Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

ΦΩΝΗ - ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ !...

Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
Την Πρωτομαγιά του 2010, αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος δημιούργησε την κρίση) και τώρα ζητά και τα ρέστα, επιχειρώντας να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!

Fay Forada's Photos - Funny Photo Widget Photos


Η πικρή αλήθεια...

Είδωλο..


Η προκλητική αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους

Η έλλειψη οργανωμένων Σταθμών Αναψυχής στην Εγνατία Οδό ηχηρό παράδειγμα
Σε μια εποχή όπου και το τελευταίο ευρώ μετράει για την Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ένα φαινόμενο που βιώνουμε όσοι διασχίζουμε ως ταξιδιώτες απ’ άκρη σ’ άκρη τη βόρεια Ελλάδακοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα.
Ο λόγος για τους Σταθμούς Αναψυχής (όπως με πολλή φαντασία βαφτίστηκαν!) επί της Εγνατίας Οδού, από την αρχή του «πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ευρώπης» -την Ηγουμενίτσα- έως το τέλος του –τους Κήπους του Έβρου.
Ύστερα από γενική κατακραυγή  για την έλλειψη πρόβλεψης απαραίτητων χώρων στάσης και αναψυχής ανά τακτά διαστήματα -σ΄ έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο σχεδόν 650 χλμ- εδέησαν επιτέλους ο έως πρότινος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να εγκρίνουν την κατασκευή τέτοιων χώρων!  Κι ο κοινός νους υπέθετε ότι οι χώροι αυτοί θα ήταν

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο τη μείωση των τιμών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.
Το δελτίο, με αριθμό 1/2010, θα ισχύει από τη Δευτέρα (3/5/2010) και οι νέες τιμές λιανικής υπολογίστηκαν με ΦΠΑ 10%. Oι νέες τιμές θα ισχύσουν για τις φαρμακαποθήκες το αργότερα εντός δύο εβδομάδων και για τα φαρμακεία σε 20 ημέρες.
Στο Δελτίο περιλαμβάνονται:

α) Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα, που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις τιμών έως 27%.

β) 44 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ

γ) 147 μεταβολές που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών ΕΟΦ

Η μεσοσταθμική μείωση στις τιμές των φαρμάκων είναι 21,5 % και εκτιμάται ότι οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων περίπου 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μεταβατική ρύθμιση αυτή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, έγινε «για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων»

Το δελτίο, σημειώνει το υπουργείο, θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

fimotro 

«Καλλικράτης» και στην Υγεία

Με συγχώνευση νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μικρών νοσηλευτικών μονάδων, όπως και ενοποίηση ή ακόμη και κατάργηση φορέων στον χώρο της υγείας, με παράλληλη εφαρμογή μέτρων ελέγχου, που θέτουν τέρμα στο «όργιο» υπερχρεώσεων σε αναλώσιμα και φάρμακα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναμένεται να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι έως και 10%.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ",με νόμο που αναμένεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας, θα προβλέπεται, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», η ανάπτυξη μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε νέο δήμο.Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο σε περιοχές που λειτουργούν δύο ή περισσότερα νοσοκομεία (Γιάννενα,Πάτρα,Ηράκλειο,Βέροια μαζί με τη Νάουσα κ.ά.) να υπάρξουν ενιαίες διοικήσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία, ενώ θα εξοικονομηθούν πόροι από τη μείωση λειτουργικών δαπανών.Παρόμοια ενοποίηση μπορεί π.χ. να γίνει για τα Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α. Κυριακού, που γειτνιάζουν. Καταργούνται οι ΔΥΠΕ (περιφέρειες Υγείας) και η ευθύνη ελέγχου περνά στις νέες περιφέρειες. Μπαίνουν κανόνες στη διαχείριση αναλώσιμων και φαρμάκων στα νοσοκομεία, όλοι ελέγχονται και λογοδοτούν ανά μήνα. Καθιερώνεται «παρατηρητήριο τιμών» για τα αναλώσιμα.Καθιερώνονται κανόνες λειτουργίας και στον ιδιωτικό τομέα, με ελέγχους κυρίως για τις χρεώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία από τις νέες περιφέρειες.

"Κατάληψη της Βουλης"

"Είμαι και εγώ ένας αγανακτησμενος πολιτης που παρακολουθώ άφωνος τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν χρειάζεται να είσαι και σύμβουλος επικοινωνίας για να περάσει μέτρα χωρίς να ξεσηκωθεί ο Λαος. Αφου ειδες οτι στον ορίζοντα έρχονται αντιλαϊκά μέτρα, εφάρμοσε με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ απαγόρευση εξόδου απ τη χώρα όλων των βουλευτών που έστω για λίγο εχουν αναμειχθει σε σκάνδαλα την τελευταία 20ετια με προσωρινή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και λογαργιασμων πάσης φύσεως, κατήργησε τη ασυλία των βουλευτών και αφού είσαι τόσο διπλωμάτης κανόνισε με το ΔΝΤ τα λεφτα της Βρετανιας να μην παραδωθουν μέχρι να μας δώσουν πίσω τα Μαρμαρα που μας έκλεψαν. Μέσα στη φτώχια μας είχαμε μια τεράστιων διαστάσεων δύναμη (να ταρακουνησουμε την Ενωση) που και πάλι δεν εκμεταλευτικαμε. Να διεκδικήσουμε πράγματα αξιοπρεπώς ακόμα κι εάν φταιξαμε. Αλλά δυστηχως η Ελλαδα πωλείται για ακόμη μια φορά. Την Τεταρτη θα κατέβω μετά από πολλά χρόνια στην πορεία, να μην σπάσουμε τίποτα να μην χτυπήσουμε κανένα να καταλάβουμε ομως το Ελληνικο κοινοβούλιο ως ένδειξη απελπισίας και ντροπής για τα καμώματα των λαμπρων πολιτικών μας·"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko

Δημοσκόπηση της ALCO..

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας, αντιδρώντας στα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο κέντρο της Αθήνας και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μάλιστα προετοιμάζεται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Το απόγευμα της Δευτέρας συγκαλείται Γενικό Συμβούλιο με θέμα τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 5 Μαΐου έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ΄. 

fimotro

ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΑΣΑ...

Οι πλανήτες Ερμής και Άρης που μπορεί να επιτρέψουν να ανακαλυφθούν μορφές εξωγήινης ζωής στο ηλιακό σύστημα είναι οι στόχοι των 28 νέων ρομποτικών αποστολών που μελετούν οι επιστήμονες της NASA. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αμερικανός επιστήμονας και πρόεδρος της επιτροπής της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι αρμόδια να εισηγείται θέματα προς έρευνα στη ΝΑΣΑ πλανητολόγος Στιβ Σκουάιρς: αστροβιολογία και η έρευνα της ζωής είναι πράγματι "το κλειδί" γι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε στο εξής στην εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος".  Για τον Άρη, έναν προνομιούχο διαστημικό προορισμό, η NASA εξετάζει κυρίως μια αποστολή που θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις και θα επιτρέψει τη συλλογή δειγμάτων του εδάφους του πλανήτη αυτού, εξήγησε ο επιστήμονας που έχει εργαστεί στο πρόγραμμα των δύο ρομποτικών οχημάτων Spirit και Opportunity. "Δείγματα μπορούν να μας αποκαλύψουν μορφές παρελθούσης ή παρούσας ζωής στον Άρη", είπε ο Σκουάιρς με την ευκαιρία του εξάμηνου συνεδρίου Αστροβιολογίας που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας με τη συμμετοχή 700 ερευνητών και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων του κλάδου της επιστήμης αυτής.
fimotro

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 φωτο:ΞΕΝΟΦΩΝ ΔΡΟΣΟΣ

Αγαπητό ΚΑΠΙΣΤΡΙ,
σου στελνω την φωτογραφία από την σημερινή πορεία της πρωτομαγιάς 1-5-2010 η πορεία για τα σημερινά δεδομένα όπως διαμορφώνεται η οικονομική πολιτική στην Ελλάδα κάτω από το ποδοπάτημα της ΜΕΡΚΕΛ θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί όλος ο νομός .Δυστυχώς οι πρώτοιι στη φωτογραφία είναι μέλη του Δ.Σ. του εργατικού ΚΕΝΤΡΟΥ. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έλαμψε με την απουσία της, αν εξαιρέσουμε αυτούς που είναι οι εκλεγμένοι στο Δ. Σ. του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΚΑΙ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ξενοφών Δρόσος
Αναγνώστης σας

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Από τον αναγνώστη μας ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΔΡΟΣΟ
 

Φάε το παγωτάκι σου...

Την ώρα που ο λαός έχει ξεσηκωθεί και αντιδρά με πορείες και αποδοκιμασίες εναντίων των βουλευτών, την ώρα που το ΔΝΤ σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο σκοπεύει να μας κατσικωθεί για 10 χρόνια αντί για 4 όπως μας ενημέρωναν μέχρι και σήμερα, την ίδια ώρα ο... Άρης Σπηλιωτόπουλος τρώει το παγωτάκι του σε γνωστό μαγαζί της Βουλιαγμένης.. Καλη όρεξη κ. υπουργέ..

NewsIt.gr Αποδοκίμασαν τον Αλογοσκούφη στο Λονδίνο


Αεροσκάφος έπιασε φωτιά την ώρα της προσγείωσης

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας, χαμηλών ναύλων Wizzair, με 146 επιβάτες, πήρε φωτιά κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Ένα λάστιχο στο μπροστινό μέρος του Airbus Α-320 το οποίο μόλις είχε φθάσει από τη Βενετία, έσκασε και έπιασε φωτιά. Οι επιβάτες εκκένωσαν εγκαίρως το αεροπλάνο και η φωτιά σβήστηκε μέσα σε 20 λεπτά.
Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Το αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ωστόσο, έμεινε κλειστό για αρκετές ώρες.

Newsit

Εργατική Πρωτομαγία στην Τουρκία μετά από 33 χρόνια

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, για πρώτη φορά μετά από την "αιματοβαμμένη πρωτομαγιά" του 1977 που σημαδεύτηκε από το θάνατο 34 ανθρώπων.
Περισσότεροι από 22.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την εκδήλωση, στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 300.000 άτομα.
Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία από το πρωί, μέσω τριών διαφορετικών σημείων, μετά από αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας.
Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ είχαν απαγορευθεί από την 1η Μαΐου 1977, όταν άγνωστοι είχαν ανοίξει πυρ κατά του πλήθους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα.
Φέτος όμως, οι αρχές επέτρεψαν τον εορτασμό της 1ης Μαΐου στη διασημότερη πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως "εορτασμοί" και όχι ως μία "πολιτική συνάντηση".

Newsit

Μιλάτε στα ζώα.


Είναι καλή παρέα, φίλοι και φύλακες μαζί, αλλά και οι καλύτεροι ακροατές! Τα σκυλιά περισσότερο, αλλά εν γένει τα κατοικίδια, λέει το ένα τρίτο των παντρεμένων γυναικών στην Αμερική, είναι καλύτεροι ακροατές από τον σύζυγό τους.
Ωστόσο και οι άνδρες σύζυγοι αναγνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό ότι τα αγαπημένα τους κατοικίδια, είτε πρόκειται για σκύλους είτε για γάτες είτε ακόμη και για άλογα, ακούν τα προβλήματά τους και,
παρότι δεν ανταποκρίνονται λεκτικά κι ίσως καμιά φορά να μη χρειάζεται κιόλας, προσφέρουν μεγάλη βοήθεια.
Η σχετική έρευνα, που πραγματοποίησε το Associated Press-Petside.com με τηλεφωνικές συνεντεύξεις ανά την αμερικανική επικράτεια, αποδείχθηκε εξαιρετικά αποκαλυπτική.
Τα αγαπημένα μας ζώα μπορεί να είναι οι καλύτεροι ψυχοθεραπευτές, πάντα διαθέσιμα και συμπονετικά, έτοιμα να προσφέρουν παρηγοριά, αλλά και μια καλή ευκαιρία λογικής συνειδητοποίησης των προβλημάτων.
Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν μιλάς και εκλογικεύεις αυτό που σε πονά συναισθηματικά ή σε εκνευρίζει, μπορείς να το δεις διαυγέστερα και γι αυτό να το κατανοήσεις βαθύτερα κι ενδεχομένως να απαλλαγείς γρηγορότερα από το βάρος του.

Σε Χαλκιδική και Πιερία οι Θεσσαλονικείς για τη Πρωτομαγιά

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στους δρόμους
 Το δρόμο για την Χαλκιδική αλλά και για τη Πιερία πήραν οι Θεσσαλονικείς με αφορμή την Πρωτομαγιά. Από το πρωί είναι αυξημένη κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό προς Χαλκιδική, όπου από την Κατσιμίδη έως την έξοδο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν από το πρωί και στα διόδια Μαλγάρων. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διόδια, τα αυτοκίνητα που διέρχονται από τις 14.00 έως τις 22.00 δεν θα πληρώνουν διόδια. 

Voria.gr

1η Μάη! Ημέρα αγώνων και μνήμης...

 
Πολλοί νεοέλληνες στεναχωρήθηκαν φέτος που η Πρωτομαγιά δεν έπεσε εργάσιμη μέρα ώστε να απολαύσουν ακόμα ένα τριήμερο αργίας και σχόλης. Να ξαμολυθούν στην ύπαιθρο και να χορτάσουν ήλιο,αέρα και κοψίδια!Να μπουν έτσι και στο μάτι των εκπροσώπων του ΔΝΤ και των εγχώριων φίλων τους!
Πόσοι αλήθεια θυμούνται ότι η Πρωτομαγιά πάνω από όλα είναι γιορτή της Εργατικής τάξης. Είναι ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες νεκρούς των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων του οκταώρου και καλύτερων συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.
Για μας τους Ελληνες είναι επί πλέον και ημέρα μνήμης των εκτελεσθέντων στη διάρκεια της κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής,καθώς επίσης και για τον ήρωα της αντίστασης ενάντια στη χούντα ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.
Στη συνέχεια βέβαια είναι και γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών,κανείς δεν το αρνείται.

Πρωτομαγιά στο χωριό.Ρίζες -ήθη και έθιμα

Πρώτη ημέρα του μήνα Μάη. Ημέρα της άνοιξης, των λουλουδιών, της χαράς και της μνήμης. Χαράς, γιατί μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στην εξοχή κι απολαμβάνουν τη φύση. Μαζεύουν λουλούδια και πλέκουν πρωτομαγιάτικα στεφάνια.
Σύντομη ιστορική αναδρομήΗ Πρωτομαγιά είναι αντιβασκανική και μαγική εορτή, όπως λέει και το όνομα του μήνα στον οποίο από την αρχαιότητα δίνονταν μεταφυσικές ιδιότητες.
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Η σημασία της ημέρας αυτής για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Όμως με την άφιξη του χριστιανισμού στην Ευρώπη, πολλές από αυτές τις γιορτές απαγορεύτηκαν ή έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε το αρχικό του νόημα.
Για τους αρχαίους Έλληνες η Πρωτομαγιά ήταν μέρα της αναγέννησης της φύσης, της ζωής και του έρωτα αλλά και ημέρα ανάστασης των νεκρών. Επίσης θεωρούνταν και ημέρα της μαχητικότητας, της μαγείας και του πολέμου. Εορταζόταν με έντονες εορτές όπως η έξοδος των ανθρώπων στην ύπαιθρο με συνοδεία χορών και τραγουδιών και το μάζεμα λουλουδιών για να πλεχτούν στεφάνια. Κατά την ημέρα εκείνη έβγαινε η βασίλισσα του Μαΐου και στα δρώμενα της ημέρας περιλαμβανόταν μια λατρευτική πομπή προς τιμήν του Ηλίου και των Ωρών (= Εποχών). Στην πομπή περιφερόταν ένα πράσινο κλαδί που μόλις είχε πετάξει φύλλα. Το τύλιγαν με ταινίες και πάνω του κρεμούσαν σύκα, διάφορα ψωμάκια και μικρά φλασκιά γεμάτα κρασί, λάδι και μέλι.
Πρωτομαγιά στο χωριό
Παλιά το Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι το έπλεκαν από ορισμένα λουλούδια ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές που έκαναν οι νοικοκυρές. Χρησιμοποιούσαν τριαντάφυλλα, γαρούφαλα, βιόλες, πασχαλιές, γεράνια για να είναι πάντα ανθισμένο το σπίτι. Για να γεμίζει η οικία από ευτυχία και χαρά χρησιμοποιούσαν ανθισμένα κλωνάρια ελιάς και αγιόκλημα. Για να μην λείπει τίποτα από το σπίτι έβαζαν στο στεφάνι μερικούς άνθους από λουλούδια του κάμπου όπως μαργαρίτες και παπαρούνες. Για να αποφύγουν το μάτιασμα έδεναν στο στεφάνι ένα κεφάλι σκόρδο. Για τη γλωσσοφαγιά χρησιμοποιούσαν κουκιά μαζί με τις ρίζες και τους καρπούς της. Και τέλος για την αγάπη των κοριτσιών του σπιτιού έπλεκαν μέσα κι ένα κλωνάρι λιγαριάς.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Τι πάει να πει ανταγωνιστικότητα και κόβουν τις συντάξεις; (video)-ALTER, ANT1, MEGA, ΣΚΑΪ


Με αρκετά δριμύ ύφος συνεχίστηκε η κριτική των τηλεσχολιαστών εναντίον των σκληρών κυβερνητικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την Κυριακή. Ο κος Τράγκας διακρίνει "μεγάλο πρόβλημα πολιτικής και συνταγματικής λειτουργίας", καθώς η νυν κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις κατηγορηματικές προεκλογικές της δεσμεύσεις, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του στα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται "με το έτσι θέλω". Ο Σ. Λιαρέλλης σχολιάζει ότι "τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά από ότι περιμέναμε, δυστυχώς. Οι καθυστερήσεις της Αθήνας και οι παλινωδίες των Γερμανών κόστισαν 30 δισεκατομμύρια. Οι κύριοι αυτοί (τρόικα) κόβουν χωρίς να νοιάζονται για ανθρώπους, χωρίς να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή, χωρίς να νοιάζονται για τίποτα. Αυτή η κατάσταση δεν ανατρέπεται και το στοίχημα είναι αν αυτή η κρίση μπορεί να μετατραπεί σαν νέα εκκίνηση της χώρας".
Παρατίθενται αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων των ALTER, ANT1, MEGA, ΣΚΑΪ της 30ής Απριλίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Επισπεύδουν τη χορήγηση βοήθειας Μέρκελ - Σαρκοζί

Την αποφασιστικότητα τους να δράσουν γρήγορα για το σχέδιο της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας επανέλαβαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
"Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία των απόψεων τους και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν γρήγορα για την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης" ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

"Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν επίσης να "συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ και για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών" ανέφερε ακόμη η προεδρία της Γαλλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει επίσης να πάρουν τις προσεχείς ημέρες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας στη ζώνη του ευρώ και την επιτάχυνση του αγώνα κατά της κερδοσκοπίας.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατυπώσει νέες προτάσεις για τη ρύθμιση των οργανισμών αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, από το σχέδιο στήριξης των 100 - 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία θα χρηματοδοτήσει "περίπου το 21% του ποσού ενίσχυσης" που θα καταβληθεί από το Eurogroup, δηλαδή μετά από την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει το ΔΝΤ. Η γαλλική προεδρία σημείωσε ότι η γαλλική συμμετοχή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο "μέσα στην επόμενη εβδομάδα"
.
Newstime.gr

Ρε οι..... βουλευτές Θεσσαλονίκης γιατί δεν πήγαν στην εργατική πρωτομαγιά

Για να μην τους πάρουν με τα γιαούρτια και τις πέτρες
Στη συγκέντρωση της Θεσ/νίκης εκτός απο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΣΑ ΚΟΥΡΑΚΗ δεν υπήρχε κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ Ν.Δ. οπως τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί δεν τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά? Μήπως φοβήθηκαν τις αντιδράσεις του κόσμου?
troktiko

Πολλοί αλλά διασπασμένοι στους δρόμους- Μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεχωριστές πορείες απο ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ -  Είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών - Ενταση και μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για ακόμη μια φορά η εργατική πρωτομαγιά γιορτάζεται με ξεχωριστές πορείες, παρά τα κοινά προβλήματα. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε δική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ενω ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και οι δύο συγκεντρώσεις ήταν μεγαλύτερες απο πέρυσι και τα μέτρα που ετοιμάζονται, φαίνεται πως "έστειλαν" τον κόσμο στους δρόμους.
"Καμία θυσία για την πλουτοκρατία",  "Γιωργάκη, Σρέντερ, Σαρκοζί ,όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί', "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι" είναι μερικά απο τα συνθήματα που φώναξαν δυνατά οι διαδηλωτές.

Δύο πορείες για την Πρωτομαγιά στα Γιάννινα


Η οποία φέτος συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων της Κυβέρνησης
apergia_small
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί και φέτος η Πρωτομαγιά στα Γιάννινα, αφού Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ, θα ξεκινήσουν στις 10.30 έξω από τα γραφεία του Ε.Κ.Ι., ενώ το ΠΑΜΕ θα αρχίσει την πορεία του στις 9.30 από το δημαρχείο.
Εντωμεταξύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην σημερινή Πρωτομαγιά έστειλε και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Ηπείρου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως τώρα είναι ώρα για δράση, για εξέγερση και για ταξική αναμέτρηση με την πολιτική της βαρβαρότητας της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων, όπως τη χαρακτηρίζει.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Νάστος, τόνισε ότι η1η Μάη του 2010 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, καλώντας κι αυτός με τη σειρά του τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση.
Εκ μέρους του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος Περικλής Γραβάνης, ανέφερε κι αυτός ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά της, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να παρευρεθούν μαζικά και στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για της 5 Μαΐου.
Τέλος η γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους εργαζομένους να σταθούν στο πλευρό του και να ενισχύουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου έξω από το Δημαρχείο, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΝΤ ΄ΒΛΕΠΕΙ' ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPIEGEL

Δέκα χρόνια θα παραμείνει η Ελλάδα υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο όμως δεν ονομάζει τις πηγές του.
Το ΔΝΤ, που διαπραγματεύεται μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας, "ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, μέχρι να εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν καρπούς", σύμφωνα με το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή και δεν κατονομάζει τις πηγές του.
fimotro

Περίπου 50 συλλήψεις τη νύχτα σε Αμβούργο και Βερολίνο

Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν αργά τη νύχτα στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Βερολίνο και το Αμβούργο, λίγες ώρες πριν από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Εννέα άτομα συνελήφθησαν στο Αμβούργο, όπου οπαδοί της ακροαριστεράς έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Δεκαεπτά αστυνομικοί και ένας περαστικός τραυματίσθηκαν ελαφρά από πέτρες και μπουκάλια.
Στο Βερολίνο, περίπου 40 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ανάλογα επεισόδια. Περίπου 5.800 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Βερολίνο για να διατηρήσουν την τάξη κατά τις σημερινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

troktiko

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μα καλά , για πέστε μου , τι τον θέλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ; Τι δουλειά κάνει για να μας κοστίζει τόσο πολύ ; Εδώ ο κόσμος καίγετε κι αυτός ούτε που βγήκε να πη μια κουβέντα , τίποτα , είναι εξαφανισμένος μέσα στη χλιδή του Προεδρικού μεγάρου . Ούτε ένα ευρώ δεν έδωσε στο Ταμείο του Πετσάλνικου για την  οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας . Ετσι για «τα μάτια» να βγει να δώσει 100 ευρώ από τα εκατομμύρια που έχει σωρεύσει τόσα χρόνια . Ο πιο άχρηστος Δημόσιος υπάλληλος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Ιδιαίτερα αυτός ο τελευταίος . Πεταμένα λεφτά .
 Είμαι συνταξιούχος των 464,63 Ευρω (και με αναπηρία 67 τοις εκατό)
Αναγνώστης
Andre Koge

'Εβρος: 'Επιασαν τους μετανάστες, τους ξέφυγε ο διακινητής

Δέκα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στο Τυχερό Έβρου, μέσα σε ΙΧ. Ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει.
Οι 10  λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής σε δασώδη περιοχή του Τυχερού Έβρου, είχαν επιβιβαστεί σε ΙΧ και είχαν αναχωρήσει με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων Τυχερού έκαναν σήμα στο ΙΧ να σταματήσει, στον αστικό κόμβο Αρδανίου. Ο οδηγός όμως όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλα συνέχισε. Μετά απο λίγο ελάττωσε ταχύτητα, βγήκε απο το αυτοκίνητο και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο έπεσε σε κάγκελα και ακινητοποιήθηκε.
Οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου αναζητείται.
Newsit

ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛΣε συνέντευξή της που δημοσιεύεται αύριο Κυριακή, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δηλώνει ότι "θα καλωσόριζε" τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα της χώρας της στην "διάσωση" της Ελληνικής οικονομίας."Θα καλωσόριζα ιδιαίτερα την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών", είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής της στην Bild am Sonntag. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν συντονίζει τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη του "πακέτου διάσωσης", δήλωσε χθες Παρασκευή τραπεζική πηγή.Η συγκέντρωση χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα θα καταστήσει ευκολότερη για την κα Μέρκελ την παρουσίαση της Γερμανικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας εν όψει των κρατιδιακών εκλογών, σύμφωνα με αναλυτές.Ιδιώτες έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν 1-2 δις ευρώ για τον δανεισμό της Ελλάδας, χωρίς πάντως να έχει υπάρξει τυπική και οριστική συμφωνία, κατά την πηγή αυτή, που απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό.

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Στις 11 το πρωί πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση της...
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση καλεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ τα εργατικά συνδικάτα ανανεώνουν το απεργιακό ραντεβού για την 5η Μαΐου και τη συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.
Συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους από το Εργατικό Κέντρο και την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τη σημερινή συγκέντρωση, «η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τον καταιγισμό των σκληρών και άδικων οικονομικών κυβερνητικών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων», γι αυτό τονίζεται, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, διευκρινίζεται επίσης πως για την μετακίνηση των απεργών τα μέσα μαζικής μεταφοράς ΕΘΕΛ ? ΗΣΑΠ ? ΜΕΤΡΟ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 07:00 π.μ.

Ετσι, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μη γίνει σήμερα κανένα δρομολόγιο συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.

Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.

fimotro

Πόσα μάς φέσωσαν τα τσακάλια της Οικονομίας

Ριξτε μια ματιά και δείτε πόσο μάς φέσωσαν οι "ειδήμονες"της Οικονομίας. Με τόσα δάνεια κι εγώ θα μπορούσα να κάνω τον Υπουργό των Οικονομικών. Άλλος χρεώνεται κι άλλος πληρώνει.
Βρε τους μασκαράδες!
 
Φωτο: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

40% μείωση εισοδήματος για κάθε νοικοκυριό - 100.000 συμβασιούχοι απολύονται εως το τέλος του χρόνου

Η Βουλή συνεχίζει τις σκανδαλώδεις δαπάνες

 Μάλλον θα απρέπει να αλλάξουμε χώρα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν οι "εθνοπατέρες" τις  ίδιες ανεύθυνες σπατάλες. Θα αναρωτηθεί κανείς:Να μην πάρουν και τα απαραίτητα να κάνουν τη δουλειά τους; Μα φυσικά δεν ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο. Αυτό απέχει πολύ από τις σκανδαλώδεις προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού, παραπανίσια έξοδα για τεχνικό εξοπλισμό και .... άλλα πολλά. Διαβάζω στο Newsit.gr: Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ότι ακόμη 16 άτομα "χρειάστηκε" να προσληφθούν στη Βουλή, σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι οι βουλευτές ομόφωνα ψήφισαν κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να εξοπλιστούν τεχνολογικά.
Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή με την αρχή της μεγάλης κρίσης, οι βουλευτές – και οι ευρωβουλευτές - ενέκριναν ομόφωνα να λάβουν από 2.500 ως 5.500 ευρώ έκαστος για τεχνολογικό εξοπλισμό των γραφείων τους. Μα καλά! Τι στο διάβολο αγοράζουν;Πόσα ηλεκτρονικά χρειάζονται τελικά; Αφού ένας υπολογιστής της προκοπής δεν κάνει παραπάνω από 500 ευρώ, άντε σύνολο 1000. Μέχρι τα 3 και 5 χιλιάριακα, πάει πολύ. Τι να πούμε κι εμείς που από τη σύνταξη ή το μισθό δεχόμαστε περικοπές που φτάνουν και το 15 % των αποδοχών μας:
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, όλοι οι βουλευτές παίρνουν από ένα υπολογιστή χρεωμένο στη  Βουλή. Ωστόσο οι βουλευτές ψήφισαν να πάρουν επιδότητση για επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή – φορητό ή σταθερό -, φαξ, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικό δέκτη- κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Δεν πάνε να ... κουρευτούνε, λεώ εγώ. Τα έξοδα τα αναλαμβάνουμε ευχαρίστως!

Έκτακτη συνάντηση Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

Τη σύγκλιση έκτακτης συνάντησης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Το θέμα της συνεδρίασης θα είναι η προετοιμασία της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.Οπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, συνεδρία των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Κύπρου) και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 (ώρα Κύπρου). 
SigmaLive

Πρώτη του Μάη

Πρώτη του Μάη - Β. Παπακωνσταντίνου 
Από  σίβυλλα

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νέο Ασφαλιστικό

 
Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό, καθώς, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμοι να παρουσιάσει τις τελικές ρυθμίσεις.
«Μόλις συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με ειδικό θέμα το Ασφαλιστικό, κάτι που έχω ζητήσει να γίνει την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά θα διανείμω σε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους το κείμενο του Σχεδίου Νόμου προκειμένου να γίνει την επόμενη εβδομάδα η πολύ ειδική συζήτηση επί των συγκεκριμένων διατάξεων», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διευκρίνισε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η συγγραφή του προσχεδίου νόμου.
Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ισχύσουν οι αλλαγές στις συντάξεις  από το 2018 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε επιμείνει και στη συζήτηση που κάναμε με την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουμε επιμείνει στις ημερομηνίες που έχουμε σχεδιάσει διότι δεν είναι ημερομηνίες αναβολής, είναι ημερομηνίες απαραίτητες για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που χρειάζονται για να
τεθεί σε εφαρμογή το νέο Ασφαλιστικό της Σύστημα».


tanea

troktiko

Κορυφαίο!!!

Από TreloKouneli

Υπόθεση “Siemens” και στην Υγεία

 “Χρυσά” πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο τα τεχνητά μέλη που χρειάζονταν οι ασφαλισμένοι, χάρη σε επιχείρηση δωροδοκιών σε γιατρούς αλλά και στελέχη του υπ. Υγείας, αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία.
Πρόκειται για υπόθεση που ερευνάται από τις βρετανικές και ελληνικές αρχές και βγήκε στο φως όταν συνελήφθη προ ημερών στέλεχος της φαρμακευτικής De Puy International, θυγατρικής της Johnson & Johnson.
Το στέλεχος Robert John Dougal που σήμερα κρατείται στη Βρετανιά, δήλωσε ότι από το 2002 μέχρι το 2005 δόθηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ μίζες σε έλληνες γιατρούς. Το ΣΔΟΕ ερευνά αυτή τη στιγμή 13 χειρούργους αλλά θεωρείται ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται διευθυντές νοσοκομείων αλλά και στελέχη του υπ. Υγείας.
“Γλαφυρή” είναι και η ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των στελεχών της βρετανικής εταιρείας. “Τα κίνητρα σε μετρητά σε χειρούργους είναι το σύνηθες στην Ελλάδα” αναφέρει mail με την ένδειξη “εμπιστευτικό”.

Newsit.gr 

Να πληρώσουν από την τσέπη τους!!!

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν οι περισσότεροι δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων. Στην σημερινή συνέλευση της ΤΕΔΚ, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε με οριακή απαρτία, έδειξαν στην κοινωνία, πως το μόνο που τους νοιάζει, είναι το πώς θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Προσπαθούν δε, να... διασωθούν χρησιμοποιώντας μάλιστα, ώς μοχλό πίεσης τις -ελάχιστες-αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών. Η πρότασή  τους για την δημιουργία τριών δήμων στο Λεκανοπέδιο και όχι ενός, θα κοστίσει στον φορολογούμενο πολίτη του Νομού Ιωαννίνων πολλά εκατομύρια ευρώ! Τουλάχιστον τα 10 εκατομμύρια ευρώ, φτάνουν μόνο οι μισθοί των δημάρχων, αντιδημάρχων και των μελών διαφόρων άλλων επιτροπών, στους δυο δήμους που προτείνουν να δημιουργηθούν, την επόμενη τετραετία. Και όλα αυτά χωρίς να προσθέσουμε τα έξοδα λειτουργίας των δήμων, έργα, προσωπικό κ.α. Το epirusgate, καταθέτει σήμερα μια επαναστατική πρόταση στο Γιάννη Ραγκούση: Το κόστος αυτό να πληρώσουν από την τσέπη τους, ο δήμαρχος Ιωαννίνων και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ.Νίκος Γκόντας, μαζί με τον Βαγγέλη Πήχα, που σηκώνει την...παντιέρα της "δημαρχιακής επανάστασης".

Οι Ιάπωνες ετοίμασαν διαστημικό... χαρταετό

Από το: ΑΝΑΓΩΓΗ  
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος JΑΧΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία για το επαναστατικό σκάφος ΙΚΑRΟS, το όνομα του οποίου παραπέμπει στον «ιπτάμενο» μυθικό ήρωα, αλλά ταυτόχρονα είναι και τα αρχικά της αποστολής (Ιnterplanetary Κitecraft Αccelerated by Radiation Οf the Sun) που σημαίνουν «Διαπλανητικός Χαρταετός-Σκάφος Κινούμενο με Ηλιακή Ακτινοβολία». Τo σκάφος θα εκτοξευτεί μαζί με την αποστολή ΑΚΑΤSUΚΙ που θα ταξιδέψει στην Αφροδίτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εκτόξευση των δύο αποστολών θα γίνει στις 18 Μαΐου. Το ΙΚΑRΟS είναι στην ουσία ένα διαστημικό ιστιοφόρο με ένα μεγάλο «πανί» με διαγώνιο 20 μέτρων που διαθέτει ηλιακές κυψέλες οι οποίες συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπουν σε ενέργεια.
Το σκάφος διαθέτει και συμβατικό κινητήρα προώθησης, αλλά επιδίωξη των υπευθύνων της αποστολής είναι να διαπιστωθεί αν και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ταξιδέψει ένα σκάφος στο Διάστημα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας. Αν διαπιστωθεί ότι τα διαστημικά ταξίδια με ηλιακή ενέργεια είναι εφικτά, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαστημική εξερεύνηση

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ