Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Αγανάκτηση!‏..

Ο δεκάλογος ενός άξιου έλληνα βουλευτή 
έχει τους εξής στόχους:

1. Να μπει πάση θυσία στη βουλή, αν μπορεί, μόνον αυτός!
2. Να χειρίζεται τις μίζες, τις ρεμούλες, τις κλεψιές πρώτος αυτός!
3. Να διαπλέκεται με τα πιο ισχυρά συμφέροντα μόνον αυτός!
4. Να φτιάχνει νόμους, που εξυπηρετούν μόνον αυτόν!
5. Να παίρνει υψηλούς μισθούς και συντάξεις μόνον αυτός!
6. Να πηγαίνει όποτε θέλει στη βουλή να φωνάζει, για να...
ακούγεται μόνον αυτός!

Άγκελα Μέρκελ: Έπαιξε με την Ευρώπη και έχασε

 Του Παναγιώτη Γκρουμούτη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Το πικρό ποτήρι της ήττας στις κρίσιμες εκλογές  στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας φαίνεται πως θα αναγκασθεί να πιει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.  Κι αυτό γιατί  τα μέχρι ώρας αποτελέσματα των exit polls δείχνουν όχι απλά ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό της «σιδηράς Καγκελαρίου», αλλά συντριβή! Ο συνασπισμός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών είχε αποσπάσει, στις προηγούμενες εκλογές του 2005, ποσοστό (συγκεντρωτικό) άνω του 50,9%, ενώ στο θετικότερο σενάριο των σημερινών εκλογών συγκεντρώνει μετά βίας το 41%, γεγονός που σημαίνει πως δεν διατηρεί καν την πλειοψηφία!  Αυτό σημαίνει πως  η Άγκελα Μέρκελ χάνει και την  κρίσιμη έδρα που της έδινε την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή άνω βουλή και προφανώς πυροδοτεί εξελίξεις στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό, αφού καθιστά αμφίβολη την κύρωση κρίσιμων νομοσχεδίων και ουσιαστικά καταργεί ή έστω ψαλιδίζει την δυνατότητα της κυβέρνησης Μέρκελ να ασκήσει πολιτική …  Ακόμα χειρότερα  η Γερμανίδα Καγκελάριος έλαβε  ουσιαστικά μια ψήφο αποδοκιμασίας, αφού οι σημερινές εκλογές είχαν  προσλάβει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις κυβερνητικές επιλογές στο  οικονομικό πεδίο, ιδίως την παλινωδία  της κυρίας Μέρκελ στο κρίσιμο θέμα της «ελληνικής βοήθειας» στην οποία ακόμα και σήμερα αντιτίθεται η πλειοψηφία των Γερμανών. Και το απέδειξαν και στην κάλπη …

Κανείς στη σύνταξη πρίν τα 65 - Τέλος στις πρόωρες

Πλήρη σύνταξη στα 65 για τους άνδρες, στα 60 για τις γυναίκες, με 40 χρόνια εργασίας.  
 
Το απόγευμα της Δευτέρας θά παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στο υπουργικό συμβούλιο ενώ αμέσως μετά την έγκρισή του, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, πλήρη σύνταξη θα παίρνουν οι άνδρες στα 65, οι γυναίκες στα 60 και εφόσον έχουν εργαστεί 40 χρόνια. Αν κάποιος θελήσει να βγεί νωρίτερα στη σύνταξη (κάτι που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο) η σύνταξη που θα πάρει θα είναι εξευτελιστική.

Δεν θα στηρίξουμε το ευρώ

Δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας


Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Αλιστερ Ντάρλινγκ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να γίνει ό,τι είναι δυνατό για τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρόσθεσε όμως ότι η χώρα του δεν θα προσφέρει στήριξη στο ευρώ.Τις δηλώσεις αυτές έκανε από τις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν εκτάκτως για την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με στόχο να πείσουν τις αγορές ότι το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα και να προλάβουν μία παρόμοια με την ελληνική κρίση.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ενώ αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ο Α. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι με το...
νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι στο δώρο των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ θα προστίθενται 200 ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Ο υπουργός τονίζει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει να σώσει τη χώρα, το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή θα παύσει να υπάρχει. Παραδέχεται καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος για την ανάπτυξη επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

«Παλεύουμε να σώσουμε τη χώρα, αδιαφορώντας για το προσωπικό ή συλλογικό κόστος, κριτήριο μας είναι η σωτήρια της πατρίδας και όχι ο χρόνος παραμονής μας στην εξουσία», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

fimotro

Επειγόντως στο νοσοκομείο ο Σόιμπλε...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εισήχθη την Κυριακή σε νοσοκομείο των Βρυξελλών επειδή ο οργανισμός του δεν δέχτηκε καλά τη νέα θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.   Ο Σόιμπλε βρισκόταν στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη θέση του στις διαπραγματεύσεις πήρε ο  υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μάιτσιερ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γερμανός υπουργός έχει τις αισθήσεις του και η κατάστασή του βελτιώνεται. Η ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε αποδίδεται σε αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη ενός νέου φαρμάκου.

Σαρκοζί: «Συμφωνήσαμε στα μέτρα με τη Μέρκελ»

Ενώ οι υπουργοί Οικονομικών των 27 συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες 
 Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συμφώνησαν στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης. Η σύντομη ανακοίνωση αναφέρει ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί αργότερα από τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες και εξετάζουν τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης που θα ενεργοποιείται ταχύτατα όταν μια χώρα της ζώνης του ευρώ θα βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.  Όπως επισημαίνει η γαλλική προεδρία, οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα «και συμφωνούν απόλυτα στα μέτρα».

Από τα Φάρσαλα, ανά τον κόσμο..

Από τον Χαράλαμπο Ν. Κοντογιάννη
Αγρότη-Παραγωγό


Ο υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς και η αναζήτηση φρέσκων υγιεινών προϊόντων, αποτελούν επιτακτική ανάγκη των καταναλωτών στη σημερινή εποχή.
Τη φιλοσοφία αυτή πρεσβεύουμε και στόχος μας είναι να προωθήσουμε στους καταναλωτές, τα αγνά προϊόντα ποιότητας που παράγουμε, μέσω της ιστοσελίδας μας.
Το http://www.kontogiannis.eu/  αναβαθμίστηκε και θα λειτουργεί ξανά από την Κυριακή 09 Μαϊου 2010 στις 21.30 το βράδυ. Μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας μας, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ποικιλία των προϊόντων μας και να τα αποκτήσετε σε περίπτωση επιθυμίας σας.
Αγνά αγροτικά προϊόντα ποιότητας σε λογικές τιμές, από το σπίτι, με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνοντας στην άκρη το ανεξέλενκτο κέρδος των εμπόρων-μεσαζόντων.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης

Αγρότης-Παραγωγός

Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Kων/νος Φαρσάλων Λάρισας
τηλ:. 2491091252, 6946225365
url: http://www.kontogiannis.eu/
e mail: xaralamposkontogiannis@gmail.com

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η αποδόμηση της Ελλάδας
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
   Κάθε μέρα που περνά η κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα. Ζούμε το τέλος μιας εποχής, αυτό που κάποιοι ονομάζουν το τέλος της μεταπολίτευσης. Ο οδοστρωτήρας του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σαρώνει τα πάντα. Ανατρέπονται οι όποιες κοινωνικές δομές αληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας κάτω από το βάρος της διαφθοράς, της διαπλοκής και ενός καλά στημένου πελατειακού πολιτικού συστήματος που εγκαθιδρύθηκε μετά τη μεταπολίτευση του 1974 και που στέριωσε στα επόμενα χρόνια. Η χώρα σύρεται σ’ ένα αβέβαιο μέλλον με τους κανόνες των αγορών που λίγο τις ενδιαφέρει η ανεργία και η εξαθλίωση. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και το ισχνό κοινωνικό κράτος.

Μεγάλη πανωλεθρία για το κόμμα της Μέρκελ στη Β.Ρηνανία Βεστφαλία

Περισσότερες από 10 μονάδες χάνει το κόμμα της Μέρκελ στις εκλογές που τελείωσαν πριν από λίγο. Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μέν περίπου τρεις μονάδες, αλλά αναδυκνύονται πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Εκείνοι που βγαίνουν νικητές είναι οι Πράσινοι, που υπερδιπλασίασαν το ποσοστό τους και ξεπερνούν το 12,6 %. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες χάνουν επίσης το μισό ποσοστό που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές (έπεσαν πάλι στο 6,5%), ενώ και οι Αριστεροί μπαίνουν με 6 περίπου μονάδες στο κονοβούλιο.
Οι πρώτες δικαιολογίες για την αποτυχία στις εκλογές είναι η "λανθασμένη" κίνηση της Μέρκελ και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, να βοηθήσουν την Ελλάδα και η αδυναμία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Συνασπισμού να εκπληρώσει την επιθυμία των Φιλελεύθερων για μεγάλες φοροαπαλλαγές (25 δισ). Αυτό, κατά τη γνώμη των πολιτικών, που εξηγούν την πανωλεθρία αυτών των συγκυβερνώντων κομμάτων, είναι αποτέλεσμα της "Ελληνικής βοήθειας"που δεν τη δικαιολόγησαν οι Γερμανοί ψηφοφόροι.
Υπολογίζεται να επανέλθουν στην κυβέρνηση, πάλι, ύστερα από πέντε χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες με του Πράσινους. Σίγουρο είναι ότι, αν θα σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση στη Β.Ρηνανία Βεστφαλία και όχι κυβέρνηση συνασπισμού μεγάλων κομμάτων (Σοσιαλδημοκράτες με Χριστιανοδημοκράτες), τότε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Μέρκελ στο Βερολίνο  χάνει την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Γερουσία) και αυτό θα έχει μεγάλες συνέπειες στις  μεταρρυθμίσεις. Η Μέρκελ δεν θα μπορεί να περάσει κανέναν νόμο χωρίς τη συναίνεση των Σοσιαλδημοκρατών.

Σαν σήμερα "έπεσε" το Βερολίνο του Γ' Ράιχ

Εξάρθρωση σπείρας Αλβανών κακοποιών

Μαρίνα Κουτσούμπα στο Cosmo.gr
Στη σύλληψη επτά ατόμων, από 17 έως 24 ετών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει μία ανθρωποκτονία, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, δεκάδες ληστείες και απόπειρες ληστειών κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Οι δράστες, τέσσερις εκ των οποίων οδηγήθηκαν το Σάββατο (8/5) στον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, με τους υπολοίπους να οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα (9/5), είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι και μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Aυτοί είναι οι "συνένοχοι" στην δολοφονία της marfin

video - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΜΕ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Αυτές είναι οι πραγματικές φωτογραφίες της ντροπής! Οι "σύντροφοι" του ΠΑΜΕ περνάνε μπροστά από την marfin την ώρα που οι δολοφόνοι της βάζουν φωτιά και δολοφονούν 4 ψυχές.
Και όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντιδράει αν και είναι εκατοντάδες!!!
Γυρίζουν το κεφάλι αλλά δεν δίνουν σημασία και φωνάζουν τα συνθήματα για οργή ...λαού!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Η πρώτη φωτιά της χρονιάς στην Πεντέλη...

Η πρώτη φωτιά της χρονιάς στην ΠΕΝΤΕΛΗ 9/5/10 12:30
Φέτος δεν θα αφήσουν τίποτα χωρίς να το κάψουν

Ήρθε η ώρα..

 .. να βραχούμε λίγο!!! Στιγμές καλοκαιρινές, με πολύ γέλιο! ! Βίντεο..

Πώς θα βγούμε από την κρίση;

ΕΝΕΡΓΩΣ

Βιομηχανία ανταλλαγής χρεών
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Δέχθηκε και πάλι ο ευρωπαϊκός νότος (Ελλάδα, Πορτογαλία) κερδοσκοπική επίθεση.
Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η όλη φιλολογία αναδιαπραγμάτευσης του χρέους υποδαυλίζεται πλέον συστηματικά από την περιβόητη Goldman Sachs η οποία, συνεπικουρούμενη και από τη Μoody’s, ενισχύει περαιτέρω το κερδοσκοπικό παίγνιο περί άμεσης ελληνικής πτώχευσης που κάνει ο αγγλοαμερικανικός καπιταλιστικός άξονας (τόσο οι αμερικανικές τράπεζες όσο και τα hedge funds του Λονδίνου). Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας, η Goldman Sachs αποκόμισε δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη εις βάρος των πελατών της κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ. Πρόσφατα μάλιστα η αμερικανική Επιτροπή

Με 692 γραμμάρια ηρωίνης συνελήφθη 27χρονος στο Κιλκίς

Ένα 27χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, στην εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης την ώρα που τοποθετούσε σε σημείο του δρόμου δύο συσκευασίες ηρωίνης. 
Σύμφωνα με την αστυνομία,  ο 27χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε ενώ τοποθετούσε σε σημείο του δρόμου δυο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 692 γραμμαρίων, προκειμένου να τις παραλάβει άγνωστος συνεργός του. Το σημείο τέθηκε υπό πολύωρη διακριτική παρακολούθηση, αλλά ο παραλήπτης δεν εμφανίσθηκε.
Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, 100 ευρώ και το ΙΧ που οδηγούσε.
Εις βάρος του 27χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Σερρών. 
enet.gr

Ομπάμα: Ζωτικής σημασίας η σταθεροποίηση της Ελλάδας

 Τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι Rossiya, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στις 6 Μαΐου.
Τόνισε ότι η σταθεροποίηση της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα λαμβάνει πολύ δύσκολα μέτρα, εφαρμόζει ένα σχέδιο που απαιτεί δύσκολα μέτρα», παρατήρησε. «Εάν μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ευρώπη, αυτό θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και επίσης για τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Βασική αρχή μου είναι να επικεντρώνομαι στις θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας. Πιστεύω ότι εάν έχουμε ισχυρή οικονομία, θα έχουμε και ισχυρό δολάριο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.  

Nooz.gr

O X.KAΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Την τροποποίηση, στο μέτρο που το επιτρέπει το Σύνταγμα, του νόμου περί ευθύνης υπουργών προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης με συνέντευξή του σε εφημερίδα της Κυριακής.  Μέχρι το τέλος Ιουνίου, αναφέρει, θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ οριστική αλλαγή στο νόμο θα γίνει με αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι στο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη

Να .....πού πήγαν τα λεφτά!!!

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;
 Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.

Ντόρα: “Πολιτική κερδοσκοπία” η καταψήφιση

“Πολιτική κερδοσκοπία” θα ήταν η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα λέει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Καθημερινή.
Η πρώην βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τη στάση Σαμαρά στη Βουλή ως “διπλά επιζήμια” γιατί “είπε όχι στο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας” και “ταυτόχρονα έστειλε πολύ αρνητικό μήνυμα στα δεκάδες αδελφά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που πασχίζουν την ίδια ώρα να περάσουν το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας από τα δικά τους Κοινοβούλια”. Επίσης, όπως λέει, εμφάνισε τον πολιτικό κόσμο διχασμένο απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. 

Μ. Ξαφά: «Σφίξιμο στο ζωνάρι» αντί χρεοκοπίας κι έξοδο από ευρωζώνη

Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζει η γνωστή ελληνίδα οικονομολόγος, ενώ εκτιμά ότι οι άλλες χώρες που κινδυνεύουν θα ξεπεράσουν πιο εύκολα τις πιέσεις


«Θα περάσουμε μια δύσκολη τριετία στην οποία κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι κι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα πρέπει να σφίξουν τη ζώνη τους» προειδοποιεί η Μιράντα Ξαφά και εκτιμά πως στο διάστημα αυτό το βιοτικό μας επίπεδο θα υποχωρεί και ως χώρα θα αποκλίνουμε από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Ειδικά για φέτος προέβλεψε πως με το μπαράζ των φόρων και την περικοπή των δαπανών, η αρνητική ανάπτυξη θα είναι τουλάχιστον διπλάσια από το -2% του 2009, φθάνοντας κοντά στα επίπεδα του -4% του ΑΕΠ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις από το νέφος της τέφρας

Προβλήματα στις πτήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία, την Ισπανία και στην Πορτογαλία λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.
Ειδικότερα, περίπου 900 πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ισπανία, όπου έκλεισαν 19 αεροδρόμια.

Στην Πορτογαλία οι ακυρώσεις έφτασαν τις 137. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις έως το μεσημέρι της Κυριακής (15:00 ώρα Ελλάδας) από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο.

Επίσης, έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου στη βόρεια Ιταλία. Το υπουργείο Μεταφορών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα από τις 3 το μεσημέρι.

Την Πέμπτη η δίκη Ρουσσόπουλου κατά Αυτιά, Βλάχο και Ντάσκα

Την Πέμπτη έχει οριστεί να γίνει η δίκη του Θ.Ρουσσόπουλου σε βάρος του Γιώργου Αυτιά, του Γ.Βλάχου και του Γ.Ντάσκα για κάποια πράγματα που είχαν πει στον ALPΗΑ. Ζητάει από τον καθένα 300.000 ευρώ αλλά αν θεωρεί ότι έχει δίκιο γιατί δεν πήγε να τους κάνει μήνυση και πάει στις αγωγές; Ε, όχι να βγούνε και από πάνω οι υπάιτιοι της χρεοκοπίας μας. Μήπως έχει ξεχάσει τα σκάνδαλα που έγιναν επί υπουργίας του στην ΕΡΤ; Μπορεί να είπαν κάτι δυσφημιστικό στην εκπομπή, αλλά ζήτα να επανορθώσουν που είναι το πιο απλό. Αν γίνει η δίκη και πάνε στα δικαστήρια, ο Ρουσόπουλος θα αποδοκιμαστεί σε τόσο κόσμο. Αλλά θα πάει;
 troktiko

Ωρα για «Συντακτική Εθνοσυνέλευση»Tου Χρηστου Γιανναρα


Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιχειρούν να διαχειριστούν τη χρεοκοπία του ελλαδικού κράτους ζητώντας διεθνείς εγγυήσεις για να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται. Οι εγγυήτριες κυβερνήσεις απαιτούν ως αντιστάθμισμα των εγγυήσεών τους μέτρα περιορισμού της ξέφρενης κρατικής σπατάλης με την οποία συντηρείται στην Ελλάδα το καθεστώς της κομματοκρατίας. Και ο κατ’ αυτευφημισμόν «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός προσφέρει ό,τι πιο παράλογο σε κοινωνική αδικία μέτρο.

Δεν διανοείται να απαλλάξει το κράτος από τη σωρεία των αυθαίρετα, για κομματικό ρουσφέτι, διορισμένων. Να απολύσει, έστω για τα μάτια, τις εκατοντάδες που διορίστηκαν στη Βουλή λίγες μόλις μέρες ή ώρες πριν από τις τελευταίες εκλογές

Ωρύεται ο Αντώναρος αν κατηγορήσεις τον Καραμανλή

Με το που μιλάει κάποιος στην βουλή και κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή κατευθείαν βγαίνει και ωρύεται ο Βαγγέλης Αντώναρος. Εντάξει σε έκανε υπουργός και μας χρεοκοπήσατε όλοι μαζί αλλά τι περιμένεις να σας πούμε και ευχαριστούμε;
Διαλύσατε την χώρα και εσείς και ο Σημίτης και τώρα έρχεται να την ισοπεδώσει ο Παπανδρέου και τα άλλα μικρά κόμματα με την συμπεριφορά τους.
Για να μην μας αναγκάσετε να πούμε να "καεί , να καεί το μπ... η βουλή" τουλάχιστον σεβαστείτε μας και να είστε διακριτικοί. Ας πάει στην έρημο της Ραφήνας ο Καραμανλής να κλειστεί. Θα κάνει καλό σε όλους μας.

troktiko

ΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 200 ΣΗΜΕΡΑ...

Ρεπορτάζ : Κωνσταντίνος Ζούλας 
(από την Καθημερινή της Κυριακής)

«Θα πρέπει να ακούσουμε τον κόσμο. Και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να μιλήσουμε για τη “Νέα Μεταπολίτευση”. Να πούμε “ναι” σε μια Βουλή 200 βουλευτών»! Οσοι παρακολουθήσαμε την αιφνίδια πρόταση του κ. Αντ. Σαμαρά από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου δεν θα ξεχάσουμε το ταυτόσημο  ύφος έκπληξης στα πρόσωπα των βουλευτών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι αύριο αναμένεται να την επαναλάβει ως επίσημη θέση της Ν.Δ. στον κ. Γ. Παπανδρέου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού, καθώς σε ανύποπτο χρόνο την είχε υιοθετήσει και εκείνος, στο πλαίσιο των «μεγάλων θεσμικών του αλλαγών».

Γερμανία: Στάση πληρωμών στην Ελλάδα «βλέπει» πρόεδρος ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) της Γερμανίας, αναμένει ότι, αργά η γρήγορα, η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών, παρά την οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  «Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι ένας ατελείωτος γολγοθάς, στο τέλος του οποίου βρίσκεται η πτώχευση», είπε ο Άντον Φ. Μπέρνερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag. Το σχέδιο διάσωσης ίσως βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί στην ανάγκη να κηρύξει στάση πληρωμών στις 19 Μαΐου, όμως «απλώς τα προβλήματα θα αναβληθούν και μια μέρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.  Ο Μπέρνερ εξέφρασε επίσης το φοβο ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ευρώ. «Σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε ένα αδύναμο νόμισμα» αλλά και «αυξημένο πληθωρισμό και ανεβασμένα επιτόκια που φρενάρουν την ανάπτυξη», προειδοποίησε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή κρίση κυριαρχεί στις εκλογές σήμερα στη Β.Ρηνανία Βεστφαλία

 Μπορούν να ρυθμιστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές;
Το ερώτημα που βάζει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, βάζοντας και την παραπάνω χαρακτηριστική φωτογραφία, είναι: Κρίνεται σήμερα από το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και το μέλλον της Κυβέρνησης Συνασπισμού; Αυτό πιστεύουν τουλάχιστον οι πολιτικοί, οι οποίοι κάνουν τις τελευταίες προεκλογικές προσπάθειες για τη νίκη του κόμματός του, ο καθένας από την πλευρά του. Πιστεύουν ότι θα είναι αποτέλεσμα της επίδρασης του κόσμου από τον απόηχο της δανειοδότησης της Ελλάδας και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις που έγιναν και γίνονται ακόμα στην προεκλογική αυτή χρονική περίοδο ήταν περισσότερες για το μέλλον της Ελλάδας , μετά την οικονομική βοήθεια, παρά για το μέλλον του ομοσπονδιακού κρατιδίου, Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που έχει τις εκλογές. Αναμφισβήτητα τα δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν το κυρίαρχο θέμα όχι μόνο στα Μ.Μ.Ε., αλλά και μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων και όχι μόνο.  Πάντως η Καγκελάριος,  για να τονώσει λίγο το ηθικό των Γερμανών, δήλωσε ότι θα στενέψουν τα θεσμικά πλαίσια  και θα ενταθεί ο αγώνας ενάντια στους κερδοσκόπους στη χρηματιστηριακή αγορά. "Αυτοί οι κύριοι θα κληθούν να πληρώσουν, γιατί αυτοί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, την οποία ζούμε σήμερα", είπε η Μέρκελ χτες στο Μπίλεφελντ.  Κατανοεί  την αγανάκτηση του κόσμου, γιατί δεν τα κατάφεραν μέχρι τώρα οι πολιτικοί, να ρυθμίζουν τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά κάλεσε παράλληλα τους  ψηφοφόρους να πάνε στις εκλογές και να στηρίξουν το κόμμα της.
kapistri

Κάποιος να κοιτάξει το...ζάχαρο του Αλαβάνου

Εμείς το λέμε με όλη μας την αγάπη αλλά μήπως ο Αλέκος Αλαβάνος ¨έχει κάτι και κάνει τελευταία κάτι περίεργες δηλώσεις; Αφού είπε τον Παπανδρέου ότι είναι Μέρκελη, αφού ζήτησε την απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε πρωθυπουργό και υπουργό οικονομικών τώρα με νέες δηλώσεις του είπε ότι "Ο Παπανδρέου αξιοποίησε τους 4 θανάτους στην marfin"! Ο ίδιος ο Αλαβάνος έχει συναίσθηση της χοντράδας που είπε;
Ας δει κάποιος το ζάχαρο του ανθρώπου για καλό και για κακό...

troktiko

ΑΠΟΨΕΙΣ

Από αναγνώστη μας πήρα με τις παρακάτω σκέψεις
Δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε ανήκω κομματικά κάπου. Όμως μπορώ , έτσι τουλάχιστον νομίζω, να βλέπω. Οι μάσκες του πολιτικού συστήματος έπεσαν. Ο λαός ξεχειλίζει από οργή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους αδικοχαμένους.
Σίγουρα ήταν δολοφονική ενέργεια. Όμως κάποιος άλλος έβαλε την μολότοφ στα χέρια τους.
Οδηγούν ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση. Μεθοδικά . Με τη μέθοδο του «Διαίρει και βασίλευε». Πρώτα η Ελλάδα μετά η

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας...

Της Ζέφης Δημαδάμα
Γραμματέα Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας (09-05-2010) θα ήθελα να σημειώσω ότι η μητέρα του 21ου αιώνα διεκδικεί να είναι εργαζόμενη, μορφωμένη, πολιτικοποιημένη και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών μέσα αλλά και έξω από την οικογένεια.
Οι μητέρες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες είναι σήμερα στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες χώρες ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Η επιδείνωση της θέσης της μητέρας και της οικογένειας αποτελεί πλήγμα και κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και απαιτείται να πρωτοστατήσουμε όλοι, με δράσεις, και προτάσεις στην στήριξη της. Παρά τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, συνεχίζουμε να...

Ξέσπασε πόλεμος για το σπίτι του Άρη στο Λυκαβηττό...

Εχει σχέση με τα γαλάζια μαχαιρώματα για το Δήμο Αθήνας ή την Περιφέρεια Αττικής; "Καμιά σκιά στην αγορά του" λέει ο ίδιος... 
Κόκκινο- όπως μαθαίνουμε- έχουν χτυπήσει τα τηλέφωνα από το απόγευμα αφού αύριο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει εκτενές δημοσίευμα στο σπίτι στο Κολωνάκι που αγόρασε έναντι ενός εκατ. ευρώ περίπου ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Η εφημερίδα θέτει ερωτηματικά για το πού βρήκε τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού αφήνοντας υποννούμενα ακόμα και για κατάχρηση δημόσιου χρήματος επί υπουργίας του. Άνθρωποι που μπορούν να προβλέψουν τις κινήσεις του Άρη δεν αποκλείουν να απαντήσει ακόμα και με αγωγές αν χρειαστεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΣΥΣ
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ  και