημέρα», ή «Καλημέρα στην Ελλάδα», η κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς πως το διατυπώνουν.
Μα είναι δυνατόν;
Η Ελλάδα που είναι διάσημη πλέον για την αφραγκιά της, για τη χρεοκοπία της. Πρέπει αυτό να εκμεταλλευτεί.
Έχω βρει μερικά σλόγκαν και λέω να τα προτείνω... στο υπουργείο, η τουλάχιστον μεταξύ μας... να κοροϊδεύουμε τον πόνο μας.
«Ελλάδα: Έλα και ζήσε το μύθο μιας χρεοκοπίας».
Τηλεοπτικό σποτάκι τώρα: Η κάμερα δείχνει τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, την Ολυμπία, την Κνωσό, την αρχαία Μεσσήνη. Και η φωνή του παρουσιαστή λέει : «Ελάτε τώρα να δείτε αυτά τα υπέροχα αριστουργήματα. Αύριο ποιος ξέρει, αν θα υπάρχουν»;
Άλλο σλόγκαν, πιο προχωρημένο: «Η Μέρκελ δεν μας τα δίνει, ελάτε να δώσετε εσείς κάτι για την Ελλάδα»..
Η κάμερα δείχνει συνέχεια αμμουδιές και παραλίες μας.
Η Ελλάδα γιατί έχει τόσες πολλές και όμορφες αμμουδιές;
Γιατί αν είχε βράχια ψηλά δίπλα στη θάλασσα με τόσα χρέη οι Έλληνες θα τους ερχότανε να φουντάρουν..
Περισσότερο χρέος δεν γίνεται, περισσότερος τουρισμός επιβάλλεται.
Ελάτε στην Ελλάδα.
Ελλάδα, σουβλάκι, τζατζίκι, συρτάκι, Αλογοσκούφι, Καραμανλί, παράγκα, καραγκιόζ μπερντέ! Όπα.
Οι δώδεκα θεοί διαλέξανε μια υπέροχη χώρα για να ζήσουν.
Ελάτε στην Ελλάδα να δείτε πως ζούνε αυτοί που δεν έχουν τον θεό τους...
Στην Ελλάδα δεν κλέβουν πλέον τουρίστες.
Κλέβουν ολόκληρη τη χώρα.
Ελάτε στην Ελλάδα να δοκιμάσετε το υπέροχο λάδι της.
Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε και τη Siemens.
Η Ελλάδα έχει καταπληκτικούς πολίτες.
Ελάτε να τους δείτε τώρα, του χρόνου μπορεί να είναι αλλού μετανάστες..
Ελλάδα: Πατρίδα θρησκεία, δωροδοκία, πατρίδα θρησκεία, χρεοκοπία.
Στην Ελλάδα ζήσε την πραγματικότητα.
Οι κλέφτες δεν πάνε φυλακή, πάνε στη Βουλή.
Έλληνας: Ηλιοκαμένος, χαρούμενος και χρεοκοπημένος.
Αβάντι μαέστρο ένα Καλαματιανό.
Γεια σου μπαμπάκο.
Γεια σου οικογένεια.

Οι αποφάσεις που θα σώσουν την Ελλάδα, θα ληφθούν σε ρυθμό "τούρμπο"

Η γερμανική βοήθεια "τελειωμένη υπόθεση"
 πληροφορίες και φωτο Ν24
Η γερμανική βοήθεια για τη σωτηρία της Ελλάδας θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο και τη Γερουσία σε ρυθμό "τούρμπο"και θα είναι έτοιμη στις αρχές Μάη. Αυτό θα πει ότι οι προαποφάσεις έχουν ληφθεί και απομένουν οι τυπικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου για τη νομιμοποίηση.  Η Μέρκελ κατάφερε να πείσει όλα τα κόμματα, για να υπάρχει ομοφωνία. Ακόμα και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που αρχικά είχαν εκφράσει ενδοιασμούς, συμφώνησαν σήμερα με το πακέτο και τις "τούρμπο" διαδικασίες. Οι προσπάθειες όλων των κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου  ήταν στην ίδια λογική που επικρατεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη:Να σωθεί η Ελλάδα και να προλάβουν να αποτρέψουν την αντίδραση "ντόμινο" και αλυσιδωτής αντίδρασης άλλων χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες πιθανόν θα έφερναν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην ενότητα της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Χριστιανοδημοκράτες, CDU), δήλωσε στο πρώτο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι (ARD), ότι το ακριβές  νούμερο (ύψος βοήθειας) δεν το ξέρει ακόμη κανένας και θα καθοριστεί πολύ σύντομα και σύμφωνα με την αποτελεσματικότητα της βοήθειας. Εικάζεται ότι το ποσό δεν κλείδωσε μεν ακόμα, αλλά θα είναι εκεί γύρω στα 135 με 140 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, ποσό  που είναι πρωτοφανές για οικονομική βοήθεια προς ένα κράτος και δεν έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία τέτοιων περιπτώσεων. Η Γερμανία θα έχει ένα μερίδιο με συμμετοχή που κυμαίνεται από 25 μέχρι  30 δισ. ευρώ μέχρι το 2012. Μέχρι τώρα γινόταν συζήτηση για 45 δισ. βοήθεια μόνο για το 2010. Φαίνεται πως αυτή τη στιγμή, όλοι οι ευρωπαίοι, είναι στα σοβαρά αποφασισμένοι να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και την Ευρωζώνη από τη διάλυση.
kapistri

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...
Περίεργη κινητικότητα υπάρχει εδώ και μια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Διακινείται εντόνως η φημολογία στο... πολιτικό ρεπορτάζ ότι το βράδυ θα υπάρξει παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου με διάγγελμα την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Ήδη έχει ενημερωθεί το τεχνικό τμήμα της ΕΡΤ και έχει φτάσει στο Μαξίμου κάμερα για να δώσει ζωντανή σύνδεση σε όλα τα κανάλια. Ίσως ο πρωθυπουργός τοποθετηθεί για τα θέματα της οικονομίας εάν δεν αλλάξει γνώμη. Προφανώς, εάν γίνουν δηλώσεις θα γίνουν σήμερα επειδή οι Κυριακάτικες εφημερίδες κλείνουν απόψε γιατί θα κυκλοφορήσουν εκτάκτως την Πρωτομαγιά... 

fimotro

Κατάργηση ορίου απολύσεων και 13ου-14ου μισθού, μεταξύ των μέτρων-σοκ για την οικονομία

Πολύ σκληρά με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, ο πρωθυπουργός τούς ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες τα κυριότερα μέτρα του πακέτου θα είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ μέχρι το 25%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις υψηλές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των απολύσεων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα. 

ΤΑ ΝΕΑ

«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα»

Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο «Π» από τη φυλακή (με τη σειρά που υπογράφουν) η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς. Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.
Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί εν θερμώ, καθώς έφτασε στο «Π» σε χρόνο που δεν επέτρεπε μια πιο εκτενή παρουσίαση και ανάλυση. Ως εκ τούτου οι αναγνώστες μας μπορούν να το διαβάσουν ολόκληρο και οι αναλύσεις... έπονται.
Στην δεκαεξασέλιδη επιστολή (που θα μπορούσε να είναι και προκήρυξη) και δημοσιεύεται ολόκληρη στο σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς μεταξύ άλλων τονίζουν ότι :
«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία. Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας, τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα. Όσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».
pontiki.gr

ΣΟΜΑΛΙΑ: ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟ!

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο Μογκαντίσου την Τρίτη, ο ένας από βομβιστική επίθεση σε τζαμί στην πρωτεύουσα της Σομαλίας και οι υπόλοιποι σε διάφορα επεισόδια χαοτικής βίας που προκάλεσαν, επίσης, δεκάδες τραυματισμούς. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι   μια νάρκη εξερράγη, ενώ οι πιστοί προσέρχονταν στο τέμενος Άμπου Χουρέιρα στην αγορά Μπακαρά, σε μια περιοχή που οι αντάρτες οι οποίοι μάχονται εναντίον των δυνάμεων που πρόσκεινται στην ομοσπονδιακή μεταβατική κυβέρνηση και την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) στη χώρα χρησιμοποιούν ως βάση.
Κάτοικοι ανέφεραν ότι εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν από οβίδες όλμων που έπληξαν ένα σπίτι σε νότιο προάστιο της πόλης, δυο αντάρτες και ένας κυβερνητικός στρατιώτης σκοτώθηκαν σε μάχη κοντά στην αγορά Μπακαρά, ενώ δύο στρατιώτες της ΑΕ τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να σταματήσουν έναν βομβιστή αυτοκτονίας που προσπαθούσε να εισβάλλει με ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά στη νέα τους βάση:
«Δεχθήκαμε 57 τραυματίες σήμερα. Οι τρεις εξέπνευσαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιουσούφ, διευθυντής του νοσοκομείου Μεδίνα. Τουλάχιστον 21.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2007, όταν κλιμακώθηκε εκ νέου η σύρραξη στη Σομαλία. Οργανώσεις αρωγής και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν όλες τις πλευρές που ενέχονται στη σύγκρουση για πυρά αδιακρίτως και ορισμένες κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου κατά συρροή.
Από τον Ιανουάριο ως τα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, έχουν εισαχθεί σε δυο νοσοκομεία πάνω από 1.900 άνθρωποι με τραύματα από πυρά όπλων, ενώ χιλιάδες έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διάστημα από τις αδιάκοπες συγκρούσεις στη Σομαλία.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη στο τζαμί, πάντως ορισμένοι κάτοικοι υποπτεύονται ότι ίσως πρόκειται για συνέπεια της σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων ισλαμιστικών παρατάξεων που ελέγχουν την αγορά Μπακαρά, της αλ Σεμπάμπ και της Χέζμπουλ Ισλάμ.

fimotro

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

 

Ο Βουλγαράκης καρφώνει στην κυριολεξία Λιάπη και Σαμαρά, απαντώντας στο PRESS-GR

Ο Γ. Βουλγαράκης απαντά, μέσω του Press-gr, στον Π. Γερουλάνο... 

Το Κέντρο Χορού συνεστήθη λίγο πριν μετακινηθώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Λιάπης και Σαμαράς γνωρίζουν καλύτερα τι συνέβη στην πορεία...

Aπό τον Γιώργο Α. Βουλγαράκη
Προς το Press-Gr
Ο κ. Παπαγιώτης παρασυρόμενος προφανώς απ το κλίμα των ήμερων και υπερβολική βιασύνη, αναφέρεται σε "Σπάταλες και κακοδιαχείριση στο Υπ. Πολιτισμού" επί των ημερών της δικής Υπουργίας στηριζόμενος προφανώς στο κλείσιμο του ΕΚΕΘΕΧ (Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου) που εξήγγειλε ο κ. Γερουλανος και το οποίο είχε συσταθεί από μένα.
Η αλήθεια είναι ότι το κέντρο αυτό συνεστήθη για να αποφευχθεί η αυθαιρεσία του εκάστοτε Υπουργού -όπου ως τότε μόνος αυτός, χωρίς κανένα έλεγχο, αποφάσιζε τι θα επιχορηγηθεί και πόσο θα επιχορηγηθεί.
Το καθήκον αυτό αναλάμβαναν πλέον με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΚΕΘΕΧ οι ίδιοι οι άνθρωποι του Θεάτρου- γι αυτό και έγινε θερμά αποδεκτό από το χώρο, ενώ για πρώτη φορά έδινε στέγη και στο Χορό που ως τότε ήταν εκτός κάθε προγραμματισμού.
Το Κέντρο συνεστήθη το 2007 ενώ μετά από λίγους μήνες έγιναν εθνικές εκλογές και ορίστηκα Υπουργός Ναυτιλίας.
Ενώ λοιπόν το ίδρυσα, δεν είχα καμία γνώση και προφανώς ευθύνη για την μετέπειτα πορεία του .
Μετά από μένα υπήρξαν άλλοι δυο Υπουργοί απ τη ΝΔ ( Μ. Λιαπης και Α. Σαμαρας) οι οποίοι και προφανώς γνωρίζουν καλύτερα ο καθένας για την περίοδο της Υπουργίας του.
Να σημειώσω με την ευκαιρία, ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός, έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να μπει μια τάξη στα Οικονομικά του Υπουργείου αφού ψηφίστηκε ο νομός για της πολιτιστικές χορηγίες, ενεργοποιήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων που κατέγραψε για πρώτη φορά τα το σύνολο των μουσείων της χωράς και τις συλλογές και αξιοποιήθηκαν τα εκθετήρια.
Πέραν αυτού, θυμίζω ότι με αφορμή το ατυχές περιστατικό του κ. Ζαχόπουλου, έγινε πλήρης έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης της περιόδου εκείνης τα αποτελέσματα της οποίας είναι γνωστό ότι υπήρξαν αψογα.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, ειμαι βεβαιος οτι θα δημοσιοποιηθεί η απαντηση μου.

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εις βάρος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Σηφουνάκης.
Αφορμή, τα όσα ο επιχειρηματίας υποστηρίζει για τη δωρεά που έκανε πριν από αρκετά χρόνια για την αποκατάσταση του Ελαιώνα της Σάμου.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, κ. Σπ. Γαληνού, για το λιμάνι στο Σιγρί της Λέσβου, ο κ. Σηφουνάκης μίλησε για «τις παρεμβάσεις και τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου για την υπόθεση του δάσους της Σάμου σε τηλεοπτικές εκπομπές» και είπε ότι έχει ήδη δώσει εντολή να ασκηθούν σε βάρος του κ. Βγενόπουλου τα ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος για την προστασία του προσώπου και της τιμής του.

Για το θέμα του Ελαιώνα ο κ. Σηφουνάκης επανέλαβε ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο τότε υπουργείο Αιγαίου.

«Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρεία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποκλειστικό αποδέκτη το δήμο Πυθαγορείου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως.

» Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια» ανέφερε.

fimotro 

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί γρήγορα..

Σνφμυωα με μια ενρυεα στο Πισηναπιμετο του Κμτρπιατζ, δεν πεαιζι ρλοο με τι σριεα εαινι τοθοεπεμεντα τα γταμααμρα σε μια λξεη, αεκρι το πωτρο και το ταελειτυο γαμμρα να εαινι στη στωση θσεη.
Τα υλοπιποα μροπυον να εαινι σε τχιυεας θιεεσς και μροπετιε να δαβιαεσταε τις λιεξες χρωις πλβημορα. Ατυο γνιταει γιται ο...
απρωνθονις εκεγλφοας δεν δαεζιαι γαμρμα γαμρμα κθαε λξεη αλλα τη λξεη σαν σολυνο.

Ατιπτσυεο, ε??
clopypaste.gr

Στάσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Tην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, για τις 28,29,30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).Στις 29 Απριλίου και στις 18.00, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Οπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίσθηκε επίσης η κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 4 και 5 Μαΐου. Επίσης, προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό-όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με το εργατικό κίνημα.Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 Μαΐου θα ληφθεί η τελική απόφαση από την γενική συνέλευση προέδρων.Οι δάσκαλοι όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Υπέρ-δήμος Ιωαννιτών με την Παμβώτιδα

Συνολικά 8 δήμοι στο Νομό Ιωαννίνων
lekanopedio1

 Ένα πολύ μεγάλος δήμος δημιουργείται στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (Υπέρ-δήμος)  από την Περίβλεπτο του δήμου Περάματος, μέχρι τη Μανολιάσα και την 
Κράψη. Ο δήμος Παμβώτιδας εντάχθηκε  τελικά  στο νέο δήμο Ιωαννίνων. Έγινε έτσι μια επιλογή, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και  περιλαμβάνει στο νέο  επίσημο χάρτη του «Καλλικράτη» για το νομό Ιωαννίνων.

Συνολικά στην Ήπειρο δημιουργούνται 18 νέοι δήμοι από 57 σήμερα και 19 Κοινότητες, οκτώ από 28 και 13 κοινότητες στο νομό Ιωαννίνων, 4 από 13 δήμους και 3 κοινότητες στο νομό Άρτας, τρεις από ο δήμους και μια κοινότητα στο νομό Πρέβεζας και επίσης τρεις στη Θεσπρωτία από 8 δήμους και δυο κοινότητες.
Σε όλη την Ήπειρο το υπουργείο στηρίχθηκε εν πολλοίς στη μελέτη του ΙΤΑ.

Οι οκτώ δήμοι για το νομό Ιωαννίνων, τα ονόματα και οι έδρες τους:
-Δήμος Ιωαννιτών με έδρα τα Γιάννινα με συνένωση των δήμων
Ανατολής, Περάματος, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και την κοινότητα Νήσου.
-Δήμος Ζαγορίου με έδρα τους Ασπραγγέλους, από συνένωση των δήμων Ανατολικού Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης και τις κοινότητες Βοβούσας και Παπίγκου.
-Δήμος Κόνιτσας με έδρα τη Κόνιτσα, από τους δήμους Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και τις κοινότητες Διστράτου, Αετομηλίτσας και Φούρκας.
-Δήμος Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι και ιστορική έδρα το Δελβινάκι, από τους δήμους, Καλπακίου, Δελβινακίου, Άνω Πωγωνίου, Άνω Καλαμά και τις Κοινότητες Πωγωνιανής και Λάβδανης.
-Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με έδρα τα Πράμαντα αποτελούμενος από τους δήμους, Τζουμέρκων, Πραμάντων και τις κοινότητες, Συρράκου, Καλαρριτών, Ματσουκίου και Βαθυπέδου.
-Δήμος Μετσόβου με έδρα το Μέτσοβο, από τους δήμους Μετσόβου, Εγνατίας και τη κοινότητα Μηλέας.
-Δήμος Δωδώνης με έδρα την Αγία Κυριακή (σημερινή έδρα του δήμου Αγίου Δημητρίου) αποτελούμενος από τους δήμους, Δωδώνης, Λάκκας Σουλίου, Κατσανοχωρίων, Αγίου Δημητρίου και Σελλών.
-Δήμος Ζίτσας με έδρα την Ελεούσα αποτελούμενος από τους δήμους, Ζίτσας, Πασσαρώνος, Μολοσσών, Εκάλης και Ευρυμενών.
Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το λεκανοπέδιο,
πιθανές όμως οι αντιδράσεις

Ο νομός Άρτας με τέσσερις δήμους
 -Δήμος Αρταίων με έδρα την Άρτα από τους δήμους, Αρταίων, Αμβρακικού, Βλαχερνών , Φιλοθέης και Ξηροβουνίου.
-Δήμος Νικολάου Σκουφά με έδρα το Πέτα και ιστορική έδρα το Κομμένο αποτελούμενος από τους δήμους, Πέτα, Αράχθου, Κομποτίου και την κοινότητα Κομμένου.
-Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη με έδρα την Άνω Καλεντίνη, από τους δήμους Ηράκλειας, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Τετραφυλίας.
-Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με έδρα το Βουργαρέλι αποτελούμενος από τους δήμους, Αθαμανίας, Αγνάντων και τις κοινότητες Θεοδωριάνων και Μελισσουργών.

Τρεις, αλλά με αλλαγές η Θεσπρωτία
-Δήμος Ηγουμενίτσας με έδρα την Ηγουμενίτσα αποτελούμενος από τους δήμους, Ηγουμενίτσας, Συβότων, Μαργαριτίου και την κοινότητα Πέρδικας.
-Δήμος Φιλιατών με έδρα τους Φιλιάτες, από τους δήμους Φιλιατών, Σαγιάδας και Παραποτάμου.
-Δήμος Σουλίου με έδρα τη Παραμυθιά και ιστορική έδρα τη Σαμονίδα Σουλίου, από τους δήμους, Παραμυθιάς, Αχέροντα και την κοινότητα Σουλίου.

Τρεις και ο Λούρος στην Πρέβεζα:
-Δήμος Πρέβεζας με έδρα τη Πρέβεζα, από τους δήμους, Ζαλόγγου, Λούρου και Πρέβεζας.
-Δήμος Πάργας με έδρα τη Πάργα αποτελούμενος από τους δήμους Πάργας και Φαναρίου.
-Δήμος Ζηρού με έδρα τη Φιλιππιάδα αποτελούμενος από τους δήμους, Ανωγείου, Θεσπρωτικού, Φιλιππιάδας και την κοινότητα Κρανέας.

Ποτό και τσιγάρο μας γερνάνε έως και 12 χρόνια..

Το κάπνισμα, η κατανάλωση τριών –και πέραν- ποτών την ημέρα για τους άνδρες και δύο για τις γυναίκες, η άσκηση που διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες την εβδομάδα, καθώς και η μικρή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (λιγότερο από τρεις φορές καθημερινά), αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου και οδηγούν τους ανθρώπους να φαίνονται κουρασμένοι και κατά 12 χρόνια μεγαλύτεροι.
Το κάπνισμα, η μεγάλη κατανάλωση ποτού, η καθιστική ζωή και η φτωχή διατροφή είναι τέσσερις συνήθειες που, όταν συνδυαστούν, είναι δυνατό να «γεράσουν» τον άνθρωπο μέχρι και κατά 12 χρόνια.
Στο πόρισμα αυτό κατέληξε 20ετής έρευνα του Πανεπιστημίου του Όσλο, με 5.000 Βρετανούς εθελοντές, 314 εκ των οποίων είχαν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συμπεριφορές. Από τα... άτομα αυτά, οι 91 απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 29% του συνόλου. Από την άλλη πλευρά, από τους 387 υγιέστερους ανθρώπους, μέσα στην 20ετία πέθαναν οι 32, δηλαδή μόνο το 8% εξ αυτών.
Τα άτομα που συμμετείχαν, ηλικίας 44 ετών κατά μέσον όρο, απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά θανάτων για 20 χρόνια.
Οι πιο συχνές αιτίες θανάτου ήταν η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Αστε κάτω την Παράγκα...

Γράφει ο Κούκος που Μιλάει
Από το:listonplace
Εμείς είμαστε παράγκα, αλλά μπορούμε να επιβιώσουμε μια χαρά στο χαμόσπιτο. Το θέμα είναι τι ζόρι θα τραβήξουν οι υπόλοιποι, όταν η παράγκα θα πει αρκετά!
Μό­νο αυτό μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα απέναντι στην σπέκουλα που εξελίσσεται διεθνώς σε βάρος της χώρα μας. ΚάΘε μέρα κάθε λογής σοβαρός ή τυχαίος, βγάζει τα εσώψυχά του σε βάρος μας. Ακόμα και τα μαθητού­δια, που δεν πέρασαν καλά σε κά­ποια από τις εκδρομές τους στην Ελλάδα ή τους κεράτωσε η γκόμε­να θα βγαίνει και θα λέει το μακρύ και το κοντό του για τη χώρα μας.
Δεν θα κάτσω να σκάσω για τις πολιτικές δηλώσεις των γερμανών, διότι έχουν τα δικά τους προβλή­ματα να λύσουν και μια κακή Ελλά­δα προφανώς είναι πολύ βολική για να μην συζητήσουν εσωτερικά τις πομπές των κραταιών γερμανικών εταιριών που είναι βουτηγμένες μέ­σα στη διαφθορά και το λάδωμα. Αλήθεια, πολύ θα ή9ελα να ξέρω, τι θα έκαναν όλες αυτές οι εταιρίες που μιζάρανε τους γελοίους "συ­μπατριώτες μας" για να κάνουν τις δουλειές τους, αν έλειπε η εγχώρια παράγκα;
Αξίζει όμως να ασχοληθώ με το παλικάρι που πήρε σβάρνα την Αθήνα για να γράψει αυτό το εκπλη­κτικό δείγμα δημοσιογραφικού ρε­πορτάζ. Φαντάζομαι ότι αυτή τη λογική του τη δίδαξαν οι σχολές στη Γερμανία, που προφανώς ειδι­κεύονται εδώ και χρόνια στη δια­μόρφωση της προπαγάνδας. Κά­ποια ψήγματα σοφίας θα έχουν κρατήσει οι άνθρωποι μετά από τό­σα μαθήματα που έλαβαν στο πα­ρελθόν. Αυτό λοιπόν που κάνει εντύπωση είναι ότι η γερμανική κουλτούρα, η πανεπι­στημιακή τους ποιότητα, διδάσκει το απόλυ­το δίκαιο και την ακρίβεια. Φαντά­ζομαι ότι κάποιοι καθηγητές στη Χαϊλδεμβέργη ή στο Τύμπιγκεν θα ψάχνουν να αναγνωρίσουν από πού προέρχεται αυτή η έξαρση της υποκουλτούρας που διαχέεται στην Γερμανία των γκασταμπάιτερς. Ψάχνω να ανακαλύψω που ο Νί­τσε δίδαξε ή ομολόγησε κάτι από τον σημερινό ψυχισμό που κατα­λαμβάνει τη Γερμανία. Δεν ξέρω αν βέβαια ο Λούθηρος, μπορεί να δι­καιολογήσει αυτή τη σκληρότητα ή την αυτιστική πολιτική κατά ενός άλλου λαού. Αναζητώ αληθινά στα κείμενα του Τόμας Μαν κάποια εξήγηση για την στροφή στη ματαιοδοξία που επιδεικνύει η Γερμανία απέναντι στο λαό μας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Ίσως βέβαια, να πρέπει να ψάξω στους απολογητές των ανατολικών συνό­ρων και των κειμένων που προέρ­χονται στη μετά ενοποίηση Γερμανία. Ίσως πραγματικά εκεί να βρούμε μια εξήγηση που να μας διευκολύνει να καταλάβουμε, όμως κι εκεί θα περίμενα ο δογματισμός να έχει ξεπεραστεί. Αυτή η Γερμα­νία δεν είναι το κράτος που γνωρί­ζω. Δεν είναι η χώρα που ένοιωσε το διχασμό και την εχθρότητα. Δεν είναι προφανώς ούτε η χώρα του Αντενάουερ, ούτε του Βίλλυ Μπρά-ντ, ούτε του Χέλμουτ Κολ, πόσο μάλλον του Σρέιντερ.Δεν ξέρω αν μεταλλάχθηκε αλλά ομολογώ ότι θα περιμένω να τη δω μετά από τις εκλογές που μας έχουν ζαλίσει τα μυαλά, τα επιτόκια και την επιβί­ωση μας...
Ναι λοιπόν αγαπητοί Γερμανοί η Ελλάδα είναι μια παράγκα. Γιατί έτσι την καταφέραμε εμείς οι έλληνες. Σε αυτό έχετε δίκιο. Μόνο που πα­ράγκα ήμασταν κι όταν θέλαμε να απελευθερωθούμε από τους Τούρ­κους και ο Μέτερνιχ διέταζε να στραγγαλιστούν οι λόγιοί μας. Πα­ράγκα ήμασταν κι όταν βγήκαμε α­πό δύο παγκόσμιους πολέμους και δεν μας επέτρεψε κανείς να ζήσου­με ήσυχοι στη γωνιά μας. Παράγκα ήμασταν κι όταν διέλυαν τα Βαλκά­νια. Και παράγκα ήμασταν όταν κά­ναμε Ολυμπιακούς αγώνες κι όταν πίνουμε το ουζάκι μας ακούγοντας τις νότες από ένα μπουζούκι που τραγουδά πόνους ή ένα κλαρίνο που κλαίει.
Παράγκα είμαστε, αλλά είναι αλή­θεια ότι αυτή η παράγκα αξίζει πολ­λά για να την εκποιήσουμε.
Θα περιμένω λοιπόν να τελειώ­σουν οι εκλογές στη Γερμανία για να δω τι σημαίνουν Γερμανοί πραγματικά. Αλλωστε εμείς στη Παράγκα μας σαν σήμα το έμβλημα της Μερσεντές έχουμε και δεν το κάνουμε καν θέμα, αν ο πλούτος μας οδεύει υποχρεωτικά στα ταμεί­α της κραταιάς Γερμανίας. Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με τα κανόνια μας, τα τεθωρακισμένα μας ή τα υ­ποβρύχια μας και τις φρεγάτες μας. Μια χαρά γερμανικά προϊόντα είναι (έστω κι αν έχουν τα κουσούρια τους). Πάλι δεν το κάνουμε θέμα. Και δεν το κάνουμε θέμα, γιατί ε­μείς είμαστε παστρικές και δεν έ­χουμε πρόβλημα να το παραδε­χτούμε, αντίθετα είναι δυσάρεστο να είσαι νταβατζής και να μην θέ­λεις να το ομολογήσεις!
Αυτά λοιπόν είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας... Όπως λένε και στο χω­ριό μου. Εμείς είμαστε παράγκα, αλλά μπορούμε να επιβιώσουμε μια χαρά στο χαμόσπιτο. Το θέμα είναι τι ζόρι θα τραβήξουν οι υπόλοιποι, όταν η παράγκα θα πει αρκετά!
Και για να μην στεναχωριόμαστε η Γερμανία δεν είναι αυτή που θέ­λει να πουλήσει η Bild και η σκοπι­μότητα της πολιτικής νομεγκλατούρας της χώρας τους. Η Γερμανία εί­ναι αυτή που εξεγείρεται όταν βλέ­πει να συκοφαντούν τη χώρα της ι­στορίας και των πολλών ιδεών. Η Γερμανία είναι χώρα που τιμά το χώρο που έβαλε τη βάση του ευ­ρωπαϊκού πολιτισμού, είναι η χώρα που οι λόγιοι της ζητάνε να πληρώ­σουν φόρο για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιούν, όπως η ιδέα, η δημοκρατία, η ψυχή και τόσες άλ­λες που λειτουργούν στην καθημε­ρινότητα της δυτικής κουλτούρας. Αυτή είναι η Γερμανία που αναμέ­νω να ξαναδώ κι όχι τη στερημένη και αυτή που λειτουργεί υπό το στερητικό ρεβιζιονισμό του ανατο­λικού της χάντικαπ.

Μετά τη σύναξη στη Χιμάρα έντονα αντέδρασε η «Ομόνοια» στις προκλήσεις ακραίων εθνικιστών.

 Έσκισαν και την Ελληνική σημαία από Κοιμητήριο.
«Ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ο πολιτικός της εκπρόσωπος, η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», βρίσκεται στην πρωτοπορία της προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στοχεύει στην ηρεμία και την ειρηνική συνύπαρξη με την πλειοψηφία, ομάδες ακραίων εθνικιστών συνεχίζουν να την προκαλούν και να θίγουν τα εθνικά της σύμβολα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ομόνοιας», με αφορμή την προκλητική σύναξη ακραίων στοιχείων στη Χιμάρα.
Η εν λόγω εκδήλωση επεδίωκε να προκαλέσει και να αναστατώσει την πόλη. Αυτό ενισχύεται – αναφέρει η «Ομόνοια» - και από το γεγονός πως αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έφεραν μαζί τους όπλα (!), ενώ έγραψαν και προκλητικά συνθήματα που αναφέρονται σε ένα ανύπαρκτο θέμα, το «Τσάμικο» που η ιστορία ήδη το έχει κλείσει.
Επίσης τις μέρες αυτές άγνωστοι έσκισαν προκλητικά την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο στρατιωτικό Κοιμητήριο στους
Βουλιαράτες και έξω από τα γραφεία της «Ομόνοιας», η οποία και καταγγέλλει με δριμύτητα αυτές τις προκλήσεις ζητώντας από τις αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον πλήρη σεβασμό όλων των δικαιωμάτων της.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος

Αντίθετη η Βουλγαρία στη μαντίλα

Η Βουλγαρία καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την αντίθεση των πολιτών της στη χρήση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας .
Συγκεκριμένα, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Βούλγαρων πολιτών αντιτίθεται στο να φορούν οι μαθήτριες τη μαντίλα στο σχολείο, σύμφωνα με μελέτη του τομέα ερευνών της BBVA, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συγκεκριμένη έρευνα, το αντίστοιχο ποσοστό των Γάλλων είναι 65%.
Συνολικά, στα 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα, το ποσοστό αυτών που δήλωσαν "αντίθετοι" ή "πλήρως αντίθετοι" ήταν 52,6%. Το χαμηλότερο ποσοστό αντίθεσης καταγράφηκε στην Πολωνία με 25,6% και ακολούθησε η Δανία με 28,1%.
Στον αντίποδα, το 54,4% (στο σύνολο) δήλωσε υπέρ της παρουσίας σταυρών στις αίθουσες διδασκαλίας. Στην Ισπανία και την Ιταλία, δύο χώρες με ισχυρή Ρωμαιοκαθολική παράδοση, το ποσοστό αποδοχής (στην παρουσία σταυρού) ήταν 69,9% και 49,3% αντίστοιχα.
Στη Βρετανία, το αντίστοιχο ποσοστό "εκτοξεύτηκε" στο 77% και στη Δανία ήταν ακόμη υψηλότερο (78,8%).


troktiko

29 νεκροί από τα καρτέλ των ναρκωτικών

Εικοσιεννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν με τρόπο που παραπέμπει στην δράση εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών από το απόγευμα της Τρίτης ως το πρωί της Τετάρτης στη Σιουδάδ Χουάρες, στο βόρειο Μεξικό. 
Οκτώ από αυτούς δολοφονήθηκαν από ομάδα ενόπλων που εισέβαλαν σε μπαρ στην πόλη, πήραν μαζί τα θύματα --έξι εκ των οποίων ήταν "κάτω των 24, και δυο ήταν ανήλικοι", σύμφωνα με την τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία-- και τα εκτέλεσαν στο χώρο στάθμευσης του νυκτερινού κέντρου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα φέρονται να ήταν μέλη της συμμορίας Los Aztecas, που έχει συνδεθεί με το καρτέλ της Χουάρες.
Τέσσερις ακόμα νέοι, δυο φοιτητές πανεπιστημίου και δυο μαθητές τεχνικού σχολείου, δολοφονήθηκαν από άνδρες που πυροβόλησαν πάνω από 50 φορές εναντίον τους, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Η Χουάρες, στην πολιτεία Τσιουάουα, με 1,3 εκατ. κατοίκους, θεωρείται η πιο βίαιη πόλη στο Μεξικό. Σε αυτήν σημειώθηκαν πάνω από 2.600 δολοφονίες το 2009, επί συνόλου 7.700 σε όλο το Μεξικό, στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου προς την αγορά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν εξαπέλυσε την εκστρατεία του εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν βρει το θάνατο πάνω από 23.000 άνθρωποι στη χώρα.
Την 8η Απριλίου η ομοσπονδιακή αστυνομία αντικατέστησε το στρατό στη Χουάρες στο ρόλο της επιβολής του νόμου. Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί 5.000 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.

Tο 75% των Γάλλων πιστεύουν σε μια κρίση παρόμοια με της Ελλάδας

Τα τρία τέταρτα των Γάλλων (75%) πιστεύουν ότι η Γαλλία ενδέχεται να γνωρίσει μια τέτοια οικονομική κρίση όπως αυτή της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για το Canal+ που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη.
Αντίθετα για το 24%, η κατάσταση της οικονομίας προστατεύει τη Γαλλία από τους σοβαρούς κινδύνους χρεοκοπίας.
Το 60% των Γάλλων συμφωνούν με την απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών να βοηθήσουν την Ελλάδα και το 76% είναι αντίθετο με την ιδέα της αποχώρησης της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. 
Πάντως το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί δικαιολογημένες τις απαιτήσεις της Γερμανίας από την Ελλάδα για ανάκαμψη της οικονομίας της. 
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου στις 27 και 28 Απριλίου σε δείγμα 1.183 ατόμων άνω των 15 ετών. 
Nooz.gr

Βέμπερ: Ανυπολόγιστος ο αντίκτυπος από μια χρεοκοπία της Ελλάδας

Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε «ανυπολόγιστες» συνέπειες στις χρηματοοικονομικές αγορές και σε άλλες χώρες, εκτίμησε ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Άξελ Βέμπερ «Στην παρούσα κατάσταση, ο αντίκτυπος στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις άλλες χώρες θα ήταν ανυπολόγιστος», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, και υποστήριξε ότι η καλύτερη λύση είναι η οικονομική βοήθεια σε συνδυασμό με αυστηρές προϋποθέσεις για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα θα αναστρέψει την πορεία της αν εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικό και αξιόπιστο τρόπο. Η αποβολή της χώρας από την ευρωζώνη, τόνισε ο Βέμπερ, θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική αναταραχή. Εξάλλου, δεν υπάρχει νομική βάση για μια τέτοια κίνηση, πρόσθεσε.
troktiko

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...

Από Voria.gr

Πολλά αδιευκρίνιστα σημεία εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά με την γερμανική συναίνεση, ως προς την ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο νόμου που υποτίθεται ότι θα κατατεθεί στη Μπούντεσταγκ και το οποίο διέρρευσε ως ένα βαθμό στον Τύπο (Reuters)   δίνει απαντήσεις σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, αλλά δημιουργεί και ορισμένα άλλα. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι αναφέρεται μόνο στην οικονομική βοήθεια που προγραμματίζεται να δοθεί τη διετία 2011 - 2012, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο τρέχον 2010. Αυτό, πρακτικά, τι συνεπάγεται;
Ότι η Γερμανία δεν θα δώσει φέτος κεφάλαια ή μήπως ότι τελικώς διέρρευσε επιλεκτικά ένα κομμάτι της γερμανικού νομοσχεδίου; Οι πληροφορίες που έφταναν αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα από το Βερολίνο έκαναν λόγο για απρόσκοπτη συμμετοχή των Γερμανών σε όλες τις φάσεις της βοήθειας, υπό τον όρο, όμως, ότι η χώρα μας εκπληρώνει τις αυστηρές προϋποθέσεις που θα της τίθενται.

Πάντως, από γερμανικές πηγές επίσης διέρρευσε και η πληροφορία ότι το συνολικό ποσό της ευρωπαϊκής βοήθειας θα φτάσει και θα ξεπεράσει στα 120 δισ. δολάρια. Εφόσον το ποσό αυτή επαληθευτεί, τότε θα πρόκειται για επιχείρηση - μαμούθ, αλλά από την άλλη θα συνεπάγεται ότι και οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει η χώρα έναντι των εταίρων της θα είναι κάτι παραπάνω από ...επώδυνες.


Περισσότερα στην πηγή:

Εγκλύκλιος στις ΔΟΥ για την εφάπαξ εξόφληση ληξιπρόθεσμων

Τις διατάξεις εφάπαξ εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών κοινοποιεί στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του νόμου 3842/2010 (ΦΕΚ 58A’/23.04.10) «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».
Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου, οφειλές προς το Δημόσιο, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Τελωνεία, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των Δ.Ο.Υ., οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, απαλλάσσονται κατά σημαντικό ποσοστό από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εφόσον εξοφληθούν εφάπαξ στο σύνολό τους ή τουλάχιστον κατά το ήμισυ έως τις 31 Μαΐου 2010.
Περισσότερα στην πηγή:

Καταιγίδα νέων "αιματηρών" μέτρων γιά να πάρουμε το δάνειο-μαμούθ

  • Μαχαίρι σε 13ο και 14ο μισθό και συντάξεις 
  • Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις
  • Αυξάνονται ξανά οι έμμεσοι φόροι 
  • Φήμες για τεράστια αύξηση του ΦΠΑ
  • Σύσκεψη το πρωί στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του στις 10:00 
Η Συνέντευξη Σόιμπλε-Τρισέ-Καν 
center;">Συνάντηση του πρωθυπουργου στις 11:30 με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα σκληρότερα μέτρα.
Νέα οδυνηρά μέτρα απαιτούν πλέον οι εταίροι μας και το ΔΝΤ για να βάλουν μπροστά το μηχανισμό στήριξης. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη ώθησε και χθες τον πρωθυπουργό, όπως σας αποκάλυψε το Newsit  να συγκαλέσει έκτακτη πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου καθυστερώντας το υπουργικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη. Μάλιστα και σήμερα στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με στενούς του συνεργάτες όπου ίσως συζητήσουν τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση. 
Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι πολύ βαρύ. Ο πρωθυπουργός χθες στη μια το μεσημέρι μαθαίνοντας τις εξελίξεις από το Βερολίνο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μεταθέτοντας έτσι το υπουργικό προκειμένου να αποφασιστεί το νέο πακέτο μέτρων.  
Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε κατ' αρχήν να ματαιώσει ο πρωθυπουργός την περιοδεία του στην Αργολίδα ώστε να παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά. Συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Δεν ελήφθη μεν οριστική απόφαση, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέλαβε να επεξεργαστεί αυτά τα σενάρια και οριστικοποιηθούν την Πέμπτη και θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή.  Πάντως, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση για το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα σκληρότερα μέτρα, καθώς το Σάββατο είναι Πρωτομαγιά και η κυβέρνηση φοβάται μην υπάρξουν εκτεταμμένες αντιδράσεις με αφορμή την ημέρα και προκληθούν επεισόδια και εντάσεις. 
Περισσότερα στην πηγή

Η Ελλάδα και τα άγνωστα

Δισεκατομμύρια ή τίποτε;
Πόσο στοιχίζει τελικά στο γερμανό φορολογούμενο η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα; Ο υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι καθησυχαστικός και υπεραμύνεται της απόφασης να βοηθήσουν την Ελλάδα. .Με την υποστήριξη της Ελλάδας, στηρίζεται και το σύνολο του ευρωπαϊκού χώρου "η σταθερότητα της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ", είπε σε συνέντευξή του στο Α΄ γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι το ύψος και το σύνολο της βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν είναι ακόμα γνωστά. Ακόμα και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συζήτησε το πρόβλημα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλαξε γνώμη. Τώρα επιμένει κι αυτή σε μια γρήγορη απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης στην Ελλάδα. Η ίδια αναγνώρισε τώρα ότι έπρεπε να δράσουν γρηγορότερα και η απόφαση πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατόν, γιατί έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ. Το πολιτικό κόστος για τις επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει και δεν έχει πλέον προτεραιότητα στις ενέργειές της γερμανικής κυβέρνησης, αφού κάθε καθυστέρηση της απόφασης, για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, θα είναι τελικά καταστροφική για τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο και απειλείται πολύ περισσότερο η Ε.Ε. και το ευρώ, από ότι είχαν στην αρχή υπολογίσει.

Συναντήσεις μ' όλο τον κόσμο σήμερα ο Παπανδρέου

ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΡΗΧΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα, στις 11.30 π.μ., με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
πληροφορίες από troktiko

Στάσεις εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Tην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, για τις 28,29,30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).Στις 29 Απριλίου και στις 18.00, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Οπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίσθηκε επίσης η κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 4 και 5 Μαΐου. Επίσης, προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό-όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με το εργατικό κίνημα.Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 Μαΐου θα ληφθεί η τελική απόφαση από την γενική συνέλευση προέδρων.Οι δάσκαλοι όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Χρόνια πολλά ρε Παπαδάκη..

20 χρόνια έκλεισε η εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και το γιόρτασαν δεόντως.. Αρχικά εμφανίστηκε στο στούντιο ο κολλητός του φίλος Στρατής Λιαρέλλης, που είναι και διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στον ΑΝΤ1, μαζί με τον διευθυντή Τηλεόρασης Γιώργο Λεβέντη, την Τατιάνα Στεφανίδου, τον Θέμο Αναστασιάδη, τον Γιώργο Καραμέρο, τον Σπύρο Χαριτάτο και άλλους πολλούς συνεργάτες που δεν βγαίνουν απαραίτητα μπροστά από τις κάμερες. Άντε και να τα εκατοστήσεις..

"Απαράδεκτη στρατηγική της εταιρεία LIDL"

"Εδω και αρκετα χρονια τα super-market lidl τα τροφημα που κοντευουν να ληξουν τα βγαζουν εξω στους καδους. Πολλα ατομα κυριως συνταξιουχοι και βιοπαλεστες που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στη σημερινη ακριβια ζουν απο αυτα τα τροφημα που στην ουσια πεταει η εταιρια. 
Αναφερομαι στα καταστηματα Αγ.Στεφανου και Δροσιας. Εδω και πεντε μερες η εταιρια lidl ναι μεν συνεχιζει να τα πεταει αλλα ειναι πλεων σε περιφραγμενο χωρο, κατασκευη απο ενισχυμενα σιδερα και κλειδωμενα. Ανοιγουν μονο για να τα παρει το αποριματοφορο. Θα ηθελα να μας πουν οι υπευθυνoι της εταιριας, ειναι προτιμοτερο να πηγαινουν στη χωματερη αντι να τα παιρνουν οι φτωχοι ανθρωποι για να ζουν αξιοπρεπως? πραγματικα απαραδεκτο!"

ANΑΓΝΩΣΤΗΣ

από το fimotro